|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
jako ze mnie OLAŁYSCIE i zaczelyscie nowy watek
bede odpowiadac na to co w starym nie zdazylam odpowidziecCytat:
Cytat:
wiem po swoim synu!!!a teraz rzeczy aktualne (i pojde nadrabiac ten watek). dzis czuje sie fizycznie lepiej. wczoraj goraczka, kaszel do wymiotow. najgorsze ze mala cos tam smarka... ale jej to nie przeszkadza. oczywiscie przy karmieniu UU g.no moge brac, tylko paracetamol i babcine sposoby. wiec sie wypocilam po lipie jak mysz. dzis mi lepiej. koniec komunikatu. ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- a teraz uwaga SZOK: QWA 9 STRON!!!!!!!!!!!!!!!! DO NADROBIENIA
|
||
|
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Monia wariacie
Nie trać czasu, tylko nadrabiaj .Shira karmi MM .
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, to chyba jakiś skok, albo żeby, sama niewiem. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- ja ostatnio tak mam coraz częściej |
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
kalorycznosc mleka - czy to mozliwe ze przy pierwszym dziecku, przy ktorym nie musialam z diety eliminowac az tyle nabialu (wystarczylo ograniczyc) mleko bylo mniej kaloryczne (kupy raz w tygodniu, budzil sie co 2h, w dzien jadl co 2h... ba, MM tez w zlobku tak jadl, do dzis panie wspominaja jaka syrene zapuszczal, przyzwyczaily sie i mleko bylo dokladnie co 2h robione bo i tak sie obudzil!), a teraz przy drugim jest mega wypasione to moje mleko, śmietana? (kupy codziennie, je rzadziej)
przeciez te same cucki! ba, nawet jeden mam pociety (przewod mlekowy) wiec powinno byc gorzej!!!! BZDURA z chudym mlekiem (a moja mama nadal twierdzi ze mam chude bo mala sie budzi...)---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
idziecie jak burza ja po prostu nie mam czasu serio dwójka dzieci nie pozwala mi na śledzenie wątku na bieżąco i w sumie mnie to wkurza,bo chętnie bym z Wami pobajerzyła...nie mam siły...matki dwójki dzieci mnie pewnie zrozumieją...szczególnie Meszsares-ona ma podobnie charakterną córkę jak moja ![]() aż mi się wymiotować ze złości chce Życzę zdrowia wszystkim solenizantom. Trzymam za wszystkich chorujących ,szczepiących się i tych idących na kontrolę i do lekarza...Carmela- wyobraź sobie,że właśnie mija rok jak kupiłam puncinę Ty będziesz kojarzyć,bo mi kibicowałaś na pierwsze urodziny kupiłam jej instalację gazową i od wczoraj jeździmy dużo taniejPozdrawiam Was wszystkich serdecznie ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Kurde Monia wydaje mi się,że mleko może być mniej kaloryczne.Ja mam dośc restrykcyjną dietę i od kiedy zaczęłam ją stosować Nikoś przestał przybierać na wadze.Od dwóch tyg daję kaszkę i zupkę i Nikodem przybrał na wadze tyle w 2 tyg co na cycu w 8 tyg coś w tym może być....
|
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
Baboniku ja zazwyczaj mam dość mojego młodszego dziecka, starsze (nawet jak niegrzeczne) uwielbiam... Nie będę się rozwodzić jak kochanego, sprytnego, mądrego mam syna
.
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny napisałam cos w klubie
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#249 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko pokrętło od czasu i tyle![]() Cytat:
na szczęście teraz mam samochód ok i się nie boję ale jak sobie tamto przypomnę to łoooooo![]() ![]() Cytat:
i kciuki za szczepienieCytat:
![]() Cytat:
![]() No więc ja też się pochwalę - kończymy dzisiaj 5 miesięcy |
||||||
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
mój starszy strasznie dużo uwagi wymaga trzeba mu czytac, bawic,itd sam nie potrafi.
A mały normalnie anioł jakby go nie było
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- -puk, puk - co? - PUDŁO! żarcik o kartonach hankowych
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Iustynka ja też mam kochane wspaniałe i sprytne dziecko,które ostatnio doprowadza mnie do szału
|
|
|
|
#253 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku!
dla Telika za tytuł!Shira, za krzaczory. Czuję się naga ![]() Piszecie o tym, jak Was straszono, że dziecko to masakra, wszystko zmienia, wolność się kończy.... Nas też straszyli i dzięki temu jesteśmy tak pozytywnie zaskoczeni! Zosia niewymagajaca, czytelna, dogadujemy się , jak zamarudzi - zdarza się - wiadomo, jakoś normalnie to przyjmuję, czassami się wymęczę, jak zrobi pobudkę o dziwnej porze w nocy, ale wiem, że tak juz jest z niemowlakiem, ma prawo do fanaberii. Dlatego też może jest u nas tak dobrze, ja wyluzowana, Zosia spokojna, tylko nie piszę o tym często, nie czuję takiej potrzeby, poza tym wolę nie dołować mamusiek z nieprzespanymi nockami i krzyczącymi dzieciaczkami. Mamad, stara ta Wasza pediatra? Czy tylko niedouczona? ![]() Iustyna, Brumek Ci prawdę napisała z zołzowatością Sto lat dla naszej Sarenki - pełzaczki zawodowej!!! ![]() U nas na przyjęciu grało: http://www.youtube.com/watch?v=iyfu_mU-dmo Te Lidlowe pieluchy drogie są? Nie mam zamiaru bić Zosi (choć widzę, że życie weryfikuje moje postanowienia jak chce), nie pozwolę nikomu innemu (to bankowo), chociaż teraz jak widzę tą gołą pupcię to dostaje takie miłosne mini-klapiski, a potem buziaki Mam problem z kupami Zosi, są wg mnie za twarde - jak dorosłe i poza tym ciśnie je jakby rodziła - nie płacze, więc nie ją nic nie boli, nie ma szans na kupę w pampku - zawsze na golasa jej łatwiej. Dawałam kilka razy czopa, ale nie chcę jej przyzwyczaić. Daje jej poza mm moją zupke marchew, ziemniak, pietruszka, masło, kleik kukurydziany oraz jabłko tarte codziennie - jabłko nie pomaga, więc dostaje jakiś soczek ze 120 ml dziennie, ale to też słabo rozluźnia kupę - może kupić jej śliweczki w słoiczku? Może zrobić przerwę w dokarmianiu? Niby jakos te kupy robi, ale boje się bo moja mama opowiadała że brat to hemoroida aż dostał i miał awersje do robienia kup Może coś doradzicie?Cytat:
![]() Tak to bym nawet ich nie spróbowała, ale tu takie lobby było! Ziemniaczki Ci smakowały? O! I Karola dziś świętuje!!! Sto lat!!! ![]() Czy ja was dognam wreszcie???? Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-01-20 o 13:48 |
|
|
|
|
#254 | ||||
|
Zadomowienie
|
duża mała Sarenkao na Chrystusowe fusekle jestem genialna!!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
za pół roczku!tylko raz się udało zobaczymy co dalej! Cytat:
never ever ![]() hahahaha kto napisał że Żbik się nie budzi? co za baby no czy ktoś mnie czyta poprawnie? napisałam nie jadł a nie DZIECKO MI SPAŁO![]() [QUOTE=Kolina;31735820] jak się obudzi zjemy deserek... no i właśnie - pytanie: podgrzewacie deserki? ja nie podgrzewam ![]() o to Julciu, Natanielu, Bruno wszystkiego naj!!!! ![]() Cytat:
![]() ciekawe kto by kupił złote myśli Shiry
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
Babonik nie wątpię. Ja po prostu mam odwrotnie. Do Kuby mam więcej cierpliwości niż do małej. Jemu można coś wytłumaczyć, pogadać z nim. Nawet jakiś czas temu odkryliśmy, że ma własne, niepowtarzalne poczucie humoru
. Na początku tak mi mała grała na nerwach, że gdyby nie Tż ( usypiał ją w środku nocy, nosił), to ....
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idealna mama brumek - powiem ze dla mnie jestes jak z lukru taka słodka... ale ja lubie lukier nie wiem tylko czy w realu bym sie z toba dogadala bo uchodze za babe ze wsi i bez serca
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-01-20 o 13:56 |
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Shira dziekujemy ja nawet zapomniałam że Bruncio dzisiaj 6 mies konczy
![]() |
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Wodaqua nadal podtrzymuję zdanie, że niewyspanie potęguje moją zołzowatość!
Co do kup, to nie wiem... może odstaw wszystko poza jabłkiem i dołóż śliwkę? Może pomoże... Jak mi mała nie mogła się załatwić (głupia matka za mało dopajała dziecko na MM), to pediatra kazał podawać wodę z glukozą. Podziałało. Shira na Chrystusowe CO?! Fusekle?!
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-01-20 o 13:54 |
|
|
|
#259 | |
|
Zadomowienie
|
Sto lat dla Juleczka!!!!
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Bo ciężko jest wytłumaczyć takie rzeczy delikatnie. |
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi sie ta scena podobała, aż małża wczoraj wołałam... On po zapowiedziach wyczaił, że będzie drugi facet w łóżku, a ja nie chciałam wierzyć
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
brida - zjem twojego misia z avatara!!!!
![]() jeszcze 2 strony i nadrobie... |
|
|
|
#265 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agadus coś nie widać ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Kobieta to i takie rocznice zapamieta! Zadowolona jesteś z Punciaka? Które masz? Mąż mnie Punto namawia...kiedyś... |
||
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
baba ze wsi bez serca
Iustynko wiesz co ? to wygląda na to,że to kobiety są aparatki... mój syn jest aniołek jakich mało.a ta jędza... ma charakterek... achhhh te baby ![]() Wodaqua- masz rację,życie wszystko weryfikuje,chociaż wierzę,że nie będziesz bić dziecka.chociaż moja Nadia nie raz dostała klapsa w pieluchę.A teraz pieluch nie nosi i nie mam w co bić ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Wodaqua - mam grande punto i jestem bardzo zadowolona a teraz pali 7 litrów LPG i to dopiero jest super
|
|
|
|
#267 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia leżę
. Brumek, Monia to dopiero ma pokłady autoironii
|
|
#269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Babonik jak ja cie dobrze rozumiem! Ja tak mam ze srednia latorosla! Zuza jest taka zolzowata, ze to sie w pale nie miesci. Teraz mam ja od tygodnia w domu i juz nie moge! Jak sobie przypomne jaka ona byla jak byla malutka, to az mi zal, ze juz urosla He pamietam Twoje przeboje z zakupem punciaka, popatrz to juz rok, ale ten czas leci... |
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

bede odpowiadac na to co w starym nie zdazylam odpowidziec
wiem po swoim synu!!!
DO NADROBIENIA

.
.

serio dwójka dzieci nie pozwala mi na śledzenie wątku na bieżąco i w sumie mnie to wkurza,bo chętnie bym z Wami pobajerzyła...
za wszystkich chorujących ,szczepiących się i tych idących na kontrolę i do lekarza...

(UU przyp. red.)