|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Mam pytanie jeszcze odnosnie czapeczek czy lepiej na poczatek kupic wiazane czy wciagane. I jakie body na poczatek dla maluszka
takie zapinane w kroku czy kopertowo czy jak bo nie chce sie meczyc i malego. Juz sie pytalam ale prosze tez o opinie juz doswiadczonych mam Bo zobaczylam dzis moje zakupy to tylko na razie pare rzeczy jest i to w wiekszych rozmiarach 62, 68 jakies body i polspiochyi tyle i dzis kupilam sobie szlafrok do szpitala jeszcze musze tyyyyle kupic
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
rozmiar 68 to będzie od 6miesiąca?
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
ja wczoraj zamówiłam sobie 4 koszule i termometr dla maluszka i dziś muszę wykonać przelew ![]() ogólnie któraś z Was jakiś czas temu pokazała taką strone z wymiarami biustu, że wpisuje i wyskakuje mi jaki powinnam mieć i się zdziwiłam, że wszyło mi 80D ? muszę iść do sklepu przymierzyć czy faktycznie bo nie chce z góry zamawiać |
|
|
|
|
#1563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rozmiar 62 - 0-3 miesiące rozmiar 68 - 3-6 miesięcy przynajmniej według firmy F&F tu też masz link do rozmiarówki http://www.bobasom.pl/Tabela-rozmiarow.aspx Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2012-01-19 o 16:32 |
|
|
|
|
#1564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomyłka ? sama nie wiem...---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
dziękuję za link
|
||
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
agator74 rożek i przewijak to dwie rożne sprawy
przewijak jak nazwa wskazuje służy do przewijania dziecka w rożku nosisz, otulasz dziecko przez pierwszy okres życia body rozpinane w kroku jest bardzo wygodne podczas przewijania bo nie musisz calego dziecka rozbierać niewiem jak z tymi rozpinanymi kopertowo |
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
ewelajna! dziękuję ogromnie, brzmi mega apetycznie!
na pewno zrobię uwielbiam różnego rodzaju zapiekanki i faszerowane warzywa. Musze tylko poszukac bakłażanów - dawno nie jadłam ![]() dzięki jeszcze raz!
|
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie stoi rok na polce i nie moge sie zabrać za to
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele dziewczyn tu pisalo, ze tez nie mogly pic, wiec to chyba nie jest taka rzadkosc. Ja sie tutaj nie przyznalam, ze robilam jakies badania w pl, nie wiem jakby na to zareagowali, ale jak Ty masz cos nie tak z cukrem to lepiej ze powiedzialas, moze beda bardziej pilnowac tego, itd.Ja po wizycie. Wyniki moczu ok, krwi tez, nie mam anemii i cukier w porzadku. Z dzidzia tez wszystko dobrze, ulozona glowka w dol, ale to juz dawno wiedzialam ![]() Balbinka ja wiem, ze teraz to mogliscie zrezygnowac z tego upatrzonego mieszkania, bo jeszcze nic nie zalatwione bylo. Ale wlasnie to do ktorego mieliscie wprowadzic sie na poczatku lutego, to zalatwiliscie sobie jakos tak, ze 2tyg wypowiedzenia tylko by bylo, jakos tak szybko. I dlatego pytalam. A teraz jak sie przeprowadzacie 14, to w sumie tez mniej niz miesiac wypowiedzieliscie, my to co do dnia musimy mimo ze to ta sama agencja I na dodatek tez musimy placic za referencje i oplaty administracyjne... nie ma co szanuja klienta... A referencje to chyba u siebie beda sprawdzac, chamstwo...
|
|
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Body kopertowe też podobno jest wygodne - bo nie trzeba wkładac przez główkę, a zapięcie w kroku też jest
ja zamówiłam takie: http://allegro.pl/body-kopertowe-r-7...045851214.html (tylko mniejszy rozmiar, akurat wkleił mi się duży). ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
brawo za super wiadomości!![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- ja pierwszą częśc przeczytałam z zapartym tchem w trzy dni ![]() z drugą idzie mi gorzej, bo większy brzuch i niewygodnie mi się siedzi, a książka jest gruba, więc od trzymania kręgosłup dokucza
|
|
|
|
|
#1571 |
|
Rozeznanie
|
Rybka my nie musimy dawać tzw "notice" bo teraz mieszkamy ze znajomymi,oni wynajmują ten dom. my tylko pomieszkujemy u nich,wzmianek o nas nie ma w żadnych papierach więc tylko im mówiliśmy,że się wyprowadzamy.ale oni to już od samego początku ciąży wiedzieli
bo ciężko by nam w 3było.bo niby pokój mamy naprawdę duży ale ja się bym chyba udusiła jak jeszcze łóżeczko trzeba by było rozstawiać... poza tym,dziecko to dziecko-może plakać w nocy,zbyt głośno też być nie może (bez przesady oczywiście) a to im by mogło przeszkadzać;a no i Marcin pali,w domu czasami też mu się zdarzy,a ja nie chce dziecka w dymie trzymaća i dziś dostałam 2 śliczne kocyki-duży i malutki do wózeczka albo kosza, podusie taką płaską,kołderkę (jak znalazł będą na później no i kilkanaście funtów w kieszeni zostanie) i pościel w misie...jutro jeszcze koleżanka ma mi przynieść jakieś ubranka ![]() aaa i co do tych opłat za referencje to też uważam że to przegięcie-my za 2 osoby płaciliśmy teraz 220f... a jak się jeszcze okaże,że wg jakiś ich tam wyliczeń nie będziemy w stanie opłacić mieszkania ( a my liczyliśmy b.dokładnie i damy radę) to będziemy musieli jakiegoś gwarantora szukać i jeszcze stówe za niego płacić. ale ponoć opłaty za wynajem to jest pryszcz w porównaniu z opłatami gdy kupuje się dom. i nie piszę tu o koszcie kupna tylko o kosztach administracyjnych. tomka jakiś tam znajomy kupował w listopadzie dom i za referencje trzeba było płacić 1500f od osoby+ 3000za prawnika (cholera wie po co to było) i jeszcze jakaś jedna opłata była,ale za co nie pamiętam i to było 900f. a gdzie jeszcze te 10%wkładu własnego... w sumie na raz musiał zapłacić prawie 18tys.. i jeszcze na 20lat ma raty... ja bym chyba się nie zdecydowała na takie coś. choć swoje to swoje-nikt nie zabierze takiego mieszkania...ech może kiedyś będziemy myśleć o tym.
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-01-19 o 17:09 |
|
|
|
#1572 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Rybka, powiedzialm im o tym cukrze bo by mi sami nie zbadali tego, a w Polsce idąc do porodu musisz dać informacje na ten temat dla szpitala. Wolałam więc ich uświadomić. To, że nie mozna jeść jest dla mnie normalne, ale też wertując strony w necie i roznych książkach natknęłam się na sprzeczne informacje, że mianowicie wg niektórych żródeł, badając kobietę pod katem tolerancji glukozy, wcale nie musi być ona na czczo! Nie rozumię tego, czemu piszą raz tak raz siak, ale skrupulatnie zastosuję się do ichniejszych polecen. smiejemy się z tż, że przynajmniej smak tego napoju mogę dowolnie wybrać i na pewno będzie smaczniejszy niż glukoza w pl. Dam znać z pewnością, jak wyszły wyniki i czy byla różnica!
Lena-mi nie ma sprawy. Ja bakłażany osobiście rzadko jadam, ale moja mama nie stroni od takich potraw egzotycznych i od niej się nauczyłam w kuchni eksperymentować. Raz na jakiś czas warto zrobić, po porodzie pewnie nie będę mieć już czasu na wymyślne pichcenie. W ogole w szpitalu widzileiśmy kilka matek z malutkimi dziecmi i tż już się naszego doczekać nie może, aż mu się oczy świeciły i ciągle mówil mi: patrz, patrz..., jak dziecko stroiło miny albo się wierciło itp.
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-01-19 o 17:01 |
|
|
|
#1573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, bo my szukajac musielismy brac pod uwage to wypowiedzenie, takze wzielismy to mieszkanie w sumie w ostatniej chwili, bo przeprowadzka i tak miesiac przed porodem, jak u was ![]() I super, ze dostaliscie co nieco dla dzidzi ![]() Cytat:
chociaz nazwe ma podobna, ale oni to jako energetyk traktuja, wiec nie bardzo rozumiem... Ja po glukozie w pl nie poczulam powera ![]() A co do tz, moj tez nie moze sie doczekac i ciagle mowi o malej. Dzis mu sie snilo drugi raz, ze sobie lezal z nia na lozku i ja zabawial To sie go pytam czy mu sie nie sni przypadkiem jak zmienia pieluszke z kupka A on ze nie...![]() Nowaken to u Ciebie jakis swiety mikolaj spozniony byl Widocznie mial duzo pracy, ale lepiej pozno niz wcale
|
||
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byłam w komisie obejrzeć wózek, który znalazła moja mama. Bebe Confort Loola. Granatowy, zmechacony dość mocno, brudny (ale to idzie doprowadzić do porządku). Za 360 zł. Jedyna - i moim zdaniem największa wada - brak pałąka zabezpieczającego dla sportówki. Szukałam i nie idzie dokupić. I chyba jednak zrezygnuję z kołyski na rzecz łóżeczka. Przeglądałam allegro i znalazłam taki zestaw http://allegro.pl/17ele-lozeczko-szu...049913038.html Jest wszystko - łóżeczko z szufladą, materac, komplet pościeli. Generalnie wszystko.
|
#1575 |
|
Rozeznanie
|
Rybka a Wam się kończy umowa czy sami jakby ją "zrywacie" (tzn przed końcem umowy się przeprowadzacie)? bo u nas jak ktoś się przed czasem wyprowadza to nawet nie ma co marzyć o zwrocie kaucji...
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Karolca śliczny zestaw naprawdę!! i nie aż taki drogi..
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucilam zdjecie na maila
|
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nad takim myślałam ale ja już wybrałam swój typ - jest już u mnie w domku
|
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie też tak uważam. że naprawdę warto.
Jakbym chciała kupić wszystko osobno, to zapłaciłabym znacznie więcej.
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
Nas nawiedzila juz pani z banku krwi pepowinowej, ale my sie nie zdecydujemy z wiadomych wzgledów.
co do ciast to moja mama ostatnio zrobiła pyszne drożdżowe z kruszonka i rodzynkami, ja nie pieke , chyba ze szarlotke,albo jakies z owocami, bo nie mam talentu do gotowania, pieczenia tym bardziej mamy w centrum sprawdzona cukiernie i w razie nagłej ochoty korzystamy![]() Nam dzisiaj przywiezli regał dzidziusiowy i troszke sobie poukładalam ![]() ciuszki poukladalam narazie 56 ,62 tych wiekszych nie mam duzo, zobaczymy jak dzidz bedzie duzy i jak szybko bedzie rósł ![]() co do tych rozmiarów jeszcze to ostatnio na watku chyba styczniowym kobitka urodzila dziecko 61 cm, wiec roznie to bywa. Cytrynka, Evcia ale ładne bandziołki
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-19 o 17:38 |
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mowiac liczylismy na ulgi, bo w naszym przypadku to tylko zamiana mieszkan- ta sama agencja. Ale jak widac nie przeszkadza im to aby po raz kolejny wziac od nas te same oplaty co ostatnio... ![]() No i jak wezmiemy klucze wczesniej, to oczywiscie placimy od tego dnia. A nie mozemy wziac tylko dzien wczesniej kluczy, bo akurat wypada weekend, wiec albo terminowo i dzien na przeprowadzke albo 3 dni wczesniej. Tak nie bardzo sie to zlozylo, ale coz... karolca bardzo ladny ten zestaw |
|
|
|
|
#1581 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo deserki, nie raz kupowalam sloiczki zeby bylo jak szlam do pracy a tescie nie wiedzieli jak blender z poczatku obsluzyc (no jednak lata robia swoje) to dla nich to byla wygodna. Bo podgrzali sloiczek z deserkiem i dali. Ale pozniej z czasem i nauczyli sie tego, wiec przyrzadzali sami deserki. Ale sama uwielbialam przygotowywac deserki po swojemu i wymyslalam co sie da oczywiscie wszystko stosownie do wieku ![]() Chociaz moj Filip ladnie tolerowal nowe produkty i moglam szalec ![]() Robilam mu rozne owoce z roznymi kaszkami: np kupowalam manne (uwielbial), taka do gotowania przez 2 minuty, wczesniej w blenderze miksowalam jakis owoc, dodawalam ta ugotowana kaszke manne i w zaleznosci od jej gestosci albo jeszcze troche miksowalam zeby miala gladka konsystencje albo juz nie tylko mieszalam z owockiem. Albo zamiast kaszki manny to platki zytnie, platki owsiane gotowalam i to tez mieszalam z owocem i mial taki deserek jak ze sloiczka Czesto tez do kaszki czy platkow z owocem dodawalam biszkopta i miksowalam razem.Albo jogurty naturalne mieszalam ze zmiksowanym owocem itp. Jest duzo pomyslow i wcale duzo czasu to nie zajmuje. Cytat:
![]() Ja tez ostatnio podobnie zrobilam, chociaz budyn nie byl zupelnie wystudzony, byl letni i dodawalam go po lyzce do masla, jednak i tak sie zwazyl (tez miksera uzylam). Ale wyczytalam ze jak sie zwazy to wystarczy blenderem go jeszcze potraktowac i tak zrobilam i wyszla gladka masa ![]() Cytat:
Dobrze ze zmierzylas sobie cisnienie. W takich monetach najlepiej za duzo sie nie ruszac. Jak sie bedziesz zle czula, albo cisnienie znow bedzie tak wysokie to zadzwon do lekarza. Chociaz wydaje mi sie, ze dzidzia moze cos uciskac i stad takie bole. Cytat:
![]() No i dobrze ze mala ma juz pozycje startowa
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-19 o 17:57 |
||||
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Ślicznie fajne bamboszki![]() karolca bardzo fajny zestaw ![]() Cytrynka dopiero zauważyłam i Twojego maila- pięknie wyglądacie Dziewczynki
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-19 o 18:17 |
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jeszcze Was troszkę pokuszę zdjęciem
|
|
|
|
|
#1585 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jutro mam kolokwium z "Lalki" Prusa i zgadnijcie jak wyglądam przygotowując się do niego... Mniej więcej tak -->
![]() Moja mała też nie daje poczytać, bo co oprę książkę na brzuchu (a tom ciężki) to kopie i zwala mi ją ![]() Na ostatnim zdjęciu to w ogóle nie widać jakbyś była w ciąży! Zgrabna mamuśka elegancko Tynka, Jolkaaa dziękuję
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
Lena
![]() narobilas mi takiego smaka , ze mam nadzieje ze do jutra jakos wytrzymam i zaciagne TZ do cukierni
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoras z Was pytala o czapeczki: ja mam i wiazane i nie, z poczatku chodzi bardziej o przykrycie tej gloweczki np po kapieli w domu. A na dwor najwazniejsze, zeby dobrze okrywala uszka. A tak poza tym to uwielbiam czapeczki wiazane i dobrze przykrywajace uszka wlasnie.
Bo niektore te czapki to bardziej do ozdoby sluza niz sa praktyczne ![]() lena no nic nast. razem wystudze ze bedzie jak z lodowki ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Oj niedobra Ty wyglada bardzo smakowicie
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
evvia piękne foteczki! To Twojego maila dopiero zauważyłam..
![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
ja chętnie poczęstuje!![]() Dzięki Tynka i Aguśka - ostatnio jakoś odzyskałam chęc do gotowania, pieczenia..Bo generalnie w ciąży zupełnie straciłam wenę do tego. Na szczęście coś się ruszyło ![]() teraz mam chrapkę na te bakłażany
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-19 o 18:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

takie zapinane w kroku czy kopertowo czy jak bo nie chce sie meczyc i malego. Juz sie pytalam ale prosze tez o opinie juz doswiadczonych mam
Bo zobaczylam dzis moje zakupy to tylko na razie pare rzeczy jest i to w wiekszych rozmiarach 62, 68 jakies body i polspiochyi tyle
i dzis kupilam sobie szlafrok do szpitala
jeszcze musze tyyyyle kupic

brawo za super wiadomości!