|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII
Dziewczyny, co się dzieje z wizażem, jakieś błędy wyskakują, strony nie chcą sie otwierać...
![]() TŻ wyciągnął mnie na basen i chwała mu za to |
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie znowu im się coś psuje jak ostatnio
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzialka w tej chwili jest rolna? Najpierw warto zainteresowac sie czy na tym terenie jest plan miejscowy czy trzeba wystapic o warunki zabudowy. Jesli jest plan to super, wystepujesz tylko o wypis z planu i wtedy dowiadujesz sie czy dzialka w ogole moze byc zabudowana, jesli nie ma planu to wystepujesz o warunki zabudowy, czekasz od kilku do kilkunastu miesiecy i otrzymujesz szczegolowe info jak mozna zabudowac dzialke (lub ewentualnie nie mozna). Dopiero po otrzymaniu ktoregos z tych dwoch dokumentow mozesz przystapic do odrolnienia gruntow. I tu pojawia sie pytanie jakiej kategorii sa to grunty, bo np. grunty kat. IV-V nie wymagaja wylaczenia z produkcji rolnej...
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pierwsza z nas arletka1313 ma ślub już za niedługo.
Piszmy co się podobało na własnym weselu, a co nie. Czekamy na pierwszą relację arletka1313 Może ogólnie podzielmy się, tym co byśmy chciały, by było na naszym weselu, a co absolutnie nie. W wakacje byliśmy na weselu mojej koleżanki, też na śląsku i podobało mi się, że nie było wypad Pary Młodej po Otrzęsinach (północ). U nas Otrzęsiny i wszyscy żegnają Parę Młodą tzn już Starą,a goście bawią się dalej, co trwa z godzinę... U niej Para Młoda, Rodzice, o świadkach już nie wspomnę, bawili się do 5:00 rano, a my razem z nimi. Ślub w kościele był na 13:00. |
|
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31663831]to musieliście mieć fajnie... a jak w poradni było?[/QUOTE]
też fajnie, po I to poradnia przyszła do nas (też w ramach nauk, bo byliśmy na dialogowych trwających 9 spotkań z czego 2 to była poradnia) w osobach małżeństwa. I spotkanie z poradni, to była biologia (co okazało się przydatne, bo się w LO nie przykładałam i mało co pamiętałam) i elementy nauki Kościoła, a na II uczyliśmy się wyznaczać dni płodne (metodą Roetzera, na kartach anonimowych pań ). Pozytywnie byłam zdziwiona po tym, co się na temat poradni naczytałam na różnych forachPs Dawno odpisałam, ale wizaż znowu mulił:/
|
|
#636 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31662000]
i przedmałżeńskiego ![]() dziewczyny to prawda że na tych naukach przedmałżeńskich trzeba przyjąć komunię świętą?[/QUOTE] Nas nie obowiązywały Msze Św. z komunią na naukach. Mieliśmy tylko 3 spotkania w salce razem z poradnią, więc nie spotkałam się z czymś takim. Cytat:
![]() I powodzenia na spotkaniu zapoznawczym!!! Cytat:
U mnie fryzjer będzie na 8 rano, a i tak się obawiam, że to za późno. Nie wyobrażam sobie tego bym miała mieć ślub o 11.00- tak jak sobie tego nasz proboszcz życzył... A teraz duże dla studentek egzaminujących się/ zaliczających jutro, dla aplikujących o pracę oraz załatwiających wszystkie ważne sprawy!!!!Dobrej nocy
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w temacie arletki to jak na razie to pogoda jej sprzyja na bajkowy zimowy ślub
oby śnieg się utrzymał ![]() już nie moge doczekać się peirwszej relacji a teraz idę spać
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Z tarnowskich Gór na Katowice Ligotę, to chyba aż tak super dojazdu nie ma. Raz jechałam do Piekar autobusem miejskim, nigdy więcej
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Dobranoc PM-ki gosza, a Twój TŻ też z kwietnia? |
|
|
|
#639 |
|
Wtajemniczenie
|
No wiec tak. Mieszkanko cudowne, idealne!! Ludzie sa w stanie poczekac nawet do wrzesnia, ale pod warunkiem spisania umowy przedwstepnej i wplacenia okolo 40 tysięcy.
