|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Dziewczyny naprawdę wielki dzięki za wszystkie brawa i gratulacje, ale to tylko wasze kciuki mi pomogły
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
slodziak malyCytat:
Cytat:
Ja juz wykapana i pachnaca siedze z Wami, Marys je butle podana przez TZ i........................ ......... usnela wiec moze dzis "co bedzie"![]() |
|||
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
no i mnie to właśnie nie śmieszy
![]() jak wyżej, nie śmieszy mnie to bo znam przypadek człowieka, który przez takie bzdurne i z pozoru śmieszne zdarzenie dowiedział się ,że ma guza... |
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
przykro mi - ale on sie dowiedzial ze ma guza a nie zginal od tego, nie mniej jednak historia przykra dla tego czlowieka
|
|
|
|
#125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() Cytat:
ja się pochwalę nieskromnie ..... MAKSIU MA PIERWSZEGO ZĄBKA !!!! .... ach mój mały duży mężczyzna |
|||
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór.
Bartessa gratulacje! To gdzie to teraz bedziesz siac postrach na drogach? ![]() W sprawie mleka UU, kolezanka w pracy twierdzi, ze po 6 miesiacu UU juz nie zawiera przeciwcial, ktore chronia dziecko. Wydaje mi się, że to bujda, szukałam w necie, ale nie znalazłam nic na ten temat. W każdym razie ja zamierzam mekolić się z laktatorem do wiosny, ze wzgledu na choroby wlasnie. Kurde przez te moje mleczne cycki to ciezko kupic mi coś na wyprzedazach. Ostatnio taki świetny płaszcz mierzyłam, ale co z tego jak w biuście się nie zapnę??? Rozmiar większy już gdzie indziej odstaje. Mam nadzieje, ze jak skoncze karmic to wroci mi dawny rozmiar. Jak nie to chyba sobie zmniejsze |
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
dla Maksa za zabka
|
|
|
|
#128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#129 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci to są jednak niepowtarzalne i można je oglądać zamiast TV ![]() Zawsze coś nowego i zawsze kolorowo - szczególnie jak nóżka trafi w marcheweczkę na przykład Cytat:
Od wychowywania jest rozmowa, przykłady itp, a nie klapsy.Cytat:
![]() Cytat:
Słów to u nas pada pod dostatkiem - w te klocki jesteśmy najlepsze, co nie dziewczyny A Ty ile masz lat? Cytat:
Ty genialna jesteś dziewczyno z tą swoją słodko-gorzką ironią ![]() Cytat:
|
|
#130 | |
|
Zadomowienie
|
Hanka nie żyje????? ja to w ogole nie wiem co sie dziej w tych serialach. nie mam polskiej telewizji
Cytat:
. ja to z tych co będą jak lwice walczyć i wolę poczekać aż ktoś przyjdzie na skargę i powie: Bo Emil to....![]() Wcale się nie ukrywam Żanetko |
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#133 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
AgaGurnsey tak ja juz niestety, albo stety pracuje
i oczywiscie bardzo mi zal ze mam teraz mniej czasu dla Karolinki ale ciesze sie niezmiernie ze do pracy wrociłam bardzo mam miły zespół wiec tym samym fajnie sie pracuje a pracy tyle ze wchodze i czas tak szybko leci ze zaraz wychodze do domu dzis zaczelam 2 tydzien w pracy żal mi ze mała śpi jak ja wracam do domku (lub widze sie z nia kilka minut i usypiam ją) bo to jej pora na druga drzemke (wracam po 14 - bo wychodze godz wczesniej). I mam duzo mniej czasu z nia spedzanego buu ![]() Subskrybuję ![]() Dziekuję za gratki z okazji 7 miesiecy mojej Karolinki Byłam z nią dzis u pediatry i juz jest zdrowa choc delikatnie zachrypnieta, ale katarku juz nie ma i nie kaszle mozemy wreszcie po 3 tyg isc na spacer ![]() A my z mezusiem mamy w poniedzialek 2 rocznice slubu i z tej okazji w sobote babcia Karolinki juz została zamówiona a my wyruszamy w miasto na kolacje tym razem zona zaprasza meza (niespodzianka gdzie) a maz prezent mi szykuje ![]() Brawa dla Maksia za zabka !!! Pozdrawiam
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2012-01-19 o 21:51 |
|
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas nadal nic, na dodatek zabkujemy razem bo i mi moja osemka sie odzywa. Zdecydowalam sie ja usunac, bo nie mam miejsca na nia i same tylko problemy. W przyszlym tygodniu ide do chirurga.
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
Brumku nie da rady zrobić zdj, mój mały jak otwieram mu pyszczek to język wysuwa i w zasadzie to palcem wymacałam ta małą brzytwę, bardzo ostry jest .... ale się cieszę, kurcze nawet nie spodziewałam się że to mi taką radość przyniesie
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
słoneczko
! dolna jedynka ?A tak, pije chętniej Hippa, ale dobrze, że mi dziewczyny powiedziały tu, że to jest gęste mleko ( bo jak mu dawałam butlę, to ssał a nie ubywało po czym buzię przekręcał, myślałam, że nie chce pić ) i musiałam zmienić smoczek na 4. Z 2
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..... urosły mi z b na c więc szału nie ma ....
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo właśnie mało miejsca miałam w ustach i bałam się że mi się inne zęby pokrzywią, jak ósemki powyłażą. I tak ze 2,5 roku temu załatwiłam je wszystkie bez litości (choć na zewnątrz była tylko jedna, bo reszta jeszcze nie wyrosła - mimo że miałam już prawie 30 lat )Cytat:
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem od wczoraj na urlopie, ....... aż się boje wrócić do pracy .... no ale jeszcze 2 miesiące na oswojenie się z tym |
|
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#144 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#145 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale pędzicie z postami...
Bartessa, gratuluję!!!!! Cytat:
![]() ![]() mamad1, nad lekarką to siąść i płakać! Dobrze że jesteś rozsądna i nie słuchasz Może to i byłoby nawet śmieszne, co ona gada, gdyby nie to że masa kobiet jej ślepo uwierzy.... patik za szkołę jutro!Brumek, wstęp mi się spodobał, a rada Cookie jeszcze bardziej zdaj się na intuicję ![]() i dobrze Cię rozumiem, że dla Ciebie Tymek jest najbardziej idealnym dzieckiem ![]() Telik, brawa dla Jasia! AgaG, szkoda że szczepienie się nie udało. tequila_sunrise25, witaj! Cytat:
Mimo że dla mnie to też - jak dla Dziubka - jest całkiem z sensem (de facto nie przez kartony a guza/tętniaka zmarła) ostatnio słyszałam" :jaki jest ulubiony program Hanki Mostowiak/ - Carton Network" ![]() Brawa dla Maksia za ząbka! Kupiłam dziś w Biedronce Adasiowi chodzik drewniany - żyrafę. Czaiłam się na niego już jakiś czas, i w końcu dziś zakupiłam za całe 20 zł! ![]() Jak słowo daję, nie dam rady więcej nadrobić, idę spać ![]()
|
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja w kolejnym wątku
Dałam Radkowi troszkę kaszki z bobovity. Na mleku modyfikowanym. Cały brzuch ma zesypany. Tylko teraz nie wiem czy to po tej kaszce czy mięsie mielonym, bo wczoraj troszkę zjadłam. Pierwszy raz od porodu. Jutro podam mu też kaszkę i będę obserwować. U nas w tesco kaszki nestle na promocji 2sztuki za 9,90. I deserki z bobovity- 2+1gratis za 6zł, ale nie było. Nie dojechały jeszcze, pewnie przez zimę. Zaskoczyła ich. Kupiłam pampersy z babydream i z lidla na próbę. Kupiłam też ciasto francuskie Je trzeba wyrabiać jeszcze czy od razu pod wałek?Idę spać, padam na twarz. Dobranoc
|
|
|
|
#148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja nie oglądam M jak Miłość ani Na Wspólnej, więc nie wiem o co tam chodzi.
Ostatnio oglądam tylko jeden serial w który się wciągnęłam od niedawna - Pierwsza Miłość ![]() Cytat:
![]() kiedyś pasek był normalnym postrachem aby dzieci były "grzeczne" Cytat:
Lilka dopycha sobie jedzenie paluchem, potem mazia nim po całej buzi, bluzce, macha na wszystkie strony...nie wiem jak bym ją zabezpieczyła w czasie jedzenia to i tak umorusa sobie ubranie Cytat:
![]() u nas dalej cisza, choć ślini się na potęgę już ze 2 miesiące
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
to wy tu sobie gadajcie, a ja jutro rano przy kawce poczytam.
![]() Idę czytac Władcę pierścieni- powrót króla. jakoś nigdy nie miałam kiedy. a film mi się bardzo podobał. Tak więc dobranoc wszystkim. i miłego wieczoru etatowym markom nocnym: Brumkowi, Stronczkowi i Justynie.
|
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Brumek, a jak wyglądało usunięcie tych zębów co nie wyszły? Zabieg był w znieczuleniu czy w narkozie? Byłaś w szpitalu czy w gabinecie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

i potem ma takie piękne kolorowe paluchy na rajstopach. 

dla Jasia!
klask i:

Od wychowywania jest rozmowa, przykłady itp, a nie klapsy.
)
Ty genialna jesteś dziewczyno z tą swoją słodko-gorzką ironią
. ja to z tych co będą jak lwice walczyć i wolę poczekać aż ktoś przyjdzie na skargę i powie: Bo Emil to....

za szkołę jutro!