Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 01:00   #4891
piwnooka77
Raczkowanie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Mąż koło mnie siedzi (w zasadzie leży, bo oboje jesteśmy w łóżku, ale każde ze swoim kompem na kolanach) i właśnie przed sekundą, ni z tego ni z owego, mówi: "Czasami bym Cie zjadł". I wrócił do swojej roboty
a ja mojego męża bym udusiła tak chrapie....
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 01:02   #4892
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Hej. Jestem i ja. Wczesniej było za wczesnie. Brumek dobrze gada.
Moja dama jak nigdy obudziła sie pól godziny temu głodna jak wilk. Nakarmilam i śpi dalej. Normalnie jak zasypia o 20.30 to pozniej Az 2-3 sie budzi pierwszy raz.

Z zaległości

JustPi sto lat

Ja prawko zdałam za drugim razem, prawie 12 lat temu. Uwielbiam jeździć, nie wyobrażam sobie nie mieć prawka.

Dziewczyny ja Was zaraz z tych krzakow wykurze. Co to za jakaś nowa moda?

Brumku dostaliśmy samochód zastępczy (nasz zabrali na wycenę szkody) Zgadnij jaki??? MONDASKA z 2010 r. Pisalas kiedys ze Tz ma jakiegoś nowego, Moze to taki sam? Ogolnie super fura. Musze na jazdę próbna go zabrać bo jeszcze nie miałam okazji.

Ach i miło takie słowa czasem usłyszeć (Brumku o Tobie pisze)
Mi też miło

Samochód pewnie taki sam My mamy czarny. Super - racja. I jest wieeeeeeeeelki w środku, prawda?

Ja też prawko mam od 14 lat i kocham prowadzić. Jestem uzależniona normalnie. Jak codziennie się nie przejadę to cierpię A teraz zawsze towarzyszy mi Tymcio

Stronczku - coś dużo wspólnego ostatnio mamy: nocnomarkowanie, miłość do samochodów, ciągle coś nowego wyłazi
Stary 2012-01-19, 01:03   #4893
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
a coś więcej o tym przystosowaniu, bo może i ja z Heleną się wybiorę

Moje dziecko już ledwo się mieści w gondoli niestety, jeszcze może miesiąc pojeździ i będziemy musieli przesadzić do spacerówki. Nasza spacerówka rozkłada się na płasko i mamy przedłużone siedzisko (robi się coś na wzór gondoli) i tak będziemy jeździć...
Gratulacje za skończone miesiące.

Co do basenu to na 148str skrobnęłam dłuższego posta o pierwszym wypadzie na basen. Tak w skrócie to:
-koedukacyjne szatnie- można wejść z tż i na zmianę skorzystać z prysznica, czy przebieralni nie martwiąc się o dziecko
-kluczyki do szafek są tak skonstruowane, że można do nich przypisać każdą wolną szafkę-dzięki czemu nie ma problemu żeby mieć je obok siebie
-przewijaki w szatniach
-przestronne przebieralnie, w których można usiąść i nakarmić dziecko
-wychodząc już na ten obszar basenów jest też "pokój matki" czy jakoś tak, gdzie można przewinąć, nakarmić, są też zabawki do wody
-dzieci (chyba do lat2 ) wchodzą za darmo

A Wy jaki macie wózek?
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Marzenko dzisiaj ( ale jakoś koło południa ) wrzuce linki do spacerówek które mi przypadły do gustu
Będę bardzo wdzięczna.

Cytat:

Mąż koło mnie siedzi (w zasadzie leży, bo oboje jesteśmy w łóżku, ale każde ze swoim kompem na kolanach) i właśnie przed sekundą, ni z tego ni z owego, mówi: "Czasami bym Cie zjadł". I wrócił do swojej roboty
Hehe, faceci są dziwni. Ja tak ostatnio laptop w laptop siedziałam ze swoim, a że miał kanapkę, to poprosiłam o gryza. Na co on podkładając mi ją pod usta mówi "Ciało Chrystusa"...

A tak a'propo zjadania, to huśtawka wisi?
Stary 2012-01-19, 01:13   #4894
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Te auto jest ogromne
I tez dostaliśmy czarne.

Zauważyłam Wlasnie ze wiele wspólnego ostatnio mamy. Sama jestem ciekawa co jeszcze ???

Podpinam sie pod pytanie Marzenki. Huśtawka zamontowana ? Jak wrażenia Tymcia ?

Marzena Twoj maz ma ciekawe poczucie humoru
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 01:14   #4895
iustyna1
Wtajemniczenie

Ja dopiero minutę temu skończyłam pranie wieszać... Zuzia od 23.30 nie śpi. I tak, jedno pranie, bieg do Zuzi, jedno pranie, bieg do Zuzi. W mam taką robotę. A wieszałam tak późno, bo nie chciałam jej budzić.

Napisałabym, co myślę o mojej kochanej córeczce w danym momencie, ale mi głupio brzydko o niej pisać po wyznaniu Brumka. Zuzanna jest "idealna" ... Dba o to, żebym nie zdążyła nic w domu zrobić, żebym za mocno się nie nudziła, żebym czasem, przez przypadek nie wstała wyspana...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 01:15   #4896
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Napisałabym, co myślę o mojej kochanej córeczce w danym momencie, ale mi głupio brzydko o niej pisać po wyznaniu Brumka. Zuzanna jest "idealna" ... Dba o to, żebym nie zdążyła nic w domu zrobić, żebym za mocno się nie nudziła, żebym czasem, przez przypadek nie wstała wyspana...
Wybacz. Nie mogłam sie powstrzymać

Uciekam do wyrka. DOBRANOC
Stary 2012-01-19, 01:33   #4897
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Co do basenu to na 148str skrobnęłam dłuższego posta o pierwszym wypadzie na basen. Tak w skrócie to:
-koedukacyjne szatnie- można wejść z tż i na zmianę skorzystać z prysznica, czy przebieralni nie martwiąc się o dziecko
-kluczyki do szafek są tak skonstruowane, że można do nich przypisać każdą wolną szafkę-dzięki czemu nie ma problemu żeby mieć je obok siebie
-przewijaki w szatniach
-wychodząc już na ten obszar basenów jest też "pokój matki" czy jakoś tak, gdzie można przewinąć, nakarmić, są też zabawki do wody

A Wy jaki macie wózek?
dziękujemy

tak to jest jak się nie jest na bieżąco i potem czasu nie wystarcza na nadrobienie...skoczę na stronę 148 poczytać a warunki faktycznie zachęcające

wózek mamy teutonia cosmo

---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

Helena zamiast grzecznie zasnąć po karmieniu to szaleje w łóżeczku... jak zaglądam do niej to się śmieje do mnie
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 01:50   #4898
iustyna1
Wtajemniczenie

Piwnooka moja niedawno padla.
Paticzku a co Ty slonce robisz o tej porze na wizazu?!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 01:59   #4899
brunetka2000
Zakorzenienie

ale was dużo o tej porze
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 02:18   #4900
patik87
Zakorzenienie

Hajo bajo ślepe jajo
Nocne marki poznikały a największy śpioch wpadł w odwiedziny
Tak na serio, to by mnie tu nie było o tej porze, ale:
-wstawałam karmić Sarę ( zasnęła o 19, jadła o 22 i o 1.30 znowu, czaicie? jeszcze jedno karmienie mnie czeka dzisiaj i milion razy mamo mosio)
-tż nie zadzwonił budzik, jedzie do Krakowa i go budziłam ( niech dziecku dziękuje) bo by spał i spał a na 7 ma być na miejscu...
- musiałam zejść na dół wydrukować mu dokument - oczywiście teściowa się obudziła, ale tż był ze mną i na jej pytanie "ludzie co wy o tej porze robicie" tz odpowiedział:" pracujemy") i tym oto sposobem tz pojechał, dzieć śpi a ja się rozbudziłam i muszę narkotyku (czyt. wizażu przyp. red.) zażyć

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Także cieszę się że mam gdzie wracać, choć pewnie pójdę do innego zespołu, ale wiem że praca na mnie czeka

aaa zapomniałam napisać że byłam rano z Lilką w labku na pobraniu krwi , trochę popłakała ale szybko się uspokoiła i HGB ma 11,7, nie jest więc tak źle..
Po południu odebrałam wyniki na pasożyty i obydwie próbki (z dwóch "produkcji") były ujemne...
owsików więc brak, chyba, bo jeszcze dla pewności 2x muszę oddać za parę dni
fajnie, że masz stabilną pracę i czekają
Uff dobrze że to nie "to"- może to ten banan?

Cytat:
Ja też zdałam za pierwszym razem , a ze mnie nie kierowca

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Co z Koliną, dawno jej nie było?!
tobie by nie wypadało zdać za innym razem niż pierwszy
Też się zastanawiałam dzisiaj co z Koliną...

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kurcze właśnie, miałam to opakowanie, tylko, że ja głupia wywaliłam je przy przeprowadzce... Normalnie aż mi głupio iść z takim bananem na pocztę. Pewnie mnie wyśmieją ...
eee nie takie rzeczy widzieli

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Dziubku, akurat wit. C się nie przedawkuje, bo nadmiar jet wydalany z moczem, ale inne moga zaszkodzic w nadmiarze
oj chyba nie masz racji...ostatnio czytałam chyba w mamo to ja? sprawdzę że jednak szkodzi, ale argumentów przeciw nie pamiętam.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Rozkłada mnie coraz bardzie...Biorę co mogę, w piątek na uczelnię, same egzaminy i zaliczenia na tym zjeździe, a ja się czuję jakby mnie walec drogowy przejechał...Nie smęcę już.
Love ya .

zdrówka
Cytat:

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

: hahaha: i pewnie to już zrobił

Cytat:

Hehe, faceci są dziwni. Ja tak ostatnio laptop w laptop siedziałam ze swoim, a że miał kanapkę, to poprosiłam o gryza. Na co on podkładając mi ją pod usta mówi "Ciało Chrystusa"...

Własnie Brumek wisi? ja nie ogarniam że można w tym się huśtać...dasz fotę jak Tymek ją wypróbuje

Cytat:
Ja dopiero minutę temu skończyłam pranie wieszać... Zuzia od 23.30 nie śpi. I tak, jedno pranie, bieg do Zuzi, jedno pranie, bieg do Zuzi. W mam taką robotę. A wieszałam tak późno, bo nie chciałam jej budzić.

wybacz-

Cytat:
Paticzku a co Ty slonce robisz o tej porze na wizazu?!
Wiedziałam że moja obecność Was zaskoczy
Ha. Mam Was!

Ale mam humor. Dziwne.Ide spać póki mogę.
Stary 2012-01-19, 07:27   #4901
aania_20
Zakorzenienie

pstryk...jasno?

dzień dobry

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
brumeczku pracuję w branży reklamowej, w domu mediowym. zajmuję się planowaniem strategii i realizacją kampanii reklamowych w mediach dla naszych klientów (obecny mój klient to duża firma kosmetyczna)
to ciekawa i fajna praca
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
tak dziewczynki pracuje na poczcie i przykladow mozna by jeszcze wiele podac pajak tez byl w liscie poleconym, ale ten akurat byl w tubce po filmach do starych aparatow, zamkniety. Toklient pokazal go.
chyba bym

Brumku, ja nie pytałam pediatry, ani specjalnie nie myślałam kiedy podać, a już w ogóle - ile.
Dostał kiedyś po prostu kawałek chleba do miętolenia i tyle. Nadal dostaje i nic się nie dzieje.
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dokładnie tak jak Agadus napisała C jest wydalana w moczu.A inne ponoć mogą sie osadzać np na wątrobie ale nie wiem czy to na 100% prawda
większość rozpuszczalnych w wodzie w nadmiarze jest wydalana. Groźniejsze jest przedawkowanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczu.
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
jutro te zaczerwienienia Jasiowe pokaże pediatrze bo mamy III dawke szcepien + rotateq

wiecie o o co proszę

Cytat:
a tak w ogóle to teściowa mi dzisiaj uświadomiła, że Helena kończy 5 miesięcy ...kompletnie mi to z głowy wyleciało, co ze mnie za matka...
klask i:
Cytat:
Dziewczyny, kiedy chcecie przesadzać/przesadziłyście dzieci do spacerówki? Moje dziecko na razie w ogóle nie protestuje i jej dobrze w gondoli, ale nie wiem jak długo jeszcze uda mi się ją w nią wsadzać w zimowych ciuchach. Chciałabym jak najdłużej bo spacerówka w Mutsy Transporter niestety nie rozkłada się na płasko.
ja już jakiś czas temu. Gondola jest na styk a poza tym wkurzał się nie widząc świata
[QUOTE=brumek;31709910
Mąż koło mnie siedzi (w zasadzie leży, bo oboje jesteśmy w łóżku, ale każde ze swoim kompem na kolanach) i właśnie przed sekundą, ni z tego ni z owego, mówi: "Czasami bym Cie zjadł". I wrócił do swojej roboty [/QUOTE]
i zjadł?

ja też z tych uwielbiających jazdę samochodem. I nic a nic mnie nie męczy nawet kilka godzin.
Zaraz jadę na uczelnię więc miłego dnia!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 07:56   #4902
Naataaszkaa
Raczkowanie

Witamy się z rana nie śpimy od 6 a dzisiaj mamy szczepienie więc baaardzo proszę o kciuki

Cytat:
mam pytanie?? czy podajecie jakies witaminy dzieciakom??
bratowa mi zadala pytanie co jej daje z witamin a ja
moze ja jestem jednak wyrodna matka??bo kurde felek poza wit D ktora zalecila pani doktor nic jej nie daje.

brumku ja wprowadzilam gluten, ale moja pani dr nie pytala i nie zalecala nic.
Ja podaję tylko wit.D

Cytat:
a tak w ogóle to teściowa mi dzisiaj uświadomiła, że Helena kończy 5 miesięcy ...kompletnie mi to z głowy wyleciało, co ze mnie za matka...

Cytat:

[/COLOR]

Cytat:

-przewijaki w szatniach

A Wy jaki macie wózek?

Będę bardzo wdzięczna.

o mało nie spadłam z krzesła jak to przeczytałam

A co do basenu to faktycznie zachęcająco to brzmi i chyba się w końcu wybierzemy

Dziewczyny mam pytanie, bo się trochę zmartwiłam... wczoraj moja kluska nie chciała zbytnio jeść mleka.. wychodziło jakoś 60-70ml na karmienie... za to marchewkę z ziemniakiem wciągnęła z wielką ochotą... w nocy znowu mało zjadła a dzisiaj rano w ogóle nie chciała pić z butelki! Dopiero jak jej mleko nalewałam na łyżeczkę i tak dawałam to wypiła 80ml... co jest grane? Czy to przez tą marchewkę nie chce pić z butli? Miała z Was tak ktoraś?
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 08:26   #4903
Marina1
Zakorzenienie

Witajcie!

Miłego dnia życzę,
wpadnę później ( u nas moc masakryczna, młody dał niezły popis darcia )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 08:29   #4904
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
chyba jako jedyna tutaj na forum
ja też zdałam prawko za pierwszym razem
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Zapomniałam jeszcze pytać

Podawała jeszcze któraś z mam zageszczacz-Nutriton(przeciw ulewaniu)

Jaś nie chce po tym mleczka pić

Mam dość tego ulewania troche.
Ja próbowałam, ale jako że karmie UU to podawałam przed karmieniem rozrobione z wodą - nie chciała tego jeść dałyśmy sobie spokój. Oj też mam dość tego ulewania. Ale widze, że im starsza to coraz mniej tego, więc chyba w końcu z tego wyrośnie

Blondynka za badanie

JustPi wszystkiego najlepszego kochana

Witam dziewczęta
no
to tyle
może potem skrobnę
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 08:30   #4905
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry, dzien dobry

Ale sie działo w nocy. A ja Przespalam Patik, Brunetka wpadajcie czesciej. Widze tez ze Piwnooka do nocnych Markow należy. Juz kilka razy Cie widziałam o tej porze.

U nas nocka w porządku. Piewsze karmienie po 23, pozniej Az przed 5 i dziec nadal śpi. Ale pewnie zaraz sie obudzi, bo durne sasiady z góry tak drepcza, szuraja Cos po podłodze, ze mi ja zaraz obudza

Zauważyłam Wlasnie ze JAKIS numer nieznany do mnie dzwonił o UWAGA 5.20 ???

Ide na moje Dolce Gusto ... miłego dnia
Stary 2012-01-19, 09:00   #4906
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
przyjmuj - tylko dobrze zapakuj, zeby aby sie cos nie uszkodzilo, bo wtedy jakby co nie ponosza odpowiedzialnosci. Nawet nie wiesz co ludzie potrafia nadawac przez poczte. Deski rozdzielcze aut, drzwi, zderzaki, papugi, kanarki kurki ozdobne, pszczoly i kiedys uwaga uwaga rybke listem poleconym - dokladnie woreczek z woda i rybka w srodku, zawiazany i wsadzony w koperte babelkowa
Mój brat kiedyś zamówił wannę na allegro i też mu poczta przysłąli Aż z poczty dzwonili i listonosz prosił, żeby ją odebrać, bo im pól poczty zajmuje

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Krystek troche lżejszy - 8150 i 69 cm jest na 50 centylu wiec średnio
Za kciuki bardzo dziękujemy Krystek zapłakał głośno ale szybko sie uspokoił
I tak kawał chłopa!
Dziewczyny, ja Was podziwiam, że takie ciężary dźwigacie
My dziś idziemy do kontroli wagowej - nieśmiało proszę o kciuki, żeby się lekarka znowu nie czepiała (na pewno przybrał na wadze - pytanie "ile?")

Cytat:

za 5 miesięcy i jeden dzień

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:

Tymcio zasnął po północnym karmieniu. Aż się boję to pisać, żeby nie zapeszyć, ale od ponad tygodnia jego zasypianie wróciło do pierwotnej normy, czyli zajmuje mu jakieś pół sekundy Jak go odkładam do łóżeczka, to zamyka oczka i już ani nie mruknie aż do następnej pobudki Aż codziennie w szoku jesteśmy, że on jest taki idealny. Czyli to marudzenie, które mieliśmy przez kilka dni, było przejściowe na szczęście

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Po cichu zazdroszczę Ci takiego Tymka, ale mojej Ssawki nie oddałabym za nic
A tekst męża niezły
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 09:05   #4907
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Brzmi imponująco Ale to pewnie stresująca praca, co?

Dziewczyny - czy któraś z Was nie podaje dziecku glutenu, nie uprawia tej całej ekspozycji? Może któryś pediatra zalecał inaczej?
ja, moja ni podaje i mi sie nie spieszy. głównie ze wzgldu na alergie pokarmowe ale.. uwaga uwaga... star zalecenia mowia o 10 miesiacu i dzieci chowane wg nich maja si swietnie, bynajmniej nie obilo mi sie o uszy, ze w ostatnich dwoch dziesiecioleciach byla pidemia celiakii czy jak to tam tak wiec ja sie nie spiesze, jestem sklonna czekac nawet do 10 misiaca

Dzien dobry
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 09:06   #4908
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Mamad1 kciukasy. Moja dwa tygodnie temu ważyła OK 8500. Teraz pewnie Cos pod 9 Juz podchodzi :maleje:
Stary 2012-01-19, 09:14   #4909
Natka_
Zakorzenienie

Hallo

Wczoraj Was nadrobiłam, ale padłam i nic nie skrobnęłam.

Czuję się już o niebo lepiej!
Tak Brumku, psychicznie też
Domek jeszcze kaszle, słychać że mu się tam już odrywa. Dzisiaj w nocy odciągałam mu smarki i z jednej dziurki razem z nimi była krew
Miało tak któreś dzieciątko?

Mąż dzisiaj ma wolne, bo ma urodziny, więc wykorzystuję go i jadę coś mu kupić, bo przez tą chorobę nie miałam kiedy...

za wczorajsze szczepienia, trzymałam kciuki!

Dziubku a Ty się niczym nie przejmuj. Szymek poprostu rozwija się swoim tempem. Zwroć uwage na naszym wątku jak różne są nasze dzieci. Mój np. nie ma jeszcze zabków i póki co ani widu ani słychu (wprawdze kiedyś jedna lekarka stwierdziła,że dziąsełka są rozppulchione, ale chyba cos jej się zdawalo bo do dzisiaj cisza). Daj mu czas

Youyou dla Lilki za "raczki".
Fajnie, że u Ciebie w pracy pracują "ludzie" W ogole ciekawą masz pracę

Telik ja podawałam Nutriton, u nas pomagał, ale ja musiałam odciągać pokarm i go zagęszczać, bo na łyżeczce Dominik wypluwał, nie dał sobie tego podać. Podawalam tak przez miesiąc, później przestalam i ulewania sie skończyły.
Jak Jasiowe oczka?

Ja mam prawko 3 lata i te 3 lata cały czas jeżdżę samochodem, dzień w dzień. Nie wyobrażam sobie życia bez prawka! Uwielbiam jeździć samochodem. Bo ja w ogóle kocham mój samochodzik a jazda nim to bajka
Zawsze jak gdzies jedziemy z mężem razem to jest "bójka" kto prowadzi, ale niestety z reguły panuje zasada czyim autem jedziemy ten prowadzi, a że męża większe, szybsze itd to jestem na straconej pozycji...

za dzisiajesze szczepienia

Oliweczko super, że Julka zdrowa

Patik Twój post o tej godzinie?! No no

Marzenko my jeszcze się wozimy w gondoli, ale juz na styk, Domek już się troszke wkurza, więc sporadycznie spacerówka. Tylko, że nasza rozkłada się całkiem na płasko. U nas też pewnie kwestia miesiąca i już nie upcham go do gondoli

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Dużo zdrówka dla chorowitków!!

Własnie, Brumku huśtawka wisi?

Mamad zaciśnięte i za Was
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 09:17   #4910
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
ja, moja ni podaje i mi sie nie spieszy. głównie ze wzgldu na alergie pokarmowe ale.. uwaga uwaga... star zalecenia mowia o 10 miesiacu i dzieci chowane wg nich maja si swietnie, bynajmniej nie obilo mi sie o uszy, ze w ostatnich dwoch dziesiecioleciach byla pidemia celiakii czy jak to tam tak wiec ja sie nie spiesze, jestem sklonna czekac nawet do 10 misiaca

Dzien dobry
Ja tak samo robię.

Natko mój miał krew w smarkach, jak był chory. Ale nie dużo.Ale nie wiem, co to znaczyło, dwa racy chyba się tak stało mojemu małemu.

A jeśli chodzi o spacerówkę, to mój już ponad 3 miesiące nie jeździ w gondoli. Raz, że się nie mieścił, dwa, że darł się w gondoli w niebogłosy, i spacer to była rzecz niemożliwa.
Moja rozkłada się na płasko, ale nie mam rozłożonej na płasko, tylko tak jak w foteliku do samochodu.

Rozbieram własnie choinkę, może pójdzie sobie szybciej ta zła zima precz.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-19 o 09:22
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 09:22   #4911
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Sama widzisz, jak Twoja córa dba o Ciebie
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hajo bajo ślepe jajo
Nocne marki poznikały a największy śpioch wpadł w odwiedziny
Tak na serio, to by mnie tu nie było o tej porze, ale:
-wstawałam karmić Sarę ( zasnęła o 19, jadła o 22 i o 1.30 znowu, czaicie? jeszcze jedno karmienie mnie czeka dzisiaj i milion razy mamo mosio)
-tż nie zadzwonił budzik, jedzie do Krakowa i go budziłam ( niech dziecku dziękuje) bo by spał i spał a na 7 ma być na miejscu...
- musiałam zejść na dół wydrukować mu dokument - oczywiście teściowa się obudziła, ale tż był ze mną i na jej pytanie "ludzie co wy o tej porze robicie" tz odpowiedział:" pracujemy") i tym oto sposobem tz pojechał, dzieć śpi a ja się rozbudziłam i muszę narkotyku (czyt. wizażu przyp. red.) zażyć
Kolejni, którzy powinni dziecku dziękować
Stary 2012-01-19, 09:25   #4912
agadus
Wtajemniczenie

witamy na początku chcę się pochwalić ,że
NATI kończy 6 miesięcy

i gratulacje dla Ali za 6 miesiączków
Helenka za 5 miesiączków

odnośnie spacerówki ja mam z chicco, i tez się do końca rozkłada, ja nie miała bym sumienia kupowac takiej, która rozkłada się do połowy , bo nie raz widziałam takie małe dzieciaczki spiące w takich spacerówkach, i takie biedne były pokrzywione, główka gdzieś leciała na boczek, Marzena jak masz możliwośc kup taki co się rozkłada na prosto do końca

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 09:33   #4913
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witamy na początku chcę się pochwalić ,że
NATI kończy 6 miesięcy

i gratulacje dla Ali za 6 miesiączków
klask i:

Trzymamy kciuki za wszystkich potrzebujących:kc iuki:
Stary 2012-01-19, 09:34   #4914
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Heloł Robaczki

dziękuję za odpowiedzi odnośnie Nutidatu
Natko a podawałaś przy okazji każdego karmienia?
a co do oczek dzisiaj po nocy po raz pierwszy nie było ropki
moze nie bedzie konieczności powtarzania zabiegu

Dziękuję za kciuki idziemy na 13

Wielkie Gratulację dla Ali, Nati i Helenki za ukończone miesięcznice

Co do jazdy autkiem to też uwielbiam z Jasiem podróżować choc straszny cykor ze mnie sie zrobił
tak na marginesie to musze nowy fotelik kupić

Mój cudowny synek obudził się tylko raz na mleczko
teraz ma swoją 1 drzemke
Śpioch mój kochaniutki
Stary 2012-01-19, 09:40   #4915
Bartessa
BAN stały

hej,

do egzaminu jeszcze mam 4 godziny a nerwy mnie szarpia jak złe, az sracz*i dostałam

mam nadzieje ze chociaz to drugie mi przejdzie
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 09:41   #4916
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry Foczki
Co do witaminek to ja podaję D3 i cebion multi (pediatra zaleciła).

Co do tego Bebiko to tylko biedronka ma opakownie o pojemności 500g, wcześniej kosztowało 16,99 czyli 3 zł w górę. W sklepie jest opakowanie po 350 g i póki co nie wzrosła cena ale się obkupiłam bo pewnie pójdzie do góry jak wszystko, a kosztuje 11,99. Chociaż też zależy gdzie

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 09:41   #4917
editka2022
Rozeznanie

witam sie dawno mnie niebylo,czasu mi ciagle brak bylam wczoraj a smyku i h&m sa fajne wyprzedaze obkupilam troszlke Kornelke
przed chwile ze znajoma pisalam ,jej bratu wczoraj urodzil sie synek i biedak w inkubtorze niemoze oddychac,bo ma jakas narosl w okolicach oczu i noska,dzis beda robic tomografie zeby ustalic czy z mozgiem nie powiazane,tak mi ich szkoda,ja bym chyba nieprzezyla takich rzeczy, i ta dziecina biedna sie tyle nacierpi
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 09:45   #4918
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Nati, Alicja, Helenka gratulacje i oklaski za skończone miesiace.

Bartessa luz luz. Trzymam kciuki Bedzie dobrze.

Editka biedny malutki. Zdrowka zycze. W Łomży jest H&M ??
Aaaaaaa chyba w galerii Stokrotka, tak?
Stary 2012-01-19, 09:51   #4919
agadus
Wtajemniczenie

trzymam kciuki za potrzebujących

Bartessa a jaki masz egzamin?? bo chyba nie doczytałam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 09:55   #4920
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marzenko mój od listopada jeździ w spacerówce kubełkowej

buziaczki dla Wszystkich solenizantów
ja o 12 jadę na to badanie boję się i muszę być bez jedzenia i picia
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości