|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Nikotynko, co do Twoich perypetii z mamusiami, to rzeczywiscie rece, cycki i wszystko opada... Masakra. Jak mozna byc takim niedomyslnym i takim nachalnym? Biedna jestes...
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Co do wozka, to bedziemy (jeszcze razem z Mijus) pozniej robily zdjecia i porownywaly, ktora wiecej plam zalapala
|
|
#452 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie leżałam, nawet ponad dwie i była sucha. I wstawałam kilka razy. A przed chwilą wstałam i coś pociekło, takie zupełnie przezroczyste i kompletnie bez żadnego zapachu Założyłam znowu wkładkę i poczekam jeszcze. Jak się to powtórzy, to jadę. Lepiej pojechać i się dowiedzieć, że to nie wody niż czekać za długo ...
|
|
|
#454 |
|
Raczkowanie
|
Dark lady ale dziewczyny chyba o husteczkach piszą
ja w realu kupiłam niedawno 6 paczek za 26zł chyba
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też pielęgnowaliśmy się Ostaniseptem. Trzymam kciuki za wizytę.---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Aniaxxxxx ja jestem równo 2 tyg po porodzie i mam 13,5 kg mniej. Ale miałam ogromniasty brzuch - dzidziuś 4 kg i mnóstwo wód płodowych (zalałam całą salę operacyjną podczas cc i musieli najpierw posprzątać podłogę zanim mnie wywieźli z sali bo wszystko pływało). Jak wróciłam do domu ze szpitala po 5 dniach ważyłam 10 kg mniej. Zostało mi ciążowych kilogramów jeszcze 7. Łącznie przytyłam 20,5 kg. |
|
|
|
|
#457 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podobało mi się zawsze Ania i Kasia też ![]() Laura jest ładnie, Natalia. Dla dziewczyn to jest tyyyyyllleeeeee imion pięknych Coś wymyślicie ![]() Najgorsze jest to, ze mi tak późno dupek żołędny powiedział. Wkur.wiłam się na niego strasznie :/ Ale jak do domu wróci z pracy (bo jeszcze go nie ma) to popamięta ![]() Na szczęście istnieją mężowie koleżanek Cytat:
Na szczęście obyło się bez taksówki ![]() Ja się oczytałam i mi doktor powiedział dzisiaj, że się przeterminuję, więc może przestaniemy już czytać? ![]() Cytat:
![]() Wielkie za wypędzenie teściowej. Dobrze, ze już nie wytrzymałaś to się może nie będzie kwapić z szybkim kolejnym najazdem ![]() Cytat:
Skraca Ci się bankowo szyjka. Ja takie dosłownie wypisz wymaluj bóle, kłucia i ciągnięcia miałam właśnie przez szyjkę. Tylko, że to było na dwa miesiące przed terminem.
|
|
#458 |
|
Raczkowanie
|
kasikzaki, dziękuję za zmianę daty
Tylko u Ciebie już coś się kręci a mi tylko maleńka w brzuchu, byłam wczoraj u gina i tylko powiedział, że lekkie rozwarcie mam i minimalnie szyjka się skróciła, więc pewnie jeszcze posmigam ![]() Za Agatkę nadal zaciśnięte kciuki z całych sił
|
#459 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam obwisły brzuch przed ciążą bo schudłam 21 kg. I chirurg powiedział, że tą skórę można usunąć już tylko operacyjnie, ale oczywiście po ciąży. Odchudzałam się rok, także powoli, dużo ćwiczyłam a skóra i tak się nie wchłonęła. Teraz po ciąży wisi jeszcze bardziej i do tego mam sporo rozstępów. Całe życie przede mną, dzieci więcej nie planuję, więc raczej za jakiś rok zdecyduję się na usunięcie tej luźnej skóry. Bo jak patrze na siebie to mi się słabo robi.
|
|
|
|
#460 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myslalam ze z czasem brzuch wroci do mniej wiecej tego poziomu co byl przed ciaza... ja sie chyba pochlastam jak bede miala obwisly po ciazy ;(Kasia... chodzi mi o cerate zeby na materac polozyc w razie odejscia wod zeby go nie zachlapac... bo moj jest nowy... ma dopiero miesiac
|
|
|
|
|
#462 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i obce dzieci na mnie zaczęły zwracać uwagę, co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało.![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chociaż Zuzia i Lenka też fajne, z tymże dużo już jest takich dziewczynek ostatnio, przynajmniej u mnie ![]() fajny wózeczek, ja bym sie tylko nie zdecydowała na taki jasny kolor ![]() Cytat:
![]() no w moim szpitalu trzeba mieć 3 komplety, wiec jeden to za mało by było. za komplet uważam śpiochy i kaftanik/body w ogóle to jestem z tego rodzaju dziewczyn co wolą zabrać więcej niż za mało i się martwic czy tż będzie wiedział co potem dowieźć itd.![]() Cytat:
chociaż twoja mama też nie lepsza i żebyś mogła w spokoju nacieszyć się sobą i maleństwemCytat:
pytanie całkiem serio![]() Cytat:
Cytat:
zaradna dziewucha z ciebie ![]() no ja miałam takie kłucia i bóle a lekarz stwierdził, ze nic się z szyjką nie dzieje. ale częściej leżeć kazał. teraz to wygląda tak ze z pół godz. coś robię w domu i na pół muszę się położyć, bo nie wyrabiam ![]() teraz wcinam orzeszki i zmykam na klan nudy, ale co tam, dla odmóżdżenia czasem trzeba coś obejrzeć a tak nawiasem nie wiem czy któraś ogląda m jak miłość? czy tylko mnie tak irytuje asiunia z mroczkiem i tak nudzi ten serial ostatnio?
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
no i miałam wczoraj napisać co nieco o swoim porodzie ale oczywiście czasu brak
teraz mały śpi nakarmiony wiec skorzystam z wolnego i naskrobię opis ![]() tak jak wiecie w pon 9.01 rano zaczeły mi odchodzi wody, zadz do swojej położnej i umówiłyśmy się na 13 na IP. w tym czasie miałam małe skurcze, bardziej odczuwałam to jak rozpychanie się małego w macicy i nic nie bolało na dole czs minał na przygotowaniach i po 12 ruszyliśmy z tż do szpitala... tam zostałam zbadana tak że te wody co deszły w domu to jakieś 30% a ja myślałam ze wsystkie ale nie miałam ani cm rozwarcia no i parłam parłam bez krzyku, raczej takie mmmm yyyyy i tyle jak z wysiłku ale wokół słyszałam krzyki kobiet jak obdzieranych ze skóry... i tak o to o 16 przyszedł na świat nasz Aleksander a mąż na 4razy przeciął pępowinę - a położa że będziemy mieć czwórkę dzieciaków, taaaa brakującą trójkę to chyba sam sobie urodzi niestety trochę popęałam i musieli mnie naciąć. Krwawa jatka zaczęla się podczas szycia - mam tak kruche naczynia że miałam ogromny upyw krwi, lekarze wiecej czasu spędzali na wacikowaniu i oczyszczaniu krwawiącej tkanki niz na szyciu - trwało to ze 2h Po wszystkim miałam czas na dojście do siebie, koło 19 położna z mężem pomogli mi wstać i umyć się a potem odpoczywaliśmy sobie i czekaliśmy aż nas zaprowadza na sale poporodową, Podczas tego czekania przyszła lekarka i wyjęła mi cewnik do ZZO. Niestety po kwadranisie zemdlałam= albo z utraty krwi, albo z wrażenia albo po wyjęciu cewnika.... dostałam drgawek i leżalam jeszcze ponad godz na łóżku porodowym... na salę po porodzie pojechałam wózeczkiem ![]() super, bo trafiła mi się 2os sala, z łazienką... ponieważ była już 22 mąż musiał się zbierac migiem, a my zostaliśmy sami...byłam tak słaba że przez dobę małego podawały mi położne. w środę dostał żółtaczki i zabrali mi go na dobę na lampy na noworodki oddali po dobie bo zwolniło się nałóżeczkowe naświetlanie, takie urządzenie które wkłada się do tego wózeczka z dzieckiem i sama się nim zajmujesz, przekładasz z boku na bok itp. także trochę trwało nim wyszliśmy stamtąd... Niestaty, mam problem z kramieniem, pokarm mam ale mały nie chce ssać i spazmuje - podczas jednej z takich akcji przystawiania dostał BEZDECHU ![]() więc ściągam pokarm i karmię go butelką na szczęście mam pokarm i starcza na jego potrzeby jednak tyyyyyle czasu mi się z tym schodzi...próbuję go przystawiać ale niestety bez rezultatu a w szpitalu wiele połoznych próbowało ale niestety maluch jest słodkim leniem dziś byliśmy na kontroli u lekarza i już przybrał nam ponad wagę po urodzeniu
|
|
#464 |
|
Rozeznanie
|
szana ja jak mialam takie klocia to okazalo sie pozniej na kontrolnej wizycie ze mam rozwarcie na 3 cm! na ktg wyszly skurcze wiec tydzien temu wyslali mnie do szpitala na zatrzymanie. nastepnego dnia skurcze wrociliy ale nieregularne. u mnie w szpitalu robia cesarke jak jest juz 4 cm rozwarcia i nawet nie musze miec skurczy wiec mam nadzieje ze jutro mnie wysla do szpitala bo mam juz dosc. jak cos porobie dluzej to albo mnie kluje, albo skurcze lapia. w sobote mialam juz co 5 min i rozeszly sie po pol godzinie
niech ta ciaza juz sie skonczy
|
|
|
|
#465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
muszę się pożalić tydzień temu wylicytowałam kosz mojżesza i od razu zapłaciłam , dzisiaj pisze do laski gdzie mój kosz bo go nie dostałam a ona, że go nie wysłała |
|
|
|
|
#466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i kilka imion mam zajętych, bo siostra TZta ma 3 córki , a brat jedną (ale akurat żadnego z tych imion nie brałabym pod uwagę ). Ania to siostra TZta, a Kasia ja mam na drugie nie mniej Coś się wymyśli Cytat:
Pomyślimy coś, przecież jakoś musimy dać dziecku na imię ... ( o może Jakosia Cytat:
Trochę się namęczyłaś, bidulko A strachu o synka współczuję, dobrze, że wszystko ok
|
|
|
#467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wiem co się dzieje bo czasem luknę jak teściowa ogląda. Mnie od zawsze Paweł i Piotrek irytowali nic pieknego.
|
||
|
|
|
#468 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też tak mam, najpierw zapierniczałam jak bury osiołek, a teraz pół godziny robienia czegokolwiek i trzeba się położyć, bo ... trzeba ![]() Cytat:
Brak słów...Jeszcze raz gratulacje!!!
|
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuzia, normalnie czytalam Twoj opis z otwarta buzia i oczami jak 5 zl. Super, ze podali Tobie zzo, bo moze tez bys sie tak darla, jak te inne kobiety...
brrrr....Szkoda, ze popekalas Biedna bylas z tym krwawieniem. No, ale dzielna kobietka z Ciebie i ciesze sie,ze jestes juz z nami. A maly Alex niech nie leniuchuje tylko uczy sie ciagnac cyucha ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Jaki ja mam dzisiaj dzien do Brzuch boli, pip.ka boli, glowa boli, cieknie ze mnie cos gestego. W nocy mi sie snilo, ze tz mnie bzyknal, zeby wywolac szybciej Nietoperka, a ja pozniej na niego krzyczalam, bo nie mamy jeszcze kolderki. Jak sie obudzilam, to poczulam ulge, ze jednak mnie nie szarpnął ![]() Leze i nie mam na nic sily. Chcialabym powiesic pranie, ale wydaje mi sie to za ciezka robota... brak tej kolderki mnie dobija ile mozna czekac? zamowilismy ja 6-go stycznia
|
#470 | |||
|
Zadomowienie
|
he he ja tez zaraziłam dwie kumpele w pracy
![]() Cytat:
zeby było szybko, sprawnie i bezbolesnie ![]() Cytat:
my tez je pozdrawiamy Cytat:
Zuzia całkiem sprawnie ci poszło tylko szkoda ze z tym szyciem tak wyszło...ale najwazniejsze, ze juz jest dobrze i jestescie w domku ![]() zamiesciłam fotki mojej małej pirani w K
Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2012-01-17 o 18:46 |
|||
|
|
|
#471 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Serio W miesiącu, w którym dowiedzieliśmy się, że jestem w ciąży, na parapecie w sypialni jakiś mały ptaszek najpierw zrobił sobie gniazdko a potem złożył 5 jajeczek Zuzia miguniem Ci poszedł poród Szkoda tylko, że pękłaś :/ Co do karmienia, to trudno, skoro masz lenia, bo będzie pił z butelki Najważniejsze, że Twoje mleczko Plusem jest też to, że Twoje sutki nie będą popękane Mały po prostu o Ciebie dba i dlatego woli butelkę ![]() Agawoo o może Ola, Milenka (bardzo mi się spodobało od córeczki AgaMili ), Asia?Pearl Ty miałaś często jakieś dziwne upławy. Czy wychodziło Ci to w moczu? U mnie powychodziły jakieś komórki drożdży :/ |
||||
|
|
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
SMS Od NataliiM
Witam. Od rana jestem na ginekologi. na razie o 10 włożyli mi w ramach wywołania porodu taki balon, który jest napełniony wodą o wielkości główki dziecka w celu nacisku na szyjkę bo rozwarcie ciągle 2,5cm. I czekamy aż odejdą mi wody albo ten balon wypadnie bo niestety skurczy silnych ciągle brak. Jeżeli do jutra nic się nie stanie to pęcherz do przebicia na porodówce i kroplówki. Pozdrawiam. ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
mam podobnie. Leże i zdycham bo mnie takie uczucie jak ostatnio przy skracającej się szyjce dopadło. Tzn przed chwilą wyszłam z wanny bo musiałam kocura ogarnąć ale już nawet lustro nie pomaga i zostaje mi tz. Mojemu mężulkowi śniło się że był w ciąży i obydwoje mieliśmy brzuchy . Jak to stwierdził '' ta ciąża i czekanie na poród tyra mu banie''Cytat:
|
||
|
|
|
#473 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w dzieciowym jakims powinny byc takie dla niemowlaków do łóżeczek Cytat:
Cytat:
ale lepiej chuchac na zimneCytat:
![]() Cytat:
współczuję już mezowi ![]() ![]() Cytat:
a zaznacze ze nigdy w zyu nie widzialam u nas zadnego bociana w okolicach- po prostu nie mają tu gniazd...co do pytania to się dołączam bo tez nie wiem jak to wtedy?
|
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo też by mi się podobało, ale oczywiście z wiadomych wzgledów odpadla w przedbiegach ![]() Asia mi się kojarzy z koleżanką, której baaaardzo nie lubię :/ Milenka ładnie, ale Tztowi się nie podoba. Chciałam jeszcze Anikę, ale TZ ![]() Cytat:
żeby sie ruszyło ... To pewnie jej założyli ten balonik, o którym pisała Agatek.
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
nadrobiam ale po łebkach ![]() Widzialam ze u Agatka, Oluski i Inutil dalej cisza sie nam wymecza psychicznie te kobitki. Ale jeszcze troche i maluchy im wszystko wynagrodzą ![]() Ja bylam na tym ktg, położna zdziwiona czemu tak wczesnie lekarz mnie skierował, bo wg OM to jestem w 37tc dopiero, no ale wytlumaczyłam ze podobno malutkiej sie spieszy i mialam byc. No i ktg wyszło' ksiazkowo' cokolwiek to znaczy skurczyk jeden czy dwa był , chociaz ja nie czułam, a tak to delikatne takie tak sie bałam ze faktycznie szybciej urodze, ale teraz chyba przestaje w to wierzyc, i raczej nastawie sie na przeterminowanie, bo przynajmniej nie bede sie schizowac ![]() No i bylam na malych lowach w lumpiku, dla Lenki wynalazłam kolejny kombinezon i w jysku koszyczki na kosmetyki dla małej, i obrusik i jestem zadowolona i zmeczona Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-01-17 o 19:22 |
|
|
|
#476 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, a takto czeka na córę . A z ładnych to mi się jeszcze Gosia podoba.Cytat:
|
||||
|
|
|
#477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aniu myślę, że to kwestia genów. Ja mam mało elastyczną skórę, skłonną do rozstępów - mam je wszędzie zaczęły mi się robić po pierwszej miesiączce na biuście, potem, na udach, pośladkach i dalej żyją własnym życiem Moja siostra w ciąży przytyła 24 kg, ma rozmiar biustu H i w życiu nie miała jednego rozstępu a skóra po ciąży wchłonęła jej się w miesiąc. Wagę oczywiście też straciła bardzo szybko. Ale ona ma skórę w naszą mamę, a ja w tatę. Mój tata jak był młody był chudy a mówił, że miał mnóstwo rozstępów. Nie martw się, może masz elastyczną skórę i ładnie się wszystko wchłonie. Ja się teraz wspomagam Mustelą poporodową ![]() A zapomniałam Wam napisać - w Mothercare są mega wyprzedaże. Moja mama kupiła mi dla Alana kombinezon na przyszły rok - z 169 przeceniony na 69. Jest to dość sporo, ale potem za tą cenę spokojnie na allegro będzie można go sprzedać. Ubranka wszystkie są przecenione o połowę. Normalnie ceny są tam wariackie, ale na wyprzedażach można coś w dobrej cenie znaleźć. Body były 3 szt np po 29 zł. Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-01-17 o 19:27 |
|
|
|
|
#478 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#479 | |||
|
BAN stały
|
Dziewczyny z UK - W Sainsburym są promocje na dzieciowe rzeczy. Pampers sensitive chusteczki 6pak za 5 funtów. A w Asdzie od nast. tygodnia bedzie kosz na pieluszki ten co je zwija w kielbaski za 7 funtów
.Leb mnie boli , załatwiałam sie dzis 4x i mi niedobrze Cytat:
![]() ty mi tu nie fikaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. A jak zobaczyłam wczoraj zwiastun kolejnego odc na youtube to padłam i sie wciągnelam jeszcze bardziej. Oglądałaś juz nowy odc ?Co do boli i skurczy to ja je mam od 2 miesiecy i Nawojka nikt o Tobie nie zapomni
|
|||
|
|
|
#480 | |
|
Zadomowienie
|
MissZuzia to poród bardzo sprawny
szkoda tylko że końcówka taka ale najważniejsze że wszystko się dobrze skończyło![]() Cytat:
to tz się angażuje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

- jak za 2 h nadal będzie sucha to to na bank nie wody a jak mokra to mogą być i wtedy lepiej się udać do lekarza

ja w realu kupiłam niedawno 6 paczek za 26zł chyba

bo mnie przeraza ze moje cialo bedzie okropne...

"

na szczęście mam pokarm i starcza na jego potrzeby jednak tyyyyyle czasu mi się z tym schodzi...
tylko uczy sie ciagnac cyucha 

?