|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | ||||
|
Gang Iren
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja na wyjscie wezme legginsy i tunike luzniejsza.Dres mam jeden,ale na codzien nie chodze w dresach,nie czuje sie w nich dobrze. Na pewno nie zaszkodzi Cytat:
No ja wlasnie ubiore sie w legginsy i tunike.Teraz wlasnie kupilam sobie taka luzniejsza,jeszcze moj brzuszek w nia wchodzi,wiec troche wykorzystam tez w ciazy i jest rozpinana,wiec fajna do karmienia.
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
![]() No tak przeczytam, ale pewnie jest to napisane
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Rozeznanie
|
Spoko Aguśka
Gdyby mi mój wiek przeszkadzał to bym go ukrywała a nie ciągle pisała o nim ![]() A ja dzisiaj robię listę wszystkich rzeczy, które mam dla dzidzi - tych ubrankowych i tych drugich, żebym wiedziała co mam a co jeszcze muszę dokupić
Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2012-01-17 o 15:06 |
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1085 | |||
|
Raczkowanie
|
Ale pędzicie
![]() Cytat:
)Cytat:
a bralam yasmin, jak dla mnie najlepsze tabletkiCytat:
Gosia, bardzo wspolczuje Twojej kolezance, to straszne ile kobiet musi przez to przechodzic. Ja chyba wezme ze soba walizke na kolkach (taka typowo egipska ), nam polozna na SR powiedziala co koniecznie musimy zabrac + dodala, ze to bez czego nie wyobrazamy sobie zyc kilku dni, nie mowila nic o ograniczaniu gabarytow. A ze nasluchalam sie histori jak to bidne kobity z porodowki na oddzial polozniczy same musialy taszczyc swoje torby, wiec chyba opcja kolek wygra.Kupujecie puder/zasypke do pupy? To sie uzywa zawsze przy przewijaniu, czy jak cos sie dzieje z pupka? Niezle sie porobilo z tymi plciami dzieciackow, to ze tak bylo na poczatku to zrozumiale, ale teraz... trzymam kciuki zeby bylo po Waszej mysli. Macie jakies doswiadczenia z kosmetykami Babydream dla takich nowo narodzonych malenstw? Wlasnie zastanawiam sie, czy nie skusic sie na zel do kapieli i mycia wloskow. Moze ejdnak lepiej Mustele zamowic? A tak w ogole to u mnie jest cudna pogoda, slonce od rana swieci, od razu czlowiek ma lepsze samopoczucie |
|||
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
ja również brałam yasmin i mam zamiar do nich wrócić.
|
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No coz wiecznie nie bedziemy pierwszej mlodosci
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu idzie więcej materiału i czasem większy nakład pracy.Ale ci "znajomi" kupili płytki podłogowe. Duże. Bezfugowe. Chińskie. (i tutaj zwracajcie uwagę na firmę i kraj produkcji plytek!). Co się okazało - nie dość, że w jednym opakowaniu płytki miały rózny odcień (niby oznaczenie koloru to samo), to różniły się trochę fakturą. Na pierwszy rzut oka różnica niezauważalna, ale jednak dało się ją dostrzec. No i płytki musieliśmy kłaść z 2 mm fugą, bo... kafle były zwyczajnie krzywe. Między brzegami jednej krawędzi różnica wynosiła nawet 5 mm I jak coś takiego połozyć "na styk"? tak więc lepiej zapłacić więcej za lepsze kafle niż potem marnowac czas na reklamacje.No i raz zdarzyło się, że musieliśym reklamować gładź. Jak przyszło do szlifowania ściany, robiły się straszne dziury w gładzi, schodzila kilkoma warstwami. Jakby worek leżał gdzieś na wilgotnym, lub była zwyczajnie stara. Ale przyszedł pan fachowiec nieznający się w ogóle na rzeczy, stwierdził, że wszystko jest ok i tak powinna sie gładź zachować. No jakbym mogła, to bym faceta pogryzła
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
monika83 ja smarowalam pupcie Filipowi co kazde przewijanie, ale mozna sprobowac nie smarowac, jednak ja wole zapobiegac niz leczyc. Pozniej polozna kazala pomalu odstawiac smarowanko zeby skora nie przyzwyczaila sie za bardzo i jakos poszlo. Ale uwazam, ze wazne, by kiedy tylko mozna wietrzyc posladki, czyli nie ubierac od razu pieluszki. Zdjac brudna, przykryc tetra, bo dzidzia jak czuje wolnosc to lubie siusiac w trakcie przewijania lub tak jak moj maly, strzelac kupki na dwa metry
i po jakims czasie ubrac czysta pieluszke![]() A moj robil czesto kupki takie rzadkie(normalne przy karmieniu wlasnym mleczkiem) i wolalam mu posmarowac pupcie zeby sie nie odparzyla. A co do siusiania, jak w trakcie wietrzenia pupy nie zdazylam przykryc tetra to fontanne z siuskow nie raz mialam na wlosach
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej,
dzis mam dzień prania, wczoraj nie dałam rady....Nina mi pomagała ladować do pralki ciuszki itd. fota na pamiątkę też jest no i jeszcze godzinę naprawiałam zamek od materaca do łóżeczka,ale naprawiłam Jolka może zrobi Ci usg na kolejnej wizycie i będzie mieć trzy tak jak powinno być, niektórzy lekarze uważają,że zbyt częste usg nie jest wskazane, mój gin też jak robi takie dla "mojej ciekawości" to raczej krótkie Ja ze szpitala mam zamiar wrócić w ciążowych spodniach, po cc to wolę mieć tam luźno, brzuch jednak przez jakiś czas jest jeszcze spory ![]() Aguśka super,ze z sercem wszystko ok. Co do imprezy to ja z tych co by poszli,tzn. musiałby mnie tż pod sam lokal dokulać i odebrać ( jak z baliku dla przedszkolaków ) ale na godzinkę albo tyle ile wysiedzę bym poszla , ale ja to imprezki wszelakie lubię, więc wiesz..Gosia przykre są takie sprawy jak ta która spotkała Twoją Koleżankę,niech się trzyma Dziewczyna
|
|
|
|
#1091 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
teraz dopiero zauważyłam że to ten sam sklep co zamówiłaśCytat:
liczę na to że jednak tak duży nie będzie tm bardziej ż ena poczatku wszyscy lekarze mi mówili że może być właśnie malutki.jeśli to już u ciebie 30 tydz to na nast wizycie albo lekarz ci zrobi usg- bo w tych okolicach32 tyg się robi ost albo da ci skierowanie. a jeśli nic nie wspomni to się upomnij. takze już niedługo się dowiesz a co do wizyt prywatnych- gdyby nie moje dodatkowe ubezpieczenie to też nie chodziłabym prywatnie i zapewne do innego lekarza bo moja dr nie przyjmuje na nfz. niby płacimy 100 miesięcznie ale nie mam limitu na wizyty (w samym styczniu miałam umówione 4 wizyty+badania+usg) i większość badań, usg też jest "w cenie". gdybym miała za te wszystkie wizyty na których byłam zapłacić to ohohoho zabuliłabym bardzo dużo Cytat:
zapłaciłam chyba koło 15 zl mniej!!
|
||||
|
|
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka tez mialam przejscia z "fachowcami"
Aguska ja bym poszla na chwile na spotkanie jesli czujesz sie na silach
|
|
|
|
#1094 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj tż na moją propozycję ,że może by coś wkladac do pieluszek i wyrzucać jak by tylko kupka była, a tż :że takich kleksów to żadne wklady nie są w stanie zlapac...... |
|
|
|
|
#1096 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam zjeść obiad i potem do szkoły rodzenia - dziś drugie zajęcia ![]() Może zajdę jeszcze do przychodni sprawdzić czy są wyniki z glukozy. |
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
tez to bralam i chcialabym wrocic do nich bo chudłam po nich i miałam fajniejsze piersi
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka wez z tych koszul rozm S/M, bo L/XL bedzie na Ciebie duzo za duze
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego też nie przyznawałam się nikomu do 3 miesiąca, ale ulżyło mi dopiero po 20 tyg, i wtedy też zaczęłam kombinować wyprawkę itp. Długo nie docierało do mnie, że będę mieć dziecko, może emocjonalnie broniłam się na wypadek straty. Bałam się i boję okropnie, moja mam straciła 1 ciążę w 4 miesiącu, a ja też z tą tarczycą, PCO i innymi do najzdrowszych nie należę. Nie wiem, jak długo dochodziłabym do siebie po stracie, skoro po 3, czy 4 cyklu starań ciężko przechodziłam pojawienie się @. Nikomu nie życzę, nawet największemu wrogowi. Bardzo mi przykro z powodu koleżanki i Ciebie, z pewnością bardzo to Tobą wstrząsnęło. |
|
|
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz dzis odpoczywam, bo chyba przesadziłam i teraz bola mnie plecy i posladki i w sluzie zmieszanym z globulka mialam dwie niteczki krwi.
Gin zmierzył szyjke i wszystko ok z lożyskiem tez ,wiec wierze ze to kwestia tej infekcji i ze zaden czop mi nie odejdzie i nie urodze za wczesnie. Jolka ja tez uzywam lactacyd tego zwykłego i nigdy mi po nim nic nie bylo , a uzywam od poltora roku, ale moze to od globulek, ja np jak mam infekcje i posmaruje clotrimazolem to szczypie mnie jeszcze bardziej. Tak w ogole to ja juz mala poprawe widze , nie piecze, nie szczypie . To ten pedantyzm jest straszny jak chodziłam do pracy to tak tego bałaganu nie zauwazalam.Wychodziłam rano wracalam po poludniu jak juz slonce zachodzilo i tak to wszystko nie rzucalo sie w oczy, a tearz w samo poludnie jak przyświeciło to doła złapałam![]() Firanka w salonie tez przestała mi sie podobac i cos mi w niej nie pasuje, jest dluga i ciezka i mam wrazenie ze zbiera sie na niej za duzo kurzu i rozgladam sie za czyms lekkim i krotkim ![]() Ja na wyjscie na pewno wezme legginsy , tunike i jakis swterek kurtke no i baleriny, mysle ze w legginsy wejde
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-17 o 15:42 |
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra ja na wyjście planuję właśnie jakiś dresik, albo tunikę i getry, żeby wygodnie było.
|
#1103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Rozeznanie
|
Mam ten olejek z doz, mega wydajny - używam zapobiegawczo na brzuch na rozstępy. Ale w życiu by mi nie przyszło do głowy, żeby TAM smarować.
Wiem, że obecnie hitem jest żel położniczy, np Dianatal. Jedną strzykawkę nakłada się na szyjkę (chroni przed popękaniem, rozluźnia, daje poślizg) a drugą na dolną część pochwy - chroni przed popękaniem, zmniejsza tarcie i ryzyko nacinania. Chyba drogi. |
|
|
|
#1105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
polozna nam mowila o tym zelu i o tym tez zeby sluchac co polozna mowi podczas porodu i jesli mowi zeby nie przec to nawet jesli bardzo chce sie przec to sie wstrzymac ,bo tylko tak mozna wspomoc chronienie krocza.
Co do tych globulek, to bralam je juz wczesniej i sa wdg mnie sa ok i skuteczne przedewszystkim.Tez mnie troche przeraza to co wypływa,ale widac tak musi byc, ja biore przez 6 dni dwa razy dziennie takze leci ze mna non stop
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-17 o 15:52 |
|
|
|
#1109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1110 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() bo ja zelazka nie ruszam, chyba ze w sytuacjach kryzysowych ![]() Cytat:
Cytat:
Jutro na poczcie zapytam,czy w ogole listonosz wie o istnieniu naszego osiedla ![]() Ja wczesniej bralam harmonet..i w sumie sluzyl mi, ale Yasmin takze przerabialam Cytat:
. Dobrze,ze moj T jest asertywny i zadnego tlumaczenia nie dal sobie wcisnac ,ale kazal poprawiac. Ogolnie inwestowalismy w dobre materialy...wiec tym bardziej Jego gadanie jakie to nie krzywe/łodkowate/twarde/miekkie bylo az nadto wkurzajace. Wiesz..ja bym tylko chciala aby kazdy robil dobrze to co do niego nalezy i za co dostaje kase. Ja ze swojej pracy jestem rozliczana i wstydzilabym sie zostawic fuszere, ale "fachowcom" to czesto nie przeszkadza i nie widza w tym problemu.przykreJa mam jakies dwie torby do szpitala, ale jak juz skompletuje caly ekwipunek wtedy bede probowala zapakowac sie do ktorejs ![]() Mysle,ze dobra opcja tj pisala Aguska to spakowanie rzeczy dziecka w jedna reklamowe ![]() Mialam dzisiaj isc na poszukiwania kurtki zimowej...ale jakos nie umiem sie zebrac w sobie. na MTV wlasnie jest program "Nastoletnie matki" widzialyscie moze?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

taki w ktory teraz sie mieszcze powinien byc ok 

I jak coś takiego połozyć "na styk"?