W takim razie zapytalismy rodzicow tż czy mogliby dac czesc z przeznaczonych dla nas pieniedzy na ta umowe, I sie zaczelo! Tata Tż zapowiedzial, ze on chce nam KUPIĆ mieszkanie i nie zgadza sie na zaden kredyt zebysmy brali. I ze kupi ale nie TAAAKIE drogie (160tysięcy) tylko takie wielkosci ponad 30metrów za 90 tysiecy. I ze na poczatek nam starczy. I co? nie wiem co o tym myslec, bo czuje sie okropnie. Jakby mi tesc układał zycie i mowil co mam robic. Poza tym, nie rozumie, ze mieszkania ponad 30metrów wcale nie kosztują tak mało jak sądzi. Trudno. Mam na dzisiaj dosc, naryczałam sie niesamowicie. Ide spać
|
|
|
|
#640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam żeby było po Waszej myśli!Dobranoc
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2012-01-16 o 23:58 |
|
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#642 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję wszystkim DDŚ
![]() Cytat:
wklej koniecznie, jak do Ciebie przyjdą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
audrey, w sukni wyglądasz przepięknie! Idealnie na Tobie wygląda Nie wiem zupełnie, co Ci się w niej nie podoba, bo jest naprawdę piękna.
|
|
#643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31661743]dziękuje
i proszę o życzenie dużo seksu bo ostatnio tego brak [/QUOTE]to spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego i duuużo seksu Cytat:
np ja mieszkam w diecezji katowickiej i tu sa dni skupienia, a ślub bierzemy w sosnowieckiej i tam już tego nie ma, więc nie musimy robić Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie dajcie się ! macie okazję na naprawdę tanie, duże mieszkanie, w którym sie pomieścicie już na stałe z całą rodziną... Wiadomo jak kogoś nie stać to kupuje najpierw mniejsze, ale skoro macie okazję na wkład włąsny i kredyt to powinniście wziąć od razu większe, zwłaszcza jak właściciele chcą Wam iść na rękę (a to się rzadko zdarza ) a co TŻ na to? nie może jakoś wpłynąć na ojca?
|
||||
|
|
|
#644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się mokrym śniegiem
Siedzę w pracce i gapię się przez okno, bo tak ładni eteraz zaczęło sypać znowu się będę opitalać ![]() Ja też idę do salonu. Mam podobną odległość od mojego bloku ![]() Cytat:
Pierwsze słyszę, żeby prowadzący brali urlopy w sesji Cytat:
Tutaj się dowiedziałam, że jest coś takiego w niektórych diecezjach i zrobiłam
|
||
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry- zły:/ zaspałam do małej:/ na 7:30 powinnam u niej być, a 7:20 dzwoni jej mama czy jestem już w okolicy, bo zawsze byłam ok 7:10. No to ja hurrrrrrrrraaaaa z łóżka, taksówka i pozbyłam się 30 zł. Niby zaproponowała, że odda mi za tą taksówkę, ale z jakiej racji skoro to ja nawaliłam?:/ ehh...
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana dziewczynki
Ja już w pracy i zaraz uciekam na szkolenie. Namówiłam TŻ na mierzenie garniturów, byliśmy w Vistuli i znaleźliśmy calkiem fajny, taki inny niż wszystkie. Cięzko określić jaki, ale ma różne takie małe elementy, które dodawały mu uroku. Jednak cena to 1100 zł (z 1799). Teściowie mówią, że to bardzo drogo jak na garnitur, a Wy co myślicie? Ja sama nie wiem, bo nie znam się na garniturach, ale jak porównuję z moją suknią, to mi się to wydaje tanio. Madziuniusia, niefajnie dzien się zaczął. Może później będzie lepiej
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
rozdałam 4 zaproszenia u siebie w pracy ![]() i powiem Wam że dopiero teraz powoli do mnie dociera że to już już i miłe uczucie dać komuś zaproszenie
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
arletko ślub twój tuż tuż. A jak wieczór panieński? Masz coś w planach? adosienka jak już macie kupować mieszkanie, to ja bym brała większe, bo skąd niby potem weźmiecie kasę na inne, jak już wydacie na to mniejsze. Teściu chyba mało rozumny jest tak bez obrazy oczywiście
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli Wam się podoba to ja myślę, że warto. Garnitury kosztują właśnie między 1000-2000 te lepsze.
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Póki co to nam się lista ludzi do zaproszenia wydłużyła. I to wcale nie są osoby, które nam ktoś podsuwa i mówi, że wypada, czy coś. To osoby z najbliższej rodziny i znajomych, o których zapomnieliśmy |
|
|
|
|
#655 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Śnieżnie a śnieżnie za oknem, dlaczego tak nie było na święta i na Sylwestra i w okersie między świętami, a Nowym Rokiem?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://sklep.vistula.pl/product-pol-...A-Vistula.html popatrz co znalazłam, nie chodzi mi o żaden konkretny garnitur Cytat:
opowiedz coś nam ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
matko a mój TŻ coś pobąkuje, żeby kupić garnitur na bazarach...
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
o matko, na bazarze????
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Patrz koniecznie na skład materiału, z jakiego jest uszyty.Kabriela miałam podobna sytuację ze świadkową. Dziewczyna mojego brata od początku wiedziała, że będzie świadkową i na początku było super. Potem nie ukłądało im się z bratem, rozstali się i wrócili do siebie, ale między nami coś się popsuło. Totalnie nie obchodziły ją sprawy ślubne, nigdy nie miała czasu, kiedy prosiłam ją o radę, to było jej wszystko jedno. Próbowałam z nią rozmawiać, ale to nic nie dało. W końcu moja mama z nią pogadała (mają dobry kontakt) i okazało się, że nam obu średnio pasuje ta sytuacja i postanowiłam zmienić świadkową na osobę dużo mi bliższą, która autentycznie się cieszy moim szczęściem i przygotowaniami To dosyć świeża sprawa, ale już mogę powiedzieć, że to była najlepsza decyzja. Radzę Ci nie oglądać si na innych tylko postąpić tak, jak Ci serce podpowiada. Bo to troszkę niefajne, że świadkowa jest źródłem stresów, a przecież powinna uspokajać i wspierać.
|
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() a wiec jak obiecalam pokazuje moje kudły ![]() nie moge uchwycic kolorku, bo sa o wiele jasniejsze od czubka głowy a później sa coraz ciemniejsze ![]() jutro jeszcze raz maluje i mam nadzieje ze juz bedzie ok ![]() ![]() ta dam ![]() czerwone wlosy.jpg
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
niusia myślę, że to dobry pomysł. Wiadomo, że każdy ma inny gust i inne oczekiwania, ale dobre rady są zawsze w cenie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

). Pozytywnie byłam zdziwiona po tym, co się na temat poradni naczytałam na różnych forach
i przedmałżeńskiego

no ale dobra. Co jescze pytał... A czy dobrze gotuje czy lubie piec co lubie gotować 
nie dajcie się ! macie okazję na naprawdę tanie, duże mieszkanie, w którym sie pomieścicie już na stałe z całą rodziną... Wiadomo jak kogoś nie stać to kupuje najpierw mniejsze, ale skoro macie okazję na wkład włąsny i kredyt to powinniście wziąć od razu większe, zwłaszcza jak właściciele chcą Wam iść na rękę (a to się rzadko zdarza
nie może jakoś wpłynąć na ojca?
no szlak mnie trafi... mamy miec wszystkie egamiiny dzień po dniu bo prowadzący idą na urlopy w czasie sesji... jak do cholery prowadzący moze brać urlop w sesje... no coś mnie trafi zaraz