Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 21:26   #121
Bartessa
BAN stały

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Dziewczyny naprawdę wielki dzięki za wszystkie brawa i gratulacje, ale to tylko wasze kciuki mi pomogły

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no to ja jestem inna bo dla mnie to nie było głupie

to ja oglądałam inne zakończenie bo myślałam,że ją uśmiercili z powodu guza na mózgu
ale najpierw w kkartony wpadla, no co ty
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:27   #122
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Lila ostatnio namiętnie ssie swoje stopy

Najgorsze że robi to również w czasie jedzenia - wkłada wtedy do swojej umorusanej buzie stopę w rajstopkach i potem ma takie piękne kolorowe paluchy na rajstopach.

Wieczorem przeważnie wygląda już jak pół nieszczęścia.
musi wygladac uroczo slodziak maly

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam, że Rysio zginie jak bohater I coś czuję, że Grażynka się spiknie z tym ich przyjacielem.. kurde zapomniałam imienia i razem wychowają to małe dziecko

Jakoś się kurcze nudzę
ja tego nie ogladam wcale, tylko gdzies mi sie obilo o uszy - chyba w radio

Cytat:
ej albo ze mną cos jest nie tak albo z całą resztą, nie kumam co jest śmiesznego w tej kwestii
wyobraz sobie, ze giniesz przez kartony - nie wiem kto to wymyslil, ale albo sie ujaral, albo ma nierowno pod sufitem

Ja juz wykapana i pachnaca siedze z Wami, Marys je butle podana przez TZ i........................ ......... usnelawiec moze dzis "co bedzie"
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:31   #123
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

ale najpierw w kkartony wpadla, no co ty
no i mnie to właśnie nie śmieszy

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
wyobraz sobie, ze giniesz przez kartony - nie wiem kto to wymyslil, ale albo sie ujaral, albo ma nierowno pod sufitem
jak wyżej, nie śmieszy mnie to bo znam przypadek człowieka, który przez takie bzdurne i z pozoru śmieszne zdarzenie dowiedział się ,że ma guza...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:34   #124
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
no i mnie to właśnie nie śmieszy

jak wyżej, nie śmieszy mnie to bo znam przypadek człowieka, który przez takie bzdurne i z pozoru śmieszne zdarzenie dowiedział się ,że ma guza...
przykro mi - ale on sie dowiedzial ze ma guza a nie zginal od tego, nie mniej jednak historia przykra dla tego czlowieka
Stary 2012-01-19, 21:36   #125
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Jestem

Laski ale akcja. Już Wam opowiadam ja się prawie posikałam
Dzisiaj kolęda u nas chodziła. I ja poszłam sobie do fryzjera, mama została z Filipem i się położyli w dużym pokoju. My nie przyjmujemy księdza. No, a ja nie zamknęłam drzwi na zamek. Teraz wróciłam i mi mama opowiada. Że nagle śpią i słyszy z przedpokoju "halo halo" A tu ksiądz sobie wszedł No to ona szybko do niego wstała z pokoju i z wejścia mu mówi, że ma być cicho bo dziecko śpi on zdezorientowany podobno stał i wydukał czy przyjmuje kolędę. No to moja mama na to, że niestety nie, ona jest tylko opiekunką do dziecka, a właścicieli mieszkania nie ma : cojest:
.... sama bym nie wymyśliła tego na poczekaniu

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Marina nie żartuję
Telik dla Jasia!

Mamy karmiące UU i mające "obsesję" na temat karmienia piersią może mnie zrozumieją...

Dziękujemy za kciuki! Ssawka waży 6710 g, czyli za 15 dni przybrał 210 g. Pielęgniarka strwierdziłą, że w sumie może być, natomiast lekarka że za mało ( mi też się tak wydaje), ale... I tu zalecenia:
- nadal UU i zupki oraz owoce plus (ponieważ moje mleko jest podobno "za mało kaloryczne"
- wieczorem mleko MM (najlepiej bebilon1) 120 ml z 5 g kaszki, np. ryżowej. Po tym moje dziecko ma spać całą noc (nie znacie się), bo teraz wstaję ze 3 razy.
Jeśli nie zechce, to zostawić mleko MM - przyda się za chwilę, bo po 6.miesiącu dziecko trzeba dokarmiać MM, bo mleko matki jest za mało kaloryczne (moje niestety już teraz).[Takie same zalecenia dostała moja mama 30 lat temu]
Oczywiście powiedziałam pani doktor (aż mną trzepało), że coś takiego jak chude mleko nie istnieje. Zapytałą tylko, czy to moje pierwsze dziecko... Tak naprawdę miałąm ochotę więcej jej powiedzieć, ale ugryzłam się w język.
Pytam się, czy na ta wage mogło mieć wpływ to, że Mały ząbkował, w domu wszyscy prawie byli przeziebieni (on nie)... Nic nie powiedziała ( a ja czytałąm, że czasem to ma wpływ)...
W końcu się jej pytam, czy nie zrobic dziecku jakichś podstawowych badań (tak zaleciła mi znajoma pediatra- ale tego nie powiedziałam) - morfologia, mocz... A ona do mnie, że sobie powinnam badania zrobić, czy nie mam anemii, bo wszystkie dzieci w tym wieku mają fizjologiczną anemię. Ale w końcu wypisała mi skierowanie...

Brumek - Twoje dylematy z glutenem, to troszkę chyba mniejszy problem?
no proszę Cię ... padłam, .... mleko matki mało kaloryczne, to chyba byłaś u mojej teściowej ..... moja 80 letnia babcia mówi ciągle że mleko matki jest cudem i działa jak lekarstwo
Cytat:
witam w nowym watku, i dziękuje za wszystkie kciuKI. ZDAŁAM PRAWKO
klask i:
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Z Piotra geja? ale jaja!
O żesz, muszę powtórkę oglądać jutro!

Brumku dziękuję, aż mnie za serducho ścisnęło

O, patik dzięki za cynk z Hippa! ( ja już dzisiaj własnie podałam małemu samo Hipp )

BARTESSA

i jak zwykle miałam coś skrobnąć jeszcze, ale tak to jet, jak się ma zakuty łeb.

A tequila fajną masz dupcię Witaj!
i jak Iguś hippa pije chętniej? ... a z tym Piotrem to wymyślili .....

ja się pochwalę nieskromnie ..... MAKSIU MA PIERWSZEGO ZĄBKA !!!! .... ach mój mały duży mężczyzna

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:36   #126
CrazyMachine
Zadomowienie

Dobry wieczór.
Bartessa gratulacje! To gdzie to teraz bedziesz siac postrach na drogach?
W sprawie mleka UU, kolezanka w pracy twierdzi, ze po 6 miesiacu UU juz nie zawiera przeciwcial, ktore chronia dziecko. Wydaje mi się, że to bujda, szukałam w necie, ale nie znalazłam nic na ten temat. W każdym razie ja zamierzam mekolić się z laktatorem do wiosny, ze wzgledu na choroby wlasnie. Kurde przez te moje mleczne cycki to ciezko kupic mi coś na wyprzedazach. Ostatnio taki świetny płaszcz mierzyłam, ale co z tego jak w biuście się nie zapnę??? Rozmiar większy już gdzie indziej odstaje. Mam nadzieje, ze jak skoncze karmic to wroci mi dawny rozmiar. Jak nie to chyba sobie zmniejsze
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:37   #127
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

dla Maksa za zabka
Stary 2012-01-19, 21:38   #128
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Wiecie dlaczego pytam,
bo dzisiaj była dyskusja na ten temat.

Czy powinno się oddawać takiemu dziecko, jak zbije?
Ja uważam, że nie.Że trzeba wytłumaczyć, że to boli i że nie jest to przyjemne.
A sa pewne osoby w moim otoczeniu, którzy uważają,
że trzeba dać klapsa, aby dziecko wiedziało, że nie można tak robić.
Mało tego klapsa dostało i nie od mamy ani od taty,tylko od babci
A Ja mówię, że nie wyobrażam sobie takiej sytuacji u mnie w życiu !
Od wychowywania są rodzice, a nie że każdy może sobie dać klapsa mojemu dziecku, bo dziecko uderzyło. No i gadka szmatka.... ale się zbulwersowałam.
tez tak uwazam ale raz w zyciu zdarzylo mi sie dac klapsa corce kuzynki, bo mnie ugryzla i nie chciala pusic. Tzn. poszlam z nia na spacer, ona nie chciala isc w ta strone, to idziemy w druga, tez zle. Nagle polozyla mi sie na chodniku i w ryk. No to kucam,probuje podniesc a ta chaps mnie za reke i trzyma i nie puszcza. Ja juz placze z bolu a ta dalej trzyma, no to w koncu klepnelam, to puscila. Nie jestem z tego dumna ale strasznie mnie bolalo i chyba czlowiek nie do konca jest swiadomy wtedy.
Stary 2012-01-19, 21:39   #129
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku dziękuję, aż mnie za serducho ścisnęło

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Najgorsze że robi to również w czasie jedzenia - wkłada wtedy do swojej umorusanej buzie stopę w rajstopkach i potem ma takie piękne kolorowe paluchy na rajstopach.
Dzieci to są jednak niepowtarzalne i można je oglądać zamiast TV
Zawsze coś nowego i zawsze kolorowo - szczególnie jak nóżka trafi w marcheweczkę na przykład

Cytat:
Żanetko - też bym się zbulwersowała Od wychowywania jest rozmowa, przykłady itp, a nie klapsy.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, może to i podobnie jak w bujaczku, ale bujaczkiem po dziurach się nie jeździ i głowa nie lata na wszystkie strony. W tej spacerówce widziałam bratanka i ciężko mu się spało, szybko się przesiedli do MacLarena, który się właśnie na płasko rozkłada i mały już elegancko spał.
No, może i tak. O tym nie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez tequila_sunrise25 Pokaż wiadomość
Super.Mam na imię Sylwia.jestem mamą 6-cio latka i 2.5-latka-oba chłopcy.Jestem żoną od 4 lat.Niestety nie mam koleżanek mam i czasem zwyczajnie nie mam się kogo poradzić na temat rodzicielstwa,lub zwyczajnie z kimś na ten temat pogadać.Pomyślałam,że pewnie tutaj znajdą się osoby które czasem będą mogły zamienić ze mną "słowo"
Witaj Słów to u nas pada pod dostatkiem - w te klocki jesteśmy najlepsze, co nie dziewczyny
A Ty ile masz lat?

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
To ja też przesyłam najszczersze buziaki dla Julki ! (Oliweczko jutro jedziemy do lekarza)
Justyna, zobaczyłam Twój podpis i padłam na miejscu Ty genialna jesteś dziewczyno z tą swoją słodko-gorzką ironią

Cytat:
Marysia wlozyla swoja stopke to buzi i ssala duzy paluszek

Cytat:
A my już po szczepieniu.. no i muszę Wam strasznie podziękować za kciuki bo zdziałały cuda.. Hania zakwiliła tylko przy wkłuciu a potem od razu uśmiech dzielna dziewczyna
Ważymy już 7930g i mamy 66cm.. przybrała 600g w miesiąc..
Stary 2012-01-19, 21:39   #130
agni82
Zadomowienie

Cytat:

Dziubek nie oglądałaś jak Hanka z M jak miłość umierała
Hanka nie żyje????? ja to w ogole nie wiem co sie dziej w tych serialach. nie mam polskiej telewizji
Cytat:
Wiecie dlaczego pytam,

Od wychowywania są rodzice, a nie że każdy może sobie dać klapsa mojemu dziecku, bo dziecko uderzyło. No i gadka szmatka.... ale się zbulwersowałam.
no ja tez sobie nie wyobrażam żeby sobie ktos mozje dziecko uderzył. ja to z tych co będą jak lwice walczyć i wolę poczekać aż ktoś przyjdzie na skargę i powie: Bo Emil to....
Cytat:

Agni
widzę Cię widzę
Wcale się nie ukrywam Żanetko
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:41   #131
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja się pochwalę nieskromnie ..... MAKSIU MA PIERWSZEGO ZĄBKA !!!! .... ach mój mały duży mężczyzna
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:42   #132
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż szczerbulaca małego

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
W sprawie mleka UU, kolezanka w pracy twierdzi, ze po 6 miesiacu UU juz nie zawiera przeciwcial, ktore chronia dziecko. Wydaje mi się, że to bujda, szukałam w necie, ale nie znalazłam nic na ten temat. W każdym razie ja zamierzam mekolić się z laktatorem do wiosny, ze wzgledu na choroby wlasnie.
Piękne słowo stworzyłaś, chyba sobie zapożyczę
Stary 2012-01-19, 21:44   #133
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieje, ze jak skoncze karmic to wroci mi dawny rozmiar. Jak nie to chyba sobie zmniejsze
mnie nawet do głowy nie przyszło, że one moga nie wrócicć do poprzedniego rozmiaru
Cytat:

Stary 2012-01-19, 21:44   #134
Lilkaa82
Rozeznanie

AgaGurnsey tak ja juz niestety, albo stety pracuje i oczywiscie bardzo mi zal ze mam teraz mniej czasu dla Karolinki ale ciesze sie niezmiernie ze do pracy wrociłam bardzo mam miły zespół wiec tym samym fajnie sie pracuje a pracy tyle ze wchodze i czas tak szybko leci ze zaraz wychodze do domu dzis zaczelam 2 tydzien w pracy żal mi ze mała śpi jak ja wracam do domku (lub widze sie z nia kilka minut i usypiam ją) bo to jej pora na druga drzemke (wracam po 14 - bo wychodze godz wczesniej). I mam duzo mniej czasu z nia spedzanego buu

Subskrybuję

Dziekuję za gratki z okazji 7 miesiecy mojej Karolinki

Byłam z nią dzis u pediatry i juz jest zdrowa choc delikatnie zachrypnieta, ale katarku juz nie ma i nie kaszle mozemy wreszcie po 3 tyg isc na spacer

A my z mezusiem mamy w poniedzialek 2 rocznice slubu i z tej okazji w sobote babcia Karolinki juz została zamówiona a my wyruszamy w miasto na kolacje tym razem zona zaprasza meza (niespodzianka gdzie) a maz prezent mi szykuje

Brawa dla Maksia za zabka !!!

Pozdrawiam

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2012-01-19 o 21:51
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:45   #135
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Oh co za swieto!!U nas nadal nic, na dodatek zabkujemy razem bo i mi moja osemka sie odzywa. Zdecydowalam sie ja usunac, bo nie mam miejsca na nia i same tylko problemy. W przyszlym tygodniu ide do chirurga.
Stary 2012-01-19, 21:47   #136
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny

Brumku nie da rady zrobić zdj, mój mały jak otwieram mu pyszczek to język wysuwa i w zasadzie to palcem wymacałam ta małą brzytwę, bardzo ostry jest .... ale się cieszę, kurcze nawet nie spodziewałam się że to mi taką radość przyniesie

Stary 2012-01-19, 21:48   #137
Marina1
Zakorzenienie

słoneczko ! dolna jedynka ?
A tak, pije chętniej Hippa, ale dobrze, że mi dziewczyny powiedziały tu, że to jest gęste mleko ( bo jak mu dawałam butlę, to ssał a nie ubywało po czym buzię przekręcał, myślałam, że nie chce pić ) i musiałam zmienić smoczek na 4. Z 2
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:48   #138
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Piękne słowo stworzyłaś, chyba sobie zapożyczę
A proszę bardzo, udzielam Ci licencji dożywotnio
Stary 2012-01-19, 21:50   #139
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje, ze jak skoncze karmic to wroci mi dawny rozmiar. Jak nie to chyba sobie zmniejsze
ach ja mam nadzieję ze mi już takie zostaną ..... urosły mi z b na c więc szału nie ma ....

Stary 2012-01-19, 21:51   #140
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
dzięki dziewczyny

Brumku nie da rady zrobić zdj, mój mały jak otwieram mu pyszczek to język wysuwa
haha, moja robi tak samo. Czasem chcę oglądnąć te jej dziąsełka i zawsze język na wierzchu.
Stary 2012-01-19, 21:52   #141
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Oh co za swieto!!U nas nadal nic, na dodatek zabkujemy razem bo i mi moja osemka sie odzywa. Zdecydowalam sie ja usunac, bo nie mam miejsca na nia i same tylko problemy. W przyszlym tygodniu ide do chirurga.
Ja tak zrobiłam ze wszystkimi czterema Bo właśnie mało miejsca miałam w ustach i bałam się że mi się inne zęby pokrzywią, jak ósemki powyłażą. I tak ze 2,5 roku temu załatwiłam je wszystkie bez litości (choć na zewnątrz była tylko jedna, bo reszta jeszcze nie wyrosła - mimo że miałam już prawie 30 lat )

Cytat:
Brumku nie da rady zrobić zdj, mój mały jak otwieram mu pyszczek to język wysuwa i w zasadzie to palcem wymacałam ta małą brzytwę, bardzo ostry jest .... ale się cieszę, kurcze nawet nie spodziewałam się że to mi taką radość przyniesie
A no tak... Znam to. Ja nie mogę sie nawet dobrze przyjrzeć czy tam już coś widać, bo ten jęzor jak za naciśnięciem jakiegoś guziczka się wysuwa, jak tylko w usta zaglądam
Stary 2012-01-19, 21:54   #142
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
słoneczko ! dolna jedynka ?
A tak, pije chętniej Hippa, ale dobrze, że mi dziewczyny powiedziały tu, że to jest gęste mleko ( bo jak mu dawałam butlę, to ssał a nie ubywało po czym buzię przekręcał, myślałam, że nie chce pić ) i musiałam zmienić smoczek na 4. Z 2
tak dolna prawa jedynka ......... też mam zamiar podawać hippa, jak wrócę do pracy to musiałby raz dziennie wypić butlę .... do mnie przyszły butelki i ten niekapek z TT ... superowy jest, tylko Maksio nie bardzo wie co ma z nim robić, ale daję mu niech się bawi, może z czasem zakuma o co chodzi

jestem od wczoraj na urlopie, ....... aż się boje wrócić do pracy .... no ale jeszcze 2 miesiące na oswojenie się z tym

Stary 2012-01-19, 21:54   #143
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
ach ja mam nadzieję ze mi już takie zostaną ..... urosły mi z b na c więc szału nie ma ....
Ja tam tęsknię za czasami kiedy nosiłam C. Przed porodem mialam D i też bylo OK, ale wiekszy rozmiar juz mi nie odpowiada.
Stary 2012-01-19, 21:55   #144
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
witam w nowym watku, i dziękuje za wszystkie kciuKI. ZDAŁAM PRAWKO

Cytat:
Napisane przez tequila_sunrise25 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny... Czy przyjmujecie "nowe mamusie" czy to krąg zamknięty?

Cytat:
Marysia wlozyla swoja stopke to buzi i ssala duzy paluszek

Cytat:

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Hanka nie żyje?????
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:55   #145
aania_20
Zakorzenienie

ale pędzicie z postami...

Bartessa, gratuluję!!!!!

Cytat:
Ja zjadłam obiad muszę się pochwalić, że od 3 dni mam wyznaczone godziny jedzenia i póki co udaje mi się ich trzymać no i od 3 dni nie zjadłam nic słodkiego Poproszę o

mamad1, nad lekarką to siąść i płakać! Dobrze że jesteś rozsądna i nie słuchasz
Może to i byłoby nawet śmieszne, co ona gada, gdyby nie to że masa kobiet jej ślepo uwierzy....

patik za szkołę jutro!

Brumek, wstęp mi się spodobał, a rada Cookie jeszcze bardziej zdaj się na intuicję
i dobrze Cię rozumiem, że dla Ciebie Tymek jest najbardziej idealnym dzieckiem

Telik, brawa dla Jasia!

AgaG, szkoda że szczepienie się nie udało.

tequila_sunrise25, witaj!

Cytat:
Napisane przez eveewe
oby jakos sensowniej niz Hanka z M jak milosc:happy :

Mimo że dla mnie to też - jak dla Dziubka - jest całkiem z sensem (de facto nie przez kartony a guza/tętniaka zmarła) ostatnio słyszałam" :jaki jest ulubiony program Hanki Mostowiak/ - Carton Network"

Brawa dla Maksia za ząbka!

Kupiłam dziś w Biedronce Adasiowi chodzik drewniany - żyrafę. Czaiłam się na niego już jakiś czas, i w końcu dziś zakupiłam za całe 20 zł!
Jak słowo daję, nie dam rady więcej nadrobić, idę spać

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:59   #146
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja tak zrobiłam ze wszystkimi czterema Bo właśnie mało miejsca miałam w ustach i bałam się że mi się inne zęby pokrzywią, jak ósemki powyłażą. I tak ze 2,5 roku temu załatwiłam je wszystkie bez litości (choć na zewnątrz była tylko jedna, bo reszta jeszcze nie wyrosła - mimo że miałam już prawie 30 lat )
Ja sie pozbylam gorych dawno temu, a dolne dlugo nie byly widoczne. Teraz juz troche sa, ale przez brak miejsca co chwile mam problemy z dziaslami, bala mnie, stany zaplne sie robia no i nie zamierzam sie dluzej meczyc. Choc do przyjemnych rzeczy to nie bedzie nalezec.
Stary 2012-01-19, 21:59   #147
Lili 83
Zakorzenienie

Jestem i ja w kolejnym wątku

Dałam Radkowi troszkę kaszki z bobovity. Na mleku modyfikowanym.
Cały brzuch ma zesypany.
Tylko teraz nie wiem czy to po tej kaszce czy mięsie mielonym, bo wczoraj troszkę zjadłam. Pierwszy raz od porodu.
Jutro podam mu też kaszkę i będę obserwować.

U nas w tesco kaszki nestle na promocji 2sztuki za 9,90.
I deserki z bobovity- 2+1gratis za 6zł, ale nie było. Nie dojechały jeszcze, pewnie przez zimę. Zaskoczyła ich.

Kupiłam pampersy z babydream i z lidla na próbę.

Kupiłam też ciasto francuskie Je trzeba wyrabiać jeszcze czy od razu pod wałek?

Idę spać, padam na twarz.
Dobranoc
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:00   #148
youyou
Zakorzenienie

Ja nie oglądam M jak Miłość ani Na Wspólnej, więc nie wiem o co tam chodzi.
Ostatnio oglądam tylko jeden serial w który się wciągnęłam od niedawna - Pierwsza Miłość

Cytat:
Wiecie dlaczego pytam,

dla mnie to niedopuszczalne i zgadzam się z Tobą, ale niestety pokolenie naszych rodziców i babć ma zupełnie inne zdanie w tym temacie
kiedyś pasek był normalnym postrachem aby dzieci były "grzeczne"

Cytat:
Youyou moja może nie palce z nóg, ale daje jej kaszkę a ona sprawdza palcami czy może być i potem wyciera sobie oczka, ucho, drapie się. I po zjedzeniu kaszki wygląda jak bałwanek.Potem jeszcze kaszkę po południu wyciągam z nosa, bo nie da się dokładnie umyć, bo ucieka. Ciaprok mały z niej i tyle. ja tam lubie, jak się ubrudzi i jest szczęśliwa Ja jak byłam mała jadłam rosół rękoma podobno a potem jak już miałam dość to brałam michę i piłam i makaron znajdował się na włosach
o to u nas też tak jest Lilka dopycha sobie jedzenie paluchem, potem mazia nim po całej buzi, bluzce, macha na wszystkie strony...
nie wiem jak bym ją zabezpieczyła w czasie jedzenia to i tak umorusa sobie ubranie

Cytat:

suuper!!

u nas dalej cisza, choć ślini się na potęgę już ze 2 miesiące
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:00   #149
agni82
Zadomowienie

to wy tu sobie gadajcie, a ja jutro rano przy kawce poczytam.
Idę czytac Władcę pierścieni- powrót króla. jakoś nigdy nie miałam kiedy. a film mi się bardzo podobał.
Tak więc dobranoc wszystkim. i miłego wieczoru etatowym markom nocnym: Brumkowi, Stronczkowi i Justynie.
Stary 2012-01-19, 22:01   #150
CrazyMachine
Zadomowienie

Brumek, a jak wyglądało usunięcie tych zębów co nie wyszły? Zabieg był w znieczuleniu czy w narkozie? Byłaś w szpitalu czy w gabinecie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości