Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 23:16   #4441
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

DaKaro, nie mam Bobovity, ale zauważyłam, że najczęściej przypada łyżka stołowa na 30ml wody, więc w tym przypadku 5 łyżek.
Stary 2012-01-16, 23:24   #4442
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Jestem w szoku, Malwinka usnęła o 20 i do tej pory śpi , a ja mam czas na . Żeby mi się tylko w nocy na karmienie nie obudziła .

Scio buziaki dla Agatonka .

Dziewczyny, dostałam próbkę kaszki mleczno-ryżowej z Bobovity (z bananami na MM). Czy któraś z Was ma może duże opakowanie tej kaszki? Chodzi mi o sposób przyrządzania. Chciałam dać Malwince na spróbowanie, ale nie chcę dawać od razu całej, a na instrukcji jest napisane jak wykorzystać całą próbkę - 45g na 150 ml wody. Może w instrukcji podają jakieś miarki czy cuś? Możecie mi sprawdzić ?
Ja robie Agatonowi takie testy, wlewam troche wody (dziś 40 ml) i daje łyżeczkęm mieszam łyżeczke mieszam łyżeczkemieszam i tak do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Dziękuje za kolejną porcje całusków i gratulacji

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:30   #4443
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
A my po szczepieniu.
Same Brumkowe (dzięki tak w ogóle) kciuki nie wystarczyły.
Radek płakał bidulek
3 kłucia.
W poprzedniej przychodni kuły w rączki i raz w nóżkę a w tej w dwie nóżki i rączka.
Na nóżkach bardzo płakał a w rączkę prawie wcale.

Mamy skierowanie na krew.

Za miesiąc kolejne szczepienie.
Ojej, biedulek.
Przegapiłam zapotrzebowania na kciuki, więc teraz trzymam za dobre wyniki badania krwi.

Zapomniałam zapytać: Czy któreś z Waszych dzieci miało uczulenie na żel do mycia ciała i włosów dla dzieci z Nivea? Hanię po raz pierwszy strasznie wysypało i nie wiem kogo winić żel, czy kaszkę, bo zbiegło się w czasie. Pisałyście, że rumianek lubi uczulać, a Nivea jest z ekstraktem z rumianku.

Ale u mnie pięknie sypie śnieg. Z chęcią bym wyszła polepić bałwana.
Stary 2012-01-16, 23:35   #4444
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Dzisiaj wreszcie wybraliśmy się na basen- było bosko. Po wyjściu z szatni miałam wrażenie, że zapomniałam majtek, bo wszyscy się za nami oglądali- nie miałam pojęcia, że niemowlę na basenie robi taką furorę. (i te przeciągłe ochy i achy w momencie mijania najczęściej grupek starszych babek)
Hania na początku miała wielkie oczy i otwartą buźkę ze zdziwienia, ale później piszczała z radości, a jacuzzi z wielkimi bąbelkami szczególnie przypadło jej do gustu. To co mi si się bardzo spodobało to fakt, że basen jest świetnie przystosowany dla rodzin z dziećmi. Szatnie koedukacyjne,więc byliśmy z tż razem i mogliśmy na zmianę skorzystać z przebieralni czy prysznica bez kombinowania co zrobić z dzieckiem. Pełno przewijaków i duże przestronne kabiny z siedzonkami, gdzie po pływaniu mogłam nakarmić małą. Dodatkowo przy basenowych atrakcjach było właśnie pomieszczenie dla mam z toaleta, krzesełkami, przewijakami i różnymi zabawkami dla dzieci.
Ale fajnie Super że tak Wam się - Hani przede wszystkim - podobało. A opis basenu rzeczywiście jak marzenie Dużo fajniejszy niż ten nasz. Ale jak zwiedzę wszystkie warszawskie, to może trafie na taki jak Wasz
Będą zdjęcia?

Ja może się jutro wybiorę znowu, ale jeszcze nie jestem pewna.

Cytat:
A my po szczepieniu.
Radek płakał bidulek
3 kłucia.
W poprzedniej przychodni kuły w rączki i raz w nóżkę a w tej w dwie nóżki i rączka.
Biedactwo. Całe szczęście, że po kilku minutach niemowlaki już tej traumy nie pamiętają
A czemu krew będą mu pobierać?

My szczepienie mamy w środę - same pneumokoki.

A dziś skończyliśmy 21 tygodni. Oczko

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Zapomniałam zapytać: Czy któreś z Waszych dzieci miało uczulenie na żel do mycia ciała i włosów dla dzieci z Nivea? Hanię po raz pierwszy strasznie wysypało i nie wiem kogo winić żel, czy kaszkę, bo zbiegło się w czasie. Pisałyście, że rumianek lubi uczulać, a Nivea jest z ekstraktem z rumianku.
My nigdy To mój ulubiony żel do mycia. Przerobiłam już Hipp, Babydream, Mustelę i zostaję wierna Nivei I w sumie nie przypominam sobie żebym gdzieś w opiniach spotykała się z tym, że on uczula...

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Marzenka - ale ze mnie gapa, zdjęcia już są Ślicznie wyglądasz
Stary 2012-01-16, 23:41   #4445
agadus
Wtajemniczenie

Boże dziewczyny ile naskrobałyście
czytam i czytam i doczytac nie mogę,
babonik dobrze będzie, nic sie nie martw
jacieeeee to dobrze,że dzień szybko minął, nie myslałaś tak oDominiku
Marina, nie ma to jak slodkie kłamstewko, a co należy się cos dla siebie, no i w slusznej sprawie, a co do moniki napisałam jej wlasnie z pytaniem dlaczego mnie wyrzuciła z nk, bomiałam ją i dlaczego nie wpada do nas, ale dlaczego Ciebie dała naczarna listę?? nie wiem
cosik jeszcze mialam pisać, yyyy

Iza 100 latek

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Agatka 100 latek

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Tymek za 21 tygodni

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Marzena moja Nati nic nie miala po tym płynie, odstaw i zobaczysz po czym czy po kaszce, czy po płynie

Boże juz prawie 24, dię spać bo o 6 muszę wstac, luuuudzie, papapapa

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:41   #4446
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
http://www.rebel.pl/product.php/1,30...-edition-.html
Kosztuje UWAGA UWAGA 259 zł Gra planszowa Szczęka mi opadła jak to zobaczyłam. Ale to prezent dla chrześniaka męża na 18-tkę no i trzeba
Dziękuję w imieniu Filutka
Ja też w sprawie gier odwiedzam rebel
A grać najbardziej lubiłam w Cluedo.

Youyou no właśnie tak myślałam, że nie dla 2

Dziewczyny, zanim ja dotrę do tematu kaszek, to Wy będziecie już swoim dzieciaczkom schabowe smażyć
Dociera do mnie tylko hasło gluten
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:46   #4447
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zanim ja dotrę do tematu kaszek, to Wy będziecie już swoim dzieciaczkom schabowe smażyć
Dociera do mnie tylko hasło gluten
Hihi Tez sie tak trochę czuję
Stary 2012-01-16, 23:52   #4448
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, biedulek.
Przegapiłam zapotrzebowania na kciuki, więc teraz trzymam za dobre wyniki badania krwi.

Ale u mnie pięknie sypie śnieg. Z chęcią bym wyszła polepić bałwana.
U nas też zima na całego.
Uwielbiam taką zimę jak nie muszę z domu wychodzić

U nas była wysypka kiedy używaliśmy Nivea ale teraz nie wiem czy to było po tych kosmetykach czy skaza.

Cytat:

Biedactwo. Całe szczęście, że po kilku minutach niemowlaki już tej traumy nie pamiętają
A czemu krew będą mu pobierać?

My szczepienie mamy w środę - same pneumokoki.

A dziś skończyliśmy 21 tygodni. Oczko

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Krew na żelazo.

za tygodnie i kciuki za szczepienie.

