|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
|
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Samochód pewnie taki sam ![]() Ja też prawko mam od 14 lat i kocham prowadzić. Jestem uzależniona normalnie. Jak codziennie się nie przejadę to cierpię A teraz zawsze towarzyszy mi Tymcio ![]() Stronczku - coś dużo wspólnego ostatnio mamy: nocnomarkowanie, miłość do samochodów, ciągle coś nowego wyłazi
|
|
#4893 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do basenu to na 148str skrobnęłam dłuższego posta o pierwszym wypadzie na basen. Tak w skrócie to: -koedukacyjne szatnie- można wejść z tż i na zmianę skorzystać z prysznica, czy przebieralni nie martwiąc się o dziecko -kluczyki do szafek są tak skonstruowane, że można do nich przypisać każdą wolną szafkę-dzięki czemu nie ma problemu żeby mieć je obok siebie -przewijaki w szatniach -przestronne przebieralnie, w których można usiąść i nakarmić dziecko -wychodząc już na ten obszar basenów jest też "pokój matki" czy jakoś tak, gdzie można przewinąć, nakarmić, są też zabawki do wody -dzieci (chyba do lat2 ) wchodzą za darmo A Wy jaki macie wózek? ![]() Cytat:
Cytat:
, faceci są dziwni. Ja tak ostatnio laptop w laptop siedziałam ze swoim, a że miał kanapkę, to poprosiłam o gryza. Na co on podkładając mi ją pod usta mówi "Ciało Chrystusa"... A tak a'propo zjadania, to huśtawka wisi?
|
|||
|
|
|
#4894 |
|
Wtajemniczenie
|
Te auto jest ogromne
I tez dostaliśmy czarne. Zauważyłam Wlasnie ze wiele wspólnego ostatnio mamy. Sama jestem ciekawa co jeszcze ??? Podpinam sie pod pytanie Marzenki. Huśtawka zamontowana ? Jak wrażenia Tymcia ? Marzena Twoj maz ma ciekawe poczucie humoru
|
|
|
|
#4895 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dopiero minutę temu skończyłam pranie wieszać... Zuzia od 23.30 nie śpi. I tak, jedno pranie, bieg do Zuzi, jedno pranie, bieg do Zuzi. W
Napisałabym, co myślę o mojej kochanej córeczce w danym momencie, ale mi głupio brzydko o niej pisać po wyznaniu Brumka. Zuzanna jest "idealna" ... Dba o to, żebym nie zdążyła nic w domu zrobić, żebym za mocno się nie nudziła, żebym czasem, przez przypadek nie wstała wyspana...
|
|
#4896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uciekam do wyrka. DOBRANOC |
|
|
|
|
#4897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak to jest jak się nie jest na bieżąco i potem czasu nie wystarcza na nadrobienie...skoczę na stronę 148 poczytać a warunki faktycznie zachęcające ![]() wózek mamy teutonia cosmo ---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Helena zamiast grzecznie zasnąć po karmieniu to szaleje w łóżeczku... jak zaglądam do niej to się śmieje do mnie |
|
|
|
|
#4898 |
|
Wtajemniczenie
|
Piwnooka moja niedawno padla.
Paticzku a co Ty slonce robisz o tej porze na wizazu?!
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
ale was dużo o tej porze
|
|
|
|
#4900 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hajo bajo ślepe jajo
![]() Nocne marki poznikały a największy śpioch wpadł w odwiedziny ![]() Tak na serio, to by mnie tu nie było o tej porze, ale: -wstawałam karmić Sarę ( zasnęła o 19, jadła o 22 i o 1.30 znowu, czaicie? jeszcze jedno karmienie mnie czeka dzisiaj i milion razy mamo mosio) -tż nie zadzwonił budzik, jedzie do Krakowa i go budziłam ( niech dziecku dziękuje) bo by spał i spał a na 7 ma być na miejscu... - musiałam zejść na dół wydrukować mu dokument - oczywiście teściowa się obudziła, ale tż był ze mną i na jej pytanie "ludzie co wy o tej porze robicie" tz odpowiedział:" pracujemy" ![]() Cytat:
![]() Uff dobrze że to nie "to"- może to ten banan? ![]() Cytat:
Też się zastanawiałam dzisiaj co z Koliną... Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdrówka Cytat:
Cytat:
Własnie Brumek wisi? ja nie ogarniam że można w tym się huśtać...dasz fotę jak Tymek ją wypróbuje Cytat:
Wiedziałam że moja obecność Was zaskoczy Ha. Mam Was! Ale mam humor. Dziwne.Ide spać póki mogę.
|
|
#4901 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
pstryk...jasno?
![]() dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brumku, ja nie pytałam pediatry, ani specjalnie nie myślałam kiedy podać, a już w ogóle - ile. Dostał kiedyś po prostu kawałek chleba do miętolenia i tyle. Nadal dostaje i nic się nie dzieje. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() [QUOTE=brumek;31709910 Mąż koło mnie siedzi (w zasadzie leży, bo oboje jesteśmy w łóżku, ale każde ze swoim kompem na kolanach) i właśnie przed sekundą, ni z tego ni z owego, mówi: "Czasami bym Cie zjadł". I wrócił do swojej roboty [/QUOTE] i zjadł? ![]() ja też z tych uwielbiających jazdę samochodem. I nic a nic mnie nie męczy nawet kilka godzin. Zaraz jadę na uczelnię więc miłego dnia!
|
|
|
#4902 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witamy się z rana
nie śpimy od 6Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do basenu to faktycznie zachęcająco to brzmi i chyba się w końcu wybierzemy ![]() Dziewczyny mam pytanie, bo się trochę zmartwiłam... wczoraj moja kluska nie chciała zbytnio jeść mleka.. wychodziło jakoś 60-70ml na karmienie... za to marchewkę z ziemniakiem wciągnęła z wielką ochotą... w nocy znowu mało zjadła a dzisiaj rano w ogóle nie chciała pić z butelki! Dopiero jak jej mleko nalewałam na łyżeczkę i tak dawałam to wypiła 80ml... co jest grane? Czy to przez tą marchewkę nie chce pić z butli? Miała z Was tak ktoraś?
|
||||
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Miłego dnia życzę, wpadnę później ( u nas moc masakryczna, młody dał niezły popis darcia )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4904 | |
|
Rozeznanie
|
ja też zdałam prawko za pierwszym razem
![]() Cytat:
![]() Blondynka za badanieJustPi wszystkiego najlepszego kochana Witam dziewczęta no to tyle może potem skrobnę
|
|
|
|
|
#4905 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry, dzien dobry
Ale sie działo w nocy. A ja Przespalam U nas nocka w porządku. Piewsze karmienie po 23, pozniej Az przed 5 i dziec nadal śpi. Ale pewnie zaraz sie obudzi, bo durne sasiady z góry tak drepcza, szuraja Cos po podłodze, ze mi ja zaraz obudza ![]() Zauważyłam Wlasnie ze JAKIS numer nieznany do mnie dzwonił o UWAGA 5.20 ??? Ide na moje Dolce Gusto ... miłego dnia |
|
|
|
#4906 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż z poczty dzwonili i listonosz prosił, żeby ją odebrać, bo im pól poczty zajmuje![]() Cytat:
I tak kawał chłopa! Dziewczyny, ja Was podziwiam, że takie ciężary dźwigacie ![]() My dziś idziemy do kontroli wagowej - nieśmiało proszę o kciuki, żeby się lekarka znowu nie czepiała (na pewno przybrał na wadze - pytanie "ile?")Cytat:
za 5 miesięcy i jeden dzień![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() A tekst męża niezły
|
||||
|
|
|
#4907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak wiec ja sie nie spiesze, jestem sklonna czekac nawet do 10 misiaca![]() Dzien dobry
|
|
|
|
|
#4908 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamad1 kciukasy. Moja dwa tygodnie temu ważyła OK 8500. Teraz pewnie Cos pod 9 Juz podchodzi :maleje:
|
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Hallo
![]() Wczoraj Was nadrobiłam, ale padłam i nic nie skrobnęłam. Czuję się już o niebo lepiej! Tak Brumku, psychicznie też Domek jeszcze kaszle, słychać że mu się tam już odrywa. Dzisiaj w nocy odciągałam mu smarki i z jednej dziurki razem z nimi była krew ![]() Miało tak któreś dzieciątko? Mąż dzisiaj ma wolne, bo ma urodziny, więc wykorzystuję go i jadę coś mu kupić, bo przez tą chorobę nie miałam kiedy... za wczorajsze szczepienia, trzymałam kciuki! ![]() Dziubku a Ty się niczym nie przejmuj. Szymek poprostu rozwija się swoim tempem. Zwroć uwage na naszym wątku jak różne są nasze dzieci. Mój np. nie ma jeszcze zabków i póki co ani widu ani słychu (wprawdze kiedyś jedna lekarka stwierdziła,że dziąsełka są rozppulchione, ale chyba cos jej się zdawalo bo do dzisiaj cisza Youyou dla Lilki za "raczki".Fajnie, że u Ciebie w pracy pracują "ludzie" ![]() Telik ja podawałam Nutriton, u nas pomagał, ale ja musiałam odciągać pokarm i go zagęszczać, bo na łyżeczce Dominik wypluwał, nie dał sobie tego podać. Podawalam tak przez miesiąc, później przestalam i ulewania sie skończyły. Jak Jasiowe oczka? Ja mam prawko 3 lata i te 3 lata cały czas jeżdżę samochodem, dzień w dzień. Nie wyobrażam sobie życia bez prawka! Uwielbiam jeździć samochodem. Bo ja w ogóle kocham mój samochodzik a jazda nim to bajka ![]() Zawsze jak gdzies jedziemy z mężem razem to jest "bójka" kto prowadzi, ale niestety z reguły panuje zasada czyim autem jedziemy ten prowadzi, a że męża większe, szybsze itd to jestem na straconej pozycji... za dzisiajesze szczepienia ![]() Oliweczko super, że Julka zdrowa Patik Twój post o tej godzinie?! No no ![]() Marzenko my jeszcze się wozimy w gondoli, ale juz na styk, Domek już się troszke wkurza, więc sporadycznie spacerówka. Tylko, że nasza rozkłada się całkiem na płasko. U nas też pewnie kwestia miesiąca i już nie upcham go do gondoli ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Dużo zdrówka dla chorowitków Własnie, Brumku huśtawka wisi? ![]() Mamad zaciśnięte i za Was
|
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natko mój miał krew w smarkach, jak był chory. Ale nie dużo.Ale nie wiem, co to znaczyło, dwa racy chyba się tak stało mojemu małemu. A jeśli chodzi o spacerówkę, to mój już ponad 3 miesiące nie jeździ w gondoli. Raz, że się nie mieścił, dwa, że darł się w gondoli w niebogłosy, i spacer to była rzecz niemożliwa. Moja rozkłada się na płasko, ale nie mam rozłożonej na płasko, tylko tak jak w foteliku do samochodu. Rozbieram własnie choinkę, może pójdzie sobie szybciej ta zła zima precz.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-19 o 09:22 |
|
|
|
|
#4911 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4912 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy na początku chcę się pochwalić ,że
NATI kończy 6 miesięcy i gratulacje dla Ali za 6 miesiączków Helenka za 5 miesiączkówodnośnie spacerówki ja mam z chicco, i tez się do końca rozkłada, ja nie miała bym sumienia kupowac takiej, która rozkłada się do połowy , bo nie raz widziałam takie małe dzieciaczki spiące w takich spacerówkach, i takie biedne były pokrzywione, główka gdzieś leciała na boczek, Marzena jak masz możliwośc kup taki co się rozkłada na prosto do końca |
|
|
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4914 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł Robaczki
dziękuję za odpowiedzi odnośnie Nutidatu Natko a podawałaś przy okazji każdego karmienia? a co do oczek dzisiaj po nocy po raz pierwszy nie było ropki moze nie bedzie konieczności powtarzania zabiegu Dziękuję za kciuki idziemy na 13 Wielkie Gratulację dla Ali, Nati i Helenki za ukończone miesięcznice![]() ![]() Co do jazdy autkiem to też uwielbiam z Jasiem podróżować choc straszny cykor ze mnie sie zrobił tak na marginesie to musze nowy fotelik kupić Mój cudowny synek obudził się tylko raz na mleczko teraz ma swoją 1 drzemke Śpioch mój kochaniutki
|
#4915 |
|
BAN stały
|
hej,
do egzaminu jeszcze mam 4 godziny a nerwy mnie szarpia jak złe, az sracz*i dostałam mam nadzieje ze chociaz to drugie mi przejdzie
|
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Foczki
![]() Co do witaminek to ja podaję D3 i cebion multi (pediatra zaleciła). Co do tego Bebiko to tylko biedronka ma opakownie o pojemności 500g, wcześniej kosztowało 16,99 czyli 3 zł w górę. W sklepie jest opakowanie po 350 g i póki co nie wzrosła cena ale się obkupiłam bo pewnie pójdzie do góry jak wszystko, a kosztuje 11,99. Chociaż też zależy gdzie
|
#4917 |
|
Rozeznanie
|
witam sie dawno mnie niebylo,czasu mi ciagle brak bylam wczoraj a smyku i h&m sa fajne wyprzedaze obkupilam troszlke Kornelke
![]() przed chwile ze znajoma pisalam ,jej bratu wczoraj urodzil sie synek i biedak w inkubtorze niemoze oddychac,bo ma jakas narosl w okolicach oczu i noska,dzis beda robic tomografie zeby ustalic czy z mozgiem nie powiazane,tak mi ich szkoda,ja bym chyba nieprzezyla takich rzeczy, i ta dziecina biedna sie tyle nacierpi
|
|
|
|
#4918 |
|
Wtajemniczenie
|
Nati, Alicja, Helenka gratulacje i oklaski za skończone miesiace.
Bartessa luz luz. Trzymam kciuki Bedzie dobrze.Editka biedny malutki. Zdrowka zycze. W Łomży jest H&M ?? Aaaaaaa chyba w galerii Stokrotka, tak? |
|
|
|
#4919 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymam kciuki za potrzebujących
![]() Bartessa a jaki masz egzamin?? bo chyba nie doczytałam |
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko mój od listopada jeździ w spacerówce kubełkowej
![]() buziaczki dla Wszystkich solenizantów ja o 12 jadę na to badanie boję się i muszę być bez jedzenia i picia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

A teraz zawsze towarzyszy mi Tymcio 
, faceci są dziwni. Ja tak ostatnio laptop w laptop siedziałam ze swoim, a że miał kanapkę, to poprosiłam o gryza. Na co on podkładając mi ją pod usta mówi "Ciało Chrystusa"...

, a 

klask i:

(na pewno przybrał na wadze - pytanie "ile?")