Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 19:28   #691
bybella
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Pearl śliczna pościel, Ty się przejmujesz, ze nie masz kołderki, ja nie mam pościeli, łóżeczka i materaca muszę zamówić najwyżej TZ na biegu będzie kupował kołdrę i poduszkę mam ale rozmiar 100x135 jakoś tak, taką dostałam... więc wiesz bez pościeli to jeszcze uj ale bez koszuli jak ja rodzić pojadę
no i gratki dla Sofci
a ja się przejmuje że paru drobiazgów nie mam typu kosmetyki, gaziki, termometr, zawsze tz może dokupić
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Zobaczcie co znalazłam http://winabezalkoholowe.pl/ , któraś próbowała? Kusi mnie...
ja kiedyś "upijałam sie" takim napojem winopodobnym , który był w biedronce, pychotka to bylo, całe 4 zł flaszka aż mi ślinka leci jak se przypomnę
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
J

Obiadek gotowy... lecę prasować i myć podłogę, bo dzisiaj mam kolędę.... A wcale mi się to nie uśmiecha.
łoo jeny jak ja pomyślę o kolędzie to mi sie gorąco robi, przyjdzie mój "ulubiony " księżulek, który zapewne będzie komentował brak ślubu i wielki brzuch niech mi tylko ciśnienie podniesie to nie ręczę za siebie
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Ech, powiem wam że przez to moje ciśnienie to ciągle się martwię o małego i chyba musiałabym ciągle dzwonić do lekarza, a bo to opuchlizna mi troszkę większa wystąpiła, a bo to mały jest mniej żywotny dzisiaj, a bo to coś. I tak mi się przez to dłuży czas jak nie wiem co, a jak się dłuży to mam go więcej na martwienie się
a co masz z ciśnieniem nie tak? ja mierzę codziennie i niby lekarz mówi ze jest ok, ale ja czuję jakby coś nie tak było....
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Mam newsa od ......
RenataLilka ma 51cm i waży 2980g jest najpiękniejsza na świecie
super, ekstra! witamy Lilkę na świecie

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
czesc mamuski odmeldowuje sie i ja juz rozwiazana z moim.synkiem wojtusiem dopiero dzis bo w pn nas wypuscili ze szpitala. wojtus urodzil sie w srode 11.01.2012 o godzinie 13.55 dlugi 61cm
oo kolejny maluszek
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ja chyba zaraz zwariuje . Dziś się poryczałam przy obieraniu ziemniaków. Ale tak, aż się zaciągałam gdy tż podszedł i spytał co on takiego powiedział to wybuchłam i gile z nosa poleciały. Pocieszał mnie z 15 minut i mówił "co te hormony z Tobą robią". A do tego znowu mam skurcze ale pewnie na noc się uspokoją jak zwykle . Pojutrze termin. Zebym na weekendzie urodziła . Dziś wstałam o 11.00 , zjadłam z małą śniadanie i oglądałam cały dzień telewizor. Mam takiego lenia że szok. Jakiś kopniak na otrzeźwienie by się przydał .
dobre ja mam też huśtawki ostatnio. ciągle obrywa się tż-towi, najczęściej za bałagan i jego brak "pomyślunku" czasami

ależ się objadłam kobiety, urzadziałam sobie spacer do siostry co by się rozruszać , a tam oczywiście objadłam się ciachami i piernikami. a teraz na kolacyjkę spaghetti mmmm i pękam teraz. synuś chyba też
Stary 2012-01-18, 19:30   #692
Mijus
Rozeznanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Tż wyczuł, że humor mi nie dopisuje i zostałam porwana na kolację Było smacznie i milusio

Cytat:
Mam newsa od ......

Renata:
Lilka ma 51cm i waży 2980g jest najpiękniejsza na świecie

BRAWO!!GRATULACJE!!klas ki:

Cytat:
czesc mamuski odmeldowuje sie i ja juz rozwiazana z moim.synkiem wojtusiem dopiero dzis bo w pn nas wypuscili ze szpitala. wojtus urodzil sie w srode 11.01.2012 o godzinie 13.55 dlugi 61cm
BRAWO!!GRATULACJE!!klas ki:

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Najnowsze info od Inutilka:

Oluśce po oksytocynie przebili pęcherz. Teraz ma jakieś skurcze i powoli się rozkręca. Może w nocy urodzi. U mnie niestety nic. Rano mają mi przebić pęcherz, oby się nie rozmyślili. Nadal jestem dobrej myśli i humor ok, ale nie wiem ile mi jeszcze cierpliwości zostało. Poza bólem podbrzusza i krzsyża nic mnie nie ruszyło. Buziaki dla dziewczyn!
No to Olcia ma już z górki...oby u Inutil się ruszyło Strasznie jestem ciekawa jak tam personel i cała reszta w tym szpitalu
W końcu w każdej chwili mogę do nich dołączyć
Stary 2012-01-18, 19:36   #693
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
no patrz
teraz tez nie mamy daleko, bo ja w warszawce siedze
trzymam kciuki zebys za dlugo nie czekala
Trzymaj trzymaj, przydadzą się na pewno

Cytat:
Mam newsa od ......

Renata:

GRATULACJE

Cytat:
GRATULACJE Jaki długi szok.

Cytat:
Ja chyba zaraz zwariuje . Dziś się poryczałam przy obieraniu ziemniaków. Ale tak, aż się zaciągałam gdy tż podszedł i spytał co on takiego powiedział to wybuchłam i gile z nosa poleciały. Pocieszał mnie z 15 minut i mówił "co te hormony z Tobą robią". A do tego znowu mam skurcze ale pewnie na noc się uspokoją jak zwykle . Pojutrze termin. Zebym na weekendzie urodziła . Dziś wstałam o 11.00 , zjadłam z małą śniadanie i oglądałam cały dzień telewizor. Mam takiego lenia że szok. Jakiś kopniak na otrzeźwienie by się przydał .:
AgaMili, czyli ten sam termin mamy widzisz Ty ryczysz łzami a ja gębą takie jakieś nerwy mam

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Łooo matko, ale się objadłam, zeżarłam pucharek budyniu czekoladowego aż mi niedobrze od nabiału
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:41   #694
dph
Rozeznanie

widzę że tu same obżarciuchy ja się właśnie obżarłam mega kebabem - posłałam męża po niego bo se musiałam jakoś humor poprawić bo zaś nie pojechaliśmy po komodę tym razem z powodu księdza bo mieliśmy kolendę a on przyszedł dopiero o 17.00 uwielbiam te kolendy dobrze że mieszkamy z teściami to przynajmniej do nich na dół przychodzi
A swoją drogą to tu dziś jakoś nudno liczyłam że dziewczyny się wszystkie naraz rozpakują a tu jak na razie tylko Renatka nam się postarała

Edytowane przez dph
Czas edycji: 2012-01-18 o 19:43
dph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:42   #695
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

No to Olcia ma już z górki...oby u Inutil się ruszyło Strasznie jestem ciekawa jak tam personel i cała reszta w tym szpitalu
W końcu w każdej chwili mogę do nich dołączyć
oddział bardzo przyjemny, nowoczesny. w salach gorąco, wczoraj myślałam, że padnę, jak weszłam do dziewczyn. Jedzenie podobno w miarę przyzwoite
Położne baaardzo miłe i uprzejme. Raczej starsze wiekowo, ale bardzo serdeczne. Lekarze - hmm, jak to lekarze. Mają swoje do powiedzenia. Dziewczyny sapały na tego, który miał wczoraj dyżur, bo podobno kazał im pozakręcać kroplówki, a one chciały już rodzić

Poza tym incydentem z brakiem miejsc na porodówkach, wszystko ok. Wiadomo, to jest mały oddział. Porodówki są tylko 3. A kobiet na wywołanie zjawiło się w tym tygodniu bardzo dużo. Stąd ten zastój.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:56   #696
Lucy1111
Zakorzenienie

Dziewczyny, dostałam od koleżanki łańcuszek:

"wyślij do 7 koleżanek, a panowie się odwrócą. Ryzyk fizyk "
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg golasy.jpg (65,9 KB, 34 załadowań)
Stary 2012-01-18, 19:59   #697
Haniula
Zakorzenienie

Hej mamuski
Gratuluje rozpakowanym i cały czas 3mam kciuki za biedulki w szpitalach

Jestem z wami na bierząco ale jakos nie mam weny na pisanie Dołek mnie jakis dopadł Siedze sama cały tydzien w domu, wyspać sie nie moge, co zaczne to zaraz jestem zmeczona Juz bym chciala Lenke na swiecie

Nawet dzisiejsza wizyta u fryzjera mi nie poprawiła humoru Ale przynajmniej nie bede straszyć odrostem na porodówce
Od przyszłego tygodnia biore sie za wykurzanie małej. Skoro to co mi wyleciało ponad tydzien temu to był czop to powinnam juz urodzic nie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:01   #698
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje

A ja znów spałam. Ale obudziły mnie skurczybyki. Dwa takie mocne że aż krzyknęłam. Teraz jest spokój. Ciekawe co jutro na wizycie powiedzą

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:13   #699
uska000
Zadomowienie

hej mamuski..
juz nie wiem czy to kolka czy moze skaza bialkowa.. maskara straszny byl dzien i boje sie nocy..

dobranoc

gratuluje Renata

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:28   #700
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
ja tak niestety ostatnio mam, czuję jakby mi się miednica rozchodziła, zwłąszca wieczorem i rano, masakra a do tego napieranie jakby mały zaraz miał wylecieć dołem no i ZGAGA, pieczenie niemiłosierne, co nie zjem to męczy. Ech takie chyba te nasze końcówki
A ciekawe swoją drogą o co biega z tym ŚLINOTOKIEM, też tak mam, skąd to się bierze
mam identycznie

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Dokładnie w nocy na siku ledwo idę i czuje się taaaka cieżka,a zgage swoją droga też mam i to już tylko renie na nia działa bo migdały chyba jeszcze zaczęły pogarszac bo mi się cofają,ale do tego własnie te pieczenie w żoładku i w klatce
Zaraz mam zamiar iśc z małżem na spacer bo mam dosyc siedzenia w domu ,muszę się dotlenic,a samej mi sie rano nie chciało i teraz nie bedzie sie rzucac w oczy moja nie najświeższa głowa
ja na zgage nic nie biore bo i tak nie pomaga, wiec dalam spokoj
a nie masz czegos takiego, ze jak idziesz to masz wrazenie ze zaraz maly ci wypadnie?
ja mam takie uczucie, ciezko mi sie chodzi, kawalek sie przejde na spacer i zaraz boli mnie podbrzusze... zreszta caly czas wierci mi tam jakies dziury ten moj skarbek

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:35   #701
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:

P.S. Co do ślinotoku to ja w nocy gdy się budzę to gę.ba cała mokra i pół poduszki
Hehehe nie przejmuj się , ja też ostatnio budze się w nocy i mam mokrą buzie i poduszke. hehehe A co najlepsze to ostanio w sklepie mi ślina poleciała przy kasie i kurtke miałam mokrą. hahaha rozejrzałam się tylko czy ktoś nie widział bo obciach. hahaha:ha haha:
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:48   #702
Basia84
Rozeznanie

Misienka ja mam tak samo albo mam wrazenie (jak bardzo sie wierci) ze zaraz mi wystawi nozke albo raczke pomacha miedzy nogami
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:49   #703
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Hehehe nie przejmuj się , ja też ostatnio budze się w nocy i mam mokrą buzie i poduszke. hehehe A co najlepsze to ostanio w sklepie mi ślina poleciała przy kasie i kurtke miałam mokrą. hahaha rozejrzałam się tylko czy ktoś nie widział bo obciach. hahaha:ha haha:
a coś konkretnego zobaczyłaś przy tej kasie, czy tak po prostu?
Stary 2012-01-18, 20:56   #704
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje, widzę że duży chłopak

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
a nie masz czegos takiego, ze jak idziesz to masz wrazenie ze zaraz maly ci wypadnie?
ja mam takie uczucie, ciezko mi sie chodzi, kawalek sie przejde na spacer i zaraz boli mnie podbrzusze... zreszta caly czas wierci mi tam jakies dziury ten moj skarbek
Mam dokładnie to samo.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:02   #705
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
znalazłam aptekę z czech gdzie można kupić sab simplex - chyba dość tanio:
http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml
zamówiłam ale nie iwem czy to jz jest kolka bo może to byc moja dieta i zwykła niedojrzałość jelita... ale kupiłam i jak dojdzie za tydzień to będzie w pogotowiu czekać
nie stety wiem że te czeskie kropelki sab simplex to pic na wodę i nie pomagają nic. Sprawdzone w 100 proc. Jak już kupić sab simplex to tylko niemiecki jest bardzoooo skuteczny.

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaka gruszke najlepiej kupic
jesli masz fride to ci w zupełności starczy gruszki nie kupuj

Cytat:
serdeczne gratulacje

Cytat:
Mam newsa od ......

Renata:

serdeczne gratulacje

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:03   #706
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
a coś konkretnego zobaczyłaś przy tej kasie, czy tak po prostu?
Synek dał mi lizaka bo już nie chciał.hahaha i nie połknęłam śliny. hahaha pyszny był wiśniowy hahaha Plama na kurtce, dobrze że nosze torebke przez ramię to zasłoniłam.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:04   #707
AgaMili
BAN stały

Wykąpałam się i czuje się świeża i pachnąca kremikiem . Ogoliłam całe ciałko i paznokcie obcięłam ale jakby ktoś te moje wygibasy widział to by padł (cała się zmachałam goląc kocura i obcinając paznokcie u stóp)

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
hej mamuski..
Cytat:
Cytat:
juz nie wiem czy to kolka czy moze skaza bialkowa.. maskara straszny byl dzien i boje sie nocy..

dobranoc

gratuluje Renata
za spokojną noc
Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
ja mam tak samo
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
Misienka ja mam tak samo albo mam wrazenie (jak bardzo sie wierci) ze zaraz mi wystawi nozke albo raczke pomacha miedzy nogami
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:14   #708
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
[Wykąpałam się i czuje się świeża i pachnąca kremikiem . Ogoliłam całe ciałko i paznokcie obcięłam ale jakby ktoś te moje wygibasy widział to by padł (cała się zmachałam goląc kocura i obcinając paznokcie u stóp)

Miałam to samo wczoraj. Nawet lustro nie ułatwiało zbytnio na wyczucie leciałam

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:41   #709
AgaMili
BAN stały

A wy gdzie wszystkie?
Stary 2012-01-18, 21:57   #710
ultraradiola
Wtajemniczenie

Ja jestem

aż nie możliwe że tu taki spokój

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2012-01-18, 22:05   #711
Blanszor
Rozeznanie

Cześć

dopinguję po cichu dziewczyny na porodówkach. Niektóre bidulki okropnie się męczą.

Mój Gad wykąpany, najedzony i poszedł spać. Uffffffff.

Rana po cc boli coraz mniej, ale teraz od noszenia Żółwika na rękach boli mnie kręgosłup i barki. Czuję się jak emeryt. ciągle stękam że coś mnie boli.

Jutro z tżtem mamy randkę Babcia zostaje z wnuczkiem. Zabiera mnie do Romy na spektakl "Najlepsze z Romy". Przypomnienie najlepszych przebojów z 10 musicali.

Rozpakowane Mamy - była u Was już położna i pediatra? U mnie na razie była tylko położna. Ile razy powinna nas odwiedzić?Pediatra też powinien przyjść do domu? Zapisałam synka na 1 lutego w enelmedzie do pediatry bo tam tż zamówił mu z pracy karnet, a państwowo wizytę mamy na 29.02 na szczepienia. Byliśmy na usg główki i jamy brzusznej - mały ma powiększone miedniczki nerkowe. Do kontroli za 2 miesiące. Główka w porządku. Na bioderka już go zapisałam. Muszę jeszcze odebrać jego wyniki krwi czy nie odziedziczył po mnie niedoczynności tarczycy. Ciężko mi ogarnąć te badania.
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:05   #712
AgaMili
BAN stały

Agatka nie ma .
A ja mam nadal skurcze po kąpieli
Dodałam zdj brzucha do klubu
Stary 2012-01-18, 22:08   #713
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
hej mamuski..

dobranoc

gratuluje Renata

wspolczuje....

Cytat:
A wy gdzie wszystkie?
moze rodza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:08   #714
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć

dopinguję po cichu dziewczyny na porodówkach. Niektóre bidulki okropnie się męczą.

Rana po cc boli coraz mniej, ale teraz od noszenia Żółwika na rękach boli mnie kręgosłup i barki. Czuję się jak emeryt. ciągle stękam że coś mnie boli.

Jutro z tżtem mamy randkę Babcia zostaje z wnuczkiem. Zabiera mnie do Romy na spektakl "Najlepsze z Romy". Przypomnienie najlepszych przebojów z 10 musicali.

Rozpakowane Mamy - była u Was już położna i pediatra? U mnie na razie była tylko położna. Ile razy powinna nas odwiedzić?Pediatra też powinien przyjść do domu? Zapisałam synka na 1 lutego w enelmedzie do pediatry bo tam tż zamówił mu z pracy karnet, a państwowo wizytę mamy na 29.02 na szczepienia. Byliśmy na usg główki i jamy brzusznej - mały ma powiększone miedniczki nerkowe. Do kontroli za 2 miesiące. Główka w porządku. Na bioderka już go zapisałam. Muszę jeszcze odebrać jego wyniki krwi czy nie odziedziczył po mnie niedoczynności tarczycy. Ciężko mi ogarnąć te badania.
za pomysł z randką. Ja po porodzie przez rok sama z mężem nie wyszłam . Ciekawe jak będzie tym razem...

A co do badań to masakra ile tego. U mnie tylko położna będzie codziennie przychodzić a potem szczepienia.
Stary 2012-01-18, 22:30   #715
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Agatka nie ma .
czyżby w nocy miało się coś zacząć

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2012-01-18, 22:31   #716
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć

do nasz położna wpada jutro, potem we wt mamy wizytę w POZ u pediatry, to tak w ramach zaleceń z wypisu ze szpitala (7-10 dni od wypisu). Co dalej pewnie dowiem się od pediatry no i usg bioderek jakoś w 6-8tyg o ile dobrze pamiętam
mi też już wysiada kręgosłup no i boli w dole, siadanie to masakrejszyn.... nadal...
plecy szczególnie jak się nachylam i zmieniam mu po 3 razy pieluchę, którą kupka bez przerwy i wtedy wrzask bo nie lubi być odkryty... do kapieli obowiązkowo musi być na ciałku tetra bo krzyki jakby obdzierał go ktoś ze skóry

Cytat:
Agatka nie ma .
może zbliża się i u ciebie akcja poród

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:34   #717
bybella
Wtajemniczenie

a ja ciągle myślę o jedzeniu jeszcze obejrzałam ugotowanych i ślinka znów mi cieknie echhc skąd tu wziąć łososia nagle? albo serniczek już wiem co mi się będzie dziś śniło

a któraś pisała o liczeniu ruchów dziecka i tak się zastanawiam dlaczego w ciągu akurat tych godzin? tzn od 9 do 21? a po 21 to już się nie mają znaczenia?
mi gin akurat mówił, że to normalne, ze mój najwięcej się rusza w nocy i nad ranem, czyli nie w tych podanych godzinach . będzie nocny marek za mamusia chyba już sama nie wiem

Edytowane przez bybella
Czas edycji: 2012-01-18 o 22:35
bybella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:37   #718
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Anulka_86 a nie lepiej zeby byl z Toba na porodzie a wyszedl poczekac na korytarzu na fazie parcia i rodzenia lozyska? Przeciez porod trwa od kilku do kilkunastu godzin i wtedy najbardziej potrzebuje sie bliskiej osoby a nie na ostatnia godzinke parcia czy szycia, skoro sie boi widokow to niech na ta godzinke posiedzi na korytarzu. Moj tez mowi ze sie boi ale on to juz widzial, wszystko, nawet naciecie, wychodzenie glowki, lozysko i szycie wiec go rozumiem ze sie boi ale jak bedzie chcial wyjsc to nie bede zla, bylabym gdyby ze mna nie byl od poczatku. Wiem jednak ze chce byc i na pewno nie wyjdzie. Ostatnio bardzo mi pomogl, dodawal otuchy, mowil zebym parla, liczyl i trzymal mi glowe.
ale u nas tak będzie... ja mu zawsze powtarzałam ,że jest to nasz pierwszy poród i nie wiadomo jak będzie przebiegal. Prosiłam go aby się zgodził na poród rodziny bo wtedy w każdym momencie może wyjść i np. wrócić; gdy natomiast nie chciałby porodu rodzinnego i w trakcie stwierdziłby ,że chce do mnie wejść bo nie wie co się dzieje i trwa to już np. bardzo długo to niestety nie wejdzie bo takie są zasady.
Ja się z tym liczę ,że pod koniec wyjdzie. Mi bardzo zależy na bliskości wcześniej.
A przy szyciu i rodzeniu łożyska zazwyczaj wypraszają mężów- tyle co znajomych rodziło więc mi tak mówiły....
choć mój brat był przy szyciu bo ich poród trwał bardzo bardzo długo... i moja bratowa była już strasznie wymęczona , szył ją młody lekarz a moj brat z nim był. Tylko ,że mój brat jest bardzo i to bardzo odporny na wszystko więc jego nic nie zdziwi.... moja mama jest stomatologiem i zawsze chciała aby ktoś z nas poszedł na medycyne a my jednak inna droga poszliśmy... brat mgr inż ja inż i niedługo mgr...ale nigdy medysyna nam nie byla obca i nie mamy zahamowań- nic mnie nie rusza...
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:38   #719
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
czyżby w nocy miało się coś zacząć
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
eee nie licze na to są nieregularne.
Stary 2012-01-18, 22:44   #720
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
do nasz położna wpada jutro, potem we wt mamy wizytę w POZ u pediatry, to tak w ramach zaleceń z wypisu ze szpitala (7-10 dni od wypisu). Co dalej pewnie dowiem się od pediatry no i usg bioderek jakoś w 6-8tyg o ile dobrze pamiętam
mi też już wysiada kręgosłup no i boli w dole, siadanie to masakrejszyn.... nadal...
plecy szczególnie jak się nachylam i zmieniam mu po 3 razy pieluchę, którą kupka bez przerwy i wtedy wrzask bo nie lubi być odkryty... do kapieli obowiązkowo musi być na ciałku tetra bo krzyki jakby obdzierał go ktoś ze skóry

Nasz płacze jak się go wyciąga z wody. Wczoraj miał pierwszą kąpiel z Oilatum. Fajnie natłuszcza skórę.
Codziennie synek podczas zmiany pieluchy nas obsikuje jak tylko zdejmę pieluchę to zwieracze mu puszczają. Obsikał już nawet ścianę w swoim pokoju - celował z przewijaka. Więc przewijak wylądował w łazience bo tam łatwiej latające po ścianach siuśki sprzątnąć. Dwa razy się skupczył do wanienki.

AgaMili chyba poród zbliża się wielkimi krokami
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości