Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1780 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 19:38   #53371
pati_bc
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Twój blog jest świetny i zasługuje na nagrodę! Na początku jak poznawałam nowe zagadnienie, czy to oleje czy zioła, to zaczynałam od Twojego bloga Bo jasno, prosto i na temat
Zaczynałam podobnie

Cytat:
PS: mój telefon wrócił z naprawy! Gniazdo karty pamięci umarło ale jak obczaję jak wydobyć zdjęcie - i jak będzie co pokazać - to się wrzucę Brakuje mi Waszych komplementów ;*
W końcu! Mi brakuje Twoich falek w codzienniku

Cytat:
PS: znowu chodzi za mną fryzjer... znaczy grzywka, może trwała, może kolor pasemkowy? Farba w domu odpada bo wszystkie uczulają, chyba że pasemka rozjaśniaczem ale chcę mieć jeszcze włosy potem :/ Henna i cassia odpada bo źle mi w ciepłych odcieniach... Lata lecą, urodziny będę mieć i chcę się dopieścić Żeby leżeć we fotelu i niech mi tłum uroczych babek robi dobrze
Bo ciąć cokolwiek to nie dam! Właśnie kucyk da się zawinąć w supeł ;]
Yarrowia dobrze mówi, znowu Ci za dużo łobetnie i będzie za krótko. Chyba, że z bacikiem siedziała i pilnowała Więc może trwała? Umiesz dbać o włoski więc krzywdy Ci nie zrobi

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Nie mam czasu na ten wątek przeglądam tylko na coraz szybciej... Włosy też na diecie, brak czasu to raz, po dwa cosik szybko się obciążają
Może sles potrzebny?
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:10   #53372
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
mnie sie udało to raz, jestem z siebie dumna.
Ja odkąd zaczęłam moją przygodę z myciem odżywką (jakoś tak pod koniec grudnia -> na sylwestra trzecie lub czwarte mycie było) oleje zmywam odżywką, nawet rycynowy, i mam czyste, ładne, puszyste włosy. Mogę je myć bez problemu już raz na dwa dni, wcześniej, jak myłam szamponem codzienne mycie było obowiązkowe.

Ja myję włosy w ten sposób: bardzo obficie mocze włosy, wmasowuję w nie bardzo rozwodnioną odżywkę JOANNA NATURIA B/S, później coraz mniej rozwodnioną i a na koniec już samej odrobinę. Spłukuję i jeszcze raz wmasowuję, tym razem średnio rozwodnioną odżywkę i jak już wmasuję tą średnio rozwodnioną to jeszcze daję nie rozwodnioną. Bardzo dokładnie masuję skalp przez kilka minut. Jeśli nie mam czasu lub mam bardzo dużo czasu to zostawiam odżywkę, biorę prysznic w między czasie, po prysznicu płuczę włosy (jak mam dużo czasu daję maskę w cieple, jak nie mam czasu jest bez maski zostawiam) jak średnio z czasem stoję to po masażu skalpu spłukuje odżywkę, daję maskę, myję się, robię peeling ciała, czy coś podobnego, wycieram, balsamuję, myję buzię, zęby i spłukuję maskę. Nie zdarzyło mi się jeszcze, żebym miała niedomyte włosy
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:32   #53373
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Wpadłam na chwilę do was zakomunikować, że moje włosy po olejku myjącym Ziaji nadal są ładne i nadal mają skręt a do tego sterczą na wszystkie strony Niedługo drugie mycie, oby był podobny efekt jak za pierwszym razem
Ajrish spróbuję metody kubeczkowej (niegdyś z Babydreamem nie dała efektu).

Myszko, różowe koszule dla facetów to ostatnimi czasy hit, więc strzelicie się w trendy, Kubuś będzie na czasie

Miałam ostatnio chęć na prostowanie włosów, ale nie prostownicą tylko szałwią więc nie bijcie
A foto gdzie??? Robisz apetyt tym olejkiem...
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
No i fajnie się układają włoski Kokos nie sprawdza się na włosach mocno porowatych, z drugiej, gdy długo schną, to niby mała porowatość. A ile mniej więcej zawsze Ci schną? Może popróbuj inne oleje nasycone

Alterra chyba (?) ma lepszy skład. I chyba najfajniejszy jest ten z pomarańczą
I pięknie pachnie!!! Za to granat jakoś mi zapachowo nie bardzo odpoiwada, zbyt cukierkowy.
Cytat:
Hej kobitki Poradźcie
Bo mam problem ;]

Nie mam czasu gotować żelu lniango na płukankę. Skalp zadowala się płukanką z żelu aloesowego Cien Med ale włosy są "zakurzone". Pomóżcie wymyślić co mogę w zamian?
BTW wcieram w skalp maseczki podczas mycia więc ma natłuszczanko, ale płukanka musi być inaczej jest źle ;]

Co sądzicie o masce Venita z shea? KLIK
Użyłam jej wczoraj i jest zabawna Można nakładać i nakładać bo nie czuć jej, ale efekt potem jest Skręcik i mniej pucha
Kurczę, radzić mądrzejszej doświadczeniem... ciężko.
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ag Rafko, obiecałam zdjęcia jak wyzdrowieję, więc załączam Przepraszam że takie całkiem proste ale ostatnio znowu się buntują i w sumie nawet końce nieszczególnie chcą się wywijać. Więc jak układam je jak kręcone to uzyskuję tylko stado polepionych strąków. Nie wiem od czego to u mnie zależy, pogody, dnia cyklu? Bo produktów do włosów nie zmieniałam.

Ale za to pochwalę się półrocznym progresem w przyroście, uważam że jest nieźle Ostatnie zdjęcie jest z końca maja/początku czerwca.

A i nie wiem czemu na zdjęciach końce wyszły jakby były suche okropnie, wcale takie nie są
O, rany, szczęka opada!!! Jakie dłuuuuuuuuuuuuuugie i pięknie lśnią (to jak zawsze). Widzę,że masz odwrotnie kolory niż ja -pod spodem jakby jaśniejsze przebijają, na wierzchu-ciemniejsze. U mnie spod spodu ciemniejsze wyłażą. Jak patrzę na Wasze ciemne kolory, to też mi się chcę... ale wiem,że w zbyt ciemnych źle wygladam.
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
przyznam, że tez się lubię bawić włosami. Zdarza mi się podczas czytania książki kręcić kosmyk z lewej strony na paluszku. Potem robi się z niego rulonik, który za nic się nie chce wyprostować. Oczywiście nocy nie przeżywa
Też lubię nakręcać końcówki na palec. Są takie gładkie ...(ale robię to zwykle przed myciem-wcześniej staram się nie grzebać zbytnio)
Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
Dziewczyny z góry Was przepraszam za taki OT i jeśli tylko uznacie to reklamę to zaraz edytuję posta, ale chciałam się do Was zwrócić z prośbą o pomoc...

Zgłosiłam swojego bloga „Jak dbać o długie włosy” do konkursu na Bloga Roku 2011 i obecnie trwa II etap - głosowanie przez SMS. Mój blog jest w tej chwili na 15 miejscu (spośród ponad 800 zgłoszonych w tej kategorii blogów) i ciągle jeszcze mam szansę przejść do III etapu (trafi tam 10 blogów z największą ilością głosów).

Na głosowanie zostały już tylko niecałe 24 godziny (trwa ono do jutra 19.01 do godz. 12:00) dlatego chwytam się każdej możliwości

Co mogłybyście zrobić, aby mi pomóc? Trzeba wysłać SMS o treści H00388 (H, zero, zero, trzy, osiem, osiem) pod numer 7122. Koszt to 1,23 zł z VAT (cały dochód organizator konkursu przeznaczy na cele charytatywne). Wiem, że proszę Was o wiele, ale pierwszy raz w życiu tak bardzo mi zależy na jakimś konkursie ))
Aaaaa, zdążyłam przed północą!
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:14   #53374
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A do fryzjera nie mam czasu iść. Wolę "Dziewczynę z tatuażem"
Wlasnie wrocilam z kina. Mega mega mega Czytalas ksiazke?

To mnie uspokoilyscie z ta lniana bo tez ja lubie (zwlaszcza jak zel juz troche stoi i trzeba go zuzyc ) ale juz myslalam ze nieopatrznie rozluznialam sobie skret Poki co efekt moich staran przy kazdym myciu jest inny i niezbyt przewidywalny wiec moglabym nawet nie zauwazyc gdyby tak sie dzialo

Nosze sie z zamiarem zrobienia zakupow na ZSK, w zapasach mam keratyne, pantenol i resztke wit. A, a z olejow vatike, migdal, lniany, rybny w kapsulkach (fuj). Na mojej wish-list znajduja sie:
-L-cysteina
-hydrolat rozmarynowy
-aloes zatezony
-ekstrakt z banana
-all-in-one lub sam niacynamid
-mleczko pszczele
-ceramidy
-mocznik (bo tani, zlotowka z czyms bodajze)
-ewentualnie cos z emolientow: jojoba, lanolinowy, lecytyna, arganowy.

Cos byscie dodaly albo uznaly za zbedne? Chcialabym przede wszystkim wzbogacac maski przed i po myciu oraz zmontowac jakies psikadlo do reanimacji (z tym mam najwiekszy problem), ewentualnie dodac cos do odzywki bs zeby wlosy lepiej trzymaly skret na suchym powietrzu...

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:57   #53375
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

Nosze sie z zamiarem zrobienia zakupow na ZSK,
Właśnie robię to samo!!!
Mam juz w koszyku:
Krem Anty-aging 50 ml - Retinol roślinny + PHA + HA

Ekstrakt z karnityną, argininą i kofeiną Pojemność: 15 ml

Olej makadamia ORGANICZNY Pojemność: 30 ml

Olej z orzecha włoskiego RAFINOWANY Pojemność: 60 ml

Olej z orzechów laskowych RAFINOWANY Pojemność: 30 ml

Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY Pojemność: 115 ml

Masło Shea ORGANICZNE/RAFINOWANE Waga: 40 g

Algi morskie - spirulina Waga: 10 g

FEOG Waga: 15 g

Hydrolat aloesowy Pojemność: 200 ml

Olej konopny NATURALNY Pojemność: 30 ml

Lanolina Waga: 40 g

Olej avocado NATURALNY Pojemność: 30 ml
Jasny gwint, 150 zł...

Hmm, brakuje mi jeszcze paru rzeczy.... Chyba ograniczę oleje...Ale chciałąm spróbować nowych...
Stary 2012-01-18, 23:19   #53376
pussynka
Raczkowanie

Ja przyznam, że jeszcze nie czytałam bloga Anwem, ale mam nadzieję, że podrzucicie linka, to nadrobię (boszsz, skąd ja wezmę czas na czytanie tych Waszych mądrości??) SMS-a wysyłam, bo rekomendacja powyższych Wizażanek przekonuje mnie całkowicie!

Co do żelu lnianego - u mnie zdecydowanie zmniejsza skręt - nawet bym powiedziała, że robi po prostu fale... W sumie nie lubie niby moich loków ale albo-albo. Jednak działa fenomenalnie na mój skalp (azs zupełnie zapomniał o mojej skórze na głowie ) no i "jakość' włosów - w sensie, że sa gładsze, mięciutkie, mega milutkie w dotyku i mniej się puszą (przynajmniej po wysuszeniu naturalnie i bez wychodzenia z domu). Będe stosować więc go dalej, ale zakupiłam też Bielendę i wypróbuję może następnym razem. Przy okazji - mam niebieską z odżywką - ona bezpieczna jest dla CG tak?

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Hehe, linka nie potrzebuję, bo dostałam w sms-ie
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 06:29   #53377
AjriszMarta
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Wrzucam zdjęcia bo wreszcie są
Mam wrażenie że urosły, znaczy rozeszły się po kościach skutki fryzjera
2gi dzień, mycie Ziają Ulgą z maską Venita shea
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie001.jpg (50,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie002.jpg (46,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie004.jpg (44,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie005.jpg (46,5 KB, 38 załadowań)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 07:15   #53378
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny
Zdecydowanie urosły!!!I zdają się jeszcze bardziej gęste!
Stary 2012-01-19, 07:27   #53379
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
O, rany, szczęka opada!!! Jakie dłuuuuuuuuuuuuuugie i pięknie lśnią (to jak zawsze). Widzę,że masz odwrotnie kolory niż ja -pod spodem jakby jaśniejsze przebijają, na wierzchu-ciemniejsze. U mnie spod spodu ciemniejsze wyłażą. Jak patrzę na Wasze ciemne kolory, to też mi się chcę... ale wiem,że w zbyt ciemnych źle wygladam.
Dzięki Mi to jasne przebija z dołu dlatego że nierówno połozyłam hennę. Pod włosami niektóre miejsca mam nawet rude Jak źle wyglądasz to nie będę kusić ciemnymi, chociaż te pohennowe ciemne kolory mi też bardzo się podobają.
Cytat:
Też lubię nakręcać końcówki na palec. Są takie gładkie ...(ale robię to zwykle przed myciem-wcześniej staram się nie grzebać zbytnio)
Też tak robię Niestety często nieświadomie i łapię się na tym jak już rozwalę całą fryzurę.
Cytat:
Hej dziewczyny
Urosły zdecydowanie. Jeju, jak ja ci zazdroszczę tej gęstości! Chciałabym kiedyś zobaczyć jak twoje włosy wyglądają jak są długie

Siedzę sobie właśnie z olejem avocado na włosach, zaraz zmywanie.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 07:43   #53380
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Też lubię nakręcać końcówki na palec. Są takie gładkie ...(ale robię to zwykle przed myciem-wcześniej staram się nie grzebać zbytnio
Mnie to krzywdy nie robi ale jak się czasem tak zaczytam... to robię to zupełnie nieświadomie

Cytat:
Właśnie robię to samo!!!
Mam juz w koszyku:.
Ale będzie testowania

Cytat:
Hej dziewczyny
Urosły i jakie gęste śliczne
Muszę znaleźć tę Ziaje...

Ag Rafko jak pięknie w codzienniku rzeczywiście kolor intensywniejszy cudownie się komponuje z Twoimi pięknymi falami i oczka jakie śliczne

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-01-19 o 08:15
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 08:16   #53381
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Urosły zdecydowanie. Jeju, jak ja ci zazdroszczę tej gęstości! Chciałabym kiedyś zobaczyć jak twoje włosy wyglądają jak są długie
Oddam połowę I jeszcze babyhair!
Zdjęcie długich mogę wrzucić z przeszłości ;P Nie wiem czy się kiedyś zdobędę na takie zapuszczanie na maxa, ciężkie toto. 50kg Ajrisz + 5kg włosów to nadmiar szczęścia
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Urosły i jakie gęste śliczne
Muszę znaleźć tę Ziaje...

SuperPharm niet?
Spodziewam się ich niedługo w większości niesieciowych drogeryjek

BTW ostatnio już miałam Joaśkę lnianą w koszyku. Bo miałam kiedyś maskę i uwielbiam jej zapach IPA i Hydantoina zło! Zaćmienie umysłowe i zakupy kompulsywne to złe połączenie ;]

Stary 2012-01-19, 08:25   #53382
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Oddam połowę I jeszcze babyhair!
Zdjęcie długich mogę wrzucić z przeszłości ;P Nie wiem czy się kiedyś zdobędę na takie zapuszczanie na maxa, ciężkie toto. 50kg Ajrisz + 5kg włosów to nadmiar szczęścia
Oddaj! Ja co prawda i tak mam gęste ale mogłabym nosić na głowie i 15kg futra gdyby było piękne, długie, gęste i błyszczące Wrzuć zdjęcie! Wrzuć! Chcę to zobaczyć

Stary 2012-01-19, 08:32   #53383
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Oddaj! Ja co prawda i tak mam gęste ale mogłabym nosić na głowie i 15kg futra gdyby było piękne, długie, gęste i błyszczące Wrzuć zdjęcie! Wrzuć! Chcę to zobaczyć
Prosię album

Stary 2012-01-19, 08:33   #53384
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Eloe77 - dziękuję pierwsze to może nie, bo jeszcze Azjatycki Cukier startuje, ale za 1 dziesiątkę bym się nie obraziła! Martyna Wojciechowska czytająca mojego bloga! To by było coś
Prawda
Swego czasu pisywałam na odyssei.com, które jest pod patronatem NG. Jest tam konkurs relacji - Odyseusz miesiąca, a potem z 12 Odyseuszów wybiera się Odyseusza Roku. Te na pewno czyta I fajne nagrody można wygrać
byś była w pierwszej trójce!
Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Po zelu isany sa zbyt obciążone, bez żelu nie trzymaja sie kupy
A próbowałaś go rozwodnić?

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
uzywacie czegos z Avedy (pewnie nie, skoro macie Alterre w Polsce)? Pieknie pieknie pieknie pachna, ale te ceny - koszmar...
Nie widziałam u nas czegoś takiego. Weszłam na stronkę i oczywiście brak składu Producent pisze, ze eliminuje puszenie do 57%, co sugeruje mi jedno...
Cytat:
Zastanawiam sie, czy sie nie wybrac do Matthew James'a, ktory byl szkolony u autorki Curly Girl - ceny ma nietragiczne jak na angielskie warunki, ale do Birmingham mam dosyc daleko i nie wiem, czy to nie fanaberia, zwlaszcza, ze ja wcale nie mam jakos mocno kreconych wlosow...
Fanaberią by było, gdybyś leciała z Polszy! JEDŹ!

Cytat:
Wpadnij do Rz
Z dziką radością

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Czytałam na wizażu, że henna może spowodować rozprostowanie loków.
Chciałabym troszkę wzmocnić kolor (nigdy nie farbowałam włosów), ale mój skręt nie jest za mocny i obawiam sie, że po hennie zrobię się prostowłosa.
Jeśli nie będziesz hennować regularnie całości, a raczej odrost plus stosować proteiny, to nie powinno następić wyprostowanie. Oczywiście tuz po zabiegu włosy odmówią posłuszeństwa, skręt się z lekka rozluźni, ale po jakimś czasie włosy wracają do normy.
Sama hennuję i obawiam się tego wyprostu, ale jeszcze nic się nie stało - pamiętam o zasadach, które opisałam.

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Właśnie czytałam, że kiedyś z tymi kolorami było tak, że Matka Boska nosiła niebieską szatę i dlatego dziewczynki w niebieskim, a Jezus był w różowo-białej i chłopcy w różowym
to ja proponuję jeszcze poczytać Freuda celem lepszego przekroju.
Błagam, nie daj się zakopać w dole stereotypowym!
Myszko, a przeprowadziłaś się już? Bo ja i owszem NARESZCIE!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 08:37   #53385
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Prosię album
Że też nie wpadłam na to żeby zajrzeć do albumu Świetne były jak były długie (znaczy się, teraz też są ), a jakbym zobaczyła takie gęste włosiska np do pasa to chyba zemdlałabym z wrażenia

Stary 2012-01-19, 08:45   #53386
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
anwen i obowiązkowo zdaj nam tu na forum sprawozdanie, czy przeszłaś dalej

napiszę na pewno! jeszcze 2,5 godziny głosowania

Cytat:
już to zrobiłam

dziękuję

Cytat:
będziemy wtedy glosować dalej, bo o ile się nie mylę, to później są nominacje do Bloga Bloggerów.
Ja też biorę udział w konkursie, ale nie mam czasu się promować także siedzę cichutko z jedną kropą
ooo muszę dokładnie poczytać, bo nawet nie bardzo się orientuję na czym ten wybór bloga blogerów polega...

Ja na początku też miałam zamiar siedzieć cicho, ale potem stwierdziłam, że będę walczyć

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
To chyba ja chociaż ktoś mnie pewnie kiedyś uprzedził
Smska posłałam, a jak! Też Ciebie czytam, wiadomo może nawet odważę się kiedyś pokazać w MWH, ale to jeszcze trochę

nie ma się co bać MWH nie gryzie :P

Cytat:
Panów strzygę, brata jak miał długie włosy to strzygłam, raz nawet cięłam prostowłosą koleżankę, zaufała mi i nie była zawiedziona ;]
Jak się nie boicie to zapraszam dobre nożyczki są, "same końce" rozumiem

Zwerbowałam jeszcze 2 smski w domu
oczywiście, że "same końce" ja strzygę swojego TŻta ale tylko maszynką, więc wielkich umiejętności do tego nie trzeba :P - nawet taka fajtłapa jak ja sobie z tym radzi - nożyczkami bym się nie odważyła!

aaa i dziękuję za kolejne smski

Cytat:
Aaa właśnie Anwen, też myślałam czy chcesz mnie na włosową historię? Ból w tym że krótkie mam i sto lat minie zanim urosną
pewnie, że chcę!

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
5 smsów Może kiedyś załapię się do MWH u Anwen ?
Ajrisz, pomyślałyśmy o tym samym
czemu kiedyś? masz zdjęcia? masz ochotę - ja nie widzę przeciwwskazań

Cytat:
Aaaaa, zdążyłam przed północą!
dziękuję głosowanie do dziś do południa

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Ja przyznam, że jeszcze nie czytałam bloga Anwem, ale mam nadzieję, że podrzucicie linka, to nadrobię (boszsz, skąd ja wezmę czas na czytanie tych Waszych mądrości??) SMS-a wysyłam, bo rekomendacja powyższych Wizażanek przekonuje mnie całkowicie!

Hehe, linka nie potrzebuję, bo dostałam w sms-ie
dziękuję za smsa i za zaufanie

Cytat:
Hej dziewczyny
urosły!!! pewnie, że urosły! i to jak w tym tempie to na pewno nie będziesz musiała 100 lat czekać

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 08:49   #53387
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Hej dziewczyny
nareszcie zdjęcia masz takie gęste te włoski

moje kudelki po hennie wciąż w wyproście i suchości... brrrr
rozczesałam je TT, nawet grzebienia nie mogłam w nie wsadzić, byle do jutra

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 08:51   #53388
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

to ja proponuję jeszcze poczytać Freuda celem lepszego przekroju.
Błagam, nie daj się zakopać w dole stereotypowym!
Myszko, a przeprowadziłaś się już? Bo ja i owszem NARESZCIE!
Kochana, ale ja to tak informacyjnie piszę Mój bobas będzie śmigać we wszystkich kolorach tęczy

My dopiero pod koniec maja, jak Maleństwo troszkę podrośnie, a jeszcze mamy wymienić okna w salonie, wytapetować go i kasetony na sufit
Gratuluję przeprowadzki
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 08:56   #53389
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Że też nie wpadłam na to żeby zajrzeć do albumu Świetne były jak były długie (znaczy się, teraz też są ), a jakbym zobaczyła takie gęste włosiska np do pasa to chyba zemdlałabym z wrażenia
A ja chyba na kręgosłup ;P
Na TYM są prawie do pasa ;] Prawda że nie widać? ;p Tak się podwija draństwo :P Znaczy spring faktor dobre 4 incze :P
Cytat:
oczywiście, że "same końce" ja strzygę swojego TŻta ale tylko maszynką, więc wielkich umiejętności do tego nie trzeba :P - nawet taka fajtłapa jak ja sobie z tym radzi - nożyczkami bym się nie odważyła!
To ja bardziej nożyczkami. Maszynką skracam tylko żeby było wygodniej
Cytat:
urosły!!! pewnie, że urosły! i to jak w tym tempie to na pewno nie będziesz musiała 100 lat czekać
Tylko 50
Kopnijcie mnie w pupę, żebym kupiła wreszcie CP

Stary 2012-01-19, 09:01   #53390
Eloe77

Cytat:
O, myślałam że sama sobie włosy obcinasz?
Bo tak jest, ale raz do roku chciałam, by zrobił to fryzjer. I tak minął już rok i 2 miesiące od czasu ostatniej wizyty, a za mną chodzi drastyczna zmiana - chce mnie się obciąć na kręconego boba, bo drażnią mnie te wyciągnięte wałosia spod spodu
Już byłam umówiona na sobotę, ale to jest Dzień Babci. Poza tym jadę obejrzeć łózka i materace oraz świętować podwójne imieniny.
I znajdź tu czas w weekend na fryzjera

Nie piszcie tylko za dużo w weekend, bo zamierzam wreszcie wrócić do wątka. Brakuje mi go

Cytat:
Poza tymi jaskółkami to lepiej nie mówić Prąd w kablach zawraca, psy tyłkami szczekają

Cytat:
a ja? ja też mogę? Ostatnio na blogu mi dziewczyna napisała, że powinna podciąć końce bo wygladają na mocno zniszczone i w sumie się z nią zgadzam Tylko panicznie boje się fryzjerów, a TŻtowi jeszcze nie do końca ufam
To proponuję gdzieś się spotkać i pociachać włosy

Cytat:
Anwen to ja napisze, że u myszki2020 będzie KUBUŚ
na USG się pokazał w całej krasie
wspaniale!
Zakręcony facet!

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam z kina. Mega mega mega Czytalas ksiazke?
Zgadzam się, choć jestem zawiedziona budową postaci Lisbeth - spłaszczyli i odarli z tajemnicy Czytałam cała Trylogię i zachwyciłam się 2. częścią. Po 1. miałam taki niedosyt - jak to, tak po prostu się skończyło, odpuściła/odpuścił, i co, nie będzie nic się dalej działo? - że wchłonęłam resztę. A Ty?
Wnerwił mnie tez komentarz kolesia po filmie - niby z makijażem, w blond peruce i innych ciuchach Lisbeth była nawet, nawet. Co za... A gdzie zachwyt nad jej niesamowitym umysłem? Nad zdolnościami? Nad pomysłowością? Nad umiejętnością radzenia sobie w każdej sytuacji? Nad prostą, czarno-białą moralnością? Jak kobieta, to tylko ciało, tak?
I co zamówiłaś?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-01-19, 09:12   #53391
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
ja kupiłam, ale z systematycznością gorzej

Eloe, ja niedawno poszłam do fryzjera na końcówki, jak zaczynała obcinać, pokazała mi ile - był centymetr na nożyczkach - mówię spoko - uradowana siedzę na fotelu, jak wstałam miałam mord w oczach - ten centymetr to chyba na jednym pasemku był a twarda byłam przez pół roku
nie pójdę więcej onienienienie

a powiedzcie, opłaca się robić regenerację, nie mam zniszczonych włosów, ale raz na jakiś czas lubię siąść w fotelu żeby mi coś robili..

Stary 2012-01-19, 09:17   #53392
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
A ja chyba na kręgosłup ;P

Na TYM są prawie do pasa ;] Prawda że nie widać? ;p Tak się podwija draństwo :P Znaczy spring faktor dobre 4 incze :P

Właśnie na tym foto mi się najbardziej podobają zapuść

Kupię i Ci wyślę, chcesz?

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Nie piszcie tylko za dużo w weekend, bo zamierzam wreszcie wrócić do wątka. Brakuje mi go
No ja myślę
Dziewczyny się rozkręcają (nie prostują włosów chyba) właśnie w weekend ale ciii...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 09:25   #53393
Eloe77

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Co do żelu lnianego - u mnie zdecydowanie zmniejsza skręt - nawet bym powiedziała, że robi po prostu fale... W sumie nie lubie niby moich loków ale albo-albo. Jednak działa fenomenalnie na mój skalp (azs zupełnie zapomniał o mojej skórze na głowie )
zapamiętam

Cytat:
Gęste, długie, błyszczące - wspaniałe!
Muszę przemyśleć sprawę Ziai Ulgi... Miałam jak dotąd tylko próbkę kremu i było ok
Wczoraj przeglądałam znów szampony w poszukiwaniu czegoś dla siebie. I co? Jak zwykle to samo

Cytat:
Pod włosami niektóre miejsca mam nawet rude
ja tez chcę
Moje są ciemne i już. Rudości pod światło się ujawniają.

Cytat:
Oddam połowę
Biorę!

Cytat:
Ja na początku też miałam zamiar siedzieć cicho, ale potem stwierdziłam, że będę walczyć
jest kogo wspierać

Cytat:
moje kudelki po hennie wciąż w wyproście i suchości... brrrr
rozczesałam je TT, nawet grzebienia nie mogłam w nie wsadzić, byle do jutra
Daj im olejów, ciężkich odzywek. Wrócą do siebie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Kochana, ale ja to tak informacyjnie piszę Mój bobas będzie śmigać we wszystkich kolorach tęczy
Uff... kamień spadł mi z serca!
Cytat:
My dopiero pod koniec maja, jak Maleństwo troszkę podrośnie, a jeszcze mamy wymienić okna w salonie, wytapetować go i kasetony na sufit
Gratuluję przeprowadzki
dziękuję
Widzę, że jeszcze parę prac przed Wami, ale najważniejsze, z tego, co pamiętam, już jest - bidecik wisi

Cytat:
CP?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-01-19, 09:26   #53394
mysia m
Zakorzenienie

pati, w sklepie to ja się dopiero rozkręcam w domu to sobie wchodze wieczorkiem do wanny, obok ustawiam w rządku maseczki (to na pewno normalne? ) i czytam składy, opisy i takie tam. Nie powinnam w wannie czytac raczej ksiązki?

te zele artiste to w rossmanie są? nie miewam puchu :P to prawda, jak cos to suchawe koncówki, ale nie puch.

dodaje zdjęcia po dzisiejszym lnianym mnie sie podoba, choc nie wiem czemu on mi nie zastyga w sucharki??? tak ma byc?

tył popsułam, bo nie wiedziałam, ze jeszcze sa wilgotne, przod był suchy, wiec podgniotłam a tył mi sie porozwalał, ale i tak jestem usatysfakcjonowana. Obie strony. Jedna felerna z przeprostowanym pasmem na przodzie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100747.jpg (59,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po lnianym gorsza strona.jpg (39,4 KB, 30 załadowań)
Stary 2012-01-19, 09:30   #53395
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedzcie, opłaca się robić regenerację, nie mam zniszczonych włosów, ale raz na jakiś czas lubię siąść w fotelu żeby mi coś robili..
Dla samego miziania możnaby ale weź potem usuwaj ten silikon ;]
Cytat:
Właśnie na tym foto mi się najbardziej podobają zapuść
Eh To dlatego że młoda byłam i piękna
Cytat:
Kupię i Ci wyślę, chcesz?
Aż tak źle to może nie jest? ;P
Muszę zajrzeć czy jakiejś multiwitaminy z CP nie mam Bo coś kupowałam potem coś dziadki dali a potem padł mi tel razem z przypomnieniem "weź pigułkę" i mi się kolejny stuff w szafie nie mieści ;]

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
CP?
Calcium Pantothenicum - modny ostatnio m in na blogach. Może przyspieszyć porost a skórnie przyspiesza gojenie, może likwidować niespodziankowość. Część witaminy B5 obok pantenolu

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-01-19 o 09:45
Stary 2012-01-19, 09:41   #53396
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Dla samego miziania możnaby ale weź potem usuwaj ten silikon ;]

Calcium Panthetoniate - modny ostatnio m in na blogach. Może przyspieszyć porost a skórnie przyspiesza gojenie, może likwidować niespodziankowość. Część witaminy B5 obok pantenolu

Bosh silikon, mowiłam że kupiłam joanny "jedwab" tak lubiany przez ostatnie pół roku a teraz nawet nietknięty - miałam jakieś zaćmienie mózgu w rossmannie w tych wszystkich ampułkach do regeneracji jest silikon?

a to CP nie ma żadnych skutów ubocznych, prawda? w ulotce nie napisali
( wiem, że wit z gr B nie sa dobre, np w niektórych wielce poważnych chorobach, powodują rośnięcie wszystkich komorek szybkodzielących się)

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Daj im olejów, ciężkich odzywek. Wrócą do siebie
już się nie mogę doczekać maziania na nie czegokolwiek, to jakoś w nałóg się zmienia

Stary 2012-01-19, 09:41   #53397
mysia m
Zakorzenienie

Ajrisz, zapomniałam napisac, ze bardzo ładnie Ci się włoski teraz układaja i masz taaakie gęste! Zapuść

A ten Calcium p.. cos tam to w aptece normalnie się kupuje?

ja dzis myłam włosy Lilliputzem dla ksiezniczek.. no bo nie znalazłam hippa. Ale był ten i wydal mi sie po składzie niezły (moge zdjecie załaczyc, bo na kwc nie ma przytoczonego) a musze zamienic moj slsowy szampon na delikatny. BD niestety podrazniał mnie, ale po tym jest miło, a zwykle swedziało i piekło juz w czasie mycia. ostatnie dni mecze sie jeszcze z podraznieniem po Joannie. I tak sobie myśle, czy to dobry wybór.
Stary 2012-01-19, 09:41   #53398
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:

Calcium Panthetoniate - modny ostatnio m in na blogach. Może przyspieszyć porost a skórnie przyspiesza gojenie, może likwidować niespodziankowość. Część witaminy B5 obok pantenolu
tez uległam tej "modzie" ale biorę dopiero kilka dni

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 09:42   #53399
Eloe77

Cytat:
Eloe, ja niedawno poszłam do fryzjera na końcówki, jak zaczynała obcinać, pokazała mi ile - był centymetr na nożyczkach - mówię spoko - uradowana siedzę na fotelu, jak wstałam miałam mord w oczach - ten centymetr to chyba na jednym pasemku był a twarda byłam przez pół roku
nie pójdę więcej onienienienie
no to zaczęłam się ponownie bać...
Ech, może pociacham się znów sama?
Cytat:
Regenerację niezniszczonych? Nie za bardzo. A coś innego?

Cytat:
Dziewczyny się rozkręcają (nie prostują włosów chyba) właśnie w weekend ale ciii...
kolejna mnie pocieszyła

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Nie powinnam w wannie czytac raczej ksiązki?
Jak opakowanie wpadnie do wody, to przynajmniej nie będzie Ci żal
Cytat:
te zele artiste to w rossmanie są?
tylko w Naturze.
Cytat:
dodaje zdjęcia po dzisiejszym lnianym mnie sie podoba, choc nie wiem czemu on mi nie zastyga w sucharki??? tak ma byc?
ależ bosssko!
Nie musi zastygać w sucharki. Nie ma polimerów, wiec nawet nie powinien.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-01-19, 09:43   #53400
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
tez uległam tej "modzie" ale biorę dopiero kilka dni
A ja już się na nie napalam od paru dni i niedługo śmigam do apteki!

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości