Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 19:36   #481
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Pearl Ty miałaś często jakieś dziwne upławy. Czy wychodziło Ci to w moczu? U mnie powychodziły jakieś komórki drożdży :/
nie, kochana, mocz mialam ok
a podmylas sie przed siusianiem? mo gin mowil, ze czasem kobitki zapominaja, a pochwa jest zanieczyszczona i dostaje sie to do moczu i wtedy moga byc dziwne wyniki
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
SMS Od NataliiM
Witam. Od rana jestem na ginekologi. na razie o 10 włożyli mi w ramach wywołania porodu taki balon, który jest napełniony wodą o wielkości główki dziecka w celu nacisku na szyjkę bo rozwarcie ciągle 2,5cm. I czekamy aż odejdą mi wody albo ten balon wypadnie bo niestety skurczy silnych ciągle brak. Jeżeli do jutra nic się nie stanie to pęcherz do przebicia na porodówce i kroplówki. Pozdrawiam.

Kolejna sie meczy...
za Natalie
Cytat:
Napisane przez Czubasek
mam podobnie. Leże i zdycham bo mnie takie uczucie jak ostatnio przy skracającej się szyjce dopadło. Tzn przed chwilą wyszłam z wanny bo musiałam kocura ogarnąć ale już nawet lustro nie pomaga i zostaje mi tz.
no masz
i Ty zdechlak
to moze po maluchu za dwa zdechlaki
ja tez dzisiaj zagonie swojego do kocura

na razie jezdzi po aptekach i szuka przescieradel foliowych i wszedzie go odsylaja z kwitkiem

a zamiast wkladek caly czas wciskaja mu podpaski, ale juz go uczulilam,zeby sie nie dal, tak jak Twoj

Cytat:
Napisane przez Czubasek
Mojemu mężulkowi śniło się że był w ciąży i obydwoje mieliśmy brzuchy . Jak to stwierdził '' ta ciąża i czekanie na poród tyra mu banie''
oooooo
moj ziom
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
pearl jak masz caly czas gęsty to nie przed porodem ja miałam wode długooo a teraz dopiero się zmienił w gęsty taki ale to tylko wiesz takie moje obserwacje i tak pisało...
no wlasnie wczesniej mialam taka niemalze cieknaca biala wode
a dzisiaj jak zobaczylam, jakie sa geste, to az sie przerazilam, ze moze to jakis znieksztalcony czop
ja nie chce jeszcze rodzic

Na Mazurach to same bociany, a ja caly maj tam przesiedzialam... No i sie napatrzylam U nas bocianowi sie pokickalo, bo mial leciec do mojej starszej siostry... pijany jakis pewnie

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 19:37   #482
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

melduję się w nowym wąteczku i uciekam kąpać maluszka potem mlesio i usypianie
Stary 2012-01-17, 19:41   #483
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
no i miałam wczoraj napisać co nieco o swoim porodzie ale oczywiście czasu brak teraz mały śpi nakarmiony wiec skorzystam z wolnego i naskrobię opis
tak jak wiecie w pon 9.01 rano zaczeły mi odchodzi wody, zadz do swojej położnej i umówiłyśmy się na 13 na IP. w tym czasie miałam małe skurcze, bardziej odczuwałam to jak rozpychanie się małego w macicy i nic nie bolało na dole czs minał na przygotowaniach i po 12 ruszyliśmy z tż do szpitala... tam zostałam zbadana tak że te wody co deszły w domu to jakieś 30% a ja myślałam ze wsystkie ale nie miałam ani cm rozwarcia więc położna zadecydowała ok 13.30 że pod oxy idziemy. Z IP przeszliśmy na blok porodowy, trafiłam do super sali - no bajka gdyby nie to co cię tam czeka przed 14 podłaczyli ktg i oxy a po kilkdziesięciu min przy rozwarci 4cm ZZO. Potem wszystko migiem poszło i ok 15.30 położna do mnie PRZEMY a ja w panikę
no i parłam parłam bez krzyku, raczej takie mmmm yyyyy i tyle jak z wysiłku ale wokół słyszałam krzyki kobiet jak obdzieranych ze skóry...
i tak o to o 16 przyszedł na świat nasz Aleksander a mąż na 4razy przeciął pępowinę - a położa że będziemy mieć czwórkę dzieciaków, taaaa brakującą trójkę to chyba sam sobie urodzi
niestety trochę popęałam i musieli mnie naciąć. Krwawa jatka zaczęla się podczas szycia - mam tak kruche naczynia że miałam ogromny upyw krwi, lekarze wiecej czasu spędzali na wacikowaniu i oczyszczaniu krwawiącej tkanki niz na szyciu - trwało to ze 2h podcza tego czasu maluch byl z tatą a ja samiusieńka z lekarzami na sali leżalam....
Po wszystkim miałam czas na dojście do siebie, koło 19 położna z mężem pomogli mi wstać i umyć się a potem odpoczywaliśmy sobie i czekaliśmy aż nas zaprowadza na sale poporodową, Podczas tego czekania przyszła lekarka i wyjęła mi cewnik do ZZO. Niestety po kwadranisie zemdlałam= albo z utraty krwi, albo z wrażenia albo po wyjęciu cewnika.... dostałam drgawek i leżalam jeszcze ponad godz na łóżku porodowym... na salę po porodzie pojechałam wózeczkiem
super, bo trafiła mi się 2os sala, z łazienką... ponieważ była już 22 mąż musiał się zbierac migiem, a my zostaliśmy sami...byłam tak słaba że przez dobę małego podawały mi położne. w środę dostał żółtaczki i zabrali mi go na dobę na lampy na noworodki tragedia....
oddali po dobie bo zwolniło się nałóżeczkowe naświetlanie, takie urządzenie które wkłada się do tego wózeczka z dzieckiem i sama się nim zajmujesz, przekładasz z boku na bok itp. także trochę trwało nim wyszliśmy stamtąd...
Niestaty, mam problem z kramieniem, pokarm mam ale mały nie chce ssać i spazmuje - podczas jednej z takich akcji przystawiania dostał BEZDECHU mam nadz że żadna z was nigdy czegoś takiego nie doświadczy.... na szczęście pod salą przechodziła położna i szybkim klepnięciem przywróciła mu oddech
więc ściągam pokarm i karmię go butelką na szczęście mam pokarm i starcza na jego potrzeby jednak tyyyyyle czasu mi się z tym schodzi...
próbuję go przystawiać ale niestety bez rezultatu a w szpitalu wiele połoznych próbowało ale niestety maluch jest słodkim leniem

dziś byliśmy na kontroli u lekarza i już przybrał nam ponad wagę po urodzeniu także super.
wreszcie opis poród w sumie miałaś fajny,ale to co później .Szkoda że brakuje ci czasu na odwiedzanie nas ,no ale taka kolej rzeczy
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość

muszę się pożalić tydzień temu wylicytowałam kosz mojżesza i od razu zapłaciłam , dzisiaj pisze do laski gdzie mój kosz bo go nie dostałam a ona, że go nie wysłała bo poczta nie chciała przyjąc przesyłki bo za duża- i że będzie szukała taniego kuriera bo na razie nie znalazła( bo chcą za przesyłkę więcej niż kosz kosztował , jakaś niepoważna pierwszy raz na kogoś takiego trafiłam jakbym nie napisała to pewnie by szukała z miesiąc bez żadnej informacji
Ludzie to są jacyś nienormalni ,jak tak można
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
ty mi tu nie fikaj
strach się bac
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 19:44   #484
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Kolejna sie meczy...
za Natalie
no masz
i Ty zdechlak
to moze po maluchu za dwa zdechlaki
ja tez dzisiaj zagonie swojego do kocura

na razie jezdzi po aptekach i szuka przescieradel foliowych i wszedzie go odsylaja z kwitkiem

a zamiast wkladek caly czas wciskaja mu podpaski, ale juz go uczulilam,zeby sie nie dal, tak jak Twoj

oooooo
moj ziom
no wlasnie wczesniej mialam taka niemalze cieknaca biala wode
a dzisiaj jak zobaczylam, jakie sa geste, to az sie przerazilam, ze moze to jakis znieksztalcony czop
ja nie chce jeszcze rodzic

Na Mazurach to same bociany, a ja caly maj tam przesiedzialam... No i sie napatrzylam U nas bocianowi sie pokickalo, bo mial leciec do mojej starszej siostry... pijany jakis pewnie
w pon jak byliśmy po pampersy dla małej bo była promocja to wzięłam go za rączke, zaprowadziłam do półek z wkładkami i tłumaczyłam głośno i wyraźnie '' Kochanie tak wyglądają wkladki '' myślałam że mi sie spali na tych policzkach słodziak mój

Tak mi się przypomniało że ktoś pytał o tygryska . Ja jestem fanką serailu magda M. i tam Wojtuś robił Agacie tygryska przez telefon

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 19:50   #485
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Widzialam ze u Agatka, Oluski i Inutil dalej cisza sie nam wymecza psychicznie te kobitki. Ale jeszcze troche i maluchy im wszystko wynagrodzą

Ja bylam na tym ktg, położna zdziwiona czemu tak wczesnie lekarz mnie skierował, bo wg OM to jestem w 37tc dopiero, no ale wytlumaczyłam ze podobno malutkiej sie spieszy i mialam byc.
No i ktg wyszło' ksiazkowo' cokolwiek to znacz skurczyk jeden czy dwa był , chociaz ja nie czułam, a tak to delikatne takie
tak sie bałam ze faktycznie szybciej urodze, ale teraz chyba przestaje w to wierzyc, i raczej nastawie sie na przeterminowanie, bo przynajmniej nie bede sie schizowac

No i bylam na malych lowach w lumpiku, dla Lenki wynalazłam kolejny kombinezon i w jysku koszyczki na kosmetyki dla małej, i obrusik i jestem zadowolona i zmeczona
wiadomo jak to z lekarzami - moga się mylić ale lepiej że wysyła niż jakby nie wysyłał a oś by się działo
Cytat:

Leb mnie boli , załatwiałam sie dzis 4x i mi niedobrze
oo

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 20:04   #486
uska000
Zadomowienie

dzien dobry i dobranoc..

jetem wykonczona maly ma chyba kolki spi po 10 minut je 2 minuty i tak w kolko.. juz tak uwazam na to co jem .. nie mma sily;( pije herbate koperkowa bo on nie chce.. i dzis dalam mu pierwszy raz kropelki na kolke zobaczymy jaka bedzie noc ja juz nie wyrabiam..

kciuki za dziewczyny..

i dobranoc poki maly spi moze i ja pospie 15m..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 20:14   #487
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dzien dobry i dobranoc..

jetem wykonczona maly ma chyba kolki spi po 10 minut je 2 minuty i tak w kolko.. juz tak uwazam na to co jem .. nie mma sily;( pije herbate koperkowa bo on nie chce.. i dzis dalam mu pierwszy raz kropelki na kolke zobaczymy jaka bedzie noc ja juz nie wyrabiam..

kciuki za dziewczyny..

matko 15 min snu,ale miejmy nadzieję ,ze kropeli pomogą
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 20:18   #488
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
a podmylas sie przed siusianiem? mo gin mowil, ze czasem kobitki zapominaja, a pochwa jest zanieczyszczona i dostaje sie to do moczu i wtedy moga byc dziwne wyniki
racja mój lekarz też uprzedzał żeby przed oddaniem siuśków się dobrze podmyć i oddać mocz z drugiego strumienia bo inaczej wyniki mogą być przekłamane

ale nudny wieczór dzisiaj mam co by tu porobić

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 20:32   #489
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
Kasia... chodzi mi o cerate zeby na materac polozyc w razie odejscia wod zeby go nie zachlapac... bo moj jest nowy... ma dopiero miesiac
Ania, nie lepiej kupić podkłady w aptece? Lepsze są, nie szeleszczą, wchłoną wody a to co zostanie śmiało możesz kłaść na przewijaczek ja tez śpię z podkładem bo szkoda materacyka

Zuzia, szybka akcja i sprawna szkoda tylko, że namęczyłaś się z tym szyciem i tym całym zajściem po.... co do karmienia piersią, oby Ci się udało maluszka nauczyć ssać pierś maluszek leniuszek
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 20:39   #490
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Witam na nowym wątku

Przede wszystkim Bambusiek i Neska - wielkie Gratulacje!

Ja dzisiaj miałam wizytę, i troszkę jestem niepocieszona, bo miałam nadzieję chociaż na małe rozwarcie, a tu niestety nic!

Szyjka zamknięta i dość długa, dzieciątko nie za wielkie bo ok 3300 waży i troszkę małe na swój wiek. Tym się nie martwię bo mój pierwszy synek się przeterminował i miał tylko 3110 przy urodzeniu.
Lekarz kazał mi iśc na KTG, bo martwi go że mam stare łożysko, ale nic nie mówił o wydolności.

Synek nie do końca wiadomo czy jest synkiem,bo od badania w 20 tyg, kiedy wyszedł chłopak, nie mam potwierdzenia, bo na każdym kolejnym USG nie widać...

Zastanawiam się czy przyspieszać jakoś ten poród czy nie... tylko jak?
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 20:52   #491
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez ja tez . A jak zobaczyłam wczoraj zwiastun kolejnego odc na youtube to padłam i sie wciągnelam jeszcze bardziej. Oglądałaś juz nowy odc ?
jeszcze nie, bo chce poczekac chociazby na angielskie napisy (na pl sie nie doczekam)
niby jestem po filologii, ale sa seriale, ktore jak ogladam,to nie wszystko rozumiem i wlasnie plotkara jest jednym z nich
np desperatki moge ogladac bez zadnego problemu, jakos tak wyraznie mowia, a tu mam problem
ale chyba nie doczekam i zaraz sobie wlacze
tylko wysle tzta po gofry
Cytat:
Napisane przez AgaMili
Co do boli i skurczy to ja je mam od 2 miesiecy i takze nie wiadomo czy urodzisz wczesniej

mam nadzieje ze nie
ja nie wiem
im blizej, tym mam wiekszegos tracha, ze nie nadaje sie do tej roli

Stary 2012-01-17, 21:01   #492
MissZuzia
Zadomowienie

Buziaki

Na szczęście uśmiech malucha jak wpada w błogi sen po nakarmieniu wynagradza mi wszystkie bóle jakie jeszcze mi dokuczają
Mogłabym go całować i całować, jest taki cudny

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
wreszcie opis poród w sumie miałaś fajny,ale to co później .Szkoda że brakuje ci czasu na odwiedzanie nas ,no ale taka kolej rzeczy
czas brak i jak mam wybrać czy godzinka snu czy net to komp idzie w zapomnienie
korzystam ze snu póki mogę bo zaraz lada chwila pewnie czeka mnie to co uska przeżywa....

Cytat:
dzien dobry i dobranoc..

kciuki za dziewczyny..

oj kochana współczuję, może jakoś mu przejdzie szybko

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

Zastanawiam się czy przyspieszać jakoś ten poród czy nie... tylko jak?
mi położna poleciła brać oeparol (z wiesiołka), kupiłam w weekend a w pon wody mi odeszły

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 21:01   #493
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
dzien dobry i dobranoc..

kciuki za dziewczyny..

o matko, Uska, trzymaj sie dzielnie
mam nadzieje, ze kropelki pomoga
a masz sab simplex?

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
racja mój lekarz też uprzedzał żeby przed oddaniem siuśków się dobrze podmyć i oddać mocz z drugiego strumienia bo inaczej wyniki mogą być przekłamane

ale nudny wieczór dzisiaj mam co by tu porobić
film,serial,ksiazka,gazet ka,kapiel przy swiecach,pizza

lepiej korzystaj poki mozesz

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Ania, nie lepiej kupić podkłady w aptece? Lepsze są, nie szeleszczą, wchłoną wody a to co zostanie śmiało możesz kłaść na przewijaczek ja tez śpię z podkładem bo szkoda materacyka
a o jakie podklady dokladnie chodzi ? bo ja tez musze sobie cos ogarnac

Stary 2012-01-17, 21:04   #494
Dark lady
Zakorzenienie

A mój TŻ sobie śpi od 17, a miał mnie zabrać na shoarmę dzisiaj

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 21:07   #495
pearpearl
Wtajemniczenie

Zgadnijcie, komu przed chwila tz przywiozl gofry, bita smietane i polewe truskawkowa?

Stary 2012-01-17, 21:08   #496
Dark lady
Zakorzenienie

Pearl takie np.: http://www.nokaut.pl/podklady-higien...py-10-szt.html

Łee, a mój tak sobie śpi i tylko kanapki mi zostały

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 21:11   #497
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
A mój TŻ sobie śpi od 17, a miał mnie zabrać na shoarmę dzisiaj
to budz go, bo zaraz kuchnie zamkna

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Pearl takie np.: http://www.nokaut.pl/podklady-higien...py-10-szt.html

Łee, a mój tak sobie śpi i tylko kanapki mi zostały
dziekuje
wlasnie podobno pan w aptece polecal takie tztowi, ale mi Mama mowila, ze kupowala dziadkowi cale przescieradlo takie zabezpieczajace przed moczeniem i myslelismy, ze takie bedzie najlepsze, bo ja sie bardzo wierce i zmieniam pozycje, czasem jestem na swojej polowie, czasem na tzta polowie, czasem prawie na tzcie i nie wiem, czy te podklady wystarcza

Stary 2012-01-17, 21:11   #498
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Zgadnijcie, komu przed chwila tz przywiozl gofry, bita smietane i polewe truskawkowa?
hi hi a mi już miłość do słodyczy przeszła

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 21:20   #499
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hi hi a mi już miłość do słodyczy przeszła
bo masz 100 % slodyczy w łóżeczku

Stary 2012-01-17, 21:22   #500
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Wiesz co ja takie mam, tylko rozmiar kupiłam 90cm x 60cm 5 sztuk, idealne na przewijaczek

http://seni.pl/produkty_seni/przegla...ktow/seni_soft dostepne w aptece
Stary 2012-01-17, 21:23   #501
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Oj to cofam to, co napisałam
Mi się zawsze podobało Marysia, ale tak mówią na moją teściową i dlatego, żeby przypadkiem nie pomyślała, że to na jej cześć skreśliłam to imię No ale jest chłopiec, więc nie musiałam się zastanawiać
Marysia mi się niekoniecznie podoba, ale i tak byłaby zajęta (córeczka kuzynki, urodzona we wrześniu) ....
Cytat:

Cytat:

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 21:24   #502
pearpearl
Wtajemniczenie

Mialam byc na niego zla przez minimum tydzien,ale chyba nie dam rady...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120117207.jpg (101,5 KB, 32 załadowań)

Stary 2012-01-17, 21:28   #503
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
ja bym się jeszcze podąsała
Stary 2012-01-17, 21:28   #504
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co ja takie mam, tylko rozmiar kupiłam 90cm x 60cm 5 sztuk, idealne na przewijaczek
http://seni.pl/produkty_seni/przegla...ktow/seni_soft dostepne w aptece
dziekuje jak nie znajde tego przescieradla, to tez takie kupie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Agawoo, nie denerwuj sie. Pomysl, ze to tylko dlatego, ze tz jest czasem pijaczyna i musi pozniej odkupic winy

Stary 2012-01-17, 21:30   #505
ultraradiola
Wtajemniczenie

PEARL Tobie to dobrze

aaaaaaaaaaaa ja też chcę teraz powinnam Cię za zrobienie smaka

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 21:31   #506
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bym się jeszcze podąsała
fakt
to moze jutro zrobi mi tort szwardzwaldzki

Stary 2012-01-17, 21:34   #507
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Pearpearl chodzi o takie ochraniacze, żeby np. siusiu nie przemokło do materacyka. Ja kupiłam taki sprzęt w ikea za 19 pln.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40143304/
na to mam nałożoną matę i dopiero prześcieradło
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40150295/
Te ochraniacze albo ceratki nie za bardzo przepuszczają powietrze, dlatego ja nałożyłam na to tą bawełnianą matę i dopiero na to prześcieradło.
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 21:40   #508
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Pearpearl chodzi o takie ochraniacze, żeby np. siusiu nie przemokło do materacyka. Ja kupiłam taki sprzęt w ikea za 19 pln.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40143304/
na to mam nałożoną matę i dopiero prześcieradło
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40150295/
Te ochraniacze albo ceratki nie za bardzo przepuszczają powietrze, dlatego ja nałożyłam na to tą bawełnianą matę i dopiero na to prześcieradło.
ooooo
fajny zestawik tylko troche droga ta mata
ale wlasnie tak sobie myslalam, ze jak sie da sam ochraniacz to troche lipa, bo nie przepuszcza powietrza :/

Bambusiek napisala:
Dzieki wielkie (za gratulacje), a co u innych Dziewczyn? Neta mam w kom, ale wizaz mi ciagle zamyka Maly jest super, tylko oczywiscie w kwestii karmienia nie mozemy sie zgrac

Stary 2012-01-17, 21:44   #509
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie zawsze się podmywam a tu teraz takie coś :/ W czwartek wizyta to zobaczę, co gin powie.

Cytat:
dzien dobry i dobranoc..

Mojej koleżanki synek pije wodę koperkową i to jest coś innego niż herbatka koperkowa. Może tego spróbuj?

Cytat:
Zaklepuję jednego gofra

Co do tych podkładów, to na początku myślałam, że ceratka wystarczy, ale koleżanka mnie uświadomiła (myślę, że gdyby nie zanik szarych komórek w ciąży, to może i sama bym na to wpadła ), że po tej ceratce to wszystko spłynie na łóżko i żeby ręcznik podłożyć dodatkowo. No i chyba tak zrobię. Te podkłady mam, ale chyba ręcznik w razie czego więcej wchłonie
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 21:46   #510
Anulka_86
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
Nie było mnie tutaj dawno ... i jeszcze na stary wątek weszłam.

Na początku GRATULUJE nowym mamusią niech pociechy rosną zdrowo a mamusie mają dobre humorki i szybciutko niech wracają do formy....

Ja teraz wchodzę tylko Was poczytać. Brak czasu ponieważ SESJA.
Moja przed ostatnia sesja w życiu- mam nadzieję... bo ostatnia to już pikuś..obrona itp.

Sesja zaczyna się od poniedziałku ale teraz mam masę zaliczeń i przedterminów z egzaminów. Jutro też...więc zaraz lecę się uczyć dalej.

Ja i Hubik w brzuszku , czujemy się super.. nadal nic nie boli itp. w piątek 35 tydzień zaczynamy.
Zaczynam się obawiać porodu... Mąż też zaczyna tekstami rzucać ,że jak się tam napatrzy to może potem nie będę go pociągać... itp.
Jakoś zawsze był przeciwny porodowi rodzinnemu, ale bardzo go prosiłam i mówiłam ,że zawsze może wyjść pod koniec jak coś i się zgodził... a teraz im bliżej to chyba też zaczyna się denerwować i mi mówi takie rzeczy. Ja mu odpowiedziałam, że nie ma problemu... płakać nie będę jak nie będę go pociągać przez pewien czas...

i nie mamy jeszcze łóżeczka ( materaca i pościeli ).. a i poszukuje teraz ładnego dresiku - najlepiej białego lub niebieskiego na wyjście ze szpitala. Chce taki polarkowy aby był ciepły bo kombinezon nie jest za grupy a nie będę kupować nowego bo chyba bezsensu... w marcu mam nadzieję ,że będzie się robić cieplej.

uciekam bo głodni jesteśmy a poza tym nauka czeka...

pozdrawiam
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości