|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Mamusia będzie dumna ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Też bym teraz inną wzięła ![]() za ząbki!Stało się coś Julkowi? Czy raczej niewinnie się upadek skończył? |
||
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Na pewno łezki szczęścia polecą...Jestem przed @ a wtedy robię się tak wrażliwa,że potrafie się wzruszyć na reklamie środka przeczyszczającego
"Uśmiecham się co rano.Jestem dobrą dziewczyną,tylko ludzie mnie wku * wiają.Bóg mnie stworzył,diabeł-opętał.Na zawsze więc pozostanę grzeszna i święta" "Nie dość,że nie mam się w co ubrać,to jeszcze szafa pęka mi w szwach!"
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
W Tesco była duża torba michałków białych na promocji.
Nie wiem po ile. Ominęłam je szerokim łukiem... ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie w nowym wątku
![]() Wczorajsze solenizantki - Karolinka, Ala, Nati i Julcia Bartessa za zdane prawko Blondynka za wynikiMaksiu za ząbkamarzena_s ale się uśmiałam z tych pozycji łóżkowych dziubku ach...nasz pierwszy taniec to http://www.youtube.com/watch?v=mxfjS...eature=related Sarenka za 7 miesięcyCytat:
U nas noc w sumie udana bo pobudki co 3 godziny wyspałam się jak dzika! Wczoraj jadła ziemniaczki ze szpinakiem - dzisiaj zielona kuuuupa.Zmykamy na szczepienie - wzw b - niezły jej prezent robię ![]() No i najważniejsze dzisiaj Karolcia kończy pół roczku |
|
|
|
|
#215 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
u nas też !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! ![]() ups Cytat:
i z fotelikiem łączę się w bólu, mój ma ciasno w ramionkach no i lada moment główka będzie wystawać a to niedopuszczalne. Kolejne foteliki tylko dla siedzących dzieci i dodatkowo wymogi wagowe ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tyle,że moja waga stanęła w miejscu ![]() motywacja mi spada Cytat:
![]() wcale nie wiocha, dla mnie super utwór Cytat:
za zabkibry moje dziecko dziś nie spało od 6:17 ![]() i oczywiscie kogo męczył w łóżku ?? mamusię odwrócony w moją stronę non stop i zabawa a tatusiowi dał pospać ![]() teraz padł ale będę go budzic za niedługo bo jedzemy na szoping ![]() dla Karolci STO LAT SŁONECZKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-20 o 10:32 |
||||||
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool dostałam przesyłkę napisz mi na priv dane do przelewu i kwotę
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
Haha co ze mnie za matka! Mój Juliś też dziś kończy pół roku!
I to chyba z tej okazji tak piszczy, że zaraz ogłuchnę ![]() Lili na szczęście niegroźnie bo mała wysokość i panele, minutę popłakał i tyle. Ellika i wszyscy dzisiejsi i wczorajsi wszystkiego naj, naj dla Karolinki. Już spore te nasze dzieciaki, poważny wiek te pół roku Ja lecę Młodziana uspać i posprzątać bo wygląda jakby tajfun jakiś przeszedł.... Shira jak to robisz, że Żbik się nie budzi? U mnie pobudka co 2 h
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dziękujemy za wczorajsze życzenia Mam pytanie, czy któraś z was ma drewniane krzesełko do karmienia ??? Czy są tam jakieś pasy ??? Czy może ewentualnie miejsce na jakieś szelki ? Bo na zdjęciach nie widać, żeby były Żanetko Ala poprostu albo przekręca sie na brzuszek i robi kicu kicu, albo krzyczy że chce siąść. Żadne kołysanie, głaskanie nie pomaga. Więc biorę ją na kolana i sobie siedzimy, aż ją sen dopadnie. A co do piosenek z wesela to ja miałam Seweryna Krajewskiego -Wielka miłość, wiem, wiem stare jak świat, ale do tej pory uwielbiam, a Uprowadzenie Agaty to mogę oglądać po 100 razy Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-01-20 o 10:58 |
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=-ix75...eature=related
to mam na płycie z wesela. uwielbiam. |
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam pisać.
Wczoraj dałam Emi kaszkę z NESTLE i nie zjadła jej całej i wiecie co? zrobiła się po jakimś czasie szara kaszka mleczno-ryżowa-bananowa. Taką samą mam z BOBVITY i z nią nic się nie dzieje.Właśnie wmuciła jej 180ml wody + 6 łyżek kaszki.Przyszły mi słoiki Pójdziemy z mężem na zakupy i jutro będzie gotowanko ![]() Brunetka co to będzie jak będzie chciała stać?!Shira co TY robisz, że on tak długo śpi? Marina zdradź ten sposób od Shiry, bo nie doczytałam ![]() Na wspólnej leci ale ubieram się i wyruszam z damą w miasto. |
|
|
|
#222 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za ząbka!Cytat:
![]() 2. Miłego spacerowania! 3. Szczęsliwa mama, pracownica i jak najbardziej mężatka
|
||
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#224 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oby tak dalej, bo chyba Ci to służy![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Trochę mnie tym zaskoczył. Potem się śmiał, że jeśli tak powiedziała najlepsza lekarka w przychodni, to co by powiedziała ta najgorsza?![]() 2. Mądry facet![]() Cytat:
Ja też nie pamiętam juz, co to przespana noc, a jednak nie zamieniłąbym Małego za nic w świecie! Cytat:
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-01-20 o 11:37 |
|||||||
|
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
cześć
maluch zasnął przed 1:00 chyba przez dziąsła nie mógł spać, ciągle pchał dłonie do buzi i zagryzał mrucząc przy tym wstaliśmy jak zwykle o 9:30, ale teraz już śpi od pół godziny jak się obudzi zjemy deserek... no i właśnie - pytanie: podgrzewacie deserki? ja wczoraj podałam w temperaturze pokojowej, włożyłam do lodówki i teraz na pewno już podgrzeję, ale taki nowo otwarty słoiczek powinno się podgrzewać jak stał na półce i ma temp pokojową? Cytat:
![]() no długi jest - ponoć dziadek tz był bardzo wysoki, może to te geny, bo my jesteśmy tacy przeciętni Dla Karolinki i Julcia za pół roczku I dla Sary za 7 miesięcy i jeszcze Bruno i Nataniel mają dziś pół roczku
|
|
#226 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też wstaję co 2-3 godziny
|
|||
|
|
|
#227 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moje idealne dziecko od rana nie je i płacze Raz posmarowałąm dentinoxem, no bo po kolejnej nieudanej próbie nakarmienia nie miałąm już pomysłów, i po pół godziny zjadł aż mu się uszy trzęsły ![]() Cytat:
Cytat:
za zbęby ![]() A pogłoski o kosmitach raz na zawsze dementuję!!! I - u diabła - co z tymi pieluchami ![]() I kciuki za szczepienie ![]() A ja dostałam przelew od Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie nikt nigdy nie uderzył i jakoś się dało ![]() No to litościwe dzisiaj Żbiczątko byo ![]() Cytat:
![]() Ze złotymi myślami na każdy dzień ![]() Cytat:
A ta kobieta ma cudny, chropowaty głos. Cytat:
A Emil wielkolud ![]() Cytat:
![]() Za szczepienie duże brawa, bo mimo płaczu i tak mu się należą ![]() A karuzelka u nas nie jest aż tak wysoko żeby jej nie dosięgnął. te zawieszki mają długie nóżki i on za te nóżki chwyta
|
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
mamad ustalilscie cos? da sie jakos rozwiazac ten problem?
|
|
#229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I kciuki za pediatrę ![]() Cytat:
I wiesz czemu, czy też tajemnica?
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
Julek, Bruno, Nataniel wy też dziś świętujecie pół roczku, ale Karolinka ma towarzystwo
![]() My juz po szczepieniu, oj bidulka płakała, całą drogę do domu mi narzekała, niedobra mama na półrocznicę dziecku szczepienie fundować never againNo i moja pannica waży 7800 g czyli w 7 tyg przybrała 800g. No nie za wiele, ale teraz zaczęła jeść kaszki i warzywka więc myślę, że niedożywienie jej nie grozi
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Jestem i ja w nowym watku.
Caly weekend na uczelni, przeziebienie nadal mnie trzyma .Tyle u nas... |
|
|
|
#232 | ||||||
|
Rozeznanie
|
dziękujemy
Cytat:
Sporo je Emi No właśnie, dołączam się do prośby ![]() A ja oglądałam, my dziś na spacer się nie wybieramy, mamy lenia w tyłkach Wystawię go najwyżej na balkon w bujaczku i z bańki będzie, powietrzy się chłopak Cytat:
Ja żałuję bardzo mocno, że przestałam karmić po 3 tygodniach, no ale musiałam wziąć leki przeciwalergiczne i Niedawno myślałam nad przywróceniem sobie laktacji ale to chyba kiepski pomysł jest... Ale i tak jestem strasznie zła na siebie, następne dziecko będę karmić tylko piersią ![]() Cytat:
Cytat:
Co do zazdrośników też to przerabiałam ale miałam to gdzieś. Chyba luz w takich sytuacjach to podstawa. My mieliśmy swoją pierwszą rocznicę 15 stycznia i kupilismy sobie prezenty, poszliśmy na kolację do restauracji i było cudownie Cytat:
I dla Bruncia i Nataniela A deserek podgrzewam tylko jak wyciągnę go z lodówki. To jedziemy na jednym wózku... Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Aha co do centyli to Julek przy urodzeniu był poniżej 3 a teraz wzrost ma na 97 a wagę na 25. Także jakoś mu się urosło bo ma 73 cm i waży ok. 7600. (Przy urodzeniu 2350g i 48 cm) idzie jak burza Pogońcie mnie do sprzątania!
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana
brumek to podobnie i u mnie, jak i u Was z tym kawałkiem.Ja w ogóle wolę muzykę tamtych klimatów. Kocham takich starych wyjadaczy ![]() Zanetko chodziło o smoczek z większym przepływem, bo Hipp to gęste mleko ( nawet bardzo ) i nie leciało przez 2, ani nawet przez 3. I ja oglądnełam powtórkę Na Wspólnej. Dobre z tym Piotrem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak mojemu moiwe ze mnie cos boli to on tez mowi ze to staroscCytat:
Cytat:
Znikam po paluszki rybne bratu, a sobie chyba kupie zarelko na parowar. |
|||
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym przybieranie na wadze, to mam jedną refleksję Bo chyba już teraz nasze dzieci będą przybierać wolniej i nie ma co mówić, że 600 g na miesiąc to słabo. Nawet na siatkach centylowych widać, że na początku krzywa idzie mocno do góry, a w okolicach 5 miesiąca zwalnia i dużo łagodniej się wznosi. I zadaje mi się, że w tym okresie norma to już mniej niż 200 g na tydzień.
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam biedronkowe paluszki rybne
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
marina a wiesz ze z Biedronki nigdy nie kupowalam, z Lidla mi smakuja, ale dzis wyskoczylam kolo domu do sklepu. Jednak nie bede dzis ruszac parowaru, tylko zrobie placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym.
bratu rybke. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Dzisiejszym solenizantom wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#238 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() tak Witam Moje dziecko nic mi nie daje zrobic Sprzątam na jednej nodze, latam po domu jak opętana, bo Julka juz krzyczy-no tragedia.....a później się dziwic, że nerwowa jestem..... Iustynka czekam na wieści od lekarza, no i oczywiście ![]() Cos pisałyście o nie jedzeniu słodyczy-ja też się nieskromnie dołączam -chyba od 07.01
|
||||||
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
A co do spacerowki - mja jezdzi w spacerowce od 3 miesiaca, bo gondole mielismy mala i jak przyszlo zimno to w kombinezonie byla na styk. Ale mam ja rozkladana na plasko, wiec nic jej sie nie dzieje
|
|
|
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

za ząbki!
za wyniki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

never again

klask i: