|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2012-01-19 o 08:39 |
|
|
|
|
#722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie nie twierdze, ze BMI to cos czego trzeba bezwzglednie sluchac, roznie to bywa.. mowie Ci tylko jak to sie przedstawia tak z boku ![]() Madziuniusia - ladnie lubisz tak planowac na caly tydzien? ;d ja mam za duzo zachcianek
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#725 |
|
Raczkowanie
|
U/P:
I. kromka orkiszowca z żółtym serem, kawa II. banan, 0,5 l napoju mlecznego waniliowego (rozłożone w czasie ![]() 1h - fitness (bieżnia, crosser itd) III. kawałek ciasta z budyniem i czekoladą, czarna kawa IV. 4 kostki gorzkiej czekolady, jogurt nat z kilkoma wiśniami, kawa V. 6 pierogów z mięsem mięta z cytryną VI. serek wiejski, 2 kromki orkiszowca z serem, kakao VI. jabłko, herbata zielona
|
#726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
start: dwie szklanki wody śniad: 1,5 ciemnej bułki z ziarnami masłem, kiełbasą, sałatą, papryką i majonezem/ z masłem i serkiem homo waniliowym/ z masłem i serem pleśniowym + słodzone kakao na mleku 3,2% IIśniad: ciemna bułka z ziarnami z nutellą przekąska: jabłko III: smażony i panierowany kotlet z piersi z kurczaka, podsmażane warzywa na patelnię (marchew, kukurydza, fasolka szparagowa, papryka, ziemniaki), kilka pieczarek z zalewy octowej, trochę buraczków konserwowych IV: 1,5 ciemnej bułki z ziarnami z masłem i serem pleśniowym/ z masłem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym/ z masłem i pieczenią rzymską + herbata z miodem ???? cos sie nie moge doprosic...... mam uczucie, że waga rośnie :/ |
|
|
|
|
#727 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie- smacznie i zdrowo. Może dorzucilabym gdzieś garść orzechów
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
U:
1. bułka razowaduża ze słonecznikiem: pół z serkiem capri włoskim i szynką konserwową,pół z masłem orzechowym, serkiem capri włoskim i konfiturą truskawkową; 1 banan; kawa parzona z mlekiem 2. jogurt naturalny zott; 1 jabłko 3. ryż czerwony; pierś z kurczaka gotowana; marchewka gotowana 4. kawał chleba razowego z soją z mozzarellą; 1 twarożek domowy piątnicy cały; pomidor cały z bazylią wieczorem późnym kawa parzona z mlekiem. i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wczorajsze ,wrzucam bo mi się w miarę podoba, spojrzałby ktoś??
przed śniadaniem : 3 ptasie mleczka milka o smaku waniliowym 1. pół wędzonej makreli, marchewka, mały pomidor, trochę sałaty lodowej, kromka razowego chleba /wielkie jabłko/ 2.owsianka ( 6łyż. płatków owsianych na mleku 2%) po: żółty grapefruit 3.1/2 woreczka brązowego ryżu, smażony kurczak i surówka z dwóch startych marchewek i pół słoiczka buraczków z papryką 4.sałatka: 1/2 woreczka brązowego ryżu, sałata lodowa, mały pomidor, trochę czerwonej papryki i cała puszka tuńczyka w kawałkach |
|
|
|
#730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wybacz, ale nie pamiętam, a wiem, że byłaś na P, potem na U, przytyłaś za dużo, więc na R...
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej jestem na U. Choć jakby coś tam spadło to bym się nie obraziła
|
|
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
Moje U pt.,, walczę z bulimią":
śniadanie : pół szklanki owsianych na szklance mleka 2%, z 2 orzechami włoskimi, pomarańczą i cynamonem II śniadanie : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, jabłko Po szkole : jogobella jagodowa, jabłko, cappucino Obiad: 3 ziemniaki, 2 małe kotlety, duużo surówki z marchewki , selera i oliwy deser : miiiini jabłko, 2 kostki gorzkiej czeko., 2 daktyle susdzonePodwieczorek:miseczka budyniu i 2 mandarynki Kolacja: serek wiejski - 200g, kromka razowca, kawa z mlekiem I jak ?? chcę zapobiec napadom ... |
|
|
|
#733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czesto w watku o grzeszkach piszesz, moze staraj sie na codzien jesc cos innego niz ryz brazowy/salata/makrela/kurczak albo jakos bardziej luzno? Wesolo? ale no zdrowo jest Moje u/r (totalnie luzne, seriiooo )1. Placuszki otrebowe z lyzka jog nat, jablkiem, pomarancza i cynamonem. 2. Serek wiejski, 2 marchewki i jablko 40 min szybkiego marszu po sniegu :-P 3. Indyk duszony w porach, cukini i pieczarkach (mala porcja) 4. Kilkanascie mandarynek, marchewka, male jablko, kilka czastek pomaranczy ( przez 2h grajac w scrabble ) 5. Nie wiem, moze powtorka z obiadu ? Duzo owocow ale je kochaaaaam! |
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S.: ja też kocham owoce
|
|
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
Mam ostateczną odpowiedź na pytanie wszystkich osób z ED pt. "Czy jem wystarczająco dużo/mało, zdrowo/niezdrowo"
![]() Poniższa rozpiska prawidłowej diety pochodzi z książki "Terapia poznawczo-behawioralna zaburzeń odżywiania" wydanej w 2011 roku. Autorem rozpiski jest dietetyk Helen Cordery i jest ona opracowana szczególnie dla osób z anoreksją, bulimią lub objadających się kompulsywnie, ale de facto każdy, kto nie ma przewlekłych chorób typu zanikająca tarczyca, może z tego korzystać Zdjęcia w załączniku, bo nie chce mi się przepisywać.
WAŻNE UWAGI
![]() PAMIĘTAJ - ZMIENIENIE SAMEJ DIETY NIE WYLECZY Z ZABURZEŃ ODŻYWIANIA ------------------------------------------------------------------------- Do dziewczyn którym obiecałam cały ten dział z książki - wkrótce wyślę, muszę go tylko doczytać żeby widzieć gdzie jest sens robić zdjęcia a czemu nie ma sensu zdjęć robić, bo poruszają treści stricte terapeutyczne, które Was nie zainteresują ![]() ************************* ************************* ************** Mam nadzieję, że mój post jest na tyle związany z tematem, że nie łamie postanowienia regulaminowego : Proszę również nie zaczynać tematów związanych z ED, Anoreksją, Bulimią, itp. w tym wątku. Od tego jest "Krzywe Zwierciadło" ? Proszę moderatorów o wyrażenie opinii, jeśli można ![]() Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2012-01-19 o 19:20 |
|
|
|
#736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
Sn:serek wiejski z bananem i rodzynkami,kawa z mlekiem cukrem brązowym O:kotlet mielony,kasza gryczana z sosem pieczeniowym,domowe warzywa ze słoika P:mały shake waniliowy,jablko K:sałatka selerowa z kukurydzą, szynką,ananasem,serem,jaj kiem,ogórkiem i majonezem,mała kromka chleba razowego ,kawa zbożowa |
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
Przytycie :
kawa z mlekiem , dwa cukierki jogurtowe Iś: 4 kromki żytniego: dwie z margaryną, szynką drobiową i musztardą, jedna z margaryną i dżemem , jedna z trójkącikiem serka topionego o: woreczek kaszy gryczanej, gulasz wieprzowy z mięskiem (dużo ), surówka z kapusty kiszonej z oliwą z oliwek p: trzy kromki żytniego: dwie z pasztetem i pomidorem , jedna z margaryną, szynką drobiową i ketchupem , 4 cukierki k: płatki cookie crisps (ponad połowa 250g opakowania ) z mlekiem 1,5% , 2 pomarańcze kawa z mlekiem
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
Moje R (pierwszy mój post na tym forum więc nie zabijcie
)I - 5 plasterków szynki chudej, herbatka żurawinowa, szklanka soku pomarańczowego II - sałatka grecka (oliwki czarne,oliwki zielone, papryka, ogórek, kapusta pekińska, ser feta) 2 tosty z serem, herbatka III - zupa biały barszcz IV - szklanka soku pomarańczowego, 2 ciasteczka kruche z marmoladą V - 5 plasterków szyneczki
![]() Edytowane przez rudaaa90 Czas edycji: 2012-01-19 o 22:21 |
|
|
|
#741 |
|
Zadomowienie
|
redukcja
śniadanie: omlet francuski z dwóch jajek, z twarożkiem eko wymieszanym z wanilią i (roz)mrożonymi truskawkami i pokrojoną słodką brzoskwinią pół godziny hula hoop drugie śniadanie (w pracy): kanapka z bułki orkiszowej pełnoziarnistej z wędzonym łososiem, sałatą rzymską, rukolą, pomidorem, prażonymi pestkami dyni. woda z cytryną przekąska: duża pomarańcza obiad: pstrąg zapiekany w folii z winem i siekanymi migdałami, dwie łyżki ciemnego ryżu, brokuły, marchewka i kalarepka na parze godzina pilates kolacja: sałatka z sałaty, szpinaku, avokado, grillowanego kurczaka, pomidorków cherry, marynowanego imbiru |
|
|
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze U/P:
I śniadanie: jajecznica z 2 jaj z łyżeczką siemienia lnianego, kromka jasnego chleba z masłem, słodzona herbata, II śniadanie: drożdżówka z jabłkiem, III posiłek: kotlet z piersi kurczaka panierowany, zapiekany z warzywami i dużą ilością żółtego sera, z 6 frytek, sałatka z zielonej sałaty, pomidora, oliwek itp., pasek czekolady nadziewanej, IV posiłek( obiad): barszcz czerwony z burakami i ziemniakami, duża porcja makaronu z warzywami i kurczakiem, 3 michałki, V posiłek: parówka, kromka jasnego chleba z masłem, ogórek korniszon, jabłko. |
|
|
|
#743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie jako U/P może być, choć przeraża mnie '6 frytek' w III posiłku. mogłyby gdzieś wpaść jeszcze jakieś orzechy albo kaloryczny koktajl, np.: z awokado albo z mleczkiem kokosowym. ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
.
|
|
#744 |
|
Rozeznanie
|
Moje U ( walczę z bulimią ) :
śniadanie : pełna miseczka różnych płatków ( kukurydzianych, owsianych i troszkę Just Fitów), jog.nat.- 180g, łyżeczka kakao, 2 orzechy włoskie, jabłko Szkoła :- jabłko -2 kromki razowca z masłem, serem żółtym i ketchupem - jogurt naturalny % do picia (taki duży z biedronki - wiem...0% ![]() Obiad: 2 talerze zupy ogórkowej, 2 małe placuszki ziemniaczane z cukrem Deser : 3,5 kostki gorzkiej czekolady teraz piję duży kubek cappucino
![]() Potem : duża marchewka, pomarańcza Kolacja: omlet biszkoptowy z 2 jajek z 50g chudego twarogu, jabłkiem, cynamonem I jak to wygląda? ![]() ![]() Nie za dużo? ![]() Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-01-20 o 16:10 |
|
|
|
#745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest naprawde ok...w życiu nie za dużo |
|
|
|
|
#746 |
|
Przyczajenie
|
wczorajsze i dzisiejsze R
IŚ: 2 razowe grzanki + pierś z indyka + pomidor IIŚ: pomarańcza + kawa z mlekiem + mały jogurt nat + 3 łyżki musli O: kurczak + ryż + warzywa na patelni P: mały jogurt nat + łyżeczka kakao K: warzywa + ryż z obiadu IŚ: 3 kromki razowego + pierś z indyka + ogórek IIŚ: 2 razowe grzanki + serek kanapkowy + kawa z mlekiem O: papryka faszerowana ryżem, mielonym z indyka, pieczarkami P: mały jogurt nat + kilka rodzynek K: mix sałat + pomidor + papryka |
|
|
|
#747 | ||
|
Zadomowienie
|
R -> U:
/jem węglowe kolacje, ale na razie częściej białkowe; wolę stopniowo przejść na U/ 1. 2 kromki razowca z serkiem ricotta i miodem, koktajl (banan, 1/2 awokado, jogurt naturalny, siemię lniane). 2. serek wiejski (200g) z 1-2 łyżkami jogurtu naturalnego, oliwkami, pomidorem i ziołami. 3. dahl z czerwonej soczewicy z pomidorami, szpinakiem, ziemniakiem i groszkiem, 2 grzanki z mieszanego chleba '7 ziaren' gdzieś w międzyczasie wpadł pasek mlecznej czekolady 2x 8min abs, 1x 8min buns 1x 8 min arms 20 minut rozciągania 4. (będzie) 2 wędzone podudzia kurczaka (lub, zamiast nich, domowa galaretka z kurczaka), 2 jaja gotowane, jakieś warzywo. wyjątkowo dużo nabiału, wiem. ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
wszystko tak precyzyjnie wyliczone)
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2012-01-20 o 19:14 |
||
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
może dodam wczorajsze U do oceny...
2 kromki graham grubo z masełkiem, pomidorem i solą, kawa z mlekiem pomarańcza, znów kawa (tym razem z automatu), 2 cukierki czekoladowe duży kawałek ryby przygotowanej na parze + surówka z marchewki, jabłka, papryki, kukurydzy z musztardowym dressingiem kawa parzona z mlekiem, 2 wafelki przekładane krówkowo-śmietankową masą i pół rurki z kremem kromka graham z masłem, szynką z indyka i ogórkiem świeżym + kubek barszczyku instant
|
|
#749 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P:
Iś: 4 kromki razowca: jedna z pastą z makreli , jedna z powidłami śliwkowymi a'la nutella (domowej roboty) , dwie z almette i ketchupem , pomarańcza , 3 cukierki , kawa z mlekiem IIś: mała porcja sałatki z tuńczyka z majonezem o: dużo ziemniaków (z margaryną) , dwa kawałki smażonego na głębokim tłuszczu panierowanego mintaja , dużo surówki z kapusty kiszonej z oliwą p: 4 spore jabłka (były tak pyszne że nie mogłam się powstrzymać )k: duża bułka grahamka z ziarnami: pół z almette i ketchupem, pół z margaryną i polędwicą sopocką , kromka razowca z pastą z makreli , kromka razowca z margaryną, polędwicą sopocką i musztardą , jabłko i może jeszcze coś wpadnie ? kto wie czy znowu nie jabłko ... hahahama ktoś ochotę ocenić ?
|
#750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli lubisz i masz kase (wiem że zdrowa dieta kosztuje) to dodaj avocado, banany, orzechy jakieś pestki, czekoladę, żółte/pleśniowe sery na kolację zrób makaron/ryż z oliwą mięsem i warzywami fajna lekka alternatywa do chlena który może powodować wzdęcia i poprostu sie znudzić ![]() Popijaj soki warzywno-owocowe domowej roboty wyniszczony organizm aż prosi się o takie witaminym dodawaj do wszytkiego czego się da natkę pietruszki (wit.C) koperek i tymianek (reguluje trawienie, łagodzi problemy żałądkowe ) jedz też kasze-szczególnie mannę i jaglaną jest lekko strawna idelna na P. nie jest źle Życzę powodzenia
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

wybacz, ale nie pamiętam, a wiem, że byłaś na P, potem na U, przytyłaś za dużo, więc na R...

deser : miiiini jabłko, 2 kostki gorzkiej czeko., 2 daktyle susdzone
) z mlekiem 1,5% , 2 pomarańcze