Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 22:02   #1771
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

uciekam spać

dobranoc

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:09   #1772
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31685697]Ja i tak byłam chowana trochę pod kloszem, ale swoje dzieciństwo wspominam wspaniale - zabawy w piasku i błocie, bieganie po deszczu; dla mnie jeden dzień wakacji spędzony w domu to była porażka, a teraz dzieci ciężko wypędzić jest od komputera :/[/QUOTE]

tylko zauważyłaś co się z tymi dziećmi dzieje? facebook to cały świat jak niedajboże coś się złego tam pojawi to samobójstwa depresja, brak przyjaciół bo ciągle w sieci, albo w pokoju przy grach - ciekawe co wyrośnie z tych naszych dzieci potem - aspołeczne potwory?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:17   #1773
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Nie chcę wyjść na wyrodną wizażankę, ale ja to obserwuję chociażby tutaj na forum. 14,15-latki mają depresje, wszyscy chodzą do psychologa... Nie neguje, że ludzie mają problemy, ale kurcze jak ja chodziłam do podstawówki, liceum to naprawdę raczej większość osób myślała głównie o szkole, wiadomo pierwsze kosmetyki, pierwsze miłości, no ale wtedy nie każdy miał komputer, komórkę, itp. Czasy się niestety bardzo i bardzo szybko zmieniły.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:20   #1774
kapukat
Zakorzenienie

niestety zmieniły się na niekorzyść ludzie nie potrafią ze sobą rozmawiać, nawiązywać kontatków wszyscy siebie nawzajem o coś podejrzewają wszyscy zaglądają w prywatne życie, to nie te czasy kiedy siadałaś przy stole z ciastem gorącym z piekarnika, to czasy kiedy jak "nie bierzesz" to patrzą na Ciebie jak na intruza - dlatego bałam się mieć dziecka, z resztą nadal się boję - nie chcę żeby moje dziecko było wyalienowane, aspołeczne i widziało tylko komputer i dragi
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:24   #1775
mar2sia
Raczkowanie

Też boję się o to jak wychowam dziecko, jak świat je potem wychowa. Będę starała się dać mu to co najlepsze, pokazać świat z zabawami na podwórku, jazdą na rowerze itp. i nie za super mega pieniądze. Nigdy nie lubiłam tego wyścigu szczurów, z którym cały czas mamy do czynienia, nie będę wychowywała dzieciaka na aspołecznego chama. A na to co szkoła i otoczenie z niego zrobi niestety już nie będziemy mieć wpływu.
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:24   #1776
Konto usunięte

No ale z drugiej strony dać się temu zastraszyć? Też niedobrze, to takie błędne koło.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:25   #1777
Tacca
Zakorzenienie

Będę miała problem z ubraniami ciążowymi... Nic mi się nie podoba. PRzejrzałam całe all i nic nie dodałam do obserwowanych. Porażka.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-17, 22:27   #1778
mar2sia
Raczkowanie

tacca polecam te ciuszki, mi się tam mnóstwo podoba http://www.happymum.pl/
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:31   #1779
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

[QUOTE=kapukat;31685326]

hahahah....toż to sama prawda, bułka spadła to się ją podnosiło i do buzi, a teraz do kosza, bo w domu na podłogę zleci

Tak. Dlatego ja swojego dziecka też nie chowam pod kloszem antyzarazkowym - jak mały coś zjadł w domu z podłogi albo zgarnął smoka, to nie robiłam tragedii. Na pytania jak ja tak mogę odpowiadałam że po prostu nie jestem hipokrytką - w końcu jak dziecko raczkuje, to cały czas pcha sobie do buzi rączki. To jaka jest róznica, jeżeli włoży do buzi smoka, który własnie mu wypadł? Mam dopadać do niego za każdym razem, wyrywać mu smoka czy co tam zjadł i dezynfekować??? Przecież i tak już wylizał, to co to pomoże? Ciekawe, że jak dziecko pcha do buzi łapki, na których właśnie raczkowało, to dla większości to normalne i w porządku (dla szczególnych przypadków też nie, ale to już ekstrema), ale jak nie daj Boże zabawkę z podłogi do buzi to czysta tragediaW końcu to dom zasiedlony przez naszą własną florę bakteryjną, a nie toaleta publiczna czy obora z gnojem. Na swoją obronę dodam tylko, że moje dziecko ma żołądek jak koza, może jeść wszystko w dowolnych konfiguracjach i nie miewa/nie miewało żadnych biegunek. Tak, często się o tym teraz mówi, że taka szpitalna czystość przynosi więcej szkody niż pożytku. Dziecko ma się skolonizowac naszymi "rodzinnymi" bakteriami od początku. Wiadomo, jak ktoś ma psa który co spacer przynosi błoto i kupy w dworu na łapach, to jest troszkę inna sprawa, ale jak zawsze - zdrowy rozsądek i umiar to podstawa chyba w każdej kwestii
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:36   #1780
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
No i mam pytanie. Usg ostatnie to tereotycznie te w 30 tyg ciazy, Co bedzie wtedy np gdy w 30 tyg wsyztko bedzie ok super, a np przed porodem dziecko by sie zaplatalo glowa w pepowine i udusilo ? przecoiez takie cos tez jest mozliwe, czego ost usg jest robione w 30 tyg a pozniej te 10 tyg ytrzeba liczyc, ze sie nic nie stanie ?> jak to jest wiem, ze to glupie, ale ostatnio dziecko mamy koelzanki sie udusilo od pepowiny i rpzoacz w domu, bo wsyztko bylo ok a przy porodzie.... eh ;/
ja przed porodem juz wiem, że zażądam USG - kumpela nie wiedziała, ze powinna je mieć bo 3 tygodnie przed porodem dziecko ważyło ponad 3kg a w ciągu tych 3 tygodni Mały urósł do ponad 4kg - lekarze o tym nie wiedzieli a dziewczyna rodziła naturalnie wielkiego chłopa
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Jeszcze w pracy?
no niestety, takie życie kilka razy w miesiącu mam zmiany popołudniowe od 14-22
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31682697]
Dziewczyny, jak myślicie, mogę iść na koncert Myslovitz? Koncert jest w domu kultury, więc pewnie będą krzesła, najwyżej usiądę gdzieś z tyłu. Jak myślicie?[/QUOTE]
iść! zdecydowanie już Ci zazdroszczę
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:38   #1781
lijuana
Raczkowanie

Hej dziewczyny troszke mnie nie było bo wyjechałam ale juz jestem i oczywiście trudno za wami nadążyc w czytaniu postów..dzisiaj byłam w 3 hurtowniach dziecięcych i co i spodobał mi sie tylko jeden wózek ehh nie wiem czy ja wybredna jestem czy nie ma wyboru co o nim sądzicie?? aha i dziewczyny z Kielc znacie może jakies fajne sklepy /hurtownie z wózkami i art niemowlęcymi?? aha zapomniałam dodac ze ten wózek to Espiro GTX
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8395267.jpg (49,6 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez lijuana
Czas edycji: 2012-01-17 o 22:48
lijuana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:41   #1782
Konto usunięte

Ja się boję, kiedy moje dziecko odkryje magiczny pojemnik w łazience - ze żwirkiem
A tak ogólnie to naszedł mnie irracjonalny strach. Boję się porodu i macierzyństwa Tak nagle przyszło.... Może dlatego, że to się wszystko robi coraz bardziej realne.....
Stary 2012-01-17, 22:42   #1783
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mar2sia Pokaż wiadomość
tacca polecam te ciuszki, mi się tam mnóstwo podoba http://www.happymum.pl/
Też już oglądałam... W niczym się nie widzę.
Stary 2012-01-17, 22:46   #1784
izotropia
Rozeznanie

Masakra... zaczyna męczyć mnie kaszel :/ już mam go dość... chyba koniec bajki, zawsze chorowałam zimą więc czemu teraz miałoby mnie to ominąć? co polecacie? lecieć do apteki jutro czy czosnkową kurację? hmm...
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:46   #1785
Tacca
Zakorzenienie

Nie mam na siebie pomysłu i tyle.
I tym optymistycznym akcentem Was pożegnam... Dobrej nocki!
Jutro musi być lepiej.
Stary 2012-01-17, 22:48   #1786
zaaaabcia
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31682697]Dziewczyny, jak myślicie, mogę iść na koncert Myslovitz? Koncert jest w domu kultury, więc pewnie będą krzesła, najwyżej usiądę gdzieś z tyłu. Jak myślicie?[/QUOTE]

jasne ze mozesz przeciez kobieta w ciazy nie moze siedziec tylko w 4 scianach. My w niedziele wybieramy sie na kabaret

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
aaa dziewczyny potrzebuję szybkiej porady, który kolorek bluzki najlepszy? Nie mogę się zdecydować...

nie wiem czy uda mi się wrzucić zdj hihi
ostatnia

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny troszke mnie nie było bo wyjechałam ale juz jestem i oczywiście trudno za wami nadążyc w czytaniu postów..dzisiaj byłam w 3 hurtowniach dziecięcych i co i spodobał mi sie tylko jeden wózek ehh nie wiem czy ja wybredna jestem czy nie ma wyboru co o nim sądzicie?? aha i dziewczyny z Kielc znacie może jakies fajne sklepy /hurtownie z wózkami i art niemowlęcymi??
bardzi ladny wozek

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 00:49   #1787
kism
Wtajemniczenie

Hej!
Nie miałam ochoty odzywać się dzisiaj przez większość dnia, jednak stwierdziłam, że przez jedną nieprzyjemną sytuację nie będę rezygnować z miłych rozmów i wymiany poglądów z wieloma dziewczynami, które mają na to ochotę

Ale chciałam dodać też swoją opinię do dzisiejszej sytuacji…
Jak już tak się czepiamy osławionych butów, to ja dodam, że może to nie chodzi o 10-tą parę kozaczków w nowym odcieniu brązu, tylko o drugą parę, bo ta aktualna jest już tak zdarta, że przemaka i wstyd w nich chodzić, i w miejscach publicznych chowa się nogi pod krzesło…? Ale przecież można sobie nowych butów odmówić, bo szewc za 10 zł podklei i zdarte miejsca jakimś mazidłem przemaluje… Cóż, „nowe buty” niejedno mają oblicze…
Kiecka – też podać przykłady? 3 wesela z jednej paczki w danym roku, koleżanki na każdej imprezie mają nowe kreacje z najnowszych katalogów, ale przecież można sobie tej nowej sukienki odmówić, do starej ulubionej małej czarnej założyć inne korale i szal i już będzie wyglądać trochę inaczej...
Więc Wy, które jesteście takie skore do oceniania, że ktoś mówi, że sobie kiecki czy butów odmówi, to ma góry pieniędzy, też się zastanówcie, kiedy rzucacie oskarżenia o wywyższanie się, bo to też nie jest miłe.
A może po prostu lepiej by było nie obrażać się i nie brać czyichś opinii od razu jako obrazę własnej osoby… Czy te z nas które rozważają wózki po 2 tys. mają też czuć się obrażone, kiedy niektóre rozmawiają o Teutoniach czy Bugaboo za 4 tys? Czy mamy się podzielić na odrębne wątki zależnie od ilości pieniędzy przeznaczanych na dziecko, żeby nikt nie czuł się urażony…? Chyba nie o to chodzi
Ja przyjmuję takie założenie, że nikt nie ma zamiaru się wywyższać ani obrażać nikogo, ani też nikt nie obrazi się za rozmowy o droższych akcesoriach, bo celem tych rozmów jest wymiana opinii i nic innego. Stosuję takie założenie tak samo do siebie, jak i do innych. Uważam, że opinie, że pewne rozmowy są po to, żeby obrazić tych, których nie stać na to czy tamto, były bardzo przykre i bezcelowe wg mnie.
Jeśli kogoś uraziły moje opinie, to przepraszam! Nie miałam takiego zamiaru. Mam nadzieję, że będziemy mogły z powrotem miło tu rozmawiać.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie - czy ktoś na tym wątku dostał bana za własną opinię? Bo ja też nie czaję aluzji...ale może za mało uważnie śledzę dyskusję
Bana nie, ale jedno ostrzeżenie było…
I owszem, pamiętam, że jesteś od początku. Mam taką tajemną listę, żeby Was wszystkie jakoś w głowie ogarnąć …i na wszelki wypadek, gdyby mi lista z pierwszej strony wyleciała w kosmos

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, dzis jestem 21 tc + 3 dni. Byłam dziś u gina i powiedział mi że moja szyjka ma 2,8 cm i po chwili ze 3,58 cm robil usg dopochwowe. Jaka jest prawidłowa długość szyjki macici?
A co lekarz powiedział na ten temat? Nie mówił Ci jaka długość jest dobra? Ja też nie mam pojęcia

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
Do Ikei też chcę zajechać i kupić takie przesłodkie pluszowe babeczki i warzywa, widziałyście?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70185745/
Śliczne! Nie widziałam.

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
Kurczę najgorsze, że te na których bym najwiecej zarobila, to te najukochańsze więc pozbywam się tych przeczytanych lub niemoich po prostu. Miejsca na nie nie ma, bo razem jest ich koło 800
Wow, niezłe zbiory! Skąd masz taką ilość? Ja mam jeden regał takich ukochanych, a mój tż uważa, że to i tak za dużo A jednym z moich marzeń, które nie wiem, czy kiedykolwiek się spełni, jest mieć taki pokój-biblioteczkę, gdzie na wszystkich ścianach będą książki, a poza tym wielgaśny wygodny fotel do czytania i kominek Ale to może kiedyś na starość…

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Po wizycie wszystko porządku serduszko bije pięknie, wyniki krwi mi się poprawiły, hemoglobina wzrosła. USG nie miałam robionego więc, dalej jest dziewczynka
To pięknie! Robiłaś coś specjalnego, że poprawiły Ci się wyniki? Jakaś lepsza dieta albo coś?

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
No i z nowin muszę się pochwalić, że dziś byłam dowieźć zwolnienie do pracy i dostałam umowę na cały rok! nie spodziewałam się, myślałam, że tylko do porodu mi da, aż mi oczy z orbit mało co nie wyszły jak oglądałam umowę.
Gratulacje! Świetna wiadomość

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
pytanie do wtajemniczonych - zna ktos moze wozek maxi cosi mura 4? mozecie sie wypowiedziec? mam juz sieczke w glowie
Jedna z moich koleżanek się na niego zdecydowała, ma już kupiony, ale dzieć jeszcze w brzuchu siedzi Nie wiem nic więcej poza tym, że do lekkich nie należy, ale ma kupę innych zalet… Jeśli nie musisz go nosić po schodach, może być ciekawy.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie.
Z dzidziusiem wszystko ok. Posprawdzane, pomierzone i jest dobrze, co mnie ogromnie cieszy. Natomiast nie wiadomo kto siedzi w brzuszku A tak byliśmy nastawieni dzisiaj na poznanie płci. No cóż, za tydzień połówkowe, to już może się dowiemy.
W drodze powrotnej N zabrał mnie do McDonalda. Pochłonęłam big maca i frytki Miałam wyrzuty sumienia jak zamawiałam zestaw, ale raz na jakiś czas chyba nie zaszkodzi
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31682167]Ja też dzisiaj odwiedziłam ten przybytek, nie przejmuj się [/QUOTE]

Gabi, gratki Tydzień zleci, niedługo się dowiecie, jakie imię i jakie ciuszki możecie przygotowywać
Ja też, dziewczyny, dzisiaj uczyniłam to ZŁO Raz na jakiś czas…

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, te co już są po połówkowym, robiłyście 3D?
Nie robiłam.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31682697]Dziewczyny, jak myślicie, mogę iść na koncert Myslovitz? Koncert jest w domu kultury, więc pewnie będą krzesła, najwyżej usiądę gdzieś z tyłu. Jak myślicie?[/QUOTE]

Pewnie, że możesz, ale ewentualnie licz się z tym, że uznasz, że jest za głośno i wyjdziesz z niego. Koncert to jednak koncert i może być głośno… W listopadzie byłam na konferencji z pracy, takim zjeździe regionalnym i mieliśmy tam koncert grupy Video w sali bankietowej w hotelu. Też usiadłam z tyłu, ale jak gruchnęli z głośników tak, że mi serducho waliło, to przestraszyłam się, że to zdecydowanie za głośno dla okruszka i wyszłam stamtąd…

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Masakra... zaczyna męczyć mnie kaszel :/ już mam go dość... chyba koniec bajki, zawsze chorowałam zimą więc czemu teraz miałoby mnie to ominąć? co polecacie? lecieć do apteki jutro czy czosnkową kurację? hmm...
Spojrzeć na pierwszy post, gdzie jest link do długiej listy „jak walczyć z przeziębieniem”

Pytałyście jeszcze o pocztę, o tym też jest info na pierwsze stronie Wyślijcie priv do agaty z prośbą o hasło. W taki burzliwy dzień można było przeoczyć co nieco...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 08:01   #1788
niunia32
Zakorzenienie

Hej

jeśli chodzi o połówkowe to my nie mieliśmy 3D

zjadłam śniadanie:danio, mała kanapka, herbata z mlekiem i princessa kokosowa :/

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

mam pytanie?
miałyście robione badanie na Toxoplazmoze? płaciłyście za nie? jak tak to ile

Malinka

Haniusia
Stary 2012-01-18, 08:04   #1789
8ewus8
Zadomowienie

Bry

niunia32 ja miałam na poczatku ciąży, ale mam badania w cenie wizyty, więc nie wiem ile normalnie ono kosztuje.
Nie wiem też czy jeszcze pod koniec ciąży się tego badania nie robi, coś mi się tak obiło.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 08:08   #1790
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry

niunia32 ja miałam na poczatku ciąży, ale mam badania w cenie wizyty, więc nie wiem ile normalnie ono kosztuje.
Nie wiem też czy jeszcze pod koniec ciąży się tego badania nie robi, coś mi się tak obiło.
ja muszę powtórzyć, bo miałam ujemny wynik.
kurde pierwsze robiłam w LuxMedzie i wchodziło mi to w abonament.
ale zmieniłam lekarza.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-01-18, 08:10   #1791
_Maya_
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

mam pytanie?
miałam robione i nic nie płaciłam (mam badania w abonamencie) no i nie muszę powtarzać, bo jestem odporna
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 08:10   #1792
_agata
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31686428]Ja się boję, kiedy moje dziecko odkryje magiczny pojemnik w łazience - ze żwirkiem
A tak ogólnie to naszedł mnie irracjonalny strach. Boję się porodu i macierzyństwa Tak nagle przyszło.... Może dlatego, że to się wszystko robi coraz bardziej realne.....[/QUOTE]

Wczoraj o tym z mężem rozmawialiśmy. Co będzie jak zacznie jeść żwirek?
Zobaczysz pierwszy uśmiech swojego dziecka i od razu Ci przejdzie strach.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Też już oglądałam... W niczym się nie widzę.
Ja póki co, a to już właściwie połowa szóstego miesiąca, nie mam nic ciażowego.
Dostałam kilka par spodni, ale póki co mogę sobie je pod pachy naciągnąć, a wcale wielkiej tej gumy nie mają. Ale na mnie cały czas za duże.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Pytałyście jeszcze o pocztę, o tym też jest info na pierwsze stronie Wyślijcie priv do agaty z prośbą o hasło. W taki burzliwy dzień można było przeoczyć co nieco...
Nie zawsze dojrzę jak ktoś prosi o hasło, więc priv jak najbardziej wskazany.
Ja nie uważam żeby dzień był burzliwy. Ot po prostu wymiana zdań.
A że ktoś czuje się obrażany czy w inny sposób traktowany gorzej... ja nic na to nie poradzę. Piszę co myślę i już zdążyłam się przyzwyczaić, że komuś może to nie odpowiadać. Ale ja z tego powodu swoich poglądów nie zmienię. Nie będę przytakiwać i pisać, ze coś jest cacy, jeśli uważam że jest odwrotnie.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 08:21   #1793
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj o tym z mężem rozmawialiśmy. Co będzie jak zacznie jeść żwirek?
Zobaczysz pierwszy uśmiech swojego dziecka i od razu Ci przejdzie strach.
albo będzie na złość robić i rozrzucać żwirek po całej podłodze.

moja bratanica tak robiła, ale tylko u dziadków. Widziała, że zaraz się reagowało, że trzeba posprzątać a ona w śmiech i dalej swoje.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

maleństwo wieczorem ładnie szalało. najpierw jak mąż przykładał rękę to cisza, aż w końcu trzymał rękę i poczuł jak kopie. długo i mocno.
jak się kładłam po 23 spać to też tak szalała. ja ją zaczepiałam, ona odpowiadała i obudziłyśmy męża

Malinka

Haniusia
Stary 2012-01-18, 08:39   #1794
lijuana
Raczkowanie

Cytat:
Hej

jeśli chodzi o połówkowe to my nie mieliśmy 3D

zjadłam śniadanie:danio, mała kanapka, herbata z mlekiem i princessa kokosowa :/

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

mam pytanie?
ja robiłam toxo i mam narachunku 79zł...ale to chyba najlepiej będzie jak zadzownisz tam i spytasz ile to kosztuje
Stary 2012-01-18, 08:51   #1795
anulka4771
Wtajemniczenie

Witamy!
Ja juz po śniadanku i kawusi,muszę ogarnąć mieszkanie i siebie też bo dzisiaj ide na usg,zdecydowałam że pójde,zwłaszcza że za darmo-jakbym chciała 3d musiałabym dopłacić 100zł,których nie mam i będzie to normalne usg.Mam nadzieję że mi się łożysko podniosło,brzuch już mnie tak nie boli jak bolał.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

A i dostałam uczulenia na brzuchu...taaakie krosty strasznie swędzące.Myslę że od oliwki bo wczoraj kupiłam z ziajii i krosty zeszły i mnie nie swędzi.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 09:06   #1796
Tacca
Zakorzenienie

KIMS miło, że jesteś.

Cytat:

Ja póki co, a to już właściwie połowa szóstego miesiąca, nie mam nic ciażowego.
Dostałam kilka par spodni, ale póki co mogę sobie je pod pachy naciągnąć, a wcale wielkiej tej gumy nie mają. Ale na mnie cały czas za duże.
Póki co, to też jeszcze mam w czym chodzić. Rozglądałam się za rzeczami na wiosnę. Nie ma szans, żebym już w swoje dotychczasowe rzeczy weszła. Pewnie będę miała już duży brzuch... i nie mam na siebie pomysłu.
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Witamy!
Ja juz po śniadanku i kawusi,muszę ogarnąć mieszkanie i siebie też bo dzisiaj ide na usg,zdecydowałam że pójde,zwłaszcza że za darmo-jakbym chciała 3d musiałabym dopłacić 100zł,których nie mam i będzie to normalne usg.Mam nadzieję że mi się łożysko podniosło,brzuch już mnie tak nie boli jak bolał.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

A i dostałam uczulenia na brzuchu...taaakie krosty strasznie swędzące.Myslę że od oliwki bo wczoraj kupiłam z ziajii i krosty zeszły i mnie nie swędzi.
Słusznie, tym bardziej, że nic nie płacisz.

Też mam zamiar coś porobić. Ambitne plany, tylko zobaczymy co mi z nich wyjdzie.

Dobrze, że uczulenie zeszło.

Muszę pamiętać dziś do gina zadzwonić i przypomnieć się z jutrem.
Stary 2012-01-18, 09:10   #1797
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Witamy!

Czyli oliwka Cię uczuliła, czy dzięki niej przeszło..? Ja używam J&J, ale kończy się i myślałam o wymianie na tańszą, niestety trzeba oszczędzać. Chyba też jakieś śniadanko zjem, chociaż straasznie mi się nie chce podnosić z łóżka.

Dzisiaj widzimy się z Maleństwem cieszę się podwójnie na tą wizytę, bo wczoraj cały dzień jakoś spokojnie w brzuszku i dzisiaj też go jeszcze nie czułam. Ale staram się nie nakręcać i wytrzymać do 16:15. Może jak coś zjem to się ożywi... hm

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 09:13   #1798
Tacca
Zakorzenienie

Miałam dziś dziwny sen... Byłam już chyba w swoim nowym domu - po oknach wnioskuję. Ze schodów zbiegło takie mniej więcej 2letnie dziecko, z wielkim płaczem... Biegnę do niego i pytam co się stało. Ono mówi: tatuś karze. Zapytałam za co tatuś karze, zasłużyłeś? A ono mówi: tak, narozrabiałem... I zadzwonił budzik.
Rzadko miewam tak realistyczne sny.... Dziecko w ogóle do nas nie podobne, taki cherubinek z blond lokami. My oboje mamy ciemne włosy.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Czyli oliwka Cię uczuliła, czy dzięki niej przeszło..? Ja używam J&J, ale kończy się i myślałam o wymianie na tańszą, niestety trzeba oszczędzać. Chyba też jakieś śniadanko zjem, chociaż straasznie mi się nie chce podnosić z łóżka.

Dzisiaj widzimy się z Maleństwem cieszę się podwójnie na tą wizytę, bo wczoraj cały dzień jakoś spokojnie w brzuszku i dzisiaj też go jeszcze nie czułam. Ale staram się nie nakręcać i wytrzymać do 16:15. Może jak coś zjem to się ożywi... hm
Trzymam kciuki za wizytę.
My jutro, pewnie na 16. Cały dzień oczekiwania... Wiem, co czujesz.
Poza tym smacznego! Też muszę jakieś śniadanko przyjąć.
Stary 2012-01-18, 09:16   #1799
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Smarowałam się oliwką bambino jakieś parę dni,bo krem na rozstępy mi się skończył a po ziajce mi zeszło.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 09:17   #1800
andzya
Zakorzenienie

Hej dziewczyny Mnie też 2 dni nie było, a tu multum do poczytania.
Dalej jestem chora, z tą różnicą, że czuje się coraz gorzej....
A jeszcze codziennie jeżdżę do tego laboratorium robić badania Masakra po prostu.

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ale czarny humor od rana

dzień dobry
ide przeszukać allegro - mam zamiar/ochotę chodzić w legginsach i długich swetrach a legginsów ciążowych jeszcze się nie dorobiłam - tak samo jak spódnicy ani krótkich spodenek, te co mam (zwykłe) już mi na tyłek nie wchodzą
Ja od miesiąca chodzę tylko w legginsach i długich swetrach. Jest mi w tym najwygodniej i zamierzam dalej to kontynuować.

Cytat:
mi brakuje biegania i łyżew
czasem winka i nalewki!!! o której dowiedziałam, się, że ją mam gdy test robiliśmy. i teraz musi czekać aż się malina urodzi.
choć od czasu do czasu się karmi napiję.
Mi brakuje przede wszystkim biegania. Chociaż moja teściowa powiedziała, że wręcz muszę biegać Co to za pomysł w ogóle?

Cytat:
Ja telewizora w ogóle nie mam. I żyję.
Też nie mam i żyję

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
O... to ta pielęgniarka naprawdę jakaś niedouczona, a jak mi ostatnio krew pobrała ( 2 tygodnie temu) to siniaka mam do dziś
Mi jak ostatnio dziewczyna pobierała krew to myślałam, że padnę. Najpierw się źle wkłuła, krew nie chciała lecieć, ta mi coś wierciła w tej żyle Potem zasugerowałam drugą rękę i efekt był podobny. Nie fajnie.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31686428]Ja się boję, kiedy moje dziecko odkryje magiczny pojemnik w łazience - ze żwirkiem
.[/QUOTE]

Tak, też miewam takie obawy. Ostatnio widziałam program (oczywiście amerykański) gdzie pojawia się gościu,który uczy koty załatwiać się do toalety To by było dobre rozwiązanie, chociaż stresowałby mnie fakt, czy mój kiciuś tam nie wpadnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości