Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 22:12   #301
foca
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22

Cytat:
Napisane przez Aiesha Pokaż wiadomość
ja do placuszków/chlebka dodaję jogurt naturalny 0% Danone, albo serek homo naturalny light i zawsze wychodzą
ja wolę na jogurcie, bo nie są takie "ciężkie"
no kurcze nie wiem co sie stało, ja moge je robic z zamknietymi oczami, a te patrz nie wyszły, smaząc drugą porcje dałam łyżeczkę oliwy z oliwek na patelnie i jakoś teraz wyszły, lae inne niż zawszze
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
foca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 22:13   #302
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martasdz Pokaż wiadomość
(...)

tak, kocham perfuuumyyy, aż za bardzo
no przecież i ja też
właśnie zbieram się do kolejnych fotek kolekcji

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 22:17   #303
ashley88
Raczkowanie

Kochane! Przygarniecie mnie??
Dukam od 14 dni. Właśnie jestem 1 dzień z 5 na samych proteinkach. Póki co w ciągu 14 dni schudłam ok. 3kg! A czeka mnie jeszcze ... jakieś 4 kg.. Więc mam nadzieję, że w ciągu przyszłego miesiąca spalę co trzeba... brzuch spadnie i okropne boczki, jestem typowym jabłkiem więc bardzo ciężko...
Dieta jest wg mnie super! Można jeść dużo i naprawdę smacznie, w ogóle nie czuję, że jestem na diecie!
ashley88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 22:23   #304
Aiesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez foca Pokaż wiadomość
no kurcze nie wiem co sie stało, ja moge je robic z zamknietymi oczami, a te patrz nie wyszły, smaząc drugą porcje dałam łyżeczkę oliwy z oliwek na patelnie i jakoś teraz wyszły, lae inne niż zawszze
ja bez oliwy, teflonowa patelnia była moją najlepszą inwestycją w życiu
nawet omletek wychodzi super

wzrost 176cm
start: 92
kolejne podejście: cel 1: "85"
cel 2: 83
cel 3: 79
do wakacji
cel 4: ...
Aiesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:03   #305
Oloosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
tylko musze sobie te czarodziejskie aromaty w proszku zamówić
a ja zaraz zgrzesze bo zrobiłam lody nutellowe ale co tam, mam juz drugi kiepski dzien (samopoczucie), wiec trzeba sobie te życie troche osłodzić
w ogóle mam jutro na 6 do pracy musze wstać o 3, żeby zjeść na spokojnie umyć się, wysłuszyć włosy itd i o 5 musze juz wyjśc
nie zaburzy to jednak mojego jedzonka
rano planuje jajeczniczke z szynką i pomidorkiem, do pracy wezme bielucha i bułeczke otrębową z szynką (w trakcie pracy skocze na Reala bo Piórko), to sobie jeszcze serek położe pewnie bez Red Bulla lighta tez sie nie obędzie
później na obiad planuje zjesc jakaś rybke z warzywami, ale jeszcze nie wiem jaką bo musze dopiero jutro kupić. A no kolacje pewnie wieśniak albo twarożek, może z rzodkiewką
Pracowity dzień się jutro szykuje widzę. Współczuję tak wczesnego wstawania
A propos aromatów to właśnie sobie kilka zamówiłam. I barwniki spożywcze też. Zamierzam zrobić nieziemskie, trójkolorowe ptasie mleczko na swoje urodziny w środę tak zamiast kalorycznego tortu - dukanowe pyszności
Lody nutellowe? Gdzie znajdę przepis na te pyszności?

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Mogę z Tobą zamieszkać ? Albo może prowadzisz kuchnie wysyłkową czy coś w tym stylu ?
Ja też, ja też!!!!!

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ashley88 Pokaż wiadomość
Dukam od 14 dni. Właśnie jestem 1 dzień z 5 na samych proteinkach. Póki co w ciągu 14 dni schudłam ok. 3kg! A czeka mnie jeszcze ... jakieś 4 kg.. Więc mam nadzieję, że w ciągu przyszłego miesiąca spalę co trzeba... brzuch spadnie i okropne boczki, jestem typowym jabłkiem więc bardzo ciężko...
Dieta jest wg mnie super! Można jeść dużo i naprawdę smacznie, w ogóle nie czuję, że jestem na diecie!
Witaj!
7 kg i wybrałaś dukana - dietę na całe życie? Odważna jesteś Powodzenia i trzymam kciuki za każdy zgubiony gram!
Oloosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:19   #306
nikamo36
Zadomowienie

Witam Kochaneza spadki
Chwilę temu pisałam ale szwankował wizaz,wam też?Sporo odpisałam i znikło,na razie piszę na bierząco,wkurza mnie ten wizaz albo to mój net
Cytat:
Napisane przez ashley88 Pokaż wiadomość
,witamy,ale 14 dni to nie za dużo,ile masz do zrzucenia?test zrobiłaś?Powodzenia
Cytat:
Napisane przez Aiesha Pokaż wiadomość
ja bez oliwy, teflonowa patelnia była moją najlepszą inwestycją w życiu
nawet omletek wychodzi super
Patelnię ostatnio we wszystkich marketach mozna było kupić na kg i kupiłam za 6 zł,28cm,może nie teflon ale nieprzywieralna i super jest,omlet,nalesniki,tort ila i inne cuda nie przywierają bez oliwy,więc teflon to ok.ale nieprzywieralne też

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Oloosia Pokaż wiadomość
Pracowity dzień się jutro szykuje widzę. Współczuję tak wczesnego wstawania
A propos aromatów to właśnie sobie kilka zamówiłam. I barwniki spożywcze też. Zamierzam zrobić nieziemskie, trójkolorowe ptasie mleczko na swoje urodziny w środę tak zamiast kalorycznego tortu - dukanowe pyszności
Lody nutellowe? Gdzie znajdę przepis na te pyszności?

Ja też, ja też!!!!!

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Witaj!
7 kg i wybrałaś dukana - dietę na całe życie? Odważna jesteś Powodzenia i trzymam kciuki za każdy zgubiony gram!
Kochana co do lodów to wpisz googlach i ci wyskoczy sporo przepisów,ja nie robiłam,jedyne co to zamrażałam napoje na słodziku-taki sorbety,w lato,pycha
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Cel III-70kg(wg.testu Dukana)
nikamo36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:28   #307
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość
dawaj

a wczoraj zobaczyłam, że na all, ktoś ładny interes zwietrzył i sprzedaje własne wyroby
Powinnam dotrzeć na śniadanko

Tia, na Dukanie wiele osób zwietrzyło ładne interesy Przed chwila dosłownie byłam na stronie sklepdukana.pl i otręby, które ja kupuje, o ile dobrze pamiętam, za niecałe 4zł/o,5kg tam kosztują 23zł/2kg, czyli prawie 6zł/0.5, a wiadomo, że jeszcze trzeba liczyć przesyłkę. Albo jakieś koktajle za prawie 200zł
Wgl dużo z tego co tam sprzedają, można kupić w zwykłym sklepie i w dodatku taniej.
Fajne maja pomysły na pieczywo i makaron o ile to faktycznie się nadaje na dukana, bo coś nie jestem przekonana do mąki ryżowej i migdałowej (btw. pierwszy raz o takiej słyszę )

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Oloosia Pokaż wiadomość
Ja też, ja też!!!!!

Figaro dużo masz miejsca w domu ?

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Witam Kochaneza spadki
Chwilę temu pisałam ale szwankował wizaz,wam też?Sporo odpisałam i znikło,na razie piszę na bierząco,wkurza mnie ten wizaz albo to mój net

,witamy,ale 14 dni to nie za dużo,ile masz do zrzucenia?test zrobiłaś?Powodzenia
Myślałam, że mi internet muli, a to jednak znowu wina Wizażu Też się tu nie umiałam dostać przez jakiś czas.

Z tego co Ashley napisała zrozumiałam, że już skończyła I fazę i miała 5 dni PW a teraz zaczęła 5 dni P. Chociaż z tego i tak wychodzi 8 dni uderzeniówki, więc dużo za dużo... Szkoda słów....

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:38   #308
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
Powinnam dotrzeć na śniadanko

Tia, na Dukanie wiele osób zwietrzyło ładne interesy Przed chwila dosłownie byłam na stronie sklepdukana.pl i otręby, które ja kupuje, o ile dobrze pamiętam, za niecałe 4zł/o,5kg tam kosztują 23zł/2kg, czyli prawie 6zł/0.5, a wiadomo, że jeszcze trzeba liczyć przesyłkę. Albo jakieś koktajle za prawie 200zł
Wgl dużo z tego co tam sprzedają, można kupić w zwykłym sklepie i w dodatku taniej.
Fajne maja pomysły na pieczywo i makaron o ile to faktycznie się nadaje na dukana, bo coś nie jestem przekonana do mąki ryżowej i migdałowej (btw. pierwszy raz o takiej słyszę )

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Figaro dużo masz miejsca w domu ?

Myślałam, że mi internet muli, a to jednak znowu wina Wizażu Też się tu nie umiałam dostać przez jakiś czas.

Z tego co Ashley napisała zrozumiałam, że już skończyła I fazę i miała 5 dni PW a teraz zaczęła 5 dni P. Chociaż z tego i tak wychodzi 8 dni uderzeniówki, więc dużo za dużo... Szkoda słów....
Kochana można taniej kupić otręby ale nie wpisują"dukan"tylko wejść na zborza-teraz nie pamietam ale poszukaj w wyszukiwarce pod hasłem "otręby"jakie szukasz a nie dukan bo wtedy dużo drożej jest,jest na allegro sporo produktów w naszej diecie ale trzeba sprawdzać skład
O to ja nie jedyna miałam problemy z wizazem.pl,wchodziłam na 2 kompy,na lapku u nas i na stacjonarnym u syna i nie"halo" było ale teraz ok.,chyba jakaś renowacja czy co
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2012-01-17, 00:02   #309
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana można taniej kupić otręby ale nie wpisują"dukan"tylko wejść na zborza-teraz nie pamietam ale poszukaj w wyszukiwarce pod hasłem "otręby"jakie szukasz a nie dukan bo wtedy dużo drożej jest,jest na allegro sporo produktów w naszej diecie ale trzeba sprawdzać skład
O to ja nie jedyna miałam problemy z wizazem.pl,wchodziłam na 2 kompy,na lapku u nas i na stacjonarnym u syna i nie"halo" było ale teraz ok.,chyba jakaś renowacja czy co
Wiem, że znajdę taniej, choćby u siebie w sklepie A te otręby, które kupuje, wyjątkowo mi smakują, bo są grube i owsianka jest z nich bardziej gęsta niż na otrębach innych firm

Wizaż wczoraj czy przedwczoraj też coś szwankował, myślałam, że to tylko wina mojego internetu, ale widzę, że jednak nie

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-17, 00:15   #310
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, że znajdę taniej, choćby u siebie w sklepie A te otręby, które kupuje, wyjątkowo mi smakują, bo są grube i owsianka jest z nich bardziej gęsta niż na otrębach innych firm

Wizaż wczoraj czy przedwczoraj też coś szwankował, myślałam, że to tylko wina mojego internetu, ale widzę, że jednak nie
Kochana ja też kupiłam otręby nie mielone na allegro,co prawda kupiłam sporo czasu temu więc nie wiem jak jest teraz ale mozna pewnie wyszukać takie
Wcześniej nie szwankował ale dzisiaj to nie mogłam cytować
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2012-01-17, 00:32   #311
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana ja też kupiłam otręby nie mielone na allegro,co prawda kupiłam sporo czasu temu więc nie wiem jak jest teraz ale mozna pewnie wyszukać takie
Ja kupuję tylko w całości, nie widziałam nigdy takich mielonych w żadnym sklepie. Zresztą, mielone mi nie potrzebne, bo do ciast i tak daje zawsze w całości, no i mielone otręby tracą ponoć swoje właściwości.

Dobranoc

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-17, 01:01   #312
borczus88
Rozeznanie

Witam kochane grzesznice!
Jestem po protodniu.... niedobrze mi....
mam nadzieje że chociaż mi coś spadnie??

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Cytat:
Napisane przez lukkija Pokaż wiadomość
Boczus88, zlosliwi ludzie sa wszedzie nie przejmuj sie. Na prawde myslisz, ze 1-2kg na plusie widac? zapomnij! Ludzie tak z czystej zlosliwosci gadaja. Mnie na przyklad tata mowi, za kazdym razem jak mnie widzi (ostatnio) , ze chyab znowu przytylam. Nie jest zlosliwy, tylko sobi etak ogolnie komentuje, co i tak nie jest mile. Jego komentarze, ktore niestety pojawialy sie tez, jak bylam mlodsza, wyzadzily jednak wiecej szkody niz pozytku. Zwrocalam mu juz na to wielokrotnie uwage, ale on uwaza, ze przeciez nic zlosliwie nie mowi, tylko probuje mnie motywowac. Po ilus tam latach nauczylam sie z tym zyc i olewac takie gadanie. Tez mu mowie, ze przytyl. A jesli twoja kolzanka jest chuda jak patyk, to jej powiedz (zlosliwie), ze jej cos biust zmalal. Chudziakow zawsze to boli Zlosliwiec ze mnie
kurcze akurat biust ma większy ode mnie (może o rozmiar, ale zawsze, a szczyci się jakby miała co najmniej "z" i jak to ją kręgosłup boli bo takie ma duże...)
Tiff 34 Mel 61 BB 2
Balance 8 Power 7 Superset 5
Waga 63,7kg Wzrost 173cm
borczus88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 03:15   #313
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
a tutaj się jeszcze nie przywitałam

to ja Figarek, na Dukana powracam

jak mnie kto pamięta, witam serdecznie

w marcu 2011 przerwałam z powodów zdrowotnych dukana....

teraz wracam (boszzz tak pięknie do 58 - 57 kg schudłam)
teraz zaczynam z większą wagą niż poprzednio

Startowałam 8 stycznia z wagą 70,6kg
po tygodniu
- 1,7kg

tym razem bardzo rygorystycznie ograniczyłam słodzik (nie piję już nawet Coli) niestety, to był mój powód przerwania poprzednio diety
słodzik, bardzo źle podziałał na mój żołądek

tym razem dodaję słodzik tylko do wypieków,

a czy Fenris tu przychodzi?
666 666 ? z wiadomościami dukanowymi zagląda?

idę po kawkę i zaczynam nadrabianie wątka

ps

łeeee widzę, że serek jakiś znalazłyście
ale on w realu, a tego u mnie nie ma
tylko tesco, kaufland, Carrefour
cześć tak piszesz o tym słodziku i właśnie przed chwilą uświadomiłam sobie w 100%, że u mnie żołądek nie toleruje słodzika w proszku
zjadłam wczoraj te lody nutellowe, dziś ból brzucha i bieganie co chwile do kibelka musiałam się węglem poratować bo przecież do pracy musze wyjść za 2h lody były pyszne, ale nie warte moich cierpień

odnośie sera piórko ktoś pisał, że w Carrefour też go idzie dostać

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 03:21   #314
Siasia37
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
cześć tak piszesz o tym słodziku i właśnie przed chwilą uświadomiłam sobie w 100%, że u mnie żołądek nie toleruje słodzika w proszku
zjadłam wczoraj te lody nutellowe, dziś ból brzucha i bieganie co chwile do kibelka musiałam się węglem poratować bo przecież do pracy musze wyjść za 2h lody były pyszne, ale nie warte moich cierpień

odnośie sera piórko ktoś pisał, że w Carrefour też go idzie dostać
pysia to o której Ty wstajesz?
Ty jak mój mąż, jak ma na 6 do pracy to o 4 wstaje Kawe wypić, śniadanie zjeść, prysznic, telewizja, komputer, wchodzę po 4 do salonu a tam wrzawa jak za dnia
A co do słodziku to ja nawet do ust już włożyć nie mogę.... no taka chemia...

Miłego i spokojnego dnia pysia
do zobaczenia po południu
Siasia37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 06:34   #315
ashley88
Raczkowanie

Nie mialam 8 dni uderzeniówki tylko 2 dni :P nastepnie 3 dni PW później 3 dni Białka 5 dni PW i teraz 5 dni białka, czyli źle obliczyłam... 13 dzień na diecie! Przeszłam na system 5/5 bo koleżanka radziła żeby robić 3/3 ale dla mnie to chyba za mało efektowne.
Chcę stosować tą dietę na całe życie - gdyż mam bardzo złe nawyki żywieniowe, muszę z tym jakoś walczyć i zniszczyć, ponieważ moja skóra wygląda fatalnie, celulit itp. brak słów. 90g Chipsów był u mnie codziennym gościem, nie mówiąc o innych syfach
ashley88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 08:23   #316
czarownica2010
Raczkowanie

Witam. U mnie dzis 88,6 kg, wiec szalu nie ma. Fakt faktem, ze jestem tuz przed @. Poza tym zamierzam "przeprosic" dzis moj rowerek- biedaczek stal prawie 2 lata w piwnicy oczekujac na lepsze czasy...
A teraz z innej beczki- kilka lat temu swiadomie z mezem podjelismy decyzje o tym, ze chcemy zamieszkac na wsi i wlasciwie do dzis nie zalujemy tej decyzji. Niemniej jednak, kiedy czytam o tym, jak i gdzie cwiczycie to troche Wam zazdroszcze tego vacu, silowni, itp. Stad niestety wszedzie jest daleko .

Wczoraj ktoras z Was pytala o serki homo bez tluszczu i ketchup bez cukru. Polecam serek Mackowy 0% tluszczu. Jest dostepny w Carrefourze i w Realu i kosztuje ok 3 zl za 250 g. Ketchup bez cukru jest dostepny w Lidlu (Linessa). Kosztuje 4 zl. Wprawdzie nie smakuje, jak ten z Pudliszek, ale zawsze to jakas alternatywa.

I jeszcze goraca prosba do Was: czy ktoras moze udzielic mi krotkiej instrukcji "cytowania" na forum?
Stary 2012-01-17, 08:32   #317
martasdz
Zakorzenienie

Cześć Dukanki !

dziś mój 1 dzień po powrocie, zjadłam wieśniaka, na później mam jajka i makrelę, a po powrocie do domu zrobię chyba cyca i pójdę z TŻ na większe dukanowe zakupy, nie wiem tylko jeszcze czy otręby jeść w pracy czy na obiad je z czymś zrobić, więc mam je w torebce przy sobie

Cytat:
no przecież i ja też
właśnie zbieram się do kolejnych fotek kolekcji
ooo a gdzie je można zobaczyć? zaraz przeszukam wątek ze zdjęciami kolekcji
ja kiedyś miałam chyba obsesję, później przerzuciłam się na coś innego, teraz delikatnie ona powraca, ale muszę to kontrolować
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 09:08   #318
Figarro
Zakorzenienie

W pierw się przywitam
Gratki za spadki (mnie po wczorajszym PW przybyło ciut, ale to norma)
dzisiaj kolejny dzień warzywny

zaczynam od śniadanka, nie, nie będzie jajek
zachciało mi się pomidorowej i już ją sobie zajadam

Oloosia Dawaj połowa wielkiego gara pomidorowej jeszcze została

magda_lena40 yyyyy, co jest, ja już to swoje śniadanko kończę, gdzieś Ty

Mieszkanko może być dla Nas wszystkich ciut przymałe
ale głodne nie będziemy

rozumiem, że z moim figarkiem też chętnie na spacery będziecie wychodzić???
jak jest pogoda i w niepogodę ??? taaaa???
to możecie przybywać

Cytat:
Napisane przez martasdz Pokaż wiadomość
Cześć Dukanki !

dziś mój 1 dzień po powrocie, zjadłam wieśniaka, na później mam jajka i makrelę, a po powrocie do domu zrobię chyba cyca i pójdę z TŻ na większe dukanowe zakupy, nie wiem tylko jeszcze czy otręby jeść w pracy czy na obiad je z czymś zrobić, więc mam je w torebce przy sobie

ooo a gdzie je można zobaczyć? zaraz przeszukam wątek ze zdjęciami kolekcji
ja kiedyś miałam chyba obsesję, później przerzuciłam się na coś innego, teraz delikatnie ona powraca, ale muszę to kontrolować

W nowym wątku, jest tylko zbiór moich ukochanych L`Artisanów (który też już troszkę się zmienił)
KLIK

ogólny zarys kolekcji jest w poprzednim wątku
KLIK
ale i tu się sporo już zmieniło.

Pisząc, że zbieram się właśnie, to miałam na myśli, że zbieram się...od kilku tygodni, ale ciągle na coś czekam,
aktualnie na L`Artisanowe zapasy i nowości

Twoje gdzieś moża zobaczyć ???

Wymieniam się

Edytowane przez Figarro
Czas edycji: 2012-01-17 o 09:13 Powód: pomyłka
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 09:44   #319
foca
Raczkowanie

Ja sie też witam i melduje że jeszcze mi zapał nie minoł
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-17, 10:40   #320
icoteraz
Raczkowanie

Witam Was dziewczynki w słoneczne przedpołudnie
Słonkow Warszawie ślicznie świeci, aż chce się żyć!

Dziś suszy mnie od rana jak cholera. Piję, pije i nie moge się dopić.
Wczoraj zrobiłam sobie na kolacyjkę łososia pieczonego z pieprzem cytrynowym i koperkiem - coś rewelacyjnego. Przepis prosty - a sama na niego nie wpadłam. Dzięki bardzo
Musiałam podzielić się z mężem, bo jak stwierdził - jemu zrobiłam jedzenie do d* a sobie same pyszności.
Nawet od psa nie mogłam się odpędzić (nie myślcie sobie to nie byle jaki pies, wszystkiego nie zje - na ma pańskie podniebienie i strasznie jest gardy - jak na doga przystało )
icoteraz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:06   #321
zlota jagoda
Raczkowanie

Witam i ja

U mnie dziś niewielki spadek , bo tylko o 0,1 hmm (a wczoraj miałam P) może za dużo otrębów zjadłam, bp piekłam ciacho czekoladowe i chlebek na dzisiaj, ale musiałam spróbować

Cytat:
Napisane przez czarownica2010 Pokaż wiadomość

I jeszcze goraca prosba do Was: czy ktoras moze udzielic mi krotkiej instrukcji "cytowania" na forum?
Pod postami masz trzy ikonki: cytuj, mała ikonka znacząca wielocytuj i odpowiedz. (chyba tak to było )

Jak chcesz zacytować jedną osobę to klikasz cytuj, jak więcej wypowiedzi to przy postach, które chcesz przytoczyć zaznaczasz wielocytuj i na końcu odpowiedz

W okienku edycji pojawią Ci się cytaty w kwadratowych nawiasach. Możesz skasować część cytatu jeśli chcesz zacytować konkretne zdanie ale nie kasuj tych nawiasów. I to chyba wszystko Mam nadzieję, że coś przybliżyłam.

Ja dzisiaj mam PW i planuję ugotować zupkę pieczarkową, a do kurczaczka sałatę z sosikiem jogurtowo- czosnkowym. Ciacho czekoladowe do kawki już tylko muszę uważać by całego na raz nie pożreć

Mój pazurkowy wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506863

zlota jagoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:29   #322
foca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez icoteraz Pokaż wiadomość
witam was dziewczynki w słoneczne przedpołudnie
słonkow warszawie ślicznie świeci, aż chce się żyć!

Dziś suszy mnie od rana jak cholera. Piję, pije i nie moge się dopić.
Wczoraj zrobiłam sobie na kolacyjkę łososia pieczonego z pieprzem cytrynowym i koperkiem - coś rewelacyjnego. Przepis prosty - a sama na niego nie wpadłam. Dzięki bardzo
Musiałam podzielić się z mężem, bo jak stwierdził - jemu zrobiłam jedzenie do d* a sobie same pyszności. :d
nawet od psa nie mogłam się odpędzić (nie myślcie sobie to nie byle jaki pies, wszystkiego nie zje - na ma pańskie podniebienie i strasznie jest gardy - jak na doga przystało )

hmmm......slinka mi pociekał, mam nadzieje ze to ta moja podpowiedź zrobiła wam tylke radości - pyszny co ?
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-17, 11:39   #323
Ryu
Przyczajenie

No, to wpadam po wsparcie ^.^
Dukana zaczęłam 3 czerwca 2011 z wagą 78 kg. Po ponad 7 miesiącach diety waga pokazuje ~64kg (było już równe 63, ale niestety w święta sobie mocno odpuściłam....).
Dukan przechodzi mi bez większych zmartwień. Efekty są duże (np. w o milion numerów za luźnych spodniach) ale ostatnio zaczęły się problemy - po świątecznym luzie ciężko wrócić do systemu warzywka-proteiny. Moim celem jest przynajmniej 58 kg (a marzy mi się 56) - niby mało jak na 170 cm wzrostu, ale zbudowana jestem dość nieźle, więc nawet z taką wagą nie będę za szczupła.
Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona i będę mogła z waszą pomocą trzymać się rygorystycznie. te 8kg. to naprawdę nie jest dużo, więc chciałabym je stracić najpóźniej do rocznicy diety - czyli początku czerwca
Pozdrawiam!
Ryu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:54   #324
Aiesha
Rozeznanie

witam wczesnym rankiem koło południa
u mnie dziś spadek tylko 0,2 no albo może raczej AŻ?
na obiadek pieczarki faszerowane... pieczarką, pietruszką i jajkiem...

pewnie jutro będzie waga stać po dzisiejszych warzywkach...

wzrost 176cm
start: 92
kolejne podejście: cel 1: "85"
cel 2: 83
cel 3: 79
do wakacji
cel 4: ...
Aiesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:38   #325
icoteraz
Raczkowanie

Cytat:
hmmm......slinka mi pociekał, mam nadzieje ze to ta moja podpowiedź zrobiła wam tylke radości - pyszny co ?

Oj tak, tak... przepyszny Jeszcze raz wielkie dzięki: dziekuje-kwiatek:
Pewnie dziś zrobię sobie powtórkę z rozrywki, bo mam na niego straszną ochotę.

Przyznam się, że nigdy nie używałam pieprzu cytrynowego do żadnej z ryb - i to był błąd. Do etgo koperek i palce lizać
Stary 2012-01-17, 13:02   #326
foca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ryu Pokaż wiadomość
No, to wpadam po wsparcie ^.^
Dukana zaczęłam 3 czerwca 2011 z wagą 78 kg. Po ponad 7 miesiącach diety waga pokazuje ~64kg (było już równe 63, ale niestety w święta sobie mocno odpuściłam....).
Dukan przechodzi mi bez większych zmartwień. Efekty są duże (np. w o milion numerów za luźnych spodniach) ale ostatnio zaczęły się problemy - po świątecznym luzie ciężko wrócić do systemu warzywka-proteiny. Moim celem jest przynajmniej 58 kg (a marzy mi się 56) - niby mało jak na 170 cm wzrostu, ale zbudowana jestem dość nieźle, więc nawet z taką wagą nie będę za szczupła.
Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona i będę mogła z waszą pomocą trzymać się rygorystycznie. te 8kg. to naprawdę nie jest dużo, więc chciałabym je stracić najpóźniej do rocznicy diety - czyli początku czerwca
Pozdrawiam!

przyjmujemy )

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez icoteraz Pokaż wiadomość
Oj tak, tak... przepyszny Jeszcze raz wielkie dzięki: dziekuje-kwiatek:
Pewnie dziś zrobię sobie powtórkę z rozrywki, bo mam na niego straszną ochotę.

Przyznam się, że nigdy nie używałam pieprzu cytrynowego do żadnej z ryb - i to był błąd. Do etgo koperek i palce lizać

człowiek całe życie sie uczy ;-)) moja Mama była szefem kuchni w pewniej znanej restauracji, robiła rzeczy niestworzone, ale ja myślałam że One bedzie ze mną wiecznie i niczego sie nie uczylam od Niej, czasami podgladałam, ale nie praktykowałam bo Ona gotowała dla nas z pasją no i nagle Pan Bócek mi Ją zabrał i zostawił mnie na pastwe losu, ale zapamietałam smaki i co nieco czasami mi sie przypomina co Ona tam wymyślała i próbuje to odtworzyc i o dziwo mi sie udaje, chyba wyssałam to z Jej mlekiem.....ehhh to już 3,5 roku a ja nawet jak Wam o tym pisze mam oczy pełne łez
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.

Edytowane przez foca
Czas edycji: 2012-01-17 o 13:03
Stary 2012-01-17, 13:29   #327
icoteraz
Raczkowanie

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
przyjmujemy )

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

człowiek całe życie sie uczy ;-)) moja Mama była szefem kuchni w pewniej znanej restauracji, robiła rzeczy niestworzone, ale ja myślałam że One bedzie ze mną wiecznie i niczego sie nie uczylam od Niej, czasami podgladałam, ale nie praktykowałam bo Ona gotowała dla nas z pasją no i nagle Pan Bócek mi Ją zabrał i zostawił mnie na pastwe losu, ale zapamietałam smaki i co nieco czasami mi sie przypomina co Ona tam wymyślała i próbuje to odtworzyc i o dziwo mi sie udaje, chyba wyssałam to z Jej mlekiem.....ehhh to już 3,5 roku a ja nawet jak Wam o tym pisze mam oczy pełne łez
: glasiu::g lasiu:
Stary 2012-01-17, 14:36   #328
Emilia 25
404 Not Found

Czytałyście (-licie)?
http://zdrowie.onet.pl/zycie-i-zdrow...7,artykul.html
Stary 2012-01-17, 14:45   #329
icoteraz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emilia 25 Pokaż wiadomość

tak. Właśnie miałam o to samo spytać
Stary 2012-01-17, 15:01   #330
foca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

NO JA WŁASNIE PRZECZYTAŁAM - NASKAKUJA NA BIEDNEGO DOKTORKA, A JA POWTÓRZE JESZCZE RAZ ŻE WG MNIE JEŻELI NIE BEDZIEMY JEJ (CHYBA KAZDEJ DIETY) STOSOWAĆ Z GLOWĄ TO KAŻDA BEDZIE MIAŁA ZŁY WPŁYW NA ZDROWIE, A CZY TA CHEMIA KTÓRA JEST W JEDZENIU NIE MA ZLEGO WPŁYWU NA ZDROWIE.......NOO A CO DO POWRTOÓW WAGI TO JEŻELI KTOS SCHUDŁ I Z TEJ RADOŚCI PÓXNIEJ ODZYWIAŁ SIE FAST FODDAMI I POZWALAŁ SOBIE NA CO TYLKO MÓGŁ TO WCALE SIE NIE DZIWIE ŻE WRÓCIŁ DO WAGI SPRZED.....TAKI EFEKT WG MNIE BEDZIE MIAŁA KAŻDA DIETA, KAŻDEGO DIETETYKA, NIE MA DIETY CUD, CUD JEST WTEDY KIEDY SIE SCHUDNIE

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

obiadek zaliczam, jaja z wedzonym łososiem - pyszota
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości