Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 14:07   #4741
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

ja chyba pójdę ze soba do kardiologa
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:13   #4742
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki to Wodaqua zaginęła w akcji
Dziękuję Moja akcja jest w krzakach

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Blondynka, może wreszcie będzsiesz chciała się pokazać z tym nowym kolorem na włosach
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:37   #4743
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziubku. Moja też nie raczkuje, nie pełza. Z brzucha na plecy też się nie przekręci. A siadanie w leżaku nie jest prawidłowe. Dziecko siada jak ma około 8 miesięcy z pozycji czworaczej (przekręca się jakoś na bok i ręką podpiera), posadzona z oparciem usiedzi chwile.
Ale jak Cie niepokoi to warto skonsultować.
A i mówił mi fizjo, że jeśli chodzi o chłopców oni mają inne normy niż dziewczynki. Np. to ze dziecko zaczyna chodzić w 14 mż u chłopców jest normą, u dziewczynek już nie.

Jestem chora. Agata ma marua wielkiego.

Co do menu u nas jest tak:

8.00 mleko
11.00 mleko z kaszką glutenową
14.00 obiadek
17.00 owoce z kaszką (obecnie z jaglanką babydream)
20.00 mleko

Marina boskie tatuaze. Moj M. ma dwie sztuki. Ja też bym chciała gdzieś sobie wytatuować imie i date urodzenia Agaty, ale nie wiem jakie miejsce było by dobre.
Ja też pedagog (właściwie n-ciel )

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:39   #4744
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Kajool niestety na wszystko tzn robilismy pyłki:drzewa, trawy,chwasty itp i niestety ani jeden odczyn nie wyszedł negatywnie jeszcze mi zostały dwie serie:sierści i pokarmówka... i zobaczymy co dalej.W każdym bądź razie po tym mam jednoznacznie zdiagnozowaną astmę alergiczną

ale mimo to jakoś po wypitej kawie mam dobry humor i tego Wam dziewczynki życzę
i dobrze że humor dopisuje no, jakbym miała taki ekspres to i mi dobra kawka humorek by poprawiła. Nadal mam przd oczami zdjęcie jakie cuda robi. Aż odechciewa się pić zwykłej rozpuszczalnej zalanej wrzątkiem.
To dlatego Nikoś ma ostre AZS... nie wiedziałam że i Ty alergik ostry. Kiedy dziecku robi się testy skórne, kiedy są wiarygodne?

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
dziewczyny, ile czasu zajmuje zrobienie prawka i ile kosztuje ta przyjemnosc? tak mniej wiecej?
oj ja robiłam w 2006 r. Zapłaciłam coś 850zł, zniżka dla uczniów była. Robiłam z pół roku, dużo chętnym było i chodziłam do liceum, musiałam godziny zgrać po szkole. Zdałam za 3- dzięki temu że instruktor przymknął oko. Ale wtedy były stare zasady, bez kamer....
Stresowalam się za kążdym razem jak diabli. Nie wyobrażam sobie życia bez prawka. Gorzej jak bez ręki, zwłaszcza jak się mieszka na wsi gdzie wszędzie daleko.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
wprawdzie nikt mnie nie szukał ale się melduję

u mnie wczoraj jakiś kryzys...
cały dzień w biegu, spacer, obiad ,lekarz . W między czasie zaznaczałam posty a jak wieczorem w końcu usiadłam okazało się ,że mój lapek nie ma ochoty połączyć sie z netem
Tż musiał mi przywracać ustawienia początkowe na jednym dysku ,żeby ruszył .
I od nowa instalowanie potrzebnych programów a dopiero przedwczoraj to robiłam.
Morał :
NIE POLECAM LAPTOPÓW ACER !!!!

No i na dodatek martwię się o Szymka zastopował w rozwoju, Wasze dzieciaki (o wiele młodsze) idą jak burza a mój nic. Wasze siedzą, pełzają, raczkują a mój nawet w leżaczku nie usiądzie.Na dodatek zaczął mi tak dziwnie główką rzucać do tyłu jak lezy na brzuchu jak kiedyś jak miał słabsze mięśnie i nie umiał jej utrzymać
Ja wiem,że każde idzie swoim tempem no ale jego 7 miesiąc do czegoś już zobowiązuje.Czasem mam wrażenie ,że nic się nie zmieniło od czasu jak miał 5 miesięcy

teraz pewnie ja będę w krzakach więcej siedzieć bo weny i humoru brak
wyłaź z krzaczorów bo i tak Cię widać, w zimie liści nie ma
Co do rozwoju: wkręcasz sobie. Każde dziecko ma swoje tempo. Może ma skok, i zapomniał co nieco, a niedługo zabłyśnie?
Nie wiem czy Cię to pocieszy: Sara nie siedzi. Chwieje się na boki, do przodu, nawet jak ją podtrzymuje. Do podciągania się jej daleko. A co mówiąc do raczkowania..

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ci egzaminatorzy potrafią być upierdliwi.
Mój kolega zdawał kilka lat temu prawko na motor. jechał ładnie, wszystko było ok,a po skończeniu egzaminator mówi, że niestety nie zdał. Chłopakowi szczęka odpadła i pyta dlaczego. "Bo nikogo pan po drodze nie wyprzedził". "Ale nie było okazji, nie miałem kogo wyprzedzać". "No niby tak, ale ja teraz nie wiem, czy pan by w razie czego potrafił".
No i na następny egzamin chłopak się umówił z żoną, że będzie stała na poboczu na trasie jego przejazdu i jak on będzie obok, to ona ruszy powoli, tak żeby mógł ją wyprzedzić Ale nie było w końcu takiej potrzeby, bo egzaminator był inny, a po drodze też się inna okazja do wyprzedzanie trafiła
mój tż jak zdawała na lawetę prawko to też takie cyrki odstawialiśmy. Tylko ja miałam za zadanie wcisnąć guziczek przy przejściu dla pieszych żeby auta miały czerwone a piesi zielone.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
byliśmy na szczepieniu i było ok, prawie bez płaczu
moja wielka córka ma 65 cm i waży 6500 g- szaleństwo
oh co za wymiary . Laseczka rośnie.

Cytat:
egzamin mam 25. stycznia, nie liczę, że zdam

dziewczyny mam zamiar zrobić badania, tsh, ft3 i ft4, wiecie jakie to koszty, czy da się to załatwic od ręki i w ogóle? tylko w ciąży miałam tsh badane i wtedy miałam 4,91 a podobno norma do 4,0 i nie wiem czy przez to nie czuję się źle
doczytałam że już wszystko wiesz.
Właśnie bez sensu że rodzinny może tylko dać na tsh. Na pozostałe endo.
Za dużo łażenia.
Ja tak mam, w ciąży tarczyca wykryta, nadal mam chorą. Teraz tak sobie myślę że przed ciążą też miałam, jak sobie przypomnę objawy...

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Dziewczyny, planuję Zosi wprowadzić mm w razie gdybym nie dała rady w pracy ściągnąć z UU tyle i le będzie potrzebowała podczas mojej nieobecności... Jakie mleko jej podać? Nie jest alergiczką, na początku życia kilka dni dostawała Bebilon, wszystko ok byo. Mogę zacząć od Bebiko? Dać jej raz na dzień, żeby sprawdzić jak reaguje?
myślę, że bebiko będzie ok. Najtańsze, nie ma co kombinować jak mała nie ma alergii.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Widze że juz wiesz ile kosztuja, u nas tez ok. 25 za każde. Wczoraj badaliśmy Sarence TSH po raz trzeci-jeszcze nie mam wyników (dwa poprzednie były ok)
Kurcze Carmela a dlaczego powtarzacie badania? lekarz kazał? weź się wypowiedz...
Mi pediatra ( ma też specjalizację internista) powiedziała że jak wyjdzie tsh i ft4 w normie to już tak zostanie

Kajool spoko, specjalnie się nie kłopocz dla mnie. Poczekam ile trzeba

Spacer odbyty, obiad zrobiony i zjedzony. Gary kwitną w zlewie, więc idę
Stary 2012-01-18, 15:05   #4745
brumek
Zakorzenienie

JustPi - sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku brawa za szczepienia i dzielnego Tymoteusza
Cytat:
Napisane przez aania_20;31691839
:oklaski::oklaski:[COLOR=DarkGreen
dla Szymka [/COLOR]
No co to za dzień przekręcania imienia mojego dziecia?

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Laski jutro mam to ważne badanie bardzo proszę o kciuki:pro si:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
aaaaaaaa, nie pochwalilam sie - wczoraj kinga pierwszy raz ewidentnie zupelnie swiadomie przewrocila sie z brzuszka na plecy siadac nie siada, nie podciaga sie nawet zbytnio, ew tylko glowe do klaty zadrze. z tego co pamietam artur sam siadal dopiero jak umial raczkowac i z pozycji raczkowania siadał. wczesniej siedzial jak sie go posadziło.
Gratulacje Kingusia

A w ogóle to pytałam dziś pediatrę o gluten. Bo w niedzielę kończymy 5 miesięcy, więc niedługo zacznę podawać. Powiedziała że spokojnie mogę poczekać do wielu 5,5 miesiąca. I żeby dawać po prostu kaszkę mannę w swoim mleku. Ale wcale jej nie gotować, tylko na surowo. Któraś z Was tak robiła, prawda? Bo przyznam bez bicia, że do tej pory posty o glutenie trochę "niedokładnie" czytałam

A mój synek od 1,5 godziny sam się bawi na macie. A ja nie wiem, co ze sobą począć w związku z tym. Za dużo wolności
Stary 2012-01-18, 15:07   #4746
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Kurcze Carmela a dlaczego powtarzacie badania? lekarz kazał? weź się wypowiedz...
Mi pediatra ( ma też specjalizację internista) powiedziała że jak wyjdzie tsh i ft4 w normie to już tak zostanie

Nam powiedzieli ze jak mialam chora tarczyce w ciazy to dziecko ma miec powtarzany wynik. Jak daja skierowanie to robie.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:20   #4747
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
bry

cały dzień w biegu, spacer, obiad ,lekarz . W między czasie zaznaczałam posty a jak wieczorem w końcu usiadłam okazało się ,że mój lapek nie ma ochoty połączyć sie z netem
Morał :

No i na dodatek martwię się o Szymka zastopował w rozwoju, Wasze dzieciaki (o wiele młodsze) idą jak burza a mój nic. Wasze siedzą, pełzają, raczkują a mój nawet w leżaczku nie usiądzie.Na dodatek zaczął mi tak dziwnie główką rzucać do tyłu jak lezy na brzuchu jak kiedyś jak miał słabsze mięśnie i nie umiał jej utrzymać
Ja wiem,że każde idzie swoim tempem no ale jego 7 miesiąc do czegoś już zobowiązuje.Czasem mam wrażenie ,że nic się nie zmieniło od czasu jak miał 5 miesięcy

Przepraszam,że tak ogólnie ale ledwo nadrobiłam pobieznie , zeby wogóle z Wami być ...

dla potrzebujących
dla solenizantów i dla mądralińskich , którzy takie postępy robią

Dziubku na pewno wszystko jest w porzadku, ale jak sie martwisz, to przejdz sie do lekarza i powiedz mu o swoich obawach.

A jak dietka?

Cytat:
No i jak te kciuki trzymałyście, co? Przyznać się!!!
.
.
.
No ładnie, ładnie, tak się tylko droczę
Ładnie, bo Tymcio dzielnie wszystko zniósł. Oczywiście zapłakał przy wkłuciu, ale trwało to z 5 sekund, bo szybko go porwałam na ręce i podleciałam do lutra, żeby się poprzeglądał. A o zawsze u nas działa A potem poszliśmy do pustego gabinetu obok, nakarmiliśmy się i nawet zaczął się chichotać i gadać. W drodze do domu zasnął i teraz śpi jak aniołeczek

Cytat:
umieram! mam stan podgoraczkowy, ledwo co widze (na wzrok mi sie chyba rzuciło...), głowa pęka, nos zatkany, brzuch od kaszlu juz boli. do tego chyba znowu sie rpzedzwigalam i mnie plecy, szyja i kolana bola w stawach... masakra jakas, armageddon to malo powiedziane! do tego kinga lekko zakatarzona, artur mocniej plus kaszel,maz kaszle...

ale... ide na 13 na peeling jakistam, bo dostalam oferte z sweetdeala (taki gruppon na koszalin) od meza na swieta i akurat dzis sie umowilam. do tego dzis o 16 kolęda. a jutro wywiadowka w przedszkolu
Zdrowia zycze!

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Kajool niestety na wszystko tzn robilismy pyłki:drzewa, trawy,chwasty itp i niestety ani jeden odczyn nie wyszedł negatywnie jeszcze mi zostały dwie serie:sierści i pokarmówka... i zobaczymy co dalej.W każdym bądź razie po tym mam jednoznacznie zdiagnozowaną astmę alergiczną

ale mimo to jakoś po wypitej kawie mam dobry humor i tego Wam dziewczynki życzę
Oj biednas z ta alergia. Od dawna tak masz?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Monia zdrówka Kochana
Brumeczku brawa za szczepienia i dzielnego Tymoteusza

Dziubku jak dieta bo ja wczoraj poległam i dwie krówki zjadlam

Dziś obiecuje być grzeczna

Właśnie zrobiłam zakupki w internetowym smykuNp 4 szt body za 38 zł
Tymonka

Cytat:

Jasne, ze bedziemy trzymac!

Kurcze tego posta zaczelam 3 godz temu, ale dziec sie obudzil i d.upa, teraz znowu spi, wiec moze skoncze.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:23   #4748
Lilkaa82
Rozeznanie

Witam sie

U nas jadłospis wygląda tak:

1) 4:00 - 5:00 100-130 ml mleka (Bebilon Comfort 2)

2) 9:00 - 10:00 130-150ml kaszki (Sinlac)

3) 12:00 - 13:00 125g obiadku + 1 łyżeczka kaszki mannej codziennie + 1/2 żółtka co 2 dzień

4) 16:00 - 17:00 125g deserku + ok. 50ml kaszki (Sinlac lub owocowej) lub 125g jogurciku

5) 20:00 160 - 200ml mleka (Bebilon Comfort)

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:40   #4749
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
aaaaaaaa, nie pochwalilam sie - wczoraj kinga pierwszy raz ewidentnie zupelnie swiadomie przewrocila sie z brzuszka na plecy siadac nie siada, nie podciaga sie nawet zbytnio, ew tylko glowe do klaty zadrze. z tego co pamietam artur sam siadal dopiero jak umial raczkowac i z pozycji raczkowania siadał. wczesniej siedzial jak sie go posadziło.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
Przeziebienie mnie zlapalo, ledwo zyje.

Widze, ze duzo dzieciaczkow sie dzisiaj szczepi. My tez . Oby ladnie zniosly. Do pozniej.
za szczepienie! A dla Ciebie zdrowia!

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
za oknem pada śnieg i poważnie zimowo się zrobiło
Wczoraj jakiś zaganiany dzień miałam (postarzałam się ) i nie udało mi się do Was zajrzeć, a tyle chciałam odpisać...

Aga za wcześnie napisałam, że Hania dzielnie się trzyma kaszle jak stary gruźlik i oczka jej ropieją. Idziemy po południu do lekarza. Majka tez coś czuję, że jutro do przedszkola nie pójdzie.....
Mam nadzieję, że u Twoich lepiej (jeszcze nie doczytałam)

dla wszystkich potrzebujących
Wszystkiego najlepszego!!!
A z Hania i kaszlem... ja mam tak, ze jak komus powiem, ze dzieci zdrowe, to od razu cos je bierze. Mam nadzieje, ze to tylko kaszelek.
U nas Zuzia od piatku juz chora, w zasadzie zostal tylko gluciasty katar i gruzliczy kaszel co jakis czas. Pewnie juz do konca tygodnia zostanie w domu. W sobote Bal Przebierancow.
No i Antek chyba ma lekki katar albo ja przewrazliwiona (a jutro szczepienie)

Cytat:
Dziewczyny, planuję Zosi wprowadzić mm w razie gdybym nie dała rady w pracy ściągnąć z UU tyle i le będzie potrzebowała podczas mojej nieobecności... Jakie mleko jej podać? Nie jest alergiczką, na początku życia kilka dni dostawała Bebilon, wszystko ok byo. Mogę zacząć od Bebiko? Dać jej raz na dzień, żeby sprawdzić jak reaguje?
Ja bym zaczela od Bebiko, jest najtansze, Antek jak go musialam kiedys odstawic bez problemu go pil, nie bylo zadnych zlych reakcji.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Zdrowia!
A co Agu ma?

Cytat:
A w ogóle to pytałam dziś pediatrę o gluten. Bo w niedzielę kończymy 5 miesięcy, więc niedługo zacznę podawać. Powiedziała że spokojnie mogę poczekać do wielu 5,5 miesiąca. I żeby dawać po prostu kaszkę mannę w swoim mleku. Ale wcale jej nie gotować, tylko na surowo. Któraś z Was tak robiła, prawda? Bo przyznam bez bicia, że do tej pory posty o glutenie trochę "niedokładnie" czytałam
Ja bede dawac do swojego mleka kaszke manne, ale ta dla dzieci, np. z Nestle, wiec na surowo. Taka "sklepowa" jednak bym przegotowala.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:48   #4750
wodaqua
Zadomowienie

Patik, Aga dzięki za rady, mam próbki bebiko to zobaczę - mogę od 2 zacząć? Tzn za 2 tyg, jak juz Zosia będzie miała 6 m-cy.

Aga, u mnie to samo ze spaniem - jak pochwalę, to zawsze jakaś niespodzianka, więc już w ogóle na temat spania się nie wypowiadam
Stary 2012-01-18, 15:48   #4751
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
W
Wczoraj jakiś zaganiany dzień miałam (postarzałam się ) i nie udało mi się do Was zajrzeć, a tyle chciałam odpisać...
ee tam nie postarzałaś się tylko nabrałaś mądrości życiowych kochana!!!STO LAT STO LAT!!!:cmo k:

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

dziubek
glowa do góry, ja tez kilka dni miała doła, j;31693851]zadzwoniłam do laboratorium i u nas 22, 24 i 28 zł, ale nie wiem które ile heh, trzeba to zrobić
Ale polazł już sobie precz gnojek?
Cytat:
Dziękuję Moja akcja jest w krzakach
dobra jak bozie kocham zrobię sobie obciach przed sąsiadami wyciągnę wykaszarę w środku zimy i powycinam Wam te krzaczory

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Co do menu u nas jest tak:

8.00 mleko
11.00 mleko z kaszką glutenową
14.00 obiadek
17.00 owoce z kaszką (obecnie z jaglanką babydream)
20.00 mleko
zdrówka i skubana nic już nie je do rana? do 8?

rzuciłam Żbikiem w Klub

Marina zmiana smoczka poprawiła sytuację z mleczkiem?
Stary 2012-01-18, 15:49   #4752
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie jak mój syn 2 tygodnie temu

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
U nas też albo usypianie na rękach albo w wózku tylko. Niestety RADY BRAK (bo sami nie mamy pomysłu co z nią zrobić )

Ja niby dociągnęłam do końca, ale co z tego, skoro i tak BOJĘ SIĘ jeździć
Niedawno czytałąm mądrą radę: jeśli dziecko i rodzice akceptują sposób usypiania, to każdy jest dobry I przestałąm się szczypać, że mój na ramieniu moim lub męża zasypia (ewentualnie przy cycu - wieczorem).
Ja też nie jeżdżę. Ostatnio półtora roku temu, jeszcze przed ślubem - nie lubię, boję się...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:50   #4753
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
dla Kingi!

Cytat:

pamiętam że jak chodziłam na prawko dawno temu było po 500zł
mój Tż tak płacił.
Jeszcze była taka promocja, że jak wylosujesz coś tam do za te 500zł dwie osoby mogły zrobić.
Tż nie wylosował

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ja niby dociągnęłam do końca, ale co z tego, skoro i tak BOJĘ SIĘ jeździć
Też się bałam,
w sumie to dalej się boję ale jeżdżę.
Zimą to mowy nie ma żebym za kierownice wsiadła.

Cytat:
Dzien dobry.
Przeziebienie mnie zlapalo, ledwo zyje.

Widze, ze duzo dzieciaczkow sie dzisiaj szczepi. My tez . Oby ladnie zniosly. Do pozniej.
Zdrówka i za szczepienie!

Cytat:
Witajcie mamusie
za oknem pada śnieg i poważnie zimowo się zrobiło
wszystkiego co najlepsze!

Cytat:
egzamin mam 25. stycznia, nie liczę, że zdam
może akurat.
W sumie to masz dobre podejście.
W razie czego rozczarowanie jest mniejsze...
Tak czy siak trzymam kciuki.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:50   #4754
DaKaro
Zadomowienie

AgaG Lili Shira Karolineee za zyczenia zdrowka. Scio Ty tez nie choruj .

My po szczepieniu - ostatnia dawka 5 w 1. Malwis nawet nie zauwazyla, ze dostala zastrzyk . Wazy 6840g i mierzy 68cm. Pediatra bardzo ja schwlila, ze pieknie rosnie i rozwija sie, smiala sie z waleczkow na nozkach . A mnie walnela komplementa, ze wygladam jak nastolatka .

Wodaqua my wlasnie zaczelismy od Bebiko. Sciagac pokarmu mi sie nie chce w nocy, a cos Malwis musi jesc, gdy ide na uczelnie.

Nadrabiam...

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2012-01-18 o 15:54
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:54   #4755
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
No co to za dzień przekręcania imienia mojego dziecia?

ajjjj...ale plama
ale na usprawiedliwienie mam to że jednym okiem czytałam posta Dziubkowej a drugim odpisywałam na Twój

przeproś Tymka

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:55   #4756
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

A mój synek od 1,5 godziny sam się bawi na macie. A ja nie wiem, co ze sobą począć w związku z tym. Za dużo wolności
moze chcesz Zuze? ona nie pozwoli Ci sie nudzic
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:00   #4757
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
1. A w ogóle to pytałam dziś pediatrę o gluten. Bo w niedzielę kończymy 5 miesięcy, więc niedługo zacznę podawać. Powiedziała że spokojnie mogę poczekać do wielu 5,5 miesiąca. I żeby dawać po prostu kaszkę mannę w swoim mleku. Ale wcale jej nie gotować, tylko na surowo. Któraś z Was tak robiła, prawda? Bo przyznam bez bicia, że do tej pory posty o glutenie trochę "niedokładnie" czytałam

2. A mój synek od 1,5 godziny sam się bawi na macie. A ja nie wiem, co ze sobą począć w związku z tym. Za dużo wolności
1. Na surowo
2. Faktycznie masz problem Szczęściara

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A z Hania i kaszlem... ja mam tak, ze jak komus powiem, ze dzieci zdrowe, to od razu cos je bierze. Mam nadzieje, ze to tylko kaszelek.
U nas Zuzia od piatku juz chora, w zasadzie zostal tylko gluciasty katar i gruzliczy kaszel co jakis czas. Pewnie juz do konca tygodnia zostanie w domu. W sobote Bal Przebierancow.
No i Antek chyba ma lekki katar albo ja przewrazliwiona (a jutro szczepienie)
Oby tylko Ci się zdawało z tym katarem
Dużo zdrówka dal dzieciaczków!

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
My po szczepieniu - ostatnia dawka 5 w 1. Malwis nawet nie zauwazyla, ze dostala zastrzyk . Wazy 6840g i mierzy 68cm. Pediatra bardzo ja schwlila, ze pieknie rosnie i rozwija sie, smiala sie z waleczkow na nozkach . A mnie walnela komplementa, ze wygladam jak nastolatka .
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:00   #4758
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:

Wodaqua my wlasnie zaczelismy od Bebiko. Sciagac pokarmu mi sie nie chce w nocy, a cos Malwis musi jesc, gdy ide na uczelnie.

Nadrabiam...
Co do pogrubionego - a nie?
Dzięki, utwierdzam się w przekonaniu do Bebiko.
Stary 2012-01-18, 16:04   #4759
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
a jutro szczepienie)

Zdrowia!
A co Agu ma?
Agu chyba ma maruda
za szczepienie jutro!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
dobra jak bozie kocham zrobię sobie obciach przed sąsiadami wyciągnę wykaszarę w środku zimy i powycinam Wam te krzaczory

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Głodna na słodkie chodzę cały czas........

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Dziewczyny, a która wymyśliła obecny tytuł wątku?

Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:04   #4760
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
AgaG Lili Shira Karolineee za zyczenia zdrowka. Scio Ty tez nie choruj .

super że mała dobrze zniosła lubię czytać takie posty

Cytat:
Co do pogrubionego - a nie?
Dzięki, utwierdzam się w przekonaniu do Bebiko.
ja też bym zaczęła od bebiko szkoda kasy a jak nic dzieciakowi nie będzie to tylko się cieszyć

aaa Kajoolku poszło dziś to mleczko do Ciebie

Edytowane przez Shira_83
Czas edycji: 2012-01-18 o 16:06
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:11   #4761
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Ale ja lubię krzaczory

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
ja też bym zaczęła od bebiko szkoda kasy a jak nic dzieciakowi nie będzie to tylko się cieszyć
Już się cieszę, nie wiem czy nie na wyrost...
Stary 2012-01-18, 16:22   #4762
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym zaczęła od najtańszego mleka - Bebiko lub Gerber.
Na Szymonie testowałam Bebiko, Hippa i Gerbera - i zaakceptował tylko Gerbera i faktycznie jest najlepsze w smaku

Brumku można taką surową, sklepową mannę od razu podać dziecku

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:24   #4763
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Ja w pracy nie dam rady
Ja niestety tez nie moge Was czytac w pracy

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Brzusio boli ponawiam pytanie.. czy któraś z Was brała Mercilon?
Ja brałam ale zle sie po nich czulam psychicznie, w depresje wpadałam i cały czas chcialo mi sie plakac wiec zmienilam na plastry

Blondynka !!!

W sondzie zagłosowane !!

Dziubek moja tez nie pełza, nie raczkuje ani nie przekreca sie z brzucha na plecy, tylko z pleców na brzuszek a jutro konczy 7 miesiecy

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:28   #4764
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
bry

Morał :

Przepraszam,że tak ogólnie ale ledwo nadrobiłam pobieznie , zeby wogóle z Wami być ...

dla potrzebujących
dla solenizantów i dla mądralińskich , którzy takie postępy robią

ja mam acera staruszka juz mega ale zadnych problemow nie mam i jakbym kiedys chciala nowy to tez bym sie chyba pokusila o te firme.

Cytat:
No i jak te kciuki trzymałyście, co? Przyznać się!!!
.
.
.
No ładnie, ładnie, tak się tylko droczę
Ładnie, bo Tymcio dzielnie wszystko zniósł. Oczywiście zapłakał przy wkłuciu, ale trwało to z 5 sekund, bo szybko go porwałam na ręce i podleciałam do lutra, żeby się poprzeglądał. A o zawsze u nas działa A potem poszliśmy do pustego gabinetu obok, nakarmiliśmy się i nawet zaczął się chichotać i gadać. W drodze do domu zasnął i teraz śpi jak aniołeczek

Będę trzymać aż kostki zbieleją

A instruktor Cie normalnie rwie

A to miałaś przygodę

Biedna
Ci egzaminatorzy potrafią być upierdliwi.
Mój kolega zdawał kilka lat temu prawko na motor. jechał ładnie, wszystko było ok,a po skończeniu egzaminator mówi, że niestety nie zdał. Chłopakowi szczęka odpadła i pyta dlaczego. "Bo nikogo pan po drodze nie wyprzedził". "Ale nie było okazji, nie miałem kogo wyprzedzać". "No niby tak, ale ja teraz nie wiem, czy pan by w razie czego potrafił".
No i na następny egzamin chłopak się umówił z żoną, że będzie stała na poboczu na trasie jego przejazdu i jak on będzie obok, to ona ruszy powoli, tak żeby mógł ją wyprzedzić Ale nie było w końcu takiej potrzeby, bo egzaminator był inny, a po drodze też się inna okazja do wyprzedzanie trafiła
ja trzymalam

Cytat:
no prosze prosze

No to teraz sie pochwale i ja. My tez po szczepieniu ale pierwszy raz byl taki dramatNo wiec mojej malej nie mierza - nie wiem czemu u nas w przychodni tak jest, ale niedawno (w zeszlym tyg)ja mierzylam 70 cm i
uwaga uwaga Marysia wazy 8610g normalnie szok. A szczepienie dramat, plakala mi cala droge do domu. Dalam ja mojemu ojcu do nakarmienia i padlo dziecko i od 14 nadal spinastepne za 6 tyg (jeszcze zanim pojde do pracy).

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

a ja za kurs placilam 550 zl 10 late temui ciesze sie ze wtedy zdawalam, bylo latwieja teraz smigam ile wlezie. Wczoraj do Karkowa i na Slowacji bylam i pol polski zjezdzilam.

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-01-18 o 17:32
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:32   #4765
CookieMonsters
Rozeznanie

Dziewuszki, byłam w biedronie i sa przecenione t plszowe klocki, kregl i ciuchcia, co m.in. Brumek ma i zabawki pluszowe interaktywne t ze swiecacym brzuszkiem czy tam pleckami - i jedno i drugie kosztuje po 20 zł.
Stary 2012-01-18, 16:34   #4766
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Dziewuszki, byłam w biedronie i sa przecenione t plszowe klocki, kregl i ciuchcia, co m.in. Brumek ma i zabawki pluszowe interaktywne t ze swiecacym brzuszkiem czy tam pleckami - i jedno i drugie kosztuje po 20 zł.
potwierdzam - wiedzialam ze mam cos wam pisac i akurat o tym zapomnialam.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:54   #4767
CookieMonsters
Rozeznanie

a moja maleńka dzidzia za 6 dni skończy pół roku i w tym czasie urosła 21 cm i prawie potroiła wage urodzeniową, co daje oszałamiające wymiary 75 cm i około 9 kg...
i przez to cierpi na deficyt ubrań, bo ja nie nadążam z kupowaniem nowych, wiekszych rozmiarów.. teraz nosimy si w 80-86
a pamietacie, pisałam ze tesciowka kupila jej na zime kombinezon 86 no to na długość jest naprawde ok, tylko te rekawy straszni szerokie i długie..
Stary 2012-01-18, 16:58   #4768
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja bym zaczęła od najtańszego mleka - Bebiko lub Gerber.
Na Szymonie testowałam Bebiko, Hippa i Gerbera - i zaakceptował tylko Gerbera i faktycznie jest najlepsze w smaku
Mam próbki Bebiko, więc od nich zacznę
Stary 2012-01-18, 16:59   #4769
madzia1k1
Raczkowanie

Witajcie!!!

Czekam na kolędę, więc podczytuję

Wczoraj Dominik skończył pół roczku!!!

Piszę z pamięci:
Marinka świetne tatuaże
Wodaque Ja myślę, że warto zacząć od bebiko jak nie ma żadnej alergii
Blondynka za badania

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 17:11   #4770
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
a moja maleńka dzidzia za 6 dni skończy pół roku i w tym czasie urosła 21 cm i prawie potroiła wage urodzeniową, co daje oszałamiające wymiary 75 cm i około 9 kg...
i przez to cierpi na deficyt ubrań, bo ja nie nadążam z kupowaniem nowych, wiekszych rozmiarów.. teraz nosimy si w 80-86
a pamietacie, pisałam ze tesciowka kupila jej na zime kombinezon 86 no to na długość jest naprawde ok, tylko te rekawy straszni szerokie i długie..
Wielka Dziewczyna!!!
U nas to samo - jeśli ubranie na długość pasuje, to góra - rękawy i korpus - za długie i za luźny - dopowiednio... Tylko u nas 68 póki co

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Wczoraj Dominik skończył pół roczku!!!
dla Dominika!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości