|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Tak, zrezygnuję. Trochę niezbyt aby sportówka nie miała tego zabezpieczającego pałąka :/
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Serio - chyba podobni są U mnie z kremami było podobnie - sama mu zaproponowałam żeby coś kupił, bo mu się łuszczyła skóra, oczywiście był na nie, bo nie znosi wszelkich "mazideł", w końcu sama mu kupiłam na jakąś okazję bo wiedziałam, że wtedy spróbuje No i teraz twierdzi, że w sumie może być i ta skóra jakaś taka rzeczywiście lepsza, poza tym starzeje się, więc musi coś z tym fantem zrobić.. oczywiście śmieje się![]() no i z moimi wyjściami to samo- teraz to dla mnie wielka impreza pochodzić po sklepach itp. Śmieje się ze mnie że jak gdzieś wychodzimy, jedziemy metrem itp. to się przyglądam ludziom a co ja mam poradzić jak rzadko bywam teraz w tłumach hehe
|
|
|
|
|
#1623 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nauczke po tamtym porodzie, ze tylek bolal jak nie wiem a w szpitalu jedna marna podusia, materace cienkie, ze metale w tylek sie wrzynaly i krzeselka drewniane na ktorych ze swieza rana siedziec sie nie dalo... A przystawianie to tez bylo trudne, bo nie mialam co podlozyc pod malego i nie dosc ze sie zle siedzialo, na jednym posladku, to jeszcze problemy z karmieniem, a na lezaco to juz wogole nie umialam przystawic. Dlatego teraz planuje sie bardziej do tego przylozyc, ale musze miec sie czym wspomoc![]() Ale kochana Ty mozesz nie miec takich problemow jak ja: ja bylam nacieta i peklam, Ty mozesz urodzic bez naciecia Zawsze mozna chyba dokupic i poduszke do karmienia, a na szybko kolo pompowane pod pupe maz Ci moze kupic, wiec jak uwazasz![]() Cytat:
No i super ze ktg ok!Cytat:
No a moze maz chce Ci pomoc i dlatego tak wypytuje o te kremy na rozstepy, moze widzi, ze Ciebie to drazni. Wiesz, ze my czesto wyolbrzymiamy wiele spraw a szczegolnie pod wplywem hormonow. Moze pogadaj z nim na spokojne i powiedz mu o swoich obawach i o tym, ze chcesz zeby bardziej Cie dopieszczal bo nie jest Ci latwo.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguśka pisałam wcześniej, ale nie wiem czy to ja zakręcona nie zauważyłam? Pytałam o ten kocyk milusi czy go prałaś?
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie znosze zwlaszcza teraz w mojej szafie z ubraniami...
![]() ale jeszcze tylko troche ![]()
|
#1626 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
i jakiegoś kuriera z ciastem zamawiam, bo zaśliniłam laptop cały!Cytat:
brzuszek jak piłeczka i nigdzie więcej się nie poszerzyłaś - nie to co ja, mi się wszędzie równomiernie odkłada wszystko. Jeszcze do końca troszkę masz to pewnie podrośnie U Ciebie w brzuszku chłop jak dąb siedzi to co tu chcieć mój prawie taki sam, a jeszcze jaki ja mam tyłek kolosalny Ale za rok o tej porze będzie on tylko wspomnieniem. Tak! Cytat:
Cytat:
No Claudia jakby wyszuła i już nadrabia ale anagat, zariah i jullicza to zaginęły coś ![]() Dzięki! Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mój TŻ też czasami nie pomyśli, że jakimś swoim zachowaniem sprawia wielką przykrość - mniej więcej to samo co Ty teraz ja przechodziłam tydzień temu u mnie skończyło się awanturą, bo ja jestem typ "co w głowie, to na języku" i niby zrozumiał (a przynajmniej tak twierdzi), tylko ciekawe na jak długo. Współczuję Ci Kochana i nie wiem co mam Ci poradzić w tej sytuacji.Cytat:
ja bym chyba z taką nie wytrzymała. Ale skoro wg niej jest coś nie tak to może na prawdę da skierowanie na USG i podejrzysz maluszka chociaż taki z tego plus, bo ja wierzę, że do końca przybędzie tyle ile będzie potrzebować i urodzi się zdrowiutki. Jeszcze jak piszesz, że córa też była mniejsza. Niech ta położna nie kracze.Ja niestety za "Lalką" nie przepadam, ale jakoś znoszę to dzielnie I super zakupy! a kolorek wózka mega wiosenny ![]() Cytat:
Super, że się odezwałaś! I z dobrymi wieściami cieszę się, że z dzidziusiem wszystko ok (imię wybrane?) i z TŻ, i z rodzicami też no i że Ty się dobrze masz, a kg się nie przejmuj, bo nie ma czym mi też troszkę na piersiach powyłaziły rozstępy - nie są widoczne tylko czuć je pod palcami, ale smaruję dzielnie.Co do mrowienia to ja mam tylko jak śpię z rękoma nad głową... W dzień normalnie nie występują. Za to place spuchnięte - od Nowego Roku nie noszę pierścionka zaręczynowego i bardzo mi go brakuje, bo się przyzwyczaiłam. Ciągle myślę, że zgubiłam ![]() Pewnie zanim skończę tego posta to już będzie 10 nowych przede mną
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
edit: coś mi się komp zawiesza i dubluję posty.. sorki!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-19 o 21:41 |
|
|
|
#1630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawde jest swietna, mysle ze ja wykorzystam nie tylko do karmienia A w szpitalu pomyslalam, ze bedzie mi sluzyla i do podkladania pod maluszka i do podkladania dla mnie zamiast jasia, bo ja bez jaśka nie umiem spac Cytat:
![]() A pytanie o kocyk musialam przeoczyc. Nie nie pralam kocyka, bo mi go szkoda, nie wiem jaki sie zrobi po praniu a w sumie kocyk nie ma takiej stycznosci bezposredniej z dzieckiem. Myslalam tez o tym ale chyba nie bede prala. Lezy juz w szafie zapakowany w folie.
|
|
#1631 | ||
|
Rozeznanie
|
Wróciłam ze szkoły rodzenia, ogarnęłam trzy torby próbek, książeczek, ulotek, kuponów, którymi nas tam obdarzyli i was nadrobiłam
![]() Tych próbek to mam tyle, że starczy na pierwsze tygodnie co najmniej!!! a jescze zapowiedzieli się jacyś przedstawiciele jonsona i hippa na któreś zajęcia i pewnie z pustymi rękami nie przyjadą ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kochana nie znosze chomikowania, dla mnie to jakas porazka...jeszcze gdyby tam sprzatal, uzywal ale to lezy i lezy a najgorsze ze nie pozwala wyrzucic chociaz czesto udaje mi sie przegadac do rozsadku zeby jednak to czy tamto wywalic. A moj maz wogole jest fanem elektroniki, on uwielbia siasc i robi sobie cos tam dlubie, potrafi naprawde wiekszosc rzeczy naprawic, ale tyle rzeczy ile on ma, to juz przegiecie. I dzis sie wkurzylam, bo ja nie mam gdzie swoich rzeczy wrzucac a on ma tyle polek i bajzel taki na nich ze nie moge na to patrzec.
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
caludia dawno się nie odzywałaś! super, że wszystko u Ciebie gra! Z TŻ i rodzicami, że tak zmienili nastawienie, widzisz - wszystko się układa oby tak dalej!Nikki ja też myślę, że to może z troski Twój mąż tak wypytuje o te kremy, nie smuć się Kochana, głowa do góry! monika_krk zgodnie z tym co lekarz zalecił - proszę się oszczędzać, inaczej bacik Już miałaś ktg? ja nawet nie wiem do końca jak to badanie wygląda? ile trwa?Trzymam kciuki żeby wszystko było z Wami dobrze
|
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym dziś mnie mąż zdenerwował, bo ciągle wydaje kasę na części a na wyprawkę nie potrafi się zebrać Pokazałam mu własnie komplet łózeczko z 'osprzętem' to miałam wrażenie, że zaraz zapyta "a czy to w ogóle potrzebne". Mama koniecznie chce dorzucić ponad połowę, więc wydatek w ogóle żaden... To rzuci komentarzem, że "nie ma na co mama wydawać", ale jak słyszy, że pomogła mojej siostrze to z kolei komentuje "im to pomaga".
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kocyka tez mi na razie szkoda prać
|
|
|
|
|
#1636 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i może przez to. Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-01-19 o 22:13 |
||||
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też mamusia za Niego wszystko robiła, ale na szczęście jak już wspominałam jest wysoce samodzielny, może dlatego że ja jestem dość leniwa i nie ma wyjścia, jak sam nie zrobi pewnych rzeczy to ja już na bank też nie ![]() kiedyś na forum innym gadamy sobie z dziewczynami , no i jak mowie ,że mi mój tż robi kanapki do pracy, no i ktoraś dziewczyna mówi,że jej też tż robi kanapki,okazało się ,że obydwoje poznaniacy, no to hihihi ,że chlopaki fajne z Poznania, ale jak się okazało ,że i ja i ona mialyśmy takie same kanapki: bułki z salami i sałatą, do tego obydwoje męzowie to Marciny to się uśmiałyśmy jak norki, potem się byl ubaw ,że mamy wspolnego męża itd. ![]() a jeszcze chciałam dodać,że chyba ta wycieczka po marketach to mi na głowe zle działa,bo jak płaciłam kartą to w lidlu zły pin wbiłam, taki nie wiem skąd, w rossmanie na koniec pinu biłam krzyżyk, a w pepco to nie do tego terminal probowałam się wklepać, mega zakręt ze mnie
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)))) a kg się nie martwię, i tak na wakacje wrócę do siebie! muszę a dzidzia będzie mieć sexi mamę jak to tżt mnie pociesza hehe :PImię wybrane - Fabian (kwestia gustu) ale nam z TŻtem się podoba, a to najważniejsze.. wiem że są przezwiska typu Pawian.. ale są gorsze imiona i przezwiska do nich, a na syna będziemy w skrócie mówić fabio
|
|
|
|
|
#1639 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny!
Oczywiście będę się oszczędzać, zapowiedziałam już, że nie idę do pracy... Oczywiście naczytałam się już na necie, że główka dziecka obniża się w 36-37 tc, a ja tu dopiero w 30 jestem, ale lekarz w zasadzie nie panikował jakoś, więc ja też nie będę się stresować dodatkowo, bo wierzę, że będzie dobrze zaplanował mi wizyty co 2 tygodnie w zasadzie, więc będę pod kontrolą![]() Cytat:
Cytat:
Trwało tak ok.20 minut. Położna założyła mi dwa paski na brzuch i do ręki dostałam przycisk, żeby naciskać jak się dzidzia rusza w trakcie. Serduszko stukało i wydruk się robił uderzeń, a oprócz tego to chyba skurcze macicy mierzy, ale tego nie rozkminiłam na wydruku. Muszę na niego zerknąć. |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
czy wszystkie z Was sprawdzają swoją wage z rana ? Przed jedzeniem? i tak liczą te dodatkowe kg ?
|
|
|
|
#1641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się wagą nie przejmuje, to normalne w ciąży a po i tak z niej zejdziemy. Dla chcącego nic trudnego
|
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale imię już inne, no i z innego miasta ![]() To rzeczywiście zakupy Cię oszołomiły ![]() A coś ciekawego było w Pepco? dawno nie byłam - mam tam kawałek, kiedyś robiliśmy tam z tż spacerki, ale teraz to już bym nie dała rady. Kiedyś samochodem trzeba podjechać.. |
|
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważę się przed wizytą u lekarza tylko, potem jesstem ważona w gabinecie.Dziś dostałam wyrównanie pensji za grudzień z ZUS. Niebawem wpłyną pieniądze za resztę zwolnienia (styczeń). I jadę kupić wanienkę, śliczny komplecik na wyjście ze szpitala (idealny), i jakies drobiazgi typu smoczek, wkładki laktacyjne itp. Widzialam dziś ładną beżową wanienkę za 21 zł. Cena uważam taka typowa z allegro.
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i co kilka dni - tak dla orientacji, ale też staram się nie panikować jak widzę wzrost
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli ważysz się po jedzeniu?
|
|
|
|
#1646 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moj tez wyprawka sie nie interesuje, tylko robi oczy jak mu mowie, co trzeba kupic Ale na szczescie nie wtraca sie czy to potrzebne czy nie.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale tak, najlepiej rano na czczo sie wazyc.
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
no ja tak pytam bo ja zawsze sprawdzam rano przed jedzeniem albo w gabinecie po śniadaniu bo ja zawsze mam wizyty rano. I tak mi zapisuje położna w książecze tą różnice bo jak staje na wage wieczorem to mam o wiele wiele więcej
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
i się przeraziłam
|
|
|
|
|
#1648 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
[QUOTE=rybka13;31726036] Gosia na jakiej podstawie polozna stwierdzila, ze dziecko jest za male? Badajac brzuch recznie? ![]() /QUOTE] Wiesz ja sie nie znam,nie mam kwalifikacji.Nie chcialabym tez podwazac jej wiedzy.One studiuja te kilka lat,ta moja ma 20 lat praktyki.Tak recznie bada i mierzy brzuch miara.Ty masz jakies inne badania u poloznej? Cytat:
No pewnie widziec sie moglysmy,ja codzien pracowalam 7 dni w tyg,bo mialam w sumie jakby dwa etaty i czasem caly miesiac bez wolnego.I na kasie siedzialam i obslugiwalam klientow,zmienialismy sie raz tak raz tak.Ta ladna dziewczyna to pewnie kolezanka,bo ja raczej przecietna,ona ladniejsza ale podobna troche,szczupla i blondynka.Bo te paznokcie mi nie pasuja,ja to raczej paznokci zrobionych nie mialam,chyba raz w ciagu tych dwoch lat A tak to tylko odzywka albo lakier bezbarwny.Cytat:
Coreczka to moje pierwsze dziecko,pewnie stad pomylka.Cytat:
Ale mi tam sie podoba i fajnie sie jezdzi,tak lekko.
|
|
#1649 |
|
Rozeznanie
|
Tylko na wizytach u gina co miesiąc
wtedy większa niespodzianka
|
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

A przystawianie to tez bylo trudne, bo nie mialam co podlozyc pod malego i nie dosc ze sie zle siedzialo, na jednym posladku, to jeszcze problemy z karmieniem, a na lezaco to juz wogole nie umialam przystawic. Dlatego teraz planuje sie bardziej do tego przylozyc, ale musze miec sie czym wspomoc

i jakiegoś kuriera z ciastem zamawiam, bo zaśliniłam laptop cały!
brzuszek jak piłeczka i nigdzie więcej się nie poszerzyłaś - nie to co ja, mi się wszędzie równomiernie odkłada wszystko. Jeszcze do końca troszkę masz to pewnie podrośnie
Ale za rok o tej porze będzie on tylko wspomnieniem. Tak!