|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#53371 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Więc może trwała? Umiesz dbać o włoski więc krzywdy Ci nie zrobi![]() Cytat:
Może sles potrzebny?
|
||||
|
|
|
#53372 |
|
Zadomowienie
|
Ja odkąd zaczęłam moją przygodę z myciem odżywką (jakoś tak pod koniec grudnia -> na sylwestra trzecie lub czwarte mycie było) oleje zmywam odżywką, nawet rycynowy, i mam czyste, ładne, puszyste włosy. Mogę je myć bez problemu już raz na dwa dni, wcześniej, jak myłam szamponem codzienne mycie było obowiązkowe.
Ja myję włosy w ten sposób: bardzo obficie mocze włosy, wmasowuję w nie bardzo rozwodnioną odżywkę JOANNA NATURIA B/S, później coraz mniej rozwodnioną i a na koniec już samej odrobinę. Spłukuję i jeszcze raz wmasowuję, tym razem średnio rozwodnioną odżywkę i jak już wmasuję tą średnio rozwodnioną to jeszcze daję nie rozwodnioną. Bardzo dokładnie masuję skalp przez kilka minut. Jeśli nie mam czasu lub mam bardzo dużo czasu to zostawiam odżywkę, biorę prysznic w między czasie, po prysznicu płuczę włosy (jak mam dużo czasu daję maskę w cieple, jak nie mam czasu jest bez maski zostawiam) jak średnio z czasem stoję to po masażu skalpu spłukuje odżywkę, daję maskę, myję się, robię peeling ciała, czy coś podobnego, wycieram, balsamuję, myję buzię, zęby i spłukuję maskę. Nie zdarzyło mi się jeszcze, żebym miała niedomyte włosy |
|
|
|
#53373 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#53374 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie wrocilam z kina. Mega mega mega
Czytalas ksiazke?To mnie uspokoilyscie z ta lniana bo tez ja lubie (zwlaszcza jak zel juz troche stoi i trzeba go zuzyc ) ale juz myslalam ze nieopatrznie rozluznialam sobie skret Poki co efekt moich staran przy kazdym myciu jest inny i niezbyt przewidywalny wiec moglabym nawet nie zauwazyc gdyby tak sie dzialo ![]() Nosze sie z zamiarem zrobienia zakupow na ZSK, w zapasach mam keratyne, pantenol i resztke wit. A, a z olejow vatike, migdal, lniany, rybny w kapsulkach (fuj). Na mojej wish-list znajduja sie: -L-cysteina -hydrolat rozmarynowy -aloes zatezony -ekstrakt z banana -all-in-one lub sam niacynamid -mleczko pszczele -ceramidy -mocznik (bo tani, zlotowka z czyms bodajze) -ewentualnie cos z emolientow: jojoba, lanolinowy, lecytyna, arganowy. Cos byscie dodaly albo uznaly za zbedne? Chcialabym przede wszystkim wzbogacac maski przed i po myciu oraz zmontowac jakies psikadlo do reanimacji (z tym mam najwiekszy problem), ewentualnie dodac cos do odzywki bs zeby wlosy lepiej trzymaly skret na suchym powietrzu...
|
|
#53375 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie robię to samo!!!
Mam juz w koszyku: Krem Anty-aging 50 ml - Retinol roślinny + PHA + HA Ekstrakt z karnityną, argininą i kofeiną Pojemność: 15 ml Olej makadamia ORGANICZNY Pojemność: 30 ml Olej z orzecha włoskiego RAFINOWANY Pojemność: 60 ml Olej z orzechów laskowych RAFINOWANY Pojemność: 30 ml Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY Pojemność: 115 ml Masło Shea ORGANICZNE/RAFINOWANE Waga: 40 g Algi morskie - spirulina Waga: 10 g FEOG Waga: 15 g Hydrolat aloesowy Pojemność: 200 ml Olej konopny NATURALNY Pojemność: 30 ml Lanolina Waga: 40 g Olej avocado NATURALNY Pojemność: 30 mlJasny gwint, 150 zł... Hmm, brakuje mi jeszcze paru rzeczy.... Chyba ograniczę oleje...Ale chciałąm spróbować nowych...
|
#53376 |
|
Raczkowanie
|
Ja przyznam, że jeszcze nie czytałam bloga Anwem, ale mam nadzieję, że podrzucicie linka, to nadrobię (boszsz, skąd ja wezmę czas na czytanie tych Waszych mądrości??) SMS-a wysyłam, bo rekomendacja powyższych Wizażanek przekonuje mnie całkowicie!
Co do żelu lnianego - u mnie zdecydowanie zmniejsza skręt - nawet bym powiedziała, że robi po prostu fale... W sumie nie lubie niby moich loków ale albo-albo. Jednak działa fenomenalnie na mój skalp (azs zupełnie zapomniał o mojej skórze na głowie ) no i "jakość' włosów - w sensie, że sa gładsze, mięciutkie, mega milutkie w dotyku i mniej się puszą (przynajmniej po wysuszeniu naturalnie i bez wychodzenia z domu). Będe stosować więc go dalej, ale zakupiłam też Bielendę i wypróbuję może następnym razem. Przy okazji - mam niebieską z odżywką - ona bezpieczna jest dla CG tak?---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Hehe, linka nie potrzebuję, bo dostałam w sms-ie
|
|
|
|
#53377 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Wrzucam zdjęcia bo wreszcie są ![]() Mam wrażenie że urosły, znaczy rozeszły się po kościach skutki fryzjera ![]() 2gi dzień, mycie Ziają Ulgą z maską Venita shea |
|
|
|
#53378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#53379 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety często nieświadomie i łapię się na tym jak już rozwalę całą fryzurę.Cytat:
![]() Siedzę sobie właśnie z olejem avocado na włosach, zaraz zmywanie.
|
|
#53380 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale będzie testowania Cytat:
![]() Muszę znaleźć tę Ziaje... Ag Rafko jak pięknie w codzienniku rzeczywiście kolor intensywniejszy cudownie się komponuje z Twoimi pięknymi falamiEdytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-01-19 o 08:15 |
||
|
|
|
#53381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze babyhair!Zdjęcie długich mogę wrzucić z przeszłości ;P Nie wiem czy się kiedyś zdobędę na takie zapuszczanie na maxa, ciężkie toto. 50kg Ajrisz + 5kg włosów to nadmiar szczęścia ![]() SuperPharm niet? Spodziewam się ich niedługo w większości niesieciowych drogeryjek BTW ostatnio już miałam Joaśkę lnianą w koszyku. Bo miałam kiedyś maskę i uwielbiam jej zapach IPA i Hydantoina zło! Zaćmienie umysłowe i zakupy kompulsywne to złe połączenie ;]
|
|
|
|
|
#53382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wrzuć zdjęcie! Wrzuć! Chcę to zobaczyć
|
|
#53383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
album
|
|
|
|
|
#53384 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Swego czasu pisywałam na odyssei.com, które jest pod patronatem NG. Jest tam konkurs relacji - Odyseusz miesiąca, a potem z 12 Odyseuszów wybiera się Odyseusza Roku. Te na pewno czyta byś była w pierwszej trójce!A próbowałaś go rozwodnić? Cytat:
Producent pisze, ze eliminuje puszenie do 57%, co sugeruje mi jedno...Cytat:
Z dziką radością Cytat:
Sama hennuję i obawiam się tego wyprostu, ale jeszcze nic się nie stało - pamiętam o zasadach, które opisałam. Cytat:
Błagam, nie daj się zakopać w dole stereotypowym! ![]() Myszko, a przeprowadziłaś się już? Bo ja i owszem NARESZCIE!
|
|
#53385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), a jakbym zobaczyła takie gęste włosiska np do pasa to chyba zemdlałabym z wrażenia
|
|
#53386 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze 2,5 godziny głosowania ![]() dziękuję Cytat:
Ja na początku też miałam zamiar siedzieć cicho, ale potem stwierdziłam, że będę walczyć Cytat:
MWH nie gryzie :PCytat:
ja strzygę swojego TŻta ale tylko maszynką, więc wielkich umiejętności do tego nie trzeba :P - nawet taka fajtłapa jak ja sobie z tym radzi - nożyczkami bym się nie odważyła!aaa i dziękuję za kolejne smski ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w tym tempie to na pewno nie będziesz musiała 100 lat czekać
|
|
#53387 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
masz takie gęste te włoski moje kudelki po hennie wciąż w wyproście i suchości... brrrr rozczesałam je TT, nawet grzebienia nie mogłam w nie wsadzić, byle do jutra
|
|
|
|
|
#53388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój bobas będzie śmigać we wszystkich kolorach tęczy My dopiero pod koniec maja, jak Maleństwo troszkę podrośnie, a jeszcze mamy wymienić okna w salonie, wytapetować go i kasetony na sufit Gratuluję przeprowadzki |
|
|
|
|
#53389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na TYM są prawie do pasa ;] Prawda że nie widać? ;p Tak się podwija draństwo :P Znaczy spring faktor dobre 4 incze :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kopnijcie mnie w pupę, żebym kupiła wreszcie CP |
|||
|
|
|
#53390 | |||
|
|
Bo tak jest, ale raz do roku chciałam, by zrobił to fryzjer. I tak minął już rok i 2 miesiące od czasu ostatniej wizyty, a za mną chodzi drastyczna zmiana - chce mnie się obciąć na kręconego boba, bo drażnią mnie te wyciągnięte wałosia spod spodu
![]() Już byłam umówiona na sobotę, ale to jest Dzień Babci. Poza tym jadę obejrzeć łózka i materace oraz świętować podwójne imieniny. I znajdź tu czas w weekend na fryzjera ![]() Nie piszcie tylko za dużo w weekend, bo zamierzam wreszcie wrócić do wątka. Brakuje mi go ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wspaniale! Zakręcony facet! Zgadzam się, choć jestem zawiedziona budową postaci Lisbeth - spłaszczyli i odarli z tajemnicy Czytałam Wnerwił mnie tez komentarz kolesia po filmie - niby z makijażem, w blond peruce i innych ciuchach Lisbeth była nawet, nawet. Co za... A gdzie zachwyt nad jej niesamowitym umysłem? Nad zdolnościami? Nad pomysłowością? Nad umiejętnością radzenia sobie w każdej sytuacji? Nad prostą, czarno-białą moralnością? Jak kobieta, to tylko ciało, tak? I co zamówiłaś?
|
|
#53391 |
|
Kazar Lady
|
ja kupiłam, ale z systematycznością gorzej
![]() Eloe, ja niedawno poszłam do fryzjera na końcówki, jak zaczynała obcinać, pokazała mi ile - był centymetr na nożyczkach - mówię spoko - uradowana siedzę na fotelu, jak wstałam miałam mord w oczach - ten centymetr to chyba na jednym pasemku był nie pójdę więcej onienienienie a powiedzcie, opłaca się robić regenerację, nie mam zniszczonych włosów, ale raz na jakiś czas lubię siąść w fotelu żeby mi coś robili..
|
|
|
|
#53392 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Właśnie na tym foto mi się najbardziej podobają zapuść ![]() Kupię i Ci wyślę, chcesz? ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny się rozkręcają (nie prostują włosów chyba) właśnie w weekend ale ciii...
|
||
|
|
|
#53393 | |||||
|
|
Cytat:
Gęste, długie, błyszczące - wspaniałe! Muszę przemyśleć sprawę Ziai Ulgi... Miałam jak dotąd tylko próbkę kremu i było ok ![]() Wczoraj przeglądałam znów szampony w poszukiwaniu czegoś dla siebie. I co? Jak zwykle to samo ![]() ja tez chcę ![]() Moje są ciemne i już. Rudości pod światło się ujawniają. Biorę! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widzę, że jeszcze parę prac przed Wami, ale najważniejsze, z tego, co pamiętam, już jest - bidecik wisi CP?
|
|
#53394 |
|
Zakorzenienie
|
pati, w sklepie to ja się dopiero rozkręcam
![]() w domu to sobie wchodze wieczorkiem do wanny, obok ustawiam w rządku maseczki (to na pewno normalne? ) i czytam składy, opisy i takie tam. Nie powinnam w wannie czytac raczej ksiązki? ![]() te zele artiste to w rossmanie są? nie miewam puchu :P to prawda, jak cos to suchawe koncówki, ale nie puch. dodaje zdjęcia po dzisiejszym lnianym mnie sie podoba, choc nie wiem czemu on mi nie zastyga w sucharki??? tak ma byc? tył popsułam, bo nie wiedziałam, ze jeszcze sa wilgotne, przod był suchy, wiec podgniotłam a tył mi sie porozwalał, ale i tak jestem usatysfakcjonowana. Obie strony. Jedna felerna z przeprostowanym pasmem na przodzie.
|
#53395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale weź potem usuwaj ten silikon ;]Eh To dlatego że młoda byłam i piękna ![]() Cytat:
Muszę zajrzeć czy jakiejś multiwitaminy z CP nie mam Bo coś kupowałam potem coś dziadki dali a potem padł mi tel razem z przypomnieniem "weź pigułkę" i mi się kolejny stuff w szafie nie mieści ;]---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Calcium Pantothenicum - modny ostatnio m in na blogach. Może przyspieszyć porost a skórnie przyspiesza gojenie, może likwidować niespodziankowość. Część witaminy B5 obok pantenolu Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-01-19 o 09:45 |
||
|
|
|
#53396 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Bosh silikon, mowiłam że kupiłam joanny "jedwab" tak lubiany przez ostatnie pół roku a teraz nawet nietknięty - miałam jakieś zaćmienie mózgu w rossmannie ![]() a to CP nie ma żadnych skutów ubocznych, prawda? w ulotce nie napisali ![]() ( wiem, że wit z gr B nie sa dobre, np w niektórych wielce poważnych chorobach, powodują rośnięcie wszystkich komorek szybkodzielących się) ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- już się nie mogę doczekać maziania na nie czegokolwiek, to jakoś w nałóg się zmienia
|
|
|
|
|
#53397 |
|
Zakorzenienie
|
Ajrisz, zapomniałam napisac, ze bardzo ładnie Ci się włoski teraz układaja i masz taaakie gęste! Zapuść
![]() A ten Calcium p.. cos tam to w aptece normalnie się kupuje? ja dzis myłam włosy Lilliputzem dla ksiezniczek.. no bo nie znalazłam hippa. Ale był ten i wydal mi sie po składzie niezły (moge zdjecie załaczyc, bo na kwc nie ma przytoczonego) a musze zamienic moj slsowy szampon na delikatny. BD niestety podrazniał mnie, ale po tym jest miło, a zwykle swedziało i piekło juz w czasie mycia. ostatnie dni mecze sie jeszcze z podraznieniem po Joannie. I tak sobie myśle, czy to dobry wybór.
|
#53398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale biorę dopiero kilka dni
|
|
#53399 | |||||
|
|
Cytat:
no to zaczęłam się ponownie bać...Ech, może pociacham się znów sama? Cytat:
Cytat:
![]() Jak opakowanie wpadnie do wody, to przynajmniej nie będzie Ci żal ![]() Cytat:
Cytat:
ależ bosssko!Nie musi zastygać w sucharki. Nie ma polimerów, wiec nawet nie powinien.
|
|
#53400 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już się na nie napalam od paru dni i niedługo śmigam do apteki!
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

Bo jasno, prosto i na temat
Gniazdo karty pamięci umarło ale jak obczaję jak wydobyć zdjęcie - i jak będzie co pokazać - to się wrzucę ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Więc może trwała? Umiesz dbać o włoski więc krzywdy Ci nie zrobi
Może sles potrzebny?

Niedługo drugie mycie, oby był podobny efekt jak za pierwszym razem 

rzeczywiście kolor intensywniejszy

pierwsze to może nie, bo jeszcze Azjatycki Cukier startuje, ale za 1 dziesiątkę bym się nie obraziła! Martyna Wojciechowska czytająca mojego bloga! To by było coś
byś była w pierwszej trójce!
Producent pisze, ze eliminuje puszenie do 57%, co sugeruje mi jedno...
masz takie gęste te włoski 

wspaniale!