Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 00:03   #481
1988anna
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
za wszystkie dotychczasowe spadki i za następne
mam takie pytanko: doktorek zaleca mi 7 dni fazy Iszej, jak na razie idzie cudownie, w 4 dni schudłam ponad 3 kg ( wg doktorka powinnam w 7 dni schudnąć 2,8 kg) - no i teraz pytanie - I faza powinna trwać max 10 dni, czy myślicie, że jak mi dalej będzie tak ładnie spadać waga, to przedłużyć I fazę do 10 dni? czy lepiej nie przesadzać i zostać na 7? Co myślicie?

nie przedłuża sie I fazy!!!! Czytałaś 1 stronę watku?
1988anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 00:07   #482
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atkka Pokaż wiadomość
Moj jadlospis wyglada tak: rano ten placek z otrab z jajkiem i tunczykiem zazwyczaj jem, na obiad jakis kawal miecha gotowanego lub ryba, kolacja to zwykle jakas makrela albo cos kolo tego, z tym ze przez caly dzien pije kawe parzona lub zbozowa instant bez cukru a z mlekiem 0% i zjadam duze ilosci jogurtow 0% oraz wszelkich serkow 0% (bedzie tego z 5-6 sztuk na dzien). W dni warzywne do tego dodaje salatki, pomidorki itp. Oczywiscie zwracam uwage na etykietki, zawartosc weglowodanow i tluszczu. Czy taki jadlospis nie jest zbyt ubogi (przyjmuje suplementy na wlosy, ale i tak sie troche obawiam)? Ile zjadacie dziennie serkow i jogurtow? Czy ja nie przesadzam? Pozdrawiam
A ostatnio mam potworna ochote na slodkie, to chyba kryzys po tych kilku dniach.
Mięsko/ryby na obiad - okej. Trzeba o tym pamiętać, nie ma jakiejśc okreslonej ilości, ważne tylko, żeby to jeść, bo dostarcza nam białka
Ograniczenie na nabiał-1kg dziennie. Nie można tego przekraczać.
Jogurtów staraj się używać jako dodatek np do sosów, a nie jeść jako osobny posiłek, bo mają więcej W+T niż białka.
Makrela jest okej, ale na kolacje lepiej jej nie jeść, bo ma dużo soli. Kolacje lepiej białkowe, a to makrele zjedz na II śniadanie.
Warto pić zieloną herbatę

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 07:31   #483
angelus122
Raczkowanie

witam

dzis I dzien przerwy od wagi nawet nie jest ciezko bo jestem u rodzicow a tu jest waga wskazówkowa i jest niedokładna;p

jestem juz po sniadanku: warkocz z łososia wędzony uwielbiam jest pyszny
i na obiad tez planuje rybke z piekarnika z warzywkami;D taki rybny dzien dzis;D
a pozatym czeka mnie duzooooooooooooo nauki;/

milego dnia;*
64.63.62.61.60.59..58.57.56.55.54.53...

Edytowane przez angelus122
Czas edycji: 2012-01-20 o 07:40
angelus122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 08:29   #484
czarownica2010
Raczkowanie

Witam.
U mnie po fazie uderzeniowej, ktora skonczylam tydzien temu waga stanela, jak zakleta. A wczoraj, mimo ze lada dzien bede miala @ spadek o -0.6 kg (po P) i dzis po PW o kolejne -0,2 i jest 87,9 kg.

Wczoraj zrobilam kurczaka w galarecie (oczywiscie uzylam zelatyny) i polecam to wszystkim tym, ktorym znudzily sie pieczone udka. Upieklam tez ciasto jogurtowe, ktore mi zupelnie nie wyszlo. A najsmieszniejsze jest to, ze "normalne" ciasta wychodza mi naprawde super. Nie wiem, co jest grane, ale chyba do konca diety zostane przy wiesniaku z cynamonem i nutelli.

Milego dnia i zycze Wam ogrooooomnych spadkow!!!
Stary 2012-01-20, 08:55   #485
icoteraz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Mięsko/ryby na obiad - okej. Trzeba o tym pamiętać, nie ma jakiejśc okreslonej ilości, ważne tylko, żeby to jeść, bo dostarcza nam białka
Ograniczenie na nabiał-1kg dziennie. Nie można tego przekraczać.
Jogurtów staraj się używać jako dodatek np do sosów, a nie jeść jako osobny posiłek, bo mają więcej W+T niż białka.
Makrela jest okej, ale na kolacje lepiej jej nie jeść, bo ma dużo soli. Kolacje lepiej białkowe, a to makrele zjedz na II śniadanie.
Warto pić zieloną herbatę

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Szlachcianka Pokaż wiadomość
Dziewczyny tez tak macie? Dziś zrobiłam sobie proteinowy czwartek i powiem, że głodna nie jestem, ale za to mam taki brzuchol, takie zaparcie, że szok Nie wiem, czy to jest prawidłowy objaw. A może zrobiłam coś nie tak? Na śniadanie owsianka z jogurtem nat i cynamonem, potem w pracy sałatka z twarożku, tuńczyka, jajek i szczypiorku, na obiad nuggetsy na jogurcie w otrębach pszennych, kolacja czysty twarożek ziarnisty i duuuużo piłam herbatki.

Niestety, tak może się zdażyć też to przeżywałamjak zaczęłam dietę chyba w lutym zeszłego roku. O rany, jak ten czas leci

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Myślę, że odpowiedź znajdziesz na pierwszej stronie wątku, napisaną wyróżniającymi się literami.

AMEN

Zasady są jasno określone - najpierw lektura i test.
Jeśli wyjdzie Ci w tescie, że na U masz być 3 dni - to jesteś na niej trzy dni. Jeśli 5 - to pięć. Koniec kropka.
Aby nie narobić sobie problemów należy do zaleceń tej diety stosować.
Dużo gorsze dla organizmu jest przedłużanie samowolne U niż "drobne grzeszki", które niestety nam sie w późniejszym etapie diety przytrafiają - One jednak też są bee i nie należy ich pochwalać.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Fenris - jak się czujesz???

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica2010 Pokaż wiadomość
Witam.
U mnie po fazie uderzeniowej, ktora skonczylam tydzien temu waga stanela, jak zakleta. A wczoraj, mimo ze lada dzien bede miala @ spadek o -0.6 kg (po P) i dzis po PW o kolejne -0,2 i jest 87,9 kg.

Wczoraj zrobilam kurczaka w galarecie (oczywiscie uzylam zelatyny) i polecam to wszystkim tym, ktorym znudzily sie pieczone udka. Upieklam tez ciasto jogurtowe, ktore mi zupelnie nie wyszlo. A najsmieszniejsze jest to, ze "normalne" ciasta wychodza mi naprawde super. Nie wiem, co jest grane, ale chyba do konca diety zostane przy wiesniaku z cynamonem i nutelli.

i bądź tu mądra i rozgryź magię funkcjonowania organizmu
Powodzenia

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez foca Pokaż wiadomość
a`propos polędwicy łososiowej to ogladałam dziś w almie poledwice łososiową z indyka z morlin.....nie wziełam bo wyjeżdząm a le po powrocie ją spróbuje

Ale jestem rozgarnięta - Życzę wspaniałego i SZALONEGO wypoczynku )
P.s. wybacz, że dopiero dziś ale ja wczoraj miałam klapki na oczach - tylko myslałam o jedzeniu hi hi hi

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Oloosia Pokaż wiadomość
Tak!!! Już sie nie mogę doczekać!

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Poprawiłaś mi humor na cały dzień! Ja nie wiem czy bym się nie roześmiała przy tej pani Swoją drogą głodnemu zawsze chleb na mysli
Dziękuję, dziękuję.
Na szczęście dziś już wreszcie wróciłam na właściwe tory i juz nie myślę tylko o żarciu i słodkościach. Całe szczęście, że juz mi przeszło, bo to niebezpieczne jest w moim przypadku. Wtedy bardzo łatwo jest mi sięgnąć po coś niedozwolonego na diecie. Niestety. Dobrze, że wytrwałam. UFF

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez angelus122 Pokaż wiadomość
witam

dzis I dzien przerwy od wagi nawet nie jest ciezko bo jestem u rodzicow a tu jest waga wskazówkowa i jest niedokładna;p

jestem juz po sniadanku: warkocz z łososia wędzony uwielbiam jest pyszny
i na obiad tez planuje rybke z piekarnika z warzywkami;D taki rybny dzien dzis;D
a pozatym czeka mnie duzooooooooooooo nauki;/

milego dnia;*

Jeśli lubisz szpinak to możesz zrobić łososia wędzonego ze szpinakiem, sosem jogurtowym. Ja do tego jeszcze lubę kluseczki dukanowe. Pychotka
icoteraz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 09:00   #486
magda_lena40
Zakorzenienie

Szlachcianka
Ile w sumie zużyłaś otrębów i ile w tym było pszennych ?

Icoteraz

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-20, 09:20   #487
Figarro
Zakorzenienie

Witajcie

Fenris Martuś jak się czujesz ???

Cytat:
Dziewczyny tez tak macie? Dziś zrobiłam sobie proteinowy czwartek i powiem, że głodna nie jestem, ale za to mam taki brzuchol, takie zaparcie, że szok Nie wiem, czy to jest prawidłowy objaw. A może zrobiłam coś nie tak? Na śniadanie owsianka z jogurtem nat i cynamonem, potem w pracy sałatka z twarożku, tuńczyka, jajek i szczypiorku, na obiad nuggetsy na jogurcie w otrębach pszennych, kolacja czysty twarożek ziarnisty i duuuużo piłam herbatki.
ale jak proteinowy czwartek
toż on dopiero od ostatniej fazy

noooo coś się ruszyło, po proteinkach - 0,3kg
w niedzielę minie mi 2 tyg na diecie i tylko 2kg poleciało

a może i to dobrze, co będę zbyt szybko gubić

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 09:30   #488
Szlachcianka
Rozeznanie

[QUOTE=magda_lena40;317332 43]Szlachcianka
/[QUOTE]
na całą pierś zuzylam 4 łyżki, ale podzieliłam się mięskiem z mężem.
Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość
Witajcie

Fenris Martuś jak się czujesz ???

ale jak proteinowy czwartek
toż on dopiero od ostatniej fazy

Bo dziewczyny mowiły, że jak ja chce stracić tylko 5kg to lepiej robić sobie proteinowy czwartek, zrezygnowała z piwka i chlebka i słodkiego i powinno pomóc

Szlachcianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 09:34   #489
Figarro
Zakorzenienie

[QUOTE=Szlachcianka;317335 58][QUOTE=magda_lena40;317332 43]Szlachcianka
/
Cytat:

Bo dziewczyny mowiły, że jak ja chce stracić tylko 5kg to lepiej robić sobie proteinowy czwartek, zrezygnowała z piwka i chlebka i słodkiego i powinno pomóc
aaaaa, czyli nie tak do końca dukanie,
ufff, bo już mnie troszkę to zakręciło
dla 5kg faktycznie nie powinno się (to tylko moje zdanie) dukać

powinno ładnie spaść

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 09:41   #490
Aiesha
Rozeznanie

dziś proteinki... i lepiej bo po wczorajszych warzywkach i wypitym morzu cisowianki jestem dziś dosłownie napuchnięta (ja szybko to zauważam, bo wystarczy że jak splatam dłonie, to palce czuć napuchnięte, a normalnie to jest "luz")
dzisiaj dzień rybno-serowy, nawet kupiłam sobie dorsza wędzonego, bo trochę mam dość makreli

pytanie...
u mnie w sklepie (zresztą w marketach większych tez widziałam) jest ser biały mielony. Zawartość tłuszczu 3%, czyli jak we wieśniaku light z piątnicy...
może by w dietę wpleść??? zamiast pseudo-serków homo? i w smaku to nawet jest lepsze i większe możliwości, bo nawet Dukanowy sernik można szybciej zrobić

wzrost 176cm
start: 92
kolejne podejście: cel 1: "85"
cel 2: 83
cel 3: 79
do wakacji
cel 4: ...
Aiesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 09:50   #491
foca
Raczkowanie

Cytat:
Witam.

Czesc czarownico, dzieki za przypomnieniu o galaretce z kurczaka wiesz co ja tez piekłam ostatnio jogurtowe i wyszedł mi sernik słowo honoru normalny sernik, a sera nie dawałam, da sie zjesc, na wierzch dałam nutwlke i mam sernik z czekoladą

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Aiesha Pokaż wiadomość
dziś proteinki... i lepiej bo po wczorajszych warzywkach i wypitym morzu cisowianki jestem dziś dosłownie napuchnięta (ja szybko to zauważam, bo wystarczy że jak splatam dłonie, to palce czuć napuchnięte, a normalnie to jest "luz")
dzisiaj dzień rybno-serowy, nawet kupiłam sobie dorsza wędzonego, bo trochę mam dość makreli

pytanie...
u mnie w sklepie (zresztą w marketach większych tez widziałam) jest ser biały mielony. Zawartość tłuszczu 3%, czyli jak we wieśniaku light z piątnicy...
może by w dietę wpleść??? zamiast pseudo-serków homo? i w smaku to nawet jest lepsze i większe możliwości, bo nawet Dukanowy sernik można szybciej zrobić
tylko zerknij na węgle, bo dla nas dukających to węgle są gorsze od tłuszczu

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

aaaa, jescze sie pochwale, może za wczesnie na radosć ale dzis wszystkie wzrosty poszły precz, to motywuje
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
foca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 10:27   #492
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
A na śniadanie ile ? (o ile się nie mylę to jadłaś owsiankę ?)
Chodzi mi generalnie o to, że na dukanie obowiązkowe są 2-3 łyżek otrębów dziennie w wersji: 2 owsiane, 2owsiane+1pszenna albo po prostu 3owsiane (tak przynajmniej było, o ile nic nie mylę).
Ty nie jesteś na Dukanie, więc nie musisz tego przestrzegać Ale jakby co to z otrębami jest właśnie tak, jak Ci wyżej napisałam

Cytat:
pytanie...
Tych wiaderkowych można używać. Dużo dukanek stosuje do serników twaróg wielokrotnie mielony DrOetker i President (mają 3 albo 4 % tłuszczu) W Carrefourze bodajże jest z jeszcze mniejszą zawartością tłuszczu (2,5% chyba)

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2012-01-20 o 10:28
Stary 2012-01-20, 10:43   #493
zlota jagoda
Raczkowanie

Witam cieplutko

Cytat:
ja poproszę przepis na lane
dzisiaj robiłam zupkę jarzynową na kostce rosołowej i zostało mi wywaru na jutrzejsze P... więc lane na nim byłyby chyba w sam raz
Lane to w sumie żadna filozofia
Roztrzepujesz całe surowe jajko widelcem (normalnie dodawało się troszkę mąki, aby się takie ciasto zrobiło, więc myślę, że jak na dukanie chce się mieć bardziej "kluskowate" kluski to możesz dodać łyżeczkę maizeny, ja jednak robię bez) i wylewasz te dobrze roztrzepane jajko na gotujący się wywar lub zupkę przez widelec aby się sadzone nie zrobiło . Oczywiście jajek możesz dać więcej jak masz dużo zupy (mniej więcej 4 jajka na 2 l zupki ) i ot cała filozofia

Cytat:
Napisane przez atkka Pokaż wiadomość
dziekuje za mile przyjecie do grona A ile tego mieska powinnam zjadac dziennie?
Możesz zjeść tyle ile chcesz

Cytat:
Napisane przez angelus122 Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi czy Wy Dziewczynki cwiczycie?
Ja w sumie bym chciała ćwiczyć ale po całodziennej walce z moją trójką bąbli nie mam już siły, a w nocy często gotuję lub piekę na następny dzień więc nawet nie ma kiedy ćwiczyć Czekam na wiosnę, to będę siedziała niemal cały dzień z dzieciaczkami na ogródku to trochę jednocześnie pospalam

Cytat:
Witam.

Ładny spadek
Ja też od jakiegoś czasu myślę o "zimnych nóżkach" widziałam przepis na którymś z blogów mniam

Cytat:
Napisane przez foca Pokaż wiadomość

[/COLOR]aaaa, jescze sie pochwale, może za wczesnie na radosć ale dzis wszystkie wzrosty poszły precz, to motywuje
No to

A ja dzisiaj stoję po warzywkach ale pocieszam się tym, że wczoraj jednak był spadek, bo właśnie dziś waga pokazała wczorajszą najniższą wagę. Czyli wczoraj spadłam o 0,3 Nie jest źle

Kurczę muszę sobie upiec jakieś ciasteczka, które będę mogła zabrać ze sobą jutro do babci, bo babcia pewnie jakieś swoje ciacho wyciągnie, a to grozi wpadką

Mój pazurkowy wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506863

zlota jagoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 10:55   #494
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlota jagoda Pokaż wiadomość
Kurczę muszę sobie upiec jakieś ciasteczka, które będę mogła zabrać ze sobą jutro do babci, bo babcia pewnie jakieś swoje ciacho wyciągnie, a to grozi wpadką
Polecam: >Amerykanki<, >Owsiane ciastka bez jajek i skrobi<, >Tiramisu<
Tylko uważaj, bo te ciastka uzależniają

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2012-01-20 o 10:56
Stary 2012-01-20, 10:57   #495
Aiesha
Rozeznanie

Cytat:
Tych wiaderkowych można używać. Dużo dukanek stosuje do serników twaróg wielokrotnie mielony DrOetker i President (mają 3 albo 4 % tłuszczu) W Carrefourze bodajże jest z jeszcze mniejszą zawartością tłuszczu (2,5% chyba)
no to jednym słowem super jutro kupuję wiadereczko
Cytat:
Lane to w sumie żadna filozofia
Roztrzepujesz całe surowe jajko widelcem (normalnie dodawało się troszkę mąki, aby się takie ciasto zrobiło, więc myślę, że jak na dukanie chce się mieć bardziej "kluskowate" kluski to możesz dodać łyżeczkę maizeny, ja jednak robię bez) i wylewasz te dobrze roztrzepane jajko na gotujący się wywar lub zupkę przez widelec aby się sadzone nie zrobiło . Oczywiście jajek możesz dać więcej jak masz dużo zupy (mniej więcej 4 jajka na 2 l zupki ) i ot cała filozofia
dziękuję a czy zamiast mazeiny można dodać trochę otrąb? żeby takie bardziej "ciastowate" wyszło??
cóż, będę próbować

wzrost 176cm
do wakacji
Stary 2012-01-20, 11:07   #496
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
no to jednym słowem super jutro kupuję wiadereczko
Tylko żeby nie było, że jakieś nieścisłości wprowadzam
Wg czatu z doktorkiem możemy jeść nabiał do 2% tłuszczu (to w książce była mowa o 3 czy 4 procentach). Więc jak ktoś kupuje bardziej tłusty to na własne ryzyko

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-20, 11:08   #497
Oloosia
Rozeznanie

Cytat:
Polecam: >Amerykanki<, >Owsiane ciastka bez jajek i skrobi<, >Tiramisu<
Tylko uważaj, bo te ciastka uzależniają
Magdalena dobrze prawi ja bez amerykanek już żyć nie moge na uczelnię są idealne. Zwłaszcza teraz, kiedy już przyszła do mnie przesyłka z Wypiekarni Eksperymentuję sobie z różnymi aromatami
Oloosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 11:16   #498
Aiesha
Rozeznanie

Cytat:
Tylko żeby nie było, że jakieś nieścisłości wprowadzam
Wg czatu z doktorkiem możemy jeść nabiał do 2% tłuszczu (to w książce była mowa o 3 czy 4 procentach). Więc jak ktoś kupuje bardziej tłusty to na własne ryzyko
ależ oczywiście wiem o tym... ale skoro jem wieśniaka light 3% to taki serek wychodzi praktycznie tak samo... a z wieśniaka serniczka nie zrobię

wzrost 176cm
do wakacji
Stary 2012-01-20, 11:38   #499
Oloosia
Rozeznanie

A propos serków przeróżnych... Niektóre z Was pewnie wiedzą o istnieniu takiego cuda, ale ja dowiedziałam się dzisiaj, więc się tą wiedzą podzielę (może przyda się nowym dukankom )
Byłam dzisiaj na zakupach w Lidlu i znalazłam taki oto serek: Linessa Light soft cheese do smarowania kanapeczek (z dukanowego chlebka oczywiście ). Ma bardzo dobre parametry:
Białko 11g
Węgle 3, 9
Tłuszcz 0,2.
Nie pamiętam niestety ile kosztował, bo wyrzuciłam paragon, ale nie był jakiś przerażająco drogi (jak wszystko w Lidlu ).
Polecam! Właśnie szamię pyszną kanapeczkę z tym serkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC13697.jpg (19,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC13698.jpg (31,4 KB, 13 załadowań)
Oloosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 11:44   #500
zlota jagoda
Raczkowanie

Z otrębami w lanych to nie wiem jak to będzie, ale warto spróbować

Dziewczyny przypomnijcie mi ile można w ciągu dnia skrobi kukurydzianej spożyć? I jak to jest w połączeniu z otrębami

Nie chce mi się książki wertować (przyznaje się ) a zapomniało mi się jak to jest.
A szukam przepisu na takie ciacha, które mogę pożreć od razu wszystkie

Na razie wygrywają te:
http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...lni-dukan.html

i te:

http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...owe-dukan.html

ale te owsiane też pysznie wyglądają

Mój pazurkowy wątek:

Stary 2012-01-20, 13:15   #501
lukkija
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Kochana taki dzień,nie wiem czy to ciśnienie czy co innego ale ja tez dzisiaj nie halo,mój tż też nie halo-pokłuciliśmy się,no to pewnie pogoda,chyba niskie cisnienie

Kochana jesteś na wyjeździe więc grzeszki odpuszczone,zwłaszcza,że jedzenie w innym kraju to nie to samo,ta herbatka to chyba nie tylko z miodemA co to ta ukraińska "a'la pashe"?

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Sporo,właściwie drób można do wszystkiego bo to sporo białka

A nie, herbatka tylko z miodem, choc znajomi pili z rumem. Mialam napisac pascha ukrainska
Pascha , to tradycyjna potrawa rosyjska lub ukraińska, przygotowywana z twarogu, mleka, śmietany, masła, z dodatkiem jajek, wanilii i bakalii

Gdybyh tak wyeliminowac maslo i bakalie, mleko dac odtluszczone i jogurt zamist smietany, ewentualnie zagescic mlekiem w proszku, to byloby po dukanowemu

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
ależ oczywiście wiem o tym... ale skoro jem wieśniaka light 3% to taki serek wychodzi praktycznie tak samo... a z wieśniaka serniczka nie zrobię
Zrobisz Ja zrobilam pieknego pieczonego sernika, wlasnie z wiesniakow, bo nie mialam serka odtluszczonego wiec zlapalam sie za wiesniaki light. Trzeba je po prostu przemielic 1-2 razy, nawet w takie zwyklej w maszynce do miesa. A no i oczywiscie troszke je trzeba odsuszyc jesli przemielony ser jest za mokry. Zrobilam wielki 1,5 kilogramowy sernik z owych wiesniaczkow. Wszyscy sie zajadali Fakt, ze wiecej roboty, bo mielic trzeba ale sie da.
Bedzie:63
A wedlug Dukana 01.06.15 powinno byc 61kg--->niedowiarek
lukkija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 13:24   #502
1988anna
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny przypomnijcie mi ile można w ciągu dnia skrobi kukurydzianej spożyć? I jak to jest w połączeniu z otrębami

Nie chce mi się książki wertować (przyznaje się ) a zapomniało mi się jak to jest.

Na razie wygrywają te:

i te:

1 łyżeczke skrobi dziennie można spożyć to wg czatu a w książce było napisane że 1 łyżkę także twój wybór, ja stosowałam się do 1 łyżki i było ok
1988anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:44   #503
icoteraz
Raczkowanie

No to już mam wytłumaczenie, dlaczego tak ostatnio wariowałam z jedzeniem. Właśnie dostałam prawie 2 tyg. wcześniej @
Jak mi juz przejdzie to muszę wybrać się do ginekologa. Tak na wszelki wypadek. a dopiero co byłam i niby wszystko było ok
Nic, na razie nie bedę się tym przejmowała. Niedawno byłam chora i na dodatek miałam cholernie stresujący czas w pracy...
icoteraz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:27   #504
czarownica2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez icoteraz Pokaż wiadomość
No to już mam wytłumaczenie, dlaczego tak ostatnio wariowałam z jedzeniem. Właśnie dostałam prawie 2 tyg. wcześniej @
Ja o dziwo tez dostalam @, ale tylko o kilka dni za wczesnie. I super!!! Wieczorno- nocnym wedrowkom do lodowki mowimy stanowcze NIE!!!
Stary 2012-01-20, 15:38   #505
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:

Na razie wygrywają te:

i te:

Mak, sezam, żurawina - > tego nie można na I i II fazie , dopiero na III w czasie uczt. Nie wszystkie przepisy na dukanowych blogach są do całkiem zgodne z zasadami dukana, co niestety może wprowadzić w błąd.

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-20, 15:43   #506
foca
Raczkowanie

hej dziewczyny, a mi sie wyjzad opóxnia o jeden dzień ;( buuuuu, ale bedzie dzien dłuższy to na to samo wyjdzie, wlasnie obiadek sie robi szaszłyczki z cyca z pieczarkam papryka cebulka i suroweczka z kiszonej mniam mniam
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
foca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 16:39   #507
Fenris
Czekam na Ragnarok

Czuję się lepiej (byłam już w pracy), ale jeszcze nie do końca dobrze. Bardzo bolą mnie ręce i głowa i coś mi pika w klatce piersiowej co jakiś czas.

Jak będę miała siłę i czas to nadrobię wątek.

Miłego dnia!
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:21   #508
zlota jagoda
Raczkowanie

Cytat:
Mak, sezam, żurawina - > tego nie można na I i II fazie , dopiero na III w czasie uczt. Nie wszystkie przepisy na dukanowych blogach są do całkiem zgodne z zasadami dukana, co niestety może wprowadzić w błąd.
Ale te składniki akurat mogę pominąć bo to dodatek dodam szczyptę kakao

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

Czuję się lepiej (byłam już w pracy), ale jeszcze nie do końca dobrze. Bardzo bolą mnie ręce i głowa i coś mi pika w klatce piersiowej co jakiś czas.

Jak będę miała siłę i czas to nadrobię wątek.

Miłego dnia!
Odpoczywaj i wracaj szybko do zdrowia

Mój pazurkowy wątek:

Stary 2012-01-20, 17:37   #509
akuku
Raczkowanie

a ja się boje stanąć na wadze
bo wczoraj i dzisiaj miałam taki dobry obiadek, że będzie "+" a nie "-"
rolada wołowa z której był piekny sosik do tego kluski z twarogu i suróweczka (ogórek kiszony z cebulką i skropione oliwą) a na deser serniczek
musze wam powiedzieć, że nawet nie przeszła mi przez głowe taka myśl "że mozna być na diecie i takie pyszności wcinać"

04.01.2012 - 93,6 kg

93 92 91 90 89 88 87 86 85 84 83 82 81 80 79 78 77 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66 65
akuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:57   #510
czarownica2010
Raczkowanie

Wczoraj przejrzalam wartosci energ. wedlin z Indykpola na stronie producenta. I niby wszystkie parametry sa ok. Dzis bedac w sklepie cos mnie tknelo i spytalam pania, czy moge poczytac, co jest napisane na etykietach tych wedlin (mam na mysli te wedliny, ktore panie kroja, nie te, ktore sa paczkowane) i wiecie co? Prawie w kazdej z nich sa skorki wieprzowe. Przejrzalam 6 albo 7 rodzajow wedlin, nie wiem tylko, czy wszystkie byly z Indykpola, ale na pewno kazda z nich byla szynka z indyka, albo pieczonym (wedzonym) filetem. Co o tym sadzicie? A moze ja popadam pomalu w paranoje?

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości