|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||||
|
Gang Iren
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Dzien dobry!Kurcze zaczelam wczoraj poznym wieczorem pisac i mi wizaz siadl
Juz nie pamietam co napisac chcialam.Ponadrabialam. Cytat:
Cytat:
Czytalam obok na watku mamusiowym historie,ze dziecko zostalo samo i gdy mama zajrzala dusilo sie,bylo cale czerwone,zalane mlekiem,nie moglo zlapac tchu!Tzn ja wiem,ze to moze sie zdarzyc nawet jak na chwile sie wyjdzie z pokoju.Ale ciagle mysle teraz o tej historii.Ja to panikara jestem. Cytat:
Cytat:
A potem postu jest duzo,wiec trzeba wykorzystac poki mozna
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Hej
![]() Ja juz na nogach, wybieram sie na UKG serducha. Mysle, ze wszystko jest ok, nawet te kolatania serca juz przeszly, jednak jak juz mam termin to sie wybiore. Filip dzis w nocy dal popalic: pare razy wybieral sie bawić (nawet nie wiem ktora byla godzina) ![]() karo_z sama robilam w lustrze w sypialni
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
wlaczylismy na noc ten nawilzacz i rzeczywiscie fajniej sie spalo, cichutki, no i nie chrapalam maz wyspany jak nie wiem
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tego używam od czasu do czasu, wg. mnie działa |
|
|
|
|
#995 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te spotkania na gimnastyke sa bez partnerow gdyz to my mamy sie pogimnastykowac i porozciagac a nie oni Ale to pewnie nie wszedzie jest taka samo ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() Tak wyszlo, MILOSC nie wybiera
|
|
#996 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem juz po Ukg serca, wszystko jest w porzadku, wiec kolatania serca ktore miewalam spowodowane sa po prostu ciaza, co wiedzialam od razu, no ale lepiej sie przebadac
![]() Odnosnie nawilzacza, kupilismy z mezem 2 lata temu i jest duza roznica, spi sie duzo lepiej, tak jak mowicie, nie czuc tej suchosci w gardle i nosie.
|
#998 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Większość rzeczy już mam spakowane i wcale nie jest taka ciężka (co te wkłady czy ciuszki maluszka ważą ), a resztę typu laktator i inne osprzętowanie TŻ potem dowiezie lub będzie w samochodzie.Cytat:
![]() Ja jak na początku chodziłam na Mazurach do ginki na NFZ to miałam przy każdej wizycie USG, na początku dopochowe potem brzuszne, bo miała sprzęt w gabinecie. A teraz jak w Wawie chodzę na NFZ to on się trzyma tak tego swojego kalendarza (jakie badania i kiedy może zlecić), że aż przykro... Następna wizyta w 34tc, pewnie zleci USG, bo po 31tc przysługuje ostatnie, a że muszę je robić w innej przychodni, gdzie wykonywane są tylko w poniedziałki to ciekawe na kiedy mi wyznaczą termin - zwykle czas oczekiwania do 5 tygodni. No to może w 38-39tc mi zrobią jak zdążą. ZAŁAMKA! Cytat:
za badanko. I super, że już się lepiej czujesz jeśli chodzi o serducho ![]() Cytat:
![]() No to dzień dobry ![]() obudziłam się z ogromnym bólem gardła - takie swędzenie, drapanie i ciężko przełykać ślinę. Popijam lipę i później wybieram się do biblioteki to zajdę do apteki (nie czuję jak rymuję ).Jakie plany obiadowe?
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w bielańskim od wyznaczonego dnia porodu jest obowiązkowe ktg co 2 dzień i jeżeli 10 dnia od wyznaczonej daty porodu nic sie nie dzieje, to na patologię przyjmują |
|
|
|
|
#1000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teoretycznie moja przychodnia, do której chodzę podlega pod Szpital Bielański - do niego wystawiają skierowanie jak coś się dzieje.
|
|
#1001 |
|
Zadomowienie
|
![]() u mnie planów obiadowych brak nie mam ochoty na nic szczegolnie, wiec swoje sily poswiece na prasowanie i sprzatnie a w lodowce mam jeszcze rybe po grecku![]() co do ktg to ja mam nastepna wizyte 15 lutego i bede wtedy w 34 tygodniu i mam przyjsc pol godziny wczesniej wlasnie na ktg.
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie
jak to moja mama powiedziala, jak dowiedziala sie ile lat ma moj maz ''Psy sie na lata nie gryza'' Jako, ze wczoraj stwierdzilismy z mezem ze jeszcze jednak nie kupujemy mebli malej do pokoju to dzisiaj zrobilam miejsce na jej rzeczy w mojej czesci szafy w sypialni - pomiescilo sie brakuje mi jeszcze jednej koszuli do karmienia, szlafroka i dresu na wyjscie dla mnie ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas 9 lat
ja mam 23 a TŻ 32 i Jakoś nie odczuwamy tej różnicy. Tak jak napisałaś Miłość nie wybiera ![]() Cytat:
fajnie że badania super wyszły ![]() Dzień dobry tak w ogóle. Wczoraj już nie chciało mi sie na kompa wchodzić więc dziś napiszę Wam jak po wizycie ![]() A więc co do tych mrowień to mam się nie przejmować bo są one pewnie spowodowane uciskiem. Macica się powiększa, narządy idą ku górze przez to i stąd te mrowienia. Co do USG to : Dzidzia w położeniu podłużnym główkowym. Przewidywana masa to 1060g. Serce czterojamowe o prawidłowej lokalizacji. Cewa nerwowa na całej długości zamknięta. Narządy jamy brzusznej: żołądek, wątroba, nerki i pęcherz moczowy prawidłowe. Łożysko na ścianie przedniej. Maluszek był odwrócony buzią do kręgosłupa więc nie mogliśmy zobaczyć jego twarzyczki. Lekarz powiedział że nie widzi płci. Jak powiedzieliśmy mu że ostatnio czyli 8 tygodni temu powiedział Nam że będzie chłopak to był zdziwiony. Powiedział że jest to taki czas już że jąderka są wykształcone i widoczne a ich tu nie widać. Na co my się go pytamy czy w takim razie to dziewczynka to powiedział że na dzień dzisiejszy nie chce nam nic sugerować bo nie widzi. Dzidzia nie chce pokazać. Tak więc może się okazać że jednak zamiast syna spodziewamy się córki . A mieliśmy w tym tygodniu na all licytować ubranka dla chłopaka i w takim razie musimy się wstrzymać do następnego USG.Wg badania wyszło mi 28+2 tc. |
|
|
|
|
#1004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty nie daj sie chorobie! ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
No to teraz jestescie w kropce z kupnem rzeczy...A kiedy masz nastepne usg?A jakie masz przeczucia? Na syna czy corke? ![]() No ale najwazniejsze, ze wszystkie badania wyszly prawidlowo i dzidzia jest zdrowa!
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No narazie zostaje Nam kupowanie uniwersalnych rzeczy ![]() My z mężem od początku mieliśmy przeczucia na córkę. A wszyscy inni na syna. Nawet zrobiliśmy zakład że kto przegra to robi chrzciny
|
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No coz, mysle, ze przeczucia czesto sie sprawdzaja
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem w 33 tygodniu, a moje dziecko nadal nie ujawniło co mam miedzy nogami i powiem szczerze, że sobie juz z mężęm odpusliliśmya co do ubranek to mamy rózne kolory, ale raczej starałam się powybierć neutralen kolory - beżowe, zielone, zółte... choć kilka jest bardzie dla dzieczynku i kilka takich męskich |
|
|
|
|
#1008 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dodatkowo mowila o masowaniu krocza...jest nawet jakis olejek Weleda,ktory do tego sluzy.O cwiczeniach Kegla nie wspominam ![]() Cytat:
dlatego wlasnie samo sie okarze jak to wyjdzie w praniu. Ja sie staram juz nie sluchac takich zlych historii,bo potem sobie wszywam rozne rzeczy;// Juz mnie ktos namawial na monitor oddechu...I wlasnie tak jest,ze nie mysle o tym,bo przeciez masa dzieci tego nie ma i sie wychowalo...a potem ktos mnie nakreci i zaczynam rozwazac,czy to aby nie niezbedne. No coz to chyba strach o Malenstwo sie juz wlacza na maksa.Cytat:
hmm to moze ja sie tez skusze,bo nie lubie tego uczucia suchosci w gardle jak sie rano wstaje. Dwa,ze juz troche zimno na roztwieranie okien...a przy zamknietych sie nie wysypiam Cytat:
no to ladna niespodzianka moze sie okazac. Najwazniejsze jednak,ze wszystko z Malenstwem dobrze. Z ubrankami zdarzycie zamowic odpowiednie )) Zawsze jeszcze mozna pojsc w uniwersalne koloryMy juz po sniadaniu...bula z bialym serem,dzemem +kakao mniamii..Juz nawet zdarzylam wpuscic rano kuriera z mieszkaniowym zamowieniem..dobrze,ze zdarzylam sie rano ogarnac,bo by sie chlop wystraszyl ![]() Dzis mam ambitne plany ogarniecia mieszkania...zobaczymy co z tego wyjdzie a za chwile pora isc na nowe i wpuscic Panów z podłogą, mam nadzieje,ze trafia bez problemu,gdyz naszego adresu nie ma jeszcze w GPS ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w wyznaczonej dacie porodu też robia ktg (zapomniałam napisac )
|
|
|
|
|
#1010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Może uda Nam się zobaczyć na następnym USG a jak nie to jak już urodzę będzie niespodzianka co
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najwyżej stara metoda pytanie przechodniów gdzie jest ta i ta ulica
|
||
|
|
|
#1011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii dokladnie!Kiedys wogole kobietki nie wiedzialy i mialy za kazdym razem niespodzianke
|
#1013 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek, coś nie mogłam się wczoraj wieczorem dostac na wizaż, znowu jakaś awaria?
Cytat:
![]() Nie na Inflanckiej przynajmniej![]() Cytat:
Cytat:
Od 38 tyg robią KTG - najpierw co tydzien, w 40 tygodniu lekarz decyduje dalej jaka częstotliwośc następnych badań, w zależności jaka jest potrzeba, ale codziennie, co drugi dzień albo co parę dni. Cytat:
![]() Aguśka to dobrze, że z serduchem wszystko gra i to tylko przeciążenie spowodowane ciążą. Też mi czasem kołacze, no ale widzę że to częste i normalne u ciężarówek Cytat:
ale były dziewczyny i w jeansach i w legginsach. Ważne by miec wygodne buty na zmianę.Ostatnio mnie coś kręgosłup boli, i czekam na lekcję, gdzie partnerów będą uczyc jak masowac swoje kobitki ![]() Nikki będziesz miała niespodziankę najważniejsze że wszystko ok z dzidzią!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-17 o 11:00 |
|||||
|
|
|
#1014 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!
wczoraj naprodukowałam posta i mi go zjadło... Coś często się jakieś awarie na portalu zdarzają ostatnio... no-Tomek w pracy,ja posprzątałam,zjadłam śniadanko i teraz z kawusią nadrabiam coście naprodukowały. Całe szczęście nie ma tego dużo ![]() Aguska to super,że z serduszkiem wszystko ok odnośnie planów obiadowych to ja dziś robię spaghetti. muszę jakoś wykorzystać te warzywa co się po lodówce walają... Wy tu piszecie,że bierzecie zwykłą torbę do szpitala. a ja jakbym nie robiła to i tak za cholerę upchnąć tego nie mogę. i chyba będę musiała pakować w walizkę..no cóż-wolę wyglądać jak turystka niż żeby mi potem czegoś zabrakło.... ech i tak jeszcze jutro przycisnę moją położną żeby mi powiedziała co i jak. a no i dopytam się o te dni otwarte na oddziale i SR. i tak siedzę w domu,więc mogę to jakoś wykorzystać... no i zobaczymy co powie na ten mój brzuch i ten dziwny ból. nie dam się zbyć-niechby chociaż zleciła mi KTG. a i Niki nieźle Was dzieciak załatwił dobrze że się wstrzymałaś z kupnem ciuszków,bo byś się nacięła nieźle... chyba juz wolę moją Niespodziankę,niż taką nerwówkę co wizyta czy aby nic się nie zmieniło i Maluszkowi wyrósł/zniknął siusiaczek
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-01-17 o 11:08 |
|
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Niki ale historia ze znikajacymi jajkami ale az tyle dzieci na razie nie planuje ![]() TAk wogole to komus tu naleza sie baciki... Wczoraj przeczytalam na watku o racuchach i nie bylo juz ratunku - musialam zrobic. Nie dosc ze sie na noc najadlam niepotrzebnie to jeszcze mi duzo zostalo wiec na sniadanie dopchalam
|
|
|
|
#1016 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki
Właśnie kupiłam. Taka ciekawostka: ten płyn w Tesco kosztuje 9 zł a w RTV EURO AGD - 15 zł. Niezła różnica ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1017 |
|
Rozeznanie
|
iw tak zwykłą jadalną oliwą???
|
#1018 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
iw kupowała niestety w euro w tą sobotę, ale w takim razie pobuszuje w tesco jak mnie tam na zakupy zaniesie
lena_mi ja to w ogóle dziwna jestem bo wybrałam jeden z dalszych od swojego domu szpitali Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-17 o 11:25 |
|
|
|
#1020 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam w nowym wątku
![]() tempo oczywiście bez zmian wszystkiego jeszcze nie nadrobiłam i nie wiem czy mi się wogóle uda ![]() my już po ost usg jajeczka nie zniknęły nadal mamy chłopaka badanie oczywiście expresowe- nawet nie mamy żadnego zdjęcia którym można by się pochwalić ale nie to najważniejsze przecież. Zresztą już jest tak duży ze ja ledwo co widziałam- przez chwilę tylko malutką stópkę ![]() Miałam badaną szyjkę i jest 32 mm wiec w normie chyba. Najlepsze w tym jest to że waży już 2300 i według lekarza może dobić nawet do 4kg ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Aguśka a poduszka jest bardzo fajna- oglądałam taką ost w sklepie właśnie tej firmy i też sie do niej przymierzam. u nas kosztuje 50 zł i myślałam że znajdę tańszą ale widzę ze tutaj na jedno wyjdzie. Ivonka szpital rewelacyjny zazdroszczę warunków ![]() Zaczynam powoli zabierać się za wyprawkę i przygotowanie miejsca dla malucha i chyba za późno się z tym obudziłam wczoraj zaczęłam ogarniać pokój i szafę i chyba trochę sie przeforsowałam wieczorem ledwo sie ruszałam- mało brakowało a pojechałabym do szpitala tak sie przestraszyłam nie ma to tamto już nie mam tyle siły co mi sie wydawałodzisiaj mam dzień "placka łóżkowego" najgorsze że dalej nic nie zrobione i jakbym miała teraz urodzić to nie wiem jak by to wogóle miało wyglądać- nic nie przygotowane, wszystko w pudłach... zacznę na wszelki wypadek od torby.. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

na zywo tez wyglada fajnie..Nam zalezalo aby wlasnie boki byly kryte plus wyjmowane szczebelki

za badanko. I super, że już się lepiej czujesz jeśli chodzi o serducho

fajnie że badania super wyszły 

wczoraj zaczęłam ogarniać pokój i szafę i chyba trochę sie przeforsowałam wieczorem ledwo sie ruszałam- mało brakowało a pojechałabym do szpitala tak sie przestraszyłam