Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 19:50   #1501
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Witam...dzień paskudny więc spędzony w domu...jutro młoda ma szczepienie więc wolalam nie ryzykować, tym bardziej, że chyba udaje walka z wiecznym katarem (tfu tfu)....oby w końcu sobie poszedł precz
Gluten - z tego co czytałam, to dzieciom na piersi daje sie go w 5 miesiącu zycia, a na mm w 6 miesiącu; dla mnie to jest też czarna magia co i jak tym bardziej, że Misia narazie nie może jeść nic co z mlekiem jest, a szkoda, bo są już kaszki czy potrawy z glutenem; byłoby łatwiej no ale...
W temacie snu....dziecię na szczęście przesypia całą noc (wieczorem jej daje mleko z kleikiem ryżowym) ale mam przygotowaną wodę lub herbatkę w razie czego. Więc Monia może spróbuj dawać Olivce wodę lub herbatkę, albo samego smoka...może sie przestawi jakoś..
Lullaby - pociesze cię, że ja też od porodu mialam juz chyba z 5 czy 6 antybiotyków...wieczny problem z migdałami...nawet mam już skierwowanie na oddzial na wycięcie ich..brrr

Czy Wasze dzieci też tak się ślinią? u małej to ze trzy cztery śliniaczki n adzień potrzeba
O kurcze, to trzymam kciukasy za nie wycinanie, moze nie bedzie potrzeby? Slinia sie masakrycznie, mega masakrycznie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
za pierwszy obiadek Szymka

a to wy taka kaszke tylko w słoiczkach dajecie? czy taka normalna też

http://www.bobovita.pl/cms/images/cl...PDF/gluten.pdf
tu jest fajnie opisane z glutenem ja juz chyba wiem o co cho

asia Marcelek ze spaniem wymiata - słodziak jeden no

no widzisz niepotrzebnie sie martwiłas Marcelek zdrowych chłopak i w swoim czasie wszystkiego sie nauczy

Lulla mi tez wypadają włosy masakrycznie garsciami wyciagam i nie wiem co z tym zrobic...

Małgosia Kamila tez w dzien spi tylko na kanapie w łóżeczku no way ale u nas mały sukces bo od paru dni spi w swoim łózeczku cala noc
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hej Babole

zaczęłam nadrabiać..ale zjadło mi cytaty.. i nie mam siły normalnie..z nosa mi woda leci dosłownie leczę się jak mogę by się nie rozchorować..

dzisiaj byliśmy z Sarą na ważeniu...i Sara waży 6780 w bodziaku
ale ogólnie wszystko dobrze powiedziała by dawać jedzonko i obserwować.. tu to wogóle light w tych sprawach..pytam-co pokolei..a Ona.. no albo gotuj powoli i mrozić.. albo słoiczki po 4 m-cu..obojętnie co.ale tak co 3 dni nowość,by wiedzieć w razie "w"co jest grane. to jutro dostanie zupkę jarzynową Sara

Lulla... temat włosów u mnie na tapecie tez...poszłam do takiego naj fryzjera tu i pytałam o jakiś ich szampon albo coś na wypadanie włosów- a ta kobietka do mnie-czy to moje dziecko? a ja tak. a ile ma? no 4 m-ce.. to niestety ...ale nic z szamponów itd. nie pomoże musi wypaść co musi.. mówiła ,że jej też leciały garściami..ale pokazała mi przy skórze mojej głowy,że odrastają powoli włosy.. no i mówiła,by w aptece w środki na wzmocnienie włosów się zaopatrzyć-wzmocni napewno.

aa2 wiedziałam,że będzie dobrze szkoda tylko,że przez babę się nerwów najedliście niepotrzebnych

małgosia dobrze powiedziałaś tej lekarce...co za nietakt wrrrrr...
Cytat:
Napisane przez roza12 Pokaż wiadomość
Lulla mi też właśnie zaczęły wypadać garściami tak jak i przy porzedniej trójce mi fryzjerka poradziła aby przez ten czas myć włosy dziecięcym szmponem bo delikatny

myśmy z macisiem wczoraj byli na ważeniu i ma6400 tylko na cycu
Babeczki czyli wniosek jeden-zaczac uzywac szmponu dla dzidzi i czekac az przestana wypadac ale sora za to co powiem, z jednej strony przykro mi ze wam tez wypadaja ale z drugiej ciesze sie ze nie jestem z tym sama bo wtedy to bym sie zeschizowala
Stary 2012-01-19, 19:54   #1502
kaileight
Zadomowienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Dobry wieczór

Dziś tyko nadrabiam bez cytowania Pochorowaliśmy się, wizyta u lekarza, w ogóle nie mam głowy Widzę, że tu dyskusje o glutenie. Też tego tak do końca nie rozumiem. Ciekawe czemu nie ma jasnych wytycznych, co, jak i kiedy. Mam wrażenie, że wśród lekarzy nie ma jednej opinii

Proszę ładnie o kciuki bo jutro mamy wizytę (wyczekaną!) w poradni alergologiczno-dermatologicznej
Stary 2012-01-19, 19:59   #1503
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Dziś tyko nadrabiam bez cytowania Pochorowaliśmy się, wizyta u lekarza, w ogóle nie mam głowy Widzę, że tu dyskusje o glutenie. Też tego tak do końca nie rozumiem. Ciekawe czemu nie ma jasnych wytycznych, co, jak i kiedy. Mam wrażenie, że wśród lekarzy nie ma jednej opinii

Proszę ładnie o kciuki bo jutro mamy wizytę (wyczekaną!) w poradni alergologiczno-dermatologicznej
Oj zdrówka życzę

i oczywiście kciuki za wizytę
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 20:08   #1504
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.bobovita.pl/cms/images/cl...PDF/gluten.pdf
tu jest fajnie opisane z glutenem ja juz chyba wiem o co cho

Małgosia Kamila tez w dzien spi tylko na kanapie w łóżeczku no way ale u nas mały sukces bo od paru dni spi w swoim łózeczku cala noc
Fajnie to faktycznie napisane.
Bo żeśmy tak nauczyły

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Zgodnie z obietnicą wklejam. Te z bobovity jakoś mi się nie zgadza, bo dałam dzisiaj kaszkę a z tego wynika, że powinnam dać w 7 mcu dopiero, no ale warto poczytać.
Schemat nr 2 dotyczy rozszerzania diety przy karmieniu piersią, bo obcięło.
Złota kobieta

Cytat:
ale ogólnie wszystko dobrze powiedziała by dawać jedzonko i obserwować.. tu to wogóle light w tych sprawach..pytam-co pokolei..a Ona.. no albo gotuj powoli i mrozić.. albo słoiczki po 4 m-cu..obojętnie co.ale tak co 3 dni nowość,by wiedzieć w razie "w"co jest grane. to jutro dostanie zupkę jarzynową Sara

małgosia dobrze powiedziałaś tej lekarce...co za nietakt wrrrrr...
Daj znac jak po zupie Bo mamy w zanadrzu

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
dżizas dziewczyny net mi sie zepsul i prawie pol dnia siedzialam i odinstalowywalam i instalowalam, naprawialam, resetowalam i doopa[COLOR="Silver"]

A no to dobrze mi sie wydawalo no i calusy dla Stefka super ze plucka czyste!
Noooo eeeeejj bo już intensywniej niż zwykle o Tobie myślałam
Też się cieszę
Stary 2012-01-19, 20:08   #1505
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
dżizas dziewczyny net mi sie zepsul i prawie pol dnia siedzialam i odinstalowywalam i instalowalam, naprawialam, resetowalam i doopa[COLOR="Silver"]

Monia nialam Cie pytac-Ty podajesz juz ta witaminke D?

Lula nie daje ...bo niby w mleku jest.....

ja jak nie mialam kompa to to sie czulam jakbym nie miala glowy.....

Cytat:
hej Babole

zaczęłam nadrabiać..ale zjadło mi cytaty.. i nie mam siły normalnie..z nosa mi woda leci dosłownie leczę się jak mogę by się nie rozchorować..

Lulla... temat włosów u mnie na tapecie tez...poszłam do takiego naj fryzjera tu i pytałam o jakiś ich szampon albo coś na wypadanie włosów- a ta kobietka do mnie-czy to moje dziecko? a ja tak. a ile ma? no 4 m-ce.. to niestety ...ale nic z szamponów itd. nie pomoże musi wypaść co musi.. mówiła ,że jej też leciały garściami..ale pokazała mi przy skórze mojej głowy,że odrastają powoli włosy.. no i mówiła,by w aptece w środki na wzmocnienie włosów się zaopatrzyć-wzmocni napewno.
za wage....
super ze wprowadzacie nowe smaczki....

co do wlosow ..... mam to samo..... jakas masakra...ale tez mi powiedziala babka w aptece ze co ma wyleciec to musi wyleciec....*

Cytat:
Dobry wieczór

to prosze za wizyte i szybki powrot do zdrowka.....
Stary 2012-01-19, 20:30   #1506
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Fajnie to faktycznie napisane.
Bo żeśmy tak nauczyły

Złota kobieta

Daj znac jak po zupie Bo mamy w zanadrzu

Noooo eeeeejj bo już intensywniej niż zwykle o Tobie myślałam
Też się cieszę
Cos chyba bylo z siecia cyfrowego polsatu bo caly dzien net nie chodzil w ogole albo sie laczyl i po paru sekundach rozlaczal, smutno mi bylo a nie lubie budyniu

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Lula nie daje ...bo niby w mleku jest.....

ja jak nie mialam kompa to to sie czulam jakbym nie miala glowy.....

za wage....
super ze wprowadzacie nowe smaczki....

co do wlosow ..... mam to samo..... jakas masakra...ale tez mi powiedziala babka w aptece ze co ma wyleciec to musi wyleciec....*

to prosze za wizyte i szybki powrot do zdrowka.....
Ja ost w koncu zapytalam pedi o ta witaminke i powiedziala ze to co jest w mleku jest niewystarczajace i my bierzemy dlatego pytalam czy Ty podajesz bo pamietam ze kiedys obie jako jedyne z wizazu nie podalysmy
Stary 2012-01-19, 20:33   #1507
anciaahk
kosmitka

Postaram się odpisać bez cytowania, to co pamiętam.

Acelinka - zazdroszczę gotowania!!! A jaką kaszkę manną kupiłaś? Ja nestle i nie wiem jak z dawkowaniem ? Dzisiaj dałam 2 łyżeczki na 150 ml kaszki bezglutenowej na dobranoc z jabłkiem. Zjadł prawie wszystko!!!

Natko nie wiem, co Ci chciałam napisać , ale wiem, że chciałam, zaraz poszukam.

Rabarbar - u nas podobny problem z butelką, napiszę Ci, co u nas pomogło - dałam małemu soczek, najpierw łyżeczką, potem hyc butlę i raz, drugi, trzeci aż załapał i troszkę pije z butelki. Natka pisała, że najpierw dała smoczek i mały paluszek swóij do buzi i wtedy zalapał jej synuś smoka. Spróbuj może?

Cotka, Aga - gluten przy piersi najwcześniej w 5 najpóźniej w 6 mcu. Ja zaczyna, w 6 mcu i myślę że to nie będzie źle. Jabłka i marchewki też w sumie dopiero teraz od tygodnia.

Małgosia1983 - u nas po marchewce były dreszcze i doruchy wymiotne , a jabłuszka z marchewką opitolił 2/3 słoika . Doczytałam, że zdrowiejecie?? A za komentarz na temat imienia to bym chyba ubiła! Dobrze odpowiedziałaś temu kretyńskiemu lekarzowi !!

Asia - brawa za wizytę u lekarza!!! Niepotrzebne były jednak na szczęście martwienie się tamtym głupim babsztylem. I brawa dla Marcelka.

Eeee i zapomniałam.

A Tusia świetny ten link z glutenem, dzięki dobra kobieto!!!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 20:35   #1508
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Postaram się odpisać bez cytowania, to co pamiętam.

Acelinka - zazdroszczę gotowania!!! A jaką kaszkę manną kupiłaś? Ja nestle i nie wiem jak z dawkowaniem ? Dzisiaj dałam 2 łyżeczki na 150 ml kaszki bezglutenowej na dobranoc z jabłkiem. Zjadł prawie wszystko!!!

Rabarbar - u nas podobny problem z butelką, napiszę Ci, co u nas pomogło - dałam małemu soczek, najpierw łyżeczką, potem hyc butlę i raz, drugi, trzeci aż załapał i troszkę pije z butelki. Natka pisała, że najpierw dała smoczek i mały paluszek swóij do buzi i wtedy zalapał jej synuś smoka. Spróbuj może?

Cotka, Aga - gluten przy piersi najwcześniej w 5 najpóźniej w 6 mcu. Ja zaczyna, w 6 mcu i myślę że to nie będzie źle. Jabłka i marchewki też w sumie dopiero teraz od tygodnia.

Małgosia1983 - u nas po marchewce były dreszcze i doruchy wymiotne , a jabłuszka z marchewką opitolił 2/3 słoika . Doczytałam, że zdrowiejecie?? A za komentarz na temat imienia to bym chyba ubiła! Dobrze odpowiedziałaś temu kretyńskiemu lekarzowi !!

Asia - brawa za wizytę u lekarza!!! Niepotrzebne były jednak na szczęście martwienie się tamtym głupim babsztylem. I brawa dla Marcelka.

Eeee i zapomniałam.

A Tusia świetny ten link z glutenem, dzięki dobra kobieto!!!
I mi buziaczka zapomnialas
Stary 2012-01-19, 20:37   #1509
anciaahk
kosmitka

Właśnie Lulla, zapomniałam!!! WYbaczysz??????????

Jak zdrówko?? Mi włosy też masakrycznie wypadają i będziemy łyse mamy dwie.

Stary 2012-01-19, 20:50   #1510
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie Lulla, zapomniałam!!! WYbaczysz??????????

Jak zdrówko?? Mi włosy też masakrycznie wypadają i będziemy łyse mamy dwie.
Siur sink wypamplałam pare strepsilsow i jest jakby lepiej, zobaczymy jak bedzie rano. Kurcze ja juz mam takie dziwne zakola
Stary 2012-01-19, 20:58   #1511
anciaahk
kosmitka

U mnie zakola są z dziwnym zarostem .
Ty jesteś taka piękna, że nawet bez włosów będziesz piękna .

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Strzel mnie w łeb za takie poczucie humoru!

Stary 2012-01-19, 21:02   #1512
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie zakola są z dziwnym zarostem .
Ty jesteś taka piękna, że nawet bez włosów będziesz piękna .

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Strzel mnie w łeb za takie poczucie humoru!

Ale teraz zapodalas trzeba bylo od razu napisac ze fajny ze mnie bedzie facet
Stary 2012-01-19, 21:04   #1513
anciaahk
kosmitka

No widzisz, jaki to jak mówisz disel ze mnie.
.

Stary 2012-01-19, 21:09   #1514
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz, jaki to jak mówisz disel ze mnie.
.
No przestan
Stary 2012-01-19, 21:13   #1515
19natka88
Zakorzenienie

Masakra... wychowuję histeryka cycoholika pojechałam na modlitwy za tą ciocię, mały został z prababcią - jak tylko wyszłam z domu zaczął ryczeć i ryczał aż do mojego powrotu - a ja niczego nieświadoma wstąpiłam jeszcze na kawkę do teściowej biedna moja babcia nie wiedziała co ma robić, potem już ponoć płakała razem z Szymkiem A nie dzwoniła bo nie mogła mojego nr tel znaleźć.
Muszę go od siebie zacząć odzwyczajać albo coś

Aa i jeszcze ja dołączam się do grona łysiejących Fryzjerka powiedziała tak samo - muszą wypaść, potem wszystko odrośnie No i niestety też połowa włosów poszła pod nożyczki

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
aaa, mój pierwszy własny obiadek dla Natalci wyszedł i dziecko wcinało brokułka aż miło

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
i oby ząbki wyszły bezproblemowo
Nie dziękujemy

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
jak ogarniesz temat to daj znać
Od siebie powiem, że ja będę dawać gluten po skończonym 5 mies. A inne cudeńka gotowane po skończonym 6 mies. A kto mi zabroni haha
A nikt Jak tam Amelka?

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dobra ja tak na szybko bo mały chyba zaraz jednak si e obudzi hehe a po 17 mamy miec gosci(a swoja droga myslałam ze juz koniec wedrówek z odwiedzinami do małego i jakże sie myliłam heeeeeeee)

no a wiec weszlismy do gabinetu i mówie do babki ze przyszlismy z ta ocena neurologiczna ale nich najpierw zbada małego i go pooglada i zobaczy czy nie jest zablady itd, no i w miedzy czasei jak on abadała małego to ja jej stresciłam co usłyszałam u neurolog no i pediatra sama stwierdziłaz e cos jest nie tak z ta ocena i w ogóle jak zobaczyła malutka to powiedziała ze na dzien dzisiejszy ja widzi to wcale ni edawałaby skierowania do neurologa bo widzi ze mały zaczoł sam głowke trzymac itd no ale ja jej powiedziałam co usłysałam ze cos nei tak z ta ocena i ona sie nei zgadza, od razu pytałam o to serduszko i zasinienie i ona powiedziała ze zadnego zasinienia nie ma itd powiedziała ze mały piekni ejuz podnosi głókwke jak sie go łapie za nadgarski to on sie az wyrywa do siadu, powiem wiecej naet na rehabiitacje nes w koncu nie skierowała bo powiedziała ze ejst wszystko dobrze, dała nam na wszelki wypadek skierowanie do innego nam dała neurologa ale mamy isc dopiero za miesiac-dała tak zebysmy spokojniejsi byli
Czyli pani doktor potwierdziła nasze słowa Mamuśka spokojniejsza?

Cytat:
za pierwszy obiadek Szymka

dziękować

Taką normalną przede wszystkim, słoiczki kupiłam przypadkiem, ale po wczorajszych testach jestem zadowolona

Cytat:
Zgodnie z obietnicą wklejam. Te z bobovity jakoś mi się nie zgadza, bo dałam dzisiaj kaszkę a z tego wynika, że powinnam dać w 7 mcu dopiero, no ale warto poczytać.
Schemat nr 2 dotyczy rozszerzania diety przy karmieniu piersią, bo obcięło.
Dzięki

Cytat:
hej Babole

Kuruj się Zdrówka

i żeby Sarze zasmakowała zupka

Cytat:
Dziekowac za info i super ze mu smakowalo, same zdrowe rzeczy
Bardzo zdrowe, ale w smaku... brr jak zmielona trawa

Cytat:
Dobry wieczór

Zdrówka życzę

Cytat:
Przypomniałaś sobie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:21   #1516
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Dobry wieczór

Mój mało co się ślini

Natka
, piedna prababcia i nie padl jej ze zmeczenia?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:29   #1517
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Mój mało co się ślini

Natka
, piedna prababcia i nie padl jej ze zmeczenia?
Padł, ale jak już byłam na podwórku
Biedna biedna babcia, miała w sobotę z nim zostać bo idziemy na 50tkę do teścia ale powiedziała, że nie ma szans - w sumie jej się nie dziwię

Dominik

Martynka
Stary 2012-01-19, 21:55   #1518
anciaahk
kosmitka

Natka nie wiem . Chyba coś o tym, że mm dajesz z kleikiem, ale zabij mnie nie wiem dokładnie o czym myślałam.

Jutro rano mam gina, potrzymacie kciuki .

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Natka wspołczuję babci Twojej, moja też by płakała razem z Frankiem. A Ty nie dzwoniłaś do babci spytać, jak sobie radzi ?

Stary 2012-01-19, 22:10   #1519
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka nie wiem . Chyba coś o tym, że mm dajesz z kleikiem, ale zabij mnie nie wiem dokładnie o czym myślałam.

heh może Ci się kiedyś przypomni

Jutro rano mam gina, potrzymacie kciuki .

Proszę

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Natka wspołczuję babci Twojej, moja też by płakała razem z Frankiem. A Ty nie dzwoniłaś do babci spytać, jak sobie radzi ?
Nie dzwoniłam bo ona dość często z nim jest (z tym, że ja też jestem wtedy w domu, ale np prasuję albo sprzątam) i nie było takiego problemu No i wyszłam z założenia, że jak nikt nie dzwoni to jest spokojnie Podobnie zachowywał się przy mojemu tacie - z nim jest rzadko i się go trochę boi Ale wtedy wystarczyła obecność mojej mamy i też było ok.

Idę spać

Dominik

Martynka
Stary 2012-01-19, 22:12   #1520
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

Ja ost w koncu zapytalam pedi o ta witaminke i powiedziala ze to co jest w mleku jest niewystarczajace i my bierzemy dlatego pytalam czy Ty podajesz bo pamietam ze kiedys obie jako jedyne z wizazu nie podalysmy
ano widzisz co lekarz to inaczej gada....
to teraz jako jedyna nie podaje.... a od kiedy dajesz malemu??

Natka ale Szymek plakal bo Ciebie nie bylo czy jak ?? Tak czy siak wspolczuje mu wylanych lez i babci.... biedna kobieta pewnie sie przejela

Ancia za jutrzejsza wizyte

Ja wlasnie uspilam mala..... tzn sama zasnela.... dalam jej kleiku ryzowego jablkowego...cala butle wchlonela.... no ale nie robie sobie nadziei z calonocnym spaniem.....
Stary 2012-01-19, 22:26   #1521
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

normalną też

ja w dzień też nie przenosze do łóżeczka, gdzie zaśnie tam śpi - na narożniku, na naszym łóżku, w bujaczku
Cytat:
Uwierz mi, gdybym u Ciebie byla to usiadlabym sobie obok Talki i patrzyla wzrokiem kota ze Shreka sama bym sobie zjadla taka jarzynke

Cytat:
Dobry wieczór

zdrówka kochana
i za jutro!

Cytat:
A taką najzwyklejszą w świecie za 2,35
dziś dałam pół łyżeczki, na pierwszy raz myśle że dosyć, co jakiś czas po troszce będe zwiększać, nie doedukowałam się jeszcze jak to się dokładnie robi i w jakich proporcjach

kolejny łakomczuszek
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Masakra... wychowuję histeryka cycoholika pojechałam na modlitwy za tą ciocię, mały został z prababcią - jak tylko wyszłam z domu zaczął ryczeć i ryczał aż do mojego powrotu - a ja niczego nieświadoma wstąpiłam jeszcze na kawkę do teściowej biedna moja babcia nie wiedziała co ma robić, potem już ponoć płakała razem z Szymkiem A nie dzwoniła bo nie mogła mojego nr tel znaleźć.
Muszę go od siebie zacząć odzwyczajać albo coś

Aa i jeszcze ja dołączam się do grona łysiejących Fryzjerka powiedziała tak samo - muszą wypaść, potem wszystko odrośnie No i niestety też połowa włosów poszła pod nożyczki
mnie tez włosy wypadają masakrycznie. Mama poleciła mi szampon na wypadanie - Vichy albo Dermena (do kupienia w aptece). Z Vichy droższy, ja mam Dermene i jest jakby jakaś poprawa, zobaczymy co będzie dalej

Biedna babcia! Dzieciaczki coraz starsze i coraz bardziej kojarzą z kim zostają, Natalka tez u mojej mamy ostatnio koncert urządziła, ale tylko 15 minut - jednak moja mama i tak nie wiedziała co się dzieje i już chciała do mnie dzwonić Jak gdzies jesteśmy np. na urodzinach to w pokoju gdzie jest imprezka siedzimy na zmiane z tż, a drugie z Natalką w innym pokoju, bo widok tylu osób na raz ewidentnie jej nie odpowiada
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:31   #1522
aa2
Zakorzenienie

HEJA JESTEM) kurcze teraz juz moge se z wami posiedzieć ale pewnie juz nikogo nie ma

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Końcówkę ledwo zrozumiałam ale ogólny sens tak i cieszę się, że jest ok
I ty pewnie o wiele spokojniejsza
sorry pisałam końcówe na szybko bo mały si ebudził , al eciesze sie że wytrwałaś w czytaniu no i że rozumna kobita z Ciebei to tylko potwierdziłas tym ze zrozumiałas o co mi biega

Cytat:
Asia bardzo się cieszę i dla Marcelego
no ja tez si eciesze, strasznie si emartwiłam i az po nocach mi sie to śniło

Cytat:
A dotrwalaś wogóle do końca
no wiesz co tak do Cotuska

powiem wam jeszcze ze mój mały to chyba w ogól eod poczatku tej neurolog nie polubił dlatego nei chciał współpracować, bo ide do pediatry gdzi ego szczepie rozbieram lekarka podchodzi do niego on usmiech, aż mówiła ze czaruć, dzis druga pediatra ta co dała skierowanie zaczyna go badać a on do niej a guuuuuuuuu i usmiech -babka zachwycona, a u tej neurolog nic a nic-myślicie ze po prostu jej ni epolubuł? mozliwe w takim okresie? bo mnie to dziwi

babka ta co dzis byłam u niej powiedziała ze nawet na rehabilitacje na razie go nei wysyłamy bo na dzień dzisiejszy ona nie widzi potrzeby, w sumie to akurat ta rehabilitacja mnie nei przerażała bo p[rzynajmniej widziałabym jakie cwiczonka i jak je dobrze robic , bardziej tym sercem sie stresowałam i tym ze niby blady , ale co tam powiem wam ze duży kamień z serca mi spadł-teraz pisze o tym jak nakrecona bo sie cieszę, ale juz przestaje

dziekuje kobitki za wszystkie miłe słowa i z tego ze cieszycie sie razem ze mna że z Marcelitkiem wszystko ok jesteście neizastapione
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:38   #1523
anciaahk
kosmitka

Mój zjadł dzisiaj 150 ml kaszki mleczno-ryżowej Nestle na dobranoc. Dodałam 2 łyżeczki kaszki mlecznej mannej z Nestle. I obudził się tradyycjnie o 22.30. Dałam smoka i śpi, zobaczymy jak długo.

Natko chyba mnie zaskoczyło to mm i kleik. Bo dajesz to z butli, prawda? Dodajesz wtedy gluten do tego?

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Już piszę po 2 razy to samo, nie jest dobrze.
Dobranoc.

Stary 2012-01-19, 22:41   #1524
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
ano widzisz co lekarz to inaczej gada....
to teraz jako jedyna nie podaje.... a od kiedy dajesz malemu??

Natka ale Szymek plakal bo Ciebie nie bylo czy jak ?? Tak czy siak wspolczuje mu wylanych lez i babci.... biedna kobieta pewnie sie przejela

Ancia za jutrzejsza wizyte

Ja wlasnie uspilam mala..... tzn sama zasnela.... dalam jej kleiku ryzowego jablkowego...cala butle wchlonela.... no ale nie robie sobie nadziei z calonocnym spaniem.....
W zeszla srode bylismy u pedi i od tamtego czasu, zaluje strasznie ze wczesniej nie dawalam bo teraz sie boje zeby nie bylo jakiegos ubytku czy czegos. A co mowi wasz lekarz?
Stary 2012-01-19, 22:44   #1525
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
W zeszla srode bylismy u pedi i od tamtego czasu, zaluje strasznie ze wczesniej nie dawalam bo teraz sie boje zeby nie bylo jakiegos ubytku czy czegos. A co mowi wasz lekarz?
a o co chodzi z ta witamina? bo umkneło mi sierocie
Stary 2012-01-19, 22:48   #1526
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
a o co chodzi z ta witamina? bo umkneło mi sierocie
Nie podawalam witaminy D od samego poczatku bo polozna retro stwierdzila ze skoro ta wit jest w mleku to powinno wystarczyc.
Stary 2012-01-19, 22:52   #1527
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Nie podawalam witaminy D od samego poczatku bo polozna retro stwierdzila ze skoro ta wit jest w mleku to powinno wystarczyc.
no i co teraz jest jakis problem z tego ze nei podawałaś?
bo wiesz ja miałam ta k i d razem i szkoda mi było i poczytałam zeby co dwa dni podawac i tak robiłam a teraz ju ztylko ta d bede dawac, ta k i d podawałam niestety dosc nieregularnie-burak ze mnei, ale nic żaden lekarz ni emówił ze cos nie tak
Stary 2012-01-19, 22:58   #1528
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
no i co teraz jest jakis problem z tego ze nei podawałaś?
bo wiesz ja miałam ta k i d razem i szkoda mi było i poczytałam zeby co dwa dni podawac i tak robiłam a teraz ju ztylko ta d bede dawac, ta k i d podawałam niestety dosc nieregularnie-burak ze mnei, ale nic żaden lekarz ni emówił ze cos nie tak
Widzisz ja powinnam doytac lekarza zamiast posluchac jakiejs pielegnarki i teraz sobie wyrzucam, Ty przynajmniej podawalas-ja nie
Stary 2012-01-19, 23:02   #1529
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz ja powinnam doytac lekarza zamiast posluchac jakiejs pielegnarki i teraz sobie wyrzucam, Ty przynajmniej podawalas-ja nie
ale przez to ze nei dawałas to sie coś dzieje i jest cos ni etak?
bo wiesz ja podejrzewam ze jakbym powiedziała jak podaje to by mi od razu cos wynaleźli ze jest nie tak
Stary 2012-01-19, 23:04   #1530
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
ale przez to ze nei dawałas to sie coś dzieje i jest cos ni etak?
bo wiesz ja podejrzewam ze jakbym powiedziała jak podaje to by mi od razu cos wynaleźli ze jest nie tak
Wiesz no wszystko jest niby ok, nie no jest ok, maluszek rozwija sie dobrz tylko sie troszke boje jakiegos niedoboru witaminy, pedi na mnie tylko piorunujaco spojrzala jak zapytalam o ta wit wiec wiesz.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości