Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 22:00   #4621
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dziewczyny zanim nadrobię to chcę Wam wszystkim podziękować bardzo za kciuki
wczoraj w nocy przez cesarskie cięcie przyszła na świat moja siostrzenica Natalia ma 51 cm i 4120 g. mała kluseczka i - jeśli wierzyć jej tatusiowi- najpiękniejsza na świecie
gratuluję!!!:jup i:

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy na Was też tak działa śnieżna pogoda? Bo ja to najchętniej bym się zakopała w kołdrach po uszy i spała, spała, spała...
Mam mega lenia.
a ja uwielbiam taką pogodę jak dziś mieliśmy
śnieżno, słonecznie , bezwietrznie i lekki mroz
Byliśmy ze 2h na spacerze i wracać nie chcieliśmy

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy Wy podgrzewacie deserki?
Typu jabłko, morela?
I czy dzieciaczki zjadają cały słoiczek 125g deserku na jeden raz?
nie podgrzewam czasem daję nawet prosto z lodówki jak jakiś zostanie.
zjada różnie, ale przeważnie cały duży słoiczek

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Kurcze macie jakiś sposób na bolący kark? Bo czuję się jak kaleka, boli jak cholera i sztywna, że nie ma jak się obrócić
masaż i długie stanie pod gorącym prysznicem, co uwielbiam

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Dziewczyny oszaleje. Szymek znowu przeiebiony.przeciez to idzie sie powiesic. Nie minal tydzien. Katar mu z nosa leci ciurkiem. No i znowu tylko mama. Co ja mam z tym zrobic??
kajool a może ten Wasz katarek jest na tle alergicznym?
tak mi się przypomniało, bo Filip jak był mały miał długo katar i lekarka nam powiedziała że może to być alergiczne, jeśli nawraca...
na szczęscie nie było, bo przeszło
inhalujecie się?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:03   #4622
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Marinko pokaż ;>> I napisz o bólu
Aj zmalowana kolczyki już powyciągane. Jakoś wyrosłam z nich. W pępku to w gimn. przed mamą w ukryciu do Mielca jechałam do studia na przebicie. Ale było strachu, że pucówa będzie Ale że mama z wyluzowanych, to jej się spodobało i sama chciała. Ale powiedziałam, że jej nie przystoi
A ojciec to do tej pory nie wie, tak się mną interesował zawsze
Język też ( co najdziwniejsze - z wszystkich przekłuć najmniej bolało ! byłam w szoku, bo przecież jak przygryziemy język to tak boli... ) w tajemnicy. Kolczyk w pępku wyciągnęłam chyba w 3 miesiącu ciąży.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:08   #4623
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Agadus, miałam pytać, używasz dalej kremu Effaclar Duo? Bo ja chyba go sobie odpuszczam, na początku nawet ładną miałam buzię, poznikały pryszcze, a teraz to jakaś masakra, dawno nie miałam takiego wysypu wkurzona jestem, już nie wiem czym mam twarz smarować
wiesz co u mnie przez pierwsze kilka dni wyszło dosłownie kilka takich malutkich krostek i nic, a że mam cere mieszana z tendencja na sucha -policzki- to mnie troche wysuszał, nie wiele go zużyłam z tubce jest 3/4 ,sama wiesz jaka jest konsystencja, to raczej żel nie krem, i nie uzywam, ale Ty jak juz tak daleko zabrnęłaś to ja bym na Twoim miejscu dalej uzywała, no chyba,że Cię to aż tak przeraża, sam krem ma dzialanie oczyszczające,więc to co jest pod skórą musi wyjść.

Natka dziękuję za kciuki

Marinapiękne tatuaże, ja juz od kilku lat myslę nad zrobieniem tatuażu na nadgarstku, i najpierw to miało być imię córki( wtedy jeszxcze Nati nie było), albo data urodzin i inicjały, a i tak jak bym chciała zrobić to muszę czekac aż skończę karmic, bo niby to naturalne barwniki ale tatuazysta czy jak mu tam ten co robi tatuaże, powiedział,żeby poczekać aż przestane karmić

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:09   #4624
Zmalowana
Zakorzenienie

marinko ale tatuaże na nadgarstkach pokaż. A w pępku to sama sobie przekuwałam i to dwa razy W nosie jak miałam 13-14 lat (rodzice się zgodzili bo ich katowałam długooo o to) i miałam przerąbane w gimnazjum u nauczycieli. Ja bym chciała coś drobniutkiego na nadgarstku właśnie żeby można było przykryć. Jakaś nutka czy coś. W tym stylu
Ten ze skrzydłami mi się podoba, ale chciałabym taką drobnice. A na nózce boskie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12726642190_0.jpg (15,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg music+7.jpg (20,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img94173.tatuaze.204983.jpg (26,9 KB, 18 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:11   #4625
Marina1
Zakorzenienie

zmalowana specjalnie dla Ciebie teraz idę zrobić foto do łazienki, bo tam jasno, a tu w sypialni skąd pisze już dzieć śpi. Czekaj chwilkę
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-01-17, 22:14   #4626
Kajool
Zadomowienie

youyou tez sobie o alergii pomyslalam. inhaluje go sola fizjologiczna.
Stary 2012-01-17, 22:16   #4627
youyou
Zakorzenienie

To jak się chwalimy postępami to mogę powiedzięć oficjalnie że Lila zaczęła raczkować na razie daje 3-4 raczki i pada na brzuch ale spokojnie przedostaje się już tam gdzie chce.
takze wkracza na teren Filipa, łapie jego resoraki, pożera i w ogóle cała aż się trzęsie żeby wszytskiego dotknąć.
Filip jest mniej szczęśliwy i tylko krzyczy " Nie rusz!" , "nie jedz tego"

Filip dziś urzadził sobie z jej pleców zjeźdzalnie, kładzie na nich wagoniki i cieszy się jak zjeżdzają, potem klepie Lilę po tyłku i krzyczy "ale fajnie"
Stary 2012-01-17, 22:22   #4628
Marina1
Zakorzenienie

No i moje ręce

No na nodze, co dałaś fajne, tylko, że dla mnie mogłoby być zdeka większe. Na nadgarstku? Hmm a klucz wiolinowy? Taki malutki? Fajnie się prezentuje, bo są zawijaski różne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0365.jpg (102,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0366.jpg (103,9 KB, 55 załadowań)

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-17 o 22:24
Stary 2012-01-17, 22:24   #4629
agadus
Wtajemniczenie

Marina dobrze ,że napisałas, że to kwiat lotosu, bo ja myslałam,że chryzantema, przepraszam, i tak wpatrywałam się i jak nic chryzantemę widziałam,

zmalowana ten na nodze super, taki delikatny i kobiecy

Stary 2012-01-17, 22:27   #4630
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
To jak się chwalimy postępami to mogę powiedzięć oficjalnie że Lila zaczęła raczkować na razie daje 3-4 raczki i pada na brzuch ale spokojnie przedostaje się już tam gdzie chce.
takze wkracza na teren Filipa, łapie jego resoraki, pożera i w ogóle cała aż się trzęsie żeby wszytskiego dotknąć.

Filip dziś urzadził sobie z jej pleców zjeźdzalnie, kładzie na nich wagoniki i cieszy się jak zjeżdzają, potem klepie Lilę po tyłku i krzyczy "ale fajnie"
Ale slodko!
No i wielkie To chyba pierwszy raczek na watku.

Temat tatuazy to nie moja bajka..ale fajnie tak poczytac jakie kto ma pasje.

Ide. Dobranoc!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:27   #4631
Marina1
Zakorzenienie

zmalowana a tu masz tatoo mojej znajomej ( robiła też u tego mojego gostka, on zawsze na zakończenie robi fotę i wkleja do swojego albumu )- zdjęcie z jego oficjalnej strony -
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg klucz.jpg (29,7 KB, 43 załadowań)
Stary 2012-01-17, 22:29   #4632
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
No i moje ręce

No na nodze, co dałaś fajne, tylko, że dla mnie mogłoby być zdeka większe. Na nadgarstku? Hmm a klucz wiolinowy? Taki malutki? Fajnie się prezentuje, bo są zawijaski różne
super

Stary 2012-01-17, 22:33   #4633
Marina1
Zakorzenienie

agadus kochana jestes cmok cmok
Stary 2012-01-17, 22:34   #4634
Kajool
Zadomowienie

youyou gratulacje dla duzej panienki. Aty uczylas ja jakos, czy ona tak sama??
Stary 2012-01-17, 22:38   #4635
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
J

Piszecie ile jedzą Wasze pociechy. Dominik wchłania cały słoiczek i prosi się o więcej. W ogóle to teraz sporo je. Wygląda to tak:

- 5.00 180 ml mleka
- 8.00 180 ml mleka
- 10.00 125 gram deserku
- 12.00 180 ml mleka
- 14.00 125 gram obiadku
- 16.00 180 ml mleka
- 19.00 180 ml mleka

Wypadałoby odjąć mu któreś mleko, ale nie wiem jak. Deserek to nie jest samodzielny posiłek. Już prędzej obiadek. No ale na razie dostaje tylko mniejszy słoiczek. Jedzenie o 5 jest jedzeniem nocnym i na razie też pewnie zostanie. Macie jakiś pomysł jak go poprzesuwać?
j bym deserek przesunęła na czas po obiedzie, powiedzmy tak
5 -mm
8 mm
11-mm
14/15 obiadek
18-deserek
19-mm na noc

wtedy wypada Ci jedna butla mm

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

a moje dziecko dzis prawie nic nie zjadlo

o 10 rano 150 ml mleka
o 13 obiadek (sloiczek)
o 14 deserek (sloiczek)
i tyle!!!!!!!!!!
CO jest?

to jest nic????

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
julka nie ma chorej tarczycy
ale HGB ma 10,9 Brumek wypowiedź się-mało nie?

moim zdaniem HGB jest w normie, co prawda tej niższej ale nie ma powodów do zmartwień

Co do schematów to u nas jest tak
9 - kaszka na gęsto podana łyżeczką ok 120/150ml (dostaje ją od paru dni ale już widzę że to jest hicior )
13/14- UU (zależy o której ze spaceru wrócimy)
15-obiadek
18- deserek
19- UU
20 (po kąpieli) 180ml MM
i w nocy UU - ostatnio pobudki ok 24, 4 i 7
Stary 2012-01-17, 22:48   #4636
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Kajoolku Bidulki wy
zaciskam kciuki żeby Szymek przystojniak wyzdrowiał

Marinkoteż bym Cię na ulicy na pizze wyrywała

Brumeczkudziś krwi już nie bylo, ale z jednego czka cały czas wypływa troszke ropki
usilnie płukamy i masujemy, mam nadzieje że sie udrożnią

i właśnie tu pytanie do jacieee i editki
wam po zabiegu jak długo oczka sie oczyszczały

youyou gratki dla raczka nieboraczka

czas szorowac pachy i spać
Stary 2012-01-17, 22:48   #4637
iwonap79
Raczkowanie

cze sc Mateczki
dołączam, do klubu- oddam dziecko w dobre ręce))
mała przechodzi albo skok, albo zęby, albo stres po wczorajszej szczepionce a najszybciej wszystko razem))

wczorajsza szczepionka ok. chwilka płaczu))
co do tatu- boooskie, ale ja jestem zbyt klasyczna. bałabym się, że za jakiś czas mie się odpodoba

gartki dla kolejnych miesięcy

aaa. muszę Wam coś opisać. mam daeką znajomą. młodszą- teraz 28 lat. wpadła w wieku 23 lat, szybki ślub. po roku rozwód- totalny gówniarz, a synek z autyzmem;((( brak możliwości pomocy od rodziny (bieda, brak mieszkania), ona brak pracy
dziewczyna teoretycznie złąmane życie...
właśnie wzięła ślub z kolegą, którego 2 lata temu spotkała przypadkiem)) gość zakochany w małym, zawozi na rechabilitację, ona kwitnie, ma pracę...
to tak ku pokrzepieniu serc...aż mi się micha cieszy)))) grunt to być optymistą i pomóc czasem szczęściu))
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 23:01   #4638
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Hej

Wiadomość mi wcięło ostatnio w klubie też

Dzisiaj miałam całą kuchnie do sprzatania Tż wymieniał kratke wentylacyjna i jak dmuchnęło sadzą i kurzem bo troche niedrożna była

Zrobiłam dla Krystka warzywka na parze , nie smakowały mu

Lili kiedy bedziesz parowac obiadki

Marina fajne tatuaże ja mam mały mniej więcej w tym miejscu gdzie Ty masz skrzydełka

Kosmetyki Nivea nie uczulają Krystianka

za wszystkie nowe umiejętnosci i ząbki

Jutro pędzimy na szczepienie prosimy o kciuki

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
brumku :kciuki ja o 13.30 wiec jutro opwiem wrazenia, pierwsze szczepienie bez TZ

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

to tak jak my

Cytat:
Aj zmalowana kolczyki już powyciągane. Jakoś wyrosłam z nich. W pępku to w gimn. przed mamą w ukryciu do Mielca jechałam do studia na przebicie. Ale było strachu, że pucówa będzie Ale że mama z wyluzowanych, to jej się spodobało i sama chciała. Ale powiedziałam, że jej nie przystoi
A ojciec to do tej pory nie wie, tak się mną interesował zawsze
Język też ( co najdziwniejsze - z wszystkich przekłuć najmniej bolało ! byłam w szoku, bo przecież jak przygryziemy język to tak boli... ) w tajemnicy. Kolczyk w pępku wyciągnęłam chyba w 3 miesiącu ciąży.
Podziwiam za odwagę Ja to ledwo uszy przebiłam.. po pierwszym chciałam uciekać gdzie pieprz rośnie a przebijała mi babcia na ziemniaka.. do tej pory mnie dziwi fakt, że równo jej to wyszło

Cytat:
No i moje ręce

Pierwszy

Zmykam spać... chociaż wcale mi się jakoś nie chce ale jak nie pójdę to rano będę sobie w brodę pluć.. Dobranoc wszystkim
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 00:36   #4639
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Cytat:
Niesamowite że to już Brawo Lilka zdolniach jest
A Filip zabawny

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczkudziś krwi już nie bylo, ale z jednego czka cały czas wypływa troszke ropki
usilnie płukamy i masujemy, mam nadzieje że sie udrożnią

czas szorowac pachy i spać
Pewnie że będzie dobrze

Tylko pachy dziś myjesz, Teliczku?

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
aaa. muszę Wam coś opisać. mam daeką znajomą. młodszą- teraz 28 lat. wpadła w wieku 23 lat, szybki ślub. po roku rozwód- totalny gówniarz, a synek z autyzmem;((( brak możliwości pomocy od rodziny (bieda, brak mieszkania), ona brak pracy
dziewczyna teoretycznie złąmane życie...
właśnie wzięła ślub z kolegą, którego 2 lata temu spotkała przypadkiem)) gość zakochany w małym, zawozi na rechabilitację, ona kwitnie, ma pracę...
to tak ku pokrzepieniu serc...aż mi się micha cieszy)))) grunt to być optymistą i pomóc czasem szczęściu))
iwona
Faktycznie historia ku pokrzepieniu serc

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:08 ----------

No nie wierzę, że już wszystkie śpicie
Stary 2012-01-18, 01:03   #4640
iustyna1
Wtajemniczenie

zgadnij kto nie spi ! Ja, ale to nie nowosc
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 06:59   #4641
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Obudzilam Malwis na karmienie, bo mi prawie UU wybuchly. Spala od 20 do 7 bez karmien w miedzyczasie, a i teraz drzemie przy piersi.
.
zazdraszczam
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
DOczytamm jutro, bo teraz zostawiam Cię samą, wybacz ALe jak się dizś wcześniej nie położę, to chyba w końcu padnę
no, to widze ze i ty jakies limity masz
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Heja

Ja tez mam ten sam problem (Natka, Iustyna) skóra na dłoniach pęka. Robią sie takie małe ranki, ktore w kontakcie z czymkolwiek pieka niesamowicie. Do tego sok z ogórków kiszonych lub z kapusty jak ma Kontakt z Moimi dłońmi to dosłownie pali żywym ogniem.
jeju, to musi byc cholernie uciazliwe
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Zapomniałam zapytać: Czy któreś z Waszych dzieci miało uczulenie na żel do mycia ciała i włosów dla dzieci z Nivea? Hanię po raz pierwszy strasznie wysypało i nie wiem kogo winić żel, czy kaszkę, bo zbiegło się w czasie. Pisałyście, że rumianek lubi uczulać, a Nivea jest z ekstraktem z rumianku.
nie uzywamy nivea wiec nie wiem
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dostałam próbkę kaszki mleczno-ryżowej z Bobovity (z bananami na MM). Czy któraś z Was ma może duże opakowanie tej kaszki? Chodzi mi o sposób przyrządzania. Chciałam dać Malwince na spróbowanie, ale nie chcę dawać od razu całej, a na instrukcji jest napisane jak wykorzystać całą próbkę - 45g na 150 ml wody. Może w instrukcji podają jakieś miarki czy cuś? Możecie mi sprawdzić ?
podziel proporcje na pol.ja tak zrobilam, bo za duzo szlo do smietnika
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Ku*wa! Wylałam herbatę na lapka tża!!!! Jak klawiatura nie będzie działać to utłucze mnie na maksa (oczywiście póki co, się nie przyznam - nic nie widziałam, nic nie słyszałam )
ja swojemu porysowalam ekran w plazmie i powiedzialam ze to on jak wnosil choinke
jak popsulam mu mikser to sie przyznalam
Cytat:

Dziewczyny czy Wy podgrzewacie deserki?
Typu jabłko, morela?
I czy dzieciaczki zjadają cały słoiczek 125g deserku na jeden raz?
nie przyszlo mi do glowy podgrzewanie.em il je tylko kilka lyzeczek- u nas to dopiero poczatki

Cytat:

wow.ale masz teraz ubaw co?
Cytat:

No nie wierzę, że już wszystkie śpicie
ja nie spalam, ale czuwalam przy malym, bo mu ewidentnie zeby ida. i cale popoludnie byl okropnie marudny. jak zasnal ok. 4 po poludniu to obudzil sie po 18;00 i juz darowalismy sobie kapiel. poszlismy wstepnie spac, bo on dalej chcial spac. w dzien byla tylko jedna drzemka-cale 45 min. normalnie ma 3 po godzinie kazda co najmniej,

czytam czytam i chce odpisac to:
1. emil wymaga uwagi i musze leciec
2, nie zaznacza mi wszystkich postow

dzis wraca T. to moze troszke mnie odciazy. nielubie byc sama w domu - zwykla boi dusza ze mnie. zreszta jako dziecko to beczalam jak mialam sama zostac nawet na 5 min.
wyglada na to ze ja zapalam: PSTRYK

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

kciuki dla wszystkich potrzebujacych i milego dnia
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 07:32   #4642
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
j bym deserek przesunęła na czas po obiedzie, powiedzmy tak
5 -mm
8 mm
11-mm
14/15 obiadek
18-deserek
19-mm na noc

wtedy wypada Ci jedna butla mm
No właśnie o czymś takim myślałam Tylko się trochę obawiam tego deserku o 18 żeby potem w nocy go brzuch nie bolał.

dla Lilki. Już widzę jak to cudnie wygląda. Dominik to leń. Nawet do siadania się nie ciągnie

Czyli tak:

5 -mm
8-9 mm (ewentualnie kaszka)
12 - mm
15-16 obiadek
17-17.30 deserek
19 - mm i spanie

Kajool może tak?

Cytat:
i właśnie tu pytanie do jacieee i editki
wam po zabiegu jak długo oczka sie oczyszczały
Około 1,5 tygodnia w kąciku pojawiała się ropa. Ale było tego dużo mniej niż przed przetykaniem. Tak jak "śpiochy" po nocy, tylko 24 godziny na dobę

Dzień doberek
Dzieć coś marudzi. TŻtowi dałam dospać. Ja to jestem dobra żona. Do pracy idę, a i tak wstaję o 6tej, a jego budzę dopiero przed wyjściem
Idę się malować.

Kciuki za dzisiejsze szczepienia - Vaniliowa, Brumek, Eveewe

Helenka Piwnookiej za kolejny miesiąc

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 07:40   #4643
agadus
Wtajemniczenie

jacieeeee miłego dnia w pracy
brunekta, nerolagdzie jesteście??
i w ogole sygine, beata, gdzie wy wszystkie jesteście??

a ja idę Oliwke zaprowadzic do przedszkola, papapa

Stary 2012-01-18, 07:55   #4644
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
o co jej chodzi?

nie wiem ale jakoś płakać z tego powodu nie będę hmmm...a może powinnam....?

Cytat:
kochane pamietacie jak mowilam ze u nas dolek finansowy i dylemat z dniem babci i dziadka??!! zobaczcie na jaki pomysl wpadlam i zrealizowalam
czlowiek czasem ma przeblysk
super!
Cytat:
Hejo ( jak pisze hejo to program mi poprawia na "gejów")

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
.... mam dość ząbkowania zwłaszcza u Leny, bidulka nie chce za bardzo mleka... widać,że głodna ale ja boli...
oj biedne dziewczyny..i Ty :przytula:
Cytat:
Fajne
My też jutro.

Cytat:
brumku :kciuki ja o 13.30 wiec jutro opwiem wrazenia, pierwsze szczepienie bez TZ
dasz radę, ja zawsze sama jeżdżę
Cytat:
to pięknie!

a tak w ogóle to dzień dobry

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Baboniku jak badania? trzymam nadal!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 07:59   #4645
BABONIK
Zadomowienie

ja też dzień dobry powiem... i jakoś tyle...

znów nie przespana noc

miłego dnia mimo wszystko dla wszystkich

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Aania dziękuję,testy po raz kolejne bardzo pozytywne tzn pozytywne dla alergologa,jak zobaczył bąble to powiedział: "super- wreszcie jakiś chory pacjent" bo wszyscy przede mną byli negatywni...A z okiem idę dopiero w piątek rano do neurologa...

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 08:09   #4646
Naataaszkaa
Raczkowanie

Dzień dobry

Nie mogę dojść do siebie dzisiaj mimo, że powinnam być wyspana Hania poszła spać o 19, o 4 jedzonko i przed 7 koopa więc koniec spania... Teraz drzemie po mleczku a ja siedzę z kawą i wcinam śniadanie... i czuję, że jakbym położyła głowę na klawiaturę to zasnęłabym w 2 sekundy

Nie mam weny.. idę poczytać pudelka
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 08:16   #4647
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
my jutro szczepienie - ciekawe ile moja klucha wazyi musze podpytac o zaswiadczenie ze karmie do pracy potrzebne.
będzie dobrze!
Jakie szczepionki wybrałaś?

Ja wcześniej sama jeździłam a ostatnio był z nami Tż.
Myślałam, że go ubije
Radek płakał strasznie a Tż tak grzechotką napierniczał, że myślałam, że mi głowa pęknie
Wiem, że chciał dobrze

Cytat:
My też jutro.

pneumokoki tak?

Cytat:
Lili kiedy bedziesz parowac obiadki

za szczepienie!

Jeszcze w parowarze nie gotowałam bo Radkowi obiadków jako takich jeszcze nie podaję.

Ale wiesz co?
Ja nie umiem w parowarze gotować
Pierwszy raz mam do czynienia z takim urządzeniem.

Cytat:
dla Lilii

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie mogę dojść do siebie dzisiaj mimo, że powinnam być wyspana Hania poszła spać o 19, o 4 jedzonko i przed 7 koopa więc koniec spania... Teraz drzemie po mleczku a ja siedzę z kawą i wcinam śniadanie... i czuję, że jakbym położyła głowę na klawiaturę to zasnęłabym w 2 sekundy

Nie mam weny.. idę poczytać pudelka
Może za długo spałaś?

Cześć!
Ja cała obolała.
Radek spał z nami, wiercił się. Odkrywał, ja przykrywałam.
Później pilnowałam żeby się nie przydusił
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 08:41   #4648
brumek
Zakorzenienie

Hejka
O tak skandalicznej porze dawno nie byłam na nogach No, ale siła wyższa - jedziemy sie pneumokokować na 9.30

Cytat:

pneumokoki tak?
Tak

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

Aania dziękuję,testy po raz kolejne bardzo pozytywne tzn pozytywne dla alergologa,jak zobaczył bąble to powiedział: "super- wreszcie jakiś chory pacjent" bo wszyscy przede mną byli negatywni...A z okiem idę dopiero w piątek rano do neurologa...
Ale dowcipniś
Stary 2012-01-18, 09:03   #4649
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
My też dzisiaj w końcu wyszliśmy na spacer Trochę przez telefon pogadałąm z mamą (podobno duzo sniegu mają), a potem spotkałam koleżankę i jeździłysmy z wózkami Tyle, że jej córka potem zaczęła płakać, mój się obudził i płakali na zmianę Wygladało to tak, jakby ze soba rozmawiali
A ja odkryłam fajny krem Pisałyscie kiedyś o tych parabenach (?) i zaczęłam uważniej czytac etykiety. A w tym kremie tych parabaenów niby nie ma i dla mnie jest świetny, zwłaszcza że cena bardzo przystepna http://www.domzdrowia.pl/95108,aa-wr...em-na-noc.html
Wczoraj "macałam" ten krem w rossie, zaciekawił mnie. Tyle że ja pryszczata i przydałoby się coś z tym zrobić
Cytat:
zaneta to kwiat lotosu i ma symbolizować piękno, sensualność ciała kobiecego...
A wiecie, że jak się zrobi jeden tatuaż, to nie ma bata, żeby nie zrobić kolejnego
Ja te skrzydła zrobiłam jako gówniara ( 17 - 18 lat ), a potem co rok przybywało kolejnych.

A jeśli chodzi o nudę, nie traktuje tak tego, one to jakby cząstka mnie
świetne masz tatuaże i też tak uważam - to część ciebie
Cytat:

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
wiesz co u mnie przez pierwsze kilka dni wyszło dosłownie kilka takich malutkich krostek i nic, a że mam cere mieszana z tendencja na sucha -policzki- to mnie troche wysuszał, nie wiele go zużyłam z tubce jest 3/4 ,sama wiesz jaka jest konsystencja, to raczej żel nie krem, i nie uzywam, ale Ty jak juz tak daleko zabrnęłaś to ja bym na Twoim miejscu dalej uzywała, no chyba,że Cię to aż tak przeraża, sam krem ma dzialanie oczyszczające,więc to co jest pod skórą musi wyjść.
Kurcze widzisz mam taką samą cerę jak ty ... no i mam wrażenie że za mocny dla mnie ten krem, wysuszył mi skórę i przez to więcej pryszczy no chyba, że jest tak jak mówisz, że skóra się oczyszcza i one wszystkie muszą wyjść a potem juz będzie dobrze ... sama nie wiem co robić
Cytat:

Ale się uśmiałam a Lili to spryciula, już raczkuje skubana
Cytat:
Hejka
O tak skandalicznej porze dawno nie byłam na nogach No, ale siła wyższa - jedziemy sie pneumokokować na 9.30

Hejo
u nas noc standardowa - pobudki co dwie godziny ale wiecie co - człowiek to maszyna - jakoś się przystosowałam i nawet wyspana jestem
Teraz mała ma drzemkę, to się ogarnę.
Dzisiaj muszę coś wykombinować na dzień babci i dziadka jakieś laurki zrobimy chyba...
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 09:14   #4650
agadus
Wtajemniczenie

ellika to jak masz taka cerę jak ja to ja bym sie wstrzymała, kurcze, bo bardzo przesuszysz policzki, a to tez nie dobrze, a jak nakladasz to Cię piecze??
kurcze nie wiem, ja bym chyba przestała stosowac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości