|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
![]() a o tym żelu mi opowiadała moja lekarka tylko ona go nie polecała. Emigra ty używasz teraz balsamu z palmersa?? czy tobie też tak śmierdzi? ja już sama nie wiem po składnikach to wydawało mie się że zapach powinien być przyjemny ale nie jest wręcz przeciwnie. |
|
|
|
|
#1112 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
. Wiadomo,ze kazdy chcialby aby skutki PO byly jak najmniejsze, a wiadomo,ze bez naciecia/pekniecia szybciej dojdziemy do siebieCytat:
A nasi "fachowcy" to tez nie z ogloszenia ,a brat mojego kolegi z pracy...wiec myslelismy,ze w takich sytuacjach tym bardziej sie czlowiek przyklada..No ,ale coz nauczka na przyszlosc. Umowa itp tj pisala Emigra dzis w Wawie byla piekna pogoda, sloneczko i taki przyjemny lekki mroz
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#1113 |
|
Zadomowienie
|
my z Tz goscilismy juz w naszym domu roznych fachowców i zawsze albo ja albo TZ czuwalismy nad nimi co robia i jak, moja mama raz nie przypilnowala i fachowiec nowa rure od wanny zabrał sobie do domu a mamie zamontowal stara.
|
#1114 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzisz, ze ja nie pomyslalam, zeby malemu zrobic tez zdjecie jak wrzuca te malenkie ciuszki rodzentwa, o ja glupia![]() A co do tych zdejmowanych pokrowcow z materaca, to wlasnie ostatnio sie zastanawialam, po co wlasciwie one sa sciagane jak nie mozna ich uprac a wydawalo mi sie, ze gdzie pisalo, ze pokrowiec jest po to zdejmowany zeby wlasnie mozna bylo wyprac. Ale w tym pokrowcu sa te łuski gryki i chyba tego zamoczyc raczej nie mozna bo by pognilo pozniej. No wiec stwierdzilam, ze wystawie na noc jak teraz beda przymrozki zeby wywietrzyc tylko no i tyle. No bo co innego? A Ty jaki masz materacyk? Tez kokos-gryka? Co do imprezy, ja jestem zawsze pierwsza, ale jednak podaruje sobie, wydaje mi sie ze juz za pozno, to bedzie 34 tydzien a ja juz kulam sie, nie czuje sie najlepiej i chyba nie mam ochoty nawet I ubran tez nie mam i ani zapalic ani napic sie drinka to chyba bez sensu. Poza tym wiecej szykowania sie niz siedzenia tam tak mi sie zdaje....![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I nie myslec, ze mialam tylu facetow hihih po prostu w pracy no niestety sie naogladam przy myciu![]() Nawet jeden pan(pacjent) ktory trafil do nas z krwiakiem srodmozgowym bo sobie popil i spadl ze schodow, mial duzo tatuazy a miedzy innymi nad siusiakiem tatuaz: "Tylko dla Pań" hehehe ![]() A co do tych malusiuch siusiaczkow, to wazne, by przy myciu odciagac skorke i tam delikatnie wymyc w srodku pod skorka. Kiedys byla ponoc taka szkola: zeby dopiero myc po 1 roku zycia, ale teraz mowi sie zeby wymywac juz tam pod skorka od poczatku zeby sie stulejka nie zrobila, bo potem to sie leczy inwazyjnie (lekarz musi nacinac). A poza tym, dobrze jest malca od pcozatku przyzwyczajac ze trzeba tam tez wymyc. Choc pamietam jak Filip darł sie przy kapieli, nie lubial tego zabiegu, wiec nie robilam nic na sile. Tzn odciagalam ta skorke tak szybciutko zeby nie plakal. A teraz ladnie daje sobie tam wymyc, chociaz tez robie to szybko bo nie przepada za tym. Niestety duzo synkow moich znajomych z pracy mialo problem ze stulejka;/ Tu jest o stulejce jakbys chciala poczytac: http://www.stulejka.com/index.php3?strona=dzieci Cytat:
te kupki sa wyjatkowe
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-17 o 16:07 |
|||||
|
|
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki, wlasnie skonczylam nadrabianie i akurat wybila 15 i czas juz do domku
rano mialam sporo pracy bo wyjatkowo byl szef w biurze, ale ja lubie jak jestem zajeta, czas szybko mija i cos sie dzieje.Aguska dobrze ze s serduszkiem oki jest. ja tez mam mala imprezke 28 stycznia, koniec sezonu polowan i udajemy sie do pubu moze jakies 30 osob , fajnie bylo w tamtym roku, na poczatku nie chcialam isc ale mnie namawiaja, przewaznie starsi Anglicy tam beda z zonami i dziecmi, ogolnie ci ludzie ktorych tutaj sie nazywa ''beaters'' bo naganiaja ptactwo na polowaniu. ale oni maja taki fajny humor ze smiechu w tamtym roku bylo tyle ze az brzuch bolal i jedzonko dobre, bo mozna sobie na talerz nalozyc co sie chce. wiec chyba pojedziemy z Tz na 2 godzinki, ale to wszystko zalezy, bo rano np. jestem w super formie, a wieczorem do niczego innego jak lezenie sie nie nadaje. gosia przykre odnosnie Twojej kolezanki balbinka ja tam biore mala walizke (zawsze bralam ja jako podreczny bagaz do samolotu), bo np. 2 reczniki, szlafrok to juz troche zajmuje+pieluszki, a nie mam takich toreb wiekszych. Jolka a Ty nie mozesz swojego lekarza zapytac (zadzwonic) i zapytac czy bedziesz miala usg czy nie w koncu? ja swoja polozna tak maltretuje pytaniami, ze pewnie mnie nie cierpi za to, a ja dopytuje i dopytuje, ale taka jej praca. w poniedzialek jedziemy do londynu do ginekologa, niestety 3D nie bedziemy miec, bo on ni erobi, a innego doktora w ten dzien nie ma. wiec pewnie zrobi krotkie USG tak czy inaczej, ale dopochwowego nie chce, nienawidze - jak mu dam sie zbadac to i tak bedzie cud, bo ostatnio to juz sam zwatpil, takze abym tylko dala mu sprawdzic czy infecji nie ma i szyjke szybko sprawdzic to juz bede z siebie zadowolona. ide do domku i sie zdrzemne. do pozniej
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-17 o 16:14 |
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten zel chyba cos kolo 400 zl kosztuje. Cytat:
Ja niestety nie wytrzymalam kiedy kazala i peklam w pochwie i mnie naciela w kroczu, ale to dlatego, ze nie dalam rady, bo to nie taki proste, nie wytrzymalam ostatniego partego skurczu i poparlam i zeby mi i Filipowi pomoc musiala mnie naciac. Pewnie gdybym jeszcze dala rade, to bym uniknela tego nacinana i bym nie pekla, ale naprawde to jest choler nie trudne.
|
|
#1118 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka ja też mam ten sam problem z materacem... dostałam go od koleżanki i chciałam go przeprać (ten pokrowiec oczywiście) bo nie był używany ponad 3lata i taki nieświeży się wydawał. A tu sie okazało,że te woreczki są do niego przyczepione
wiecie,strasznie Wam zazdrościłam,że Wy nie tylko czujecie ale i widzicie jak dziecko się rusza. i ja od wczoraj też mogę sobie pooglądać
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Monia no wlasnie ja rano jeszcze jestem żwawa, ale wieczorem to juz tylko mysle o spanku i lezanku
A ta moja impreza to pewnie w godzinach wieczornych, wiec niestety ale nie dam rady;/
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój tż twierdzi ,że te kupki pierwsze pachną jak ciasteczka maślane ,mniam mniam ![]()
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Rozeznanie
|
co do palmersa, to ja mam masło kakaowe i faktycznie nie dość,że ciężko toto rozsmarować to jeszcze właśnie tak śmierdzi jak zjełczałe masło... no i efekty znikome są,bo coraz bardziej mam poorany brzuch...
Monia problem w tym,że ja nie mam takiej malutkiej torbo-walizeczki... jako bagaż podręczny zawsze brałam taką większą moją torebkę,bo pomiestna jest.ale tutaj egzaminu nie zdała... A właśnie mam największy problem z tymi ręcznikami,pampersami moimi i dzidziusiowymi i koszulą...
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
balbinko no wlasnie z tym materacem to porazka. Na mokro nie odwaze sie tego zrobic, bo ta gryka zgnije;/
Na sucho to juz bardziej, ale jak oni to robia... ![]() Ja mam materacyk po moim synku, wiec podaruje sobie, mysle ze balkon i minusowa temperatura troszke go odswiezy ![]() A co do kopniaczkow, super ze czujesz u mnie tez jak maz wraca z pracy to maly daje czadu ![]()
|
#1123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się na zapas choć teraz nie wiemy czy syn nadal jest synem czy czasem jednak córką ale ja się nie martwię. Mnie to nawet bawi Cytat:
Gosia przykro mi z powodu tej koleżanki.
|
||
|
|
|
#1125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to na sucho pranie to pewnie chemią czyszczą... u mnie jak na razie nie widać,ani tym bardziej nie czuć żeby tak gryka gniła...no chyba,że ten smród tej trawy morskiej maskuje..bo mnie ten materac to śmierdzi niemiłosiernie
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-01-17 o 16:30 |
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze pomyslalam, ze zdejme pokrowiec i niech sie wietrza i wymrazaja osobno![]() Oj takie kupki z takiego jedzonka od mamusi to cos pieknego hihi Bo te co Filip teraz robi to oj masakra! Czasem taki smrod ze ja odplywam Teraz juz nie mam mdlosci i wymiotow, ale jak mialam to w masce chirurgicznej zmienialam mu pieluchy bo kazda zmiana pieluchy u niego powodowala straszne odruchy wymiotne;/ Nawet patrzec nie moglam na kupke mojego synka, ja co tyle pup w zyciu wymylam ![]() (Przeciez w pracy to na okraglo, dyzur bez kupy niemozliwy)
|
|
#1127 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dużo bym dała za gwarancję, że nie zostanę rutynowo, taśmowo nacięta. Wiem, że można zgody na nacinanie nie wyrażać, ale jak się trafi położna, której się spieszy albo tnie, bo się wszystkie tnie, to przy skurczach partych wydobędą ode mnie nie tylko zgodę ale pewnie i wszystkie możliwe PINy.Cytat:
No, w samochodzie po lewej, ale mała tak lubi jeździć, że albo siedzi spokojnie i coś się pookręca albo wierzga czym się tylko da w każdą możliwą stronę
|
||
|
|
|
#1128 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
|
|
#1129 |
|
Zadomowienie
|
Zgłaszam się na nowym wątku
ale lecicie, a ja nie mam czasu żeby nadrobić ![]() Uściski dla Wszystkich
|
#1130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zycze by udalo sie Tobie urodzic bez naciecia ![]() Cytat:
|
|
#1131 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumei dopiero kończę26 tydzień, więc miejsce teoretycznie jest, ale nie mam pojęcia, czy ona po prostu wypina się czy przemieszcza. Nie wiem, czy kopie, czy bije, ale wiem, że mam 3-4 sekundy na dobiegnięcie do toalety XDCytat:
![]() No samo cięcie - pal sześć, szwy - jako, że nigdy nie przerabiałam, boję się. Tym bardziej nastraszona przez "weteranki" które opowiadają jakieś niestworzone historie np o tym, że lekarz szył i z rozpędu odbyt zaszył... Boję się tego bólu gojenia, siadania po jednej stronie i zmiany w "kalibrze"
|
||
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Caly czas was czytam, a weny do pisania brak
![]() Jakas taka jestem znudzona wszystkim, czekaniem na meza, na przeprowadzke, malutka dokazuje to przynajmniej mi razniej
|
|
|
|
#1133 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka to co może być gorsze??
Cottonpuma ja mam to samo... kiedyś na zakupach mało nie popuściłam jak dostałam kopa. całe szczęscie w markecie toaleta byla ![]() Rybka heh to samo nas boli jak widzę... też czekam z utęsknieniem na przeprowadzkę. Bo na razie to się udusić idzie w tej ciasnocie;/ wszystko na kupę poskładane po kątach,aż strach mocniej tupnąć,żeby się "budowla" nie zawaliła... ale jakoś obawiam się tej przeprwadzki,tzn tego mieszkania... nieziemsko drogie jest ale ma chociaż podjazd pod domem. i tylko dlatego się zdecydowaliśmy na nie. bo sama wiesz jak wygląda parkowanie tutaj
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Nie odpisywałam wczoraj bo wizaż nie działał
.Iw32, Evvcia miło że i Wy o mnie pamiętacie . Iw32 będziemy się wspierać duchowo przy parciach Dodałam zdjęcia na maila, ale trzeba kliknąć w moją etykietkę, żeby je zobaczyć. Nie wiem gdzie ja je wcisnęłam do kosz? ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- O tak, chyba były w koszu, bo już je dałam do odebranych
|
|
|
|
#1135 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że nie będzie ciasna ![]() a co do USG no na następnej wizycie będzie z 32tc - więc jak mi nie zrobi to go ubije ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
jeszcze kilka dni przede mną...oby znikła i się nie pojawiła tak szybko najlepiej wcale...ja cały czas planuje zakup balerinek i nie wiem jaki rozmiar skoro noga mi nie urosła to chyba spokojnie mogę kupić swój numer ? ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Tylko ciuchy malucha prasuje, pieluchy itp. ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- a jak to jest ze szwami po porodzie? kto mi je zdejmie? ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
Chyba zacznę je zapisywać na kartce i chodzić do niej z kartką. |
||||
|
|
|
#1136 |
|
Wtajemniczenie
|
Balbinka super ze Tz czuje ruchy i ze T y mozesz sobie tez popatrzec
co do torby szpitalnej, wydaje mi sie ze lepiej wziac troszke wiecej niz mniej.Aguska i tikki sliczne brzusie, tikki i piesia jaka fajna
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas dzieci są razem z Nami i szczerze boję się czy dam sobie rade
|
|
|
|
|
#1138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie jest bardziej sucho ale to po prostu po porodzie a nie przez naciecie.To pewnie kolejna plotka jest z tym, ze jest wiecej luzu lub jest ciasniej A to z tym szyciem lacznie z odbytem to juz przesada, uwierz mi![]() Cytat:
mycie zwlok z rzadkiego jak woda stolca, gdzie nie raz przeciekal materac (tzw oczyszczanie przed smiercia), pakowanie zwlok do czarnego worka, odsysanie ropnej wydzieliny z rurki intubacyjnej albo tracheostomijnej, smierdzacej czasem bardziej niz kupa odlezyny IV stopnia, gdzie widac juz kosc, odlezyny na cala pupe, gdzie smrod jest najokropniejszy ;/ Albo toaleta calego ciala czlowieka ktory nie myl sie dlugi czas. Albo wszy łonowe. Przepraszam za szczerosc (chcialas wiedziec), ale taka jest prawda o mojej pracy, to nie tylko wykonywanie iniekcji, podlaczanie kroplowek, ale zmudna niewdzieczna praca.
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
tikki no brzus juz wiekszy od biustu hihi, super zdjecia no i Ty sliczna mamusia, zgrabniocha jedna
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

. Wiadomo,ze kazdy chcialby aby skutki PO byly jak najmniejsze, a wiadomo,ze bez naciecia/pekniecia szybciej dojdziemy do siebie
I ubran tez nie mam i ani zapalic ani napic sie drinka to chyba bez sensu. Poza tym wiecej szykowania sie niz siedzenia tam tak mi sie zdaje....

odlezyny IV stopnia, gdzie widac juz kosc, odlezyny na cala pupe, gdzie smrod jest najokropniejszy ;/ Albo toaleta calego ciala czlowieka ktory nie myl sie dlugi czas. Albo wszy łonowe. Przepraszam za szczerosc (chcialas wiedziec), ale taka jest prawda o mojej pracy, to nie tylko wykonywanie iniekcji, podlaczanie kroplowek, ale zmudna niewdzieczna praca.