Ide do Radka bo marudzi...
Nakarmiłam go właśnie ale chyba chce z nami na łóżku spać.

Dobranoc.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:52   #4449
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
1.My szczepienie mamy w środę - same pneumokoki.

2. A dziś skończyliśmy 21 tygodni. Oczko

3. My nigdy To mój ulubiony żel do mycia. Przerobiłam już Hipp, Babydream, Mustelę i zostaję wierna Nivei I w sumie nie przypominam sobie żebym gdzieś w opiniach spotykała się z tym, że on uczula...

4. Marzenka - ale ze mnie gapa, zdjęcia już są Ślicznie wyglądasz
1. W takim razie już trzymam .
2. za oczko.
3. Kurczę, to może wina glutenu. A tak zaczęła jej smakować ta kaszka...
4. Tak się podjarałam tym basenem, że pierwsze co zrobiłam to wstawiłam zdjęcia. Dziękuję za komplement.
Stary 2012-01-17, 00:02   #4450
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Ciekawe dlaczego moniczka2123 usuwa Was ze znajomych z nk / dodaje na czarne listy Bez sensu
Na wizażu była ostatnio aktywna 23.10.2011.

Mężuś jeszcze ściany szpachluje...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 00:08   #4451
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie to akurat wcale nie dziwi. Bo jak mąż całe dnie poza domem, to my sobie z Tymkiem żyjemy po swojemu, mamy swoje pory na wszystko, rytualiki, bawimy sie dużo. Jak się zdarzy że mąż siedzi kilka godzin w domu, to od razu jakaś rozbita jestem, bo wszystko jest inaczej
Ja mam dokładnie to samo Z reguły go nie ma, ale jak już jest to zaburza nam cały rytm dnia

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
]Natko bidulko pamietaj, ze jestes najlepszą mamą dla Domka, ale pomyśl też troszke o sobie, zebys niepopadła w jeszcze większy dołek. Strasznie przykro sie czyta takie rzeczy
Cytat:
Natko, nie mogę tego czytać
Ale nie poddawaj się, nie załamuj. Choroba przejdzie, alergia może też. A nawet jak nie i będziesz musiała zmienić leki, to i tak jesteś i będziesz najlepszą mamą dla Domka. Naprawdę mu się trafiło, że ma właśnie Cibie
Dziękuję Kochane
Nigdy się tak nie czułam,narawdę nie wiem co to się stało i skąd to się wzieło
Napewno jak tylko poczuję się fizycznie lepiej to i psychicznie będzie odrazu lepiej
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Natka jak Ci mogę pomóc? myślą, mową, uczynkiem i zaniedbaniem?- no tym ostatnim może nie. Nie wpadaj w depresję, nie daj się
Nie dam się

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
smęć, smęć
biedna Ty, mam nadzieję,że uda się szybko zwalczyć choróbsko

dziękuję za gratulacje dla moich dzielnych facetów

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Zdrówka życzę Kochana
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Nawet nie zauważył mojej nieobecności W domu byłam przed 14ta.
Chyba gorzej będzie, jak wrócę na pełne 8 godzin i będzie z dziadkami, a nie z tatusiem
Noo to supcio

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Natka dobrze ze Domek ma sie lepiej bo żal mi go było biedulka chorego , a Tobie zdrówka życze i zadnych dołków choć alergia daje popalic . Już dawno miałam Ci pisać o mojej alergii . Robiłam sobie testy z krwi ale byłam już w ciąży , oczywiscie nie wiedziałam i wyniki dziwne wyszły . Wyszła lekka alergia na pierze , kurz , sierść zwierząt i pleśń . Kiedyś musze zrobić testy skórne bo ponoc dokładniejsze
Zrób koniecznie Kochana Ja robiłam skórne wyszły mi roztocza, jajka, cytrusy, ostre przyprawy, czkolada, kiszona kapusta, ogórki kiszone...
W ciąży jakoś tak delikatnie minął mi ten okres i to bez leków a teraz to jakieś apogeum! Skóra mi sama pęka do krwi robiąc otwarte rany, żadne kremy nawilżające NIC nie pomaga

Ale pielegniarka Ci komplement walnęła, no niech ją...

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Natko Dziękuję że pytasz
Lekarka kazała jeszce przez 3 dni kropić oczko i przemywać i jak to nie pomoże to musimy się pokazać w klinice. Trzymajcie kciuki kochane
Więc trzymam żeby przeszło

Cytat:
Natko, biedni jesteście z tymi chorobami, przesyłam pozytywne fluidy i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. (niestety wiem co to alergia bo walczyłam z tym jako dziecko. Tony leków, zastrzyki odczulające, a przeszło całkowicie jak pojawił się pies- jakiś cud po prostu )
I ja liczę cały czas na cud

za udany wypad n a basen. Super, że Wam się tak podobało Widzialam zdjęcia-cuudo!

Lilko to ja trzymam też za krewkę
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 00:10   #4452
Natka_
Zakorzenienie

dla Tymcia za oczko

Marzenko my używamy Nivei tej białej sesitive i uczulenia nie mamy Może to coś innego?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 00:15   #4453
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dobranoc

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 00:23   #4454
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dobranoc

i ja mówię dobranoc oj zasiedziałam się dzisiaj jutro będę jak zombi

i taka refleksja...
a propo moniczki123 to dziwnie się to wrzucanie na czarną listę i usuwanie z nk ,zbiegło z usunięciem z klubu

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-01-17 o 00:25
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 00:47   #4455
iustyna1
Wtajemniczenie

Natko wiem co przechodsisz ze swedzaca i pekajaca do krwi skora. Ja tak mam przy tym uczuleniu na chemie, co wyszlo mi po porodzie. Stasznie swedzi,boli,piecze. Drapiesz jest chwilowa ulga a potem swedzenie i bol.

Trzymaj sie Slonce

A alergia na jajka i przyprawy to dopiero przekichane
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 00:57   #4456
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Natko wiem co przechodsisz ze swedzaca i pekajaca do krwi skora. Ja tak mam przy tym uczuleniu na chemie, co wyszlo mi po porodzie. Stasznie swedzi,boli,piecze. Drapiesz jest chwilowa ulga a potem swedzenie i bol.
No właśnie, Justyna, a Ty na te swędzące dłonie to co bierzesz? Na alergię Natki by sie nie nadało?
Stary 2012-01-17, 01:03   #4457
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Heja

Ja tez mam ten sam problem (Natka, Iustyna) skóra na dłoniach pęka. Robią sie takie małe ranki, ktore w kontakcie z czymkolwiek pieka niesamowicie. Do tego sok z ogórków kiszonych lub z kapusty jak ma Kontakt z Moimi dłońmi to dosłownie pali żywym ogniem. Zawsze uzywam teraz rekawiczek lateksowych. Potrafią mi sie robic takie "bąbelki" z woda w środku. Smaruje to masciami sterydowymi, ktore wysuszaja strasznie i skóra po tym zlazi. Najgorszy okres to zima. Zauważyłam ze zimno ma duży wpływ na kondycję skory.

DaKaro ja daje Wiki kaszki mleczno-ryzowe z bobovity. Na opakowaniu jest napisane zeby rozrobic 45 g ( około 4-5 lyzek stołowych) na 150 ml wody. To wsio. Innych proporcji nie ma. Tak jak MarzenaS wyżej napisala, średnio jedna łyżka na 30 ml

Ide spać
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 01:06   #4458
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ja tez mam ten sam problem (Natka, Iustyna) skóra na dłoniach pęka. Robią sie takie małe ranki, ktore w kontakcie z czymkolwiek pieka niesamowicie. Do tego sok z ogórków kiszonych lub z kapusty jak ma Kontakt z Moimi dłońmi to dosłownie pali żywym ogniem. Potrafią mi sie robic takie "bąbelki" z woda w środku. Smaruje to masciami sterydowymi, ktore wysuszaja strasznie i skóra po tym zlazi. Najgorszy okres to zima. Zauważyłam ze zimno ma duży wpływ na kondycję skory.
No tak, pierwsza godzina, to i Stronczek się zjawia

A te dłonie to coś strasznego Ale Ty wiesz, co jest przyczyną? Alergia, jakaś choroba?

DOczytamm jutro, bo teraz zostawiam Cię samą, wybacz ALe jak się dizś wcześniej nie położę, to chyba w końcu padnę
Stary 2012-01-17, 01:13   #4459
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Wybaczam, wybaczam ja tez Juz Uciekam.
Odpowiem tylko. Ja mam AZS to po pierwsze, po drugie alergia. Kurz, pleśń, trawy, rumianek, sierść zwlaszcza KOT, jakieś drzewa.
Jednym słowem przekichane ( dosłownie i w przenosni)

A te moje dłonie to najbardziej poszkodowane przez chemie, tak jak i u Iustyny. Staram sie unikać kontaktu i używam rekawic, ale Kapalam przez JAKIS czas Wiki w Oilatum i zaczęły mi sie znow problemy z dłońmi. Wczesniej były zaleczone. A Oilatum niby na takie problemy jest.
a te " bąbelki" o których wyżej napisałam to przez kwasne. Jak zjem np kapuchy kiszonej to wtedy sie pojawiają. A ja jestem uzależniona od surowki z kiszonej kapusty. Moge jesc tonami.

Dobra teraz naprawde Juz Ide spać. Gasze światło.

P S T R Y K
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 07:16   #4460
DaKaro
Zadomowienie

To ja zapalam PSTRYK.

Dzien dobry.

Obudzilam Malwis na karmienie, bo mi prawie UU wybuchly. Spala od 20 do 7 bez karmien w miedzyczasie, a i teraz drzemie przy piersi.

Podziekowac za wskazowki co do przygotowania kaszki .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 07:34   #4461
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Dzien Dobry

Ja dzien zaczelam od Marysi siusiu - wzielam ja do przewiniecie, wytarlam pupke, wyciagam pieluche a moje dziecie sik i zesikala sie. Wiec ja juz kompletnie przebralam z nocy w ciuszki dziennie. Zrobilam sniadanko i siadlam do Was.

Na kaszkach z bobovity jest tylko proporcja na 150 ml wody. Ja robie z polowy i wsypuje dotad kaszke az nie zrobi sie troszke gestsza. Na okoMoja sie gdzies zbuntowala na kaszke, jak zjada wiecej sloiczkow to kaszka tylko kilka lyzek i z tej polowy porcji zrobionej zje tez tylko polowe. Ale moze to tez temu ze do MM dodaje jej kleiku.

Dolaczam i ja do Was - jak moj TZ jest w domu zaburza mi caly rytm dnia. Wtedy nigdzie mu sie nie chce samemu jechac, tylko ciaga mnie i mala ze soba. Jak jestem sama robie wszystko swoim rytmem i jestem ogarnieta (oprocz prania do prasowania ktore odkladam w nieskonczonosc).

Scio ja tez ostatnio wyskoczylam do Galerii i kupilam Marysce w C&A 5 par body za 39 zl i na Tesco z F&F spodnie za 9,20 - reszte ma wiec nie zaopatrzam jej poki co.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 07:42   #4462
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Znów mi wszystkich postów nie zacytowało

wczoraj na aerobiku byłam i jakoś wieczorem już mi się nie chciało włączać
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
SĄ JAKIEŚ U WAS ZWYCZAJE NA ROCZEK?
impreza

Cytat:

Dzisiaj wreszcie wybraliśmy się na basen- było bosko. Po wyjściu z szatni miałam wrażenie, że zapomniałam majtek, bo wszyscy się za nami oglądali- nie miałam pojęcia, że niemowlę na basenie robi taką furorę. (i te przeciągłe ochy i achy w momencie mijania najczęściej grupek starszych babek)
oj, robi, prawda?

Teliczku, jak kręgosłup?
moniczka2123 albo usunęła konto, albo mnie też usunęła ze znajomych
może czytała K?

Która zna się na czytnikach ebooków i może coś doradzić?

Jadę na uczelnię, miłego przedpołudnia babeczki!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 07:56   #4463
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Jacie dla dzielnej mamy i synka

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

jacieee z każdym dniem będzie lepiej zobaczysz

Cytat:

Cieszę się, bo też z Tobą przeżywałam ten pierwszy dzien w pracy. Na pewno łatwiej Ci go będzie zostawiać, wiedząc że tego nie przeżywa jakoś bardzo negatywnie.
No dobrze znosi, bo z tatą na razie. Zobaczymy jak trzeba będzie z dziadkami zostać

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Jacieee myślałam dziś o Tobie bo ja tak za tydzień bede mieć
Dasz radę, skoro taki Mięczak jak ja sobie poradził

Cytat:
.

A tęskniłaś bardzo?
Za Wami czy za Domkiem ?
Uwierzysz, że nie miałam czasu? No taki armagedon. Ale jak wrócę na 8 h to będę miała pewnie więcej czasu na rozmyślanie "co tam w domu"

Cytat:

Widzę, że humor dopisuje więc chyba nie było tak źle?
No właśnie nie było Nie taki diabeł straszny

Cytat:
Czy któreś z Waszych dzieci miało uczulenie na żel do mycia ciała i włosów dla dzieci z Nivea?
My używamy od tygodnia i też wyszło uczulenie, ale nie na całym ciele, tylko na brzuchu. Dokładnie takie samo jak parę tygodni temu, więc ja obstawiam żelazo bo znowu podaję.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
jacieeeee to dobrze,że dzień szybko minął, nie myslałaś tak oDominiku

Dzień doberek.
Muszę mykać na autobus

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 08:16   #4464
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cześć mamusie pamiętacie mnie jeszcze? Długo mnie nie było... zaczęło się przed świętami, kiedy zaczęłam na ostatnią chwilę robić albumy o Hani na prezenty dla rodziny... siedziałam po nocach a i tak pół godz przed wigilią jeszcze je kończyłam opisywać... Potem troszkę chorowałam i w ogóle ostatnio jakoś za dużo się dzieje i nie miałam na nic czasu.. co weszłam na wizaż to nie zdążyłam odpisać bo ciągle coś.. no, ale powracam

Co u nas?
Zacznę od tego, że mamy już 2 ząbki wyszły całkiem niespodziewanie i są piękne W załączniku zdjęcie
Poza tym od tygodnia wprowadzamy już nowe jedzonko, pierwsze jedzenie marchewki było straszne krzywienie się, dławienie.. a teraz? Pożera ją wzrokiem, buzia otwarta od razu jak widzi łyżeczkę, śmiesznie jest

No i fika już jak stara... kręci się i co najlepsze zaczęła pierdzieć buzią i straaasznie jej się to podoba i tak np 5:45 się budzi i co robi? Pierdzi!!!! Nic nie da mi pospać

No i w ogóle brakowało mi Was strasznie.. jak się tak z Wami na bieżąco pisze to jakoś tak lepiej Mam nadzieję, że nie zostałam wyrzucona z Waszego grona

Muszę Was trochę ponadrabiać bo już nie w temacie jestem...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1559.jpg (64,8 KB, 39 załadowań)
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 09:02   #4465
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
a pod którym zdjęciem?? aż mam ochotę sprawdzić czy też jestem na czarnej liście

na all za 100 zł bez groszy
dziubek ciągle jest tam jej komentarz ( chyba, że usunęła od wczoraj wieczorem), pod moim zdjęciem ( jedynym ) z brzuchem. Zobacz sobie.

Wywala nas i wrzuca na czarną listę, bo pewnie przeczytała w K. nasze drwiny z ( bezpośrednia jestem, ale co mi tam zależy )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-17 o 09:04
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 09:04   #4466
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

i taka refleksja...
a propo moniczki123 to dziwnie się to wrzucanie na czarną listę i usuwanie z nk ,zbiegło z usunięciem z klubu
Tobie Dziubek nic nie umknie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Cześć mamusie pamiętacie mnie jeszcze? .
Ja pamiętam
Jeszcze niedawno o Ciebie pytałam

za ząbki
Stary 2012-01-17, 09:07   #4467
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Cześć mamusie pamiętacie mnie jeszcze? Długo mnie nie było... zaczęło się przed świętami, kiedy zaczęłam na ostatnią chwilę robić albumy o Hani na prezenty dla rodziny... siedziałam po nocach a i tak pół godz przed wigilią jeszcze je kończyłam opisywać... Potem troszkę chorowałam i w ogóle ostatnio jakoś za dużo się dzieje i nie miałam na nic czasu.. co weszłam na wizaż to nie zdążyłam odpisać bo ciągle coś.. no, ale powracam

Co u nas?
Zacznę od tego, że mamy już 2 ząbki wyszły całkiem niespodziewanie i są piękne W załączniku zdjęcie
Poza tym od tygodnia wprowadzamy już nowe jedzonko, pierwsze jedzenie marchewki było straszne krzywienie się, dławienie.. a teraz? Pożera ją wzrokiem, buzia otwarta od razu jak widzi łyżeczkę, śmiesznie jest

No i fika już jak stara... kręci się i co najlepsze zaczęła pierdzieć buzią i straaasznie jej się to podoba i tak np 5:45 się budzi i co robi? Pierdzi!!!! Nic nie da mi pospać

No i w ogóle brakowało mi Was strasznie.. jak się tak z Wami na bieżąco pisze to jakoś tak lepiej Mam nadzieję, że nie zostałam wyrzucona z Waszego grona

Muszę Was trochę ponadrabiać bo już nie w temacie jestem...
super ząbki
i ją się witam, jadę na uczelnie na zaliczenie więc proszę o kciuki, i nie zapominać o mnie plizzzzz... będę wpadać do was częściej od przyszłego tygodnia bo w pon mam ostatni egzamin i potem dwa tygodnie wolnego w domku.

Natka - właśnie odczytalam biedna jakie masz kłopoty z alergia... Nie daj się i trzymaj mocno i nie wpadaj w żadne dołki przytulam wirtualne.

Gratulacje i najlepsze zyczenia z okazji kolejnym miesiecznic, gratulacje nowych umiejętności, kolejnych zabkow i usmiechow.

Scio- buziaki dla dużej Agatki

dla Izuni buziaki od cioci

i spóźnione dla Marinkowego Igorka z okazji 7 miesięcy

i dla wszystkich pozostałych rocznic naszych dzieciaków
Jaciee rozumiem co czujesz jak musisz zostawić Dominika na pół dnia kiedy Ty w pracy - ja też się męczyłam na początku i myślami byłam przy niej jak jechała na uczelnie na cały dzień prawie od początku października. Trzy razy w tyg tylko od 6 rano do ok 13-14 jest albo z moja mama albo tz ale za to miną Juli jak wracam i jej uśmiech od ucha do ucha jest bezcenne :róża: dasz radę z pewnością - buziaki

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 09:08   #4468
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziubek ciągle jest tam jej komentarz ( chyba, że usunęła od wczoraj wieczorem), pod moim zdjęciem ( jedynym ) z brzuchem. Zobacz sobie.

Wywala nas i wrzuca na czarną listę, bo pewnie przeczytała w K. nasze drwiny z ( bezpośrednia jestem, ale co mi tam zależy )
Marina gdzie?
Jestem na Twoim profilu
Stary 2012-01-17, 09:10   #4469
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj wreszcie wybraliśmy się na basen- było bosko. Po wyjściu z szatni miałam wrażenie, że zapomniałam majtek, bo wszyscy się za nami oglądali- nie miałam pojęcia, że niemowlę na basenie robi taką furorę. (i te przeciągłe ochy i achy w momencie mijania najczęściej grupek starszych babek) Basen odkryliśmy przypadkowo- bo tż miał w nim...Wigilię firmową i bardzo mu się spodobało, dzisiaj zrozumiałam czemu. Mnóstwo atrakcji- bicze wodne, sztuczna fala, zjeżdżalnie, ścianka wspinaczkowa, brodziki, baseniki, możliwość wypłynięcia na zewnątrz, sauna, jacuzzi itd. Oczywiście nie daliśmy rady skorzystać z tego wszystkiego z Hanią, ale i tak było świetnie. Hania na początku miała wielkie oczy i otwartą buźkę ze zdziwienia, ale później piszczała z radości, a jacuzzi z wielkimi bąbelkami szczególnie przypadło jej do gustu. To co mi si się bardzo spodobało to fakt, że basen jest świetnie przystosowany dla rodzin z dziećmi. Szatnie koedukacyjne,więc byliśmy z tż razem i mogliśmy na zmianę skorzystać z przebieralni czy prysznica bez kombinowania co zrobić z dzieckiem. Pełno przewijaków i duże przestronne kabiny z siedzonkami, gdzie po pływaniu mogłam nakarmić małą. Dodatkowo przy basenowych atrakcjach było właśnie pomieszczenie dla mam z toaleta, krzesełkami, przewijakami i różnymi zabawkami dla dzieci. No i dzieci do 3 lat wchodzą za darmochę. (jedynie rodzice płacą jak za zboże) Cieszę się, że wybraliśmy się w tygodniu, bo w weekend na pewno mają oblężenie. W drodze do domu Hania momentalnie odpłynęła, a my (aż wstyd się przyznać) uświadomiliśmy sobie, że to był nasz pierwszy wspólny wypad na basen (wcześniej chodziłam sama, bo tż nie chciał- jedynie morze, czy jeziorko,ale nigdy basen).
Polecam wszystkim niezdecydowanym- świetna frajda i człowiek zapomina o niedoskonałościach swojego ciała (którymi przejmuje się przed wybraniem się na basen). Ale się rozpisałam- nie bijcie.
ale super, rewelacyjny opis, no i wyposażenie basenu pierwsza klasa.
Kusicie oj kusicie....chyba też się wybierzemy,tylko gdzieś z tyłu głowy boję się zarażenia jakimś syfem...

Cytat:
A my po szczepieniu.
Radek płakał bidulek
3 kłucia.

Mamy skierowanie na krew.

Za miesiąc kolejne szczepienie.
przepraszam Lilii kochana. Przeoczyłam pewnie, ale za to morfo wyjdzie wzorowa bo będziemy wszystkie trzymać kciuki. I Sara zaciśnie za kolegę

Cytat:

może nie będzie tak źle

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Mężuś jeszcze ściany szpachluje...

Cytat:
i taka refleksja...
i wszystko jasne

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Obudzilam Malwis na karmienie, bo mi prawie UU wybuchly. Spala od 20 do 7 bez karmien w miedzyczasie, a i teraz drzemie przy piersi.
.
Ale ładnie śpi... idzie się rozmarzyć...
U nas powtórka z rozrywki z nocy poprzednich. O 12 mm, o 3 pobudka smok- nie, kwęczy. Mm - niet, znowu wylałam . Sama oczy trze, pół zamknięte i się wierci. Pół godziny słyszałam jej kwęk, podawałam smoka i wraz sama nie usnęła. W wózku pokiwałam kilka razy i spała.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

no to ona nie została usunięta z klubu?
Stary 2012-01-17, 09:11   #4470
Lili 83
Zakorzenienie

Marina 5 Monik w komentarzach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości