Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 14:59   #1081
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Wlasnie dostalam maile od kolezanek z liceum, mamy 28 stycznia spotkanie z okazji 10 lat po maturze!!!

Kurcze, teraz jak na zlosc....
bardzo bym chciala isc ale nie czuje sie juz na silach
I nie wiem co zrobic
Ja uwielbiam tego typu spotkania ale nie wiem czy na moja szyjke to dobry pomysl....?

W sumie moglabym isc na godzinke, posiedziec pogadac, chociaz nastroju chyba juz teraz nie mam, ten duzy brzuch juz ledwo sie ruszam, sama nie wiem co robic....
Ja znajac siebie gdybym nie poszla,to potem bym sobie w brode plula.No,ale to zalezy jak sie czujesz,no i wiadomo nie ma sensu sie zmuszac.Ciezko mi postawic sie w twojej sytuacji,bo ja wcale nie czuje sie ciezko,brzuch mi w niczym nie przeszkadza.W pierwszej ciazy do konca nie mialam z niczym problemow,wiec wspolczuje ze ty tak masz.

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
gosia no niestety czasem tak się zdarza... najlepsze co można zrobić w takiej sytuacji to przytulić (o ile ma się taką możliwość) i powiedzieć, że następnym razem na pewno się uda, z doświadczenia wiem, że lepiej nie drążyć tematu tak aby nie rozgrzebywać ran...
Wiem,napisalam jej tylko,ze wspolczuje i jestem z nia myslami.Przytulic niestety nie moge,bo ona jest w Polsce.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja zamowie sobie jeszcze taka http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 w sobote kupilam w realu tutaj o takim samym kroju, tylko cala granatowa za 12.99 €, a druga zamowie z all bo taniej wychodzi i mi mama przywiezie

A ja sie tak zastanawialam co mam wziac dla siebie na wyjscie, nie wiem jak bede wygladac i jaki rozmiar bede nosic, ale pomyslalam sobie ze dres jest dosyc bezpiecznym wyjsciem taki w ktory teraz sie mieszcze powinien byc ok
Bardzo ladna koszulka.
Ja na wyjscie wezme legginsy i tunike luzniejsza.Dres mam jeden,ale na codzien nie chodze w dresach,nie czuje sie w nich dobrze.

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
może i ja kupie szare mydło
Na pewno nie zaszkodzi

Cytat:
Myślałam nad tym, ale sama nie wiem.
teraz ta infekcja itp. więc muszę się wstrzymać z tydzień.

Następną wizyte u swojego mam 8lutego i nie wiem jak bym się zdecydowała na USG prywatnie czy iść przed 8 czy po 8 jak myślicie ?

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

ładna a ja jeszcze nie wiem jakie przeraża mnie ta rozmiarówka mam M a tu są albo S/M albo L/XL a nie chcę wyglądać jak w worku ani żeby była za mała muszę dziś dokładnie pomierzyć może wybiorę coś wkońcu

ja na wyjście też nie wiem co ubiorę na początku myślałam o legginsach i jakieś tunice, a teraz również myślę o jakimś dresie - sama nie wiem.

No ja wlasnie ubiore sie w legginsy i tunike.Teraz wlasnie kupilam sobie taka luzniejsza,jeszcze moj brzuszek w nia wchodzi,wiec troche wykorzystam tez w ciazy i jest rozpinana,wiec fajna do karmienia.
Stary 2012-01-17, 15:04   #1082
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:

Na pewno nie moga to byc ciuchy sprzed ciazy bo miednica jest jeszcze dosc szeroka po porodzie i nie da rady zalozyc spodni zapinanych np jeansow. Dlatego tak jak napisalas: leginsy super pomysl i dres rowniez. Moga byc tez spodnie ciazowe jeszcze

Spokojnie Jola Przeczytaj jeszcze raz, wszystko powinno byc napisane. A jesli bedziesz miala jeszcze jakies watpliwosci, zawsze mozesz do gina zadzwonic i zapytac.
No tak wiem, że nie mogą to być ciuchy z przed ciąży typu jeansy bo tuniki raczej tak. Więc myślę, że jakiś tam zestaw skompletuje albo wezmę dwa w razie "w"

No tak przeczytam, ale pewnie jest to napisane

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:04   #1083
iw32
Rozeznanie

Spoko Aguśka Gdyby mi mój wiek przeszkadzał to bym go ukrywała a nie ciągle pisała o nim

A ja dzisiaj robię listę wszystkich rzeczy, które mam dla dzidzi - tych ubrankowych i tych drugich, żebym wiedziała co mam a co jeszcze muszę dokupić

Edytowane przez iw32
Czas edycji: 2012-01-17 o 15:06
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:05   #1084
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

No ja wlasnie ubiore sie w legginsy i tunike.Teraz wlasnie kupilam sobie taka luzniejsza,jeszcze moj brzuszek w nia wchodzi,wiec troche wykorzystam tez w ciazy i jest rozpinana,wiec fajna do karmienia.
a ja nie mam właśnie nic rozpinanego do karmienia i nawet nie mam pomysłu co kupić

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-17, 15:08   #1085
monika83
Raczkowanie

Ale pędzicie
Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość

Dziewczyny, tak sobie siedzę i myślę. Niektóre ubranka mają takie fajne jakby nie naszywane metki tylko coś w stylu prasowanki,a co z tymi metkami które wystają. Będziecie je wypruwały z ubranek niemowlęcych czy raczej zostawiacie. Z dzieciństwa pamiętam,że miałam takie ubrania w których "gryzły" mnie metki,ale jak mówiłam o tym mamie to kazała mi nie wymyślać i teraz tak się zastanawiam czy nie usiąść któregoś dnia i ich nie wypruc po prostu.
Też się zastanawiałam nad wypruciem metek. Najgorsze jest to, ze one czesto sa przyszyte ta sama nicia co szew, jedna czapeczke juz sprulam)

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
czyli mamy podobnie Mraveczko też udało nam się za pierwszym razem, jakieś 2 miesiące po odstawieniu tabletek spróbowaliśmy i też brałam kwas foliowy w tym czasie no i 28 lat jak urodzę..
Widze ze nas duzo w podobnej sytuacji. My pierwszy cykl po odstawieniu, bede miala 27 i 3/4 jak urosze a bralam yasmin, jak dla mnie najlepsze tabletki

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
a za chwile pora isc na nowe i wpuscic Panów z podłogą, mam nadzieje,ze trafia bez problemu,gdyz naszego adresu nie ma jeszcze w GPS
Mam to samo, dlatego na razie zamawiam wszystkie przesylki do rodzicow, na szczescie nie mamy do siebie daleko.

Gosia, bardzo wspolczuje Twojej kolezance, to straszne ile kobiet musi przez to przechodzic.

Ja chyba wezme ze soba walizke na kolkach (taka typowo egipska), nam polozna na SR powiedziala co koniecznie musimy zabrac + dodala, ze to bez czego nie wyobrazamy sobie zyc kilku dni, nie mowila nic o ograniczaniu gabarytow. A ze nasluchalam sie histori jak to bidne kobity z porodowki na oddzial polozniczy same musialy taszczyc swoje torby, wiec chyba opcja kolek wygra.
Kupujecie puder/zasypke do pupy? To sie uzywa zawsze przy przewijaniu, czy jak cos sie dzieje z pupka?

Niezle sie porobilo z tymi plciami dzieciackow, to ze tak bylo na poczatku to zrozumiale, ale teraz... trzymam kciuki zeby bylo po Waszej mysli.

Macie jakies doswiadczenia z kosmetykami Babydream dla takich nowo narodzonych malenstw? Wlasnie zastanawiam sie, czy nie skusic sie na zel do kapieli i mycia wloskow. Moze ejdnak lepiej Mustele zamowic?
A tak w ogole to u mnie jest cudna pogoda, slonce od rana swieci, od razu czlowiek ma lepsze samopoczucie
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:12   #1086
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość

Widze ze nas duzo w podobnej sytuacji. My pierwszy cykl po odstawieniu, bede miala 27 i 3/4 jak urosze a bralam yasmin, jak dla mnie najlepsze tabletki
ja również brałam yasmin i mam zamiar do nich wrócić.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-17, 15:12   #1087
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Spoko Aguśka Gdyby mi mój wiek przeszkadzał to bym go ukrywała a nie ciągle pisała o nim

A ja dzisiaj robię listę wszystkich rzeczy, które mam dla dzidzi - tych ubrankowych i tych drugich, żebym wiedziała co mam a co jeszcze muszę dokupić
hehe wiem wiem
No coz wiecznie nie bedziemy pierwszej mlodosci
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:15   #1088
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
noo niestety przykre to co teraz powiem, ale opinia,ze to naciagacze w wiekszosci sie sprawdza. U nas ekipie zajelo 2 tyg oszacowanie kosztow remontu...siedzieli w mieszkaniu 2 mc a teraz majster mowi,ze ilosc metrow do szpachlowania wzrosla za 100m do 150m. T sie spytal,czy mieszkanie Nam az tak uroslo, na co On,ze podawal ok 100m. Ok ...ale ok to nie 50m roznicy. proponowalismy gotowe wymiary jakie pobierala projektantka ,ale wtedy On sie uniosl honorem,ze przeciez Oni maja sprzet i sobie zmierza. Aaa szkoda slow, bo naprawde duzo roznych "akcji" ..i chyba ani razu nic nie zrobili w terminie tj bylo powiedziane.

no takie sytuacje tez sa;// niestety. My naprawde nie jestesmy jacys czepialscy, ale jak ktos wciska kit..i komentuje,ze plytki zle to zle. Jasne jak sie sprzetu nie ma to zle. Ja rozumiem,ze ja kupuje usluge i mam w nosie jak i czym oni to zrobia. Kupilismy b.duze plytki do przedpokoju z duzym zapasem i LEDWO starczylo. Rece opadaja poprostu. zastanawiam sie ile bubli znajdziemy po czasie, bo niestety ze starannoscia wykonania to u nich chyba tylko w gebie.Szkoda ,ze przy odbiorze tech.mieszkania czepial sie o 2cm uskoku na scianie,a nie widzial jak sam popelnial bledy.
2 cm różnicy to jeszcze nic Po prostu idzie więcej materiału i czasem większy nakład pracy.
Ale ci "znajomi" kupili płytki podłogowe. Duże. Bezfugowe. Chińskie. (i tutaj zwracajcie uwagę na firmę i kraj produkcji plytek!). Co się okazało - nie dość, że w jednym opakowaniu płytki miały rózny odcień (niby oznaczenie koloru to samo), to różniły się trochę fakturą. Na pierwszy rzut oka różnica niezauważalna, ale jednak dało się ją dostrzec. No i płytki musieliśmy kłaść z 2 mm fugą, bo... kafle były zwyczajnie krzywe. Między brzegami jednej krawędzi różnica wynosiła nawet 5 mm I jak coś takiego połozyć "na styk"? tak więc lepiej zapłacić więcej za lepsze kafle niż potem marnowac czas na reklamacje.
No i raz zdarzyło się, że musieliśym reklamować gładź. Jak przyszło do szlifowania ściany, robiły się straszne dziury w gładzi, schodzila kilkoma warstwami. Jakby worek leżał gdzieś na wilgotnym, lub była zwyczajnie stara.
Ale przyszedł pan fachowiec nieznający się w ogóle na rzeczy, stwierdził, że wszystko jest ok i tak powinna sie gładź zachować.
No jakbym mogła, to bym faceta pogryzła

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:19   #1089
Aguśkaa83
Zakorzenienie

monika83 ja smarowalam pupcie Filipowi co kazde przewijanie, ale mozna sprobowac nie smarowac, jednak ja wole zapobiegac niz leczyc. Pozniej polozna kazala pomalu odstawiac smarowanko zeby skora nie przyzwyczaila sie za bardzo i jakos poszlo. Ale uwazam, ze wazne, by kiedy tylko mozna wietrzyc posladki, czyli nie ubierac od razu pieluszki. Zdjac brudna, przykryc tetra, bo dzidzia jak czuje wolnosc to lubie siusiac w trakcie przewijania lub tak jak moj maly, strzelac kupki na dwa metry i po jakims czasie ubrac czysta pieluszke
A moj robil czesto kupki takie rzadkie(normalne przy karmieniu wlasnym mleczkiem) i wolalam mu posmarowac pupcie zeby sie nie odparzyla.
A co do siusiania, jak w trakcie wietrzenia pupy nie zdazylam przykryc tetra to fontanne z siuskow nie raz mialam na wlosach
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:24   #1090
koniakonia
Zakorzenienie

Hej hej,
dzis mam dzień prania, wczoraj nie dałam rady....Nina mi pomagała ladować do pralki ciuszki itd. fota na pamiątkę też jest

no i jeszcze godzinę naprawiałam zamek od materaca do łóżeczka,ale naprawiłam

Jolka może zrobi Ci usg na kolejnej wizycie i będzie mieć trzy tak jak powinno być, niektórzy lekarze uważają,że zbyt częste usg nie jest wskazane, mój gin też jak robi takie dla "mojej ciekawości" to raczej krótkie

Ja ze szpitala mam zamiar wrócić w ciążowych spodniach, po cc to wolę mieć tam luźno, brzuch jednak przez jakiś czas jest jeszcze spory

Aguśka super,ze z sercem wszystko ok.
Co do imprezy to ja z tych co by poszli,tzn. musiałby mnie tż pod sam lokal dokulać i odebrać ( jak z baliku dla przedszkolaków ) ale na godzinkę albo tyle ile wysiedzę bym poszla , ale ja to imprezki wszelakie lubię, więc wiesz..

Gosia przykre są takie sprawy jak ta która spotkała Twoją Koleżankę,niech się trzyma Dziewczyna
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:24   #1091
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość

Pytałam gina ostatnio o ten olejek to powiedział, że to tylko reklama. Masować krocze można nawet zwykłą oliwą z oliwek
słyszałam jeszcze o olejku migdałowym

Cytat:
No a sil rzeczywiscie coraz mniej, dlatego ja wlasnie po sklepach nie chodze bo juz nie mam sily, z reszta moja szyjka jest za slaba no wiec pozostaje mi allegro Mam nadzieje, ze bedzie fajna ta podusia tak jak mowisz
ja też mam nadzieję że i tobie się spodoba na żywo teraz dopiero zauważyłam że to ten sam sklep co zamówiłaś

Cytat:
a ja też czuję, że będę miała kolosa choć szczerze sama nie wiem. Nie chciałabym aby ważył 4kg tak najlepiej to ok 3,5kg

No są wymiary, pomiary itp bo on mi to robił ale w 22tc a teraz już jest 30tc i od tej pory nie miałam USG a dziecko pewnie waży znacznie więcej widzę nawet po brzuchu.

Mi z TŻ doszliśmy do wniosku, że nie będziemy chodzić prywatnie bo każda wizyta to minimum te 100zł a nie szastamy pieniędzmi dopiero udało mi się spłacić kredyt (kiedyś wzięłam) i co miesiąc mamy spore wydatki to rachunki, to paliwo do dwóch aut, to jedzenie, to mamie płacimy do rachunków itp. nie mówiąc o swoich wydatkach typu leki, kosmetyki itp.
Jolka ja tez bym wolała bliżej 3,5 niż 4 liczę na to że jednak tak duży nie będzie tm bardziej ż ena poczatku wszyscy lekarze mi mówili że może być właśnie malutki.

jeśli to już u ciebie 30 tydz to na nast wizycie albo lekarz ci zrobi usg- bo w tych okolicach32 tyg się robi ost albo da ci skierowanie. a jeśli nic nie wspomni to się upomnij. takze już niedługo się dowiesz
a co do wizyt prywatnych- gdyby nie moje dodatkowe ubezpieczenie to też nie chodziłabym prywatnie i zapewne do innego lekarza bo moja dr nie przyjmuje na nfz. niby płacimy 100 miesięcznie ale nie mam limitu na wizyty (w samym styczniu miałam umówione 4 wizyty+badania+usg) i większość badań, usg też jest "w cenie".
gdybym miała za te wszystkie wizyty na których byłam zapłacić to ohohoho zabuliłabym bardzo dużo

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Wiecie co, jestem w szoku, byłam w 5 aptekach (swoją drogą w mojej okolicy, jest ich zatrzęsienie..) - szukałam Pharmaton Matruelle (biorę co drugi dzień).
W pierwszej - tej najtańszej gdzie prawie zawsze wszystko kupujemy bo naprawdę się opłaca akurat sprzedali ostatnie opakowanie, ale jutro będą - kosztuje 40 zł, w następnych dwóch aptekach w ogóle nie było, w kolejnej 49zł (!!!) a w jeszcze kolejnejj - 45 zł.. Masakra jakie różnice..
brałam te witaminy i miałam taki sam problem z ich znalezieniem tym bardziej że jak zobaczyłam cenę w dozie to stwierdziłam że tyle napewno nie zapłacę i przez przypadek znalazłam aptekę z mojego miasta poprzez allegro zapłaciłam chyba koło 15 zl mniej!!

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:25   #1092
monika83
Raczkowanie

Cytat:
A co do siusiania, jak w trakcie wietrzenia pupy nie zdazylam przykryc tetra to fontanne z siuskow nie raz mialam na wlosach
Dzięki, takie rady sa nieocenione. A w związku z powyższym chyba dopiszę do wyprawki czepek na włosy
Stary 2012-01-17, 15:26   #1093
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Mravka tez mialam przejscia z "fachowcami"
Aguska ja bym poszla na chwile na spotkanie jesli czujesz sie na silach
Stary 2012-01-17, 15:27   #1094
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
a ja nie mam właśnie nic rozpinanego do karmienia i nawet nie mam pomysłu co kupić
Ja mam jedna typowa do karmienia bluzeczke,no taka z ukrytymi otworkami na piersiach i kilka zwyklych rozpinanych i z krotkim i z dlugim,w domu to nawet nie koniecznie musze je uzywac,ale chcialabym chodzic codzien na spacery itp,wiec bede zakladac takie rozpinane,zeby karmienie poza domem sprawnie poszlo.

Cytat:
monika83 ja smarowalam pupcie Filipowi co kazde przewijanie, ale mozna sprobowac nie smarowac, jednak ja wole zapobiegac niz leczyc. Pozniej polozna kazala pomalu odstawiac smarowanko zeby skora nie przyzwyczaila sie za bardzo i jakos poszlo. Ale uwazam, ze wazne, by kiedy tylko mozna wietrzyc posladki, czyli nie ubierac od razu pieluszki. Zdjac brudna, przykryc tetra, bo dzidzia jak czuje wolnosc to lubie siusiac w trakcie przewijania lub tak jak moj maly, strzelac kupki na dwa metry i po jakims czasie ubrac czysta pieluszke
A moj robil czesto kupki takie rzadkie(normalne przy karmieniu wlasnym mleczkiem) i wolalam mu posmarowac pupcie zeby sie nie odparzyla.
Aguska wlasnie,bo ty to znasz z doswiadczenia:jak wyglada pielegnacja siusiaka u chlopcow?Bo ja z malymi chlopiecymi susiakami nie mialam do czynienia
Stary 2012-01-17, 15:30   #1095
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Oj pamiętam te kupki,
wczoraj tż na moją propozycję ,że może by coś wkladac do pieluszek i wyrzucać jak by tylko kupka była, a tż :że takich kleksów to żadne wklady nie są w stanie zlapac......
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:31   #1096
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Tak, ale zwykła oliwa zupełnie się do masażu nadaje a nie trzeba jej specjalnie kupować bo większość i tak w domu ją ma
Stary 2012-01-17, 15:35   #1097
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

też brałam Yasmin a potem Yasminelle, ale te pierwsze bardziej mi pasowały

Zmykam zjeść obiad i potem do szkoły rodzenia - dziś drugie zajęcia

Może zajdę jeszcze do przychodni sprawdzić czy są wyniki z glukozy.
Stary 2012-01-17, 15:37   #1098
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
tez to bralam i chcialabym wrocic do nich bo chudłam po nich i miałam fajniejsze piersi
Stary 2012-01-17, 15:38   #1099
emigra
Zakorzenienie

Jolka wez z tych koszul rozm S/M, bo L/XL bedzie na Ciebie duzo za duze ja mam podobna koszule w rozm 40/42 i jest na mnie teraz luzna, a jestem o wiele wieksza od Ciebie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:38   #1100
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wlasnie dostalam wiadomosc od bliskiej kolezanki,ze poronila

Smutno mi bardzo z jej powodu,to byl 10 tydzien,a ona juz taka szczesliwa.Kurcze no czemu tak sie dzieje.Dziewczyna jak juz zaczela planowac dzidzie,to witaminki,zdrowa dieta,zero alkoholu.To nie jest sprawiedliwe.

Jakis miesiac temu poronila tez kolezanka z pracy.Czemu to tak czesto sie zdarza.Inna kolezanka bardzo chce miec dziecko i od 6 lat nie wychodzi,leczy sie i nic.

Teraz mam dola.

dlatego też nie przyznawałam się nikomu do 3 miesiąca, ale ulżyło mi dopiero po 20 tyg, i wtedy też zaczęłam kombinować wyprawkę itp.
Długo nie docierało do mnie, że będę mieć dziecko, może emocjonalnie broniłam się na wypadek straty. Bałam się i boję okropnie, moja mam straciła 1 ciążę w 4 miesiącu, a ja też z tą tarczycą, PCO i innymi do najzdrowszych nie należę.
Nie wiem, jak długo dochodziłabym do siebie po stracie, skoro po 3, czy 4 cyklu starań ciężko przechodziłam pojawienie się @.
Nikomu nie życzę, nawet największemu wrogowi.
Bardzo mi przykro z powodu koleżanki i Ciebie, z pewnością bardzo to Tobą wstrząsnęło.
Stary 2012-01-17, 15:39   #1101
tynka88
Zadomowienie

Ja juz dzis odpoczywam, bo chyba przesadziłam i teraz bola mnie plecy i posladki i w sluzie zmieszanym z globulka mialam dwie niteczki krwi.
Gin zmierzył szyjke i wszystko ok z lożyskiem tez ,wiec wierze ze to kwestia tej infekcji i ze zaden czop mi nie odejdzie i nie urodze za wczesnie.

Jolka ja tez uzywam lactacyd tego zwykłego i nigdy mi po nim nic nie bylo , a uzywam od poltora roku, ale moze to od globulek, ja np jak mam infekcje i posmaruje clotrimazolem to szczypie mnie jeszcze bardziej.
Tak w ogole to ja juz mala poprawe widze , nie piecze, nie szczypie .

To ten pedantyzm jest straszny jak chodziłam do pracy to tak tego bałaganu nie zauwazalam.Wychodziłam rano wracalam po poludniu jak juz slonce zachodzilo i tak to wszystko nie rzucalo sie w oczy, a tearz w samo poludnie jak przyświeciło to doła złapałam okna sa strasznie brudne, ale musza jeszcze troche wytrzymac, zamówiłam z tego wszystkiego nowe narzuty na kanape i fotele, bo mialam kremowe i po 3 latach mimo prania sa rozne przebarwienia, wiec teraz kupilam ciemnobordowe
Firanka w salonie tez przestała mi sie podobac i cos mi w niej nie pasuje, jest dluga i ciezka i mam wrazenie ze zbiera sie na niej za duzo kurzu i rozgladam sie za czyms lekkim i krotkim

Ja na wyjscie na pewno wezme legginsy , tunike i jakis swterek kurtke no i baleriny, mysle ze w legginsy wejde

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-01-17 o 15:42
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:41   #1102
Karo89
Zakorzenienie

Emigra ja na wyjście planuję właśnie jakiś dresik, albo tunikę i getry, żeby wygodnie było.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:42   #1103
monika83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
tez to bralam i chcialabym wrocic do nich bo chudłam po nich i miałam fajniejsze piersi
No ja też na nich schudłam (co prawda mi na tym nie zależało), ale nie bylam ociężała, po wczesniejszych tabletkach pojawił mi sie celulit nawet na brzuchu (a miałam niedowagę), ale na szczescie na Yasmin wszystko wrocilo do normy, wiec pewnie tez do nich wroce. No i co najwazniejszen ie mialam po nich problemu z zajsciem w ciaze
Stary 2012-01-17, 15:43   #1104
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Mam ten olejek z doz, mega wydajny - używam zapobiegawczo na brzuch na rozstępy. Ale w życiu by mi nie przyszło do głowy, żeby TAM smarować.

Wiem, że obecnie hitem jest żel położniczy, np Dianatal.
Jedną strzykawkę nakłada się na szyjkę (chroni przed popękaniem, rozluźnia, daje poślizg) a drugą na dolną część pochwy - chroni przed popękaniem, zmniejsza tarcie i ryzyko nacinania.
Chyba drogi.
Stary 2012-01-17, 15:46   #1105
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Ja juz dzis odpoczywam, bo chyba przesadziłam i teraz bola mnie plecy i posladki i w sluzie zmieszanym z globulka mialam dwie niteczki krwi.
Gin zmierzył szyjke i wszystko ok z lożyskiem tez ,wiec wierze ze to kwestia tej infekcji i ze zaden czop mi nie odejdzie i nie urodze za wczesnie.

Jolka ja tez uzywam lactacyd tego zwykłego i nigdy mi po nim nic nie bylo , a uzywam od poltora roku, ale moze to od globulek, ja np jak mam infekcje i posmaruje clotrimazolem to szczypie mnie jeszcze bardziej.
Tak w ogole to ja juz mala poprawe widze , nie piecze, nie szczypie .

To ten pedantyzm jest straszny jak chodziłam do pracy to tak tego bałaganu nie zauwazalam.Wychodziłam rano wracalam po poludniu jak juz slonce zachodzilo i tak to wszystko nie rzucalo sie w oczy, a tearz w samo poludnie jak przyświeciło to doła złapałam okna sa strasznie brudne, ale musza jeszcze troche wytrzymac, zamówiłam z tego wszystkiego nowe narzuty na kanape i fotele, bo mialam kremowe i po 3 latach mimo prania sa rozne przebarwienia, wiec teraz kupilam ciemnobordowe
Firanka w salonie tez przestała mi sie podobac i cos mi w niej nie pasuje, jest dluga i ciezka i mam wrazenie ze zbiera sie na niej za duzo kurzu i rozgladam sie za czyms lekkim i krotkim

Ja na wyjscie na pewno wezme legginsy , tunike i jakis swterek kurtke no i baleriny, mysle ze w legginsy wejde
A jak Ci w ogóle pasują te globulki Macmiror ? Ja właśnie wczoraj wzięłam 12-stą ostatnią i czuję poprawę ale to co wylatywało ze mnie przez te 12 poranków trochę mnie przerażało
Stary 2012-01-17, 15:47   #1106
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
aalegna no wlasnie moj maz robil z kolega duzy pokoj, Filip wtedy uczyl sie chodzic a robili sufit podwieszany i te szyny wszedzie, plyty, tak dlugo to trwalo bo kolega nie raz troszke zawalil bo mial przyjsc a nie przyszedl. Poza tym maz pracowal wtedy, ja tez no wiec remont trwal i trwal....
Jeszcze podloge (panele) maz kladl sam, podloga krzywa, wiec musial docinac pianki,ciezko bylo...wiec jak kuchnie juz robilismy to nie bylo opcji jaka zaproponowal maz: ze on z bratem poloza plytki.
To po pierwsze kuchnia, nie bylo gdzie gotowac, po drugie: ja w ciazy i jeszcze Filipek. I dzieki temu, ze sie uparlam i wynajelismy Pana ze tak powiem od wszystkiego, remont trwal 4 dni (podwieszany sufit, zabudowa rurek, wymiana rurek od wody, plytki na scianie i podlodze i w miedzyczasie wyszlo wyrownanie sciany bo odpadla do betonu hihi)
Sami sobie tylko zdarlismy tapety, potem maz sam malowal i zaplacilismy wiecej ale ile czasu zaoszczedzilismy i nerwow. A to bezcenne
no to faktycznie że fachowiec się raz dwa ze wszystkim uporał i dobrze że postawiłaś na swoim żeby mąż sam tego nie robił, ja już teraz w ciązy cięzko znosze ten cały bałagan i nie wyobrażam sobie jeszcze dziecka w takich warunkach
Stary 2012-01-17, 15:50   #1107
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Emigra ja na wyjście planuję właśnie jakiś dresik, albo tunikę i getry, żeby wygodnie było.
ja wezme spodnie ciazowe i tunike pewnie
Stary 2012-01-17, 15:50   #1108
tynka88
Zadomowienie

polozna nam mowila o tym zelu i o tym tez zeby sluchac co polozna mowi podczas porodu i jesli mowi zeby nie przec to nawet jesli bardzo chce sie przec to sie wstrzymac ,bo tylko tak mozna wspomoc chronienie krocza.

Co do tych globulek, to bralam je juz wczesniej i sa wdg mnie sa ok i skuteczne przedewszystkim.Tez mnie troche przeraza to co wypływa,ale widac tak musi byc, ja biore przez 6 dni dwa razy dziennie takze leci ze mna non stop

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-01-17 o 15:52
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:51   #1109
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Tomek tez by wiekszosc rzeczy zrobil sam...ale niestety raz,ze nie mielismy tyle czasu..a dwa,ze On normalnie chodzi do pracy. Na cale wykonczenie mieszkania mielismy 2 mc..a weszlismy na puste sciany,stan developerski (przenoszenie instalacji,wyburzanie etc), takze na jedna osobe to robota na pol roku.
no skoro mieliście tylko 2 m-ce to faktycznie że samemu ciężko by się było wyrobić mój teraz też chodzi normalnie do pracy wraca po 16 i dłubie do 22 i dlatego tak długo to trwa, ale czasem tez bym wolala żeby jakaś ekipa wparowała i raz dwa zrobili co trzeba. Jednak trafić na dobrych fachowców graniczy z cudem z tego co widze co ty piszesz i co słyszałam od znajomych
Stary 2012-01-17, 15:51   #1110
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie co do spotkania, to procz tego, ze jestem juz wielka jak slonica, dycham jak piesek, boli mnie wszystko, to wlasnie nie mialabym co na siebie wlozyc.
Jeszcze gdyby to byl wczesniejszy etap ciazy to pewnie bez wahania bym poszla, ale teraz to juz chyba bez sensu
Pojde najwyzej na 20-lecie tylko jaka ja juz bede wtedy pomarszczona bo to 38 lat to juz starsza pani po 30-stce bede hihih

Mravka
no wlasnie tak to wyglada z tymi fachowcami, ale samemu ciezko wiele zrobic, bo po prostu nie ma czasu. Najlepiej jest sporzadzic umowe, co za ile i na kiedy.

aalegna no wlasnie moj maz robil z kolega duzy pokoj, Filip wtedy uczyl sie chodzic a robili sufit podwieszany i te szyny wszedzie, plyty, tak dlugo to trwalo bo kolega nie raz troszke zawalil bo mial przyjsc a nie przyszedl. Poza tym maz pracowal wtedy, ja tez no wiec remont trwal i trwal....
Jeszcze podloge (panele) maz kladl sam, podloga krzywa, wiec musial docinac pianki,ciezko bylo...wiec jak kuchnie juz robilismy to nie bylo opcji jaka zaproponowal maz: ze on z bratem poloza plytki.
To po pierwsze kuchnia, nie bylo gdzie gotowac, po drugie: ja w ciazy i jeszcze Filipek. I dzieki temu, ze sie uparlam i wynajelismy Pana ze tak powiem od wszystkiego, remont trwal 4 dni (podwieszany sufit, zabudowa rurek, wymiana rurek od wody, plytki na scianie i podlodze i w miedzyczasie wyszlo wyrownanie sciany bo odpadla do betonu hihi)
Sami sobie tylko zdarlismy tapety, potem maz sam malowal i zaplacilismy wiecej ale ile czasu zaoszczedzilismy i nerwow. A to bezcenne

lena no ceny rzeczywiscie przerozne...
No wlasnie,czlowiek wyda troche kasy,ale zaoszczedzi czesto wiele czasu(ktory niestety przewaznie jest deficytowy)..Dwa,ze nie wszystko mozna zrobic bez dobrych narzedzi...Grunt, aby za wydanymi $ szla jakosc wykonania

Cytat:
no ja nie wiem czy mi zrobi czy nie ale przez tydzień na bank nigdzie nie pójdę przez tą infekcje.
Muszę pogadać z TŻ co on o tym myśli.

a jakie zamawiałaś?

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

a no praktycznie jak nowa
to podrzuć mi wyprasuje bo lubię

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

chyba jest napisane, czytałam wczoraj i zapomniałam z nerwów. dziś przeczytam.
To Ty chyba powinnas ze mna zamieszkac bo ja zelazka nie ruszam, chyba ze w sytuacjach kryzysowych

Cytat:

Na pewno nie moga to byc ciuchy sprzed ciazy bo miednica jest jeszcze dosc szeroka po porodzie i nie da rady zalozyc spodni zapinanych np jeansow. Dlatego tak jak napisalas: leginsy super pomysl i dres rowniez. Moga byc tez spodnie ciazowe jeszcze

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

hihihi wiedzialam ze sie naraze piszac to ale odwazylam sie
Ale przeciez Tobie do 40-stki jeszcze daleko

Spokojnie Jola Przeczytaj jeszcze raz, wszystko powinno byc napisane. A jesli bedziesz miala jeszcze jakies watpliwosci, zawsze mozesz do gina zadzwonic i zapytac.
o dobry zestaw do wyjscia...leginsy to moje ulubione ubranie ciazowe ostatnio

Cytat:
Ale pędzicie

Też się zastanawiałam nad wypruciem metek. Najgorsze jest to, ze one czesto sa przyszyte ta sama nicia co szew, jedna czapeczke juz sprulam)

Mam to samo, dlatego na razie zamawiam wszystkie przesylki do rodzicow, na szczescie nie mamy do siebie daleko.
nooo tutaj tez sie zastanawiam jak ten problem rozwiazac Jutro na poczcie zapytam,czy w ogole listonosz wie o istnieniu naszego osiedla

Cytat:
Ja wczesniej bralam harmonet..i w sumie sluzyl mi, ale Yasmin takze przerabialam
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
2 cm różnicy to jeszcze nic Po prostu idzie więcej materiału i czasem większy nakład pracy.
Ale ci "znajomi" kupili płytki podłogowe. Duże. Bezfugowe. Chińskie. (i tutaj zwracajcie uwagę na firmę i kraj produkcji plytek!). Co się okazało - nie dość, że w jednym opakowaniu płytki miały rózny odcień (niby oznaczenie koloru to samo), to różniły się trochę fakturą. Na pierwszy rzut oka różnica niezauważalna, ale jednak dało się ją dostrzec. No i płytki musieliśmy kłaść z 2 mm fugą, bo... kafle były zwyczajnie krzywe. Między brzegami jednej krawędzi różnica wynosiła nawet 5 mm I jak coś takiego połozyć "na styk"? tak więc lepiej zapłacić więcej za lepsze kafle niż potem marnowac czas na reklamacje.
No i raz zdarzyło się, że musieliśym reklamować gładź. Jak przyszło do szlifowania ściany, robiły się straszne dziury w gładzi, schodzila kilkoma warstwami. Jakby worek leżał gdzieś na wilgotnym, lub była zwyczajnie stara.
Ale przyszedł pan fachowiec nieznający się w ogóle na rzeczy, stwierdził, że wszystko jest ok i tak powinna sie gładź zachować.
No jakbym mogła, to bym faceta pogryzła
no wlasnie nasz "fachowiec" widzial te 2cm rzekomej niedorobki developera, a sam potem zle robil i probowal Nam wmowic,ze bedzie ok . Dobrze,ze moj T jest asertywny i zadnego tlumaczenia nie dal sobie wcisnac ,ale kazal poprawiac. Ogolnie inwestowalismy w dobre materialy...wiec tym bardziej Jego gadanie jakie to nie krzywe/łodkowate/twarde/miekkie bylo az nadto wkurzajace. Wiesz..ja bym tylko chciala aby kazdy robil dobrze to co do niego nalezy i za co dostaje kase. Ja ze swojej pracy jestem rozliczana i wstydzilabym sie zostawic fuszere, ale "fachowcom" to czesto nie przeszkadza i nie widza w tym problemu.przykre

Ja mam jakies dwie torby do szpitala, ale jak juz skompletuje caly ekwipunek wtedy bede probowala zapakowac sie do ktorejs
Mysle,ze dobra opcja tj pisala Aguska to spakowanie rzeczy dziecka w jedna reklamowe

Mialam dzisiaj isc na poszukiwania kurtki zimowej...ale jakos nie umiem sie zebrac w sobie.

na MTV wlasnie jest program "Nastoletnie matki" widzialyscie moze?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości