|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
A propos płynów do higieny.. Kiedyś pracowałam w wakacje w drogerii i pewien starszy pan dociekliwie się dopytywał koleżanki, jak się używa takiego płynu (dla mężczyzn)... Czy to się zmywa czy jak?... Trochę głupio jej było
|
|
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Ha ha panowie w drogerii są the best bardzo często poszukują żeli nawilżających i nakładek wibrujących i jeszcze żeby wytłumaczyć najlepiej co i jak
![]() Kiedyś się uśmiałam podchodzi do mnie do kasy pan i kładzie mi na kasę gazetkę ja już mam mu mówić, że gazetka jest bezpłatna a on ją otwiera a tam paczka prezerwatyw po czym po skasowaniu schował ponownie |
|
|
|
#1983 |
|
Konto usunięte
|
Super. 00.20, a ja jestem głodna i na dodatek nie bardzo chce mi się spać (mogę podziękować jedynie sobie, bo wypiłam znowu szklankę coli:/). No to jem jogurt i zmuszam się do spania...
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31709713]Super. 00.20, a ja jestem głodna i na dodatek nie bardzo chce mi się spać (mogę podziękować jedynie sobie, bo wypiłam znowu szklankę coli:/). No to jem jogurt i zmuszam się do spania...[/QUOTE]
heh faktycznie szklanka coli to nie byl najlepszy pomysl ![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31709713]Super. 00.20, a ja jestem głodna i na dodatek nie bardzo chce mi się spać (mogę podziękować jedynie sobie, bo wypiłam znowu szklankę coli:/). No to jem jogurt i zmuszam się do spania...[/QUOTE]
ja zjadłam kanapki przejadłam ciastkami i spać nadal mi sie nie chce... jestem pod wrażeniem, a wtałam dzisiaj o 7 rano i biegowy dzień miałam. Udało mi się znaleźć ginekologa - idę pod koniec stycznia na badanie, ciekawe czy bedzie chłopiec czy dziewczynka...i jak się ta moja Kijanka miewa, bo nie widziałam jej od...uuuu dwóch miesięcy |
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
część!!!
Zbieram się zaraz na korepetycje. Nie chce mi się Nie wyspałam się. budziłam się w nocy. śnił mi się poród, byłam ubrana w dres, do brzucha miałam coś podpięte, to coś mierzyło chyba ciśnienie i odliczało czas do wyjścia maliny. w pewnym momencie ciśnienie mi się zatrzymało i zaraz skoczyło do ok. 600/500 :/ i przyszedł ból. straszny ból.. pełno osób stało obok i chcieli mi spodnie ściągnąć czy główkę widać. obudziłam się..... |
|
|
|
#1987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o tę pierwszą to też czytałam dobre opinie i w pewnym momencie się nad nią zastanawiałam, ale te liście ruszające się mnie jakoś skłoniły ku tej pierwszej. Kiedyś jak któraś babcia nie bedzie miała koncepcji na prezent to podpowiem żeby kupiły taka pozytywkę z projektorem, taką którą można postawić z boku, też są na allegro, bo myślę, że ten projektor na sufit to też fajna sprawa. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-01-19 o 08:44 |
|
|
|
|
#1988 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziś wielki dzień... Ciekawe czy gin ma już to nowe usg. Obawiam się, że na tym starym nawet jak małe wywali pupsko, to nie będzie dokładnie widać.. ?Jakbym chciała już wiedzieć... ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Ale cichutko... Dziewczyny, czy któraś z Was rozważa poród poprzez cc? Tzn. w przypadku braku przeciwskazań do sn? Czy większość jest zdecydowana na sn jeśli nic nie stanie na przeszkodzie? Ja się przyznaję, że sama nie wiem, wolałabym chyba naturalnie, ale nie mogę niczego wykluczyć.
|
|||
|
|
|
#1989 |
|
Zadomowienie
|
witam was nie było mnie 3 dni i mam ponad 20 stron do nadrobienia może jak będe miec więcej wolnego czasu to nadrobię,
moja nieobecnośc spowodowana była niespodziewanym bólem macicy czułam jakbym miała skurcze, na szczęście nic mi ani stworkowi się nie stało, dostałam jakieś leki rozkurczające macice efekt uboczny drżą mi ręce( jak narkomanowi) ale już nie płacze z bolu jak w poniedziałek wieczorem nie życzę nikomu takiego bólu i strachu ( najszczęśliwsza byłam w wtorek pomimo bólu jak dojechałam do lekarza i usłyszałam bicie serca stworka) najgorsze że byłam sama w domku bo mąż standardowo jakąś maszynę w PL naprawiał, ale wczoraj przyjechał i mnie przytulił |
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1991 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31706867]A najlepsze jest to, jak on to mówi takim 100% poważnym tonem
Teraz tylko czekam na przesyłkę To będzie mój trzeci ciążowy ciuch, po spodniach z H&Mu i legginsach ze sklepu ciążowego, które jednak mi zbytnio nie posłużyły, bo strasznie łapią sierść kotów :/Mi się wydaje, że pielęgnacja chłopca jest łatwiejsza, a może to tylko wrażenie...[/QUOTE] Powiem tak że miałam do czynienia tylko z chłopcem i jest to łatwizna.Natomiast szwagierka miała porównanie i mówiła,że dziewczynke łatwiej,że chłopakowi trzeba jajka dobrze wytrzeć.Ale dziewczynce broszkę,więc nie wiem.Terza drugi chłopak więc nie będe mieć porównania. Cytat:
Cytat:
Co do cc to ja zdecydowanie jestem na nie.Nie chce póżniej się ze szwami użerać i z raną.Pipka tak poboli ale można normalnie funkcjonować.Będe robic wszystko aby urodzić sn.W przypadku Filipa szykowali mnie już do cesarki aż tu nagle wyskoczył-czułam sie bosko. |
||
|
|
|
#1992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko jest dobrze, wyniki dobre, dostałam skierowanie na krew, mocz i ponownie na odczyn Coombsa.Mogę opisać badanie. ![]() Szyjkę mam długą, łożysko dość nisko, ale jest dobrze. W 32. tygodniu będę miała USG, ostatnie obowiązkowe. ![]() Aha, mój lekarz ma 34 lata. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Z USG nie ma co przesadzać. Często trzeba robić w przypadku podejrzenia, że coś idzie źle. Ale u Ciebie chyba wszystko w porządku? Oby
|
|
|
#1993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
diablica071086 pewnie strachu się najadłaś, ale dobrze, że wszystko z Tobą i dzieciątkiem ok.
_agata ale masz młodego gina, nie wiem czy bym sie przemogła, jakoś straszy to wydaje mi się, że już wiele widział i nie zwraca na moją goliznę uwagi
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam odczuwać stres...
Normalnie chyba muszę się czymś zająć... Jak tu wytrzymać do 16? |
|
|
|
#1996 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry,
ależ mi sennie dzisiaj... a w planach trochę spraw organizacyjnych - chcę poszukać w internecie jakiegoś fajnego biurka do kompa (może ktoś coś może polecić?). podoba nam się takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...52/#/S59873651 chociaż te białe elementy tak nie do końca nam pasują... najfajniejsze byłoby to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30196374/ ale jest za duże... no i dla malucha chcemy kupić komodę taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10108651/ z blatem do przewijania, potem zostanie u nas w sypialni. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Może jakiś film sobie obejrzyj, albo coś poczytaj? (najlepiej coś wciągającego )
|
||||
|
|
|
#1997 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że nasze bobo będzie spało w swoim łóżeczku...[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31701292]Gratuluję udanych wizyt!! ![]() A co do mycia wanny, ja tego nigdy nie lubiłam robić, a odkąd jestem w ciąży, to już się nawet nie siłuję, bo jednak do tego trzeba trochę siły i zawsze proszę męża. Co i Wam polecam [/QUOTE]Ja też już co raz częściej daję ten przywilej mężowi na początku były protesty ale teraz już się chyba przyzwyczaił ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też się cieszę, że do Was dołączyłam, bo zawsze poradzicie, uspokoicie... Fajnie jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31706178]Mój mąż jest genialny. Widział, że kupiłam sobie tę spódnicę na allegro (konto jest jego i przyszedł mu mail), a w tytule aukcji: spódnica ołówkowa. "Czy to oznacza, że ta spódnica jest zrobiona z ołówków?" Uwielbiam go [/QUOTE][1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31706867]Mi się wydaje, że pielęgnacja chłopca jest łatwiejsza, a może to tylko wrażenie...[/QUOTE] Parę osób mi już mówiło, że jest właśnie odwrotnie... Cytat:
a mi się dzisiaj śniło, że spałam przez 24 godz. i dalej chciałam spać ![]() Cytat:
Ale ten lekarz jest ogólnie mało wylewny. a jak idę na wizytę po południu to już w ogóle tak się spieszy, że nie da rady z nim pogadać...ehh... Dziewczyny oglądałam Wasze zdjęcia na poczcie super: i te ze ślubu i przede wszystkim brzucholki i kijanki są słodkie Ja to mam już naprawdę duży brzuchol i nie wiem czy odważę się wysłać zdjęcie, bo Wy to wszystkie takie szczuplutkie
|
|||||||
|
|
|
#1998 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31699887]W jakiej drogerii stacjonarnej dostanę ten Palmers? W Super Pharmie może? Bo w Rossmannie nie widziałam.[/QUOTE]
Ja zamawiałam przez doz..pl i odbierasz sobie w dowolnej aptece za 2 dni. Ale w aptekach tradycyjnych też widziałam, może być tylko różnica w cenie. Ja też go używam i od początku mam jedną butelkę. Wydajny jest, a masło kakaowe super nawilża skórę, nie swędzi mnie brzuch wogóle
|
|
|
|
#1999 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
Wyspałam się, chociaż się rano musiałam pokłócić z mężem. Nie chciało mu się wstawać, jak go wyganiałam z łóżka to się pokłóciliśmy :/ Ale ja zawsze wiem, kiedy on żałuje kłótni, no i dzisiaj tak było. Pewnie jak wróci do domu, to zapomnimy o tym. Za to później kijanka buszowała w moim brzuchu... To znaczy odczuwałam to jak takie jakby... fale? W miarę regularnie i dosyć długo się bawiła... Ale generalnie to dziwne do opisania uczucie i wnioskuję, że to dziecko jedynie po tym, że nigdy wcześniej niczego takiego nie czułam. Najbardziej jak leżę na wznak, ale też na boku trochę. Jeśli chodzi o badanie u lekarza: u starego gina, na NFZ: zawsze lekarz mnie badał, choć nie zawsze wziernikiem (zwykle tylko.. palcem +sprawdza brzuch, raz wziernikiem w czasie ciąży, nic nie dojrzał). USG tylko 3, jak na NFZ.u nowego gina, prywatnie: bada i wziernikiem i palcem+sprawdza brzuch, dojrzał stan zapalny albo cholera wie co, dowiemy się po wyniku cytologii (między innymi dlatego zmieniłam lekarza), no i USG jest na każdej wizycie. Jeśli chodzi o poród: będę jednak się "starała" urodzić SN, nie wiem dlaczego, nie ma w tym jakiejś ideologii, ale może jednak po tym się szybciej wykaraskam. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-01-19 o 11:02 |
|
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
ale coś nakręciłam z tym cytowaniem! Przepraszam mam nadzieje że się doczytacie.
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę się skupić na niczym... Zaraz chyba pójdę zająć się sobą, zrobię sobie kąpiel, zadbam o wygląd nóżek... Jakoś czas minie. Wyjdę wcześniej z domu i pójdę po męża... ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- To coś na konflikt serologiczny to podaje się przed czy po porodzie? My mamy i będziemy powtarzać badanie w 28tc, tylko gin mówił, że o szczepieniu pogadamy w lutym...
|
|
|
|
|
#2003 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
U mnie dziś temp na plusie i śnieg zaczyna powoli się topić... Ech, za dużo to tej zimy nie było...Cytat:
Ach, te nasze mózgi, co one potrafią wymyślić...Cytat:
To zależy, jak bardzo stare... Spokojnie, jak doświadczony gin, to da radę. Wytrzymałaś już tyle czasu, to co to jeszcze parę godzinek... ![]() Jestem zdecydowana na sn, wolę naturalny proces niż operację. Cytat:
A jak to teraz nie masz czasu? Nie musisz leżeć po takich akcjach brzuchola?Cytat:
To super! Ale chyba największe poruszenie wywoła jednak ten wiek lekarza Cytat:
Te białe fronty, cóż, to rzecz gustu. Ja mam takie mniej więcej w salonie. I drugą białą rzeczą są siedziska pufów, a reszta mebli ciemno brązowa, więc to fajnie ożywia Komoda fajna, ale intryguje mnie, co dzieje się z tym podwyższeniem/obramowaniem góry, jak nałoży się na to przewijak, z tego co widzę on ma taką jakby dziurę i to się nakłada pewnie na komodę po prostu... Cóż, to ikea, to na pewno wszystko jest jakoś rozwiązane i rozrysowane w instrukcji w szczegółach ![]() Cytat:
U mnie waga żyje własnym życiem ![]() To ciekawe, a te parę osób miało i synków, i córki? Bo póki co widzę, że ten kto się zajmował daną płcią, to mówi, że jest ona łatwiejsza Czyli wychodzi, że jedna i druga jest łatwa Nie wyszłaś na głupka! I w zasadzie nie znam odpowiedzi na żadne z tych pytań... Zadaj je koniecznie temu lekarzowi |
||||||
|
|
|
#2004 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
Persephone_ pewnie do powrotu już nie bedzie pamiętał
![]() Mój dzisiaj mnie nawet nie obudził rano, tak cicho się szykował do pracy, ze tylko raz się przebudziłam, ale zaraz zasnęłam. Z tego wszystkiego zapomniał komórki i po 8ej przyjechał po nią ![]() Ja też nastawiam sie na poród naturalny, chyba, ze coś w trakcie wyniknie bądź też wcześniej będą przesłanki do cc. Ostatnio mam jakies fazy, ze myślę żebym tylko nie urodziła wcześniej. Czytałam nawet o wcześniakach, o tym od którego tygodnia dziecko moze już przeżyć... |
|
|
|
#2006 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale to nieliczni tacy są (bynajmniej mam taką nadzieję)Powiem wam, że dziś kiepski dzień, głowa mnie boli, słabo mi i czuje się zmęczona, a więc chyba dzień lenia dziś. |
||
|
|
|
#2007 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do wcześniaków - kiedyś się tego bardzo bałam, ale teraz im dalej jestem w ciąży, tym jakoś mniej się boję. Albo po prostu mniej o tym myślę. Za to mam inne lęki, na przykład że jestem na coś chora (o czym nie wiem) i przez to dziecku coś będzie Mam przez to czasami takie stresy, że nie umiem spać
|
|
|
|
|
#2008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wytrzymałam, a teraz czuję jak mi serducho wali... ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31713238]Nie przejmuj się, wszystko będzie dobrze na wizycie.[/QUOTE] Mam nadzieję... Cytat:
|
||
|
|
|
#2009 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------
To coś na konflikt serologiczny to podaje się przed czy po porodzie? My mamy i będziemy powtarzać badanie w 28tc, tylko gin mówił, że o szczepieniu pogadamy w lutym... [/QUOTE]W pierwszej ciąży jesli występuje ten konflikt to nie ma żadnego zagrożenia. Po porodzie dostaje się szczepionkę żeby zabezpieczyć się w razie drugiej ciąży. według mojego gina kiedyś stosowano profilaktycznie szczepionke w 28 tygodniu. Ale teraz nie ma refundacji i ponoć szczepionka jest strasznie droga. Ale jeśli nic się nie dzieje to nie ma potrzeby się szczepić. Poczytaj trochę w necie. tylko się nie przeraź bo różne rzeczy tam piszą. chętnie poczytam też inne opinie forumowiczek które maja tez taki problem. |
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

Obawiam się, że na tym starym nawet jak małe wywali pupsko, to nie będzie dokładnie widać.. 

wszystko jest dobrze, wyniki dobre, dostałam skierowanie na krew, mocz i ponownie na odczyn Coombsa.
ale coś nakręciłam z tym cytowaniem! Przepraszam mam nadzieje że się doczytacie.
Ech, za dużo to tej zimy nie było...
A jak to teraz nie masz czasu?
Ale to nieliczni tacy są (bynajmniej mam taką nadzieję)