|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
Oczywiście, że nie mamy takich długich-Zosia dochodzi do garaży (pewnie nie wiecie gdzie to jest, to Wam powiem -jakieś 150 m) i mówi, że dalej nie idzie. I koniec. Trzeba i tak wracać się po wózek. No leniuch straszny. A zabawy w śniegu?-to wczoraj mówiłam-nie dla mojej damulki![]() A landara oprócz tego, że jest landarą jest faktycznie boska Niania mówi, że jakby się do mercedesa klasy S przesiadła![]() A o co?
|
|
#3212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dumałaś już nad czymś,co takiego np.chciałabyś robić? My teraz poruszamy się na sankach ale po zimie,spacerówka na pewno,będzie nam jeszcze służyć,choćby do sklepu No zimno,zimno ,ale przed południem wyjrzymy troszkę na dwór,pewno mróz trochę puści Siły i cierpliwości Kochana A o co idzie?
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
No dumam cały czas Sylko...
Miramej, a Tobie chodziło z tym śniegiem o to, dlaczego sankami nie jeździmy, tak?? Olśniło mnie jak Sylkę przeczytałam ![]() No trochę jeździmy, ale z reguły Zosia chce do kaczuszek nad jezioro, albo do babci do sklepu zajrzeć, albo jeszcze gdzieś, a wszędzie się sankami nie dojedzie, bo chodniki poodśnieżane.
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Ola pokaz kurtke ![]() Angy my tez korzystamy z wozka(spacerowki) aczkolwiek nie zima, ale jak mowie ze idziemy na dlugi spacer to mala zawsze w wozku chce
|
#3215 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Znowu dzisiaj jakieś dziwne sny miałam... ![]() O sylko, dwie choinki ![]() Zimno u Ciebie.. Ola, czeko wklejam kurtkę. 2012-01-18 09.21.34.jpg 2012-01-18 09.20.32.jpg
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jestem bez bólu głowy ![]() ide po kawe i wroce. Dostałam maila od Marty w zwiazku z tym 1%. Az mnie serce scisnęło jak zobaczyłam Maciusia i te jego piękne oczy. jesli chodzi o spaery to my albo na sankach, albo na piechotke chodzimy. |
|
|
|
#3217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już coś wiadomo? Cytat:
|
|
#3218 |
|
Ola-Unhola
|
angy, info w klubie o 1%.
Wojtusiu, super, ze głowa nie boli ![]() Wracaj ![]() Ja zaraz ide poćwiczyć (wczoraj coś mierzyłam w sklepie i absolutnie do zakupów się nie kwalifikuję...), potem szybki prysznic i na sanki, bo cudnie pada śnieg
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skoczyłam po kawke do kuchni, a w miedzyczasie poleciałam do sklepu, bo chcę na obiad zrobić placki po zbójnicku. Mam taką fajną książkę kucharską Małgorzaty Puzio, takie proste fajne przepisy. Chciałam pójść z Oliwką do sklepu i od razu spacerek zaliczyć, ale ona nie chciała na dwór wyjsc. Ani sanki jej nie przekonały, ani że kupimy kinder niespodzianke, ani lepienie bałwana. Nic. No i została z dziadkiem. |
|
|
|
|
#3220 |
|
Ola-Unhola
|
Kurcze, ten mi się podoba, ale boję się, ze kurtka jakaś wąska
![]() Choć niby te narciarskie takie bardziej kuse ![]() http://allegro.pl/brugi-recco-134-14...063018681.html A ten jak myslicie? http://allegro.pl/super-kombinezon-d...061180572.html
|
#3221 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przeglądam właśnie - generalnie dużo jest takich rad, o których wiemy - żeby zadawać odpowiednio pytania np. tak, by dziecko nie mogło powiedzieć nie itp. Na końcu jest wzór dyplomu dla superbohatera , który można wręczać za wykonanie czegoś, są też naklejki i wzory tabel gdzie przykleja się te naklejki w zależności od tego czy dziecko dobrze, czy gorzej wypełniło zadanie. Czytam właśnie rozdział o odkładaniu przedmiotów na swoje miejsce i np. w sklepie zamiast wyrywania jest propozycja zabawy "w czy pamiętasz skąd to wziąłeś?" Albo jeśli w domu nie chce sprzątać zabawek, to można zaproponować, żeby znalazło np. zabawki w pomarańczowym kolorze, później np. na kółkach itd. W sumie przeczytać chyba można, takie mam wrażenie na pierwszy rzut oka. Książki różnie, akurat tam jeszcze nie kupowałam, link przypadkowy, bo akurat ją kupiłam stacjonarnie w empiku. Ja nie wiem Dla Tymka rzadko kurczaka robię, prawie w ogóle teraz.Cytat:
![]() A Tymek już w wózku nie chce jeździć ![]() My mieliśmy wczoraj sądny dzień. Mi już wieczorem nerwy puszczały, co Tymka jeszcze bardziej rozbawiało, a na koniec specjalnie nasikał na łóżko i po chwili jeszcze poprawił, żeby mnie chyba dobić ![]() Cytat:
![]() .
|
|
#3222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba zainwestuję w taka tablicę z naklejkami jak myslicie? co się nagradza różne czynności, czy nie za małe nasze dzieci? o jacie ja mogę Ci oddać trochę śniegu ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
a podobno nadają już temperatury na + pod koniec tygodnia. Ciekawe ile u nas ten śnieg poleży. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- wyłączam się na chwilę, idę obiad zrobić i wrócę po. |
||
|
|
|
#3223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź nie kokietuj![]() Cytat:
Wypluj te słowa W sumie trzeba rozgraniczyć - jest praca w biurze i praca w biurze Karo tez chyba pracuje w biurze i mam wrażenie, że dzielą nas lata świetlne Może to głupio zabrzmi, ale mi najbardziej doskwiera brak zajęcia...To chyba dobrze, bo jakby nie było to punkt docelowy Ja właśnie wczoraj Zosi tłumaczyłam, że przecież mamusia w wózku już nie jeździ![]() ![]() ![]() Nigdy tego nie pisałam, ale bardzo lubię Cię czytać Jesteś chyba dobrym pedagogiem, bo nie słychać w Twoich wpisach tego irytującego mentorstwa, tak często spotykanego w Twojej grupie zawodowej
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-01-18 o 11:47 |
||
|
|
|
#3224 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki Wojtusiu, mi tez ten pierwszy, tylko własnie te wymiary
![]() angy, nie kokietuję, ale mam wałki na brzuchu po Świętach i S juz tak ładnie nie leży ![]() Zamówiłam na superfoto 3 kalendarze dla Dziadków plus 1 pradziadków ![]() Jest promocja -30% i cena nie zabija
|
#3225 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, o wszystko co się da ![]() Cytat:
![]() Ja się śmieję, że jak chodziłam z wózkiem, to psioczyłam, ze za słabo odśnieżone, teraz mamy sanki i wolałabym, żeby nie było w ogóle ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, jeszcze poczekasz ![]() , to o sprzątaniu to jak znalazł dla mnie (ale wpadłam na to sama przedwczoraj ), bo moje dziecko, które do tej pory lubiło sprzątać, ostatnio oświadcza, że nie umie sprzątać, bo ma za małe rączki i żeby mama posprzątała ![]() A jakie mięso robisz dla Tymka najczęściej? , miałam jakiś czas temu identyczną sytuację. I też 2 razy Kuba nasikał na łóżko ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Mogłybyście zerknąć do klubu?
|
|
|
#3226 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wszystkie na sanki chodza a my na spacer w kolo bloku i do domu bez sensu
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
czesć
Zrobiłam zupę, na II mam z wczoraj gołąbki inaczej a za chwilę jedziemy sankami do babci na pierożki ... kawałeke drogi mamy, więc trochę sobie poćwicze ![]() Ola - fajna ta kurtka Czeko - ile płaciłaś za te kalendarze? też chciałam zrobic takie, ale za późno popatrzyłam w kalendarz, że dzień babci i dziadka już w ten weekedn Teraz muszę coś na szybko wymyślic dla dziadzia z Irlandii, bo siostra dzisiaj wysyła do niego paczkę Miramej do obiadu mu przeszło ![]() aaaa co do składanie klocków i zabawek, to moje dziecko ostatnio się poprawiło jak się juz nie bawi to składa ładnie do pudełka i mówi, ze klocki idą spać, albo żeby Ares się nie potknął bo go łapki bolą
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2012-01-18 o 13:12 |
|
|
|
#3228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajny powód
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-01-18 o 13:26 |
||
|
|
|
#3229 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ani grama sniegu tej zimy
szaro, buro i ponuro
|
|
#3230 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Jemy kalafiorową i idziemy. Svi, widzialam prognozę jak u Was ze śniegiem ![]() Do poźniej, papa
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Ola b. ladna kurtka
Aniu placilam 19,90zł a wysylka darmowa poleconym,obawiam sie ze dojdzie w nast. tyg. dopiero ![]() Bylysmy u fryzjera- wyrownalam tyl i nadalam ksztalt, na Werka ma podciete o 5-6cm
|
#3232 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
A nuż coś wymyślisz
![]() Cytat:
Tak,jedną miałam u nas,drugą mniejszą u Damiana ubieranie,ubieraniem - ale rozbierać,też nie lubię ![]() Teraz już ciepło,tylko -1 pojeździliśmy na sankach,teraz Bartosz jeszcze śpi Kurtka fajna Cytat:
Cytat:
Cytat:
angy lepiej bym tego nie ujęła.Zostałam sama,małż pojechał w delegację,na półtorej tygodnia
|
||||
|
|
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj bidulko.... Długo ![]() ![]() Cytat:
.... Bo ja nie mówiłam Wam, że robię podejście do zapuszczania nr 2 Muszę coś zmienić w swoim życiu i zaczynam od włosów Już mi się kędziory robią![]() *** Jutro S jedzie służbowo do Olsztyna i zabieram się z nim na mały shopping na poprawę humoru w ramach urlopu A co
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-01-18 o 14:36 |
||
|
|
|
#3234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale i tak mi smutno.Od czegoś trzeba zacząć ![]() Miłego zakupowania Chyba cieplejsze skarpety założę,nogi w domu mi zmarzły
|
|
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam, ale tylko ta strone . Probowalam podczytywac z komorki, ale nie bardzo mi to szlo. Komp na razie dziala, ale pewnie nie na dlugo, bo jeszcze inne rzeczy powychodzily i bede musiala sie za czyms powoli rozgladac ![]() Antonio dzis jest bardzo absdorbujacy , a ja dzis ide na nocke i chyba nie bede miala chwili, aby odsapnac przed.Z nowosci to nie snia mu juz sie zadne monsters Najgorsze jest to, ze wykryli u mnie w szpitalu bakterie legionella i oczywiscie wszystko mi pasuje, ze ja i Antos mielismy goraczke pontiaca . Typowe . Tak szczerze, to nie mysle tak na powaznie, ale wyobraznia mi ruszyla, gdy poczytalam o tej bakterii .Walcza z ta bakteria i walcza, jeszcze w niedziele bedzie jedna tura generalnego odkazania wszystkiego, mam nadzieje, ze skuteczna. U nas bylo chlodniej, jakies 1-2 stopnie w nocy, ludzie w kozuchy i futra wskoczyli , ja za to rozgladam sie za jakims fajna skorzana marynarka na wiosne, bo moja juz odeszla do lamusa , ale widze same jakies kuse krociaki, a to raczej dla waszych figur dziewczyny, nie mojej. Buty do spodni tez musze kupic, ale nic mi sie nie podoba .Zmykam gotowac obiad
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2012-01-18 o 16:04 |
|
|
|
#3236 |
|
Ola-Unhola
|
Ale było super na sankach. Dla mnie idealnie, pełno sniegu ale przejezdnie, ciepło, prószy śnieg. No bosko
![]() Kurtka się spisała, było mi cieplutko. Tylko czapki mi brakuje jeszcze na większe mrozy ![]() Zaraz wkleję foto z wypadu. Antosia ubrałam w kombinezon Coccodrillo. Fajnie ![]() sylko, dzisiaj nieznany mi osobnik, ale chyba mój ideał Współczuję samotności, oby szybko zleciało ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Mariolu, swietnie, ze monsterów już nie ma i apetyt się choć trochę poprawia Siły na dzisiejszą nockę No tak 1-2 st. to prawdziwe zimno ![]() Jakich butow szukasz? Zapraszam do albumu i klub z filmikiem ![]() Z góry przepraszam za zakatarzony głos
|
#3237 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola zazdroszcze
![]() my wlasnie tez wrocilismy ze spaceru i w porownaniu z Wami to dupa nie spacery ![]() no ale co zrobic zeby bylo jakos ciekawiej maly wzial "brumka" odpychacza a Eryk hulajnoge i przez godzine sie scigali w te i z powrotem wrocili z czerwonymi wypiekami na twarzy ale to nie to samo co sanki ![]() a najbardziej dolujace jest to, ze tu gdzie mieszkamy nawet nie ma gdzie isc i co robic z dziecmi na dworzu.....nie ma parku ani lasu, place zabaw do kitu i tylko w kolo bloku mozna chodzic ![]() nawet nie ma gdzie isc na sanki w zimie ehh a kolo moich rodzicow jest wszystko i las i park i place zabaw i w ogole
|
|
#3238 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() , wyobraźnia pracuje ![]()
|
|
|
#3239 |
|
Ola-Unhola
|
Svi, pakuj dzieci i sanki i przyjeżdżąj do nas. Małż wyślę gdzieś i będzie dla Was miejsce
![]() Joluś , na początku ja ich ciągnęłam, no ale bez przesady ![]() Bartek znalazł sobie lepsze zajęcie - rzucanie śnieżkami i został mi potem tylko Antoś w saniach ![]() Obowiązkowo z Hawą - psem ze złobka, z którym nie rozstaję się na krok
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy mozna to nazwac fryzurka ale wszystkie wlosy zakladam za ucho no i z tylu robi sie bombka , czekam az boki urosna i ciacham na rowno z tylem-bedzie bob udanych zakupow ![]() jak sama, masz nas no i teraz ja mam katar
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

)

Dobrze, że nie sprzedałam
A dumałaś już nad czymś,co takiego np.chciałabyś robić? 

weź nie kokietuj
, to o sprzątaniu to jak znalazł dla mnie (ale wpadłam na to sama przedwczoraj

Już mi się kędziory robią