|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
no muszę się wam pożalić bo już ryczę od 15 minut: a powód błahy
po prostu kolejna dziewczyna pisze do mojego TŻ na NK: że spotkała go raz 12 lat temu i nie może zapomnieć żeby nie było dziewczyna w moim wieku (26 lat) mężatka z 2 dzieci,a nie jakaś samotna poszukująca ja sie pod niego podszyłam i pytam ją, żeby mi przypomniała: a ona że była wtedy młoda i tyle ![]() a najlepsze że on takie wiadomości dostaje regularnie od różnych dziewczyn, z różnych części Polski (był w wojsku w jakiejś kompani reprezentacyjnej) nooooo ludzie co ten chłop w młodości wyprawiał (ma 32 lata) że po tylu latach laski go nie mogą zapomnieć???!!!!!!!!!!!! ja tam go o nic teraz nie podejrzewam, absolutnie. Chłopak ciężko pracuje po 16h/dobę i to z moim wujkiem - więc jestem go pewna. jesteśmy razem 10 lat, w tym 3 po ślubie. A jak się go pytam co to za dziewczyny to on mówi że to było tak dawno że nawet dokładnie nie pamięta (ale one jakoś pamiętają) a poza tym tylko ja zaglądam na jego konto bo on normalnie nie ma czasu ale te panny to mi go za bardzo rozpuszczą, obrośnie mi chłop w piórka a ja nie dość że w ciąży, przekroczyłam już 100 kg, to jeszcze po pracy on musi się mną zajmować, bo z tymi nerkami jestem w kiepskiej formie, że jak wstanę na godzinę z łóżka to krwawię z pęcherza więc same rozumiecie że ja czuje się super atrakcyjna
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
![]() już lepiej wyglądają odciski gipsowe rączki/nóżki ale brzuch? ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- aaggaa, kobieta zawsze będzie pamiętała o facecie. On o niej nie zawsze ![]() Odpisuj im, że "sorry, ale nie nic takiego nie pamiętam" czy coś takiego. Albo zwyczajnie ignoruj. No cóż, był facet rozrywany w przeszłości Ale to Ciebie wybrał, Ciebie kocha. Tobą się zajmuje więc głowa do góry kochana
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
my falbanki nie mam z tego wzgledu co balbinka, tak samo baldachimu.
chodza za mna nalesniki z serem i sałataka jarzynowa, ale to jutro ![]() cziqa ja tez porzadkuje, to chyba prawda ze im blizej porodu tym sie wiecej sprzata, nie wiem ale tak jakos wydaje mi sie ze jak ogarne tak super dom, to latwiej mi bedzie sie dostosowac do nowej sytuacji. Mravka to twoje mebelki powinny sie latwo czyscic, ja mam takie klasyczne fronty z płyty z wgłębieniami , moze pozniej wkleje zdjecie, i u mnie jest ciezko doczyscic, wlasnie dzis mam za soba polowe kuchni, a tych szafek mam w cholere duzo. Znalazlam w szafce butelke wodki zostawiona na chrzciny jeszcze z wesela, bylo wiecej ,ale gdzies wsiąkły?? Mój synek tez ma coraz czesciej czkwaki, zwlaszcza rano ![]() Jolka super ten kombinezon ![]() Kubusewa, ja o takich odciskach nie myslalam. Upamietniam swoj stan zdjeciami, mam duzo zdjec z usg, 3 testy ciazowe, cos z tego wymodze , jakis ladny pamiatkowy album.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-20 o 14:31 |
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jakoś mam taką refleksję,że potem jak już jest dziecko to te pamiątki są wszystkie fajne, ale samo dziecka jest takim cudem ,że o tych wszystkich fotkach z ciąży itp. pamiątkach ja osobiście zapominam, nie czuję żalu ,że np. po Ninie nie mam tego odlewu cieszę się z dziecka, a taki odlew to raczej by już na mnie wrażenia nie zrobił.Ale to ja
|
|
|
|
|
#1745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
on sam o sobie tak mówi głupia jestem! mogłam sobie sobie brzydkiego chłopa wziąć! tylko do łóżka bym zawsze musiała światło gasić i mocno zamykać oczy
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale będziecie mieć ładne dziecko
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mają widocznie dziewczyny jakieś braki i uderzają we wspomnieniowe miłości, pewnie był dla nich fajny i domyślam się,że jest przystojny ( do reprezentacyjnej to kakaludków trolli nie biorą raczej ), więc próbują odswieżyć to co było ......A że miał miłostek parę....za mundurem panny sznurem , więc wiesz.... Ty jesteś Jego Żoną, Tobie ślubował miłość i teraz będziecie mieć Wasze Dziecko, to są rzeczy najważniejsze więc głowa do góry.... |
|
|
|
|
#1748 |
|
Rozeznanie
|
Aaggga ale po co się denerwujesz o coś co było? przecież to przeszłość jest,on te dziewczyny znał zanim poznał Ciebie przecież. gorzej gdyby on teraz nadal z nimi kontakt utrzymywał... a widzisz,że on wcale do tego wagi nie przywiązuje,że jakaś tam iksińska nie może o nim zapomnieć...kocha Ciebie i to widać bardzo ( wystarczy wrócić do postów opisujących Twoje męki w szpitalu jak to martwił się o Ciebie no i jak teraz troszczy się o to żebyś Ty nie musiała nic robić). a tej babce możesz odpisać to co karolca zasugerowała...
Btw te dziewczyny chyba maja jakiś "problem" w swoich związkach skoro odświeżają stare znajomości... bo normalna zajęta kobieta takich głupot by na 100% nie pisała... Monia dzięki za info odnośnie Tesco... zaraz zerknę co tam ciekawgo mają...
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-01-20 o 14:42 |
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
o matko co za dzień
matka do mnie przyjechała i zaczęła mi na nerwy działać od wejścia, zaczęło sie znów przestawianie wszystkiego w kuchni i sprzątanie w miedzy czasie znów poszła królika pogłaskać, a mala jej nie toleruje przez psa, i mala ja niezłe ugryzła do tego mam zgagę cały czas nawet mleko nie pomaga do tego nie dostałam jeszcze kasy z zusu i nie mogę sie tam dodzwonić!!
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-20 o 14:47 |
|
|
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolkaaa no to się nieźle obkupiłaś, fajnie że udały się zakupy i to w tak promocyjnej cenie
![]() aaagaa skoro już wchodzisz na konto męża to spławiaj laski i tyle do mojego też się jedna odzywała o byle gówno,a to żeby jej jakiś program do obróbki zdjęć polecić, a to żeby podsunąć pomysł jaki aparat kupić, by tylko złapać jakiś kontakt. W końcu zaczęłam sprawdzać jego konto na fb i jak tylko była jakaś wiadomość od niej to usuwałam i mąż nawet nie wiedział że ona do niego pisała i się w końcu odczepiła my się już kilka lat temu rozstaliśmy się właśnie przez to że jakaś jego była zaczęła się odzywać i próbowała go odzyskać... no i odzyskała ale na 3 m-ce tylko bo wrócił do mnie!!! Ale ja teraz jestem czujna na takie zaczepki choć mąż zapewnia że to nic złego. Twój facet jest teraz z Tobą, spodziewacie się dzieciątka i na pewno nie w głowie my inne laski z młodzieńczych lat, więc główka do góry będzie dobrze!
|
#1751 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No ja w koncu zasiadlam
![]() Mama mi konczy jeszcze sprzatanie, obiadek zjedlismy, maz wytrzepal dywany i pojechal do pracy. Ostatnio cos mnie na porzadki bierze, w I ciazy w ostatnich tygodniach tez mialam cos takiego. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja pozwalam sobiena jedna filizanke dziennie slabej rozpuszczalnej albo takiej zbozowej i moja dzidzia jest w gornych granicach normy wiec prosze sobie tu nie wkrecac Cytat:
Bo widzisz, ja teraz nie mam takich twardnien a szyjke mam 2,2 cm. Bywa ze przez caly dzien nie mam wcale albo tylko 1 czy 2 skurcze. Bol spojenia tez mam.;/ Cytat:
Cytat:
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w towarzystwie potrafił gadać i piciu i dupach (dosłownie). I to byłoby wszystko na temat
|
|
#1753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co robicie z laktatorem, smoczkami, butelkami? Wyparzacie je jakoś?
|
|
|
|
#1755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mama faktycznie nieczuła skoro odwiedziny wnuka będzie uzależniała od urządzenia mieszkania nieładnie sie zachowała, ale pewnie jak maleństwo się urodzi to nie będzie już zwracała uwagi na pierdoły, a ty się już za dużo nie denerwuj, pamiętaj o maluszku w brzuszku
|
|
#1756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- no,ale to dopiero przed użyciem-tak mi się wydaje... wystarczy chyba wrzątek,ale nie wiem... Konia, Aguśka poprawcie jak się mylę
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*albo pogadasz z nim powaznie i powiesz mu, ze taki znajomosci ci sie nie podobaja - ale wtedy musisz wyjasnic bardzo dokladnie dlaczego tak jest, co ci sie nie podoba, jak ty to odczuwasz... bo jakby nie bylo, po facecie zazwyczaj splywa to jak po kaczce, ale w kobiecie moze sie gotowac od wspominek o dawnych dziewczynach... sama to przerabialam dosc hardcorowo jeszcze rok temu... o malo do rozwodu nie doszlo ![]() *albo dasz temu spokoj i pogodzisz sie z tym tak jak jest ale na boga, dziewczyno, nie podszywaj sie pod jego konto pomysl tez sobie, jak ty bys sie czula, gdyby to twoj maz czytal jakies twoje wiadomosci? Ja dawno temu mialam taka sytuacje, ze chlopak podczytywal o czym pisze na gg... i uwierz mi, bylo mi z tym okropnie, bo raz, ze wpychal sie bez pozwolenia w moje prywatne sprawy, dwa, bardzo mocno zachwialo to nasze zaufanie wobec siebie
|
|
#1758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To z tobą jest, będziecie mieli dzidzię a Nimi się nie przejmuj..
|
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kawa fusiasta jest zdrowsza od rozpuszczalnej... z prostej przyczyny... kawa rozpuszczalna jest wysuszonym koncentratem kawy... w 1 lyzeczce kawy rozpuszczalnej jest kilkakrotnie wiecej kofeiny niz w 1 lyzeczce fusiastej ![]()
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja tylko na chwilę, nadrobiłam i wracam z powrotem do nauki jutro egzamin, a w niedzielę następne 2 :/ po weekendzie pewnie wpadnę na dłużej... Co do krwi pępowinowej to myśmy myśleli, nawet wczoraj o to Tżta zapytałam wieczorem, ale jakoś nadal nie jesteśmy przekonani do tego. nie wiem czy nas stać na to tak na prawdę, to po pierwsze, a po drugie, to się zastanawiam czy faktycznie jest sens w to inwestować, skoro małe szanse są na wykorzystanie jej w przyszłości... dlatego nie wiem, ale raczej nie... Aaagga podpisuję się pod słowami Karolci. Ciebie wybrał, Ciebie kocha! A te laski ignoruj... Cytrynka jak ona może tak mówić Ty masz urządzić swoje mieszkanie po jej myśli, żeby przychodziła do dziecka?! ech...pościeli do wózka ja nie kupuję, jakąś podusię włożę i do tego kocyk.
|
#1761 | ||
|
Rozeznanie
|
ale mam nadrabiania -ponad 4 strony i to tylko od wczoraj wieczorem
![]() Cytat:
tak, tak dziś Fabiana/SebastianaCytat:
idę dalej nadrabiać a nie wiem czy się wyrobię bo na 16.40 mam wizytę
|
||
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
niby tak, jak pracuje się na reprezentacyjny stanowisku a nie jako mechanik od samolotów
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
aaagaa tez miałam podobne przejścia z mężem swojego czasu, jednoczesne spotykał sie ze mna i z inna laska, ponoć tylko łóżko ich łączyło a ja to cos więcej, później ja dla mnie zostawił a rok później laska zaczęła go męczyć na nk a to kawka a to ciasteczka piwko itp i wiadomo jak to by sie skończyło! tym bardziej ze ona go do domu zapraszała! jezu szalałam z zazdrości! do tej pory mi to wypomina glupek
|
|
|
|
#1764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pozniej przy dziecku to ja juz nie gotowalam wyparzalam tylko wrzatkiem po kazdym umyciu, ale wyparzalam tez krotko bo miesiac czasu, pozniej juz tylko mylam. A ja juz sobie teraz pogotowalam wysuszylam wszystko, zeby bylo naszykowane bo ja za miesiac spodziewam sie rodzic ![]() A przed uzyciem jeszcze wyparze wrzatkiem.
|
|
#1765 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
mądre z was kobiety, ja chyba faktycznie mam zbudynienie ciążowe mózgu a co do odlewów gipsowych stópek i rączek, to mój znajomy pracuje w firmie co składa te zestawy i powiedział mi że samemu można sobie kupić składniki o wiele taniej. ja tak zrobiłam jak urodziła się moja chrześnica 1,5 roku temu i kuzynka rok temu i mają fajne pamiątki za darmo od nas. mojemu synkowi też zamierzam zrobić (tamtym dziewczynkom robiłam około 2 tyg po urodzeniu) jak chcecie to wam zdradzę jakie to składniki i jak to zrobić
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn wiem ze rozpuszczalna to koncentrat ale...Aguska a jak suszyć? samo schnie czy wycierasz? Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-20 o 15:05 |
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze wiedziec. Ale w zbozowej to juz nie ma kofeiny, wiec taka na pewno nie powinna zaszkodzic. ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Nie wycieram. Klade na recznik papierowy czysty i schnie caly dzien i noc, chociaz smoczki te uspakajacze trzeba dodatkowo wycisnac bo w srodku smoczka zostaje woda. Wiec wycisnac z niego wode i wrzatkiem jeszcze polac i czasem smoczek taki musi dluzej schnac zeby go mozna bylo spakowac do folii. Bo wiadomo, jakby bylo gdzies w srodku troche wilgoci to mogloby gnic.
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)a co do mamy: to ciesz się że z Tobą nie mieszka na stałe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

), więc próbują odswieżyć to co było ......

po weekendzie pewnie wpadnę na dłużej...
dlatego nie wiem, ale raczej nie...
Ty masz urządzić swoje mieszkanie po jej myśli, żeby przychodziła do dziecka?!