|
|
#631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
U
Śniadanie: Omlet z 2 jajek na maśle z domową konfiturą śliwkowo - czekoladową i masłem orzechowym, spore jabłko IIŚniadanie: Sałatka z serem feta, papryką, pomidorkami koktajlowymi, sałatą lodową, zielonym ogórkiem, czerwoną cebulą z sosem a'la winegret (olej lniany zamiast oliwy); kajzerka z masłem, piersią indyka i papryką; kawa z mlekiem i cukrem Obiad: Pierś kurczaka smażona bez panierki, ziemniaki z sosem z innego mięsa, surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy oraz buraczki z cebulką Kolacja: 2 kromki domowego chleba na zakwasie z serkiem ziołowym, wiejski 200g z przyprawami i warzywami +marchewki, kilka "dziabów" maminego tiramisu i trochę grochówki wczorajsze, jakoś tak mi się podoba, że aż stwierdziłam, że wstawię chociaż rzadko to robię ostatnio.
|
|
#632 |
|
Raczkowanie
|
8.30 - kaiserrschmaren omlette(jajko, 1/4 szkl mąki graham, 1/4 szkl mleka 3,2%, małe jabłko, cynamon)
10.30 - jogurt naturalny z otrębami 13.30 - zupa jarzynowa z ziemniakami + kromka chleba słonecznikowego 15.40 - banan, pół jabłka, kiwi 18.30- dwie kromki ciemnego chleba słonecznikowego z margaryną, plasterkiem szynki drobiowej i ogórkiem zielonym Do jakiej kategorii to się zalicza? Co nadaje się do zmiany? Przepraszam, jeśli jadłospis nie nadaje się tutaj, ale po prostu potrzebuję porady, bardzo proszę o ocenę!
* bloguję * *fotografuję* zaczynam przygodę z francuskim usiłuję znaleźć czas na rosyjski szlifuję,wielbię angielski 2013-10 books Edytowane przez Natexxa Czas edycji: 2012-01-16 o 18:52 |
|
|
|
#633 |
|
Rozeznanie
|
Moje U
:I: pół kostki twarogu z jog.nat. - 180g, 3 łyżki owsianych, jabłko, garść fitnesów, szkl. soku pomidorowego II Szkola : 1 przerwa - 2 kromki razowca z polędwicą 2 przerwa - jabłko i kromka razowca z polędwicą i pomidorem ( wiem...znowu... )III: talerz zupy fasolowej, 7 pierogów z serem i posypane łyżeczką cukru jabłko IV : 4 kostki gorzkiej czekolady, 2 biszkopty, pomarańcza V : serek wiejski 150g z marchewką, kromka razowca Potem : jabłko i marchewka Jak to wygląda? ![]() Bardzo proszę o ocenę, to dla mnie ważne. Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-01-16 o 18:21 |
|
|
|
#634 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#635 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie !
Moje dzisiejsze R : 7.30 I śniadanie - chleb orkiszowy - 1 kromka z pomidorem, plastrem szynki z indyka, kawałek jabłka i zielona herbata 10.30 II śniadanie - pełnoziarnista bułka z sałatą i grillowaną piersią z kurczaka i 3 pomidorki koktajlowe 13.30 - lunch (w szkole) jogurt naturalny+ garść płatków fitness 16.00 - obiad - pieczona ryba z ziołami i pomidorem, brązowy ryż, kapusta kiszona 19.00 kolacja (jeszcze przede mną) - serek wiejski+ rzodkiewka i kromka pieczywa wasa. W międzyczasie woda i czerwona herbata. Co o tym myślicie ? Co jest nie tak, czego brakuje ? Bardzo proszę o komentarze ! Edytowane przez kremcia94 Czas edycji: 2012-01-16 o 18:16 |
|
|
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P:
I: 4 tosty z 2 plastrami sera żółtego, 2 plastrami wędliny z indyka i z ketchupem. II: Belriso (ryż na mleku 180g), jabłko, mini mars i krówka. III: 3 naleśniki z serem (twaróg półtłusty wymieszany z cukrem) polane Jogobellą malinową i szklanka soku pomarańczowego. IV: 2 kromki chleba z masłem: dżemem wiśniowym; wędliną z indyka i pomidorem; jogurt naturalny 180g. Bardzo proszę o ocenę.
|
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Rrrr
i jak dzisiaj?
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Moje R na jutro
I 6:00 owsianka z 3 łyżek z łyżką sera białego i garstką jabłka pokrojonego w kostkę i łyżką rodzynek II 9:30 2 kromki chleba słonecznikowego z jajkiem na twardo, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką III 13:00 gotowana pałka z kurczaka, mieszanka chińska z makaronem pełnoziarnistym 17:00 serek wiejski z ogórkiem, rzodkiewką, słonecznikiem 20:00 sałatka z tuńczyka, kapusty pekińskiej, kukurydzy, papryki, ogórka, pomidora z sosem czosnkowym z majonezem i jogurtem naturalnym. i jak?
Zostaniesz na stałe? Edytowane przez Madziuniusia Czas edycji: 2012-01-16 o 18:51 |
|
|
|
#639 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
I. jajecznica z 2 jajek (tylko, niestety, bo sie spieszylam) II. dwie kromki pyszniutkiego razowca z margaryną z dodatkiem oliwy, chuda poledwiczka wieprzowa/wolowa (nie wiem ;d) z warzywami z patelni, troszke ryzu bialego (ale niewiele ;d) III. kilka mandarynek, kawa z mlekiem, piers z kurczaka z marchewką i ryzem brazowym, troche sosu chilli, dwie lyzki ugotowanej kaszki mannej bez niczego ![]() IV. boje sie ze z powodu bolu gardla bedzie problem z przelknieciem serka wiejskiego (nienawidze, jak jestem chora, fu ;d), ale sprobuje go zjesc z chlebem razowym, jesli nie to bialy ser, z lyzeczka dzemu V. chyba nie bedzie, bo szybko usne fervex moze sobie ZJEM ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
|
|
#640 |
|
Zadomowienie
|
Riddle, dziękuję za ocenkę...
p.s. ta parówka to ok. 120 kalorii...nie ma chyba tragedii?
|
|
|
|
#641 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to raczej takie U. sniadanie jest kaloryczne, ale dwojka to raczej taka przekąska, trojka jest w porzadku ale niezbyt tego wiele, moglas je np posmarowac maslem orzechowym lub nutellą, , kolacja tez spoko ale troche malo ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
dwa jajka to okolo 160, wiec niby wiecej, ale za to duzo baardzo dobrego bialka, duzo zdrowego tluszczu dlatego lepiej zjeść jaja, na przyklad---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
raz na jakis czas w porzadkuno i brak warzyw, fajnie jakby wpadly jakies, z oliwą np ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() Jedzenia jest malo, nie ma porzadnego obiadu, mięska/rybki, tluszczy. Fajne sniadanie ![]() I o ktorej chodzisz spac, bo cos wczesnie ta kolacja? ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
poziomka011: moja dzisiejsza luźna R ![]() śniadanie: 1,5 kromki chleba orkiszowego z szynka pasta jajeczna sałatą pomidorem <jesli sama zrobilas paste jajeczna, i jest z dwoch jajek, to w porzadku, jesli kupowana ,to odpada, i nie ma bialka 2 śniadanie: jabłko (wiem że mało ale to dlatego że późno wstałam ) <no malo, malo obiad: 2 naleśniki z twarogiem i konfitura wiśniową <jeśli z mąki razowej to w porzadku, konfitury troszke moze byc przekąska: garść orzechów <szkoda ze nie caly posilek, bo jak na fakt ze bylo jablko na 2 sniadanie, to masz teraz 3 posilki , a to troche malo kolacja: 1,5 kromki chleba orkiszowego z szynka sałata pomidorem tuńczykiem <jesli duuzo tunczyka to ok do picia woda zielona herbata i kawa z mlekiem co o tym sądzicie? :P
|
|
#642 |
|
Raczkowanie
|
Tylko dzisiaj taki obiad, zawsze w poniedziałki mam tylko zupę jarzynową
![]() Kładę się koło 22. Teoretycznie powinnam przytyć 0,5 kg do 24 stycznia. Ale nie mam pojęcia jak jeść, by nie schodzić z wagi, ale i nie przybrać jej za dużo.
|
|
#643 |
|
Raczkowanie
|
U:
I. Owsianka z pięciu łyżek z serkiem wiejskim, bananem, migdałami, cynamonem i miodem, kawa z mlekiem. II. Bułka orkiszowa z masłem, polędwicą drobiową, camembertem, sałatą i pomidorem; sok marchwiowy jednodniowy, kilka mandarynek. III. Makaron razowy ze szpinakiem, tuńczykiem, sporą ilością ziół i czosnku. IV. Placki serowe z pestkami słonecznika, rodzynkami i konfiturą jagodową, espresso ze spienionym mlekiem i łyżeczką cukru trzcinowego. V. Sałatka z grillowanym kurczakiem, mixem sałat, pomidorem, papryką i oliwą, kromka razowca.
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pol kilo? to takie wahniecie wagi zwiazane z iloscia wody w organizmie, okresem itp, ze ja bym sie nie zastanawiala czy to mozna w ogole przytyc czy zrzucic.. jesli wygladasz dobrze to nie ma sie czym martwic
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
riddle92- ślicznie dziękuję za ocenę
.
|
|
|
|
#646 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanko
nie za dużo? ![]() |
|
|
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U:
IS (ok. 8) omlet Kaiserschmarren (jajko, lyzka maki, lyzka platkow owsianych, lyzka ortebow pszennych, 1,/4 szklanki mleka, jablko) zjedzony z polowa Activi i dzemem domowej roboty IIS (10.30) kiwi, gruszka, garsc musli z mlekiem 1,5% O (13) 4 domowe pierogi z chudym miesem, warzywa z patelni Wpadly 2 zelki i mandarynka K (18.30) 2 kromki razowca, jedna z serkiem smietankowym z papryka, druga z maslem, salata, 2 plasterkami poledwicy sopockiej, plasterkiem sera fit, rzodkiewka, pomidorem i papryka W miedzyczasie duuuzo herbat i woda Prosze o ocene
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
jeej, jak ja dawno tu nie wstawiałam jadła : DD
dodam z ciekawości, moim celem jest ogólna poprawa sylwetki, bo nie jestem ani otłuszczona, ani umieśniona ;-) bez sensu jadłam ostatnio trochę mniej (trochę! ), teraz chcę rozkręcić metabolizm na maxa. wygląda to jakoś? ![]() 1. jaglanka z 4 łyżek na szklance mleka sojowego z jajecznicą (z 2 jajek na maśle) i rodzynkami, 2 kromki chrupkiego pieczywa (jem, bo muszę, dostałam w prezencie ) z sałatką selerową. 2. serek homo naturalny (w kinie, tylko to znalazłam w torebce )3. ryż brązowy z kurczakiem, warzywami (pomidor, papryka) i bakaliami (orzechy ziemne, rodzynki) z dressingiem kuminowym (jogurt nat., kumin). 8-minutówki: 2x abs, 1x buns, 1x arms, 1x stretch wpadła miseczka sałatki selerowej jw ^^ 20 minut rozciągania nóg do szpagatu : DD 4. śledź z oleju (z grubsza odsączony), domowa galaretka drobiowa. po: marchewki, trochę babcinego barszczu czerwonego i szynki z niego oraz polędwicy sopockiej ;-)
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#650 |
|
Raczkowanie
|
Przytycie :
kawa z mlekiem Iś: bułka z ziarnami: połówka z pasztetem i ogórkiem, połówka z trójkącikiem sera topionego i ketchupem , kromka razowca z pasztetem i ogórkiem , kromka razowca z margaryną, szynką z indyka i ogórkiem 3 landrynki o: duży talerz łazanek z mięsem mielonym i kapustą pasek czekolady mlecznej p: bułka z ziarnami z margaryną, mortadelą i musztardą , kromka żytniego z paprykarzem, 4 moskaliki 3 pomarańcze k: 2 grahamki : 3 połówki z margaryną, mortadelą i musztardą , jedna z paprykarzem plus podjadane w ciągu dnia: około 3 marcheweczek , makaron łazankowy i pewnie coś jeszcze wpadło ..
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
U w celu R:
1 bułka razowa ze słonecznikiem duża: pół z jajkiem gotowanym, pół z masłem orzechowym, twarożkiem i konfiturę wiśniową, 1 banan, pomidorki koktajlowe; kawa sypana z mlekiem jogurt 7 zbóż śliwkowy bakoma; 1 jabłko, kawa sypana z mlekiem gęsty zmiksowany krem z kalafiora z całą piersią gotowaną z kurczaka kawał razowca z soją z jakiem gotowanym; 1 twarożek domowy cały; 1 pomidor cały, czosnek marynowany, czarne oliwki
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
|
#654 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
#655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Cudo, jest idealnie i przepysznie. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Zarówno ilościowo i jakościowo jest dobrze. Jeśli tyjesz to super. |
|||
|
|
|
#656 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
![]() Od dziś zaczynam dietę. Moje R: I Ś: 2 kromki chleba razowego + 2 plasterki polędwicy + 1 pomidor + zielona herbata II Ś: serek wiejski 3% (200g) + 3 paseczki papryki czerwonej O: mix sałat + pomidor + papryka + pół piersi kury gotowanej na parze P: pomarańcza K: mix sałat + pomidor + papryka (z obiadu) |
|
|
|
#657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do obiadu dorzuć ryż/ kaszę/ziemniaka pomarańcze i w ogóle owoce, raczej w 1 połowie dnia na kolacje dorzuć białko- jajko, tuńczyk, serek homo.. ogolnie mało jedzenia troszkę..brak tłuszczu (może dorzuć masło do sniadania...oliwę do obiadu?) ale nie jest źle
|
|
|
|
|
#658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Serek homo w kinie? Zero luzu, wygląda na erkę ( nie napisałaś u góry ; ) ) Nikt Ci nie każe jeść chrupkiego pieczywa. Jednym słowem - niby ciekawie i smacznie, ale dziwnie. A też wrzucę, co mi tam! - U - wczoraj 1śn - trzy kromki razowca z pastą z awokado i chrzanu posypane przyprawą do masła ; D miseczka cini minis, dwie kostki czekolady z bakaliami. 2śn - zapiekana kanapka z mozzarellą i szynką, pół drobiowego kabanosa, dwie roladki z żółtego sera i szynki, dwie kostki czekolady z bakaliami. obiad - miseczka spaghetti z oliwą z oliwek, chili, czosnkiem, parmezanem. podwieczorek - suszone pomidory w oliwie z oliwek ( robione przeze mnie ) z mozzarellą. kolacja - jajecznica z dwóch jaj na maśle z szynką, kakao na mleku.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2012-01-17 o 13:46 |
|
|
|
|
#659 |
|
Raczkowanie
|
No więc moje dzisiejsze R:
- bułka graham z ziarnami; połówka z serkiem light, ogórkiem kiszonym i papryką, druga z jajkiem i pieprzem - ryba smażona na oliwie, surówka z ogórków kiszonych z cebulką i może do tego ryż - placuszki z połowy cukinii na otrębach - razowa kanapka z dużą ilością twarogu chudego na jogurcie naturalnym, do tego szczypiorek. Piątego posiłku nie wcisnę, bo późno jadłam śniadanie, ale i późno chodzę spać. |
|
|
|
#660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo fajnie-zdrowo i smacznie a przy tym widać luz. Dolozylabym tylko gdzieś jakiegoś owoca i może jakieś warzywa do jajecznicy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

:
)