|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
DaKaro, nie mam Bobovity, ale zauważyłam, że najczęściej przypada łyżka stołowa na 30ml wody, więc w tym przypadku 5 łyżek.
|
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Dziękuje za kolejną porcje całusków i gratulacji |
|
|
|
|
#4443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przegapiłam zapotrzebowania na kciuki, więc teraz trzymam za dobre wyniki badania krwi. ![]() Zapomniałam zapytać: Czy któreś z Waszych dzieci miało uczulenie na żel do mycia ciała i włosów dla dzieci z Nivea? Hanię po raz pierwszy strasznie wysypało i nie wiem kogo winić żel, czy kaszkę , bo zbiegło się w czasie. Pisałyście, że rumianek lubi uczulać, a Nivea jest z ekstraktem z rumianku.![]() Ale u mnie pięknie sypie śnieg.
|
|
|
|
|
#4444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będą zdjęcia? ![]() Ja może się jutro wybiorę znowu, ale jeszcze nie jestem pewna. Cytat:
A czemu krew będą mu pobierać? My szczepienie mamy w środę - same pneumokoki. A dziś skończyliśmy 21 tygodni. Oczko ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
I w sumie nie przypominam sobie żebym gdzieś w opiniach spotykała się z tym, że on uczula...---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Marzenka - ale ze mnie gapa, zdjęcia już są
|
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże dziewczyny ile naskrobałyście
czytam i czytam i doczytac nie mogę, babonik dobrze będzie, nic sie nie martw jacieeeee to dobrze,że dzień szybko minął, nie myslałaś tak oDominiku Marina, nie ma to jak slodkie kłamstewko, a co należy się cos dla siebie, no i w slusznej sprawie, a co do moniki napisałam jej wlasnie z pytaniem dlaczego mnie wyrzuciła z nk, bomiałam ją i dlaczego nie wpada do nas , ale dlaczego Ciebie dała naczarna listę?? nie wiemcosik jeszcze mialam pisać, yyyy Iza 100 latek ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Agatka 100 latek ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Tymek za 21 tygodni---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Marzena moja Nati nic nie miala po tym płynie, odstaw i zobaczysz po czym czy po kaszce, czy po płynie Boże juz prawie 24, dię spać bo o 6 muszę wstac, luuuudzie, papapapa |
|
|
|
#4446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też w sprawie gier odwiedzam rebel ![]() A grać najbardziej lubiłam w Cluedo. Youyou no właśnie tak myślałam, że nie dla 2 Dziewczyny, zanim ja dotrę do tematu kaszek, to Wy będziecie już swoim dzieciaczkom schabowe smażyć Dociera do mnie tylko hasło gluten
|
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sie tak trochę czuję
|
|
#4448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam taką zimę jak nie muszę z domu wychodzić U nas była wysypka kiedy używaliśmy Nivea ale teraz nie wiem czy to było po tych kosmetykach czy skaza. Cytat:
za tygodnie i kciuki za szczepienie.Ide do Radka bo marudzi... Nakarmiłam go właśnie ale chyba chce z nami na łóżku spać. Dobranoc. |
||
|
|
|
#4449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.2. za oczko. ![]() 3. Kurczę, to może wina glutenu. A tak zaczęła jej smakować ta kaszka...4. Tak się podjarałam tym basenem, że pierwsze co zrobiłam to wstawiłam zdjęcia.
|
|
|
|
|
#4450 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe dlaczego moniczka2123 usuwa Was ze znajomych z nk / dodaje na czarne listy
Bez sensu ![]() Na wizażu była ostatnio aktywna 23.10.2011. Mężuś jeszcze ściany szpachluje...
|
#4451 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nigdy się tak nie czułam,narawdę nie wiem co to się stało i skąd to się wzieło Napewno jak tylko poczuję się fizycznie lepiej to i psychicznie będzie odrazu lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
W ciąży jakoś tak delikatnie minął mi ten okres i to bez leków a teraz to jakieś apogeum! Skóra mi sama pęka do krwi robiąc otwarte rany, żadne kremy nawilżające NIC nie pomagaAle pielegniarka Ci komplement walnęła, no niech ją... Cytat:
żeby przeszło ![]() Cytat:
![]() za udany wypad n a basen. Super, że Wam się tak podobało Widzialam zdjęcia-cuudo! ![]() Lilko to ja trzymam też za krewkę
|
|||||||||
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Marzenko my używamy Nivei tej białej sesitive i uczulenia nie mamy Może to coś innego?
|
|
|
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
i ja mówię dobranoc jutro będę jak zombi ![]() i taka refleksja... a propo moniczki123 to dziwnie się to wrzucanie na czarną listę i usuwanie z nk ,zbiegło z usunięciem z klubu
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-17 o 00:25 |
|
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko wiem co przechodsisz ze swedzaca i pekajaca do krwi skora. Ja tak mam przy tym uczuleniu na chemie, co wyszlo mi po porodzie. Stasznie swedzi,boli,piecze. Drapiesz jest chwilowa ulga a potem swedzenie i bol.
Trzymaj sie Slonce ![]() A alergia na jajka i przyprawy to dopiero przekichane
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, Justyna, a Ty na te swędzące dłonie to co bierzesz? Na alergię Natki by sie nie nadało?
|
#4457 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja
Ja tez mam ten sam problem (Natka, Iustyna) skóra na dłoniach pęka. Robią sie takie małe ranki, ktore w kontakcie z czymkolwiek pieka niesamowicie. Do tego sok z ogórków kiszonych lub z kapusty jak ma Kontakt z Moimi dłońmi to dosłownie pali żywym ogniem. Zawsze uzywam teraz rekawiczek lateksowych. Potrafią mi sie robic takie "bąbelki" z woda w środku. Smaruje to masciami sterydowymi, ktore wysuszaja strasznie i skóra po tym zlazi. Najgorszy okres to zima. Zauważyłam ze zimno ma duży wpływ na kondycję skory. DaKaro ja daje Wiki kaszki mleczno-ryzowe z bobovity. Na opakowaniu jest napisane zeby rozrobic 45 g ( około 4-5 lyzek stołowych) na 150 ml wody. To wsio. Innych proporcji nie ma. Tak jak MarzenaS wyżej napisala, średnio jedna łyżka na 30 ml Ide spać
|
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te dłonie to coś strasznego DOczytamm jutro, bo teraz zostawiam Cię samą, wybacz ALe jak się dizś wcześniej nie położę, to chyba w końcu padnę
|
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
Wybaczam, wybaczam
ja tez Juz Uciekam. Odpowiem tylko. Ja mam AZS to po pierwsze, po drugie alergia. Kurz, pleśń, trawy, rumianek, sierść zwlaszcza KOT, jakieś drzewa. Jednym słowem przekichane ( dosłownie i w przenosni) A te moje dłonie to najbardziej poszkodowane przez chemie, tak jak i u Iustyny. Staram sie unikać kontaktu i używam rekawic, ale Kapalam przez JAKIS czas Wiki w Oilatum i zaczęły mi sie znow problemy z dłońmi. Wczesniej były zaleczone. A Oilatum niby na takie problemy jest. a te " bąbelki" o których wyżej napisałam to przez kwasne. Jak zjem np kapuchy kiszonej to wtedy sie pojawiają. A ja jestem uzależniona od surowki z kiszonej kapusty. Moge jesc tonami. Dobra teraz naprawde Juz Ide spać. Gasze światło. P S T R Y K
|
|
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
To ja zapalam PSTRYK.
Dzien dobry. Obudzilam Malwis na karmienie, bo mi prawie UU wybuchly. Spala od 20 do 7 bez karmien w miedzyczasie, a i teraz drzemie przy piersi. Podziekowac za wskazowki co do przygotowania kaszki |
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
Ja dzien zaczelam od Marysi siusiu - wzielam ja do przewiniecie, wytarlam pupke, wyciagam pieluche a moje dziecie sik i zesikala sie. Wiec ja juz kompletnie przebralam z nocy w ciuszki dziennie. Zrobilam sniadanko i siadlam do Was. Na kaszkach z bobovity jest tylko proporcja na 150 ml wody. Ja robie z polowy i wsypuje dotad kaszke az nie zrobi sie troszke gestsza. Na oko Moja sie gdzies zbuntowala na kaszke, jak zjada wiecej sloiczkow to kaszka tylko kilka lyzek i z tej polowy porcji zrobionej zje tez tylko polowe. Ale moze to tez temu ze do MM dodaje jej kleiku.Dolaczam i ja do Was - jak moj TZ jest w domu zaburza mi caly rytm dnia. Wtedy nigdzie mu sie nie chce samemu jechac, tylko ciaga mnie i mala ze soba. Jak jestem sama robie wszystko swoim rytmem i jestem ogarnieta (oprocz prania do prasowania ktore odkladam w nieskonczonosc). Scio ja tez ostatnio wyskoczylam do Galerii i kupilam Marysce w C&A 5 par body za 39 zl i na Tesco z F&F spodnie za 9,20 - reszte ma wiec nie zaopatrzam jej poki co. |
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Znów mi wszystkich postów nie zacytowało wczoraj na aerobiku byłam i jakoś wieczorem już mi się nie chciało włączać impreza ![]() Cytat:
![]() Teliczku, jak kręgosłup? moniczka2123 albo usunęła konto, albo mnie też usunęła ze znajomych ![]() może czytała K? ![]() Która zna się na czytnikach ebooków i może coś doradzić? ![]() Jadę na uczelnię, miłego przedpołudnia babeczki!
|
|
|
#4463 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dasz radę, skoro taki Mięczak jak ja sobie poradził Za Wami czy za Domkiem ? Uwierzysz, że nie miałam czasu? No taki armagedon. Ale jak wrócę na 8 h to będę miała pewnie więcej czasu na rozmyślanie "co tam w domu" No właśnie nie było Cytat:
Dzień doberek. Muszę mykać na autobus
|
|
#4464 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() Co u nas? Zacznę od tego, że mamy już 2 ząbki W załączniku zdjęcie![]() Poza tym od tygodnia wprowadzamy już nowe jedzonko, pierwsze jedzenie marchewki było straszne krzywienie się, dławienie.. a teraz? Pożera ją wzrokiem, buzia otwarta od razu jak widzi łyżeczkę, śmiesznie jest![]() No i fika już jak stara... kręci się i co najlepsze zaczęła pierdzieć buzią i straaasznie jej się to podoba i tak np 5:45 się budzi i co robi? Pierdzi!!!! Nic nie da mi pospać![]() No i w ogóle brakowało mi Was strasznie.. jak się tak z Wami na bieżąco pisze to jakoś tak lepiej ![]() Muszę Was trochę ponadrabiać bo już nie w temacie jestem... |
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wywala nas i wrzuca na czarną listę, bo pewnie przeczytała w K. nasze drwiny z )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-17 o 09:04 |
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie Dziubek nic nie umknie ![]() Ja pamiętam Jeszcze niedawno o Ciebie pytałam za ząbki
|
|
|
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ją się witam, jadę na uczelnie na zaliczenie więc proszę o kciuki, i nie zapominać o mnie plizzzzz... będę wpadać do was częściej od przyszłego tygodnia bo w pon mam ostatni egzamin i potem dwa tygodnie wolnego w domku.Natka - właśnie odczytalam biedna jakie masz kłopoty z alergia... Nie daj się i trzymaj mocno i nie wpadaj w żadne dołki Gratulacje i najlepsze zyczenia z okazji kolejnym miesiecznic, gratulacje nowych umiejętności, kolejnych zabkow i usmiechow. Scio- buziaki dla dużej Agatki dla Izuni buziaki od cioci i spóźnione dla Marinkowego Igorka z okazji 7 miesięcy i dla wszystkich pozostałych rocznic naszych dzieciaków Jaciee rozumiem co czujesz jak musisz zostawić Dominika na pół dnia kiedy Ty w pracy - ja też się męczyłam na początku i myślami byłam przy niej jak jechała na uczelnie na cały dzień prawie od początku października. Trzy razy w tyg tylko od 6 rano do ok 13-14 jest albo z moja mama albo tz ale za to miną Juli jak wracam i jej uśmiech od ucha do ucha jest bezcenne :róża: dasz radę z pewnością - buziaki
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem na Twoim profilu
|
|
|
|
|
#4469 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kusicie oj kusicie....chyba też się wybierzemy,tylko gdzieś z tyłu głowy boję się zarażenia jakimś syfem... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas powtórka z rozrywki z nocy poprzednich. O 12 mm, o 3 pobudka smok- nie, kwęczy. Mm - niet, znowu wylałam ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- no to ona nie została usunięta z klubu?
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Marina 5 Monik w komentarzach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

, a ja mam czas na
. Żeby mi się tylko w nocy na karmienie nie obudziła
.
?

, bo zbiegło się w czasie. Pisałyście, że rumianek lubi uczulać, a Nivea jest z ekstraktem z rumianku.
(i te przeciągłe ochy i achy w momencie mijania najczęściej grupek starszych babek
) 

A tak zaczęła jej smakować ta kaszka...

Skóra mi sama pęka do krwi robiąc otwarte rany, żadne kremy nawilżające NIC nie pomaga

Tobie Dziubek nic nie umknie