|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
To ja w pracy mam takie mysli, bo ja sie martwie np kilogramami, obwislym brzuszkiem a obok umiera mloda dziewczyna ktora zostawia malusie dziecko. Trzeba odciac swoje mysli, bo inaczej bysmy zwariowali i pomagac tym co mozemy i ile mozemy.!
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
kciuki za jutrzejszą wizytę!
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte
|
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
A te dwie panie na zdjeciu: ta w bialej koszuli i ta obok 100letniej babci to burmistrz i wiceburmistrz. A ten pan to brat mojej tesciowej.
Uciekam na razie, bo chcemy z mama malemu podciac wlosy (tzn moja mama to robi bo jest po kursie kiedys tam) a potem kapiel malego usypianie i chce sobie ufarbowac troszke wloski. Dolacze znow pozniej
|
#1387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może pocieszy Cie fakt że ja w 27tc mam już 14kg na plusie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby
|
|
|
|
|
#1389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musze tez sie wybrac!
|
|
#1390 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Konia ja Cię rozumiem doskonale, moja mama zawsze potrafiła mi coś wytknąć i chyba nawet lubiła to robić, ale jak byłam mała i coś zrobiłam posprzątałam czy coś to nigdy mnie nie pochwaliła tylko mówiła, że tak powinnam robić i tyle. A mi było mało bo moje młodsze siostry zawsze były lepsze ode mnie a ja w tyle. I bardzo mi przykro zawsze było i do tej pory mam zaniżoną swoją wartość. Jak mi mąż czasem coś wytknie nawet w żartach to mi się od razu przykro robi i głupio, że tak zrobiłam. A pewnie bym to olała itd bym się z tego nawet śmiała bo on jest trochę żartowniś ale to właśnie już we mnie tkwi. Chodź bardzo kocham moją mamę i była dla mnie dobra ale mogła czasem mnie pochwalić za coś. Ja syna też kąpałam codziennie, wcale się wody nie bał, wręcz przeciwnie zawsze lubi się kąpać i bawić w wodzie. I był też ten codzienny rytuał o 7 kąpiel, mleczko i spać. I tak teraz zrobię. Zresztą jak byłam te 4 dni po urodzieniu w szpitalu to położne codziennie przychodziły i kąpały.
|
|
|
#1391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny
jestescie niezastapione ![]() Aguska, wiem ze mam ciaze o jakiej mozna sobie pomarzyc - dziecko zdrowe, zadnych problemow, wymiotow, problemow z szyjka czy skurczami i dlatego tez mi zle, ze takie mam myslenie Desia, juz Ci pisalam - jestes moja motywacja, Twoje zdjecie powiesze sobie chyba na lodowce, albo nad lozkiem i bede sobie powtarzac ze tez dam rade ![]() Cytat:
) Mamusia mi sie uparla po prostu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale trzeba wierzyc,ze po porodzie zrzucimy ciazowe kg i te ktore zawsze chcialysmy zrzucic przed ciaza (u mnie jest ich na stan dzisiaj 27
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
zgaga mnie odwiedziła
yhhhdziewczyny a Wy do szpitala bierzecie jakieś te najlepsze ciuszki czy takie pośrednie? Bo nie wiem które wybrać i ile ich
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a Teściowa elegancka kobita ![]() własnie zwróciłam uwagę ,ze nic nie napisali o praprawnuczku edit:p rawnuczku
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-18 o 19:16 |
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja te ubranka 56-62 kupuje na promocjach w tesco czy w realu .... zawsze je ogladam 5 razy czy są dobrze uszyte itd... ale zeby byly jakiejs super jakości to nie powiem... ale uważam, że to i tak nie ma specjalnego sensu Przecież nikt nie będzie cie ocenial czy dalas dziecku ubranko ze smyka czy z hipermarketu To twoja sprawa na co Cie stać ja uważam, że nie ma sensu kupować najlepszych ubranek w tych najmniejszych rozmiarach a ja chciałam się dowiedzieć, czy wiecie na czym polega działanei uspokajające smoczków ? MOja teściowa mówi, że pewnie są czymś nasączone ... ale wierzyć mi się nei chce ..a nie znalazłam nigdzie odpowiedzi na moje pytanie |
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jest jakas roznica? i tak pozniej bedziesz prala to co bedzie dziecko nosic przynajmniej mi sie tak wydaje ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Damy rade, cziqua - bedziemy sie wspierac, ja waze 88 przy wzroscie 163 i zaczyna mi byc ciezko
|
|
#1399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dorzucam artykuł o pierwszych odruchach noworodka- http://www.mamazone.pl/artykuly/male...noworodka.aspx. Nasze doświadczone mamuśki to wszystko wiedzą, ale dla pierworódek może być to przydatne. Jakby ktoś potrzebował szerzej to mogę ew. wrzucić na maila wykłady z psychologii rozwojowej na ten temat
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37cbxmqsll1h4j.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/200503293538.html Edytowane przez ivonka7 Czas edycji: 2012-01-18 o 19:32 |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jeszcze zaszalałam i mam dwa nazwiska długie i mam ....28 liter wszystkiego ![]() u mnie z tym chwaleniem to może bylo też tak,że brat wywijał to na nim się skupiali , a ja sobie tak byłam obok bezproblemowym dzieckiem , co sobie swietnie radzi , a to nie tak jest niestety |
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka .. ja myślałam, że ja mam dyematy, ale Ty to mnie bijesz na 10 głów :P
|
|
|
|
#1402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to jak coś mi się nie powiodło to potrafiła już wyrazić swoje zdanie że trzeba sie było lepiej starać więcej uczyć itp tak więc widocznie może kiedyś nie kładziono nacisku na pochwały i stąd ta stała krytyka u naszych mam
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok czyli taki smoczek jest jak najbardziej wskazany czy odradzany bo nie wiem w koncu acha no i rozumiem, że jak mówią o smoczkach dopasowanych anatomicznie to znaczy, że dobry smoczek Bo ja sama spędziłam pół życia na fotelu ortodontycznym i chciałam oszczędzić tego mojemu synkowi Jakie smoczki
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
no tak o tym nie pomyślałam
|
|
|
|
#1405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wogóle mieścisz się we wszystkich rubrykach bo gdzie niegdzie to niewiele miejsca zostawiają na pełne dane ja byłam zła na mame bo mam długie 1 imie, 2 też i nazwisko na 10 liter i w tych oficjalnych pismach musiałam się męczyć Andżelika Katarzyna i nazwisko
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
No tak na oddziale noworodkowym jest tyle małych dzieci .. każde musi mieć jakiś kaftanik.. lepiej sie nie przyznawać że się ma bo jeszcze dziecko rozbiorą..by każde miało po równo
ja mam dwa imiona i dwa nazwiska .. nmie liczac kreseczki mam 20 liter
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Jak lepiej pasuje Krystian Łukasz W. czy może Michał Łukasz W. ?
a może początkowe Patryk Łukasz W. ? a z tymi ciuszkami to sama nie wiem wezmę pośrednie i będzie ok
|
|
|
|
#1408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jan Krzysztof K Czy Gabryś Jan K :P:P:P |
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja też mam czasami dołki ale odpukać...ostatnio mniej...nie mam czasu ciągle skupiam się na tych skurczach, lekach i leżeniu to mi siedzi w głowie teraz...aby Tymonka jak najdłużej zatrzymać w brzuszku i aby był zdrowy i dobrze rozwinięty...ale pewnie przyjdzie mega zwała jeszcze nie raz!
Ja też się martwię wagą! mąż mnie pociesza...ale cóż jesteśmy kobietami i taka nagła ( mimo wszystko ) zmiana naszego ciała ma prawo nas smucić i martwić czy wrócimy do formy? ale ja wierzę, że na pewno tak będzie i już latem na odchowalni będziemy się chwalić jak ładnie lecą kg. Trzymam kciuki za to ![]() * Co do naszych mam to ja z moją mam dobre stosunki kochamy się bardzo...ale nikt tak jak mama nie działa mi na nerwy! w 5 min... a czasem nawet jednym słowem potrafi mnie zagotować ma zupełnie inne podejście do wszystkiego...stara się pomaga i bardzo jestem za to wdzięczna...ale dostaje tone sms-ów typu: -" córcia leż...nie chodź masz leżeć! "- przecież ja to wiem...i nic innego nie robię czasami nawet jak otwieram mamie drzwi to już w drzwiach mówi : -"a ty nie powinnaś leżeć?" hehehe- niby jak mam drzwi otworzyć i np. kawę zrobić??a dziś jak powiedziałam, że muszę kupić spirytus i gaziki do pępuszka...to w szoku była i mówi że spirytus poparzy i będzie małego piekł... że fiolet muszę kupić!!! i nie da sobie wytłumaczyć!i się sprzecza ale najgorsze to to czarne myślenie...nigdy nie słyszę...zobaczysz będzie dobrze leż i odpoczywaj... tylko leż bo inaczej coś się stanie...mojej znajomej córka nie leżała...i ble ble ble.... czarny scenariusz no zawsze jest czarny koniec....nie cierpię tego! i nie mogę tego słuchać! ah ponarzekałam na moją mamcię ale i tak ją kocham! Wiecie co właśnie zjadłam??... cytrynę całą! z miodem , kiwi mandarynkę i jabłko! ale cytryna najlepsiejsza
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

ciekawe co mi lekarz powie

za wizyte 

jestescie niezastapione 

yhhh
edit:p rawnuczku

hehehe- niby jak mam drzwi otworzyć i np. kawę zrobić??