|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
:jup i:Cytat:
śnieżno, słonecznie , bezwietrznie i lekki mroz ![]() Byliśmy ze 2h na spacerze i wracać nie chcieliśmy ![]() Cytat:
zjada różnie, ale przeważnie cały duży słoiczek Cytat:
![]() Cytat:
tak mi się przypomniało, bo Filip jak był mały miał długo katar i lekarka nam powiedziała że może to być alergiczne, jeśli nawraca... na szczęscie nie było, bo przeszło inhalujecie się?
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Aj zmalowana kolczyki już powyciągane. Jakoś wyrosłam z nich. W pępku to w gimn. przed mamą w ukryciu do Mielca jechałam do studia na przebicie. Ale było strachu, że pucówa będzie
Ale że mama z wyluzowanych, to jej się spodobało i sama chciała. Ale powiedziałam, że jej nie przystoi A ojciec to do tej pory nie wie, tak się mną interesował zawsze ![]() Język też ( co najdziwniejsze - z wszystkich przekłuć najmniej bolało ! byłam w szoku, bo przecież jak przygryziemy język to tak boli... ) w tajemnicy. Kolczyk w pępku wyciągnęłam chyba w 3 miesiącu ciąży.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natka dziękuję za kciuki Marina , powiedział,żeby poczekać aż przestane karmić
|
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
marinko ale tatuaże na nadgarstkach pokaż. A w pępku to sama sobie przekuwałam i to dwa razy
W nosie jak miałam 13-14 lat (rodzice się zgodzili bo ich katowałam długooo o to) i miałam przerąbane w gimnazjum u nauczycieli. Ja bym chciała coś drobniutkiego na nadgarstku właśnie żeby można było przykryć. Jakaś nutka czy coś. W tym styluTen ze skrzydłami mi się podoba, ale chciałabym taką drobnice. A na nózce boskie
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana specjalnie dla Ciebie teraz idę zrobić foto do łazienki, bo tam jasno, a tu w sypialni skąd pisze już dzieć śpi. Czekaj chwilkę
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
youyou tez sobie o alergii pomyslalam. inhaluje go sola fizjologiczna.
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
To jak się chwalimy postępami to mogę powiedzięć oficjalnie że Lila zaczęła raczkować
na razie daje 3-4 raczki i pada na brzuch ale spokojnie przedostaje się już tam gdzie chce.takze wkracza na teren Filipa, łapie jego resoraki, pożera i w ogóle cała aż się trzęsie żeby wszytskiego dotknąć. Filip jest mniej szczęśliwy i tylko krzyczy " Nie rusz!" , "nie jedz tego" Filip dziś urzadził sobie z jej pleców zjeźdzalnie, kładzie na nich wagoniki i cieszy się jak zjeżdzają, potem klepie Lilę po tyłku i krzyczy "ale fajnie"
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
No i moje ręce
No na nodze, co dałaś fajne, tylko, że dla mnie mogłoby być zdeka większe. Na nadgarstku? Hmm a klucz wiolinowy? Taki malutki? Fajnie się prezentuje, bo są zawijaski różne
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-17 o 22:24 |
|
|
|
#4629 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina dobrze ,że napisałas, że to kwiat lotosu, bo ja myslałam,że chryzantema, przepraszam, i tak wpatrywałam się i jak nic chryzantemę widziałam,
zmalowana ten na nodze super, taki delikatny i kobiecy |
|
|
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i wielkie To chyba pierwszy raczek na watku.Temat tatuazy to nie moja bajka..ale fajnie tak poczytac jakie kto ma pasje. Ide. Dobranoc! |
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana a tu masz tatoo mojej znajomej ( robiła też u tego mojego gostka, on zawsze na zakończenie robi fotę i wkleja do swojego albumu )- zdjęcie z jego oficjalnej strony -
|
|
|
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
super
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
agadus kochana jestes
cmok cmok
|
|
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
youyou gratulacje dla duzej panienki. Aty uczylas ja jakos, czy ona tak sama??
|
|
#4635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 -mm 8 mm 11-mm 14/15 obiadek 18-deserek 19-mm na noc wtedy wypada Ci jedna butla mm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moim zdaniem HGB jest w normie, co prawda tej niższej ale nie ma powodów do zmartwień Co do schematów to u nas jest tak 9 - kaszka na gęsto podana łyżeczką ok 120/150ml (dostaje ją od paru dni ale już widzę że to jest hicior )13/14- UU (zależy o której ze spaceru wrócimy) 15-obiadek 18- deserek 19- UU 20 (po kąpieli) 180ml MM i w nocy UU - ostatnio pobudki ok 24, 4 i 7
|
|
#4636 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajoolku Bidulki wy
zaciskam kciuki żeby Szymek przystojniak wyzdrowiał Marinkoteż bym Cię na ulicy na pizze wyrywała ![]() Brumeczkudziś krwi już nie bylo, ale z jednego czka cały czas wypływa troszke ropki usilnie płukamy i masujemy, mam nadzieje że sie udrożnią i właśnie tu pytanie do jacieee i editki wam po zabiegu jak długo oczka sie oczyszczały youyou gratki dla raczka nieboraczka czas szorowac pachy i spać
|
#4637 |
|
Raczkowanie
|
cze sc Mateczki
dołączam, do klubu- oddam dziecko w dobre ręce ))mała przechodzi albo skok, albo zęby, albo stres po wczorajszej szczepionce a najszybciej wszystko razem ))wczorajsza szczepionka ok. chwilka płaczu ))co do tatu- boooskie , ale ja jestem zbyt klasyczna. bałabym się, że za jakiś czas mie się odpodobagartki dla kolejnych miesięcy aaa. muszę Wam coś opisać. mam daeką znajomą. młodszą- teraz 28 lat. wpadła w wieku 23 lat, szybki ślub. po roku rozwód- totalny gówniarz, a synek z autyzmem;((( brak możliwości pomocy od rodziny (bieda, brak mieszkania), ona brak pracy dziewczyna teoretycznie złąmane życie... właśnie wzięła ślub z kolegą, którego 2 lata temu spotkała przypadkiem )) gość zakochany w małym, zawozi na rechabilitację, ona kwitnie, ma pracę...to tak ku pokrzepieniu serc...aż mi się micha cieszy )))) grunt to być optymistą i pomóc czasem szczęściu ))iwona |
|
|
|
#4638 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a przebijała mi babcia na ziemniaka.. do tej pory mnie dziwi fakt, że równo jej to wyszło![]() Cytat:
Zmykam spać... chociaż wcale mi się jakoś nie chce ale jak nie pójdę to rano będę sobie w brodę pluć.. Dobranoc wszystkim
|
||||
|
|
|
#4639 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A Filip zabawny ![]() Cytat:
![]() Tylko pachy dziś myjesz, Teliczku? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:08 ---------- No nie wierzę, że już wszystkie śpicie
|
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
zgadnij kto nie spi
! Ja, ale to nie nowosc
|
|
#4641 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak popsulam mu mikser to sie przyznalam ![]() Cytat:
.em il je tylko kilka lyzeczek- u nas to dopiero poczatkiCytat:
ale masz teraz ubaw co?ja nie spalam, ale czuwalam przy malym, bo mu ewidentnie zeby ida. i cale popoludnie byl okropnie marudny. jak zasnal ok. 4 po poludniu to obudzil sie po 18;00 i juz darowalismy sobie kapiel. poszlismy wstepnie spac, bo on dalej chcial spac. w dzien byla tylko jedna drzemka-cale 45 min. normalnie ma 3 po godzinie kazda co najmniej, ![]() czytam czytam i chce odpisac to: 1. emil wymaga uwagi i musze leciec 2, nie zaznacza mi wszystkich postow ![]() dzis wraca T. to moze troszke mnie odciazy. nielubie byc sama w domu - zwykla boi dusza ze mnie. zreszta jako dziecko to beczalam jak mialam sama zostac nawet na 5 min. wyglada na to ze ja zapalam: PSTRYK ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- kciuki dla wszystkich potrzebujacych i milego dnia
|
||||||||
|
|
|
#4642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Lilki. Już widzę jak to cudnie wygląda. Dominik to leń. Nawet do siadania się nie ciągnie ![]() Czyli tak: 5 -mm 8-9 mm (ewentualnie kaszka) 12 - mm 15-16 obiadek 17-17.30 deserek 19 - mm i spanie Kajool może tak? ![]() Cytat:
![]() Dzień doberek Dzieć coś marudzi. TŻtowi dałam dospać. Ja to jestem dobra żona. Do pracy idę, a i tak wstaję o 6tej, a jego budzę dopiero przed wyjściem Idę się malować. Kciuki za dzisiejsze szczepienia - Vaniliowa, Brumek, Eveewe ![]() Helenka Piwnookiej za kolejny miesiąc
|
|
#4643 |
|
Wtajemniczenie
|
jacieeeee miłego dnia w pracy
brunekta, nerolagdzie jesteście?? i w ogole sygine, beata, gdzie wy wszystkie jesteście?? a ja idę Oliwke zaprowadzic do przedszkola, papapa |
|
|
|
#4644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie wiem ale jakoś płakać z tego powodu nie będę hmmm...a może powinnam....?![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak w ogóle to dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Baboniku jak badania? trzymam nadal!
|
|
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
ja też dzień dobry powiem... i jakoś tyle...
znów nie przespana noc miłego dnia mimo wszystko dla wszystkich ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Aania dziękuję,testy po raz kolejne bardzo pozytywne tzn pozytywne dla alergologa,jak zobaczył bąble to powiedział: "super- wreszcie jakiś chory pacjent" bo wszyscy przede mną byli negatywni...A z okiem idę dopiero w piątek rano do neurologa...
|
|
|
|
#4646 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Nie mogę dojść do siebie dzisiaj mimo, że powinnam być wyspana Hania poszła spać o 19, o 4 jedzonko i przed 7 koopa więc koniec spania... Teraz drzemie po mleczku a ja siedzę z kawą i wcinam śniadanie... i czuję, że jakbym położyła głowę na klawiaturę to zasnęłabym w 2 sekundy![]() Nie mam weny.. idę poczytać pudelka
|
|
|
|
#4647 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze!Jakie szczepionki wybrałaś? Ja wcześniej sama jeździłam a ostatnio był z nami Tż. Myślałam, że go ubije ![]() Radek płakał strasznie a Tż tak grzechotką napierniczał, że myślałam, że mi głowa pęknie Wiem, że chciał dobrze ![]() ![]() ![]() pneumokoki tak? Cytat:
za szczepienie!Jeszcze w parowarze nie gotowałam bo Radkowi obiadków jako takich jeszcze nie podaję. Ale wiesz co? Ja nie umiem w parowarze gotować ![]() Pierwszy raz mam do czynienia z takim urządzeniem. Cytat:
dla Lilii ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() Cześć! Ja cała obolała. Radek spał z nami, wiercił się. Odkrywał, ja przykrywałam. Później pilnowałam żeby się nie przydusił
|
||||
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() O tak skandalicznej porze dawno nie byłam na nogach No, ale siła wyższa - jedziemy sie pneumokokować na 9.30 ![]() Tak Cytat:
|
|
#4649 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no chyba, że jest tak jak mówisz, że skóra się oczyszcza i one wszystkie muszą wyjść a potem juz będzie dobrze ... sama nie wiem co robićCytat:
a Lili to spryciula, już raczkuje skubana ![]() Cytat:
![]() Hejo ![]() u nas noc standardowa - pobudki co dwie godziny ale wiecie co - człowiek to maszyna - jakoś się przystosowałam i nawet wyspana jestem Teraz mała ma drzemkę, to się ogarnę. Dzisiaj muszę coś wykombinować na dzień babci i dziadka jakieś laurki zrobimy chyba...
|
|||||
|
|
|
#4650 |
|
Wtajemniczenie
|
ellika to jak masz taka cerę jak ja to ja bym sie wstrzymała, kurcze, bo bardzo przesuszysz policzki, a to tez nie dobrze, a jak nakladasz to Cię piecze??
kurcze nie wiem, ja bym chyba przestała stosowac |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

:jup i:

wkurzona jestem, już nie wiem czym mam twarz smarować
W nosie jak miałam 13-14 lat (rodzice się zgodzili bo ich katowałam długooo o to) i miałam przerąbane w gimnazjum u nauczycieli.
Ja bym chciała coś drobniutkiego na nadgarstku właśnie żeby można było przykryć. Jakaś nutka czy coś. W tym stylu

cmok cmok
Brumek wypowiedź się-mało nie?
prosimy o kciuki 

bo wszyscy przede mną byli negatywni...A z okiem idę dopiero w piątek rano do neurologa...