Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 20:59   #931
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Usypiam Filipka, a on mowi do mnie, ze chcialby niespodzianke kwiatuszkową
Skad on ma takie pomysly

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
faceci tez potrafią nami manipulować

miałam sie zapytać i ciagle mi z głowy wypada, czy w pologu używałyście i czy trzeba używać specjalnych płynów do higieny intymnej czy wystarczy ten co uzywam na codzien np Ziaja.
Uzywalam po porodzie plynu do higieny tego co przed porode.
Dodatkowo kupilam saszetki Tantum rosa w aptece i po rozpuszczeniu w wodzie dobrze jest tym przemywac krocze a dodatkowo na zlecenie mojego gina robilam z tego tez irygacje. Nie pamietam dokladnie, ale chyba kupilam cale opakowanie a w tym byl irygator do plukania pochwy. Wiec mam go do nadal.
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć Kochane ale idzie szybko ten nowy wątek

* U mnie chyba OK. chyba bo ciągle mam twardnienia...ale nieregularne jest ich codziennie powyżej 10-12... staram się liczyć...ale zapominam czasem... i jak tylko wstanę to brzusio twardnieje i się napina, mam nadzieję, że nie skracają mi one szyjki wizytę mam ZA TYDZIEŃ! Aha przeszła mi rwa... chyba ją wyleżałam w szpitalu ale za to mega mocno zaczyna mi doskwierać spojenie łonowe...coś okropnego!

* jeśli chodzi o sex to u nas mąż mi to tłumaczył, że on o tym teraz nawet nie myśli w takich kategoriach ja wcześniej, teraz nie możemy i koniec i nie ma problemu...też ma obawę że puka maluszka w głowę Mam tylko nadzieję, że potem nasze libido wróci do normy...
Mi codziennie w szpitalu śniły się igraszki z mężem...w domu też masakra! raz w nocy przez sen mój mózg pobudził moją macicę i obudziło mnie takie twardnienie, że szok!

* Ja kupuję laktator Aventu i jedną butelkę na początek... szukam fajnej okazji na All...

* Nie wiem ile opakowań wkładek laktacyjnych kupić???

* Mój maluszek ciągle ma miejsce do wiercenia i dobrze z niego korzysta bo czuje go cały czas... brzuszek mi cały faluje

* My z mężem trafiliśmy za pierwszym szalonym razem...bez uważania też byłam po poronieniu i musiałam odczekać min. 3 m-ce a w sumie odczekaliśmy 6 i poszliśmy na żywioł No i Tymuś siedzi w brzuszku teraz a po porodzie nie wiem chyba nadal będę stosować NNPR... zobaczymy

* Mam wrażenie, że mamy za mało ciuszków...nie pamiętam nawet ile czego tam mamy... a Wy jak stoicie z ciuszkami???

* ja piorę w Lovelli

* Mąż wykupywała mi dziś recepty...masakra Fenoterol, Staweran i luteinę, przed nowym rokiem płacił za taka receptę ok 15 zł ( tylko wtedy kupował isoptin )a teraz 30! Luteina prawie 14 zł!

* nie wiem co jeszcze chciałam napisać...???? Mam problem z regularnym siedzeniem na forum przez popsuty komp.więc wykorzystuj e okazję na maxa

Pozdrawiam Was i Wasze maleństwa bardzo b. mocno!
Super, ze rwa Ci juz nie dokucza!
A co do twardnien, to i tak cudownie, bo jest ich mniej!
Odnosnie lekow, bardzo zdrozaly niektore, Luteina tez ostatnio bylam bardzo zaskoczona ze z ponad 3 zl zdrozala na 14 zl.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Aguśka straszne to co napisałaś o sytuacji w pracy.. jacy ludzie potrafią byc podli.. W sumie mnie też nie powinno to dziwic, bo też znalazłam się w nieprzyjemnej sytuacji w mojej pracy. Strasznie to przykre jak ktoś komuś robi się takie numery z zazdrości.. Okropieństwo!

Aguśka, wiesz ja mam takie samo zdjęcie ze wstążką Robiła mi moja siostra na "sesji" w Święta, tylko wstążka w kolorze ecru Bardzo fajne takie zdjęcia
Jesli chodzi o to co napisalam odnosnie pracy, to jest mi strasznie smutno, ze ludzie sa tacy zawistni, ale mam nauczke, wiem, ze za wiele mowic nie mozna nie wszystkim, niestety. No coz czlowiek uczy sie cale zycie.
A Twoje zdjecia z sesji ktore byly na mailu widzialam sliczne byly, nie pamietam czy bylo to ze wstazka akurat, ale zawsze chcialam takie sobie zrobic, ktos wpadl na fajny pomysl zeby przewiazac sie wstazka
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
myślicie, że Dada są dobre? Mojego TŻta kuzynka od początku tylko i wyłącznie używa DADA żadne inne.
Ja uzywalam tez Dady na przemian z Pampersami. I Dada sa ok, jednak jest roznica, bardziej czuc w nich mokrosc ale sa dosc chlonne
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Ja tez już po szkole rodzenia! Jesteśmy b. zadowoleni, szczególnie że dowiedzieliśmy się że w tym szpitalu w którym już wiem że chcę rodzic ulepszyli oddział położniczy - funkcjonuje on już kilka dni!!! i są duże lepsze warunki, łazienki w pokojach itd.. Także super! co prawda te pomieszczenia gdzie teraz jest położniczy to jeszcze nie ten docelowy (tam jeszcze remont trwa), ale jest i tak podobno dużo lepiej niż było
Jedyny problem to patologia (przez remont jest to bardzo mały oddział, w związku z tym jeśli trzeba się będzie tam wybrac to istnieje prawdopodobieństwo że się tam można nie dostac przez brak miejsc).
Połoźna prowadząca bardzo sypmatyczna, no ale poza nią zajęcia będzie prowadziło jeszcze kilka innych osób, mam nadzieję, że będzie fajnie
No to super z tym szpitalem!!!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:59   #932
iw32
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Hej! Jejjjkuu cały dzień was nadrabiałam, ale udało się
Poruszałyście tyle wątków że szkoda gadać! Gaduły jedne!

Witamy się w 33 tygodniu!

Mała super że jesteś w domu! Ja dzisiaj miałam konsultacje w szpitalu u mojego lekarza. Od wczoraj chodzę z brzuchem napiętym prawie cały czas, no i twardniejącym również -od tego aż więzadła macicy zaczęły mnie boleć! Ale mieliśmy USG, szyjka nadal ponad 3 cm. - także nic sobie nie robi z tych skurczy i oby tak dalej
Do końca zostało nam ok. 47 dni, ale wg. USG malutka jest o tydzień starsza -więc może jeszcze krócej ( waży ok. 2300) i jest dziewczynką nadal
Byliśmy zobaczyć blok porodowy i oddział poporodowy -jest po generalnym remoncie, no i nam z mężem szczeny opadły na podłogę . Jest 6 sal do porodów rodzinnych (indywidualnych). Każda z wanną z hydromasażem i fotelem porodowym na pilota- gdzie można przyjmować dowolne pozycje. Zaraz obok sal jest sala do cięć.
W załączniku 2 fotki sali porodowej.

W ogóle przestałam się po dzisiejszym badaniu przejmować. No mam te bolesne skurcze, ale biorę fenoterol a pomiędzy mam jeszcze brać buscopan gdyby tylko dawały znać o sobie- ale o ile nie będą regularne to nie będę się martwić na zapas. Lekarz powiedział że gdyby te skurcze miały coś zdziałać, to już ze 2 razy bym urodziła. No i tylko relax mi pozostał
Dostałam na porodówce listę tego co mam zabrać - pisze jak byk że by torbę spakować 3 tyg. przed- myśle sobie, za 3 tyg. będzie 36/37 tydzień. Spakowałam co mam dla siebie i dzidziusia (wersja 0.1) i już
No to muszę powiedzieć, że mi też szczęka opadła. Czy to jest państwowy szpital ?
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:02   #933
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zjadłam bułkę z ziarnami i mało mi

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:02   #934
tikki85
Zakorzenienie

Dziewczyny już prawie 1000 postów a ja napisałam 1 w tym wątku . Ale Wy pędzicie!!
U nas wszystko w porządku. Andrea kopie mnie od środka wszystkimi kończynami . Czuję i widzę jak się przekręca. Kolejne USG będę mieć pewnie dopiero w lutym . A tak chciałabym już zobaczyć moje Maleństwo chociaż na zdjęciu.
Nadrabiałam maila. Śliczne brzuszki! Ja dawno swojego nie wklejałam
Aguśka - super pomysł ze wstążką
Stary 2012-01-16, 21:04   #935
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Dodatkowo kupilam saszetki Tantum rosa w aptece i po rozpuszczeniu w wodzie dobrze jest tym przemywac krocze a dodatkowo na zlecenie mojego gina robilam z tego tez irygacje. Nie pamietam dokladnie, ale chyba kupilam cale opakowanie a w tym byl irygator do plukania pochwy. Wiec mam go do nadal.

A Twoje zdjecia z sesji ktore byly na mailu widzialam sliczne byly, nie pamietam czy bylo to ze wstazka akurat, ale zawsze chcialam takie sobie zrobic, ktos wpadl na fajny pomysl zeby przewiazac sie wstazka
Pamiętam, że moja siostra rozrabiała sobie Tantum w takiej butelce 0,5-litrowej wody mineralnej z takim zakończeniem jakby sportowym - dzióbkiem i tym sobie psikała w intymne miejsce, nawet przy oddawaniu moczu. Twierdzi, że było jej wtedy lżej.

Zdjęcie ze wstążką miała chyba też MoniaHan
Stary 2012-01-16, 21:04   #936
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a co do USG to te początkowe dopochwowe miałam nie wiem ile, a te brzuszne miałam tylko jedno wtedy na 3d czy to normalne?? od 30listopada nie wiem nic, ani ile waży moje dziecko ani nic.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 21:06   #937
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No hej ja właśnie też kupiłam JELPA Polecały mi go siostry męża mojego. Może w tym tygodniu się zabiorę za te ubranka, zobaczę jeszcze
pamiętasz ile on mniej więcej kosztuje?

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Monika , u mnie to potwierdzone na 100 % nie było, to były tylko wnioski ze stopnia tego jak mocno były płuca zajęte, do dziś w sumie nie mam pewności kiedy do zakażenia doszło, bo też błony były naruszone przez 9 godzin, więc szansa ,że wtedy wlazły te bakterie też była.Takie zakażenie w brzuchu ponoć nie jest niemożliwe, ale bardzo bardzo rzadki, więc głowa do góry, będzie dobrze, musimy tak myśleć, bo bym musiała ześwirować chyba.
wiem, wiem masz rację

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
To super A powiedz desia, do ćwiczeń w SR trzeba być jakoś specjalnie ubranym ( w dres czy coś takiego) ? Mój mąż również ?
u mnie gimnastyka jest przed zajęciami i jest tylko dla mam...

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Dziekuje na zywo tez wyglada fajnie..Nam zalezalo aby wlasnie boki byly kryte plus wyjmowane szczebelki.Poki co twardo stoje przy tym ,ze Robert bedzie spal u siebie (przez sciane) zobaczymy jak to bedzie w praktyce
ja nie mam tego dylematu na szczęście, bo mi pokoju brakuje
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:07   #938
Aguśkaa83
Zakorzenienie

tikki czekamy na zdjecia brzuszka
Ja tez czuje jak malec zmienia pozycje w moim brzuszku
SZYMONEK

Stary 2012-01-16, 21:07   #939
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Aguska ty to jestes kopalnia wiedzy normalnie
Stary 2012-01-16, 21:07   #940
iw32
Rozeznanie

Cytat:
a co do USG to te początkowe dopochwowe miałam nie wiem ile, a te brzuszne miałam tylko jedno wtedy na 3d czy to normalne?? od 30listopada nie wiem nic, ani ile waży moje dziecko ani nic.
Nie wiem czy normalne. Ja już od dłuższego czasu mam przez brzuch a czasami takie i takie dopochwowe a jesteśmy przecież na podobnym etapie ciąży. Nie martw się jednak , może tak też można i nie znaczy to, że gorzej
Stary 2012-01-16, 21:07   #941
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam całe opakowanie Tantum Rosa, ale irygatora nie było w tym. Babka mi proponowała, czy nie chcę kupić, ale zrezygnowałam jak usłyszałam cenę nie chce zmyślać, ale kwota za ten irygator sięgała ładnych kilka złotych, jak nie kilkanaście.

Idę się położyć, bo kiepsko się czuję.

Dobrej nocy

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:08   #942
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam, że moja siostra rozrabiała sobie Tantum w takiej butelce 0,5-litrowej wody mineralnej z takim zakończeniem jakby sportowym - dzióbkiem i tym sobie psikała w intymne miejsce, nawet przy oddawaniu moczu. Twierdzi, że było jej wtedy lżej.
Dobry pomysł Ja bym sama na to nie wpadła
Stary 2012-01-16, 21:10   #943
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziekuje za mile slowa odnosnie brzuszka
Widzialam nie raz na necie takie brzuszki obwiazane wstazka i zawsze planowalam zrobic. Ale jakosciowo to kiepsko bo telefonem komorkowym robilam...niestety w aparacie cos sie podzialo....
SZYMONEK

Stary 2012-01-16, 21:12   #944
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Nie wiem czy normalne. Ja już od dłuższego czasu mam przez brzuch a czasami takie i takie dopochwowe a jesteśmy przecież na podobnym etapie ciąży. Nie martw się jednak , może tak też można i nie znaczy to, że gorzej
no właśnie mi się wydaję, że coś ten mój lekarz w kulki leci i to ze wszystkimi nie tylko ze mną.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 21:12   #945
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguska ty to jestes kopalnia wiedzy normalnie
nie kopalnia wiedzy tylko pewne rzeczy juz wiem bo wyprobowalam

Iw32 tez tak mozna z ta butelka

Karo89 dlatego napisalam ze nie pamietam jak to bylo z tym irygatorem. Byc moze i kupowalam go osobno ale pewnie ceny tez byly inne w 2009 roku
SZYMONEK

Stary 2012-01-16, 21:13   #946
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
o to dobre wiadomości, że na Inflanckiej jednak coś idzie do przodu musisz mnie na bieżąco informować. Ja dalej nie wiem gdzie będę rodzić...

nie ma problemu będę zdawać relacje, jak się czegoś jeszcze dowiem
Ja już się właściwie zdecydowałam Także jeśli tylko będzie taka
możliwość to właśnie na Inflanckiej.
Tym bardziej, że ostatnio kilka osób polecało (choć wiem że jest też wiele osób niezadowolonych, ale to dotyczy chyba wszystkich szpitali, także z drugiej strony to nie ma się co sugerować czymkolwiek).
Stary 2012-01-16, 21:16   #947
88natka
Zadomowienie

Dziewczyny a jak będziecie pakować torbę do szpitala to taka zwykłą czy na kółkach?

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:16   #948
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie mi się wydaję, że coś ten mój lekarz w kulki leci i to ze wszystkimi nie tylko ze mną.
a może jak robił 3 D to też zrobił normalne badanie 2 D?
nie sądzę,żeby lekarz był na tyle nieodpowiedzialny,żeby podstawowych pomiarów nie zrobił

Ivonka ja już leżałam na takim fotelu, tylko że żóltym fajnie,że szpital taki bardziej do przodu

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-16 o 21:18
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:16   #949
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
moj zmienia pozycje razem ze mna szczególnie w nocy jak sie przekręcam z boku na bok, dzis przysnęłam na plecach i myślałam ze umrę jak sie przekręciłam na bok wszystkie wnętrzności miałam zgniecione chyba
Stary 2012-01-16, 21:18   #950
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Karo89 dlatego napisalam ze nie pamietam jak to bylo z tym irygatorem. Byc moze i kupowalam go osobno ale pewnie ceny tez byly inne w 2009 roku
wiem wiem, być może był w tedy gratis jak kupowałaś. Niestety tym razem trzeba go kupić osobno, dlatego to napisałam.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:19   #951
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak będziecie pakować torbę do szpitala to taka zwykłą czy na kółkach?
w zwykłą

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 21:20   #952
koniakonia
Zakorzenienie

Bylam na poczcie naszej , piękne zdjęcia, Aguśka masz brzuszek jak z reklamy, mój to jednak poorany jest , ale też sobie foty zrobię na dniach, zapudruję te krechy

Czas edycji: 2012-01-16 o 21:21
Stary 2012-01-16, 21:20   #953
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
a może jak robił 3 D to też zrobił normalne badanie 2 D?
nie sądzę,żeby lekarz był na tyle nieodpowiedzialny,żeby podstawowych pomiarów nie zrobił
no robił wtedy i 3d i 2d to fakt, zrobił pomiary itp. ale to tylko raz i tylko wtedy a tak to od 30listopada nie wiem nic ile ma już dziecko itp. a pewnie urosło znacznie.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 21:21   #954
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
aalegna u mnie z maluszkiem bylo tak, ze na poczatku ciazy byl o tydzien za maly ale z biegiem tygodni sie wyrownalo. Lekarz mowil wtedy ze moze pozniej doszlo do zaplodnienia. A u Ciebie byc moze drobniejszy bobas bedzie, poza tym te pomiary usg, to tez tak do konca nie sa takie miarodajne. Nie martw sie kochana
Dzięki za pocieszenie skoro pani dr mówi że jak do 2,5 kg dociągnie to będzie ok, to musze jej zaufać
Stary 2012-01-16, 21:22   #955
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
emigra niezła różnica wieku miedzy wami, nie mowie ze zle ja mam 28 a maz 32
No niemala ale najwazniejsze ze dogadujemy sie co najlepsze, poznalismy sie i zaczelismy byc razem jak mialam 17 lat, wiec ludziska niektorzy patrzyli dziwnie na nas
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:23   #956
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
no robił wtedy i 3d i 2d to fakt, zrobił pomiary itp. ale to tylko raz i tylko wtedy a tak to od 30listopada nie wiem nic ile ma już dziecko itp. a pewnie urosło znacznie.
gdzieś czytałam ,ze się w sumie usg powinno zrobić 3 razy , takie z pomiarami , nie wiem czy czasem na kasę chorych jak ktoś chodzi to nie przyslugują właśnie 3 usg, więc może tyle wystarczy

ooo tu jest chyba napisane wiarygodnie
http://www.rodzicpoludzku.pl/Ciaza/B...sie-ciazy.html

Czas edycji: 2012-01-16 o 21:25
Stary 2012-01-16, 21:24   #957
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli chodzi o to co napisalam odnosnie pracy, to jest mi strasznie smutno, ze ludzie sa tacy zawistni, ale mam nauczke, wiem, ze za wiele mowic nie mozna nie wszystkim, niestety. No coz czlowiek uczy sie cale zycie.
Agusia, bo wtedy nie zamieszczałam tych zdjęć ze wstążką - siostra wysłała mi tylko kilka pocztą mailową, ale akurat tych nie było w mailu. Potem dostałam wszystkie na płytce Kiedyś zamieszczę jeszcze kilka, ale musze troszku pozmniejszać.
Ale to rzeczywiście fajny pomysł
Brzuś pięknie się prezentuje
Stary 2012-01-16, 21:25   #958
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
gdzieś czytałam ,ze się w sumie usg powinno zrobić 3 razy , takie z pomiarami , nie wiem czy czasem na kasę chorych jak ktoś chodzi to nie przyslugują właśnie 3 usg, więc może tyle wystarczy
a no w sumie chyba tylko 3 na kase tylko szkoda, że te za które zapłaciłam wklepał mi w książeczke ciąży i wychodzi na to, że teraz czeka mnie tylko jeszcze jedno darmowe

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 21:30   #959
lena_mi
Zakorzenienie

A i na szkole rodzenia dostaliśmy listę co nalezy wziąć do szpitala - dopytałam , czy rzeczywiscie muszą być te nieszczęsne śpiochy i kaftaniki (wiem, że niektóre położne się przy nich upierają), ale może w zamian body i pajace

A ile czasu po terminie porodu trzeba jechać na patologię u Was?
Stary 2012-01-16, 21:32   #960
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro wrzucę
Ja piszę z taką częstotliwością, że pewnie połowa Dziewczyn o mnie zapomniała .

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości