Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 14:19   #631
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
przekazuję najnowsze wieści od Inutilka

Po oksytocynie rozwarcie osiągnęło całe 2cm :/ Skurcze były, ale bardzo delikatne. Na dzisiaj to wszystko. Albo samo coś ruszy, albo jutro będą przebijać pęcherz z wodami....
Generalnie nie jest aż taka wkurzona, cieszy się, że chociaż coś się ruszyło.... Ale w życiu nie przypuszczałaby, że przyjdzie jej tyle czekać... Dziś już w końcu 18.stycznia, a termin był na 9.01

No nic, trzymamy dalej kciuki
Oj biedna... Straszne jest przeterminowanie, to czekanie, czekanie czekanie... Wiem coś o tym bo sama w pierwszej ciąży się tydzień przeterminowałam.

Może jednak się uda jutro, trzymam za nią kciuki.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:29   #632
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Dziewczyny, jaka gruszke najlepiej kupic

Zuzia
, dzieki za info. Ja myslalam,zeby sprawic sobie mini electric.

Kropeczka
, to ja bym bez strachu brala tzta na porodowke

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:30   #633
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

kasik
gratulacje odpadnięcia pępuszka ja to się będę bała pielęgnacji tego kikutka boję się że małemu krzywdę zrobię
a wiesz jak ja sie bałam. Przez pierwsze 3 dni nawet go nie dotykałam. W szpitalu mi nie kazali używać żadnych specywików ale jak po tyg. nie odpadł zaczełam stosować gaziki leko ale generalnie ich nie polecam bo są za trarde i tak wyciskałam ten spirytus na patyczek.

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Kochane! Tym razem wiadomość od Renata (06:52):

Jestem już w szpitalu rozwarcie dopiero na 3mm ale skurcze częste regularne i podobno tam bardzo cienko. Trzymaj kciuki

Więc KCIUKI trzymamy mocno i mam nadzieję, że zaraz dostanę kolejnego, ze już po wszystkim i się świeża maminka cieszy

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Wiadomosc od Bambuska:
Wlasnie mi zabrali malego na 1-2 doby na naswietlanie zoltaczkowe wyniki krwi mam nie za bardzo jedyny plus , ze wreszcie odpoczne buziaki dla Dziewczyn

skoro zwijasz pod plecki, to nie ma strachu, ze przekreci sie na brzuszek?
jeju, moze to glupie pytanie, ale nie mam komu go zadac a tez chyba bede spokojniejsza, jak Dzidzia mi bedzie spala na boczku

I jak Twoja Malutka po dzisiejszej nocy?
Ach ta cholerna żółtaczka.....wspułczuję. ....dobrze że Milenka nie miała

Nie wygląda zeby się mogła przekrecić na brzuszek bo ta rączka pod spodem tak jak by blokuje, musiała by mieć dużo siły albo umieć przesunąć tą rekę pod siebie a jeszcze jest za mała.
Są takie specjalne wałki, jak sie martwisz bardzo to może warto zainwestować..........

A mała nawet pospała w nocy, tylko że znowu z nią spałam bo co chwilę jak sie zaczyna prężyć masuje jej brzuszek i plecki......mam nadzieje ze się nie przyzwyczai bo wolała bym spać w sypialni....takie miałam przynajmniej zamierzenia, ale jak widać życie wszystko weryfikuje.........
Cytat:
Dziewczyny, idzie chyba nowa fala bo...

Wiadomosc do Annyonne:
Witam! Melduje ze o 5:40 odeszly mi wody i od 9:30 jestem juz na porodowce. Rozwarcie na 3 cm i widaj juz wloski, skurcze nadal nieregularne. Podobno mam urodzic dzisiaj Trzymajcie kciuki.

no wiec

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hej melduje się i dziękuję za kciuki. Noc spędziłam na porodówce, bo lekarz dyżurny stwierdził,że to wody się sącza..
Miałam w nocy ktg, wyszło ok,parę nieregularnych skurczow. Za to na porannym ktg ani jednego skurczu nie bylo,a ordynator stwierdził że u mnie to jest jakiś kosmos,wszystko wysoko,zamknięte i on wycieku nie widzi. Na usg wyszło,że wody jeszcz są... Przen iesli mnie na salę przedporodowa i mam tak leżeć nie wiem ile:/ trzymajcie dalej kciuki

Dzięki za odpowiedzi w sprawie cieknącego cyca
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:35   #634
pearpearl
Wtajemniczenie

Kasik, za odpowiedz.
Oj, straszne widac sa te kolki A masz sab simplex?

Stary 2012-01-18, 14:36   #635
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki jesteście kochane
Ja sobie dalej leże i wyć mi się chce bo z tych całych nerwów TZ się nie wysłał,strasznie boli go glowa i do tego jeszcze zaczął ząb;( szkoda mi go bo widziałam jak cierpi.pojechał teraz do pracy,mam nadzieję że mu przejdzie
Kciuki za Inutil i Agatka,też się biedne omęcza w tych szpitalach....

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:39   #636
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Sofcia gratulacje

Kciukasy za dziewczyny które już niebawem będą tulić swoje maleństwa

Mała przed chwila zasnęła a za półtorej godziny idziemy na wizytę u lekarza(kontrola na 2 tydz. życia)

No i swoją drogą Milenka skończyła dzisiaj 2 tyg......kolejny powód do

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Kasik, za odpowiedz.
Oj, straszne widac sa te kolki A masz sab simplex?
Nie nie mam.
W nocy dałam jej ten colic drops a dzisiaj właśnie pocztą przyszedł espunisan co mama w poń wysłała. Moja siostra używała espunisan profilaktycznie i sobie chwaliła więc ja też będę.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:40   #637
kasiahexe
Zadomowienie

INUTKIl kochana całuje *****

DZIEWCZYNKI CZY WY TEZ W 36-37 tygodniu CZUŁYŚCIE/czujecie TAK RZADKO I TAK SŁABO RUCHY???

bo hcyb zaczynam sie denerwowac wrrrrrr

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:59   #638
czubasek20
Zakorzenienie

Spałam 3 i poół godziny. Już drugi dzień tak mam ... a potem sie dziwie ze w nocy zasnąc nie mogę
lece nadrobić.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:06   #639
AgaMili
BAN stały

Cos tu cich dzis, wszystkie rodza . Wspolczuje meczenia sie z wywolywaniem. Ja w poprzedniej ciazy mialam wywolywanie 11 dni po terminie ale mi wystarczyl ten zel co do dostala Inutil i po godzinie zaczely sie regularne skurcze, okolo 00.0.00 a o 7.11 rano juz Milenka wyszla

Kasik za 2 tygodnie, ale ten czas leci

Pearl nie wiem jaka gruszka bedzie najlepsza. Chyba taka najzwyklejsza z miekka koncowka.

Kasik sprobuj na kolki GRIPE WATER ktora mozesz kupic w Wilkinsonie na dziale niemowlecym lub w Bootsie. To podobno dziala. Ja bede to na kolki stosowac a jak nie pomoze to espumisan kupie w aptece polskiej. A co pijesz? Bo podobno kolki dziecko moze dostac nawet gdy napijesz sie szklanke soku. Mozna pic tylko wode i herbatki dlakobiet karmiacych lub koperkowe.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

kasiahexe ja w tym tygodniu co pytasz czulam ruchy normalnie, nie rzadziej.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:10   #640
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
no a jak tu sie z Mazurka nie napic? wstyd i hanba !!!
Ja z Gizycka, wiec rzut beretem
jak z Mragowa, to gdzie bedziesz rodzic? znasz dr. Lesniczaka? przyjmuje w Ketrzynie, ale odbiera porody w Olsztynie, jedt mega, najlepszy na swiecie
gdybym byla w domu, to rodzilabym tylko u niego!
no patrzcie jaki świat mały, rzut beretem do Giżycka, ja jestem z Mrągowa ale teraz to mieszkam w Łodzi i tu rodzę oby już na dniach
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:13   #641
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNKI CZY WY TEZ W 36-37 tygodniu CZUŁYŚCIE/czujecie TAK RZADKO I TAK SŁABO RUCHY???

Mi się jakoś wydawało w tym czasie, że mały ciągle śpi i prawie wcale się nie ruszał. Aż prosiłam mojego tż, zeby w brzuch popukał, rękę przyłożył i wtedy jakoś się troszkę poprzeciągał albo odpukał i byłam spokojniejsza.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:15   #642
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Dzien doberek

Ja dzisja milam cala z głowy bo co chwiel sniło mi sie ze mam symptomy przepowiadajace porod :///
a to chyba dlatego ze wczoraj zauwazyłam ze moj sluz juz jeste bardzo gesty a kremowo przezroczysty ://///

A wogóle to boje sie szpitala ://// nie chce tam zostac na noc :/// a przy pierwszym dzieku bede musiala kto mi zostanie z dzieckiem jak bede musiała isc w nocy siku?? mam ja targac ze soba do toalety ?? wrrrrr
tez zastanawiałam sie jak iśc siku tzn co zrobic z dzieciatkiem, no i jak juz wytrxymac nie mogłam to poszłam do poloznej i pytam czy moze go przypilnowac, bo ja musze do łazienki, a ta oczy na mnie i mówi " idz jemu nic sie nie stanie jak polezy sam"
Stary 2012-01-18, 15:18   #643
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Mi się jakoś wydawało w tym czasie, że mały ciągle śpi i prawie wcale się nie ruszał. Aż prosiłam mojego tż, zeby w brzuch popukał, rękę przyłożył i wtedy jakoś się troszkę poprzeciągał albo odpukał i byłam spokojniejsza.
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
[/COLOR]kasiahexe ja w tym tygodniu co pytasz czulam ruchy normalnie, nie rzadziej.

dziekuje dziewczyy

ja niby czuje delikante ruchy i czuje jak mi sie wypina i widze ze ma gule np z jednej strny brzucha. ale jakos jest tego duzo mniej i duzo rzadziej niz wczesniej :/

sprawdzałam czy seduszko bije i niby jest oki ale mam jakis wewnetrzny niepokoj (( chyba zadzwonie do szpitala za niedługo

LIVKA jest juz z nami
Stary 2012-01-18, 15:19   #644
eliza1984
Zadomowienie

Kasiahexe w sumie ruchy czułam normalnie,teraz też czuje chociaz przed wczoraj młoda coś się uciszyła,tarmosiłam z mężem brzuchem i nic,ale po jakichś 20 min ksieżniczka sie obudziła.A co w ogóle nie czujesz czy po prostu słabiej i czy już tak długo?
Aha już doczytałam
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2012-01-18 o 15:21
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:21   #645
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
tez zastanawiałam sie jak iśc siku tzn co zrobic z dzieciatkiem, no i jak juz wytrxymac nie mogłam to poszłam do poloznej i pytam czy moze go przypilnowac, bo ja musze do łazienki, a ta oczy na mnie i mówi " idz jemu nic sie nie stanie jak polezy sam"
no wlasnie tego sie boje i to bardziej niz porodu

LIVKA jest juz z nami
Stary 2012-01-18, 15:28   #646
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Wiadomosc do Annyonne:
Witam! Melduje ze o 5:40 odeszly mi wody i od 9:30 jestem juz na porodowce. Rozwarcie na 3 cm i widaj juz wloski, skurcze nadal nieregularne. Podobno mam urodzic dzisiaj Trzymajcie kciuki.

no wiec

Cytat:

:kicuki: za Maleństwo Niech odpoczywa

widać włoski?!! POWODZENIA!

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

to i ja spieszę z wiadomościami A co, jakiś dzień dobrych wieści

Więc tak:

Sofcia wczoraj, o 22:00 miała CC. Julcia waży 4150 i dostała 10 punktów

i jeszcze jedna:

Inutilek leży pod oksytocyną i coś zaczyna się dziać (boli podbrzusze). Dostała czopek na rozpulchnienie szyjki. Prosi o trzymanie kciuków
A więc i gratulacje

Cytat:
Hej melduje się i dziękuję za kciuki. Noc spędziłam na porodówce, bo lekarz dyżurny stwierdził,że to wody się sącza..
Miałam w nocy ktg, wyszło ok,parę nieregularnych skurczow. Za to na porannym ktg ani jednego skurczu nie bylo,a ordynator stwierdził że u mnie to jest jakiś kosmos,wszystko wysoko,zamknięte i on wycieku nie widzi. Na usg wyszło,że wody jeszcz są... Przen iesli mnie na salę przedporodowa i mam tak leżeć nie wiem ile:/ trzymajcie dalej kciuki
obyś wyszła już z maluszkiem

Cytat:
Agatek:
A mi balonik (pi pi pi - cenzura) po 1,5 h pękł i nie wiem czy to z wodami poszło czy nie. Mam pokazać podkład za 2 h. Ale od razu raźniej bez tego. Jeszcze czop poszedł długi i brzydki :p skurcze łapią ale daję radę. To się dziewczyny fajnie rozpakowują a mi idzie strasznie wolno ;/

Poczytam na necie co z tym pęknięciem balonika, bo powinien wypaść normalnie przy 4cm rozwarcia. Zobaczymy
A nie mogą jej na usg sprawdzic czy z wodami poszło?

Cytat:
Inutilek nic nie pisze.... Nie chcę do niej wypisywać, bo może się męczy....Albo wręcz przeciwnie i jest zła kurcze, denerwuję się tymi wszystkimi porodami jak nie wiem

Słuchajcie... odebrałam wczoraj wyniki morfologii. od początku ciąży moja hemoglobina leciała ostro w dół. W 10t miałam na poziomie 12,1, później coraz niżej, niżej... W grudniu osiągnęła 10,9 (od listopada łykam żelazo, ale nie odżywiam się jakoś specjalnie <nie jem aż tyle zieleniny, czerwonego mięsa>)
No i moje oczy wczoraj wypadły z orbitek, bo hemoglobina jest na poziomie 12,8

Czy to możliwe, by w tak krótkim czasie (pomiędzy badaniami grudniowymi, a styczniowymi było 4tyg różnicy) można sobie poprawić morfologię?

te ostatnie badania robiłam w innym laboratorium niż do tej pory. Może to jakiś błąd

Mi w ciągu miesiąca spadła z 10 i trochę na dużo mniej niż 10 bo dostawałam zastrzyki z żelazem. Dziwne to trochę bow tych ostatnich miesiącach właśnie żelazko leci w dół bo jest na nie większe zapotrzebowanie.
Cytat:

Po oksytocynie rozwarcie osiągnęło całe 2cm :/ Skurcze były, ale bardzo delikatne. Na dzisiaj to wszystko. Albo samo coś ruszy, albo jutro będą przebijać pęcherz z wodami....
Generalnie nie jest aż taka wkurzona, cieszy się, że chociaż coś się ruszyło.... Ale w życiu nie przypuszczałaby, że przyjdzie jej tyle czekać... Dziś już w końcu 18.stycznia, a termin był na 9.01

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
ale dziewczyny się nacierpią i to jest chyba najgorsze to wywoływanie i ja zaczynam już panikować ... co by zrobić aby tak urodzić bez wywoływania bo mi się już po nocach śni , bo jak czytam to liście malin i ciężkie prace domowe nie przyspieszają
W mojej mądrej książęce napisane jest '' Badania wykazały iż kobiety, które po 39 tyg ciąży stymulowały swoje brodawki sutkowe przez trzy lub więcej godzin dziennie, były o wiele mniej narażone na odsuniecie w czasie właściwej daty porodu. Zalecane postępowanie : stymuluj brodawkę sutkową, otoczkę brodawki sutkowej i sutek opuszkami palców, po 15 minut każdy, zmieniając sutki w ciągu godziny. Rób tak 3 razy dziennie. Jest to z pewnością czaso- i energochłonny proces, lecz wiele kobiet stwierdza iż rezultaty są cenniejsze niż wysiłek. Jednakże istnieje ryzyko wywołania bardzo silnych skurczów mięśnia macicy (takich jak oksytocyną) a więc skonsultuj się ze swoim lekarzem przed rozpoczęciem tego rodzaju zabiegu.''
Cytat:

Ja czuje normalnie. Choc mała ma czasem dzień wzmożonej aktywności a czasem leniuchuje

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
dziekuje dziewczyy

ja niby czuje delikante ruchy i czuje jak mi sie wypina i widze ze ma gule np z jednej strny brzucha. ale jakos jest tego duzo mniej i duzo rzadziej niz wczesniej :/

sprawdzałam czy seduszko bije i niby jest oki ale mam jakis wewnetrzny niepokoj (( chyba zadzwonie do szpitala za niedługo

Jak ja pojechałam do szpitala z powodu braku ruchów od 4 nad ranem to ordynator na obchodzie powiedział że bardzo dobrze ze przyjechałam bo w tym tyg trzeba zwracać uwagę na ilość ruchów i lepiej dmuchać na zimne

Stary 2012-01-18, 15:38   #647
raqla
Raczkowanie

Dzień dobry!
O rany, o rany, jaki dzisiaj emocjonujący dzień! Niech no tylko któraś zacznie, to się posypią bobasy - jakoś tak to wygląda na tym wątku

Cytat:

[/COLOR]to i ja spieszę z wiadomościami A co, jakiś dzień dobrych wieści
Więc tak:

i jeszcze jedna:

Inutilek leży pod oksytocyną i coś zaczyna się dziać (boli podbrzusze). Dostała czopek na rozpulchnienie szyjki. Prosi o trzymanie kciuków
Gratulacje Sofci i Julci!

Trzymam kciuki za wszystkie rodzące i prawie rodzące - oby szybko poszło!

Ja swoją ślubną biżuterię zdjęłam właśnie wczoraj, bo paluszki już porządnie się zserdelkowały

A co do ślinotoku - ja się czasem budzę, bo mi ciurka z paszczy
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:44   #648
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
no patrzcie jaki świat mały, rzut beretem do Giżycka, ja jestem z Mrągowa ale teraz to mieszkam w Łodzi i tu rodzę oby już na dniach
no patrz
teraz tez nie mamy daleko, bo ja w warszawce siedze
trzymam kciuki zebys za dlugo nie czekala

AgaMili, z taka dluuuga miekka? co sie wklada do noska? czy lepiej z taka szeroka,co sie przyklada do dziurki? kurde, nie mam pojecia
no i czy w ogole tego potrzebuje, skoro mam fride? jeju, jeju... ja nic nie wiem
gdzie ja sie nadaje na matke

Kasik, wlasnie dzisiaj czytalam o tej gripe water, o ktrej pisze AgaMili i sporo babeczek ja poleca Sporbuj tez masowac olejkiem kminkowym. Tak polecaly na innych portalach

Stary 2012-01-18, 15:51   #649
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
O rany, o rany, jaki dzisiaj emocjonujący dzień! Niech no tylko któraś zacznie, to się posypią bobasy - jakoś tak to wygląda na tym wątku
tak emocjonujacy dzien na maksa dziewczyny sie rozwiazuja fajnie fajnie. ja juz tez powoli mysle o porodzie, dzisiaj cos mnie brzuch boli od rana, ale zeby tak mocno to nie. sprzatnelam, ugotowalam obiad i teraz nie wiadomo co tu robic. troche poczytalam na necie o zblizajacym sie porodzie.

moj maly rusza sie niemilosiernie dzisiaj, zwlaszcza czuje to tak nisko.

sluchajcie jak chodze boli mnie spojenie lonowe (chyba) bo tak nisko. czy to normalne?

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:51   #650
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

no i czy w ogole tego potrzebuje, skoro mam fride? jeju, jeju... ja nic nie wiem

Ja mam tylko fride , tak mi szwagierka poleciła
Ja się nie nadaje coraz bardziej się w tym utwierdzam

Stary 2012-01-18, 15:57   #651
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:

Wiadomosc do Annyonne:

no wiec
Ciekawe czy już po, trzymam kciuki

Cytat:

i jeszcze jedna:

Sofcia gratulacje.
A dla Inutil tryzmam kciuki żeby nie musiała się długo męczyć.

Cytat:
Trzymam kciuki, mam nadzieję że się rozkręci i nie będziesz musiała długo siedzieć.

Cytat:

Mam nadzieję że ruszy.

Cytat:

Mi dziś zaczął się 35/36 i od 2 dni mały się dużo słabiej rusza, w zeszłym tygodniu to ruszał się tak bardzo i dużo, a w tym tygodniu zrobił sobie chyba odpoczynek. Z tymże rusza się, wystawia tyłek czy cokolwiek to jest, rozpycha się na boki, kopie, no ale mniej i delikatniej. Tyle że robi to na tyle często (średni co 2 -3 do 4 godzin) że wiem że żyje. Pamiętaj że dzidziuś rośnie i możesz troszkę inaczej czuć ruchy, ważne żebyś czuła.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Ech, powiem wam że przez to moje ciśnienie to ciągle się martwię o małego i chyba musiałabym ciągle dzwonić do lekarza, a bo to opuchlizna mi troszkę większa wystąpiła, a bo to mały jest mniej żywotny dzisiaj, a bo to coś. I tak mi się przez to dłuży czas jak nie wiem co, a jak się dłuży to mam go więcej na martwienie się

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:59   #652
Psotnika
Raczkowanie

Hejka
gratulacje dla nowych mam i kciuki za właśnie rodzące

Pola ma 2 tygodnie dziś była pediatra u nas i sprawdzała małą czy wszystko ok - i jest dobrze

bałam sie o pępek bo po kąpielach się ślimaczył trochę pomimo octaniseptu i smarowaliśmy spirytusem z z dodatkiem rywalnolu i balismy się że za mocno wysuszyliśmy jej skórę ale jest dobrze powiedziała

zrobił się jej też od ssania pęcherz na środku górnej wargi tak w środku troche ust - waszym maluchom też?
czytałam że tak moze być i samo zniknie ale szkoda że to ma

powiedzcie mi czy puszczacie maluszkom jakaś muzykę? bo ja nic nie mam takiego dla dzieci i chcę kupić jakieś płyty kołysanki ? może coś polecicie?

sama wolałabym nie śpiewać bo jej jeszcze słuch wypaczę
może akurat ma lepszy od mamy i taty i będzie bardziej muzykalna

w ogóle to dopada mnie wahanie hormonów bo się tam rozklejam i wzruszam jak na nią patrzę nie mogę się powstrzymać i łzy mi lecą same nie wiem co ze mną - i to takie ze szczęśćia , i takie czasem ze strachu o nią by nic jej się nie stało by było dobrze i by była szczęśliwa i bym była dla niej dobrę mamą.. i się rozklejam ech..jest taka cudowna
Stary 2012-01-18, 16:00   #653
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość

sluchajcie jak chodze boli mnie spojenie lonowe (chyba) bo tak nisko. czy to normalne?
Mnie własnie ostatnio bardzo boli szczególnie po nocy ,póxniej jak już sie rozruszam to przechodzi.Chyba kości nam się rozszerzaja,za to mnie ostatnio zaczął boleć i piec żoładek i piecze mnie w klatce.Wtedy musze się szybko połozyć na bok i przchodzi.Ma tak któras z was.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:05   #654
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość

Mi dziś zaczął się 35/36 i od 2 dni mały się dużo słabiej rusza, w zeszłym tygodniu to ruszał się tak bardzo i dużo, a w tym tygodniu zrobił sobie chyba odpoczynek. Z tymże rusza się, wystawia tyłek czy cokolwiek to jest, rozpycha się na boki, kopie, no ale mniej i delikatniej. Tyle że robi to na tyle często (średni co 2 -3 do 4 godzin) że wiem że żyje. Pamiętaj że dzidziuś rośnie i możesz troszkę inaczej czuć ruchy, ważne żebyś czuła.
ja jak bylam w szpitalu to dostalam od poloznej kartke "dziennej aktywnosci ruchow plodu", i tak zaznaczam kreseczkami jak sie ruszy i wychodzi mi mniej wiecej 24 ruchy na 12 h, bo mierzy sie od 9-21
czasem wiecej, a czasem mniej, a na karteczce pisze ze "10 I MNIEJ RUCHÓW PŁODU W CIAGU 12 H JEST SYGNALEM ZAGROZENIA PLODU, natomiast po terminie porodu 5 i mniej ruchow e ciagu 12 h".

radze pomierzcie sobie mniej wiecej te ruchy.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Mnie własnie ostatnio bardzo boli szczególnie po nocy ,póxniej jak już sie rozruszam to przechodzi.Chyba kości nam się rozszerzaja,za to mnie ostatnio zaczął boleć i piec żoładek i piecze mnie w klatce.Wtedy musze się szybko połozyć na bok i przchodzi.Ma tak któras z was.
mnie w nocy tez boli, szczegolnie jak wstaje w nocy i ide siku, to taka ciezka bardzo sie czuje i boli, nogi az ciezko ruszyc.

a jesli chodzi o pieczenie zoladka, to moze to zgaga? ja mam cala ciaze i jak spie na lewym boku to lepiej, ale jak sie przewroce na prawy to koniec, musze sie wtedy podniesc chwile, poczekac az przejdzie i dalej na lewa strone... ech. pocieszajace jest to, ze JUZ NIEDLUGO

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:07   #655
Psotnika
Raczkowanie

no i męczą nas też kolki - właściwie jak tylko wróciliśmy ze szpitala to się zaczęło - jedna noc w porządku potem kolejna koszmar - mała sie pręży wije sinieje z bólu i nie pomógł esputicon, i dieta moja juz prawie nic nie zawiera bo juz ze wszystkiego zrezygnowałam - jem tylko suchary pieczywo z masełkiem i wędlina plus zupina na kaczce/ kurze z włoszczyzną.. jajko 1 na tydzień... czasem banan..
lekarz powiedziała że jakiś tam kefir lub jogurt może być ale warzywa i owoce tylko na parze ew pieczone i to też tylko kilka gatunków

znalazłam aptekę z czech gdzie można kupić sab simplex - chyba dość tanio:
http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml
zamówiłam ale nie iwem czy to jz jest kolka bo może to byc moja dieta i zwykła niedojrzałość jelita... ale kupiłam i jak dojdzie za tydzień to będzie w pogotowiu czekać

no to lecę nadrabiać - póki mała śpi tu ze mna

Edytowane przez Psotnika
Czas edycji: 2012-01-18 o 16:08
Psotnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:07   #656
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
no witamy nową mamusię a pierwszą cesarkę dlaczego miałaś? no i powiedz nam coś o sobie i małego przy sobie
Pierwsza cesarke mialam bo maly byl ulozony posladkowo - urodzil sie w 35 tyg i 3 dni ale nie mial zadnych problemow ani zadnych oznak wczesniactwa (chodzil juz sam jak mial 11mies) wiec na tym etapie ciazy maly juz byl z nami. teraz ma 19 miesiecy. Tym razem mialam wybor czy chce cc czy chce rodzic cn ale jakos od poczatku balam sie porodu sn wiec zostane przy cc bo przynajmniej wiem juz jak to wszystko wyglada i nie taki diabel straszny jak go maluja na imie mam Basia i mieszkam w okolicach Chicago, lat 27

widze ze dzisiaj sie zapowiada wysyp dzieciaczkow jak ja bym chciala miec to juz za soba!
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:11   #657
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:

Ja teraz jestem w 37 tc i dzisiaj coś mały się nie bardzo chce ruszać...
Niby pod koniec ciąży, dzidek mam mniej miejsca i dlatego słabiej czuć ruchy a raczej przekręcanie. Też się zaczynam martwić

Cytat:

AgaMili, z taka dluuuga miekka? co sie wklada do noska? czy lepiej z taka szeroka,co sie przyklada do dziurki? kurde, nie mam pojecia

Ja mam gruszkę z taką dłuższą miękką końcówkę. Myślałam, że tylko ona mi wystarczy, ale koleżanka bardzo zachwalała fridę i ją też kupiłam. Podobno lepiej mieć samą fridę niż samą gruszkę. Ale w sumie gruszka kosztuje z 5 zł, więc w razie czego możesz ją kupić

Idę chyba zjeść coś słodkiego, żeby mojego Skarba rozruszać.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:16   #658
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Zuzia
, dzieki za info. Ja myslalam,zeby sprawic sobie mini electric.
u mnie na sali miala ja jedna laska i strasznie wyla i jej sie popsula ale to byla pozyczana
Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
Hejka
gratulacje dla nowych mam i kciuki za właśnie rodzące

Pola ma 2 tygodnie dziś była pediatra u nas sprawdzała małą czy wszystko ok - i jest dobrze

bałam sie o pępek bo po kąpielach się ślimaczył trochę pomimo octaniseptu i smarowaliśmy spirytusem z z dodatkiem rywalnolu i balismy się że za mocno wysuszyliśmy jej skórę ale jest dobrze powiedziała

zrobił się jej też od ssania pęcherz na środku górnej wargi tak w środku troche ust - waszym maluchom też?
czytałam że tak moze być i samo zniknie ale szkoda że to ma

powiedzcie mi czy puszczacie maluszkom jakaś muzykę? bo ja nic nie mam takiego dla dzieci i chcę kupić jakieś płyty kołysanki ? może coś polecicie?

sama wolałabym nie śpiewać bo jej jeszcze słuch wypaczę
może akurat ma lepszy od mamy i taty i będzie bardziej muzykalna

w ogóle to dopada mnie wahanie hormonów bo się tam rozklejam i wzruszam jak na nią patrzę nie mogę się powstrzymać i łzy mi lecą same nie wiem co ze mną - i to takie ze szczęśćia , i takie czasem ze strachu o nią by nic jej się nie stało by było dobrze i by była szczęśliwa i bym była dla niej dobrę mamą.. i się rozklejam ech..jest taka cudowna
u nas jutro ma byc polozna a do lekarza lecimy we wt
moj nie ma pecherza bo z butli je wiec ma latwo cwaniaczek jeden
ja to w szpitalu non stop ryczalam ale raczej z problemow niz szczescia...
lzy szczescia mam jak patrze na niego jak slodki jest i jak mocno go kocham, no i czasem poplacze nad swoja figura

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:18   #659
staraupa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
ja tak niestety ostatnio mam, czuję jakby mi się miednica rozchodziła, zwłąszca wieczorem i rano, masakra a do tego napieranie jakby mały zaraz miał wylecieć dołem no i ZGAGA, pieczenie niemiłosierne, co nie zjem to męczy. Ech takie chyba te nasze końcówki
A ciekawe swoją drogą o co biega z tym ŚLINOTOKIEM, też tak mam, skąd to się bierze
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:19   #660
klaurencja
Raczkowanie

Psotnika, ja tam nic nie puszczam tylko chodzę z małym po domu i wciąż mu wszystko opisuję, jak jestem w kuchni to mały leży w óxku i patrzy itp. Gratulacje dwóch tygodni

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości