Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 16:26   #1891
Efijy
Rozeznanie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Yyyy... Nie mam pojęcia jaki rozmiar, takie żeby były przyjemne w dotyku... Teściowa jakieś "specjalne najlepsze" kupowała mi dla Maksa Teraz też ją zapytam, gdzie to było, bo coś kojarzę, że u jakiejś znajomej.
Ja wezmę 30 szt. Zostać może, byleby nie brakło... A jak zostaną, to są super na szmaty. A tak to uleje się maluchowi, bach do prania!, przy następnym jedzeniu pocieknie po brodzie, bach do prania!, przy przewijaniu poleci siku (oj, chłopcy mają niezły zasięg czasem ), bach do prania! I tak kilka pieluch dziennie spokojnie może się brudzić...

Oj, kuszą Liczę się z tym, że czasem coś odeślę. Nawet jeśli stracę coś na kosztach przesyłki to jest i tak duuużo taniej niż w sklepach. Z tunik/bluzek/sukienek na allegro najdroższe wybierałam po 30 zł, a w sklepiej ostatnim co byłam, to najtańsze po 95 zł
Czasem myślę sobie ze nie które sklepy to nie wiedzą ile mają brać bo tak windują ceny.
Dobrą masz Teściową że takie najlepsze pieluszki Ci kupiła. Ja tu akurat to własnie jakiś dobrych pieluch to nie mam a cenę jak sobie sklep dowali to ręce opadają i tak pomyślałam że na allegro może kupie albo jeszcze gdzieś może jak będę we Wrocławiu to się rozglądnę. Tak się zapytam jeśli jesteśmy w temacie pieluch to dalej zakłada się noworodkowi pieluchę tetrową? chodzi o to" szerokie pieluszkowanie" żeby stawy bioderkowe się prawidłowo rozwijały
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:26   #1892
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Ja mam od nich sporo rzeczy - bluzki, spódnicę, spodnie w kantkę, legginsy. Tylko jedne legginsy z wiskozy były kiepskie, wczoraj czy przedwczoraj pisałam, reszta rewelacyjna. Zwłaszcza bluzki super wygodne (http://allegro.pl/sliczna-bluzka-cia...040368213.html), nie zwijają się na placach jak wiele innych, a do tego niezła cena i wybór kolorów.
A masz też tę spódnicę?
http://allegro.pl/olowkowa-spodnica-...063703273.html Jak mi powiesz, czy ona jest taka typowo letnia i wygodna (tzn. jak odpowiedzi będą: nie i tak) to się chyba na nią zdecyduję, bo brakuje mi spódnicy. Ale potrzebuję też tak na teraz, no powiedzmy nie na najgorszy mróz, ale na zimę.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:32   #1893
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ile w lux medie kosztuje abonament bo ja miałam kiedyś ale w medicoverze z pracy
Różnie niestety, ja mam z pracy z możliwością wyboru wariantu. Teraz płacę 100 zł/m-c dla całej rodziny (narazie ja i mąż) i mam wszystkich lekarzy i do tej pory wykonywane badania w ramach pakietu. Ale żeby zrobić wyniki trzeba mieć skierowanie od ich lekarza, bo jak nie masz to płacisz jakbyś z ulicy weszła
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:44   #1894
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Ale właśnie wiosenno-letnich większy wybór to myślę, że dopiero za jakieś 2 mies będzie Przy zakupach na allegro zawsze ten plus, że nawet jak już nie będzie sił, żeby łazić po mieście, to te zakupy robisz siedząc w fotelu

Yyyy... Nie mam pojęcia jaki rozmiar, takie żeby były przyjemne w dotyku... Teściowa jakieś "specjalne najlepsze" kupowała mi dla Maksa Teraz też ją zapytam, gdzie to było, bo coś kojarzę, że u jakiejś znajomej.
Ja wezmę 30 szt. Zostać może, byleby nie brakło... A jak zostaną, to są super na szmaty. A tak to uleje się maluchowi, bach do prania!, przy następnym jedzeniu pocieknie po brodzie, bach do prania!, przy przewijaniu poleci siku (oj, chłopcy mają niezły zasięg czasem ), bach do prania! I tak kilka pieluch dziennie spokojnie może się brudzić...
Mam nadzieję, że będzie duży wybór i jakoś się ukierunkuję.

Właśnie dla mnie ważniejsze niż rozmiar jest to, żeby pieluchy były gatunkowo dobre... Mówisz, że ze 30? Prawda, od nadmiaru głowa nie boli.

Mąż mnie obstukał za zmienienie firanek i zrobienie czystek w szafach. Dobrze, że sufitu w łazience jeszcze nie obczaił... Idę go udobruchać.
Stary 2012-01-18, 16:52   #1895
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Oglądam własnie wózki i spodobał mi się ten http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E
ale nie moge nic znaleźć na temat tego fotelika np. testy.
Sama nie wiem czy nie lepiej by było kupic gondole+spacerówke i osobno fotelik. Ewentualnie taki zeby do stelaża wózka pasował w razie czego.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:57   #1896
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Tak się zapytam jeśli jesteśmy w temacie pieluch to dalej zakłada się noworodkowi pieluchę tetrową? chodzi o to" szerokie pieluszkowanie" żeby stawy bioderkowe się prawidłowo rozwijały
Czasem lekarze zalecają, podobno dziewczynkom częściej niż chłopcom, nie wiem z czego to wynika. Ja nie byłam do tego jakoś przekonana i na szczęście Maksiu miał zawsze dobre opinie o bioderkach od pediatrów i na usg (ok. 6 mies. chyba się robi) i nie robiłam żadnego takiego pieluszkowania. Jeszcze w lecie jak tym naszym dzieciakom będzie wystarczająco gorąco i źle od upału, to pchanie dodatkowej pieluchy między nogi średnio wygodne mi się wydaje... Ale wiadomo, że jak lekarz powie, że coś ewidentnie nie tak z bioderkami i trzeba pieluchować to nie ma wyjścia, ale tak na wszelki wypadek to ja jestem przeciwna.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31697410]A masz też tę spódnicę?
http://allegro.pl/olowkowa-spodnica-...063703273.html Jak mi powiesz, czy ona jest taka typowo letnia i wygodna (tzn. jak odpowiedzi będą: nie i tak) to się chyba na nią zdecyduję, bo brakuje mi spódnicy. Ale potrzebuję też tak na teraz, no powiedzmy nie na najgorszy mróz, ale na zimę.[/QUOTE]

Mam To dziwne będzie, ale powiem Ci, że ona jest z tego samego materiału co spodnie dresowe, nie jest dzieki temu szczególnie bardzo elegancka, ale za to bardzo wygodna. I nie jest letnia ale też niezbyt gruba. Na teraz, na taką lekką zimę, do rajstopek i kurtki za pupę spokojnie i na wiosnę
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 17:03   #1897
anulka4771
Wtajemniczenie

Hello!Ale naprodukowałyście.
Byłam na usg z dzidziolem wszystko wporządku,dalej jest chłopcem.Łożysko mam juz podniesione ,na swoim miejscu.Ale mam twardnienia brzucha,czułam je ja ale wydawało mi się że to tam młody się rozpycha i podczas usg miałam kilka.Mam sie oszczędzać i brać nospe.K..wa jak nie jedno to drugie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 17:04   #1898
Konto usunięte

Cytat:
Mam To dziwne będzie, ale powiem Ci, że ona jest z tego samego materiału co spodnie dresowe, nie jest dzieki temu szczególnie bardzo elegancka, ale za to bardzo wygodna. I nie jest letnia ale też niezbyt gruba. Na teraz, na taką lekką zimę, do rajstopek i kurtki za pupę spokojnie i na wiosnę

No to super, chyba się na nią zdecyduję, teraz mnie czeka wybieranie koloru Ale ja biorę pod uwagę tylko dwa, stalowy i granat.
A powiedz mi, jak rozmiarowo wychodzi?
Bo ja normalnie noszę takie M/L, 38/40, wziąć ten L/XL czy będzie za duża? Za to to S/M obawiam się, że będzie za małe...
I to dobrze, że nie jest elegancka, bo ja nie mam do czego nosić eleganckich spódnic, wolę takie jak to się mówi casualowe :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 17:20   #1899
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Dzisiaj widzimy się z Maleństwem cieszę się podwójnie na tą wizytę, bo wczoraj cały dzień jakoś spokojnie w brzuszku i dzisiaj też go jeszcze nie czułam. Ale staram się nie nakręcać i wytrzymać do 16:15. Może jak coś zjem to się ożywi... hm

powodzenia na wizycie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Buuuu, jest mi smutno Zadzwoniłam, żeby się umówić na połówkowe i moja pani dr jest na urlopie. Dopiero badanie będę miała 6 lutego Jeszcze tyle czasu muszę czekać na poznanie płci mojego maleństwa Chyba oszaleję. A najbardziej męczą mnie pytania "co będzie?"
No to po dobrym humorze

Persephone, a Wy kiedy macie połówkowe?
lacze sie w bolu ja mam wizyte 1go dopiero za 2 tyg i tez mi sie strasznie czas ciagnie ....

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
My na pewno zakupimy wanienkę zwykłą

Na emiala wysłałam fotkę brzuszka Wczesniej jest tez z 17 tc.

Wstawiam fotki zakupionych ubranek
1. Z ciucha zakupione, spodnie z h&m
2. Bodziaki typowo dla dziewczynki od mojej mamy, która to chomikowała, twierdzi ze dla chłopczyka tez moge byc
3. Bodziaki 1 ja kupiłam, 2 siostra-bo twierdzi ze chłopak.
4. Bodziaki z tesco z wyprzedazy
sliczne ciuszki

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 17:23   #1900
kism
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31698234]No to super, chyba się na nią zdecyduję, teraz mnie czeka wybieranie koloru Ale ja biorę pod uwagę tylko dwa, stalowy i granat.
Bo ja normalnie noszę takie M/L, 38/40, wziąć ten L/XL czy będzie za duża? Za to to S/M obawiam się, że będzie za małe...
I to dobrze, że nie jest elegancka, bo ja nie mam do czego nosić eleganckich spódnic, wolę takie jak to się mówi casualowe :P[/QUOTE]

Hmm... Chyba wzięłabym ten większy na Twoim miejscu. Ja przed ciąża nosiłam 36/38 i mam tą spódnicę S/M. Jak brzuchol duży urośnie, to obawiam się, że guma w pasie może trochę gnieść, ale ja już przytyłam 10 kg Ale one sa mocno elastyczne, więc nie sądzę, żeby ta L/XL była za duża. Spadać Ci na pewno nie będzie, a na dłużej wystarczy Ta moja była dobra nawet na maleńki brzuszek i teraz jest dobra, tylko pod koniec myślę, że może mieć za ciasną gumkę.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 17:33   #1901
Konto usunięte

Cytat:
Hmm... Chyba wzięłabym ten większy na Twoim miejscu. Ja przed ciąża nosiłam 36/38 i mam tą spódnicę S/M. Jak brzuchol duży urośnie, to obawiam się, że guma w pasie może trochę gnieść, ale ja już przytyłam 10 kg Ale one sa mocno elastyczne, więc nie sądzę, żeby ta L/XL była za duża. Spadać Ci na pewno nie będzie, a na dłużej wystarczy Ta moja była dobra nawet na maleńki brzuszek i teraz jest dobra, tylko pod koniec myślę, że może mieć za ciasną gumkę.
No ja tak myślałam od początku, utwierdziłaś mnie w decyzji. Ja przytyłam na razie ok. 4 kilo, może teraz już więcej, ale brzuch mi zaczyna intensywnie rosnąć i wolę kupić większe, bo to ma być właśnie na teraz i do czerwca. Dzięki wielkie za pomoc
Stary 2012-01-18, 17:36   #1902
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Byłam na usg z dzidziolem wszystko wporządku,dalej jest chłopcem.Łożysko mam juz podniesione ,na swoim miejscu.Ale mam twardnienia brzucha,czułam je ja ale wydawało mi się że to tam młody się rozpycha i podczas usg miałam kilka.Mam sie oszczędzać i brać nospe.K..wa jak nie jedno to drugie
Dobrze, że z dzidziolem wszystko w porządku.
Od czego te twardnienia? Oszczędzaj się...
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31698234]No to super, chyba się na nią zdecyduję, teraz mnie czeka wybieranie koloru Ale ja biorę pod uwagę tylko dwa, stalowy i granat.
I to dobrze, że nie jest elegancka, bo ja nie mam do czego nosić eleganckich spódnic, wolę takie jak to się mówi casualowe :P[/QUOTE]
Też się nad tą spódnicą zastanawiam. Do bawełnianej bluzeczki, czy sweterka wydaje się ok. A w razie potrzeby można strój wzbogacić biżuterią albo jakimś dodatkiem, apaszką... Jak jestem na zwolnieniu to nie mam potrzeby nosić jakiś super eleganckich rzeczy...

Zła jestem na małża... Krzyczy na mnie jak choćby ruszę palcem. A sam przychodzi z pracy i idzie spać... A później komputer zalicza. W takim tempie to za 2 lata tego remontu nie zrobimy a dzidzol to chyba na balkonie spał będzie... Kurcze, mógłby mi chociaż pomóc z tymi książkami z sypialni. Mamy tam lekką ręką ze 300 książek, trzeba to przejrzeć, części się pozbyć, część zabezpieczyć i gdzieś spakować. Zabytkowe trzeba by jakoś do witryny z innymi takimi w dużym upchnąć. A on śpi... Jak się za to wezmę teraz sama to znów się nasłucham. Coś mnie chyba zaraz trafi...

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

A jak się lenię chorobcia to przychodzi i mówi, że nawet naczynia nie umyte.... Weź tu się z takim dogadaj...
Stary 2012-01-18, 17:48   #1903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Też się nad tą spódnicą zastanawiam. Do bawełnianej bluzeczki, czy sweterka wydaje się ok. A w razie potrzeby można strój wzbogacić biżuterią albo jakimś dodatkiem, apaszką... Jak jestem na zwolnieniu to nie mam potrzeby nosić jakiś super eleganckich rzeczy...

Zła jestem na małża... Krzyczy na mnie jak choćby ruszę palcem. A sam przychodzi z pracy i idzie spać... A później komputer zalicza. W takim tempie to za 2 lata tego remontu nie zrobimy a dzidzol to chyba na balkonie spał będzie... Kurcze, mógłby mi chociaż pomóc z tymi książkami z sypialni. Mamy tam lekką ręką ze 300 książek, trzeba to przejrzeć, części się pozbyć, część zabezpieczyć i gdzieś spakować. Zabytkowe trzeba by jakoś do witryny z innymi takimi w dużym upchnąć. A on śpi... Jak się za to wezmę teraz sama to znów się nasłucham. Coś mnie chyba zaraz trafi...

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

A jak się lenię chorobcia to przychodzi i mówi, że nawet naczynia nie umyte.... Weź tu się z takim dogadaj...
Ja już kupiłam, wybrałam jednak tę stalową, będzie do wszystkiego pasować i tak jak piszesz - do bluzeczki bawełnianej, na wiosnę do tego baleriny (niestety obcasy odpuszczam), jakieś koraliki czy bransoletka i mogę wyjść. Jak ja się nie mogę doczekać wiosny ;(
Powiem Ci, że mój mąż też często przychodzi po pracy i zasypia. Chyba ta zima tak na nich działa :/ No i też czasami się kłócimy, ale jak mi się czegoś nie chce robić w domu, to trudno, akurat teraz nie daję sobie powiedzieć.
Stary 2012-01-18, 17:58   #1904
anulka4771
Wtajemniczenie

Samo twardnienie brzucha, które trwa kilka minut, nie jest objawem niepokojącym dla kobiety ciężarnej. Jest to objaw tego, że macica przygotowuje się do prawdziwych skurczów, jakie będą niewątpliwie miały miejsce w czasie właściwego porodu. Taki stan rzeczy wywołany jest skurczami macicy, która „trenuje do porodu”. Najczęściej skurcze, którym towarzyszy właśnie twardnienie brzucha, nazywa się skurczami Braxtona Hicksa i mają one czysto fizjologiczny charakter.

Zdarzają się najwyżej kilka razy w ciągu dnia, nie są bolesne i trwają około kilkudziesięciu sekund. Bardzo często wiążą się one po prostu z ruchami dziecka. Skurcze tego rodzaju pojawiają się po 20. tygodniu ciąży.Im bliżej porodu, tym twardnienie brzucha jest częstsze, ale jeśli objawy nie są dokuczliwe, wówczas skurcze Braxtona Hicksa związane są z prawidłowym przebiegiem ciąży.
Jeśli natomiast skurcze są o wiele bardziej intensywne i bolesne, może to być oznaką zagrożenia porodem przedwczesnym. Dlatego też w takiej sytuacji należy jak najszybciej udać się do lekarza. Zwykle zaleca on więcej odpoczynku, leżenie i zaniechanie jakichkolwiek prac fizycznych, które wiążą się z napinaniem mięśni brzucha. Często twardnienie brzucha ustępuje po dłuższym odpoczynku. Zmniejszona intensywność występujących objawów w pozycji leżącej związana jest z tym, że nacisk płodu na kanał szyjki macicy jest wtedy mniejszy.
Zdarza się, że twardnieniu brzucha towarzyszy dodatkowo skracanie się szyjki macicy i plamienia. W takim przypadku trzeba działać szybko, aby zapobiec tragedii.

Takie rzeczy znalazłam na temat twardnienia brzucha.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 18:04   #1905
Konto usunięte

Ja tylko raz odczułam takie twardnienie, ale u mnie było związane chyba jeszcze też z przejedzeniem.... Ale trwało dosłownie 5 sekund i przeszło.
Stary 2012-01-18, 18:19   #1906
Tacca
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31699222]Ja już kupiłam, wybrałam jednak tę stalową, będzie do wszystkiego pasować i tak jak piszesz - do bluzeczki bawełnianej, na wiosnę do tego baleriny (niestety obcasy odpuszczam), jakieś koraliki czy bransoletka i mogę wyjść. Jak ja się nie mogę doczekać wiosny ;(
Powiem Ci, że mój mąż też często przychodzi po pracy i zasypia. Chyba ta zima tak na nich działa :/ No i też czasami się kłócimy, ale jak mi się czegoś nie chce robić w domu, to trudno, akurat teraz nie daję sobie powiedzieć.[/QUOTE]
Mi też ta stalowa się podoba.
Ja nie reaguję jak mi marudzi, że nic nie zrobiłam, ale zaczyna mnie drażnić to ciągłe niezadowolenie. Rozumiem, zima, depresja, ciężki okres w pracy... Ale jakby się trochę ruszył, zajął czymś pożytecznym, to by było mu lepiej, wiem po sobie.
Cytat:
Samo twardnienie brzucha, które trwa kilka minut, nie jest objawem niepokojącym dla kobiety ciężarnej. Jest to objaw tego, że macica przygotowuje się do prawdziwych skurczów, jakie będą niewątpliwie miały miejsce w czasie właściwego porodu. Taki stan rzeczy wywołany jest skurczami macicy, która „trenuje do porodu”. Najczęściej skurcze, którym towarzyszy właśnie twardnienie brzucha, nazywa się skurczami Braxtona Hicksa i mają one czysto fizjologiczny charakter.

Zdarzają się najwyżej kilka razy w ciągu dnia, nie są bolesne i trwają około kilkudziesięciu sekund. Bardzo często wiążą się one po prostu z ruchami dziecka. Skurcze tego rodzaju pojawiają się po 20. tygodniu ciąży.Im bliżej porodu, tym twardnienie brzucha jest częstsze, ale jeśli objawy nie są dokuczliwe, wówczas skurcze Braxtona Hicksa związane są z prawidłowym przebiegiem ciąży.
Jeśli natomiast skurcze są o wiele bardziej intensywne i bolesne, może to być oznaką zagrożenia porodem przedwczesnym. Dlatego też w takiej sytuacji należy jak najszybciej udać się do lekarza. Zwykle zaleca on więcej odpoczynku, leżenie i zaniechanie jakichkolwiek prac fizycznych, które wiążą się z napinaniem mięśni brzucha. Często twardnienie brzucha ustępuje po dłuższym odpoczynku. Zmniejszona intensywność występujących objawów w pozycji leżącej związana jest z tym, że nacisk płodu na kanał szyjki macicy jest wtedy mniejszy.
Zdarza się, że twardnieniu brzucha towarzyszy dodatkowo skracanie się szyjki macicy i plamienia. W takim przypadku trzeba działać szybko, aby zapobiec tragedii.

Takie rzeczy znalazłam na temat twardnienia brzucha.
Hm... Dotąd czegoś takiego nie odczułam... Czasem mi brzuch twardnieje z przejedzenia...
Stary 2012-01-18, 18:20   #1907
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
ja ostatnio to mam takei sny ze całą noc trwają rano mało co pamiętam...ten twój sen Tacca może oznaczać coś nowego..moja mama się takimi rzeczami zajmuje i zawsze jak jej opowiadam sny to pyta mnie jak ktos był ubrany czy w domu było jasno czy ciemno bo to podobno są ważne rzeczy w śnie...
Dziewczyny czy wy juz macie wózki?? jejku no nie wiem co wybrać...tyle tego co myślicie o tym Espiro?? ehh ja narazie mam sakepretki dla małej..a wy juz bodziaki i wogóle ....
nie martw się ja jeszcze nie mam wyprawki upatrzony mam wózek ale też nie będę go jeszcze zamawiać, na razie kupuje drobne rzeczy jak uda się taniej znaleźć, ręczniki, jakieś pieluszki, czapeczkę - a całą wyprawkę kupię w lutym bo rodzić mam w kwietniu wiec czas najwyższy będzie uprać wysuszyć i uprasować

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
A teraz pytanie - co kupić na roczek dla chrzesniaka? Tylko nie więcej niż za 100 zł. Mój synek jest wakacyjny, więc większośc prezentów jakie dostał to były ogrodowe zabawki, więc w tym wypadku odpada, bo mają male mieszkanie w miescie.
Macie jakieś sprawdzone pomysły?
a może jakąś fajną książeczkę z ruszającymi się rzeczami w środku?

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Dobry
Dużo zdrówka dla chorych Mamusiek! Oby Wam szybciutko przeszło
Widzę, że dalej temat wózkowy na tapecie ja im więcej o tym myślę, tym bardziej dochodzę do wniosku, że chyba auto łatwiej kupić Teraz wzięłam pod lupę wózki Jedo i coraz bardziej mi się podobają tylko hmmm często widzę brak skrętnych kółek
A w ogóle jaka porażka wczoraj! Wybrałam się z przyszłą babcią na oglądanie karet do sklepu i jaka sprzedawczyni była! Myślałam, że się dowiemy czegoś więcej, pokaże nam różne wózki, różne opcje itd. A ona nam powiedziała, że uwaga --> najlepiej sobie poczytać na internecie, co ją zapytałam o coś to nie wiedziała Jak zapytałam czy jest podnoszone oparcie w jednym wózku to Pani --> proszę sobie sprawdzić, ja nie pamiętam. Żebym wiedziała jeszcze jak to sprawdzić
Oliwka w żelu Johnsona mnie też uczuliła, tak jak Śliweńkę! Teraz mam krem pharmaceris, bardzo polecam na allegro można kupić w dobrej cenie
A badanie na toksoplazmozę miałam na samym początku i wyszedł mi brak odporności, powtarzałam ostatnio (IGG i IGM to u mnie koszt ok. 70 zł).
niezła ekspedientka uśmiałam się przy tym że nawet nie pytaj

Cytat:
ja się zastanawiam nad tymi 70x80 i 80x80, sęk w tym, żeby nie były cienkie tylko takie porządne... Ostatnio same szmaciaki widzę... I ile ich kupić? Ze 20 sztuk?
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ja dziś na 16.20
ja ostatnio zadzwoniłam i okazało się że gin zaginął w akcji i może po 15 lutego będzie jakiś .... z zaznaczeniem że MOże

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A co do krwi pępowinowej, to opinie są podzielone. Warto poczytać, wyrobić sobie opinię i podjąć decyzję. Jak kogoś stać i uzna, że warto, to może się zainteresować. Jak kogoś nie stać, to powie, że fanaberia
Ja nic nie napiszę, bo będzie jak zwykle
... złośliwiec a tak co do krwi pępowinowej - też czytałam o tym że pomaga tylko dziecku do 30 kg. Mnie nie stać a nie powiem że to fanaberia, bo może uratować życie dziecku -

Cytat:
Palmers
Jak nie znajdziesz w aptece, to na allegro jest, np.:
balsam (ma specyficzny zapach, nie każdemu może się podobać) - http://allegro.pl/palmers-balsam-na-...060844840.html
masło na brzuch (zapach rewelacyjny, można by je jeść, nie słyszałam, żeby się komuś nie podobał) - http://allegro.pl/palmers-maslo-kaka...063526426.html
Ja balsamem smaruję też piersi

Aaaa! I jeszcze co do pieluch, jak się zdarzy jakieś większe odparzenie, to taką pieluchę tetrową tniemy na mniejsze kawałki (oj, wtedy też dużo jest potrzebne) i używamy do przecierania pupy zamiast mokrych chusteczek, mocząc w przegotowanej wodzie lub rumianku.
Zgadzam się co do Palmersa - jest cudny i świetnie nawilża

ooo to bardzo ciekawa rada nie ma to jak doświadczona mama

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Tak się zapytam jeśli jesteśmy w temacie pieluch to dalej zakłada się noworodkowi pieluchę tetrową? chodzi o to" szerokie pieluszkowanie" żeby stawy bioderkowe się prawidłowo rozwijały
wczoraj czytałam że lekarze odeszli już od tego poglądu i że to nie wielkość pieluszki i pieluchowanie ma znaczenie - więc używaj jakich chcesz
Cytat:
ważne że nic poważnego i dziecko zdrowe - gratuluję a złość piękności szkodzi

Cytat:

no tak co byś nie robiła nie dogodzisz... ach Ci faceci
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 18:23   #1908
Konto usunięte

W jakiej drogerii stacjonarnej dostanę ten Palmers? W Super Pharmie może? Bo w Rossmannie nie widziałam.
Stary 2012-01-18, 18:26   #1909
clauudik
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31699529]Ja tylko raz odczułam takie twardnienie, ale u mnie było związane chyba jeszcze też z przejedzeniem.... Ale trwało dosłownie 5 sekund i przeszło.[/QUOTE]

Już po wizycie. Z maleństwem wszystko w porządku, pisałam ostatnio, że to 25 tydzień, a przecież 24, coś pokręciłam. Niestety gorzej ze mną, jakieś przebrzydłe bakterie w moczu mam i dostałam antybiotyk razem z jakimiś innymi tabsami. I tak w aptece poszła ponad stówa. No nic jak trzeba to trzeba. A zmierzam do tego, że też miałam takie twardnienia, raz na kilka dni i ginka zapisała no-spę, 2 x dziennie po pół tabletki, przez cały tydzień razem z tymi innymi lekami. Oby tylko ta kuracja pomogła, następna wizyta za 3 tygodnie.

justys1358 też mi się podoba ten wózek, to mój drugi typ po Jedo Fyn. Niestety nie widziałam go na żywo, ale już kilka dziewczyn go tu chwaliło.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 18:39   #1910
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja ostatnio zadzwoniłam i okazało się że gin zaginął w akcji i może po 15 lutego będzie jakiś .... z zaznaczeniem że MOże

no tak co byś nie robiła nie dogodzisz... ach Ci faceci
No nie ma mocnych... Nie dogodzi...
Cytat:
Już po wizycie. Z maleństwem wszystko w porządku, pisałam ostatnio, że to 25 tydzień, a przecież 24, coś pokręciłam. Niestety gorzej ze mną, jakieś przebrzydłe bakterie w moczu mam i dostałam antybiotyk razem z jakimiś innymi tabsami. I tak w aptece poszła ponad stówa. No nic jak trzeba to trzeba. A zmierzam do tego, że też miałam takie twardnienia, raz na kilka dni i ginka zapisała no-spę, 2 x dziennie po pół tabletki, przez cały tydzień razem z tymi innymi lekami. Oby tylko ta kuracja pomogła, następna wizyta za 3 tygodnie.
Musi pomóc.

Mąż odebrał dziś wyniki i też mam bakterie w moczu, "d. liczne" w opisie...
Hemoglobinę mam przy dolnej granicy, ale za mało erytrocytów i niski hematokryt. Zobaczymy co gin powie.
Stary 2012-01-18, 18:45   #1911
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

justys1358 też mi się podoba ten wózek, to mój drugi typ po Jedo Fyn. Niestety nie widziałam go na żywo, ale już kilka dziewczyn go tu chwaliło.
Ten Jedo tez spoko, mam nadzieje ze gdzies bede mogła oba zobaczyc.
Fajnie ze po wizycie jest ok
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 18:58   #1912
_Maya_
Zakorzenienie

My już po wizycie - ja jestem zdrowa jak dawno nie byłam w nagrodę, że Maluszek tak dzielnie dokazuje od sylwestra nawiązałyśmy z nim kontakt - słuchałam serduszka skierowanie na USG mam, tylko ten do którego chcę iść jest mega oblegany...termin najbliższy to 16.02.2012 Gin powiedziała, że połówkowe dobrze jest robić 19-22 tc
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:03   #1913
Torrini
Raczkowanie

Ja po wczorajszych mega bólach brzucha - po których zasnęłam w ubraniu :/
byłam dzisiaj u dżina, wzięłam jedną nospę chociaż się straszliwie wzbraniałam i cóż, na razie przeszło...

Dzisiaj mam awokadowy dzień Teraz jednak mam koszmarną ochotę na nesquiki i zaraz się biorę za całą michę. Wysprzątałam dzisiaj łazienkę, kurczę coraz gorzej mi się wannę myje - chyba zacznę mężula przyuczać

Przyszła moja śliczna torba, brązowo-różowa taka, na spacery i wyjazdy - na pieluchy, butelki z przewijakiem takim ) Przyszły też materiały więc niedługo wezmę się za pościele dla malucha

Łóżka cały czas nie ma :/ Zamawialismy 2 tyg temu...

Oooo zalinkuję Wam co mi mężulo podesłał
http://en.fishki.net/comment.php?id=104851
Myślałam, że padnę ze śmiechu
Torrini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:07   #1914
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
My już po wizycie - ja jestem zdrowa jak dawno nie byłam w nagrodę, że Maluszek tak dzielnie dokazuje od sylwestra nawiązałyśmy z nim kontakt - słuchałam serduszka skierowanie na USG mam, tylko ten do którego chcę iść jest mega oblegany...termin najbliższy to 16.02.2012 Gin powiedziała, że połówkowe dobrze jest robić 19-22 tc
Gratuluję zdrówka! I bliskiego kontaktu z maleństwem...
Stary 2012-01-18, 19:10   #1915
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj u dżina, wzięłam jedną nospę chociaż się straszliwie wzbraniałam i cóż, na razie przeszło...

Dzisiaj mam awokadowy dzień Teraz jednak mam koszmarną ochotę na nesquiki i zaraz się biorę za całą michę. Wysprzątałam dzisiaj łazienkę, kurczę coraz gorzej mi się wannę myje - chyba zacznę mężula przyuczać

Przyszła moja śliczna torba, brązowo-różowa taka, na spacery i wyjazdy - na pieluchy, butelki z przewijakiem takim ) Przyszły też materiały więc niedługo wezmę się za pościele dla malucha

Gratuluję udanych zakupów a pozycje są zabawne dopóki sami tego nie doświadczymy i właśnie dlatego nasz Mały nie będzie przynoszony do naszego łoża. (a przynajmniej takie jest założenie).

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:12   #1916
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość

Najważniejsze, że przeszło.
Będziesz sama szyła? Z jakich materiałów? Bawełna?

Śmieszne te pozycje.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Głodna jestem okrutnie...
Stary 2012-01-18, 19:16   #1917
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=kism;31698078]Czasem lekarze zalecają, podobno dziewczynkom częściej niż chłopcom, nie wiem z czego to wynika. Ja nie byłam do tego jakoś przekonana i na szczęście Maksiu miał zawsze dobre opinie o bioderkach od pediatrów i na usg (ok. 6 mies. chyba się robi) i nie robiłam żadnego takiego pieluszkowania. Jeszcze w lecie jak tym naszym dzieciakom będzie wystarczająco gorąco i źle od upału, to pchanie dodatkowej pieluchy między nogi średnio wygodne mi się wydaje... Ale wiadomo, że jak lekarz powie, że coś ewidentnie nie tak z bioderkami i trzeba pieluchować to nie ma wyjścia, ale tak na wszelki wypadek to ja jestem przeciwna.

No właśnie jak dzidziuś będzie potrzebował takiego pieluchowania i lekarz powie że trzeba to się będzie pieluchować.
Stary 2012-01-18, 19:18   #1918
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

Gratulacje udanych wizyt

Na bakterie w moczu polecam sok z żurawiny i żurawinę suszoną, smaczna jest ja jadłam z jogurtem naturalnym No i zakwaszałam się herbatka z cytryną
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:21   #1919
Efijy
Rozeznanie

kapukat

Też coś tam ostatnio właśnie czytałam że niektóre położne odradzają to pieluchowanie wiec mówię zapytam doświadczonych mamuś.
Stary 2012-01-18, 19:21   #1920
Tacca
Zakorzenienie

O właśnie... pH też mam wysokie... 7.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości