|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Ja kupuję wszystko neutralne mimo, że wstepnie chłopak ma być
![]() Pościel do łóżeczka zieloną zamówiłam, ubranka raczej jasne, bluzę fajną kupiłam niedawno w 5-10-15 za 19 zł niebieską, ale dla dziewczynki tez by pasowała jak coś ![]() W ogóle bardzo mnie boli ostatnio biodro/półdupek. Niby czytałam, że to może być rwa kulszowa, która daje o sobie znać w ciąży jeszcze dobitniej, ale raczej opisują, ze to jest o wiele silniejszy ból mogący nawet unieruchomić. Ja odczuwam jak np. siedzę przez jakiś czas i wstanę, nieraz kroka nie mogę dać, potem się rozchodzę i jest ok. Wczoraj byłam wieczorem na 20 min spacerze i to samo, nie mogłam dojść do domu. Mówiłam ginowi o tym, opukał mnie, stwierdził, ze to ucisk jakiś i że będę zyć ma któraś z Was podobnie?
|
|
|
|
#1862 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Dzień dobry!
W końcu się mój maluch rozkopał ![]() andzya, izotropia, zdróweczka, niech choróbsko idzie precz! Cytat:
A w jakich ubraniach do tej pory chodziłaś, w jakim stylu? Moim zdaniem na allegro jest czego dusza zapragnie Oj, ale czasem sporo trzeba tam poprzeglądać. A w normalnych też szukałaś czy tylko w ciążowych? Jeszcze mogę podpowiedzieć, że w allegro działa wyszukiwanie niepełnych słów z gwiazdką, tzn. wchodzisz sobie np. w tuniki w zwykłej odzieży (obecnie jest ich 42 tys. ), chcesz oglądnąć takie, które mogą być na ciążę i oprócz sortowania ceną, stanem, kolorem, itp. możesz jeszcze w oknie wyszukiwania wpisać "ciąż*" i znajdzie wszystkie w aukcje, które w tytule mają np. "ciąża", "może być na ciążę", "ciążowy", "ciążowa"... A u tych sprzedawców, co wczoraj pokazywałam też nic Ci się nie podoba? Niektórzy mają po kilka tys. aukcji...Chociaż jeśli chcesz coś bardziej na wiosnę, to jeszcze trzeba poczekać, żeby było więcej takich aukcji. Ja właśnie też myślę o kupieniu takich tunik na ramiączkach, które mogą być do getrów i w lecie po porodzie jako sukienki będą się nadawać, ale to za jakieś 2 mies. pewnie coś takiego bardziej będą wystawiać. Cytat:
![]() Cytat:
) tam znajdę i coś jeszcze pooglądam. Warszawianki (chyba mamy jakieś), podpowiecie coś?O Espiro nic nie wiem Cytat:
Cytat:
Choć nie spodziewam się specjalnie. W ciąży z Maksem byłam w domu od 4 mies., a wyniki leciały na łeb na szyję, choć poza ciążą zawsze w życiu miałam książkowe... Przede wszystkim problem z płytkami miałam, teraz już mi się zaczyna to samo Za parę dni robię następną morfologię...Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31690790]Mój system odsypiania jest chyba jedyny słuszny. Mąż poszedł, zasnęłam na 3 godziny jeszcze - po ciężkiej nocy, nie umiałam spać, potem wstałam wcześnie... No i mała kaweczka, ratuje mi życie.[/QUOTE] To już wiesz, czego się trzymać Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1863 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak nie mam. Męczy mnie natomiast czasami ból kości ogonowej. Ale tak do zniesienia
![]() Wysłałam na pocztę zdjęcie brzuszka
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-18 o 14:04 |
|
|
|
#1865 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio jak byliśmy w Smyku, stwierdził, że on sam w takim sklepie głupieje... ![]() Cytat:
Cytat:
Zawsze lubiłam styl zwany sportową elegancją (prze moją koleżankę z pracy), proste rzeczy, tuniki i getry, sukienki proste i rajstopki plus butki na obcasie ( z butków pewnie będę musiała zrezygnować). Tak do marca kwietnia myślę, że będzie spoko... Na ostatnie 2 miesiące nie mam pojęcia jakie rzeczy sobie sprawić... Z tych letnio wiosennych ubranek jakoś nic mi nie przypada do gustu... Moje małe jest aktywne głównie wieczorem, ale i to różnie... Ale u mnie jeszcze wcześnie... Myślę, że tak na dobre to dopiero się rozbryka.
|
||||
|
|
|
#1866 |
|
Raczkowanie
|
W ogóle bardzo mnie boli ostatnio biodro/półdupek. Niby czytałam, że to może być rwa kulszowa, która daje o sobie znać w ciąży jeszcze dobitniej, ale raczej opisują, ze to jest o wiele silniejszy ból mogący nawet unieruchomić.
Ja odczuwam jak np. siedzę przez jakiś czas i wstanę, nieraz kroka nie mogę dać, potem się rozchodzę i jest ok. Wczoraj byłam wieczorem na 20 min spacerze i to samo, nie mogłam dojść do domu. Mówiłam ginowi o tym, opukał mnie, stwierdził, ze to ucisk jakiś i że będę zyć ma któraś z Was podobnie?[/QUOTE]Witajcie dziewczyny!Ja miałam takie bóle na początku ciązy chyba przez dwa miesiące. Miałam wrażenie że misię wsztkie kości rozchodzą. Nie mogłam wstać łóżka. Masakra! Teraz już nie tak często ale jeszcze się zdarzaja takie bóle. Ale mój gin też mówi że to nic groźnego. |
|
|
|
#1867 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie!
Powiedzcie mi jak tu się nie denerwować, dziś wybrałam się na te badania i tą glukozę mówię pójdę do tej przychodni zrobię i będę mięć z głowy a tu akurat wtedy kiedy ja się tam wybrałam to laboratorium wyjątkowo dziś nie czynne więc będę musiała się tam wybrać jeszcze raz. Na poprawę humoru poszłam do lumpka i udało mi się kupić fajne spodnie dla małego urocze są więc humor wrócił jak nie wiele trzeba na poprawę humor Później wam wrzucę moje ostatni zakupy. Mam jeszcze pytanie do Was jaki rozmiar pieluch tetrowych kupić 60x 80, 70x80, 80x80 ? |
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze, ze z tym bólem nie jestem sama, bo już myślałam,że żadna tak nie ma.
Ja pieluchy kupiłam 70x80 dlatego, że kupowałam je w sklepie i pomacałam, że są takie miłe w miarę i grubsze. Kupiłam 20 sztuk, myślę, ze starczy, potem najwyżej się dokupi jakby brakowało. Na allegro jak przeglądałam to przy niektórych jest napisane "podwójne" czy jakoś tak to wtedy są grube. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-01-18 o 14:29 |
|
|
|
#1870 | ||
|
La Moderatoiure
|
Jeszcze raz dzięki za opinie o tej wanience. Podejrzewam, że kupię zwykłą plus foczkę
![]() Cytat:
Cytat:
____________ Też chciałabym kupić wszystko (razem z wózkiem) do przełomu luty/marzec. Rodzę na początku maja więc w kwietniu ciężko mi będzie za tym wszystkim chodzić. Meble do pokoju już mamy (poza łóżeczkiem), ma Pan przyjść je złożyć tylko Cena wyprawki ogółem? Pojęcia nie mam. Jak policzę wszystko (wózek, łóżeczko, artykuły dziecięce i dla mnie, odzież) z meblami nowymi to wyjdzie taki koszmar, że wolę o tym nie myśleć
|
||
|
|
|
#1871 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wcześniej też lubiłam pospać, ale teraz pobijam wszelkie rekordyCytat:
obudziłam się rano i coś mnie drapało w gardle, więc spróbuję popijać sobie taką miksturkę![]() Nie mam zdania na ten temat, także nie pomogę ![]() Cytat:
boję się kąpać takiego Maluszka, a raz na jakiś czas będę musiała kąpać sama. A ta foczka to co to jest?![]() Cytat:
a później zostanie nam pranie, układanie, prasowanieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kism super, że Kaj w końcu się rozruszał
|
|
#1872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak wogóle to chyba zamówię na allegro bo u mnie to różnica w cenie jest dość duża nawet doliczając koszt wysyłki
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Rozeznanie
|
Hmm... internet mi dzisiaj dziwnie działa, więc teraz tak tylko szybciutko przeczytałam.
Dziękuję za podpowiedzi co do prezentu, jutro wybieram sie do sklepu z zabawkami wiec rzuce okiem na wszystkie opcje. Z pytaniem do rodzicow to raczej nie bardzo, bo to trochę taki typ "Ą, Ę" i ciężko sie z nimi gada, sami kupują dziecku zabawki z naprawdę wysokiej półki i wole nie ryzykować, że powiedzą jakiś konkret, na który mnie nie będzie stać ![]() Oki, mam dzis koledę wiec ide się (i otoczenie) ogarnąć
|
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wolę się nie zastanawiać... |
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie podobnie... Zdaje mi się, że w ogóle dużo rzeczy kupię na all.
|
|
|
|
#1877 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie mnie dziś gania na siku... W nocy musiałam wstawać, bo pęcherz mnie bolał od naporu...
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Zadzwoniłam do gina.. Wizyta jutro o 16.20... |
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1880 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, wizytę mam 31.01, ale wtedy raczej nie będzie połówkowego, więc też gdzieś w lutym.
ghosst ja też teraz dużo więcej śpię niż kiedyś, kiedyś to mi wystarczyło 6 godzin, a teraz to bym wyglądała jak zombie po tylu. Jeśli chodzi o badanie krwi, to u mnie zawsze jest medytacja nad żyłami, skąd by tu pobrać, zawsze muszę pracować ręką, żeby się można było wbić. Ale mam tak od dziecka, jak byłam mała to mi się wbijali w nadgarstek (buuu jak bolało )Kurcze chyba jednak na koncercie nie będzie krzesełek... Jak będzie dużo ludzi, to nie będzie Muszę jeszcze raz w takim razie przemyśleć sprawę, bo nie wiem, czy wystoję cały koncert, obawiam się, że nie Ale pójdę i spytam, czy byłaby gdzieś możliwość z boku przysiąść... 8ewus8 ja mam podobny ból. Wprawdzie początkowo myślałam, że to biodro, ale właśnie od tyłka strony. Czasami jak mnie przeszyje ten ból, to mam wrażenie, że się przewrócę. Jeśli chodzi o ubrania, to mi akurat stan ciąży w niczym nie przeszkadza, bo bardzo lubię styl: wąskie spodnie/legginsy+dłuższa bluzka czy sweter i dodatkowo baaaardzo lubię bluzki odcinane pod biustem i tuniki. Większy problem mam po domu, nie umiem dostać fajnego dresa, który nie łapałby kociej sierści Więc chodzę w spodniach od piżamy. A na lato już się cieszę, bo uwielbiam sukienki, takie pseudoromantyczne, też odcinane pod biustem we wszelakie kwiatuszki i takie tam zwiewne różne materiały, więc będzie mi fajnie pasować do brzuchola. Co do krwi pępowinowej, niestety nie stać mnie na to, to jednak dla mnie zbyt droga sprawa. Co do siku, ja mam okropnie po prostu ostatnio. W nocy wstaję po 2-3 razy, a najgorsze jest, że zawsze mi się chce zaraz po zaaplikowaniu luteiny Dziewczyny, kupiłam zieloną soczewicę. Na opakowaniu jest napisane, że gotować ją 10 minut, jak na mój gust to trochę krótko. Mam ją wcześniej moczyć? I ile wg Was gotować? Potrzebują ją do dwóch dań: makaronu i pulpecików. |
|
|
|
#1881 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
No to jeszcze godzinka! Kciuki trzymam!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31695601]Nie wiem, wizytę mam 31.01, ale wtedy raczej nie będzie połówkowego, więc też gdzieś w lutym. Jeśli chodzi o badanie krwi, to u mnie zawsze jest medytacja nad żyłami, skąd by tu pobrać, zawsze muszę pracować ręką, żeby się można było wbić. Ale mam tak od dziecka, jak byłam mała to mi się wbijali w nadgarstek (buuu jak bolało )Kurcze chyba jednak na koncercie nie będzie krzesełek... Jak będzie dużo ludzi, to nie będzie Muszę jeszcze raz w takim razie przemyśleć sprawę, bo nie wiem, czy wystoję cały koncert, obawiam się, że nie Ale pójdę i spytam, czy byłaby gdzieś możliwość z boku przysiąść... Jeśli chodzi o ubrania, to mi akurat stan ciąży w niczym nie przeszkadza, bo bardzo lubię styl: wąskie spodnie/legginsy+dłuższa bluzka czy sweter i dodatkowo baaaardzo lubię bluzki odcinane pod biustem i tuniki. Większy problem mam po domu, nie umiem dostać fajnego dresa, który nie łapałby kociej sierści Więc chodzę w spodniach od piżamy. A na lato już się cieszę, bo uwielbiam sukienki, takie pseudoromantyczne, też odcinane pod biustem we wszelakie kwiatuszki i takie tam zwiewne różne materiały, więc będzie mi fajnie pasować do brzuchola. Co do krwi pępowinowej, niestety nie stać mnie na to, to jednak dla mnie zbyt droga sprawa. Co do siku, ja mam okropnie po prostu ostatnio. W nocy wstaję po 2-3 razy, a najgorsze jest, że zawsze mi się chce zaraz po zaaplikowaniu luteiny Dziewczyny, kupiłam zieloną soczewicę. Na opakowaniu jest napisane, że gotować ją 10 minut, jak na mój gust to trochę krótko. Mam ją wcześniej moczyć? I ile wg Was gotować? Potrzebują ją do dwóch dań: makaronu i pulpecików.[/QUOTE] Nigdy nie gotowałam soczewicy... To sikanie jest wykańczające. Z żyłami nie mam problemów, zawsze byłam żylasta. Mąż ma odebrać wyniki badań, oby pamiętał.
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31695601]
Jeśli chodzi o badanie krwi, to u mnie zawsze jest medytacja nad żyłami, skąd by tu pobrać, zawsze muszę pracować ręką, żeby się można było wbić. Ale mam tak od dziecka, jak byłam mała to mi się wbijali w nadgarstek (buuu jak bolało )[/QUOTE] Wiesz, ja mam żyły jak ołówek grube, nigdy nie ma problemu, ale pracować ręką i tak muszę. Normalne ![]() A co do krwi pępowinowej, to opinie są podzielone. Warto poczytać, wyrobić sobie opinię i podjąć decyzję. Jak kogoś stać i uzna, że warto, to może się zainteresować. Jak kogoś nie stać, to powie, że fanaberia ![]() Ja nic nie napiszę, bo będzie jak zwykle
|
|
#1884 | |
|
Konto usunięte
|
No najgorsze jest w nocy, a jak tak nie pójdę, to potem mnie budzi tak ból, że mi się płakać w kibelku chce... Nie miałam z tym wcześniej aż takiego problemu. Zaczęłam nawet spać w skarpetkach, jakby to miało w czymś może pomóc, sama nie wiem... I jeszcze będę się rozglądała za jakimś lepszym kremem w przyszłym miesiącu. Obecnie stosuję Ziajkę, ale chcę coś innego, na brzuch i piersi (włącznie z sutkami), bo wszystko mam przesuszone (mimo codziennej pielęgnacji). Jak macie jakieś typy, to bardzo proszę o sugestie, najlepiej tak do 50 zł. ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
To samo z położną, nie stać mnie na wynajęcie jej do porodu. Ale nie uważam też, że to fanaberie.
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Pęcherz trzeba wypróżniać kiedy czujemy potrzebę. Trzymanie może zakończyć się np. zapaleniem. A ktoś kto miał, wie co to znaczy. Lepiej biegać co 10 minut do wc niż mieć zapalenie pęcherza.
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31696260]No najgorsze jest w nocy, a jak tak nie pójdę, to potem mnie budzi tak ból, że mi się płakać w kibelku chce... Nie miałam z tym wcześniej aż takiego problemu. Zaczęłam nawet spać w skarpetkach, jakby to miało w czymś może pomóc, sama nie wiem... I jeszcze będę się rozglądała za jakimś lepszym kremem w przyszłym miesiącu. Obecnie stosuję Ziajkę, ale chcę coś innego, na brzuch i piersi (włącznie z sutkami), bo wszystko mam przesuszone (mimo codziennej pielęgnacji). Jak macie jakieś typy, to bardzo proszę o sugestie, najlepiej tak do 50 zł.[/QUOTE] A próbowałaś zrobić peeling? Tak 2-3 dni pod rząd. A po tym nałożyć na skórę grubą warstwę kremu i poczekać aż się wchłonie. Nadmiar wsmarować lub zetrzeć. Mnie pomogło na suchą skórę na plecach.
|
|
#1886 |
|
Konto usunięte
|
Nie, ale o ile na brzuchu zrobiłabym, o tyle na piersiach bym się już trochę bała... Choć mam taki nawet drobny peeling.. Pewnie byłoby to dobre rozwiązanie.
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda na to, że zdążę zagruntować sufit w łazience zanim mąż wróci... Dobrze, że mała...
|
|
|
|
#1888 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy zakupach na allegro zawsze ten plus, że nawet jak już nie będzie sił, żeby łazić po mieście, to te zakupy robisz siedząc w fotelu ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz też ją zapytam, gdzie to było, bo coś kojarzę, że u jakiejś znajomej.Ja wezmę 30 szt. Zostać może, byleby nie brakło... A jak zostaną, to są super na szmaty. A tak to uleje się maluchowi, bach do prania!, przy następnym jedzeniu pocieknie po brodzie, bach do prania!, przy przewijaniu poleci siku (oj, chłopcy mają niezły zasięg czasem Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31695601]Większy problem mam po domu, nie umiem dostać fajnego dresa, który nie łapałby kociej sierści Więc chodzę w spodniach od piżamy. [/QUOTE]Ja mam te spodnie, baaardzo wygodne, zwykła bawełna, lekko elastyczne, ale nie wiem jak z łapaniem siersci ![]() http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-dr...038426807.html Oj, kuszą
|
||||
|
|
|
#1889 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na razie zaszalałam z zakupami, ale być może się zdecyduję, bo wyglądają porządnie. |
|
|
|
|
#1890 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31696260]I jeszcze będę się rozglądała za jakimś lepszym kremem w przyszłym miesiącu. Obecnie stosuję Ziajkę, ale chcę coś innego, na brzuch i piersi (włącznie z sutkami), bo wszystko mam przesuszone (mimo codziennej pielęgnacji). Jak macie jakieś typy, to bardzo proszę o sugestie, najlepiej tak do 50 zł[/QUOTE]
Palmers Jak nie znajdziesz w aptece, to na allegro jest, np.: balsam (ma specyficzny zapach, nie każdemu może się podobać) - http://allegro.pl/palmers-balsam-na-...060844840.html masło na brzuch (zapach rewelacyjny, można by je jeść, nie słyszałam, żeby się komuś nie podobał) - http://allegro.pl/palmers-maslo-kaka...063526426.html Ja balsamem smaruję też piersi Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31696674]O no proszę, wczoraj oglądałam coś u tego użytkownika... Na razie zaszalałam z zakupami, ale być może się zdecyduję, bo wyglądają porządnie.[/QUOTE] Ja mam od nich sporo rzeczy - bluzki, spódnicę, spodnie w kantkę, legginsy. Tylko jedne legginsy z wiskozy były kiepskie, wczoraj czy przedwczoraj pisałam, reszta rewelacyjna. Zwłaszcza bluzki super wygodne (http://allegro.pl/sliczna-bluzka-cia...040368213.html), nie zwijają się na placach jak wiele innych, a do tego niezła cena i wybór kolorów. Aaaa! I jeszcze co do pieluch, jak się zdarzy jakieś większe odparzenie, to taką pieluchę tetrową tniemy na mniejsze kawałki (oj, wtedy też dużo jest potrzebne) i używamy do przecierania pupy zamiast mokrych chusteczek, mocząc w przegotowanej wodzie lub rumianku. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.

ma któraś z Was podobnie?

Oj, ale czasem sporo trzeba tam poprzeglądać. A w normalnych też szukałaś czy tylko w ciążowych? Jeszcze mogę podpowiedzieć, że w allegro działa wyszukiwanie niepełnych słów z gwiazdką, tzn. wchodzisz sobie np. w tuniki w zwykłej odzieży (obecnie jest ich 42 tys.
), chcesz oglądnąć takie, które mogą być na ciążę i oprócz sortowania ceną, stanem, kolorem, itp. możesz jeszcze w oknie wyszukiwania wpisać "ciąż*" i znajdzie wszystkie w aukcje, które w tytule mają np. "ciąża", "może być na ciążę", "ciążowy", "ciążowa"... A u tych sprzedawców, co wczoraj pokazywałam też nic Ci się nie podoba? Niektórzy mają po kilka tys. aukcji...
) tam znajdę i coś jeszcze pooglądam. Warszawianki (chyba mamy jakieś), podpowiecie coś?
Za parę dni robię następną morfologię...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)