|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Może jednak się uda jutro, trzymam za nią kciuki.
|
|
|
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Dziewczyny, jaka gruszke najlepiej kupic
![]() Zuzia, dzieki za info. Ja myslalam,zeby sprawic sobie mini electric. Kropeczka, to ja bym bez strachu brala tzta na porodowke
|
#633 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wygląda zeby się mogła przekrecić na brzuszek bo ta rączka pod spodem tak jak by blokuje, musiała by mieć dużo siły albo umieć przesunąć tą rekę pod siebie a jeszcze jest za mała. Są takie specjalne wałki, jak sie martwisz bardzo to może warto zainwestować.......... A mała nawet pospała w nocy, tylko że znowu z nią spałam bo co chwilę jak sie zaczyna prężyć masuje jej brzuszek i plecki......mam nadzieje ze się nie przyzwyczai bo wolała bym spać w sypialni....takie miałam przynajmniej zamierzenia, ale jak widać życie wszystko weryfikuje......... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedzi w sprawie cieknącego cyca
|
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasik,
Oj, straszne widac sa te kolki A masz sab simplex?
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki jesteście kochane
Ja sobie dalej leże i wyć mi się chce bo z tych całych nerwów TZ się nie wysłał,strasznie boli go glowa i do tego jeszcze zaczął ząb;( szkoda mi go bo widziałam jak cierpi.pojechał teraz do pracy,mam nadzieję że mu przejdzie Kciuki za Inutil i Agatka,też się biedne omęcza w tych szpitalach....
|
|
#636 | |
|
Zadomowienie
|
Kciukasy za dziewczyny które już niebawem będą tulić swoje maleństwa Mała przed chwila zasnęła a za półtorej godziny idziemy na wizytę u lekarza(kontrola na 2 tydz. życia) No i swoją drogą Milenka skończyła dzisiaj 2 tyg......kolejny powód do ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
W nocy dałam jej ten colic drops a dzisiaj właśnie pocztą przyszedł espunisan co mama w poń wysłała. Moja siostra używała espunisan profilaktycznie i sobie chwaliła więc ja też będę.
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
INUTKIl kochana całuje
*****DZIEWCZYNKI CZY WY TEZ W 36-37 tygodniu CZUŁYŚCIE/czujecie TAK RZADKO I TAK SŁABO RUCHY??? bo hcyb zaczynam sie denerwowac wrrrrrr
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Spałam 3 i poół godziny. Już drugi dzień tak mam ... a potem sie dziwie ze w nocy zasnąc nie mogę
lece nadrobić. |
|
|
|
#639 |
|
BAN stały
|
Cos tu cich dzis, wszystkie rodza
. Wspolczuje meczenia sie z wywolywaniem. Ja w poprzedniej ciazy mialam wywolywanie 11 dni po terminie ale mi wystarczyl ten zel co do dostala Inutil i po godzinie zaczely sie regularne skurcze, okolo 00.0.00 a o 7.11 rano juz Milenka wyszla![]() Kasik za 2 tygodnie, ale ten czas leci![]() Pearl nie wiem jaka gruszka bedzie najlepsza. Chyba taka najzwyklejsza z miekka koncowka. Kasik sprobuj na kolki GRIPE WATER ktora mozesz kupic w Wilkinsonie na dziale niemowlecym lub w Bootsie. To podobno dziala. Ja bede to na kolki stosowac a jak nie pomoze to espumisan kupie w aptece polskiej. A co pijesz? Bo podobno kolki dziecko moze dostac nawet gdy napijesz sie szklanke soku. Mozna pic tylko wode i herbatki dlakobiet karmiacych lub koperkowe. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- kasiahexe ja w tym tygodniu co pytasz czulam ruchy normalnie, nie rzadziej. |
|
|
|
#640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oby już na dniach
|
|
#641 |
|
Rozeznanie
|
Mi się jakoś wydawało w tym czasie, że mały ciągle śpi i prawie wcale się nie ruszał. Aż prosiłam mojego tż, zeby w brzuch popukał, rękę przyłożył i wtedy jakoś się troszkę poprzeciągał albo odpukał i byłam spokojniejsza.
|
#642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#643 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje dziewczyy ja niby czuje delikante ruchy i czuje jak mi sie wypina i widze ze ma gule np z jednej strny brzucha. ale jakos jest tego duzo mniej i duzo rzadziej niz wczesniej :/ sprawdzałam czy seduszko bije i niby jest oki ale mam jakis wewnetrzny niepokoj (( chyba zadzwonie do szpitala za niedługo
|
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
Kasiahexe w sumie ruchy czułam normalnie,teraz też czuje chociaz przed wczoraj młoda coś się uciszyła,tarmosiłam z mężem brzuchem i nic,ale po jakichś 20 min ksieżniczka sie obudziła.A co w ogóle nie czujesz czy po prostu słabiej i czy już tak długo?
Aha już doczytałam
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-01-18 o 15:21 |
|
|
|
#645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#646 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi w ciągu miesiąca spadła z 10 i trochę na dużo mniej niż 10 bo dostawałam zastrzyki z żelazem. Dziwne to trochę bow tych ostatnich miesiącach właśnie żelazko leci w dół bo jest na nie większe zapotrzebowanie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Jak ja pojechałam do szpitala z powodu braku ruchów od 4 nad ranem to ordynator na obchodzie powiedział że bardzo dobrze ze przyjechałam bo w tym tyg trzeba zwracać uwagę na ilość ruchów i lepiej dmuchać na zimne |
|||||||||
|
|
|
#647 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
O rany, o rany, jaki dzisiaj emocjonujący dzień! Niech no tylko któraś zacznie, to się posypią bobasy - jakoś tak to wygląda na tym wątku Cytat:
Trzymam kciuki za wszystkie rodzące i prawie rodzące - oby szybko poszło! Ja swoją ślubną biżuterię zdjęłam właśnie wczoraj, bo paluszki już porządnie się zserdelkowały A co do ślinotoku - ja się czasem budzę, bo mi ciurka z paszczy
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz tez nie mamy daleko, bo ja w warszawce siedze ![]() trzymam kciuki zebys za dlugo nie czekala ![]() AgaMili, z taka dluuuga miekka? co sie wklada do noska? czy lepiej z taka szeroka,co sie przyklada do dziurki? kurde, nie mam pojecia ![]() no i czy w ogole tego potrzebuje, skoro mam fride? jeju, jeju... ja nic nie wiem ![]() gdzie ja sie nadaje na matke Kasik, wlasnie dzisiaj czytalam o tej gripe water, o ktrej pisze AgaMili i sporo babeczek ja poleca
|
|
#649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny sie rozwiazuja fajnie fajnie. ja juz tez powoli mysle o porodzie, dzisiaj cos mnie brzuch boli od rana, ale zeby tak mocno to nie. sprzatnelam, ugotowalam obiad i teraz nie wiadomo co tu robic. troche poczytalam na necie o zblizajacym sie porodzie. moj maly rusza sie niemilosiernie dzisiaj, zwlaszcza czuje to tak nisko. sluchajcie jak chodze boli mnie spojenie lonowe (chyba) bo tak nisko. czy to normalne?
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tylko fride , tak mi szwagierka poleciła Ja się nie nadaje |
|
|
|
|
#651 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A dla Inutil tryzmam kciuki żeby nie musiała się długo męczyć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Ech, powiem wam że przez to moje ciśnienie to ciągle się martwię o małego i chyba musiałabym ciągle dzwonić do lekarza, a bo to opuchlizna mi troszkę większa wystąpiła, a bo to mały jest mniej żywotny dzisiaj, a bo to coś. I tak mi się przez to dłuży czas jak nie wiem co, a jak się dłuży to mam go więcej na martwienie się
|
|||||
|
|
|
#652 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
gratulacje dla nowych mam i kciuki za właśnie rodzące ![]() Pola ma 2 tygodnie dziś była pediatra u nas i sprawdzała małą czy wszystko ok - i jest dobrzebałam sie o pępek bo po kąpielach się ślimaczył trochę pomimo octaniseptu i smarowaliśmy spirytusem z z dodatkiem rywalnolu i balismy się że za mocno wysuszyliśmy jej skórę ale jest dobrze powiedziała zrobił się jej też od ssania pęcherz na środku górnej wargi tak w środku troche ust - waszym maluchom też? czytałam że tak moze być i samo zniknie ale szkoda że to ma ![]() powiedzcie mi czy puszczacie maluszkom jakaś muzykę? bo ja nic nie mam takiego dla dzieci i chcę kupić jakieś płyty kołysanki ? może coś polecicie? sama wolałabym nie śpiewać bo jej jeszcze słuch wypaczę ![]() może akurat ma lepszy od mamy i taty i będzie bardziej muzykalna ![]() w ogóle to dopada mnie wahanie hormonów bo się tam rozklejam i wzruszam jak na nią patrzę nie mogę się powstrzymać i łzy mi lecą same
|
|
#653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#654 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czasem wiecej, a czasem mniej, a na karteczce pisze ze "10 I MNIEJ RUCHÓW PŁODU W CIAGU 12 H JEST SYGNALEM ZAGROZENIA PLODU, natomiast po terminie porodu 5 i mniej ruchow e ciagu 12 h". radze pomierzcie sobie mniej wiecej te ruchy. ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
a jesli chodzi o pieczenie zoladka, to moze to zgaga? ja mam cala ciaze i jak spie na lewym boku to lepiej, ale jak sie przewroce na prawy to koniec, musze sie wtedy podniesc chwile, poczekac az przejdzie i dalej na lewa strone... ech. pocieszajace jest to, ze JUZ NIEDLUGO
|
|
#655 |
|
Raczkowanie
|
no i męczą nas też kolki - właściwie jak tylko wróciliśmy ze szpitala to się zaczęło - jedna noc w porządku potem kolejna koszmar - mała sie pręży wije sinieje z bólu i nie pomógł esputicon, i dieta moja juz prawie nic nie zawiera bo juz ze wszystkiego zrezygnowałam - jem tylko suchary pieczywo z masełkiem i wędlina plus zupina na kaczce/ kurze z włoszczyzną.. jajko 1 na tydzień... czasem banan..
lekarz powiedziała że jakiś tam kefir lub jogurt może być ale warzywa i owoce tylko na parze ew pieczone i to też tylko kilka gatunków znalazłam aptekę z czech gdzie można kupić sab simplex - chyba dość tanio: http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml zamówiłam ale nie iwem czy to jz jest kolka bo może to byc moja dieta i zwykła niedojrzałość jelita... ale kupiłam i jak dojdzie za tydzień to będzie w pogotowiu czekać no to lecę nadrabiać - póki mała śpi tu ze mna
Edytowane przez Psotnika Czas edycji: 2012-01-18 o 16:08 |
|
|
|
#656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na imie mam Basia i mieszkam w okolicach Chicago, lat 27![]() widze ze dzisiaj sie zapowiada wysyp dzieciaczkow jak ja bym chciala miec to juz za soba!
|
|
|
|
|
#657 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niby pod koniec ciąży, dzidek mam mniej miejsca i dlatego słabiej czuć ruchy a raczej przekręcanie. Też się zaczynam martwić ![]() Cytat:
Ja mam gruszkę z taką dłuższą miękką końcówkę. Myślałam, że tylko ona mi wystarczy, ale koleżanka bardzo zachwalała fridę i ją też kupiłam. Podobno lepiej mieć samą fridę niż samą gruszkę. Ale w sumie gruszka kosztuje z 5 zł, więc w razie czego możesz ją kupić ![]() Idę chyba zjeść coś słodkiego, żeby mojego Skarba rozruszać. |
||
|
|
|
#658 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jej sie popsula ale to byla pozyczanaCytat:
moj nie ma pecherza bo z butli je wiec ma latwo cwaniaczek jeden ![]() ja to w szpitalu non stop ryczalam ale raczej z problemow niz szczescia... lzy szczescia mam jak patrze na niego jak slodki jest i jak mocno go kocham, no i czasem poplacze nad swoja figura
|
|
|
#659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a do tego napieranie jakby mały zaraz miał wylecieć dołem no i ZGAGA, pieczenie niemiłosierne, co nie zjem to męczy. Ech takie chyba te nasze końcówki![]() A ciekawe swoją drogą o co biega z tym ŚLINOTOKIEM, też tak mam, skąd to się bierze
|
|
|
|
|
#660 |
|
Raczkowanie
|
Psotnika, ja tam nic nie puszczam tylko chodzę z małym po domu i wciąż mu wszystko opisuję, jak jestem w kuchni to mały leży w óxku i patrzy itp. Gratulacje dwóch tygodni
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

boję się że małemu krzywdę zrobię 
buziaki dla Dziewczyn
a tez chyba bede spokojniejsza, jak Dzidzia mi bedzie spala na boczku

za 2 tygodnie, ale ten czas leci
oby już na dniach
Zapraszam do mnie... 

widać włoski?!! POWODZENIA! 

i jej sie popsula ale to byla pozyczana
wiec ma latwo cwaniaczek jeden