Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 21:05   #1621
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Przyszla mi dzis tez procz poduszki pod pupe, poduszka do karmienia:
Fiki Miki Gniazdko
http://allegro.pl/show_item.php?item=2042498842
Bardzo polecam
Jest bardzo milusia i dzis juz zamierzam z nia spac.
Chociaz nie wiem czy moj synek mi jej nie zabierze, bo juz mu sie spodobala
Widziałam dziś dokładnie tej firmy poduszkę w sklepie obmacałam ją i potwierdzam - przyjemna. Cena również 41 zł. Była jeszcze taka całkiem sporych rozmiarów a do tego dołączona taka malusieńka. Cena zetawu albo 69 albo 84 zł, nie pamiętam dokładnie.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
I co z tym wozkiem,rezygnujecie?Zest aw super,bardzo mi sie podoba
Tak, zrezygnuję. Trochę niezbyt aby sportówka nie miała tego zabezpieczającego pałąka :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:06   #1622
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj miałam dzień rozrywek ( tak się z tż z tego nabijamy,że teraz to moje imprezy są ) , tzn. wycieczka po marketach
lubię tak być pod sklep dowieziona i w sumie nie tyle o zakupy chodzi , co o pooglądanie ludzi i świata
Ale kupiłam sobie kosmetyczkę do szpitala ,a tż sobie kupił kremy do twarzy i pod oczy , ja zdziwiona wielce, bo on przeciwnik straszny smarowań twarzy męskich to pytam czemu nigdy nie kupował ? A tż : nie kupowałam , bo byłem młody, a teraz się starzeje a tak na serio to ma wory pod oczami i mu się skóra łuszczy, więc niech dba o siebie, bo jak się żona wylaszczy na wakacje to nie będzie do niej pasował
jeju jak czasem piszesz coś o mężu to tak jakbym o swoim słyszała, już nie pierwszy raz Serio - chyba podobni są
U mnie z kremami było podobnie - sama mu zaproponowałam żeby coś kupił, bo mu się łuszczyła skóra, oczywiście był na nie, bo nie znosi wszelkich "mazideł", w końcu sama mu kupiłam na jakąś okazję bo wiedziałam, że wtedy spróbuje No i teraz twierdzi, że w sumie może być i ta skóra jakaś taka rzeczywiście lepsza, poza tym starzeje się, więc musi coś z tym fantem zrobić.. oczywiście śmieje się
no i z moimi wyjściami to samo- teraz to dla mnie wielka impreza pochodzić po sklepach itp. Śmieje się ze mnie że jak gdzieś wychodzimy, jedziemy metrem itp. to się przyglądam ludziom a co ja mam poradzić jak rzadko bywam teraz w tłumach hehe
Stary 2012-01-19, 21:07   #1623
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Aguśkaa kusi mnie by kupić też tą poduszkę do karmienia i pod pupe co Ty, ale cały czas się zastanawiam czy oby w 100% jest mi to potrzebne - i sama nie wiem
Jola kurcze no ciezko mi powiedziec, czy bedzie Ci potrzebne...
Ja mam nauczke po tamtym porodzie, ze tylek bolal jak nie wiem a w szpitalu jedna marna podusia, materace cienkie, ze metale w tylek sie wrzynaly i krzeselka drewniane na ktorych ze swieza rana siedziec sie nie dalo... A przystawianie to tez bylo trudne, bo nie mialam co podlozyc pod malego i nie dosc ze sie zle siedzialo, na jednym posladku, to jeszcze problemy z karmieniem, a na lezaco to juz wogole nie umialam przystawic. Dlatego teraz planuje sie bardziej do tego przylozyc, ale musze miec sie czym wspomoc
Ale kochana Ty mozesz nie miec takich problemow jak ja: ja bylam nacieta i peklam, Ty mozesz urodzic bez naciecia Zawsze mozna chyba dokupic i poduszke do karmienia, a na szybko kolo pompowane pod pupe maz Ci moze kupic, wiec jak uwazasz
Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie od lekarza i ze SR. Niestety lekarz stwierdził, że główka dziecka się obniżyła i mam się oszczędzać... siedzieć w domku w miarę możliwości (na SR mogę chodzić), nie pracować, nie stresować się, nie sprzątać i leżeć 3-4godziny dziennie, pokazać mu się za 2 tygodnie...
będę oczywiście grzecznie przestrzegać zaleceń, więc mam nadzieję, że nie będzie źle...
miałam też dziś pierwszy raz KTG i przynajmniej z nim powiedział, że ok
No to kochana teraz spokojniutko w domku, lez grzecznie ibedzie dobrze No i super ze ktg ok!
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

A ja mam depresje lekką bo chyba mojemu TŻ zaczynają moje przeszkadzać Ostatnio ciągle mi o nich mówi tzn. że do sklepu trzeba się wybrać po jakiś krem, na all nawet przeglądał kremy, kumpli się w pracy pyta czym ich żony się smarowały i czy też mają takie rozstępy. Normalnie irytuje mnie to Przecież specjalnie tego nie robie aby mieć takie rozstępy

A jeszcze mnie ostatnio wkurzył bo jak mówię mu żebyśmy gdzieś wyszli do kina lub do knajpki lub gdziekolwiek to on nie ma czasu jest zmęczony itp. A ostatnio przychodzi i oświadcza mi że w sobotę jedzie na narty ze znajomymi. Oczywiście wszyscy narciarze więc ja jechać nie będę bo co sama gdzieś siedzieć przy herbacie będę?? Oczywiście nie mam nic przeciwko bo chce choć raz pojechać na narty, ale niech tez czasem pomyśli o mnie - przeciez ja i tak już prawie całe dnie w domu spędzam
Oj bidulko, na pewno Ci smutno i przykro No a moze maz chce Ci pomoc i dlatego tak wypytuje o te kremy na rozstepy, moze widzi, ze Ciebie to drazni. Wiesz, ze my czesto wyolbrzymiamy wiele spraw a szczegolnie pod wplywem hormonow. Moze pogadaj z nim na spokojne i powiedz mu o swoich obawach i o tym, ze chcesz zeby bardziej Cie dopieszczal bo nie jest Ci latwo.
Cytat:
Nadrobilam.Ale szalejecie dzisiaj z pisaniem!
Bylam u poloznej.I sie zmartwilam.Obmacala mnie i stwierdzila,ze moje dzieciatko jest za male o 2 tygodnie
Ale dlaczego?Staram sie dobrze odzywiac.Jak bede jesc wiecej to pewnie nic nie da,prawda?Kurcze jakie moga byc przyczyny?Mam wizyte teraz za 3 tyg,tak szybko,zeby sprawdzic jak bedzie sytuacja wygladala,a wtedy pomysli co dalej,moze dodatkowe Usg.Z drugiej strony corka tez byla mniejsza,ale zdrowa,miala 10 pkt,wiec moze poprostu mam tendencje do malych dzieci.Sama nie wiem co o tym myslec.
Małgosiu mysle tak jak konia, byc moze nosisz w sobie drobna dziewczynke po prostu nie kazda z nas rodzi dzieci po 4 kg, nie martw sie zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!!!!!! Stęskniłam się za wami przez tydzień zdążyłyście tyle naskrobać że głowa mała
A więc po wizycie maleństwo moje waży już 1.300 kg. jest już obrócone główkowo mam nadzieję że nie będzie już kombinować z obracaniem się dupcią w dół. Prawidłowo się rozwija, z macicą wszystko dobrze z szyjką również więc jestem zadowolona po wizycie no ja już 60.5 kg czyli równe 15.5 na plusie..
z Tżtem idziemy po weekendzie zamówić meble, odebrać tapczan , kupić farbę, z rodzicami moimi po łóżeczko, i gniazdko się wije zamieszkam u Niego, wszystko już postanowione rodzice zaakceptowali, powiedzieli że mogę liczyć również na ich pomoc więc bardzo im za to dziękuje Powiedzieli że drzwi mam zawsze otwarte, chyba zrozumieli że potrzebuję również ich wsparcia

Jedynym problemem który występuje to to że drętwieje mi prawa dłoń, i opuszki palców czy któraś z was tak ma? Bardzo denerwujące bo budzę się z opuchniętymi palcami i przez cały dzień czuje mrowienie.. Nogi też zaczynają puchnąć ale daje radę
Co do rozstępów, nie mam nadal, tylko na piersiach się pojawiają zarysy.. Tż smaruje mnie codziennie balsamem z oliwek i nie czuje takiej skóry spiętej, jest delikatna i jędrna jak na napięty brzuch
No to dobrze ze wszystko u Was w porzadku
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
no to aby wam się humorek poprawił

Mówi mąż do żony:
- Idź po piwo.
- Ależ kochanie może jakieś magiczne słowo?
- Hokus pokus czary mary wypier***aj po browary!
- W takim razie "Ence Pence" zamiast ci*ki masz dziś ręce...

Cytat:
,a tż sobie kupił kremy do twarzy i pod oczy , ja zdziwiona wielce, bo on przeciwnik straszny smarowań twarzy męskich to pytam czemu nigdy nie kupował ? A tż : nie kupowałam , bo byłem młody, a teraz się starzeje a tak na serio to ma wory pod oczami i mu się skóra łuszczy, więc niech dba o siebie, bo jak się żona wylaszczy na wakacje to nie będzie do niej pasował
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:08   #1624
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, ogarnelam troche w szafach, choc nie powinnam ale jak kobieta nie wezmie sie za porzadki, to istny syf sie robi.
Moj maz ma chorobe chomikowania wszystkiego nie wiem po co
Kupuje cos, albo przynosi z pracy i lezy to pare lat w kacie szafy, tylko kurz zbiera, ja bym wywalila dziewczyny pol domu, jakbym mogla...
Ooo lubię sprzątać w szafach
Aguśka pisałam wcześniej, ale nie wiem czy to ja zakręcona nie zauważyłam? Pytałam o ten kocyk milusi czy go prałaś?
Stary 2012-01-19, 21:13   #1625
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
a ja nie znosze zwlaszcza teraz w mojej szafie z ubraniami...
ale jeszcze tylko troche
Stary 2012-01-19, 21:14   #1626
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
evvia piękne foteczki! To Twojego maila dopiero zauważyłam..
Dziękuję i jakiegoś kuriera z ciastem zamawiam, bo zaśliniłam laptop cały!

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
evvcia i cytrynka bardzo ladne macie te brzuszki i takie duuze podobaja mi sie, moj juz chyba taki nie bedzie, wrzucilam sie i ja dla porownania, wy takie mialyscie pewnie na polmetku
Ty to szprycha jesteś brzuszek jak piłeczka i nigdzie więcej się nie poszerzyłaś - nie to co ja, mi się wszędzie równomiernie odkłada wszystko. Jeszcze do końca troszkę masz to pewnie podrośnie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
evvcia ładnie wyglądasz
U Ciebie w brzuszku chłop jak dąb siedzi to co tu chcieć mój prawie taki sam, a jeszcze jaki ja mam tyłek kolosalny Ale za rok o tej porze będzie on tylko wspomnieniem. Tak!

Cytat:
evvcia a Ty ciagle jestes taka szczuplusia, urocza mamusia z Ciebie
piekny brzus.
Ty to mnie kochana zawsze pocieszysz

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
evcia wspominałaś o Lalce...hmmm bardzo mi się podobała ta książka..ale nie przypuszczałam,że na studiach jeszcze ją się raz przerabia?..

swoją drogą,ciekawe co tam u anagat i claudii... Dawno już się nie odzywały...
Niestety na polonistyce wszystkie te książki omawia się jeszcze raz i pod zupełnie innym kątem niż jest to wykładane w szkole.
No Claudia jakby wyszuła i już nadrabia ale anagat, zariah i jullicza to zaginęły coś

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
evvcia, cytrynka, rybka super brzuszki no i śliczne z was mamusie
Dzięki!

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Dobre mi te spodnie, teraz tż pojechał do mamusi żeby mi skróciła je bo jak zawsze mi są za długie
o komu dobrze! zazdraszczam!

Cytat:
Rybka, Cytrynka, Evcia śliczne brzuszki i piękne z Was mamusie
W ogóle wszystkie mamusie piękne i ich brzuszki też
W końcu zajrzałam na meila i pooglądałam fotki
Dziewczyny czym Wy się smarujecie bo u Was w ogóle rozstępów nie widzę.

A ja mam depresje lekką bo chyba mojemu TŻ zaczynają moje przeszkadzać Ostatnio ciągle mi o nich mówi tzn. że do sklepu trzeba się wybrać po jakiś krem, na all nawet przeglądał kremy, kumpli się w pracy pyta czym ich żony się smarowały i czy też mają takie rozstępy. Normalnie irytuje mnie to Przecież specjalnie tego nie robie aby mieć takie rozstępy

A jeszcze mnie ostatnio wkurzył bo jak mówię mu żebyśmy gdzieś wyszli do kina lub do knajpki lub gdziekolwiek to on nie ma czasu jest zmęczony itp. A ostatnio przychodzi i oświadcza mi że w sobotę jedzie na narty ze znajomymi. Oczywiście wszyscy narciarze więc ja jechać nie będę bo co sama gdzieś siedzieć przy herbacie będę?? Oczywiście nie mam nic przeciwko bo chce choć raz pojechać na narty, ale niech tez czasem pomyśli o mnie - przeciez ja i tak już prawie całe dnie w domu spędzam
Dzięki Nikii
a mój TŻ też czasami nie pomyśli, że jakimś swoim zachowaniem sprawia wielką przykrość - mniej więcej to samo co Ty teraz ja przechodziłam tydzień temu u mnie skończyło się awanturą, bo ja jestem typ "co w głowie, to na języku" i niby zrozumiał (a przynajmniej tak twierdzi), tylko ciekawe na jak długo. Współczuję Ci Kochana i nie wiem co mam Ci poradzić w tej sytuacji.

Cytat:
Nadrobilam.Ale szalejecie dzisiaj z pisaniem!
Bylam u poloznej.I sie zmartwilam.Obmacala mnie i stwierdzila,ze moje dzieciatko jest za male o 2 tygodnie
Ale dlaczego?Staram sie dobrze odzywiac.Jak bede jesc wiecej to pewnie nic nie da,prawda?Kurcze jakie moga byc przyczyny?Mam wizyte teraz za 3 tyg,tak szybko,zeby sprawdzic jak bedzie sytuacja wygladala,a wtedy pomysli co dalej,moze dodatkowe Usg.Z drugiej strony corka tez byla mniejsza,ale zdrowa,miala 10 pkt,wiec moze poprostu mam tendencje do malych dzieci.Sama nie wiem co o tym myslec.

O fajna ksiazka,lubie takie klimaty.

A ja mam juz fotelik i wozek!Wczoraj w poludnie zamowilam,a dzis rano juz byly!

Takie:
http://www.ebay.co.uk/itm/3705411365...84.m1439.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/3903682121...84.m1439.l2648
Te położne w UK to w ogóle są jakieś dziwne z tego co piszecie ja bym chyba z taką nie wytrzymała. Ale skoro wg niej jest coś nie tak to może na prawdę da skierowanie na USG i podejrzysz maluszka chociaż taki z tego plus, bo ja wierzę, że do końca przybędzie tyle ile będzie potrzebować i urodzi się zdrowiutki. Jeszcze jak piszesz, że córa też była mniejsza. Niech ta położna nie kracze.

Ja niestety za "Lalką" nie przepadam, ale jakoś znoszę to dzielnie
I super zakupy! a kolorek wózka mega wiosenny

Cytat:
Witajcie dziewczyny!!!!!! Stęskniłam się za wami przez tydzień zdążyłyście tyle naskrobać że głowa mała
A więc po wizycie maleństwo moje waży już 1.300 kg. jest już obrócone główkowo mam nadzieję że nie będzie już kombinować z obracaniem się dupcią w dół. Prawidłowo się rozwija, z macicą wszystko dobrze z szyjką również więc jestem zadowolona po wizycie no ja już 60.5 kg czyli równe 15.5 na plusie..
z Tżtem idziemy po weekendzie zamówić meble, odebrać tapczan , kupić farbę, z rodzicami moimi po łóżeczko, i gniazdko się wije zamieszkam u Niego, wszystko już postanowione rodzice zaakceptowali, powiedzieli że mogę liczyć również na ich pomoc więc bardzo im za to dziękuje Powiedzieli że drzwi mam zawsze otwarte, chyba zrozumieli że potrzebuję również ich wsparcia

Jedynym problemem który występuje to to że drętwieje mi prawa dłoń, i opuszki palców czy któraś z was tak ma? Bardzo denerwujące bo budzę się z opuchniętymi palcami i przez cały dzień czuje mrowienie.. Nogi też zaczynają puchnąć ale daje radę
Co do rozstępów, nie mam nadal, tylko na piersiach się pojawiają zarysy.. Tż smaruje mnie codziennie balsamem z oliwek i nie czuje takiej skóry spiętej, jest delikatna i jędrna jak na napięty brzuch
No dobry wieczór Super, że się odezwałaś! I z dobrymi wieściami cieszę się, że z dzidziusiem wszystko ok (imię wybrane?) i z TŻ, i z rodzicami też no i że Ty się dobrze masz, a kg się nie przejmuj, bo nie ma czym mi też troszkę na piersiach powyłaziły rozstępy - nie są widoczne tylko czuć je pod palcami, ale smaruję dzielnie.
Co do mrowienia to ja mam tylko jak śpię z rękoma nad głową... W dzień normalnie nie występują. Za to place spuchnięte - od Nowego Roku nie noszę pierścionka zaręczynowego i bardzo mi go brakuje, bo się przyzwyczaiłam. Ciągle myślę, że zgubiłam

Pewnie zanim skończę tego posta to już będzie 10 nowych przede mną

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:15   #1627
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, ogarnelam troche w szafach, choc nie powinnam ale jak kobieta nie wezmie sie za porzadki, to istny syf sie robi.
Moj maz ma chorobe chomikowania wszystkiego nie wiem po co
Kupuje cos, albo przynosi z pracy i lezy to pare lat w kacie szafy, tylko kurz zbiera, ja bym wywalila dziewczyny pol domu, jakbym mogla...
Co jakiś czas robię takie porządki. Najlepszą okazją do tego sa wszelkie remonty itp. Ale co jakis czas trzeba. To są tylko rzeczy/przedmioty, w dodatku nieużywane. Więc jeśli leżą i zbierają kurz kilka lat to w najbliższym czasie na pewno się nie przydadzą.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-19, 21:16   #1628
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Ja mam nauczke po tamtym porodzie, ze tylek bolal jak nie wiem a w szpitalu jedna marna podusia, materace cienkie, ze metale w tylek sie wrzynaly i krzeselka drewniane na ktorych ze swieza rana siedziec sie nie dalo... A przystawianie to tez bylo trudne, bo nie mialam co podlozyc pod malego i nie dosc ze sie zle siedzialo, na jednym posladku, to jeszcze problemy z karmieniem, a na lezaco to juz wogole nie umialam przystawic. Dlatego teraz planuje sie bardziej do tego przylozyc, ale musze miec sie czym wspomoc
Ale kochana Ty mozesz nie miec takich problemow jak ja: ja bylam nacieta i peklam, Ty mozesz urodzic bez naciecia Zawsze mozna chyba dokupic i poduszke do karmienia, a na szybko kolo pompowane pod pupe maz Ci moze kupic, wiec jak uwazasz
no w sumie racja, zawsze mi może dokupić jak będzie trzeba - no cóż zobaczymy

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:16   #1629
lena_mi
Zakorzenienie

edit: coś mi się komp zawiesza i dubluję posty.. sorki!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-19 o 21:41
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:19   #1630
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Widziałam dziś dokładnie tej firmy poduszkę w sklepie obmacałam ją i potwierdzam - przyjemna. Cena również 41 zł. Była jeszcze taka całkiem sporych rozmiarów a do tego dołączona taka malusieńka. Cena zetawu albo 69 albo 84 zł, nie pamiętam dokładnie.
Wlasnie sie o ta podusie opieram
Naprawde jest swietna, mysle ze ja wykorzystam nie tylko do karmienia
A w szpitalu pomyslalam, ze bedzie mi sluzyla i do podkladania pod maluszka i do podkladania dla mnie zamiast jasia, bo ja bez jaśka nie umiem spac
Cytat:
Aguśka pisałam wcześniej, ale nie wiem czy to ja zakręcona nie zauważyłam? Pytałam o ten kocyk milusi czy go prałaś?
ja uwielbiam to robic, a teraz cierpie bo nie moge za bardzo sie przemeczac i nie mam juz sil, ale jeszcze troche.
A pytanie o kocyk musialam przeoczyc.
Nie nie pralam kocyka, bo mi go szkoda, nie wiem jaki sie zrobi po praniu a w sumie kocyk nie ma takiej stycznosci bezposredniej z dzieckiem. Myslalam tez o tym ale chyba nie bede prala. Lezy juz w szafie zapakowany w folie.
SZYMONEK

Stary 2012-01-19, 21:19   #1631
karo_z
Rozeznanie

Wróciłam ze szkoły rodzenia, ogarnęłam trzy torby próbek, książeczek, ulotek, kuponów, którymi nas tam obdarzyli i was nadrobiłam
Tych próbek to mam tyle, że starczy na pierwsze tygodnie co najmniej!!! a jescze zapowiedzieli się jacyś przedstawiciele jonsona i hippa na któreś zajęcia i pewnie z pustymi rękami nie przyjadą

Cytat:

Super, że wszystko dobrze z dzidzią i że dobrze się czujecie...takich drętwień nie doświadczam, więc nie pomogę...

Cytat:

Mówi mąż do żony:
- Idź po piwo.

dziewczyny moje dziecię kopie coraz rzadziej za to non stop się rozpycha i przesówa w brzuchu takie dziwne uczucie a już w ogóle popołudniu i wieczorem non stop brzuch chodzi

Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:25   #1632
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Co jakiś czas robię takie porządki. Najlepszą okazją do tego sa wszelkie remonty itp. Ale co jakis czas trzeba. To są tylko rzeczy/przedmioty, w dodatku nieużywane. Więc jeśli leżą i zbierają kurz kilka lat to w najbliższym czasie na pewno się nie przydadzą.
Ja tez co jakis czas, tak bardziej zaglebiam sie wlasnie na swieta czyli w sumie 2 razy w roku. Albo jak mi cos spada na glowe, to wtedy tak jak dzis rowniez.
Ja kochana nie znosze chomikowania, dla mnie to jakas porazka...jeszcze gdyby tam sprzatal, uzywal ale to lezy i lezy a najgorsze ze nie pozwala wyrzucic chociaz czesto udaje mi sie przegadac do rozsadku zeby jednak to czy tamto wywalic.
A moj maz wogole jest fanem elektroniki, on uwielbia siasc i robi sobie cos tam dlubie, potrafi naprawde wiekszosc rzeczy naprawic, ale tyle rzeczy ile on ma, to juz przegiecie. I dzis sie wkurzylam, bo ja nie mam gdzie swoich rzeczy wrzucac a on ma tyle polek i bajzel taki na nich ze nie moge na to patrzec.
SZYMONEK

Stary 2012-01-19, 21:35   #1633
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
poczęstuję, jak najbardziej. Nie wiem co z taką ilością ciasta zrobić, dobrze, że w weekend widzimy sie z teśćmi to ich poczęstuję.

caludia dawno się nie odzywałaś! super, że wszystko u Ciebie gra! Z TŻ i rodzicami, że tak zmienili nastawienie, widzisz - wszystko się układa oby tak dalej!

Nikki ja też myślę, że to może z troski Twój mąż tak wypytuje o te kremy, nie smuć się Kochana, głowa do góry!

monika_krk zgodnie z tym co lekarz zalecił - proszę się oszczędzać, inaczej bacik Już miałaś ktg? ja nawet nie wiem do końca jak to badanie wygląda? ile trwa?
Trzymam kciuki żeby wszystko było z Wami dobrze
Stary 2012-01-19, 21:35   #1634
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez co jakis czas, tak bardziej zaglebiam sie wlasnie na swieta czyli w sumie 2 razy w roku. Albo jak mi cos spada na glowe, to wtedy tak jak dzis rowniez.
Ja kochana nie znosze chomikowania, dla mnie to jakas porazka...jeszcze gdyby tam sprzatal, uzywal ale to lezy i lezy a najgorsze ze nie pozwala wyrzucic chociaz czesto udaje mi sie przegadac do rozsadku zeby jednak to czy tamto wywalic.
A moj maz wogole jest fanem elektroniki, on uwielbia siasc i robi sobie cos tam dlubie, potrafi naprawde wiekszosc rzeczy naprawic, ale tyle rzeczy ile on ma, to juz przegiecie. I dzis sie wkurzylam, bo ja nie mam gdzie swoich rzeczy wrzucac a on ma tyle polek i bajzel taki na nich ze nie moge na to patrzec.
to tak jak moj sprowadza ciągle części do syrenki :/ Leżą potem tygodniami gdzieś w kącie na podłodze. Ja tego nie ruszam bo nie dość, że brudne od smarów to zazwyczaj ciężkie.
Poza tym dziś mnie mąż zdenerwował, bo ciągle wydaje kasę na części a na wyprawkę nie potrafi się zebrać Pokazałam mu własnie komplet łózeczko z 'osprzętem' to miałam wrażenie, że zaraz zapyta "a czy to w ogóle potrzebne". Mama koniecznie chce dorzucić ponad połowę, więc wydatek w ogóle żaden... To rzuci komentarzem, że "nie ma na co mama wydawać", ale jak słyszy, że pomogła mojej siostrze to z kolei komentuje "im to pomaga".

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-19, 21:40   #1635
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie sie o ta podusie opieram
Naprawde jest swietna, mysle ze ja wykorzystam nie tylko do karmienia
A w szpitalu pomyslalam, ze bedzie mi sluzyla i do podkladania pod maluszka i do podkladania dla mnie zamiast jasia, bo ja bez jaśka nie umiem spac

ja uwielbiam to robic, a teraz cierpie bo nie moge za bardzo sie przemeczac i nie mam juz sil, ale jeszcze troche.
A pytanie o kocyk musialam przeoczyc.
Nie nie pralam kocyka, bo mi go szkoda, nie wiem jaki sie zrobi po praniu a w sumie kocyk nie ma takiej stycznosci bezposredniej z dzieckiem. Myslalam tez o tym ale chyba nie bede prala. Lezy juz w szafie zapakowany w folie.
a tak, teraz to już ciężej cokolwiek robić. mnie dziś od stania w kuchni plecory już bolą.
A kocyka tez mi na razie szkoda prać
Stary 2012-01-19, 21:53   #1636
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

Oj bidulko, na pewno Ci smutno i przykro No a moze maz chce Ci pomoc i dlatego tak wypytuje o te kremy na rozstepy, moze widzi, ze Ciebie to drazni. Wiesz, ze my czesto wyolbrzymiamy wiele spraw a szczegolnie pod wplywem hormonow. Moze pogadaj z nim na spokojne i powiedz mu o swoich obawach i o tym, ze chcesz zeby bardziej Cie dopieszczal bo nie jest Ci latwo.
Cytat:

Nikki ja też myślę, że to może z troski Twój mąż tak wypytuje o te kremy, nie smuć się Kochana, głowa do góry!
Fakt może i macie racje że to z troski, ale wkurzyło mnie to że za moimi plecami to robi a ja dowiaduję się na końcu. To nie jest coś takiego jak "Zapytam się kumpla co stosowała jego żona na rozstępy może Tobie też pomoże" tylko bardziej " rozmawiałem dziś z X o tych Twoich rozstępach i on mówił że jego żona stosowała to i to" Wiem może i wyolbrzymiam problem. Bo ostatnio jakiś taki nie czuły się zrobił i może przez to.
Cytat:
Dzięki Nikii
a mój TŻ też czasami nie pomyśli, że jakimś swoim zachowaniem sprawia wielką przykrość - mniej więcej to samo co Ty teraz ja przechodziłam tydzień temu u mnie skończyło się awanturą, bo ja jestem typ "co w głowie, to na języku" i niby zrozumiał (a przynajmniej tak twierdzi), tylko ciekawe na jak długo. Współczuję Ci Kochana i nie wiem co mam Ci poradzić w tej sytuacji.
U mnie krzyki nic nie dają bo mam pyskatego męża

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Wróciłam ze szkoły rodzenia, ogarnęłam trzy torby próbek, książeczek, ulotek, kuponów, którymi nas tam obdarzyli i was nadrobiłam
Tych próbek to mam tyle, że starczy na pierwsze tygodnie co najmniej!!! a jescze zapowiedzieli się jacyś przedstawiciele jonsona i hippa na któreś zajęcia i pewnie z pustymi rękami nie przyjadą

Super, że wszystko dobrze z dzidzią i że dobrze się czujecie...takich drętwień nie doświadczam, więc nie pomogę...

Za niedługo sklep będziesz mogła otworzyć no ale dobrze że masz tyle próbek przynajmniej nie musisz kupowac

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-01-19 o 22:13
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:09   #1637
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
jeju jak czasem piszesz coś o mężu to tak jakbym o swoim słyszała, już nie pierwszy raz Serio - chyba podobni są
U mnie z kremami było podobnie - sama mu zaproponowałam żeby coś kupił, bo mu się łuszczyła skóra, oczywiście był na nie, bo nie znosi wszelkich "mazideł", w końcu sama mu kupiłam na jakąś okazję bo wiedziałam, że wtedy spróbuje No i teraz twierdzi, że w sumie może być i ta skóra jakaś taka rzeczywiście lepsza, poza tym starzeje się, więc musi coś z tym fantem zrobić.. oczywiście śmieje się
no i z moimi wyjściami to samo- teraz to dla mnie wielka impreza pochodzić po sklepach itp. Śmieje się ze mnie że jak gdzieś wychodzimy, jedziemy metrem itp. to się przyglądam ludziom a co ja mam poradzić jak rzadko bywam teraz w tłumach hehe
heheheh, to Ci jeszcze powiem,że też mój też jest jedynakiem i też mamusia za Niego wszystko robiła, ale na szczęście jak już wspominałam jest wysoce samodzielny, może dlatego że ja jestem dość leniwa i nie ma wyjścia, jak sam nie zrobi pewnych rzeczy to ja już na bank też nie

kiedyś na forum innym gadamy sobie z dziewczynami , no i jak mowie ,że mi mój tż robi kanapki do pracy, no i ktoraś dziewczyna mówi,że jej też tż robi kanapki,okazało się ,że obydwoje poznaniacy, no to hihihi ,że chlopaki fajne z Poznania, ale jak się okazało ,że i ja i ona mialyśmy takie same kanapki: bułki z salami i sałatą, do tego obydwoje męzowie to Marciny to się uśmiałyśmy jak norki, potem się byl ubaw ,że mamy wspolnego męża itd.

a jeszcze chciałam dodać,że chyba ta wycieczka po marketach to mi na głowe zle działa,bo jak płaciłam kartą to w lidlu zły pin wbiłam, taki nie wiem skąd, w rossmanie na koniec pinu biłam krzyżyk, a w pepco to nie do tego terminal probowałam się wklepać, mega zakręt ze mnie
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:33   #1638
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:

Ty to szprycha jesteś brzuszek jak piłeczka i nigdzie więcej się nie poszerzyłaś - nie to co ja, mi się wszędzie równomiernie odkłada wszystko. Jeszcze do końca troszkę masz to pewnie podrośnie

U Ciebie w brzuszku chłop jak dąb siedzi to co tu chcieć mój prawie taki sam, a jeszcze jaki ja mam tyłek kolosalny Ale za rok o tej porze będzie on tylko wspomnieniem. Tak!

Ty to mnie kochana zawsze pocieszysz

Niestety na polonistyce wszystkie te książki omawia się jeszcze raz i pod zupełnie innym kątem niż jest to wykładane w szkole.
No Claudia jakby wyszuła i już nadrabia ale anagat, zariah i jullicza to zaginęły coś

Dzięki!

o komu dobrze! zazdraszczam!

Dzięki Nikii

Te położne w UK to w ogóle są jakieś dziwne z tego co piszecie ja bym chyba z taką nie wytrzymała. Ale skoro wg niej jest coś nie tak to może na prawdę da skierowanie na USG i podejrzysz maluszka chociaż taki z tego plus, bo ja wierzę, że do końca przybędzie tyle ile będzie potrzebować i urodzi się zdrowiutki. Jeszcze jak piszesz, że córa też była mniejsza. Niech ta położna nie kracze.

No dobry wieczór Super, że się odezwałaś! I z dobrymi wieściami cieszę się, że z dzidziusiem wszystko ok (imię wybrane?) i z TŻ, i z rodzicami też no i że Ty się dobrze masz, a kg się nie przejmuj, bo nie ma czym mi też troszkę na piersiach powyłaziły rozstępy - nie są widoczne tylko czuć je pod palcami, ale smaruję dzielnie.
Co do mrowienia to ja mam tylko jak śpię z rękoma nad głową... W dzień normalnie nie występują. Za to place spuchnięte - od Nowego Roku nie noszę pierścionka zaręczynowego i bardzo mi go brakuje, bo się przyzwyczaiłam. Ciągle myślę, że zgubiłam

Pewnie zanim skończę tego posta to już będzie 10 nowych przede mną
się melduję )))) a kg się nie martwię, i tak na wakacje wrócę do siebie! muszę a dzidzia będzie mieć sexi mamę jak to tżt mnie pociesza hehe :P
Imię wybrane - Fabian (kwestia gustu) ale nam z TŻtem się podoba, a to najważniejsze.. wiem że są przezwiska typu Pawian.. ale są gorsze imiona i przezwiska do nich, a na syna będziemy w skrócie mówić fabio

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:34   #1639
monika_krk
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny!
Oczywiście będę się oszczędzać, zapowiedziałam już, że nie idę do pracy... Oczywiście naczytałam się już na necie, że główka dziecka obniża się w 36-37 tc, a ja tu dopiero w 30 jestem, ale lekarz w zasadzie nie panikował jakoś, więc ja też nie będę się stresować dodatkowo, bo wierzę, że będzie dobrze zaplanował mi wizyty co 2 tygodnie w zasadzie, więc będę pod kontrolą

Cytat:

z nartami to nie ma nic dziwnego, że chce jechać na jeden dzień, ale z tymi rozstępami to bym się wkurzyła też jakby usłyszała, że się kolegów w takim temacie doradza ja się smaruję rano mustelą, a wieczorem oliwką, a oprócz tego codziennie piling z masażem szczotką... na razie nie mam nic nowego, choć genetycznie skłonność mam (mam z okresu dojrzewania stare) i wiem, że mogą mi się pojawić nowe, dlatego robię co mogę...

Cytat:

No to kochana teraz spokojniutko w domku, lez grzecznie ibedzie dobrze No i super ze ktg ok!
Położna na SR też na mówiła o tych kręgach, ale ja widziałam w sklepie 10 min od domu za cenę jak na allegro, więc chyba po prostu jak będę czuła zapotrzebowanie to poproszę mamę albo męża, żeby mi skoczyli i kupili...

Cytat:
monika_krk zgodnie z tym co lekarz zalecił - proszę się oszczędzać, inaczej bacik Już miałaś ktg? ja nawet nie wiem do końca jak to badanie wygląda? ile trwa?
Trzymam kciuki żeby wszystko było z Wami dobrze
Trwało tak ok.20 minut. Położna założyła mi dwa paski na brzuch i do ręki dostałam przycisk, żeby naciskać jak się dzidzia rusza w trakcie. Serduszko stukało i wydruk się robił uderzeń, a oprócz tego to chyba skurcze macicy mierzy, ale tego nie rozkminiłam na wydruku. Muszę na niego zerknąć.
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:40   #1640
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

czy wszystkie z Was sprawdzają swoją wage z rana ? Przed jedzeniem? i tak liczą te dodatkowe kg ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-19, 22:52   #1641
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
czy wszystkie z Was sprawdzają swoją wage z rana ? Przed jedzeniem? i tak liczą te dodatkowe kg ?
Ja nie ja się wagą nie przejmuje, to normalne w ciąży a po i tak z niej zejdziemy. Dla chcącego nic trudnego

Fabianek
Stary 2012-01-19, 22:54   #1642
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
heheheh, to Ci jeszcze powiem,że też mój też jest jedynakiem i też mamusia za Niego wszystko robiła, ale na szczęście jak już wspominałam jest wysoce samodzielny, może dlatego że ja jestem dość leniwa i nie ma wyjścia, jak sam nie zrobi pewnych rzeczy to ja już na bank też nie

kiedyś na forum innym gadamy sobie z dziewczynami , no i jak mowie ,że mi mój tż robi kanapki do pracy, no i ktoraś dziewczyna mówi,że jej też tż robi kanapki,okazało się ,że obydwoje poznaniacy, no to hihihi ,że chlopaki fajne z Poznania, ale jak się okazało ,że i ja i ona mialyśmy takie same kanapki: bułki z salami i sałatą, do tego obydwoje męzowie to Marciny to się uśmiałyśmy jak norki, potem się byl ubaw ,że mamy wspolnego męża itd.

a jeszcze chciałam dodać,że chyba ta wycieczka po marketach to mi na głowe zle działa,bo jak płaciłam kartą to w lidlu zły pin wbiłam, taki nie wiem skąd, w rossmanie na koniec pinu biłam krzyżyk, a w pepco to nie do tego terminal probowałam się wklepać, mega zakręt ze mnie
mój tez mi robi kanapki do pracy!
Ale imię już inne, no i z innego miasta

To rzeczywiście zakupy Cię oszołomiły
A coś ciekawego było w Pepco? dawno nie byłam - mam tam kawałek, kiedyś robiliśmy tam z tż spacerki, ale teraz to już bym nie dała rady.
Kiedyś samochodem trzeba podjechać..
Stary 2012-01-19, 22:55   #1643
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na wagę przestałam już wchodzić Ważę się przed wizytą u lekarza tylko, potem jesstem ważona w gabinecie.

Dziś dostałam wyrównanie pensji za grudzień z ZUS. Niebawem wpłyną pieniądze za resztę zwolnienia (styczeń). I jadę kupić wanienkę, śliczny komplecik na wyjście ze szpitala (idealny), i jakies drobiazgi typu smoczek, wkładki laktacyjne itp. Widzialam dziś ładną beżową wanienkę za 21 zł. Cena uważam taka typowa z allegro.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-19, 22:57   #1644
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
ja sprawdzam po siusiu i po tym drugim jak da radę zrobić
i co kilka dni - tak dla orientacji, ale też staram się nie panikować jak widzę wzrost
Stary 2012-01-19, 22:57   #1645
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Ja nie ja się wagą nie przejmuje, to normalne w ciąży a po i tak z niej zejdziemy. Dla chcącego nic trudnego
Czyli ważysz się po jedzeniu?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-19, 22:59   #1646
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
to tak jak moj sprowadza ciągle części do syrenki :/ Leżą potem tygodniami gdzieś w kącie na podłodze. Ja tego nie ruszam bo nie dość, że brudne od smarów to zazwyczaj ciężkie.
Poza tym dziś mnie mąż zdenerwował, bo ciągle wydaje kasę na części a na wyprawkę nie potrafi się zebrać Pokazałam mu własnie komplet łózeczko z 'osprzętem' to miałam wrażenie, że zaraz zapyta "a czy to w ogóle potrzebne". Mama koniecznie chce dorzucić ponad połowę, więc wydatek w ogóle żaden... To rzuci komentarzem, że "nie ma na co mama wydawać", ale jak słyszy, że pomogła mojej siostrze to z kolei komentuje "im to pomaga".
No to znamy temat. Moj wprawdzie nie czesci do auta ale czesci rozne male malusienkie, ktore co otwieram szafe, to wylatuja i jak odkurzam tonie raz mu wciagne bo taki bajzel, a ja musze w szynach poodkurzac Co innego gdyby mial porzadek w tych rzeczach i tez za kazdym razem po "zabawie" w naprawianie sprzatal jak nalezy przedpokoj. To nie zostawia na srodku jedna skrzynke, druga, a ja tez dzwignac tego nie mam sily. Chociaz teraz bardziej sie pilnuje, bo mam pretekst ze musi sprzatac bo maly cos wezmie i zrobi sobie krzywde, wiec sprzata, ale na zasadzie wrzucenia a nie poukladania.
A moj tez wyprawka sie nie interesuje, tylko robi oczy jak mu mowie, co trzeba kupic Ale na szczescie nie wtraca sie czy to potrzebne czy nie.

Cytat:
Fakt może i macie racje że to z troski, ale wkurzyło mnie to że za moimi plecami to robi a ja dowiaduję się na końcu. To nie jest coś takiego jak "Zapytam się kumpla co stosowała jego żona na rozstępy może Tobie też pomoże" tylko bardziej " rozmawiałem dziś z X o tych Twoich rozstępach i on mówił że jego żona stosowała to i to" Wiem może i wyolbrzymiam problem. Bo ostatnio jakiś taki nie czuły się zrobił i może przez to.
A wiesz co,bo faceci inaczej pewne rzeczy przekazuja, inaczej tez rozmawiaja i my pewnie bysmy w ten sposob powiedzialy, a oni inaczej a my juz sobie myslimy swoje. Ja wiem jedno,nauczylam sie tego bedac z moim mezem 12 lat w sumie. Im trzeba bezposrednio, pytac sie i rozmawiac z nimi wprost, bo oni nie domyslni sa wogole.
Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość

Położna na SR też na mówiła o tych kręgach, ale ja widziałam w sklepie 10 min od domu za cenę jak na allegro, więc chyba po prostu jak będę czuła zapotrzebowanie to poproszę mamę albo męża, żeby mi skoczyli i kupili....
Pewnie ze tak, jesli masz w poblizu taki sklep
Cytat:
Ja wogole waze sie raz w m-cu
Ale tak, najlepiej rano na czczo sie wazyc.
SZYMONEK

Stary 2012-01-19, 23:02   #1647
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

no ja tak pytam bo ja zawsze sprawdzam rano przed jedzeniem albo w gabinecie po śniadaniu bo ja zawsze mam wizyty rano. I tak mi zapisuje położna w książecze tą różnice bo jak staje na wage wieczorem to mam o wiele wiele więcej

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:

Ja wogole waze sie raz w m-cu
Ale tak, najlepiej rano na czczo sie wazyc.
no ja tak samo co 3tygodnie, ale teraz chciałam sprawdzić z ciekawości i się przeraziłam

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-19, 23:03   #1648
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Mówi mąż do żony:
- Idź po piwo.

Dobry dowcip!

[QUOTE=rybka13;31726036]

Gosia na jakiej podstawie polozna stwierdzila, ze dziecko jest za male? Badajac brzuch recznie?
/QUOTE]

Wiesz ja sie nie znam,nie mam kwalifikacji.Nie chcialabym tez podwazac jej wiedzy.One studiuja te kilka lat,ta moja ma 20 lat praktyki.Tak recznie bada i mierzy brzuch miara.Ty masz jakies inne badania u poloznej?

Cytat:
Gosia ale jak ona to ocenia? tak na wyczucie, po obmacaniu brzuszka? to może się pomylić przecież o ileś dni, jak usg oglądają to też się mylą,a że dziecko może byc maleńkie to druga sprawa, przecież rodzą się dzieci w terminach po 2800 i jest ok, będzie dobrze

A propos sklepu to na bank się widziałyśmy , bo ja tam parę razy byłam świat jest malusi jak te ubranka naszych Bąbelków.A nie siedziałaś na kasie może? Bo tam pamiętam ładna dziewczyna byla ( w sumie ze zdjęc by mi pasowała na Ciebie ) i miała chyba paznokcie takie ładnie zrobione, może to byłaś Ty ?
No nie wiem na ile dokladne jest to badanie.Wiem,ze na Usg w 20 tyg dziecko bylo idealnie w normie,ani za duze ani za male.No,ale to bylo 8 tyg temu.Nie no postaram sie nie stresowac na zapas,zobaczymy co powie mi za te 3 tygodnie.

No pewnie widziec sie moglysmy,ja codzien pracowalam 7 dni w tyg,bo mialam w sumie jakby dwa etaty i czasem caly miesiac bez wolnego.I na kasie siedzialam i obslugiwalam klientow,zmienialismy sie raz tak raz tak.Ta ladna dziewczyna to pewnie kolezanka,bo ja raczej przecietna,ona ladniejsza ale podobna troche,szczupla i blondynka.Bo te paznokcie mi nie pasuja,ja to raczej paznokci zrobionych nie mialam,chyba raz w ciagu tych dwoch lat A tak to tylko odzywka albo lakier bezbarwny.

Cytat:
Małgosiu mysle tak jak konia, byc moze nosisz w sobie drobna dziewczynke po prostu nie kazda z nas rodzi dzieci po 4 kg, nie martw sie zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze!
Wiem,na pewno masz racje,dziekuje Tyle,ze teraz to raczej chlopiec jest Coreczka to moje pierwsze dziecko,pewnie stad pomylka.

Cytat:

W sumie to nie mam jakos co na nia narzekac,jest mila.Mowila mi tez,ze nie mam sie przejmowac,ale ze woli widziec mnie szybciej z tego powodu.A wozek tak wiosenny!Myslalam,ze kolor okaze sie troche ciemniejszy,a hmm ...bedziemy bardzo widoczni na ulicy z takim wozkiem Ale mi tam sie podoba i fajnie sie jezdzi,tak lekko.
Stary 2012-01-19, 23:05   #1649
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Czyli ważysz się po jedzeniu?
Tylko na wizytach u gina co miesiąc wtedy większa niespodzianka

Fabianek
Stary 2012-01-19, 23:08   #1650
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem,na pewno masz racje,dziekuje Tyle,ze teraz to raczej chlopiec jest Coreczka to moje pierwsze dziecko,pewnie stad pomylka.
Jej Małgosiu przepraszam Cie, nie wiem co mi sie tak ubzduralo, ze bedziesz miala druga corcie
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości