Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 18:56   #691
karola11
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Ręce mi opadają...niektóre komentarze są żałosne. Jeżeli Morphine chciała zjeść serek w kinie, to co w tym dziwnego?Czy zje go w kinie,na dworze,na przystanku tramwajowym,w domu,w szkole czy gdziekolwiek indziej,to co w tym dziwnego?Gdzie jest napisane,że kino równa się popcorn albo batoniki?Jeżeli obejrzy film w domu i tam zje serek to będzie ok?W kinie już nie?Mnie to nie dziwi. Jak ja się np. umawiam bezpośrednio po siłowni z kimś znajomym na kawę to nie zamawiam w kawiarni deseru itp. tylko mam ze sobą tak jak np. ostatnio sałatkę z makaronu pełnoziarnistego,kurczaka i pomidorów. Dlaczego?Bo lubię, bo się zdrowo odżywiam.
Tak, można być na redukcji i budować mięśnie - widzę to chociażby po sobie.

No to moje dzisiejsze U:

Po przebudzeniu:
szkl. wody z miodem i cytryną i kromka pszenno żytniego chleba z masłem i plastrem szynki

I:
kasza jęczmienna z prażonym jabłkiem, budyniem waniliowo-malinowym na mleku sojowym, serek wiejski lekki,garść rodzynek, suszona papaja i łyżeczka serka waniliowego

kawa czarna,
inka z mlekiem
kawa z mlekiem

II:
3 kromki wafli ryżowych wieloziarnistych, 2 z pasztetem z indyka, 1 ze szynką drobiową

Siłownia
odrazu po 400 ml kefiru

inka z miodem

III:
polędwiczki z kurczaka, fura szpinaku z czosnkiem, prażona cukinia,czerwona papryka,pieczarki,mix sałat

IVna 1,5h przed snem)
wleci albo omlet ze szynką drobiową i pomidorem albo twaróg z orzechami i pestkami dyni, do tego kakao

w ciągu dnia dużo wody, herbata czerwona,owocowa

Edytowane przez karola11
Czas edycji: 2012-01-17 o 18:57
karola11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 19:14   #692
gosinek13
Raczkowanie

U/P

Ś: bułka kajzerka z 2 plasterkami sera, sałatą, herbata z syropem poziomkowym
O: zupa pomidorowa z jajkiem, kawałek kurczaka, 2 duże łyżki ryżu, brokuły, sklanka soku pomarańczowego
P: jogurt froop wiśnowy , herbata z cytryną
K: bułka kajzerka z polędwicą sopocką , serem, sałatą i pomidorem, herbata z cytryną
Potem jabłko i banan i jeszcze jedna herbata z cytryną

Błagam o ocene !!!!
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 19:15   #693
olik187
Rozeznanie

U;

40 min fitness, 8min abs

łyżeczka oleju lnianego

śniad; bułka żytnia na pół z miodem/ serkiem śmietankowym, roladą ustrzycką,pomidorem,ogórk iem, kiełkami rzodkiewki, pomarańcza,kawa z mlekiem

2śniad; 100g twarogu chudego, 2 mace z miodem,marchewka

obiad; duża miska zupy jarzynowej z ziemniaczkami i mięskiem z indyka

podw; serek wiejski z kiwi,mandarynką i mango

kolacja; kromka razowca, jajecznica z 2 jajek na mleku, kilka pomidorków koktajlowych

proszę o ocenę i ewentualne poprawki

Edytowane przez olik187
Czas edycji: 2012-01-17 o 19:19
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 19:24   #694
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
ale w kinie serek???
trochę zabawnie chyba to musiało wygladać
mnie tam bardziej smieszy(choc w zasadzie rowniez smuci) jak ktos nie dba o siebie, ma na przyklad 30 kilo nadwagi i je w kinie popcorn, niz to,ze ktos o siebie dba ;d

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Rrrr
  1. spora kanapka- w sensie złozona z 2 kromek, z chleba razowego, a masłem, szynką, sałatą, pomidorem, ogórkiem <moglas dorzucic jeszcze jajko do niej, i byloby przyjemnie
  2. jogurt naturalny + pomidor, niestety, posypałam solą... <nie przejmuj sie solą, w nadmiarze szkodzi, ale nie ma tragedii... brakuje tutaj bialka, jogrut to za malo
  3. maleńki kawałek pizzy (musiałam!!) <to na R odpada, ale zdarza sie
  4. pałka kuraka z piekarnika + ćwikła z chrzanem <fajnie, tylko dorzuc np ryż
  5. 1/3 makreli wędzonej <fajnie

i jak?
super, bo pojawia sie 5 posilkow, co prawda sa tu jeszcze bledy, ale gratuluje, naprawde widze postep w Twoim jedzeniu

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez karola11 Pokaż wiadomość
Ręce mi opadają...niektóre komentarze są żałosne. Jeżeli Morphine chciała zjeść serek w kinie, to co w tym dziwnego?Czy zje go w kinie,na dworze,na przystanku tramwajowym,w domu,w szkole czy gdziekolwiek indziej,to co w tym dziwnego?Gdzie jest napisane,że kino równa się popcorn albo batoniki?Jeżeli obejrzy film w domu i tam zje serek to będzie ok?W kinie już nie?Mnie to nie dziwi. Jak ja się np. umawiam bezpośrednio po siłowni z kimś znajomym na kawę to nie zamawiam w kawiarni deseru itp. tylko mam ze sobą tak jak np. ostatnio sałatkę z makaronu pełnoziarnistego,kurczaka i pomidorów. Dlaczego?Bo lubię, bo się zdrowo odżywiam.
Tak, można być na redukcji i budować mięśnie - widzę to chociażby po sobie. <czesto jest tak, że leci tłuszczyk, i wydaje sie ze miesnie rosna, bo troche sie zarysowuja od wysilku, albo uwidaczniaja spod tluszczu, tak poza tym jest to bardzo trudne do zrobienia Nie neguję tego, że Ci się udaje, ale tak naprawde to bardzo trudne, trzeba wylaczyc wszystko co spala miesnie (aeroby np) i inwestowac w antykataboliki Ale widze ze bywasz na silowni, wiec jesli Ci sie to faktycznie udaje (jesli masz to jak sprawdzic, przyrost samej masy miesniowej), to tylko pozazdroscic.

No to moje dzisiejsze U:

Po przebudzeniu:
szkl. wody z miodem i cytryną i kromka pszenno żytniego chleba z masłem i plastrem szynki

I:
kasza jęczmienna z prażonym jabłkiem, budyniem waniliowo-malinowym na mleku sojowym, serek wiejski lekki,garść rodzynek, suszona papaja i łyżeczka serka waniliowego

kawa czarna,
inka z mlekiem
kawa z mlekiem

II:
3 kromki wafli ryżowych wieloziarnistych, 2 z pasztetem z indyka, 1 ze szynką drobiową <wafle ryżowe to słabe źródło energii przed siłownią, nie ma też białka

Siłownia
odrazu po 400 ml kefiru <tu bym sie doczepiła, kefir to ani dobre bialko ani fajne wegle po treningu

inka z miodem

III:
polędwiczki z kurczaka, fura szpinaku z czosnkiem, prażona cukinia,czerwona papryka,pieczarki,mix sałat

IVna 1,5h przed snem)
wleci albo omlet ze szynką drobiową i pomidorem albo twaróg z orzechami i pestkami dyni, do tego kakao

w ciągu dnia dużo wody, herbata czerwona,owocowa
poza tymi uwagami wyżej, bardzo fajnie!
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 19:24   #695
kremcia94
Przyczajenie

Moje dzisiejsze R :
I śniadanie (w biegu) : kromka chleba orkiszowego z plastrem wędliny z piersi kurczaka, pół jajka ugotowanego na twardo, łyżka ćwikły + zielona herbata
II śniadanie - bułka pełnoziarnista z białym serem, szczypiorkiem + 3 pomidorki koktajlowe
Lunch - jogurt 0%
Obiad : pieczona pierś z kurczaka w woreczku bez tłuszczu z suszonymi śliwkami, brązowy ryż, sałata z pomidorem, suszoną żurawiną i łyżką oliwy i ziołami
Kolacja : kromka chleba pełnoziarnistego z wędzonym pstrągiem i pomidorem

W międzyczasie woda i czerwona herbata.

Proszę o opinie !
kremcia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 19:27   #696
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
U/P

Ś: bułka kajzerka z 2 plasterkami sera, sałatą, herbata z syropem poziomkowym
O: zupa pomidorowa z jajkiem, kawałek kurczaka, 2 duże łyżki ryżu, brokuły, sklanka soku pomarańczowego <ja bym to wolała na dwa razy, ale jesli tak lubisz, to ok
P: jogurt froop wiśnowy , herbata z cytryną <tutaj mało
K: bułka kajzerka z polędwicą sopocką , serem, sałatą i pomidorem, herbata z cytryną
Potem jabłko i banan i jeszcze jedna herbata z cytryną

Błagam o ocene !!!!
w porzadku, choc brakuje mi warzyw troszke

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
U;

40 min fitness, 8min abs <na czczo? czy tak tlyko napisalas?

łyżeczka oleju lnianego

śniad; bułka żytnia na pół z miodem/ serkiem śmietankowym, roladą ustrzycką,pomidorem,ogórk iem, kiełkami rzodkiewki, pomarańcza,kawa z mlekiem

2śniad; 100g twarogu chudego, 2 mace z miodem,marchewka

obiad; duża miska zupy jarzynowej z ziemniaczkami i mięskiem z indyka

podw; serek wiejski z kiwi,mandarynką i mango

kolacja; kromka razowca, jajecznica z 2 jajek na mleku, kilka pomidorków koktajlowych

proszę o ocenę i ewentualne poprawki
ladnie!

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kremcia94 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R :
I śniadanie (w biegu) : kromka chleba orkiszowego z plastrem wędliny z piersi kurczaka, pół jajka ugotowanego na twardo, łyżka ćwikły + zielona herbata <dwa jajka, nie pół
II śniadanie - bułka pełnoziarnista z białym serem, szczypiorkiem + 3 pomidorki koktajlowe <jeśli sera ok 100 g to spoko, nie licz pomidorkow bo po co ;d
Lunch - jogurt 0% <to nie posilek, za malo
Obiad : pieczona pierś z kurczaka w woreczku bez tłuszczu z suszonymi śliwkami, brązowy ryż, sałata z pomidorem, suszoną żurawiną i łyżką oliwy i ziołami <ladnie
Kolacja : kromka chleba pełnoziarnistego z wędzonym pstrągiem i pomidorem <ladnie

W międzyczasie woda i czerwona herbata.

Proszę o opinie !
jw
Stary 2012-01-17, 21:05   #697
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
chryste panie, zakończmy ten temat, kino jest od oglądania filmu, a nie tego, co współoglądający przyniósł sobie do konsumpcji
nareszcie !

przy okazji moje dzisiejsze U i ładnie proszę o komentarz.

I : płatki owsiane na mleku, z zarodkami pszennymi, odrobiną fruktozy i solą (lubięęę tak)
II : espresso, grahamka z goudą, ogórkiem świeżym i chrzanową musztardą
międzyczasie soczek porzeczkowy w butelce i mały banan
III : zupa z marchwi, zmiksowana i gęsta ( w składzie przeważnie marchew, ale były też inne warzywa; a imbir cudownie rozgrzewał ! )
IV : mała paczka paluszków z orzechowym nadzieniem
V : resztka zupy z obiadu + kajzerka z masłem i pomidorem

a w planach nauka, więc wpadnie jeszcze kakao ( naturalne, na chudym mleku, ze słodzikiem, a co ! )

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Edytowane przez Phynn
Czas edycji: 2012-01-17 o 21:10
Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 21:23   #698
poziomka011
Raczkowanie

moje luźne R:
sniadanie: 1,5 kromki razowca z serem białym domowa konfitura wisniowa
2 sniadanie: sałatka ( miks sałat grilowana piers kurczaka pomidor ogórek sos czosnkowy na bazie jogurtu )
obiad: ryz brązowy jajo sadzone brukselka gotowana
przekąska: marchewka
kolacja: serek wiejski z pomidorem kromka razowca z szynką i sałatą

do picia: kawa z mlekiem zielona herbata woda

i jak ?
poziomka011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 21:28   #699
sprotte
Raczkowanie

U/P (bardziej U, choć nie obrażę się o 1-2 kg):

start: dwie szklanki wody

śniad: 1,5 ciemnej bułki z ziarnami z masłem, kiełbasą, sałatą, papryką i majonezem/ z masłem i serkiem ananasowo-orzechowym/ z masłem i serkiem Almette + słodzone kakao na mleku 3,2%

IIśniad: ciemna bułka z ziarnami z nutellą

obiad: 3 naleśniki z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, nutellą i serkiem homo waniliowym

przekąska: jabłko, pomarańcza

kolacja: 1,5 ciemnej bułki z ziarnami z masłem i serem pleśniowym/ z masłem, pieczenią rzymską i ketchupem/ z masłem i serkiem ananasowo-orzechowym + herbata z miodem

mało ruchu ostatnio, bo zimnooooo, ale 2x 25 min marszu zaliczone.

pokusi sie ktos mi to ocenic?
bo nie bardzo wiem, czy do konca dobrze jem...
sprotte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:13   #700
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Moja jutrzejsza R - ka

I. Płatki owsiane z otrębami pszennymi namoczone na noc w wodzie ze szklanką mleka, kiwi i miodem

II. Bułka żytnia smarowana masłem z dużym plastrem szynki, plastrem sera, ogórkiem i sałatą, oraz kapką pasty z łososia do smaku

III. 75g kurczaka z garścią słonecznika prażonego i warzywami

IV. Gotowana szynka wołowa z pęczakiem kujawskim i jakimiś warzywami

1h siłowych

V. 100g tuńczyka z pęczakiem kujawskim

30 min rozciągania

VI. 100g twarogu półtłustego
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:51   #701
Milka1224
Rozeznanie

GreenBalance, dziekuje

Dzisiejsze U

I miseczka musli własnej roboty z gorącym twarożkiem zmiksowanym z bananem i rodzynkami

II sałatka z pekinki, papryki, oliwek, zielonego groszku, musztardy francuskiej z serem brie i wafel ryżowy

III kurczak orientalny - smażony z nerkowcami, do tego warzywa i brązowy ryż

IV mała grahamka na ciepło z konfiturą różaną (taką prawdziwą <3 )

V pieczona papryka nadziewana brązowym ryżem, chudą wołowiną, groszkiem i pieczarkami, podana z sosem pomidorowym
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 09:47   #702
anpapi
Zadomowienie

Moje wczorajsze U:
Przed sniadaniem szklanka wody z cytryna, 1/4 grejpfruta
S (8.45) kasza manna (3/4szklanki mleka 2%, 4lyzeczki kaszki) z polowka gruszki i polowa Fantazji z kulkami czekoladowymi
2S (10.45) po jogurtu naturalnego z musli i resztka gruszki
O (13) fix do kurczaka po chinsku z cebula, papryka, piersia z kurczaka i nieduza iloscia makaronu
Wpadla pomarancza i ogorek kiszony
K (18.30) dwie kromki razowca, jedna z salata, poledwica, serem, pomidorem, papryka i rzodkiewka, a druga z serem (rolada ustrzycka)

Jak to sie prezentuje? Bardzo prosze o ocene
Stary 2012-01-18, 09:52   #703
GreenBalance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
GreenBalance, dziekuje
Dzisiejsze U
I miseczka musli własnej roboty z gorącym twarożkiem zmiksowanym z bananem i rodzynkami
II sałatka z pekinki, papryki, oliwek, zielonego groszku, musztardy francuskiej z serem brie i wafel ryżowy
III kurczak orientalny - smażony z nerkowcami, do tego warzywa i brązowy ryż
IV mała grahamka na ciepło z konfiturą różaną (taką prawdziwą <3 )
V pieczona papryka nadziewana brązowym ryżem, chudą wołowiną, groszkiem i pieczarkami, podana z sosem pomidorowym
Dam sie pokroic za ta konfiture jak podgrzewasz twarozek?
Stary 2012-01-18, 12:42   #704
Ainnel
Zadomowienie

wegetariańskie U
1. banan, klementynka, pół natki pietruszki, sezam, amarantus, zarodki pszenne, odrobina mleka sojowego wymieszane w blenderze na gładką masę.
2. "cheeseburger": bułka do hamburgerów z Biedry , burger (zielona soczewica, marchewka, orzechy, przyprawy), kilka plasterków ogórka, plaster pomidora, plasterek sera, sałata, musztarda. duże jabłko.
3. 2 kotlety z czerwonej soczewicy, 1/3 woreczka kaszy gryczanej, sos pieczarkowy, surówka z czerwonej kapusty.
4. (na mieście): kawałek ciasta z kremem, później piwo i duża paczka chipsów na pół.
5. 2 kromki razowca z pastą z awokado (awokado, cebula, pomidor, czosnek, cytryna) i ogórkiem.
w międzyczasie herbata z pokrzywy, drożdże i multiwitamina musująca.

Edytowane przez Ainnel
Czas edycji: 2012-01-18 o 12:44
Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 13:46   #705
Ily
Raczkowanie

Dziewczynki , proszę zerknijcie na stronę wczesniej tam są 2 moje jadłospisy i prosiłabym o ocene a dziś :

Redukcja

Ś : 2 kromki chleba orkiszowego z masłem , salatą , papryką i szynką.

IIŚ: Kanapka z tym co wyżej + za jakies 1.5 h jogurt gratka truskawkowa.

O: dietetyczne spaghetti tz. Razowy makaron , chuda cielęcina , sos zrobiony z pomidorów w puszcze i wszystko sie pichciło na oliwie z oliwek

K: Wieśniak

i jak ?

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkują sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 13:52   #706
Maddie
Wtajemniczenie

R powooooli w kierunku U:

I - pelnoziarniste pancakes z teflonu z 1/2 serka Muller Mix wisnia-straciatella

II - bulka wieloziarnista-szpinakowa, posmarowana turkiem rzodkiewkowym, z sopocka drobiowa, ogorkiem, szczypiorkiem i salata, dwie mandarynki.

III: 3 kotleciki tunczykowo warzywne, ok 300g hortexowskich warzyw na patelnie z suszonymi pomidorami (sa w nich ziemniaki).

IV: podwojna kanapka z razowca posmarowana turkiem rzodkiewkowym, z sopocka drobiowa, ogorkiem, pomidorem, salata i kielkami. Dwie mandarynki, marchewa do pochrupania.

V: homo z nerkowcami i lyzeczka masla orzechowego lub wiejski z lyzeczka dzemu i waflem ryzowym kokosowym, albo moze jajecznica z warzywami. Jeszcze nie wiem

Posilki nr 3 i 4 sa w pracy. Do picia 1,5 l wody, puszka coli zero , zielona herbata i kawa z mlekiem. Ujdzie?

Edytowane przez Maddie
Czas edycji: 2012-01-18 o 13:53
Maddie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:25   #707
asia321
Rozeznanie

GG do asia321

moje
RRRRRRRR

sniadanie: owsianka z połową jabłka i 2 łyżkami jogurtu naturalnego

lunch: pół małego banana, pół jabłka , 2 suszone morele, pestki dyni i słonecznika ,parę migdałów to wszystko pokrojone do miseczki + grejpfrut

obiad: pierś z kurczaka z piekarnika w musztardzie, łyżka kaszy gryczanej + mix sałat

przekąska: pestki, orzechy włoskie

kolacja: tuńczyk z puszki (pół) z wieśniakiem

i jak ??
30.04.2014 3:15
asia321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:11   #708
zielona_zabcia
Rozeznanie

hej U;
I.dwa naleśniki orkiszowe z serkiem homo nat. (wymieszanym z cukrem, aromatem pomarańczowym i naturalnym kakao) polane paskiem stopionej mlecznej czekolady i suszoną żurawiną; zielona herbata z cytryną
II.dwie kromki żytniego chleba z margaryną, polędwicą sopocką (wieprzową) świeżym ogórkiem, solą i pieprzem;
potem-rogalik z cista francuskiego z serem i cukrem pudrem
rozgrzewka 1,5h tenis rozciąganie
III.makaron razowy z tuńczykiem, fasolką szparagową, czosnkiem, cebulą, papryką, marchewką na oleju, sypnięte serem żółtym;
IV.ciabatta z pastą rybną (pół wędzonej makreli, ogórki kiszone, cebula, majonez), pomarańcza, kubek kakao na mleku.

+woda, paczka gum orbit, 2xwf (hokej )
Chyba nic nie pominęłam

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:23   #709
poppy seed
Zakorzenienie

Utrzymanie
próba zdrowszego jedzenia, rozkręcenia metabolizmu i delikatnej poprawy sylwetki

1. domowa granola morelowo-migdałowa z jogurtem naturalnym. kubek kakao na mleku z miodem. 2 mandarynki.
2. grahamka z masłem, szynką drobiową i ogórkiem. jabłko.
3. polędwiczki wieprzowe w sosie, pół woreczka kaszy gryczanej, surówka z kapusty z marchewką, majonezem, rodzynkami i chyba czymś jeszcze, szklanka soku pomarańczowego
4. omlet z dwóch jaj z pomidorami, żółtym serem i pesto.

/w międzyczasie wpadła kawa z mlekiem. 10 min skoków na skakance & cwiczenia tamilee webb na brzuch (1 pakiet)

proszę o zerknięcie

Edytowane przez poppy seed
Czas edycji: 2012-01-18 o 19:37
poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:32   #710
gosinek13
Raczkowanie

P !! ( walcze z ed ) PROSZE O OCENE !!

Ś: 1,5 bułki włoskiej, plaster polędwicy, plaster sera, sałata, pomidor + herbata z syropem malinowym

IO: chochelka zupy warzywnej

IIO: gołąbek bez zawijania ( bardziej klopsik ), ziemniak, pomidor + 250 ml soku jabłkowego świeżego

P: jogurt jogobella owocowa wyspa + herbata z cytryną

K: 2 kromki razowego z szynką , sałatą i pomidorem + herbata z cytryną

Po kolacji : jabłko i banan

I jak ??
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 18:06   #711
talcia91
Przyczajenie

asia321 zdradzisz mi jak robisz tą pierś?

R na dziś
IŚ: 2 grzanki razowe z serkiem śmietankowym + ogórek
IIŚ: 2 jabłuszka
O: pierś z kurczaka + warzywa z patelni
P: serek homogenizowany + 3 łyżeczki kakao
K: serek wiejski + kawałek papryki
talcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:19   #712
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez talcia91 Pokaż wiadomość
asia321 zdradzisz mi jak robisz tą pierś?

R na dziś
IŚ: 2 grzanki razowe z serkiem śmietankowym + ogórek
zmień serek na masło, olej albo wywal wrzuć jaja lub rybę jako dobre źródło białka śniadanie jest najważniejsze
IIŚ: 2 jabłuszka skoro nie byłaś godna to ok, ale zamiast 2 jabłek daj 1 i do tego marchewkę i garść orzechów/siemię lub dobry olej tłoczony na zimno
O: pierś z kurczaka + warzywa z patelni +oliwa na warzywa
P: serek homogenizowany + 3 łyżeczki kakao jeśli kakako bez cukru to ok, ale lepiej zmienić ten serek homo na twaróg z orzechami
K: serek wiejski + kawałek papryki za dużo nabiału, daj tu jakąś rybę (wszytko jedno jaką) i tę paprykę
nie jest źle, masz jaką aktywność fizyczną?
Dużo chcesz zrzucić?

zaręczona 30.03.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2012-01-18 o 19:21
Stary 2012-01-18, 20:17   #713
talcia91
Przyczajenie

Do tych grzanek to taki serek typu almette byl, to też niedobrze? Oliwa do warzyw oczywiście była W takim razie ile białka powinnam spożyć na kolację? Pieczywo do kolacji raczej odpada? Póki co jestem w trakcie sesji, więc tylko parę ćwiczeń przed snem + spacery... Mam 170cm, 65 kg i chciałabym do końca lipca 14kg zrzucić

btw czemu cały wieśniak to za dużo? W wątku z przykładowymi R/U/P wyczytałam coś innego https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561

Edytowane przez talcia91
Czas edycji: 2012-01-18 o 20:38
Stary 2012-01-18, 20:41   #714
Madziuniusia
Zakorzenienie

Moja R dzisiejsza i na najbliższe dni

Dziś:
I 5:30 owsianka ugotowana na wodzie z trzech łyżek + ok. 1 łyżka sera białego + pół jabłka- wszystko wymieszane
II kilka podejść w godzinach 9-11- sałatka z tuńczyka, kapusty pekińskiej, ogórka, papryki, kukurydzy, rzodkiewki
III 13:30 (w pracy:/) kasza gryczana, jakiś kotlet mielony w sosie, surówka z pekińskiej, papryki, kukurydzy, kiszonego
IV po 18... zapomniałam, że mam zjeść serek wiejski z rodzynkami
V 20:30 miseczka wcześniejszej sałatki z tuńczyka

Czwartek
I 8:00 jajecznica z dwóch jajek na masełku, miseczka sałatki z tuńczyka, kromeczka chleba razowego
9-10 fitness, 10-10:30 sauna
II 11:30 pół wędzonej makreli, kromka razowca+ dwa ogórki kiszone
III 14:00 zupa brokułowa krem na rosole + pęczak albo ryż brązowy
IV 16:30 serek wiejski z mieszanką studencką
V 20:00 sałatka z piersią, groszkiem, kukurydzą, papryką, ogórkiem kiszonym

Piątek
I 8:00 ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem
II 10:00 kanapka z razowca z makrelą, ogórkiem kiszonym
III 12:15 (przerwa na uczelni) kanapka z razowca z serem białym i pomidorem
IV 14:00 (przerwa na uczelni) sałatka z piersią, groszkiem, kukurydzą, papryką, ogórkiem kiszonym z ryżem brązowym lub pęczakiem
V 17:30 (przerwa na uczelni) twarożek z mieszanką studencką
VI 20:30 2 jajka na twardo, sałatka z pomidora z jogurtem naturalnym

Sobota
I 9:00 2 kromki razowca z serem białym i pomidorem
II 11:45(na uczelni) Kanapka z razowca z wędliną, ogórkiem, papryką, rzodkiewką
III 15:15 (na uczelni) sałatka z piersią, groszkiem, kukurydzą, papryką, ogórkiem kiszonym z ryżem brązowym lub pęczakiem
IV 17:15 (na uczelni) serek wiejski z mieszanką studencką
V po 19 mintaj pieczony w folii z warzywami na patelnię

Niedziela
I 7:00 owsianka na wodzie z 3 łyżek z łyżką sera białego i połową banana
II 9:30 (na uczelni) kanapka z jajkiem na twardo, papryką, ogórkiem, rzodkiewką
III 13:00 (na uczelni) kanapka z makrelą i ogórkiem kiszonym
IV 16:30 gotowana pierś z kury + ryż brązowy lub pęczak + jakas suróweczka, może buraki podsmażone z cebulką
V 18:00 budyń waniliowy na mleku 0,5% z mieszanką studencką
VI 21:00 twarożek z papryką, rzodkiewką, ogórkiem

I jak? Proszę o jakies sugestie co mogłabym ewentualnie zmienić
Stary 2012-01-18, 20:52   #715
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Ily Pokaż wiadomość
Dziewczynki , proszę zerknijcie na stronę wczesniej tam są 2 moje jadłospisy i prosiłabym o ocene a dziś :

Redukcja

Ś : 2 kromki chleba orkiszowego z masłem , salatą , papryką i szynką. <białko?

IIŚ: Kanapka z tym co wyżej + za jakies 1.5 h jogurt gratka truskawkowa.
<białko? + ten jogurt na redukcji odpada

O: dietetyczne spaghetti tz. Razowy makaron , chuda cielęcina , sos zrobiony z pomidorów w puszcze i wszystko sie pichciło na oliwie z oliwek <ok, fanie, o ile miesa duzo

K: Wieśniak <troche mało

i jak ?
masz cztery posiłki, z czego w dwóch (obiad i kolacja) jest białko,a powinno być w każdym, nie ma warzyw zbyt wielu(do wieśniaka mogłyby wpaść), jeśli nie trenujesz to w miare w miare, natomiast jeśli sie ruszasz to jest za mało tego jedzenia

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez asia321 Pokaż wiadomość
moje
RRRRRRRR

sniadanie: owsianka z połową jabłka i 2 łyżkami jogurtu naturalnego <lepiej zjedz ją z serkiem wiejskim

lunch: pół małego banana, pół jabłka , 2 suszone morele, pestki dyni i słonecznika ,parę migdałów to wszystko pokrojone do miseczki + grejpfrut <białko?

obiad: pierś z kurczaka z piekarnika w musztardzie, łyżka kaszy gryczanej + mix sałat <moglyby byc 3 lyzki kaszy, tak to ok

przekąska: pestki, orzechy włoskie <brak bialka

kolacja: tuńczyk z puszki (pół) z wieśniakiem <fajnie, dorzuc warzywa

i jak ??
jw
Stary 2012-01-18, 20:57   #716
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Do tych grzanek to taki serek typu almette byl, to też niedobrze? Oliwa do warzyw oczywiście była W takim razie ile białka powinnam spożyć na kolację? Pieczywo do kolacji raczej odpada? Póki co jestem w trakcie sesji, więc tylko parę ćwiczeń przed snem + spacery... Mam 170cm, 65 kg i chciałabym do końca lipca 14kg zrzucić

btw czemu cały wieśniak to za dużo? W wątku z przykładowymi R/U/P wyczytałam coś innego https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561
nie o to chodzi Nabiału w ciągu dnia za dużo , posiłek nr,1 zawiera serek, i dwa ostatnie to też nabiał, ja np.po ograniczeniu nabiału do minimum (twaróg 2-3razy w tygodniu) pozybyłam się zaprać i dieta szła lepiej, ale ja mam wgl jakiś dziwny organizm,więc nic nie sugeruję Lepiej zamiast przetorzonego serka zjeść kawał ryby

zaręczona 30.03.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
Stary 2012-01-18, 21:10   #717
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Maddie Pokaż wiadomość
R powooooli w kierunku U:

I - pelnoziarniste pancakes z teflonu z 1/2 serka Muller Mix wisnia-straciatella

II - bulka wieloziarnista-szpinakowa, posmarowana turkiem rzodkiewkowym, z sopocka drobiowa, ogorkiem, szczypiorkiem i salata, dwie mandarynki.

III: 3 kotleciki tunczykowo warzywne, ok 300g hortexowskich warzyw na patelnie z suszonymi pomidorami (sa w nich ziemniaki).

IV: podwojna kanapka z razowca posmarowana turkiem rzodkiewkowym, z sopocka drobiowa, ogorkiem, pomidorem, salata i kielkami. Dwie mandarynki, marchewa do pochrupania.

V: homo z nerkowcami i lyzeczka masla orzechowego lub wiejski z lyzeczka dzemu i waflem ryzowym kokosowym, albo moze jajecznica z warzywami. Jeszcze nie wiem

Posilki nr 3 i 4 sa w pracy. Do picia 1,5 l wody, puszka coli zero , zielona herbata i kawa z mlekiem. Ujdzie?
na U tak, na R to bym sie czepiala serka w sniadaniu ;d

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:

R na dziś
IŚ: 2 grzanki razowe z serkiem śmietankowym + ogórek <brak bialka
IIŚ: 2 jabłuszka <to nie posilek
O: pierś z kurczaka + warzywa z patelni <+wegle zlozone
P: serek homogenizowany + 3 łyżeczki kakao <węglowodany zlozone/warzywa/ tluszcze
K: serek wiejski + kawałek papryki <ok
65-14 = 51.. przy 170? chcesz miec niedowage?

moje R na dzis:
I. z samego rana woda przegotowana, jogurt naturalny kilka lyzek z platkami owsianymi, potem salatka z jajkiem i lyzeczka oliwy, mozarella
II. śledź z octu, troche wędzonego pstrąga, grahamka z szynką,maslem i ogorkiem, kilka mandarynek
III. ryz brazowy + jogurt naturalny + cynamon + jablko, chude mieso mielone w otrębach, kapusta kiszona
luzne aeroby 60 min
IV. powtorka z III, nie mialam czasu, caly dzien rysuje, wiec zjadlam to samo
V. bedzie serek wiejski z warzywami
Stary 2012-01-18, 21:45   #718
talcia91
Przyczajenie

Jeśli tak miałabym na to patrzeć to większość moich szczupłych, zdrowych koleżanek ma niedowagę mimo, że jedzą dwa razy więcej niż ja... Chciałabym po prostu wrócić do mojej wagi sprzed 1,5 roku ale jeśli to będzie 55-58kg, brak opony na brzuchu i obijających się o siebie przy każdym kroku ud to również będę szczęśliwa!
Stary 2012-01-18, 21:50   #719
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Moja R dzisiejsza i na najbliższe dni

Dziś:
I 5:30 owsianka ugotowana na wodzie z trzech łyżek + ok. 1 łyżka sera białego + pół jabłka- wszystko wymieszane
II kilka podejść w godzinach 9-11- sałatka z tuńczyka, kapusty pekińskiej, ogórka, papryki, kukurydzy, rzodkiewki
III 13:30 (w pracy:/) kasza gryczana, jakiś kotlet mielony w sosie, surówka z pekińskiej, papryki, kukurydzy, kiszonego
IV po 18... zapomniałam, że mam zjeść serek wiejski z rodzynkami
V 20:30 miseczka wcześniejszej sałatki z tuńczyka

Czwartek
I 8:00 jajecznica z dwóch jajek na masełku, miseczka sałatki z tuńczyka, kromeczka chleba razowego
9-10 fitness, 10-10:30 sauna
II 11:30 pół wędzonej makreli, kromka razowca+ dwa ogórki kiszone
III 14:00 zupa brokułowa krem na rosole + pęczak albo ryż brązowy
IV 16:30 serek wiejski z mieszanką studencką
V 20:00 sałatka z piersią, groszkiem, kukurydzą, papryką, ogórkiem kiszonym

Piątek
I 8:00 ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem
II 10:00 kanapka z razowca z makrelą, ogórkiem kiszonym
III 12:15 (przerwa na uczelni) kanapka z razowca z serem białym i pomidorem
IV 14:00 (przerwa na uczelni) sałatka z piersią, groszkiem, kukurydzą, papryką, ogórkiem kiszonym z ryżem brązowym lub pęczakiem
V 17:30 (przerwa na uczelni) twarożek z mieszanką studencką
VI 20:30 2 jajka na twardo, sałatka z pomidora z jogurtem naturalnym

Sobota
I 9:00 2 kromki razowca z serem białym i pomidorem
II 11:45(na uczelni) Kanapka z razowca z wędliną, ogórkiem, papryką, rzodkiewką
III 15:15 (na uczelni) sałatka z piersią, groszkiem, kukurydzą, papryką, ogórkiem kiszonym z ryżem brązowym lub pęczakiem
IV 17:15 (na uczelni) serek wiejski z mieszanką studencką
V po 19 mintaj pieczony w folii z warzywami na patelnię

Niedziela
I 7:00 owsianka na wodzie z 3 łyżek z łyżką sera białego i połową banana
II 9:30 (na uczelni) kanapka z jajkiem na twardo, papryką, ogórkiem, rzodkiewką
III 13:00 (na uczelni) kanapka z makrelą i ogórkiem kiszonym
IV 16:30 gotowana pierś z kury + ryż brązowy lub pęczak + jakas suróweczka, może buraki podsmażone z cebulką
V 18:00 budyń waniliowy na mleku 0,5% z mieszanką studencką
VI 21:00 twarożek z papryką, rzodkiewką, ogórkiem

I jak? Proszę o jakies sugestie co mogłabym ewentualnie zmienić
ktoś cos o moim? bardzo proszę
Stary 2012-01-18, 21:50   #720
Ily
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
masz cztery posiłki, z czego w dwóch (obiad i kolacja) jest białko,a powinno być w każdym, nie ma warzyw zbyt wielu(do wieśniaka mogłyby wpaść), jeśli nie trenujesz to w miare w miare, natomiast jeśli sie ruszasz to jest za mało tego jedzenia

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

jw
Dziękuje bardzo

Co do białka , to jem szynke drobiową na śniadanie zazwyczaj więc myslalam ze jest ok . Jak możesz zerknij ja jutrzejszy jadłospis :

Ś : 3 kromki chleba orkiszowego , jedna z : plaster sera białego , sałata , szynka , papryka. druga : serek śmietankowy almette z tym co wyzej i trzecia z masłem i jajkiem.

IIŚ: Kanapeczka z chelebem orkiszowym , serkiem almette , szynka drobiową , sałatą i papryką .

O: Kapuśniak lub spaghetti dietetyczne.

K: Activia pitna z błonnikiem + sałatka z jajkiem , pomidorem i sałata polane oliwą z oliwek.

Chciałam zapytać czy te serki smietankowe almette są w porządku na redukcje ? Jogurty naturalne wiem , ale czy taka activia nie zaszkodzi ? albo dziś kupilam jogurcik bez tłuszczu , naddaje sie ?

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkują sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości