Czym pachnie ulica ~JESIEŃ 2006~. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-28, 18:55   #31
lilianaX
Rozeznanie

Dot.: Czym pachnie ulica ~JESIEŃ 2006~.

W lecie nie czułam NIC. W moim mieście najwyraźniej nikt się nie perfumował Natomiast teraz jest inwazja dwóch zapachów: Jungle i Angel. Nie wiem, co się narodowi stało, że tak się na nie rzucił Czuje je dosłownie po dziesięć razy dziennie. Jungle to kiler nad kilerami. Wczoraj poczułam na pewnej babce w supermarkecie i na dobrą sprawę można było bez problemu prześledzić jej "trasę" po sklepie - wszędzie zostawiała slad zapachowy Dziwne jest dla mnie to, że choć klasyka Angel serdecznie nie znosiłam, to właśnie ostatnio stwierdziłam, że wersja La Rose jest całkiem przyjemniutka! Jesień mi nie służy, chyba coś mi się w nos stało
lilianaX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 19:02   #32
lilianaX
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
mam wrażenie, że króluje Be Delicious i zielone herbaty. Ja nie wiem, przez całą zimę też kobiety tym pachnieć będą? Mnie by było zimno w zielonej herbacie ..
A mnie świeżaki i wszystkie zielone perfumy energetyzują i działają orzeźwiająco. Wcale się tym paniom nie dziwię, jak przymrozi i zacznie się robić ciemno o 15 to też wrócę do Acqua di Gio
Stary 2006-11-28, 19:20   #33
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

W szanownej Lodzi raczej zadko zdarza mi sie wyczuc zdecydowany zapach perfum (a jestem na zapachy bardzo wyczulona ). Na uczelni czuje tylko i wylacznie Light Blue (juz nie moge z tym zapachem, tak go kiedys lubilam, ale ta popularnosc sprawila, ze juz od ponad roku moja setka stoi nieuzywana ) oraz ostatnio wyczulam jeszcze Pur Blanke Avon, wiec jak widac kiepsiutko... Jedynie moja najblizsza kolezanka na uczelni ma caly arsenal zapachow (juz wiecie, czemu jest moja kolezanka ), ale jej najwieksza fascynacja sa Ultraviolet (grrr, tez go mam) i Code Armani, wiec w moim zyciu obecnie dominuja wlasnie te 2 zapachy

EDIT: ahh, zapomnialabym o Davidoffie cool water, ktorego uzywa druga czesc perfumujacej sie populacji na mojej uczelni, ktoraz to nie uzywa LB jeden chlopak rowniez roztacza wokol siebie bardzo gesta chmure (niemal oslone dymna) Cool Water, oczywiscie meskiego

Nigdy nie zdazylo mi sie wyczuc na nikim Angel, myslalam, ze nie jest to zbyt popularny zapach. Zaskoczylyscie mnie faktem, ze swego czasu krolowal na ulicach. Euphorie czulam tylko raz, Be delicious nigdy nie zidentyfikowalam (moze dlatego, ze dla mnie to raczej malo charakterystyczny zapach). Ale za to niedawno poczulam od pewnej dziewczyny Lolite Lempicka wiecie, jakie bylo moje zdziwienie, ze ktos oprocz mnie na moim uniwerku uzywa Lolitki
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 20:32   #34
lilianaX
Rozeznanie

[quote=lalesia;3164828
Nigdy nie zdazylo mi sie wyczuc na nikim Angel, myslalam, ze nie jest to zbyt popularny zapach/quote]

To przyjedź do Poznania!
Stary 2006-11-28, 21:40   #35
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Polecam wycieczke do Rektoratu UL ... mozna sie udusic (kurz, pot + Angel)...

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 22:59   #36
Princessin_H.
Raczkowanie

Dzis siedzac w restauracji moje nozdrza wdarl sie z wielkiem impetem zapach 2 kobiet biesiadujacych stolik dalej-strzelilam bezblednie -to znienawidzony przezemnie Alien.To nie sa dla mnie perfumy,ale jakas kpina,drwina i ironia.Dobrze,ze Alien jest na tyle kontrowersyjny ze az malo popularny.W takich momentach blogoslawie rzesze dziewczyn zakochanych w Angelu,Amour amour,Nacisco Rodriguez,Euphorii-bo te pachnidla toleruje na innych natomiast Alien akceptuje tylko w pieknym flakonie i tylko tam-powinien byc wiecznie zamkniety,jak w wiezieniu dozywotnim.
Princessin_H. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 23:05   #37
Princessin_H.
Raczkowanie

Bardzo ubolewam nad niegasnaca popularnoscia coco mademoiselle.Jak ktos juz napisal,zapach ten tak kocha ulica,ze ilosc podrobek i innych imtacji jest oszlamajca.Ja kocham ten zapach miloscia od pierwszego niuchniecia,towarzyszy mi niezmiennie od paru sezonow i gdy czytam(i wyczuwam) o jego popularnosci przestaje uzywac bo ktoz chce nosic to,co wszyscy??
Mam nadzieje,ze jednak zejdzie troche z piedestalu slawy a wtedy ja spokojnie wypsikam prawie cala setke.
Princessin_H. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 09:47   #38
Asienka83
Zadomowienie

Widzę że jak dotąd na ulicach nieustannie króluje Coco Mademoiselle. Ja ilekroć je wąchałam i psikałam się nimi w perfumerii zawsze mnie odrzucało

A możebyśmy tak wypisały jak pachnie ulica, ale ta męska?
Ja jak na razie umiem rozpoznać Revelation Pierre Cardin, ponieważ mój mąż go używa , a tak poza tym pare zapachów Addidasa
Asienka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 10:25   #39
AniaM69
Zadomowienie

Jako miłośniczka i dozgonna użytkowniczka Słonika - pragnę zaprotestować Moja ulica nim nie pachnie.
Moim skromny zdaniem popularność Słonika, o której piszecie, ma ścisły związek z ogromną ilością jego podróbek, do nabycia wszędzie od stosunkowo niedawna (od ok. roku, to w porównaniu z innymi markami - króciutko).
Moja małomiasteczkowa ulica pachnie podróbkami Coco Mademoiselle, LB i CH 1881.
AniaM69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 14:48   #40
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaM69 Pokaż wiadomość
Jako miłośniczka i dozgonna użytkowniczka Słonika - pragnę zaprotestować Moja ulica nim nie pachnie.
Moim skromny zdaniem popularność Słonika, o której piszecie, ma ścisły związek z ogromną ilością jego podróbek, do nabycia wszędzie od stosunkowo niedawna (od ok. roku, to w porównaniu z innymi markami - króciutko).
Ja tez nie czuje Slonika. Nigdzie. A jak juz poczuje, to jestem zachwycona, bo moge sobie chwilke powdychac Rok temu pachnialy nim moje dwie znajome. Jednej nie widzialam juz od roku wlasnie, a druga perfumy zmienila na jakies szyprowe. W ost. niedziele czulam Slonika na kobiecie, ktora tak jak ja szla do wyborow. Raz jeden czulam jeszcze w mojej okolicy te perfumy, wiec pewnie kobieta mieszka gdzies niedaleko mnie
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 15:00   #41
AniaM69
Zadomowienie

Swój swojego wywęszy
AniaM69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 16:26   #42
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja czułam Angela w autobusie na młodej dziewczynie w ilościach zdecydowanie niedozwolonych oraz kilkakrotnie na uczelni i w centrum handlowym wyczuwałam Be Delicious. Poza tym króluje Avon.
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 17:08   #43
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Swój swojego wywęszy
dokładnie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 17:59   #44
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

O rajusku!!! Mnie dzis w nozdrza wpadl Ogrodek Nilowy w taki ponury dzien jak dzis... przemilo Ten watek natchnal mnie do obwachiwania otoczenia

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 19:14   #45
lilianaX
Rozeznanie

Cytat:
Aniu, ale ja nie pisałam, że Twoja ulica pachnie Jungle. Ograniczyłam się do opisu woni wyczuwalnych w moim otoczeniu - a akurat w moim mieście Jungle jest bardzo często wyczuwalny Dla ścisłości dodam, że ja również ten zapach lubię (choć wersja Le Tigre moim zdaniem bije go na głowę),uważam że to zapach wyjątkowo "młody" i charakterystyczny, niestety wiele traci przez tak dużą popularność. Ponadto to kiler siekiera (czyli zapach super intensywny, bez żadnych pejoratywnych skojarzeń) więc za dnia trzeba go bardzo oszczędnie dozować, czego wiele osób nie przyjmuje do wiadomości Sama bardzo lubię ciągnąć za sobą "lekki ogon", ale znakowanie zapachem terytorium to już jednak lekka przesada. Jungle, które dotychczas wyczuwałam w moim mieście, to na pewno nie podróbki, odróżniam bez problemu podrobione "Słoniki" Pozdrawiam
Stary 2006-11-29, 22:47   #46
brombusia
Zakorzenienie

Ja na ulicy rzadko coś czuję, bo zazwyczaj pochłonięta jestem własnymi myślami. Ale z tym Be delicious to chyba prawda, dzisiaj dopadły mnie w pracy. Źródłem zapachu zdaje się być moja, że tak powiem, szefowa.
A jeszcze niedawno roztaczała wokół siebie delikatną mgiełkę Pocałunku Smoka, który na niej pachniał miękko i trochę migdałowo.
Szkoda że uległa ogólnym trendom

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2006-11-29 o 22:48 Powód: literówka
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-04, 09:15   #47
Dallale
Rozeznanie

W moim uczelnianym otoczeniu prym wiedzie Avon, ewentualnie Adidas/Puma, choć ostatnio poczułam ciągnącą się korytarzem smugę Euphorii. Mam jednak wrażenie, że większość osób nie pachnie niczym.
Na ulicy lub w autobusie/tramwaju czuję Angela (niestety najczęściej przedawkowanego ), Light Blue, masę różowych, owocowych świeżaków (w perfumerii nawet do nich nie podchodzę, więc nie wymienię nazw), rzadziej czarną Coco (ostatnie spotkanie z tym zapachem użytym w nadmiarze skutecznie zniechęciło mnie do niego ), czasami Słonia ( każde zetknięcie z nim jest dla mnie koszmarem) i Miss Dior Cherie.
Co dziwne, dawno już nie wyczułam na nikim królowej miejskich środków komunikacji, czyli Coco Mademoiselle.

Dallale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-04, 13:42   #48
kizia mizia
Wtajemniczenie

[QUOTE=Dallale;3196419] Mam jednak wrażenie, że większość osób nie pachnie niczym.
QUOTE]

O tak ! Podpisuje się pod tymi słowami. bardzo rzadko zdarza mi się cos wywąchać
Jakieś 3 lata temu absolu rochas w autobusie
Kilka miesiecy temu weekend burberry też w autobusie
I czasami jakies słodkie nie wiadomo co na uczelni.
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-04, 14:09   #49
kasiahan
Rozeznanie

[quote=kizia mizia;3197552][quote=Dallale;3196419] Mam jednak wrażenie, że większość osób nie pachnie niczym.
QUOTE]

O tak ! Podpisuje się pod tymi słowami. bardzo rzadko zdarza mi się cos wywąchać
quote]

Tez sie podpisuje!! a jesli juz cos wywacham to jest to Angel w ilosciach, ktore moga zabic i mnie osobiscie przyprawiaja o mdlosci. bylam wczoraj w sklepie z zegarkami i oprocz mnie byly jeszcze 4 osoby(kobiety), dwie z nich pachnialy Angelem.

kasiahan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-04, 19:57   #50
SWIETY
Raczkowanie

GG do SWIETY

Niestety muszę się podpisać pod wypowiedziami przedmówczyć, nic a nic nie czuć, choć ostatnio nie jechałem autobusem czy pociągiem, ale swego czasu badzo często i na długich trasach i też baaardzo rzadko coś czułem - co innego latem, ale to inna historia, brr. Jedynie ostatnio czułem od jednej dziewczyny słonika kenzo, a tak pustynia zapachowa
SWIETY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-04, 21:43   #51
kolgrimm
Raczkowanie

Coco Mademoiselle, Słoń, Euphoria (niestety), Be Delicious, Angel, Light Blue - te czuję najczęściej. Od czasu do czasu przewinie się NR, Addict albo Lolita
kolgrimm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-04, 22:04   #52
Sathi
Zakorzenienie

słynne Chanell no 5
w kościele
Myślałam że się uduszę...

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-04, 22:12   #53
lola23
Wtajemniczenie

Ostatnio miałam zajęcia ze studentami. Na dwóch dziewczynach wyczuwałam NR. Zdziwiałam się, bo to zapach raczej mało popularny wsród młodzieży

targowisko:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=211273
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-04, 22:35   #54
Kota
Zakorzenienie

Dzisiaj jechałam z pracy kolejką, ciemno za oknem było, wagon zalany żółtym ponurym światłem, ogólna ponurość... Nagle skądś doleciał zapach Lolity- niby plastikowy, słodziutki, dziwnie kontrasujący z otoczeniem- na duszy zrobiło mi się pozytywniej i słodziej.
Ale tak ogólnie, to czuję najczęściej jakieś niezydentyfikowane, zimne ulepki owowcowe, Lolita pojawiła sie tylko dzisiaj.
U mnie pracy... Zdecydowanie najładniej pachnie portierka- poczciwa dusza, pływający syn przywozi jej zawsze dobre perfumy. Ona czasem nie zawsze nawet dobrze wie, jak sie nazywają lub nazwy nic jej nie mówią a są rzeczywiście z najwyżej półki (synek dba o mamę!) i potrafi jej jakoś dobrze dobrać. Tak że ranek zawsze mam miły i codziennie zgaduję czym też pachnie Marianna
Kota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 09:48   #55
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Dziś, jadąc tramwajem, wyczułam intensywną woń syropu na kaszel zmieszanego z krwią.Pani siedząca przede mną pachniała Angelem ale trochę z nim przesadziła i to z rana:/
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 10:01   #56
lady-dark
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Dziś, jadąc tramwajem, wyczułam intensywną woń syropu na kaszel zmieszanego z krwią.Pani siedząca przede mną pachniała Angelem ale trochę z nim przesadziła i to z rana:/

heheh, Jesteśmy z tego samego miasta i mam r ownież skłonność do przesady :czarodzie.

A swoją drogą ostatnio wyczułam kilka...podróbek Angela Są drastyczne!
lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-08, 19:49   #57
agnyska81
Zakorzenienie

U mnie na wsi to też ulica nie pachnie za zbyt. Ale się zdziwiłam, jak w sąsiedniej sześciotysięcznej wsi szłam za panią (specjalnie zwolniłam), która pachniała "Trouble" Boucherona. Tak mnie to zaskoczyło i zdziwiło (tym bardziej, że była 9 rano), choć pani cała była ładna, koło pięćdziesiątki, bardzo elegancka. A do tego ten zapach cudnie na niej leżał, lepiej niż na mnie.
No a wczoraj w autobusie wyczułam Opium, ale na pani też pachniał jakoś łagodniej niż na mnie. Może dlatego, że z większej odległości
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-08, 20:23   #58
nebraska
Zakorzenienie

Nie wiem czy zaczynam mieć omamy zapachowe pod wpływem waszych wypowiedzi zaczynam cuć wszędzie tą nieszczęsną Panienkę Coco. Ostatnio na (na oko) dwunastolatce

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-08, 20:40   #59
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
Nie wiem czy zaczynam mieć omamy zapachowe pod wpływem waszych wypowiedzi zaczynam cuć wszędzie tą nieszczęsną Panienkę Coco. Ostatnio na (na oko) dwunastolatce
Chyba to jednak nie omamy zapachowe, ja dziś ją czułam ze 3 razy conajmniej. Po pewnym czasie człowiek się przyzwyczaja, a teściowej zabroniłam używać .
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-08, 20:58   #60
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
U mnie na wsi to też ulica nie pachnie za zbyt. Ale się zdziwiłam, jak w sąsiedniej sześciotysięcznej wsi szłam za panią (specjalnie zwolniłam), która pachniała "Trouble" Boucherona. Tak mnie to zaskoczyło i zdziwiło (tym bardziej, że była 9 rano), choć pani cała była ładna, koło pięćdziesiątki, bardzo elegancka. A do tego ten zapach cudnie na niej leżał, lepiej niż na mnie.
No a wczoraj w autobusie wyczułam Opium, ale na pani też pachniał jakoś łagodniej niż na mnie. Może dlatego, że z większej odległości
Może to był Addict,na mnie oba są bardzo podobne(tj. Trouble i Addict).

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości