|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31713860]Dziewczyny mam jeszcze pytanie (może z cyklu histerycznych, ale wiem, że była tu kiedyś o tym dyskusja, dlatego do tego wracam).
Kupiłam sobie maseczkę z Lirene, zawiera błękitne algi, proteiny pszenicy, wosk z oliwek, kwas hialuronowy, wyciąg z trawy azjatyckiej i masło shea. O ile nie mam problemów z większością składników, o tyle nie wiem, co z tymi algami. Można czy lepiej się wstrzymać? Maseczka jest "do wchłonięcia", jak gruba warstwa kremu. Ma być mocno nawilżająca, przydałoby mi się teraz, ale sama nie wiem [/QUOTE]Moim zdaniem możesz używać bez problemu, ponieważ: - nie smarujesz całego ciała tylko jego małą część - maseczka nie składa się w 100% z alg tylko jakaś tam jej część Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() :slin a:![]() , choć wiem że to na wagę wpływa bardzo, ale co tam. Nawet mąż ostatnio mi powiedział, że kupiłam 40 dag, a on nawet palsterka nie spróbował, więc teraz mam kupować pół kilo, żeby dla niego zostało choć po plasterku
|
|||
|
|
|
#2072 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
Ja za to mogłabym jeść tonami i ser żółty i żurawinę |
||
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
Słuchajcie macie skurcze? Ja wiem, że one po 20 tygodniu ciąży są normalne, ale dopiero dzisiaj zaczęłam je odczuwać. Dziwne uczucie na maxa.
|
#2074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie jak objawiają się te skurcze? bo ja chyba nie mam, albo może mam ale nie czuję, czy można w ogóle tego nie czuć?
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
no jak sama nazwa wskazuje - skurczem. I twardnieniem brzucha
![]() wrzuciłam na pocztę aktualne foto mojego gigantycznego brzucha.
Run Girl Run ! Edytowane przez andzya Czas edycji: 2012-01-19 o 16:59 |
|
|
|
#2077 |
|
Wtajemniczenie
|
Ładny, zgrabny brzusio
A te skurcze bolą? |
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Nie, ale są nieprzyjemne ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Dziewczyny, proszę nie mówcie, że ten temat jest Wam obcy ![]() https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html
|
|
#2079 |
|
Rozeznanie
|
Witam !
Ja kolejny dzień walczę ze zgagą już tak dawno się nie odzywała było tak fajnie i znowu teraz jest straszna najgorsze że moja walka jest bez skteczna |
|
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
Skurczy to ja nie czuję,ale brzuch mi raz na jakiś czas twardnieje, taka kula twarda się robi na chwilkę.
|
|
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Ja ich jeszcze nie czuję ale to pewnie dlatego że dopiero 19 tydzień
![]() Za to dzisiaj przez to ciśnienie albo nie wiem przez co wróciły zawroty głowy dobrze że znam to uczucie i zdążyłam usiąść zanim się przewróciłam. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Możecie mi podpowiedzieć jak pooglądać te Wasze brzuchy? Jeszcze nie ogarniam wszystkich funkcji na forum
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
musisz zgłosić się do agaty po hasło na maila i tam dopiero będziesz mogła je zobaczyć. Na forum ich nie ma.
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez nie czuję tych skurczy... A jestem w 23t4d. Tylko czasem brzuch mam twardy a tak to nic poza tym.
Ja mam sezon na frytki Mogłabym codziennie jej jeść
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31721162]Co za wzorce przekazuję temu dziecku....
![]() Dzięki za opinię w sprawie alg. Ja za to mogłabym jeść tonami i ser żółty i żurawinę Polskie ![]() gratulacje za posty - widzisz robię postępy, Cytat:
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Konto usunięte
|
Co za życie w tej ciąży, najpierw człowiek na przemian śpi i wymiotuje, potem ma chwilę spokoju (ewentualnie wszystko go boli i ma zgagę), a potem się już przygotowuje do porodu
Stan błogosławiony
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chyba tylko dwa razy, ale to dzisiaj akurat, dlatego zapytałam jak to u Was jest
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi brzuch twardnieje jak dziecko się obraca
|
|
#2091 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2092 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31722599]Co za życie w tej ciąży, najpierw człowiek na przemian śpi i wymiotuje, potem ma chwilę spokoju (ewentualnie wszystko go boli i ma zgagę), a potem się już przygotowuje do porodu Stan błogosławiony [/QUOTE]Trafne podsumowanie ![]() Powiem Wam, że ja dosyć długo rozważałam cesarkę ze względu na ciężkie przejścia z pierwszego porodu poza tym obawiam się, że moje życie seksualne po drugim porodzie to już będzie kompletna porażka, ale z drugiej strony jak usłyszałam od koleżanki z pracy, że ona dopiero miesiąc po cesarce mogła swobodnie zajmować się synkiem itd to zwątpiłam I ja tak samo teraz za drugim razem boję się bardziej bo wiem co mnie czeka ![]() A podsumowując to decyzji nadal nie podjęłam, chcę jeszcze pogadać z moim lekarzem na ten temat O rany z tymi lustrami to okropne absolutnie nie chciałabym widzieć tego jak masakrowane jest moje krocze Ja przed pierwszym porodem bałam się, że zacznę rodzić a nie będe wiedziała, że to to i co wtedy zrobię ![]() Co do snów to moje też są okropne praktycznie co noc przed kimś uciekam itd albo kiedyś mi się śniło, że wyciągnęłam sobie kawałek żebra i oglądałam
|
|
|
|
|
#2093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie się mega nudzi
W kinie nie ma nic ciekawego, N nie chce jechać do żadnego sklepu...
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
może i u mnie tak właśnie jest?
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
i aktualnie śpi
|
|
#2096 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() byłam na tej glukozie dzisiaj, na czczo 83,dalsze wyniki poszły do lek.i gdyby coś było nie tak to mają dzwonić. smakowała ta glukoza jak rozpuszczony cement fuuuuuj. pociągnęło mnie raz ale na szczęście bez ![]() co do twardnienia brzucha to mam w momencie jak, np. długo leżę i nagle szybko wstaję (chociaż nie za każdym razem) wtedy czuję jak twardnieje mi brzuch i tak się napina. mam wrażenie, że "wyskakuje do przodu i robi się szpic". nie boli ale dziwne uczucie poruszacie powolutku temat porodu. Ja nie chodzę do szkoły rodzenia i raczej nie będę chodziła, nic nie czytam na temat porodu,nie mam pojęcia z jakich znieczuleń mogę korzystać, a z jakich nie, nie pytam o to lekarza i on mi nic o tym nie mówi. nie wiem kiedy wiadomo kiedy przeć.nic nie wiem ps. dlatego Was podczytuję, a Dziewczyny, które już rodziły są dla mnie praktyczną skarbnicą wiedzy
|
|
|
|
#2097 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Większośc z was chyba bez szczególnych wątpliwości podchodzi do tych spraw...?
|
||
|
|
|
#2098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a bylam w 21tc, powiedziala,ze zaszkodzi dziecku (ten lek bardzo przyspiesza akcje serca maluszka, a do tego w tym tyg nie ma jeszcze dobrze serca wyksztalconego). Kurde, dlaczego nie dal Tobie na razie relanium, ktore na tym etapie jest bezpieczne. Nie wiem co Ci dolega, ale ja mialam bolesne skurcze co minute przepowiadajace porod plus meeega twardnienie brzucha,a mimo to lekarka nie podala mi tego fenoterolu, tylko wlasnie relanium,porozmawiaj z lekarzem. Ogolnie ten lek nie jest polecany, ja bede najdluzej jak sie da na relanium,a potem to dam Tobie znac. W razie czego ja biore: duphaston, aspargin (magnez), nospe forte no i relanium (2 razy dziennie) a pije tylko melise i wode, nawet herbaty owocowej nie moge,aha i lezenie
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jeżeli się da, to będę chciała karmić piersią A że już mi się jakiś bezbarwny, lepki płyn sączy z cyców, to w tej kwestii jestem dobrej myśli
|
|
#2100 |
|
Konto usunięte
|
No coś Ty, mi te wszystkie sprawy związane z ciążą spędzają sen z powiek, a karmienie piersią w tej chwili już wydaje mi się, że będzie problemem, chyba będę płakać z bólu nad tym dzieckiem. Myślę, że każda z nas ma takie wątpliwości.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

[/QUOTE]

Większośc z was chyba bez szczególnych wątpliwości podchodzi do tych spraw...?