|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22
no kurcze nie wiem co sie stało, ja moge je robic z zamknietymi oczami, a te patrz nie wyszły, smaząc drugą porcje dałam łyżeczkę oliwy z oliwek na patelnie i jakoś teraz wyszły, lae inne niż zawszze
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
no przecież i ja też
![]() właśnie zbieram się do kolejnych fotek kolekcji
|
#303 |
|
Raczkowanie
|
Kochane!
Przygarniecie mnie?? ![]() Dukam od 14 dni. Właśnie jestem 1 dzień z 5 na samych proteinkach. Póki co w ciągu 14 dni schudłam ok. 3kg! A czeka mnie jeszcze ... jakieś 4 kg.. Więc mam nadzieję, że w ciągu przyszłego miesiąca spalę co trzeba... brzuch spadnie i okropne boczki, jestem typowym jabłkiem więc bardzo ciężko... Dieta jest wg mnie super! Można jeść dużo i naprawdę smacznie, w ogóle nie czuję, że jestem na diecie! |
|
|
|
#304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nawet omletek wychodzi super
|
|
#305 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A propos aromatów to właśnie sobie kilka zamówiłam. I barwniki spożywcze też. Zamierzam zrobić nieziemskie, trójkolorowe ptasie mleczko na swoje urodziny w środę tak zamiast kalorycznego tortu - dukanowe pyszności Lody nutellowe? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
7 kg i wybrałaś dukana - dietę na całe życie? Odważna jesteś |
|||
|
|
|
#306 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane
za spadkiChwilę temu pisałam ale szwankował wizaz,wam też?Sporo odpisałam i znikło,na razie piszę na bierząco,wkurza mnie ten wizaz albo to mój net ![]() Cytat:
,witamy,ale 14 dni to nie za dużo,ile masz do zrzucenia?test zrobiłaś?PowodzeniaCytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
|
|
#307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tia, na Dukanie wiele osób zwietrzyło ładne interesy ![]() Wgl dużo z tego co tam sprzedają, można kupić w zwykłym sklepie i w dodatku taniej. Fajne maja pomysły na pieczywo i makaron o ile to faktycznie się nadaje na dukana, bo coś nie jestem przekonana do mąki ryżowej i migdałowej (btw. pierwszy raz o takiej słyszę )---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Figaro dużo masz miejsca w domu ? ![]() Cytat:
Też się tu nie umiałam dostać przez jakiś czas.Z tego co Ashley napisała zrozumiałam, że już skończyła I fazę i miała 5 dni PW a teraz zaczęła 5 dni P. Chociaż z tego i tak wychodzi 8 dni uderzeniówki, więc dużo za dużo... Szkoda słów....
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
|
|
|
#308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O to ja nie jedyna miałam problemy z wizazem.pl,wchodziłam na 2 kompy,na lapku u nas i na stacjonarnym u syna i nie"halo" było ale teraz ok.,chyba jakaś renowacja czy co
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te otręby, które kupuje, wyjątkowo mi smakują, bo są grube i owsianka jest z nich bardziej gęsta ![]() Wizaż wczoraj czy przedwczoraj też coś szwankował, myślałam, że to tylko wina mojego internetu, ale widzę, że jednak nie
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wcześniej nie szwankował ale dzisiaj to nie mogłam cytować
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc
|
|
|
|
#312 | |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane grzesznice!
Jestem po protodniu.... niedobrze mi.... ![]() mam nadzieje że chociaż mi coś spadnie?? ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak piszesz o tym słodziku i właśnie przed chwilą uświadomiłam sobie w 100%, że u mnie żołądek nie toleruje słodzika w proszku zjadłam wczoraj te lody nutellowe, dziś ból brzucha i bieganie co chwile do kibelka musiałam się węglem poratować bo przecież do pracy musze wyjść za 2h lody były pyszne, ale nie warte moich cierpień ![]() odnośie sera piórko ktoś pisał, że w Carrefour też go idzie dostać
|
|
|
|
|
#314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty jak mój mąż, jak ma na 6 do pracy to o 4 wstaje Kawe wypić, śniadanie zjeść, prysznic, telewizja, komputer, wchodzę po 4 do salonu a tam wrzawa jak za dnia ![]() A co do słodziku to ja nawet do ust już włożyć nie mogę.... no taka chemia... Miłego i spokojnego dnia pysia ![]() do zobaczenia po południu |
|
|
|
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
Nie mialam 8 dni uderzeniówki tylko 2 dni :P nastepnie 3 dni PW później 3 dni Białka 5 dni PW i teraz 5 dni białka, czyli źle obliczyłam... 13 dzień na diecie! Przeszłam na system 5/5 bo koleżanka radziła żeby robić 3/3 ale dla mnie to chyba za mało efektowne.
Chcę stosować tą dietę na całe życie - gdyż mam bardzo złe nawyki żywieniowe, muszę z tym jakoś walczyć i zniszczyć, ponieważ moja skóra wygląda fatalnie, celulit itp. brak słów. 90g Chipsów był u mnie codziennym gościem, nie mówiąc o innych syfach
|
|
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
Witam. U mnie dzis 88,6 kg, wiec szalu nie ma. Fakt faktem, ze jestem tuz przed @. Poza tym zamierzam "przeprosic" dzis moj rowerek- biedaczek stal prawie 2 lata w piwnicy oczekujac na lepsze czasy...
![]() A teraz z innej beczki- kilka lat temu swiadomie z mezem podjelismy decyzje o tym, ze chcemy zamieszkac na wsi i wlasciwie do dzis nie zalujemy tej decyzji. Niemniej jednak, kiedy czytam o tym, jak i gdzie cwiczycie to troche Wam zazdroszcze tego vacu, silowni, itp. Stad niestety wszedzie jest daleko . Wczoraj ktoras z Was pytala o serki homo bez tluszczu i ketchup bez cukru. Polecam serek Mackowy 0% tluszczu. Jest dostepny w Carrefourze i w Realu i kosztuje ok 3 zl za 250 g. Ketchup bez cukru jest dostepny w Lidlu (Linessa). Kosztuje 4 zl. Wprawdzie nie smakuje, jak ten z Pudliszek, ale zawsze to jakas alternatywa. I jeszcze goraca prosba do Was: czy ktoras moze udzielic mi krotkiej instrukcji "cytowania" na forum?
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dukanki !
![]() dziś mój 1 dzień po powrocie, zjadłam wieśniaka, na później mam jajka i makrelę, a po powrocie do domu zrobię chyba cyca i pójdę z TŻ na większe dukanowe zakupy ![]() ooo ![]() ja kiedyś miałam chyba obsesję, później przerzuciłam się na coś innego, teraz delikatnie ona powraca, ale muszę to kontrolować
|
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
W pierw się przywitam
![]() Gratki za spadki (mnie po wczorajszym PW przybyło ciut, ale to norma )dzisiaj kolejny dzień warzywny zaczynam od śniadanka, nie, nie będzie jajek ![]() zachciało mi się pomidorowej i już ją sobie zajadam ![]() Oloosia połowa wielkiego gara pomidorowej jeszcze została ![]() magda_lena40 yyyyy, co jest, ja już to swoje śniadanko kończę, gdzieś Ty ![]() ![]() Mieszkanko może być dla Nas wszystkich ciut przymałe ![]() ale głodne nie będziemy ![]() rozumiem, że z moim figarkiem też chętnie na spacery będziecie wychodzić??? ![]() jak jest pogoda i w niepogodę ??? taaaa??? to możecie przybywać ![]() Cytat:
![]() W nowym wątku, jest tylko zbiór moich ukochanych L`Artisanów (który też już troszkę się zmienił) KLIK ogólny zarys kolekcji jest w poprzednim wątku KLIK ale i tu się sporo już zmieniło. Pisząc, że zbieram się właśnie, to miałam na myśli, że zbieram się...od kilku tygodni, ale ciągle na coś czekam, aktualnie na L`Artisanowe zapasy i nowości ![]() Twoje gdzieś moża zobaczyć ???
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2012-01-17 o 09:13 Powód: pomyłka |
|
|
|
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
Ja sie też witam i melduje że jeszcze mi zapał nie minoł
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczynki w słoneczne przedpołudnie
![]() Słonkow Warszawie ślicznie świeci, aż chce się żyć! Dziś suszy mnie od rana jak cholera. Piję, pije i nie moge się dopić. Wczoraj zrobiłam sobie na kolacyjkę łososia pieczonego z pieprzem cytrynowym i koperkiem - coś rewelacyjnego. Przepis prosty - a sama na niego nie wpadłam. Dzięki bardzo Musiałam podzielić się z mężem, bo jak stwierdził - jemu zrobiłam jedzenie do d* a sobie same pyszności. ![]() Nawet od psa nie mogłam się odpędzić (nie myślcie sobie to nie byle jaki pies, wszystkiego nie zje - na ma pańskie podniebienie i strasznie jest gardy - jak na doga przystało |
|
|
|
#321 | |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja
![]() U mnie dziś niewielki spadek , bo tylko o 0,1 hmm (a wczoraj miałam P) może za dużo otrębów zjadłam, bp piekłam ciacho czekoladowe i chlebek na dzisiaj, ale musiałam spróbować Cytat:
)Jak chcesz zacytować jedną osobę to klikasz cytuj, jak więcej wypowiedzi to przy postach, które chcesz przytoczyć zaznaczasz wielocytuj i na końcu odpowiedz ![]() W okienku edycji pojawią Ci się cytaty w kwadratowych nawiasach. Możesz skasować część cytatu jeśli chcesz zacytować konkretne zdanie ale nie kasuj tych nawiasów. I to chyba wszystko Mam nadzieję, że coś przybliżyłam. Ja dzisiaj mam PW i planuję ugotować zupkę pieczarkową, a do kurczaczka sałatę z sosikiem jogurtowo- czosnkowym. Ciacho czekoladowe do kawki już tylko muszę uważać by całego na raz nie pożreć
|
|
#322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmmm......slinka mi pociekał, mam nadzieje ze to ta moja podpowiedź zrobiła wam tylke radości - pyszny co ?
|
|
#323 |
|
Przyczajenie
|
No, to wpadam po wsparcie ^.^
Dukana zaczęłam 3 czerwca 2011 z wagą 78 kg. Po ponad 7 miesiącach diety waga pokazuje ~64kg (było już równe 63, ale niestety w święta sobie mocno odpuściłam....). Dukan przechodzi mi bez większych zmartwień. Efekty są duże (np. w o milion numerów za luźnych spodniach) ale ostatnio zaczęły się problemy - po świątecznym luzie ciężko wrócić do systemu warzywka-proteiny. Moim celem jest przynajmniej 58 kg (a marzy mi się 56) - niby mało jak na 170 cm wzrostu, ale zbudowana jestem dość nieźle, więc nawet z taką wagą nie będę za szczupła. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona i będę mogła z waszą pomocą trzymać się rygorystycznie. te 8kg. to naprawdę nie jest dużo, więc chciałabym je stracić najpóźniej do rocznicy diety - czyli początku czerwca ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
witam wczesnym rankiem koło południa
![]() u mnie dziś spadek tylko 0,2 no albo może raczej AŻ? ![]() na obiadek pieczarki faszerowane... pieczarką, pietruszką i jajkiem... pewnie jutro będzie waga stać po dzisiejszych warzywkach...
|
#325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj tak, tak... przepyszny Jeszcze raz wielkie dziękiPewnie dziś zrobię sobie powtórkę z rozrywki , bo mam na niego straszną ochotę .Przyznam się, że nigdy nie używałam pieprzu cytrynowego do żadnej z ryb - i to był błąd. Do etgo koperek i palce lizać |
|
|
|
|
#326 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przyjmujemy )---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
człowiek całe życie sie uczy ;-)) moja Mama była szefem kuchni w pewniej znanej restauracji, robiła rzeczy niestworzone, ale ja myślałam że One bedzie ze mną wiecznie i niczego sie nie uczylam od Niej, czasami podgladałam, ale nie praktykowałam bo Ona gotowała dla nas z pasją no i nagle Pan Bócek mi Ją zabrał i zostawił mnie na pastwe losu, ale zapamietałam smaki i co nieco czasami mi sie przypomina co Ona tam wymyślała i próbuje to odtworzyc i o dziwo mi sie udaje, chyba wyssałam to z Jej mlekiem.....ehhh to już 3,5 roku a ja nawet jak Wam o tym pisze mam oczy pełne łez
Start 09-01-2012 - 85,3kg - 16-01-2012 - 82,9kg - 30-01-2012 - 82,6kg 23-02-2012 - 80,8kg 06-04-2012 - 78,5kg cel 1 - 70kg wg. testu- 03/05/2012." cel 2 - 64kg wg.testu - 14/06/2012. Edytowane przez foca Czas edycji: 2012-01-17 o 13:03 |
||
|
|
|
#327 | |
|
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#328 |
|
404 Not Found
|
Czytałyście (-licie)?
![]() http://zdrowie.onet.pl/zycie-i-zdrow...7,artykul.html |
|
|
|
#329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak. Właśnie miałam o to samo spytać |
|
|
|
|
#330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
NO JA WŁASNIE PRZECZYTAŁAM - NASKAKUJA NA BIEDNEGO DOKTORKA, A JA POWTÓRZE JESZCZE RAZ ŻE WG MNIE JEŻELI NIE BEDZIEMY JEJ (CHYBA KAZDEJ DIETY) STOSOWAĆ Z GLOWĄ TO KAŻDA BEDZIE MIAŁA ZŁY WPŁYW NA ZDROWIE, A CZY TA CHEMIA KTÓRA JEST W JEDZENIU NIE MA ZLEGO WPŁYWU NA ZDROWIE.......NOO A CO DO POWRTOÓW WAGI TO JEŻELI KTOS SCHUDŁ I Z TEJ RADOŚCI PÓXNIEJ ODZYWIAŁ SIE FAST FODDAMI I POZWALAŁ SOBIE NA CO TYLKO MÓGŁ TO WCALE SIE NIE DZIWIE ŻE WRÓCIŁ DO WAGI SPRZED.....TAKI EFEKT WG MNIE BEDZIE MIAŁA KAŻDA DIETA, KAŻDEGO DIETETYKA, NIE MA DIETY CUD, CUD JEST WTEDY KIEDY SIE SCHUDNIE ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- obiadek zaliczam, jaja z wedzonym łososiem - pyszota
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

musze wstać o 3, żeby zjeść na spokojnie umyć się, wysłuszyć włosy itd i o 5 musze juz wyjśc 

za spadki
Też się tu nie umiałam dostać przez jakiś czas.

A te otręby, które kupuje, wyjątkowo mi smakują, bo są grube i owsianka jest z nich bardziej gęsta 

musiałam się węglem poratować bo przecież do pracy musze wyjść za 2h 

, bo mam na niego straszną ochotę
.