Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 15:44   #841
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
E to dobrze że teściowa ładnie się zachowała, może wreszcie się trochę uspokoiła. Ta moja to ma taki styl bycia - "nauczycielski" bo to nauczycielka jest starej daty i ciężko mi się z nią rozmawia bo zawsze to jak na przesłuchaniu. Generalnie staram się ja ignorować, ale mnie denerwuje prawie zawsze jak u nich jesteśmy. Mąż by chciał żeby były super kontakty między nami, ale ja się z nią nie umiem dogadać, bo nie lubię ludzi którzy wszystko lub większość wiedzą najlepiej. A ona wie lepiej jaką pracę powinnam mieć, ile zarabiać, że w szpitalu po porodzie mogłabym dłużej zostać bo to zawsze odpoczynek (ona żyje w czasach kiedy dzieci jeszcze trzymali cały czas na salach noworodkowych) itd. No ale nie jest zła, tyle że raczej mnie nie lubi, albo zachowuje się tak że ja to tak odbieram, trudno, przeżyję
Pewnie, ze przezyjesz. Tak ten swiat jest poukladany, ze wiekszosc z nas musi sie swoje nagimnastykowac z tesciowymi. A jeszcze jak Twoja jest byla nauczycielka, to faktycznie mozesz nie miec lekko. Pewnych nawykow nie przeskoczysz i tak jak pewnie oczekiwala posluszenstwa od uczniow, tak przenosi to na Ciebie To samo z wiedza - przyzwyczajona,ze ja przekazuje, a nie uzyskuje od innych. Masz nie lada orzech do zgryzienia, ale dasz rade na pewno

Cytat:
Napisane przez DarkLady
A i dziękuję za słowa wsparcia, niby wiem że to miesiąc itd., ale zawsze to jest szok, tym bardziej że takto wszystko pozamykane, bez problemu miało wytrzymać do pełnego donoszenia. No ale trudno, będzie co ma być. Cieszy mnie tylko że właściwie takto wszystko gotowe, łóżeczko jest itd.
A to bardzo wazne. Zobacz, Kamciurka najpozniej jutro urodzi, a nawet lozeczka nie ma. Jej tz teraz lata jak poparzony i wszystko ogarnia - az milo sobie to wyobrazic Lozeczko, kolderka, posciel, wyparzanie smoczkow. Pisala, ze do szpitala pojechala tylko z podkladami i majtkami jednorazowymi, a reszta zajmuje sie jej tz. Z tego co pisala ostatnio, to byl na etapie prania i prasowania koszuli

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
To dobrze ze Agatek jednak miala ta prywatna polozna bo jakby sie miala sama tak meczyc to wspolczuje. Ale jej fajnie ze juz jest po. No ale porod zaczeli wywolywac w niedziele a urodzila wczoraj w nocy wiec swoje wycierpiala
Kurde, ja myslalam, ze w szpitalu moga jakos tak od razu wywolac porod, ze nie trzeba sie tyle meczyc

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:45   #842
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Mam newsa od ......

Renata:
Lilka ma 51cm i waży 2980g jest najpiękniejsza na świecie

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
czesc mamuski odmeldowuje sie i ja juz rozwiazana z moim.synkiem wojtusiem dopiero dzis bo w pn nas wypuscili ze szpitala. wojtus urodzil sie w srode 11.01.2012 o godzinie 13.55 dlugi 61cm waga 4270
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Annyonne napisala:
Konrad jest z nami od 20:30 10 pkt, 53 cm i 3240 g. Rodzilam od 9 rano a i tak skonczylo sie cesarka o 20, glowka nie chciala wejsc w kanal. Nie mam sily wiecejpisac, pozdrawiam Was wszystkie i dziekuje za kciuki.

brawa i witamy
Cytat:
Witamy ZajączkĘ na swiecie !!!!

Przed chwila rozmawialam z Agatkiem, jest zbyt wyczerpana,zeby pisac. O 23:35 przyszla na swiat jej Dziewczynka! Na razie lezy na brzuszku i slyszalam, jak pojekuje
Imie musza przedyskutowac z mezem. Agatek stwierdzila, ze wiedziala, ze Zajaczek, a raczej Zajaczka cos wywinie i zrobi niespodzianke
Cytat:
Wiadomosc od Agatka:
3390 kg, 55 cm jestem szesliwa i wyczerpana... Polozna spisala sie na medal! Niunia podobna do tatusia zaraz jedziemy na polozniczy. Zasnela
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
INFO OD ELIZY84

URODZIŁAM O 8.55
NIKOLA MA 52CM I WAZY 3030
DAŁAM RADE NATURALNIE
JESTEM TAKA HAPPY
MA TAKĄ CZUPRYNE ŻE MOGĘ ROBIĆ WARKOCZE

WITAMY NA ŚWIECIE NOWĄ KRUSZYNKĘ
GRATULACJE!!!

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Dalej w szpitalu. Noc bezsenna calkowicie. Wody odeszly ok. 21 wczoraj. Znaczy zaczely sie saczyc. Dzis rano odmowilam oksy. Skurcze mam, ale nieregularne. Bola te badania niesamowicie. Moj kochany jest ze mna dzieki Bogu Ciezko mi pisac, bo wenflon w rece Agawoo widze, ze pisze kochana trzymajcie wiec kciuki, bo jestem przerazona!
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej kochane, ja leze dalej maluch skacze mi po brzuchu strasznie a wody coraz bardzie.plyna, jak nie urodze do jutra to wywoluja, lekarz mowi ze do nocy moze sie ruszy bo na ktg wyszly skurcze. Dzieki za kciuki i gratki dla nowych mam
Dziewczynki trzymajcie się dzielnie!!!

Cytat:
Wiadomosc od Agatka:
Jutro wieczor Andrzej wyjezdza do nas. Ja jestem padnieta. Od wczoraj od 4 rano nie spie. Bezsennosc plus skurcze plus porod wykancza. Chodze po scianach... I jeszcze oszolomiona jestem. Dziwnie mi. Pewnie forum nie nadrobie. Kinga lezy przytulona do mnie a ja padam. Andrew to sie poplakal jak uslyszal placz i nowine w sumie meczylam sie z porodem 13 h z czego 3,5 na porodowce, bo se polozne w ch...ja leca :/ Dobrze,ze moja bylam, to mi ulzyla...
o kINGA, Bardzo ładnie

A Link podawałam ja

http://umamy.homestead.com/porod.html

A ja byłam dzisiaj na KTG, i jest ok. Szyjka się skróciła, co mnie cieszy bardzo!!!! Dziś pomagamy wypędzić Szkraba z brzucha. TŻ się cieszy
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:50   #843
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
nie odzywałam sie bo dopiero wczorAJ wtszlismy ze szpitala bo maly byl na antybiotyku.
ojej, biedny Niunio juz na antybiotyku
no, ale dobrze, ze jestescie
jak sie czujesz?

Sluchajcie, Nietopinka chyba tez sie podniecila i zajarala wysypem nowych kolezanek i kolegow, bo tak podskakuje, ze az mi laptopem buja

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia:)
A Link podawałam ja

http://umamy.homestead.com/porod.html

A ja byłam dzisiaj na KTG, i jest ok. Szyjka się skróciła, co mnie cieszy bardzo!!!! Dziś pomagamy wypędzić Szkraba z brzucha. TŻ się cieszy
o widzisz - skleroza nie boli

no to niedlugo nastepna Dzidziulka na watku
szaaaaalennstwoooooo

Stary 2012-01-19, 16:08   #844
19mala83
Raczkowanie

Hej mamusie

gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś i dla Agatka i jej córeczki.

ja n 9 pojechałam na IP po czym dowiedziałam sie że nie maja miejsc na oddziale i że zrobia ktg i jak wyjdzie prawidłowe to do domu bo nie maja gdzie mnie polożyć. Na ktg czekałam do godziny 11.40, do godz 12.30 pod ktg leżałam, po czym polożna mi mówi że wydruk musi obejrzeć lekarz a to potrwa z godzine bo własnie trwa zebranie lekarzy wiec siedziałam do godziny 13.30 w poczekalni po czym przyszedl lekarz zobaczył wydruk i proszę przyjść jutro bo dzisiaj nie mamy gdzie Pani położyć. Nosz kurde mąz dzień w pracy zawalił,jechaliśmy 120 km w obie strony a oni mi mowia że nie ma miejsca, no poprostu kpiny. Na skierowaniu zapisał mi niby lekarz że jutro z pierszeństwem, więc zostałam już u siostry w Toruniu co by nie jechać jeszcze jutro i żeby znowu maż dnia w pracy nie zawalił.

Jeżeli mnie przyjmą i trafie na Patologie II to i tak nie spotkam się z Agatkiem bo na II ospa panuje i nie zezwalają na przechodzenie z jednego oddziału na drugi czy tez na poporodowy. Ale Agatek dzwoniła do mnie przed chwilą mówi że szczęśliwa chociaż strasznie zmęczona bo od tej niedzieli raz jej podali tylko oxy a potem dopiero ten balonik no i po tym jak jej pękł to coś się ruszyło ale też wolno no i dopiero ta jej polożna była akurat na oddziale i się nią zajęła bo tak to położne chciały jeszcze czekać na postepy ale ta jej połozna coś jej podała i się nią zajęla i potem już poszło. Malutka ma na imię Kinga i jej mąż ok soboty ma do nich dojechać.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 16:09   #845
kamciurka
Zakorzenienie

Zrobili mi ktg i skurcze max 30 takze bida lezy ze mna laska i mi tu sapie brrrr... jedna poszla na wywolanie w 34 tyg bo tez saczyly sie wody i skurcze lekkie miala od kilku dni a maly 2 kg wazy. Ja czekam i chyba sobie poczekam...

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 16:17   #846
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:

Anabiellita,
czosnkiem gardzisz? Chyba napisze do dr.Agatka, co by Cie do porzadku tutaj przywolala
No wiesz, chcesz na mnie zakablować? Ja się Agatka nie boję bo ona wykończona po porodzie i bidula siły nie ma

Cytat:
Pearl no bo nie wiem, bolimnie chwilke, potem przez jakis czas nic i znowu. I tak od wczoraj. Cala ciaze ani jednej nospy nie wzielam ale mam kupiona na po porodzie bo wtedy boli obkurczanie macicy. Nie wiem, na razie nie biore, jest znosnie. Najgorzej jak ide na gore po schodach to mam wrazenie ze brzuch zaraz odpadnie taki kamien sie robi i powietrza zlapac nie moge. Mam juz dosc, zeby to poszlo albo jedna albo w druga strone a nie moj organizm sobie jaja robi. Tu poboli, tam poboli i zaraz cisza. Wiem ze seksik bo to rozruszal ale jestem wsciekla na tz i nie ma mowy . A sposob z bieganiem po schodach sprawfzony przez agatka nie dziala wiec nawet nie zamierzam sie meczyc
A ja mam bardzo podobnie - przez cała ciążę nie wzięłam ani jednej nospy a od dwóch nocek skurcze mnie dręczą, właśnie takie jak przy okresie. Wczoraj wieczorem cały brzuch mi stwardniał, ale to się chyba za bardzo nasprzątałam, bo po małym odpoczynku przeszło to twardnienie
No cóż, nasze macice trenują do porodu

Cytat:
Wiadomosc od Agatka:... Kinga lezy przytulona do mnie a ja padam. Andrew to sie poplakal jak uslyszal placz i nowine ...
ooo widzę że imię już wybrane Zdrówka życzę
Cytat:
nie odzywałam sie bo dopiero wczorAJ wtszlismy ze szpitala bo maly byl na antybiotyku.
Takie maleństwo już na antybiotyku, biedactwo

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 16:21   #847
raqla
Raczkowanie

Dzień dobry!
Ha! No i się posypało!

Cytat:
Annyonne napisala:
Konrad jest z nami od 20:30 10 pkt, 53 cm i 3240 g. Rodzilam od 9 rano a i tak skonczylo sie cesarka o 20, glowka nie chciala wejsc w kanal. Nie mam sily wiecejpisac, pozdrawiam Was wszystkie i dziekuje za kciuki.
Cytat:
Wiadomosc od Agatka:
3390 kg, 55 cm jestem szesliwa i wyczerpana... Polozna spisala sie na medal! Niunia podobna do tatusia zaraz jedziemy na polozniczy. Zasnela
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
INFO OD ELIZY84

URODZIŁAM O 8.55
NIKOLA MA 52CM I WAZY 3030
DAŁAM RADE NATURALNIE
JESTEM TAKA HAPPY
MA TAKĄ CZUPRYNE ŻE MOGĘ ROBIĆ WARKOCZE

WITAMY NA ŚWIECIE NOWĄ KRUSZYNKĘ
Gratulacje wszystkim nowym Mamusiom i ich wyczekanym Dzieciaczkom!
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 16:30   #848
uska000
Zadomowienie

hej laseczki

Agawoo piala o 13,45 ze miala cesarke u ich coreczka jest juz na swiecie wazy 3080 nie wie ile wazy..jak dojdzie do siebie napisze wiecej pozdrawia

i lece dalej do mojego bo ryczy.. suszarka pomaga na chwilke tylko..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 16:36   #849
kasiulka99
Raczkowanie

Dzień doberek

Gratulacje dla świeżo upieczonych Mklas ki:amuś

oraz kciukasy za Mamy walczące w szpitalach:kciuki :

ale ładnie się posypało grupowe rodzenie
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 16:40   #850
raqla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
hej laseczki

Agawoo piala o 13,45 ze miala cesarke u ich coreczka jest juz na swiecie wazy 3080 nie wie ile wazy..jak dojdzie do siebie napisze wiecej pozdrawia
I kolejna rozpakowana dzisiaj! Gratulacje obu paniom!
Stary 2012-01-19, 16:50   #851
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
A to bardzo wazne. Zobacz, Kamciurka najpozniej jutro urodzi, a nawet lozeczka nie ma. Jej tz teraz lata jak poparzony i wszystko ogarnia - az milo sobie to wyobrazic Lozeczko, kolderka, posciel, wyparzanie smoczkow. Pisala, ze do szpitala pojechala tylko z podkladami i majtkami jednorazowymi, a reszta zajmuje sie jej tz. Z tego co pisala ostatnio, to byl na etapie prania i prasowania koszuli

Kurde, ja myslalam, ze w szpitalu moga jakos tak od razu wywolac porod, ze nie trzeba sie tyle meczyc
Biedna, ale sobie wykrakała, ale mąż sobie poradzi i będzie super , no ale to motywacja jest żeby wszystko szybciutko kończyć.

Cytat:
hej laseczki

i lece dalej do mojego bo ryczy.. suszarka pomaga na chwilke tylko..
Gratulacje

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 17:06   #852
Lucy1111
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja tylko na chwilkę. Od rana nie miałam prądu i nie mogłam Wam przekazać wiadomości od Inutil

Ola w nocy urodziła Mikołaja. Podobno mały jest kudłaty
(tak, tak.... na pewno chodzi o Olcię)

Inutilek z kolei o 12:00 miała przebity pęcherz, wody odeszły. Leży na porodówce, ale nic się nie dzieje. O 18:00 ma mieć drugą oksytocynę podaną.
Jest zmęczona.

nie nadrabiam, bo zaraz będę miała gości. Zajrzę do Was wieczorem.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 17:17   #853
uska000
Zadomowienie

wiadomosc od Agawoo

mala ma 54cm i juz ja nawet karmilam dotaje antybiotyk profilaktycznie przez to ze saczyly sie wody. brzuch mnie boli jak fix ledwo oddycham ale po za tym chyba ok.

Stary 2012-01-19, 17:18   #854
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie
Wody się nie sączą tylko śluz po tych globulkach ma taką rzadką konsystencje.
Doktor stwierdziła że ciąża jest donoszona macica jest na wysokości na jakiej powinna być w 37 tyg więc mam się nie martwić, moge rodzić kiedy chce i mam odstawić wszystkie leki przeciwskurczowe
Stwierdziliśmy z tztem ze bierzemy się od poniedziałku za wykurzanie małej zeby w czwartek na nastepnej wizycie już zostac i urodzić

ide nadrabiac
Czyli dobre wiadomości więc szalejcie ile możecie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Aga
Kaczuszka nie łam się do niedzieli jest jeszcze troche czasu a dlaczego tak szybko wysylaja Cie do szpitala skoro dopiero na jutro masz termin?
No właśnie nie wiem czemu tak szybko mam iść, powiedział że jak mam termin na jutro to mam iść, jedynie wyskomlałam niedziele. Pewnie będę leżała tak tydzień zanim cokolwiek zaczną ze mną robić - chyba że samo się ruszy.
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 17:20   #855
Psotnika
Raczkowanie

WOW ale wysyp!!!!

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAM!!!

zmówiłyście sie czy co?
jakaś magiczna data?
Stary 2012-01-19, 17:34   #856
Haniula
Zakorzenienie

Oooo rety nie nadążam

Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 17:38   #857
kamciurka
Zakorzenienie

ze mnie juz tak leca wody ze podloge zafajdalam, zaczyna podbrzusze bolec, rozwarcie rano bylo na 1.5 cm leze i czekam na tz boje sie

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 17:39   #858
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
ze mnie juz tak leca wody ze podloge zafajdalam, zaczyna podbrzusze bolec, rozwarcie rano bylo na 1.5 cm leze i czekam na tz boje sie
oby poszło szybko i sprawnie !
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 18:11   #859
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
No wiesz, chcesz na mnie zakablować? Ja się Agatka nie boję bo ona wykończona po porodzie i bidula siły nie ma
Cytat:

witamy na swiecie !!!!
gratulacje dla Mamusi

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Biedna, ale sobie wykrakała, ale mąż sobie poradzi i będzie super , no ale to motywacja jest żeby wszystko szybciutko kończyć.
no i dobra wprawa dla tz na rozne nagle akcje w przyszlosci

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

Inutilek z kolei o 12:00 miała przebity pęcherz, wody odeszły. Leży na porodówce, ale nic się nie dzieje. O 18:00 ma mieć drugą oksytocynę podaną.
Jest zmęczona.
gratulacje dla Oluski i kudlatego Mikolajka

za Inutil trzymamy kciuki
oby szybko poszlo i biedna nie musiala sie meczyc

Cytat:
masz babo placek
a jeszcze przed chwila pisala, ze nic sie nie dzieje
to za te "sapanie" wspolokatorki
trzymam mocno kciuki, Kochana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2012-01-19, 18:12   #860
raqla
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, ja tylko na chwilkę. Od rana nie miałam prądu i nie mogłam Wam przekazać wiadomości od Inutil

Jest zmęczona.
Gratulacje dla Oli i Mikołaja
Inutil za szybką akcję

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
WOW ale wysyp!!!!

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAM!!!

zmówiłyście sie czy co?
jakaś magiczna data?
Coś chyba w tej dacie jest - mam znajome małżeństwo i oboje obchodzą dziś urodziny (różnica 2 lat)

Cytat:
Nie bój Trzymam żeby było dobrze
Stary 2012-01-19, 18:28   #861
pearpearl
Wtajemniczenie

wlasnie zajrzalam na watek mamus wrzesien-pazdziernik
dopiero takie poczatki
achhhh
jak sie milo wspomina

a moje Niunio juz chyba 4-ty raz ma dzisiaj czkawke

Stary 2012-01-19, 18:46   #862
kropeczka1984
Rozeznanie

Ale się na wątku dzieje

Ola, Agawoo, Agatka, Eliza gratulacje

Kamciurka miałaś termin chwilę przede mnie a zaraz będziesz mamusią

Ja dzisiaj po wizycie Maluch waży 2850 gram (37tc) no i wszystko jest jeszcze szczelnie zamknięte Cieszę się bardzo, bo ostatnio miałam takie kłucia i bałam się, że szyjka się skraca.
Na paciorkowca dostałam antybiotyk Amotaks. Przepraszam, ale nie pamiętam, która z Was też brała antybiotyk. Możecie napisać jaki?
A na tego grzybka dostałam Nystatynę.
No i teraz się zastanawiam, bo wiadomo, że na obu lekach jest napisane, że w czasie ciąży tylko w razie konieczności. Ufam lekarzowi, ale i tak troszkę się boję brać te leki... Muszę poszukać jakichś info.

Byłam też dzisiaj obciąć włoski Wojtuś cały czas fikał w brzuszku, chyba nadrabiał za wczoraj
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 18:50   #863
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
A ja właśnie dzisiaj rozmawiała na ten temat z koleżanką, która rodziła córę w sierpniu. W szpitalu niczym nie smarowali pępka jej córce i powiedzieli, ze w domu też niczym nie smarować - pępek odpadł po 7 dniach. Mi na SR mówili o spirytusie rozrobionym własnoręcznie z wodą (70%), a jeszcze inni polecają apteczne wynalazki... ja tez już zdurniałam...
mi na sr mówili ze tylko przecierać gazikami, żadnego spirytusu itd. gdyby coś się działo to octenisept
Cytat:
dzien dobry
pamieta mnie kto ?

grstuluje wszystkkim rozpakowanym

chyba Was nie nadrobie
dzień dobry ja pamiętam. też śmiem wątpić czy nadrobisz lepiej napisz co słychać
Cytat:
Wiadomosc od Agatka:
Jutro wieczor Andrzej wyjezdza do nas. Ja jestem padnieta. Od wczoraj od 4 rano nie spie. Bezsennosc plus skurcze plus porod wykancza. Chodze po scianach... I jeszcze oszolomiona jestem. Dziwnie mi. Pewnie forum nie nadrobie. Kinga lezy przytulona do mnie a ja padam. Andrew to sie poplakal jak uslyszal placz i nowine w sumie meczylam sie z porodem 13 h z czego 3,5 na porodowce, bo se polozne w ch...ja leca :/ Dobrze,ze moja bylam, to mi ulzyla...
niech mnie nie straszy tymi położnymi, bo ja prywatnej nie mam , a tam będę rodzić!!
Cytat:
dobra jest, a ja myślałam,że tylko ja jakaś nieogarnięta. ale jak się zastanawiam to już prawie wszystko mam
Cytat:

Jest zmęczona.

kolejne gratulacje dla mamusieńki
Cytat:
wlasnie zajrzalam na watek mamus wrzesien-pazdziernik
dopiero takie poczatki
achhhh
jak sie milo wspomina

a moje Niunio juz chyba 4-ty raz ma dzisiaj czkawke
mój dzisiaj też parę razy miał. raz tatuś popukał w brzuszek żeby się przywitać , a mały zareagował czkawką właśnie
Stary 2012-01-19, 18:56   #864
AgaMili
BAN stały

O matko co tu sie dzis dzieje

AGAWOO I OLCIA GRATULACJE!!!

Inutil, Kamciurka, Boro

A ja własnie przeczytałam w karcie ciąży ze na jutrzejszej wizycie powinnam mieć zaoferowany masaż szyjki, sprawdzenie rozwarcia i dostać skierowanie do szpitala na wywołanie na za tydzień także trzymajcie jutro kciuki o 9.45 (w PL 10.45) rano żebym się w końcu czegoś dowiedziała
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 18:58   #865
uska000
Zadomowienie

gratulacje dla rozpakowanych
kciuki dla walczacych

a my dalej ie kolkujemy.. uciekam;/

Stary 2012-01-19, 19:00   #866
kropeczka1984
Rozeznanie

Muszę jeszcze dopisać, jakie wrażenie na mnie wywarło to, że Agatka urodziła
Aż mi się łezki w oczach zakręciły, jak przeczytałam, że urodziła dziewczynkę Pół dnia gadałam do mojego Męża, jaki jej dzidek numer wyciął Teraz i tak jest pewnie jedną z najszczęśliwszych mamuś na świecie
Ciekawe jak będzie u Pearl U Agatka obstawiałam chłopca a u Pearl dziewczynkę. U Agatki moja intuicja zawiodła, zobaczymy co u Pearl

No i jeszcze hennę brwi zrobiła mi dzisiaj koleżanka
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 19:37   #867
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj po wizycie Maluch waży 2850 gram (37tc) no i wszystko jest jeszcze szczelnie zamknięte Cieszę się bardzo, bo ostatnio miałam takie kłucia i bałam się, że szyjka się skraca.
Na paciorkowca dostałam antybiotyk Amotaks. Przepraszam, ale nie pamiętam, która z Was też brała antybiotyk. Możecie napisać jaki?
A na tego grzybka dostałam Nystatynę.
No i teraz się zastanawiam, bo wiadomo, że na obu lekach jest napisane, że w czasie ciąży tylko w razie konieczności. Ufam lekarzowi, ale i tak troszkę się boję brać te leki... Muszę poszukać jakichś info.
te leki podobno sa najbardziej szkodliwe na samym poczatku ciazy, wiec ja bym chyba zaufala lekarzowi, jezeli jest sprawdzony i wczesniej Cie nigdy nie zawiodl
no i super, ze na wizycie sie okazalo, ze wszystko ok
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
niech mnie nie straszy tymi położnymi, bo ja prywatnej nie mam , a tam będę rodzić!!
miejmy nadziej,ze bedzie mniejszy ruch niz jak Agatek rodzila i ze trafisz na jakies bardziej rozgarniete
Cytat:
Napisane przez Bybella
dobra jest, a ja myślałam,że tylko ja jakaś nieogarnięta. ale jak się zastanawiam to już prawie wszystko mam
Ja sie dzisiaj bede pakowac z tztem, to zobaczymy, ilu rzeczy zapomnialam kupic
Cytat:
Napisane przez Bybella
mój dzisiaj też parę razy miał. raz tatuś popukał w brzuszek żeby się przywitać , a mały zareagował czkawką właśnie

biedny sie starego wysraszyl

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Muszę jeszcze dopisać, jakie wrażenie na mnie wywarło to, że Agatka urodziła
Aż mi się łezki w oczach zakręciły, jak przeczytałam, że urodziła dziewczynkę Pół dnia gadałam do mojego Męża, jaki jej dzidek numer wyciął Teraz i tak jest pewnie jedną z najszczęśliwszych mamuś na świecie
Ciekawe jak będzie u Pearl U Agatka obstawiałam chłopca a u Pearl dziewczynkę. U Agatki moja intuicja zawiodła, zobaczymy co u Pearl

No i jeszcze hennę brwi zrobiła mi dzisiaj koleżanka
no, niezla niespodzianke wywinela
ja tez myslalam,ze u niej chlopczyk
u siebie przewiduje dziewczynke, ale wszystko wyjdzie dopiero przy porodzie
a na poczatku ciazy jakos w ogole mi dziewczynka nie podchodzila - nawet nie bylam w stanie ogladac dziewczecych ubranek
teraz mysle, ze mam troche za duzo chlopiecych

wiadomosc od Agatka:

Ja cie sune!Ale akcja!Juz na watku cisza,co? Nie ma kto pisac :P A Boro czemu trafila dos zpitala? U mnie fajnie, tylko szwy ciagna Mala juz kombinuje co zrobic by sie nie narobic a wymoc pieszczochy na lozku u mamuni! Cwaniakuje jak jej stary ide spac poki szansa. Caluski dla wszystkich

Stary 2012-01-19, 19:44   #868
paulaLbn
Raczkowanie

o mama co tu sie dzieje GRATULACJE dla nowych mamus

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
Miska, mi tez jeszcze czop nie wylecial a do porodu 9 dni... My pwnie sie przeterminujemy
to ze nie wyleciał, to nic nie znaczy, ja tam nie widziałam zeby odszedł,a mały urodził sie 8 dni przed terminem, także spokojnie może się nie przeterminujecie

Cytat:
Zoska nie szkoda ci 50zl na koszule do porodu?
Ja kupilam za 4 funty w Primarku i mi jej szkoda. Wiec bedzie na po porodzie a na porod wezme stara koszule. Moze napisz do allegro?
Tez kupilam w primarku i powiem, ze miałam ja do porodu i nawet kropelki krwi nie było na niej, więc teraz słuzy do karmienia

Tragedia.... u ans tez kolki, infacol nie pomaga, dzis bylismy u pediatry i dala nam jakis Dentinox i modle sie by zadziałał no i mały juz ponad dwa tygodnie temu złapał zółtaczke i do dzis nie schodzi, a lekarz kazał przyjść za tydzień dopiero, kurde w Polsce trzymaja dzieci w szpitalach a tutaj jakas masakra...
Stary 2012-01-19, 19:45   #869
Mijus
Rozeznanie

Jejku jakie tu są emocje

Cytat:
hej laseczki

GRATULACJE

Cytat:

Jest zmęczona.

GRATULACJE!!!
No i kciuki za Inutil

Cytat:
Powodzenia kochana!!!

Cytat:
A ja własnie przeczytałam w karcie ciąży ze na jutrzejszej wizycie powinnam mieć zaoferowany masaż szyjki, sprawdzenie rozwarcia i dostać skierowanie do szpitala na wywołanie na za tydzień także trzymajcie jutro kciuki o 9.45 (w PL 10.45) rano żebym się w końcu czegoś dowiedziała
Za jutrzejszą wizytę
Stary 2012-01-19, 19:56   #870
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
miejmy nadziej,ze bedzie mniejszy ruch niz jak Agatek rodzila i ze trafisz na jakies bardziej rozgarniete
Ja sie dzisiaj bede pakowac z tztem, to zobaczymy, ilu rzeczy zapomnialam kupic

biedny sie starego wysraszyl
no najbardziej bym chciała ta, która poznałam na sr, ale mówiła, ze wszystkie koleżanki jej są fajne także zobaczymy

a ja złapałam mega doła, bo czytam w necie o za późno leczonej niedoczynności tarczycy w ciąży i załamka po prostu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości