|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
To samo z wiedza - przyzwyczajona,ze ja przekazuje, a nie uzyskuje od innych. Masz nie lada orzech do zgryzienia, ale dasz rade na pewno Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#842 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A Link podawałam ja ![]() http://umamy.homestead.com/porod.html A ja byłam dzisiaj na KTG, i jest ok. Szyjka się skróciła, co mnie cieszy bardzo!!!! Dziś pomagamy wypędzić Szkraba z brzucha. TŻ się cieszy
|
|||||||||
|
|
|
#843 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no, ale dobrze, ze jestescie jak sie czujesz? Sluchajcie, Nietopinka chyba tez sie podniecila i zajarala wysypem nowych kolezanek i kolegow, bo tak podskakuje, ze az mi laptopem buja ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() no to niedlugo nastepna Dzidziulka na watku szaaaaalennstwoooooo
|
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś i dla Agatka i jej córeczki. ja n 9 pojechałam na IP po czym dowiedziałam sie że nie maja miejsc na oddziale i że zrobia ktg i jak wyjdzie prawidłowe to do domu bo nie maja gdzie mnie polożyć. Na ktg czekałam do godziny 11.40, do godz 12.30 pod ktg leżałam, po czym polożna mi mówi że wydruk musi obejrzeć lekarz a to potrwa z godzine bo własnie trwa zebranie lekarzy wiec siedziałam do godziny 13.30 w poczekalni po czym przyszedl lekarz zobaczył wydruk i proszę przyjść jutro bo dzisiaj nie mamy gdzie Pani położyć. Nosz kurde mąz dzień w pracy zawalił,jechaliśmy 120 km w obie strony a oni mi mowia że nie ma miejsca, no poprostu kpiny. Na skierowaniu zapisał mi niby lekarz że jutro z pierszeństwem, więc zostałam już u siostry w Toruniu co by nie jechać jeszcze jutro i żeby znowu maż dnia w pracy nie zawalił. Jeżeli mnie przyjmą i trafie na Patologie II to i tak nie spotkam się z Agatkiem bo na II ospa panuje i nie zezwalają na przechodzenie z jednego oddziału na drugi czy tez na poporodowy. Ale Agatek dzwoniła do mnie przed chwilą mówi że szczęśliwa chociaż strasznie zmęczona bo od tej niedzieli raz jej podali tylko oxy a potem dopiero ten balonik no i po tym jak jej pękł to coś się ruszyło ale też wolno no i dopiero ta jej polożna była akurat na oddziale i się nią zajęła bo tak to położne chciały jeszcze czekać na postepy ale ta jej połozna coś jej podała i się nią zajęla i potem już poszło. Malutka ma na imię Kinga i jej mąż ok soboty ma do nich dojechać. |
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobili mi ktg i skurcze max 30 takze bida
lezy ze mna laska i mi tu sapie brrrr... jedna poszla na wywolanie w 34 tyg bo tez saczyly sie wody i skurcze lekkie miala od kilku dni a maly 2 kg wazy. Ja czekam i chyba sobie poczekam...
|
|
|
|
#846 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No cóż, nasze macice trenują do porodu ![]() Cytat:
Zdrówka życzęCytat:
|
|
#847 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Ha! No i się posypało! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje wszystkim nowym Mamusiom i ich wyczekanym Dzieciaczkom! |
|||
|
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki
Agawoo piala o 13,45 ze miala cesarke u ich coreczka jest juz na swiecie wazy 3080 nie wie ile wazy..jak dojdzie do siebie napisze wiecej pozdrawia i lece dalej do mojego bo ryczy.. suszarka pomaga na chwilke tylko..
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek
Gratulacje dla świeżo upieczonych M ![]() ![]() klas ki:oraz kciukasy za Mamy walczące w szpitalach :kciuki :![]() ale ładnie się posypało grupowe rodzenie |
|
|
|
#850 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no ale to motywacja jest żeby wszystko szybciutko kończyć.Cytat:
|
||
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja tylko na chwilkę. Od rana nie miałam prądu i nie mogłam Wam przekazać wiadomości od Inutil
Ola w nocy urodziła Mikołaja. Podobno mały jest kudłaty ![]() (tak, tak.... na pewno chodzi o Olcię )Inutilek z kolei o 12:00 miała przebity pęcherz, wody odeszły. Leży na porodówce, ale nic się nie dzieje. O 18:00 ma mieć drugą oksytocynę podaną. Jest zmęczona. nie nadrabiam, bo zaraz będę miała gości. Zajrzę do Was wieczorem. |
|
|
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
wiadomosc od Agawoo
mala ma 54cm i juz ja nawet karmilam dotaje antybiotyk profilaktycznie przez to ze saczyly sie wody. brzuch mnie boli jak fix ledwo oddycham ale po za tym chyba ok.
|
#854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No właśnie nie wiem czemu tak szybko mam iść, powiedział że jak mam termin na jutro to mam iść, jedynie wyskomlałam niedziele. Pewnie będę leżała tak tydzień zanim cokolwiek zaczną ze mną robić - chyba że samo się ruszy.
|
|
#855 |
|
Raczkowanie
|
WOW
![]() GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAM!!! zmówiłyście sie czy co? ![]() jakaś magiczna data?
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo rety
nie nadążam ![]() Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
ze mnie juz tak leca wody ze podloge zafajdalam, zaczyna podbrzusze bolec, rozwarcie rano bylo na 1.5 cm leze i czekam na tz boje sie
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#859 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
witamy na swiecie !!!! gratulacje dla Mamusi ![]() Cytat:
Cytat:
za Inutil trzymamy kciuki ![]() oby szybko poszlo i biedna nie musiala sie meczyc Cytat:
a jeszcze przed chwila pisala, ze nic sie nie dzieje to za te "sapanie" wspolokatorki ![]() trzymam mocno kciuki, Kochana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#860 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje dla Oli i MikołajaInutil za szybką akcjęCytat:
![]() Cytat:
żeby było dobrze
|
|||
|
|
|
#861 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie zajrzalam na watek mamus wrzesien-pazdziernik
dopiero takie poczatki achhhh jak sie milo wspomina ![]() a moje Niunio juz chyba 4-ty raz ma dzisiaj czkawke
|
#862 |
|
Rozeznanie
|
Ale się na wątku dzieje
![]() Ola, Agawoo, Agatka, Eliza gratulacje ![]() Kamciurka miałaś termin chwilę przede mnie a zaraz będziesz mamusią Ja dzisiaj po wizycie Maluch waży 2850 gram (37tc) no i wszystko jest jeszcze szczelnie zamknięte Cieszę się bardzo, bo ostatnio miałam takie kłucia i bałam się, że szyjka się skraca.Na paciorkowca dostałam antybiotyk Amotaks. Przepraszam, ale nie pamiętam, która z Was też brała antybiotyk. Możecie napisać jaki? A na tego grzybka dostałam Nystatynę. No i teraz się zastanawiam, bo wiadomo, że na obu lekach jest napisane, że w czasie ciąży tylko w razie konieczności. Ufam lekarzowi, ale i tak troszkę się boję brać te leki... Muszę poszukać jakichś info. Byłam też dzisiaj obciąć włoski Wojtuś cały czas fikał w brzuszku, chyba nadrabiał za wczoraj
|
|
|
|
#863 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja pamiętam . też śmiem wątpić czy nadrobisz lepiej napisz co słychać![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#864 |
|
BAN stały
|
O matko co tu sie dzis dzieje
AGAWOO I OLCIA GRATULACJE!!! Inutil, Kamciurka, Boro ![]() A ja własnie przeczytałam w karcie ciąży ze na jutrzejszej wizycie powinnam mieć zaoferowany masaż szyjki, sprawdzenie rozwarcia i dostać skierowanie do szpitala na wywołanie na za tydzień także trzymajcie jutro kciuki o 9.45 (w PL 10.45) rano żebym się w końcu czegoś dowiedziała
|
|
|
|
#865 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje dla rozpakowanych
![]() kciuki dla walczacych ![]() a my dalej ie kolkujemy.. uciekam;/
|
#866 |
|
Rozeznanie
|
Muszę jeszcze dopisać, jakie wrażenie na mnie wywarło to, że Agatka urodziła
![]() Aż mi się łezki w oczach zakręciły, jak przeczytałam, że urodziła dziewczynkę Pół dnia gadałam do mojego Męża, jaki jej dzidek numer wyciął Teraz i tak jest pewnie jedną z najszczęśliwszych mamuś na świecie ![]() Ciekawe jak będzie u Pearl U Agatka obstawiałam chłopca a u Pearl dziewczynkę. U Agatki moja intuicja zawiodła, zobaczymy co u Pearl ![]() No i jeszcze hennę brwi zrobiła mi dzisiaj koleżanka
|
|
|
|
#867 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i super, ze na wizycie sie okazalo, ze wszystko ok Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
biedny sie starego wysraszyl ![]() Cytat:
ja tez myslalam,ze u niej chlopczyk u siebie przewiduje dziewczynke, ale wszystko wyjdzie dopiero przy porodzie a na poczatku ciazy jakos w ogole mi dziewczynka nie podchodzila - nawet nie bylam w stanie ogladac dziewczecych ubranek teraz mysle, ze mam troche za duzo chlopiecych ![]() wiadomosc od Agatka: Ja cie sune!Ale akcja!Juz na watku cisza,co? Nie ma kto pisac :P A Boro czemu trafila dos zpitala? U mnie fajnie, tylko szwy ciagna Mala juz kombinuje co zrobic by sie nie narobic a wymoc pieszczochy na lozku u mamuni! Cwaniakuje jak jej stary ide spac poki szansa. Caluski dla wszystkich
|
|
#868 | ||
|
Raczkowanie
|
o mama co tu sie dzieje
GRATULACJE dla nowych mamus![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tragedia.... u ans tez kolki, infacol nie pomaga, dzis bylismy u pediatry i dala nam jakis Dentinox i modle sie by zadziałał no i mały juz ponad dwa tygodnie temu złapał zółtaczke i do dzis nie schodzi, a lekarz kazał przyjść za tydzień dopiero, kurde w Polsce trzymaja dzieci w szpitalach a tutaj jakas masakra...
|
|
#869 | ||||
|
Rozeznanie
|
Jejku jakie tu są emocje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i kciuki za Inutil ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także zobaczymy![]() a ja złapałam mega doła, bo czytam w necie o za późno leczonej niedoczynności tarczycy w ciąży i załamka po prostu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

To samo z wiedza - przyzwyczajona,ze ja przekazuje, a nie uzyskuje od innych. Masz nie lada orzech do zgryzienia, ale dasz rade na pewno 
. No ale porod zaczeli wywolywac w niedziele a urodzila wczoraj w nocy wiec swoje wycierpiala

Agawoo widze, ze pisze kochana
trzymajcie wiec kciuki, bo jestem przerazona! 

klas ki:
:kciuki :

nie nadążam