|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31685697]Ja i tak byłam chowana trochę pod kloszem, ale swoje dzieciństwo wspominam wspaniale - zabawy w piasku i błocie, bieganie po deszczu; dla mnie jeden dzień wakacji spędzony w domu to była porażka, a teraz dzieci ciężko wypędzić jest od komputera :/[/QUOTE]
tylko zauważyłaś co się z tymi dziećmi dzieje? facebook to cały świat jak niedajboże coś się złego tam pojawi to samobójstwa depresja, brak przyjaciół bo ciągle w sieci, albo w pokoju przy grach - ciekawe co wyrośnie z tych naszych dzieci potem - aspołeczne potwory? |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Nie chcę wyjść na wyrodną wizażankę, ale ja to obserwuję chociażby tutaj na forum. 14,15-latki mają depresje, wszyscy chodzą do psychologa... Nie neguje, że ludzie mają problemy, ale kurcze jak ja chodziłam do podstawówki, liceum to naprawdę raczej większość osób myślała głównie o szkole, wiadomo pierwsze kosmetyki, pierwsze miłości, no ale wtedy nie każdy miał komputer, komórkę, itp. Czasy się niestety bardzo i bardzo szybko zmieniły.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
niestety zmieniły się na niekorzyść ludzie nie potrafią ze sobą rozmawiać, nawiązywać kontatków wszyscy siebie nawzajem o coś podejrzewają wszyscy zaglądają w prywatne życie, to nie te czasy kiedy siadałaś przy stole z ciastem gorącym z piekarnika, to czasy kiedy jak "nie bierzesz" to patrzą na Ciebie jak na intruza - dlatego bałam się mieć dziecka, z resztą nadal się boję - nie chcę żeby moje dziecko było wyalienowane, aspołeczne i widziało tylko komputer i dragi
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Raczkowanie
|
Też boję się o to jak wychowam dziecko, jak świat je potem wychowa. Będę starała się dać mu to co najlepsze, pokazać świat z zabawami na podwórku, jazdą na rowerze itp. i nie za super mega pieniądze. Nigdy nie lubiłam tego wyścigu szczurów, z którym cały czas mamy do czynienia, nie będę wychowywała dzieciaka na aspołecznego chama. A na to co szkoła i otoczenie z niego zrobi niestety już nie będziemy mieć wpływu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Konto usunięte
|
No ale z drugiej strony dać się temu zastraszyć? Też niedobrze, to takie błędne koło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
Będę miała problem z ubraniami ciążowymi... Nic mi się nie podoba. PRzejrzałam całe all i nic nie dodałam do obserwowanych. Porażka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Raczkowanie
|
tacca polecam te ciuszki, mi się tam mnóstwo podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kapukat;31685326]
hahahah....toż to sama prawda, bułka spadła to się ją podnosiło i do buzi, a teraz do kosza, bo w domu na podłogę zleci Tak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no niestety, takie życie ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31682697] Dziewczyny, jak myślicie, mogę iść na koncert Myslovitz? Koncert jest w domu kultury, więc pewnie będą krzesła, najwyżej usiądę gdzieś z tyłu. Jak myślicie?[/QUOTE] iść! zdecydowanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]()
10.06 ![]() Edytowane przez lijuana Czas edycji: 2012-01-17 o 22:48 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 |
Konto usunięte
|
Ja się boję, kiedy moje dziecko odkryje magiczny pojemnik w łazience - ze żwirkiem
![]() A tak ogólnie to naszedł mnie irracjonalny strach. Boję się porodu i macierzyństwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Rozeznanie
|
Masakra... zaczyna męczyć mnie kaszel :/ już mam go dość... chyba koniec bajki, zawsze chorowałam zimą więc czemu teraz miałoby mnie to ominąć? co polecacie? lecieć do apteki jutro czy czosnkową kurację? hmm...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
Nie mam na siebie pomysłu i tyle.
![]() I tym optymistycznym akcentem Was pożegnam... Dobrej nocki! Jutro musi być lepiej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31682697]Dziewczyny, jak myślicie, mogę iść na koncert Myslovitz? Koncert jest w domu kultury, więc pewnie będą krzesła, najwyżej usiądę gdzieś z tyłu. Jak myślicie?[/QUOTE]
jasne ze mozesz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Nie miałam ochoty odzywać się dzisiaj przez większość dnia, jednak stwierdziłam, że przez jedną nieprzyjemną sytuację nie będę rezygnować z miłych rozmów i wymiany poglądów z wieloma dziewczynami, które mają na to ochotę ![]() Ale chciałam dodać też swoją opinię do dzisiejszej sytuacji… Jak już tak się czepiamy osławionych butów, to ja dodam, że może to nie chodzi o 10-tą parę kozaczków w nowym odcieniu brązu, tylko o drugą parę, bo ta aktualna jest już tak zdarta, że przemaka i wstyd w nich chodzić, i w miejscach publicznych chowa się nogi pod krzesło…? Ale przecież można sobie nowych butów odmówić, bo szewc za 10 zł podklei i zdarte miejsca jakimś mazidłem przemaluje… Cóż, „nowe buty” niejedno mają oblicze… Kiecka – też podać przykłady? 3 wesela z jednej paczki w danym roku, koleżanki na każdej imprezie mają nowe kreacje z najnowszych katalogów, ale przecież można sobie tej nowej sukienki odmówić, do starej ulubionej małej czarnej założyć inne korale i szal i już będzie wyglądać trochę inaczej... Więc Wy, które jesteście takie skore do oceniania, że ktoś mówi, że sobie kiecki czy butów odmówi, to ma góry pieniędzy, też się zastanówcie, kiedy rzucacie oskarżenia o wywyższanie się, bo to też nie jest miłe. A może po prostu lepiej by było nie obrażać się i nie brać czyichś opinii od razu jako obrazę własnej osoby… Czy te z nas które rozważają wózki po 2 tys. mają też czuć się obrażone, kiedy niektóre rozmawiają o Teutoniach czy Bugaboo za 4 tys? Czy mamy się podzielić na odrębne wątki zależnie od ilości pieniędzy przeznaczanych na dziecko, żeby nikt nie czuł się urażony…? Chyba nie o to chodzi ![]() Ja przyjmuję takie założenie, że nikt nie ma zamiaru się wywyższać ani obrażać nikogo, ani też nikt nie obrazi się za rozmowy o droższych akcesoriach, bo celem tych rozmów jest wymiana opinii i nic innego. Stosuję takie założenie tak samo do siebie, jak i do innych. Uważam, że opinie, że pewne rozmowy są po to, żeby obrazić tych, których nie stać na to czy tamto, były bardzo przykre i bezcelowe wg mnie. Jeśli kogoś uraziły moje opinie, to przepraszam! Nie miałam takiego zamiaru. Mam nadzieję, że będziemy mogły z powrotem miło tu rozmawiać. Cytat:
I owszem, pamiętam, że jesteś od początku. Mam taką tajemną listę, żeby Was wszystkie jakoś w głowie ogarnąć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gabi, gratki ![]() ![]() Ja też, dziewczyny, dzisiaj uczyniłam to ZŁO ![]() Nie robiłam. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31682697]Dziewczyny, jak myślicie, mogę iść na koncert Myslovitz? Koncert jest w domu kultury, więc pewnie będą krzesła, najwyżej usiądę gdzieś z tyłu. Jak myślicie?[/QUOTE] Pewnie, że możesz, ale ewentualnie licz się z tym, że uznasz, że jest za głośno i wyjdziesz z niego. Koncert to jednak koncert i może być głośno… W listopadzie byłam na konferencji z pracy, takim zjeździe regionalnym i mieliśmy tam koncert grupy Video w sali bankietowej w hotelu. Też usiadłam z tyłu, ale jak gruchnęli z głośników tak, że mi serducho waliło, to przestraszyłam się, że to zdecydowanie za głośno dla okruszka i wyszłam stamtąd… Cytat:
![]() Pytałyście jeszcze o pocztę, o tym też jest info na pierwsze stronie ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
Hej
jeśli chodzi o połówkowe to my nie mieliśmy 3D zjadłam śniadanie:danio, mała kanapka, herbata z mlekiem i princessa kokosowa :/ ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- mam pytanie? miałyście robione badanie na Toxoplazmoze? płaciłyście za nie? jak tak to ile |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zadomowienie
|
Bry
niunia32 ja miałam na poczatku ciąży, ale mam badania w cenie wizyty, więc nie wiem ile normalnie ono kosztuje. Nie wiem też czy jeszcze pod koniec ciąży się tego badania nie robi, coś mi się tak obiło. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde pierwsze robiłam w LuxMedzie i wchodziło mi to w abonament. ale zmieniłam lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31686428]Ja się boję, kiedy moje dziecko odkryje magiczny pojemnik w łazience - ze żwirkiem
![]() A tak ogólnie to naszedł mnie irracjonalny strach. Boję się porodu i macierzyństwa ![]() Wczoraj o tym z mężem rozmawialiśmy. ![]() ![]() ![]() Zobaczysz pierwszy uśmiech swojego dziecka i od razu Ci przejdzie strach. ![]() Ja póki co, a to już właściwie połowa szóstego miesiąca, nie mam nic ciażowego. Dostałam kilka par spodni, ale póki co mogę sobie je pod pachy naciągnąć, a wcale wielkiej tej gumy nie mają. Ale na mnie cały czas za duże. ![]() Cytat:
![]() Ja nie uważam żeby dzień był burzliwy. Ot po prostu wymiana zdań. A że ktoś czuje się obrażany czy w inny sposób traktowany gorzej... ja nic na to nie poradzę. Piszę co myślę i już zdążyłam się przyzwyczaić, że komuś może to nie odpowiadać. Ale ja z tego powodu swoich poglądów nie zmienię. Nie będę przytakiwać i pisać, ze coś jest cacy, jeśli uważam że jest odwrotnie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja bratanica tak robiła, ale tylko u dziadków. Widziała, że zaraz się reagowało, że trzeba posprzątać a ona w śmiech i dalej swoje. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- maleństwo wieczorem ładnie szalało. najpierw jak mąż przykładał rękę to cisza, aż w końcu trzymał rękę i poczuł jak kopie. długo i mocno. ![]() jak się kładłam po 23 spać to też tak szalała. ja ją zaczepiałam, ona odpowiadała i obudziłyśmy męża |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1795 |
Wtajemniczenie
|
Witamy!
Ja juz po śniadanku i kawusi,muszę ogarnąć mieszkanie i siebie też bo dzisiaj ide na usg,zdecydowałam że pójde,zwłaszcza że za darmo-jakbym chciała 3d musiałabym dopłacić 100zł,których nie mam i będzie to normalne usg.Mam nadzieję że mi się łożysko podniosło,brzuch już mnie tak nie boli jak bolał. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- A i dostałam uczulenia na brzuchu...taaakie krosty strasznie swędzące.Myslę że od oliwki bo wczoraj kupiłam z ziajii i krosty zeszły i mnie nie swędzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | ||
Zakorzenienie
|
KIMS miło, że jesteś.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też mam zamiar coś porobić. Ambitne plany, tylko zobaczymy co mi z nich wyjdzie. ![]() Dobrze, że uczulenie zeszło. ![]() Muszę pamiętać dziś do gina zadzwonić i przypomnieć się z jutrem. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj widzimy się z Maleństwem ![]() ![]()
![]() |
#1798 | |
Zakorzenienie
|
Miałam dziś dziwny sen... Byłam już chyba w swoim nowym domu - po oknach wnioskuję. Ze schodów zbiegło takie mniej więcej 2letnie dziecko, z wielkim płaczem... Biegnę do niego i pytam co się stało. Ono mówi: tatuś karze. Zapytałam za co tatuś karze, zasłużyłeś? A ono mówi: tak, narozrabiałem... I zadzwonił budzik.
![]() Rzadko miewam tak realistyczne sny.... Dziecko w ogóle do nas nie podobne, taki cherubinek z blond lokami. My oboje mamy ciemne włosy. ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() My jutro, pewnie na 16. Cały dzień oczekiwania... Wiem, co czujesz. ![]() Poza tym smacznego! Też muszę jakieś śniadanko przyjąć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Wtajemniczenie
|
Smarowałam się oliwką bambino jakieś parę dni,bo krem na rozstępy mi się skończył a po ziajce mi zeszło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dalej jestem chora, z tą różnicą, że czuje się coraz gorzej.... A jeszcze codziennie jeżdżę do tego laboratorium robić badania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też nie mam i żyję ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31686428]Ja się boję, kiedy moje dziecko odkryje magiczny pojemnik w łazience - ze żwirkiem ![]() .[/QUOTE] Tak, też miewam takie obawy. Ostatnio widziałam program (oczywiście amerykański) gdzie pojawia się gościu,który uczy koty załatwiać się do toalety ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.