|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
evvcia i cytrynka bardzo ladne macie te brzuszki i takie duuze
![]() cytrynka maz chcial pewnie powiedziec, ze teraz masz jeszcze fajniejsza pupe To ciasto co nazywacie orzechowcem u nas tez sie w domu robi, nazywa sie snikers, tylko ze moja mama smaruje tym karmelem z orzechami oba placki (robi wieksza porcje) wtedy orzechy sa i w srodku i na wierzchu lenka bacik sie nalezy za to zdjecie Aguska a Twoja babcia naprawde dobrze sie trzyma tzn tz babcia. No i zazdroszcze jej tego listu od Tuska
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-01-19 o 18:18 |
|
|
|
#1592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
też chcą poczytac chyba![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
oj tam bacik![]() W mieście u moich rodziców też się nazywa to Snikers ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- rybka piękna fotka, brzuszek zgrabiutki! też muszę coś cyknąc.. |
||
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszla mi dzis tez procz poduszki pod pupe, poduszka do karmienia:
Fiki Miki Gniazdko ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=2042498842 Bardzo polecam ![]() Jest bardzo milusia i dzis juz zamierzam z nia spac. Chociaz nie wiem czy moj synek mi jej nie zabierze, bo juz mu sie spodobala
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam podobną i czasem sobie z nią śpię![]() Aguśka, czy Ty pierzesz ten milusi kocyk?
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przez swoj czuje sie jak jakas kaleka bo mam ruchy juz sporo ograniczone evvcia ładnie wyglądasz ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
rybka slicznie wygladasz
A brzuszek masz zgrabniutki ale nie maly.---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytrynko ale Ci brzuszek rosnie Bardzo ladnie wygladaszevvcia a Ty ciagle jestes taka szczuplusia ![]() piekny brzus.
|
#1598 |
|
Zadomowienie
|
ja sie zaspokajam czekoladowym bakusiem, bo o takim ciescie w tej chwili to sobie moge pomarzyc
![]() rybka tylko sie cieszyc , ze brzuszek nieduzy
|
#1599 |
|
Rozeznanie
|
Lena bicie dostaniesz za moment. takie zdjęcia wstawiać!! i jak przy Was nie utyć,no jak?!
teraz siedzę i wcinam kinder bueno bo mi smaka zrobiłaś na słodkie evcia wspominałaś o Lalce...hmmm bardzo mi się podobała ta książka..ale nie przypuszczałam,że na studiach jeszcze ją się raz przerabia?.. rybka jedna z "ciężarówek" z pracy też miała podobną sytuację. tylko ona wynajmowała od landlorda. Zmieniła mieszkanie na inne które miał,tyle samo pomieszczeń a czynsz nagle podskoczył o prawie 100f... ale co im się zrobi;/ jak powiesz "nie'' to usłyszysz to idź gdzie indziej... i tyle zwojujesz.. zerknełam na mejla a tam aż się roi od ślicznych laseczek!! nieziemsko wyglądacie! i macie takie zgrabne te brzuszki! normalnie mam kompleksy przez Was. po prostu sam sexxxxx ![]() swoją drogą,ciekawe co tam u anagat i claudii... Dawno już się nie odzywały...
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-01-19 o 18:49 |
|
|
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
|
o doczytałam że nowe fotki na mailu więc musiałam nadrobić
evvcia, cytrynka, rybka super brzuszki no i śliczne z was mamusie
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
ale kusicie tym ciastem
wygląda apetycznie ![]() Aguśkaa kusi mnie by kupić też tą poduszkę do karmienia i pod pupe co Ty, ale cały czas się zastanawiam czy oby w 100% jest mi to potrzebne - i sama nie wiem
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre mi te spodnie, teraz tż pojechał do mamusi żeby mi skróciła je bo jak zawsze mi są za długie
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja droga ciekawe gdzie sie dziewczyny podziały
|
|
|
|
|
#1604 | |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam właśnie od lekarza i ze SR. Niestety lekarz stwierdził, że główka dziecka się obniżyła i mam się oszczędzać... siedzieć w domku w miarę możliwości (na SR mogę chodzić), nie pracować, nie stresować się, nie sprzątać i leżeć 3-4godziny dziennie, pokazać mu się za 2 tygodnie...
będę oczywiście grzecznie przestrzegać zaleceń, więc mam nadzieję, że nie będzie źle... miałam też dziś pierwszy raz KTG i przynajmniej z nim powiedział, że ok ![]() Cytat:
ja bym brała w beżach
|
|
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
za zdjęcia super wyglądacie laseczki
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka, Cytrynka, Evcia śliczne brzuszki i piękne z Was mamusie
![]() W ogóle wszystkie mamusie piękne i ich brzuszki też ![]() W końcu zajrzałam na meila i pooglądałam fotki ![]() Dziewczyny czym Wy się smarujecie bo u Was w ogóle rozstępów nie widzę. A ja mam depresje lekką bo chyba mojemu TŻ zaczynają moje przeszkadzać Przecież specjalnie tego nie robie aby mieć takie rozstępy A jeszcze mnie ostatnio wkurzył bo jak mówię mu żebyśmy gdzieś wyszli do kina lub do knajpki lub gdziekolwiek to on nie ma czasu jest zmęczony itp. A ostatnio przychodzi i oświadcza mi że w sobotę jedzie na narty ze znajomymi. Oczywiście wszyscy narciarze więc ja jechać nie będę bo co sama gdzieś siedzieć przy herbacie będę?? Oczywiście nie mam nic przeciwko bo chce choć raz pojechać na narty, ale niech tez czasem pomyśli o mnie - przeciez ja i tak już prawie całe dnie w domu spędzam |
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1608 | |||||||
|
Gang Iren
|
Nadrobilam.Ale szalejecie dzisiaj z pisaniem!
Bylam u poloznej.I sie zmartwilam.Obmacala mnie i stwierdzila,ze moje dzieciatko jest za male o 2 tygodnie ![]() Ale dlaczego?Staram sie dobrze odzywiac.Jak bede jesc wiecej to pewnie nic nie da,prawda?Kurcze jakie moga byc przyczyny?Mam wizyte teraz za 3 tyg,tak szybko,zeby sprawdzic jak bedzie sytuacja wygladala,a wtedy pomysli co dalej,moze dodatkowe Usg.Z drugiej strony corka tez byla mniejsza,ale zdrowa,miala 10 pkt,wiec moze poprostu mam tendencje do malych dzieci.Sama nie wiem co o tym myslec. Cytat:
Twoje duze,a moje malutkie Ciekawe co ma wplyw na to,ze dzieci sa takie rozne wagowo?[QUOTE=koniakonia;31713899]Hej Dziewczyny ![]() Gosia ja mieszkam pod Poznaniem, ale na takie zakupy większe to do Poznania jeździmy, zresztą normalnie to ja tam pracuję ![]() W Akpolu się okupiłam jak Nina miała przyjść na świat.A kiedy tam pracowałaś? /QUOTE] Skonczylam tam pracowac 1,5 roku temu,przed wyprowadzka do Anglii,a pracowalam przez 2 lata.Moze kiedys sie widzialysmy nawet... ![]() Cytat:
Wspolczuje Cytat:
I pewnie dlatego tak ulewala,bo nie nadazala jesc,za szybkie tempo.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja mam juz fotelik i wozek!Wczoraj w poludnie zamowilam,a dzis rano juz byly! Takie: http://www.ebay.co.uk/itm/3705411365...84.m1439.l2648 http://www.ebay.co.uk/itm/3903682121...84.m1439.l2648
|
|
#1609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i aby było dobrze ![]() ja również brała bym w beżach ![]() ja już zakupiłam sobie taką pościel http://allegro.pl/klups-safari-posci...042049120.html ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1610 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny!!!!!!
Stęskniłam się za wami przez tydzień zdążyłyście tyle naskrobać że głowa mała ![]() A więc po wizycie maleństwo moje waży już 1.300 kg. jest już obrócone główkowo mam nadzieję że nie będzie już kombinować z obracaniem się dupcią w dół. Prawidłowo się rozwija, z macicą wszystko dobrze z szyjką również więc jestem zadowolona po wizycie no ja już 60.5 kg ![]() z Tżtem idziemy po weekendzie zamówić meble, odebrać tapczan , kupić farbę, z rodzicami moimi po łóżeczko, i gniazdko się wije zamieszkam u Niego, wszystko już postanowione rodzice zaakceptowali, powiedzieli że mogę liczyć również na ich pomoc więc bardzo im za to dziękuje Powiedzieli że drzwi mam zawsze otwarte, chyba zrozumieli że potrzebuję również ich wsparcia ![]() Jedynym problemem który występuje to to że drętwieje mi prawa dłoń, i opuszki palców czy któraś z was tak ma? Bardzo denerwujące bo budzę się z opuchniętymi palcami i przez cały dzień czuje mrowienie.. Nogi też zaczynają puchnąć ale daje radę ![]() Co do rozstępów, nie mam nadal, tylko na piersiach się pojawiają zarysy.. Tż smaruje mnie codziennie balsamem z oliwek i nie czuje takiej skóry spiętej, jest delikatna i jędrna jak na napięty brzuch
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-01-19 o 19:55 |
|
|
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
no to aby wam się humorek poprawił
![]() Mówi mąż do żony: - Idź po piwo. - Ależ kochanie może jakieś magiczne słowo? - Hokus pokus czary mary wypier***aj po browary! - W takim razie "Ence Pence" zamiast ci*ki masz dziś ręce... dziewczyny moje dziecię kopie coraz rzadziej za to non stop się rozpycha i przesówa w brzuchu a już w ogóle popołudniu i wieczorem non stop brzuch chodzi
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Porozmawiaj moze z tz o tym, w koncu nosisz w brzuszku nie tylko swoje dziecko ale i jego. Na narty sam ze znajomymi... a Ty w domu za kare, bo w ciazy jestes? ![]() Ja sie niczym nie smaruje, poki co-odpukac- zadnego rozstepu. Cytat:
![]() Tez sie dzis zastanawialam co u anagat, pewnie sie na nas wypiela, bo teraz ma meza przy sobie Dziekuje bardzo wszystkim za mile slowa ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Oj to chyba mu sie ciasno robi, wazne ze sie odzywa
|
||||
|
|
|
#1613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby tak dalej Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Znam to TŻ mi opowiadał
|
||
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos sklepu to na bank się widziałyśmy , bo ja tam parę razy byłam świat jest malusi jak te ubranka naszych Bąbelków.A nie siedziałaś na kasie może? Bo tam pamiętam ładna dziewczyna byla ( w sumie ze zdjęc by mi pasowała na Ciebie ) i miała chyba paznokcie takie ładnie zrobione, może to byłaś Ty ? ![]() Moja tak łapczywie piła z cyca, że wymiotowała tak ,że byłam mokra ja , Ona i wszystko wokół.Straszne to było. A ja dzisiaj miałam dzień rozrywek ( tak się z tż z tego nabijamy,że teraz to moje imprezy są ) , tzn. wycieczka po marketach lubię tak być pod sklep dowieziona i w sumie nie tyle o zakupy chodzi , co o pooglądanie ludzi i świata ![]() Ale kupiłam sobie kosmetyczkę do szpitala ,a tż sobie kupił kremy do twarzy i pod oczy , ja zdziwiona wielce, bo on przeciwnik straszny smarowań twarzy męskich to pytam czemu nigdy nie kupował ? A tż : nie kupowałam , bo byłem młody, a teraz się starzeje ![]() Nikki ale tż dał czadu, chyba mu też jakieś hormony świrują Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-19 o 20:21 |
|
|
|
|
#1615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z jednej strony nie mogę mu wszystkiego zabraniać, po to ma narty żeby chociaż raz w sezonie pojechac na nie. No ale mógł też pomyśleć że mi będzie przykro. Więc chociaż mógł zaproponować że on jedzie w sobotę na narty, ale za to w niedzielę np. gdzieś mnie zabiera. |
|||
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro Was nadrobie, teraz zmykam do mezusia
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ogarnelam troche w szafach, choc nie powinnam ale jak kobieta nie wezmie sie za porzadki, to istny syf sie robi.
![]() Moj maz ma chorobe chomikowania wszystkiego nie wiem po co ![]() Kupuje cos, albo przynosi z pracy i lezy to pare lat w kacie szafy, tylko kurz zbiera, ja bym wywalila dziewczyny pol domu, jakbym mogla...
|
#1619 |
|
Rozeznanie
|
Czytam teraz Cobena Bez skrupułów, mialam tez ochote na millenium ale wszystkie ksiazki byly wypozyczone
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

tzn tz babcia. No i zazdroszcze jej tego listu od Tuska

ja przez swoj czuje sie jak jakas kaleka bo mam ruchy juz sporo ograniczone 

za zdjęcia super wyglądacie laseczki

Łażę w nocy po domu, budzę się z bólem co 2 godziny
i aby było dobrze

Porozmawiaj moze z tz o tym, w koncu nosisz w brzuszku nie tylko swoje dziecko ale i jego. Na narty sam ze znajomymi... a Ty w domu za kare, bo w ciazy jestes?