|
|
#691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Ręce mi opadają...niektóre komentarze są żałosne. Jeżeli Morphine chciała zjeść serek w kinie, to co w tym dziwnego?Czy zje go w kinie,na dworze,na przystanku tramwajowym,w domu,w szkole czy gdziekolwiek indziej,to co w tym dziwnego?Gdzie jest napisane,że kino równa się popcorn albo batoniki?Jeżeli obejrzy film w domu i tam zje serek to będzie ok?W kinie już nie?Mnie to nie dziwi. Jak ja się np. umawiam bezpośrednio po siłowni z kimś znajomym na kawę to nie zamawiam w kawiarni deseru itp. tylko mam ze sobą tak jak np. ostatnio sałatkę z makaronu pełnoziarnistego,kurczaka i pomidorów. Dlaczego?Bo lubię, bo się zdrowo odżywiam.
Tak, można być na redukcji i budować mięśnie - widzę to chociażby po sobie. No to moje dzisiejsze U: Po przebudzeniu: szkl. wody z miodem i cytryną i kromka pszenno żytniego chleba z masłem i plastrem szynki I: kasza jęczmienna z prażonym jabłkiem, budyniem waniliowo-malinowym na mleku sojowym, serek wiejski lekki,garść rodzynek, suszona papaja i łyżeczka serka waniliowego kawa czarna, inka z mlekiem kawa z mlekiem II: 3 kromki wafli ryżowych wieloziarnistych, 2 z pasztetem z indyka, 1 ze szynką drobiową Siłownia odrazu po 400 ml kefiru inka z miodem III: polędwiczki z kurczaka, fura szpinaku z czosnkiem, prażona cukinia,czerwona papryka,pieczarki,mix sałat IV na 1,5h przed snem)wleci albo omlet ze szynką drobiową i pomidorem albo twaróg z orzechami i pestkami dyni, do tego kakao w ciągu dnia dużo wody, herbata czerwona,owocowa
Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2012-01-17 o 18:57 |
|
|
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
U/P
Ś: bułka kajzerka z 2 plasterkami sera, sałatą, herbata z syropem poziomkowym O: zupa pomidorowa z jajkiem, kawałek kurczaka, 2 duże łyżki ryżu, brokuły, sklanka soku pomarańczowego P: jogurt froop wiśnowy , herbata z cytryną K: bułka kajzerka z polędwicą sopocką , serem, sałatą i pomidorem, herbata z cytryną Potem jabłko i banan i jeszcze jedna herbata z cytryną Błagam o ocene !!!! |
|
|
|
#693 |
|
Rozeznanie
|
U;
40 min fitness, 8min abs łyżeczka oleju lnianego śniad; bułka żytnia na pół z miodem/ serkiem śmietankowym, roladą ustrzycką,pomidorem,ogórk iem, kiełkami rzodkiewki, pomarańcza,kawa z mlekiem 2śniad; 100g twarogu chudego, 2 mace z miodem,marchewka obiad; duża miska zupy jarzynowej z ziemniaczkami i mięskiem z indyka podw; serek wiejski z kiwi,mandarynką i mango kolacja; kromka razowca, jajecznica z 2 jajek na mleku, kilka pomidorków koktajlowych proszę o ocenę i ewentualne poprawki
Edytowane przez olik187 Czas edycji: 2012-01-17 o 19:19 |
|
|
|
#694 | ||
|
Zadomowienie
|
mnie tam bardziej smieszy(choc w zasadzie rowniez smuci) jak ktos nie dba o siebie, ma na przyklad 30 kilo nadwagi i je w kinie popcorn, niz to,ze ktos o siebie dba ;d
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
|
|
#695 |
|
Przyczajenie
|
Moje dzisiejsze R :
I śniadanie (w biegu) : kromka chleba orkiszowego z plastrem wędliny z piersi kurczaka, pół jajka ugotowanego na twardo, łyżka ćwikły + zielona herbata II śniadanie - bułka pełnoziarnista z białym serem, szczypiorkiem + 3 pomidorki koktajlowe Lunch - jogurt 0% Obiad : pieczona pierś z kurczaka w woreczku bez tłuszczu z suszonymi śliwkami, brązowy ryż, sałata z pomidorem, suszoną żurawiną i łyżką oliwy i ziołami Kolacja : kromka chleba pełnoziarnistego z wędzonym pstrągiem i pomidorem W międzyczasie woda i czerwona herbata. Proszę o opinie !
|
|
|
|
#696 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy okazji moje dzisiejsze U i ładnie proszę o komentarz. I : płatki owsiane na mleku, z zarodkami pszennymi, odrobiną fruktozy i solą (lubięęę tak) II : espresso, grahamka z goudą, ogórkiem świeżym i chrzanową musztardą międzyczasie soczek porzeczkowy w butelce i mały banan III : zupa z marchwi, zmiksowana i gęsta ( w składzie przeważnie marchew, ale były też inne warzywa; a imbir cudownie rozgrzewał ! ) IV : mała paczka paluszków z orzechowym nadzieniem V : resztka zupy z obiadu + kajzerka z masłem i pomidorem a w planach nauka, więc wpadnie jeszcze kakao ( naturalne, na chudym mleku, ze słodzikiem, a co ! )
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2012-01-17 o 21:10 |
|
|
|
|
#698 |
|
Raczkowanie
|
moje luźne R:
![]() sniadanie: 1,5 kromki razowca z serem białym domowa konfitura wisniowa 2 sniadanie: sałatka ( miks sałat grilowana piers kurczaka pomidor ogórek sos czosnkowy na bazie jogurtu ) obiad: ryz brązowy jajo sadzone brukselka gotowana przekąska: marchewka kolacja: serek wiejski z pomidorem kromka razowca z szynką i sałatą do picia: kawa z mlekiem zielona herbata woda i jak ?
|
|
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
U/P (bardziej U, choć nie obrażę się o 1-2 kg):
start: dwie szklanki wody śniad: 1,5 ciemnej bułki z ziarnami z masłem, kiełbasą, sałatą, papryką i majonezem/ z masłem i serkiem ananasowo-orzechowym/ z masłem i serkiem Almette + słodzone kakao na mleku 3,2% IIśniad: ciemna bułka z ziarnami z nutellą obiad: 3 naleśniki z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, nutellą i serkiem homo waniliowym przekąska: jabłko, pomarańcza kolacja: 1,5 ciemnej bułki z ziarnami z masłem i serem pleśniowym/ z masłem, pieczenią rzymską i ketchupem/ z masłem i serkiem ananasowo-orzechowym + herbata z miodem mało ruchu ostatnio, bo zimnooooo, ale 2x 25 min marszu zaliczone. pokusi sie ktos mi to ocenic? ![]() bo nie bardzo wiem, czy do konca dobrze jem... |
|
|
|
#700 |
|
Konto usunięte
|
Moja jutrzejsza R - ka
I. Płatki owsiane z otrębami pszennymi namoczone na noc w wodzie ze szklanką mleka, kiwi i miodem II. Bułka żytnia smarowana masłem z dużym plastrem szynki, plastrem sera, ogórkiem i sałatą, oraz kapką pasty z łososia do smaku III. 75g kurczaka z garścią słonecznika prażonego i warzywami IV. Gotowana szynka wołowa z pęczakiem kujawskim i jakimiś warzywami 1h siłowych V. 100g tuńczyka z pęczakiem kujawskim 30 min rozciągania VI. 100g twarogu półtłustego |
|
|
|
#701 |
|
Rozeznanie
|
GreenBalance, dziekuje
![]() Dzisiejsze U I miseczka musli własnej roboty z gorącym twarożkiem zmiksowanym z bananem i rodzynkami II sałatka z pekinki, papryki, oliwek, zielonego groszku, musztardy francuskiej z serem brie i wafel ryżowy III kurczak orientalny - smażony z nerkowcami, do tego warzywa i brązowy ryż IV mała grahamka na ciepło z konfiturą różaną (taką prawdziwą <3 ) V pieczona papryka nadziewana brązowym ryżem, chudą wołowiną, groszkiem i pieczarkami, podana z sosem pomidorowym |
|
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
Moje wczorajsze U:
Przed sniadaniem szklanka wody z cytryna, 1/4 grejpfruta S (8.45) kasza manna (3/4szklanki mleka 2%, 4lyzeczki kaszki) z polowka gruszki i polowa Fantazji z kulkami czekoladowymi 2S (10.45) po jogurtu naturalnego z musli i resztka gruszki O (13) fix do kurczaka po chinsku z cebula, papryka, piersia z kurczaka i nieduza iloscia makaronu Wpadla pomarancza i ogorek kiszony K (18.30) dwie kromki razowca, jedna z salata, poledwica, serem, pomidorem, papryka i rzodkiewka, a druga z serem (rolada ustrzycka) Jak to sie prezentuje? Bardzo prosze o ocene
|
#703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak podgrzewasz twarozek?
|
|
|
#704 |
|
Zadomowienie
|
wegetariańskie U
1. banan, klementynka, pół natki pietruszki, sezam, amarantus, zarodki pszenne, odrobina mleka sojowego wymieszane w blenderze na gładką masę. 2. "cheeseburger": bułka do hamburgerów z Biedry , burger (zielona soczewica, marchewka, orzechy, przyprawy), kilka plasterków ogórka, plaster pomidora, plasterek sera, sałata, musztarda. duże jabłko.3. 2 kotlety z czerwonej soczewicy, 1/3 woreczka kaszy gryczanej, sos pieczarkowy, surówka z czerwonej kapusty. 4. (na mieście): kawałek ciasta z kremem, później piwo i duża paczka chipsów na pół. 5. 2 kromki razowca z pastą z awokado (awokado, cebula, pomidor, czosnek, cytryna) i ogórkiem. w międzyczasie herbata z pokrzywy, drożdże i multiwitamina musująca.
some days I'm still fighting to walk towards the light Edytowane przez Ainnel Czas edycji: 2012-01-18 o 12:44 |
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki , proszę zerknijcie na stronę wczesniej tam są 2 moje jadłospisy i prosiłabym o ocene
a dziś :Redukcja Ś : 2 kromki chleba orkiszowego z masłem , salatą , papryką i szynką. IIŚ: Kanapka z tym co wyżej + za jakies 1.5 h jogurt gratka truskawkowa. O: dietetyczne spaghetti tz. Razowy makaron , chuda cielęcina , sos zrobiony z pomidorów w puszcze i wszystko sie pichciło na oliwie z oliwek ![]() K: Wieśniak i jak ?
|
#706 |
|
Wtajemniczenie
|
R powooooli w kierunku U:
I - pelnoziarniste pancakes z teflonu z 1/2 serka Muller Mix wisnia-straciatella ![]() II - bulka wieloziarnista-szpinakowa, posmarowana turkiem rzodkiewkowym, z sopocka drobiowa, ogorkiem, szczypiorkiem i salata, dwie mandarynki. III: 3 kotleciki tunczykowo warzywne, ok 300g hortexowskich warzyw na patelnie z suszonymi pomidorami (sa w nich ziemniaki). IV: podwojna kanapka z razowca posmarowana turkiem rzodkiewkowym, z sopocka drobiowa, ogorkiem, pomidorem, salata i kielkami. Dwie mandarynki, marchewa do pochrupania. V: homo z nerkowcami i lyzeczka masla orzechowego lub wiejski z lyzeczka dzemu i waflem ryzowym kokosowym, albo moze jajecznica z warzywami. Jeszcze nie wiem ![]() Posilki nr 3 i 4 sa w pracy. Do picia 1,5 l wody, puszka coli zero , zielona herbata i kawa z mlekiem. Ujdzie?
Edytowane przez Maddie Czas edycji: 2012-01-18 o 13:53 |
|
|
|
#707 |
|
Rozeznanie
|
moje
RRRRRRRR sniadanie: owsianka z połową jabłka i 2 łyżkami jogurtu naturalnego lunch: pół małego banana, pół jabłka , 2 suszone morele, pestki dyni i słonecznika ,parę migdałów to wszystko pokrojone do miseczki + grejpfrut obiad: pierś z kurczaka z piekarnika w musztardzie, łyżka kaszy gryczanej + mix sałat przekąska: pestki, orzechy włoskie kolacja: tuńczyk z puszki (pół) z wieśniakiem i jak ??
30.04.2014 3:15
|
|
|
|
#708 |
|
Rozeznanie
|
hej
U;I.dwa naleśniki orkiszowe z serkiem homo nat. (wymieszanym z cukrem, aromatem pomarańczowym i naturalnym kakao) polane paskiem stopionej mlecznej czekolady i suszoną żurawiną; zielona herbata z cytryną II.dwie kromki żytniego chleba z margaryną, polędwicą sopocką (wieprzową) świeżym ogórkiem, solą i pieprzem; potem-rogalik z cista francuskiego z serem i cukrem pudrem rozgrzewka 1,5h tenis rozciąganie III.makaron razowy z tuńczykiem, fasolką szparagową, czosnkiem, cebulą, papryką, marchewką na oleju, sypnięte serem żółtym; IV.ciabatta z pastą rybną (pół wędzonej makreli, ogórki kiszone, cebula, majonez), pomarańcza, kubek kakao na mleku. +woda, paczka gum orbit, 2xwf (hokej Chyba nic nie pominęłam
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Utrzymanie
próba zdrowszego jedzenia, rozkręcenia metabolizmu i delikatnej poprawy sylwetki ![]() 1. domowa granola morelowo-migdałowa z jogurtem naturalnym. kubek kakao na mleku z miodem. 2 mandarynki. 2. grahamka z masłem, szynką drobiową i ogórkiem. jabłko. 3. polędwiczki wieprzowe w sosie, pół woreczka kaszy gryczanej, surówka z kapusty z marchewką, majonezem, rodzynkami i chyba czymś jeszcze, szklanka soku pomarańczowego 4. omlet z dwóch jaj z pomidorami, żółtym serem i pesto. /w międzyczasie wpadła kawa z mlekiem. 10 min skoków na skakance & cwiczenia tamilee webb na brzuch (1 pakiet) proszę o zerknięcie
Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2012-01-18 o 19:37 |
|
|
|
#710 |
|
Raczkowanie
|
P !! ( walcze z ed ) PROSZE O OCENE !!
Ś: 1,5 bułki włoskiej, plaster polędwicy, plaster sera, sałata, pomidor + herbata z syropem malinowym IO: chochelka zupy warzywnej IIO: gołąbek bez zawijania ( bardziej klopsik ), ziemniak, pomidor + 250 ml soku jabłkowego świeżego P: jogurt jogobella owocowa wyspa + herbata z cytryną K: 2 kromki razowego z szynką , sałatą i pomidorem + herbata z cytryną Po kolacji : jabłko i banan I jak ?? |
|
|
|
#711 |
|
Przyczajenie
|
asia321 zdradzisz mi jak robisz tą pierś?
R na dziś IŚ: 2 grzanki razowe z serkiem śmietankowym + ogórek IIŚ: 2 jabłuszka O: pierś z kurczaka + warzywa z patelni P: serek homogenizowany + 3 łyżeczki kakao K: serek wiejski + kawałek papryki |
|
|
|
#712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dużo chcesz zrzucić?
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. " św. Augustyn zaręczona 30.03.2012 mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012 niedługo żona niedługo matura wygrałam swoje życie ! Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2012-01-18 o 19:21 |
|
|
|
|
#713 |
|
Przyczajenie
|
Do tych grzanek to taki serek typu almette byl, to też niedobrze? Oliwa do warzyw oczywiście była
W takim razie ile białka powinnam spożyć na kolację? Pieczywo do kolacji raczej odpada? Póki co jestem w trakcie sesji, więc tylko parę ćwiczeń przed snem + spacery... Mam 170cm, 65 kg i chciałabym do końca lipca 14kg zrzucićbtw czemu cały wieśniak to za dużo? W wątku z przykładowymi R/U/P wyczytałam coś innego https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561 Edytowane przez talcia91 Czas edycji: 2012-01-18 o 20:38 |
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Moja R dzisiejsza i na najbliższe dni
Dziś: I 5:30 owsianka ugotowana na wodzie z trzech łyżek + ok. 1 łyżka sera białego + pół jabłka- wszystko wymieszane II kilka podejść w godzinach 9-11- sałatka z tuńczyka, kapusty pekińskiej, ogórka, papryki, kukurydzy, rzodkiewki III 13:30 (w pracy:/) kasza gryczana, jakiś kotlet mielony w sosie, surówka z pekińskiej, papryki, kukurydzy, kiszonego IV po 18... zapomniałam, że mam zjeść serek wiejski z rodzynkamiV 20:30 miseczka wcześniejszej sałatki z tuńczyka Czwartek I 8:00 jajecznica z dwóch jajek na masełku, miseczka sałatki z tuńczyka, kromeczka chleba razowego 9-10 fitness, 10-10:30 sauna II 11:30 pół wędzonej makreli, kromka razowca+ dwa ogórki kiszone III 14:00 zupa brokułowa krem na rosole + pęczak albo ryż brązowy IV 16:30 serek wiejski z mieszanką studencką V 20:00 sałatka z piersią, groszkiem, kukurydzą, papryką, ogórkiem kiszonym Piątek I 8:00 ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem II 10:00 kanapka z razowca z makrelą, ogórkiem kiszonym III 12:15 (przerwa na uczelni) kanapka z razowca z serem białym i pomidorem IV 14:00 (przerwa na uczelni) sałatka z piersią, groszkiem, kukurydzą, papryką, ogórkiem kiszonym z ryżem brązowym lub pęczakiem V 17:30 (przerwa na uczelni) twarożek z mieszanką studencką VI 20:30 2 jajka na twardo, sałatka z pomidora z jogurtem naturalnym Sobota I 9:00 2 kromki razowca z serem białym i pomidorem II 11:45(na uczelni) Kanapka z razowca z wędliną, ogórkiem, papryką, rzodkiewką III 15:15 (na uczelni) sałatka z piersią, groszkiem, kukurydzą, papryką, ogórkiem kiszonym z ryżem brązowym lub pęczakiem IV 17:15 (na uczelni) serek wiejski z mieszanką studencką V po 19 mintaj pieczony w folii z warzywami na patelnię Niedziela I 7:00 owsianka na wodzie z 3 łyżek z łyżką sera białego i połową banana II 9:30 (na uczelni) kanapka z jajkiem na twardo, papryką, ogórkiem, rzodkiewką III 13:00 (na uczelni) kanapka z makrelą i ogórkiem kiszonym IV 16:30 gotowana pierś z kury + ryż brązowy lub pęczak + jakas suróweczka, może buraki podsmażone z cebulką V 18:00 budyń waniliowy na mleku 0,5% z mieszanką studencką VI 21:00 twarożek z papryką, rzodkiewką, ogórkiem I jak? Proszę o jakies sugestie co mogłabym ewentualnie zmienić
|
#715 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|
#716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nabiału w ciągu dnia za dużo , posiłek nr,1 zawiera serek, i dwa ostatnie to też nabiał, ja np.po ograniczeniu nabiału do minimum (twaróg 2-3razy w tygodniu) pozybyłam się zaprać i dieta szła lepiej, ale ja mam wgl jakiś dziwny organizm,więc nic nie sugeruję Lepiej zamiast przetorzonego serka zjeść kawał ryby
|
|
#717 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
moje R na dzis: I. z samego rana woda przegotowana, jogurt naturalny kilka lyzek z platkami owsianymi, potem salatka z jajkiem i lyzeczka oliwy, mozarella II. śledź z octu, troche wędzonego pstrąga, grahamka z szynką,maslem i ogorkiem, kilka mandarynek III. ryz brazowy + jogurt naturalny + cynamon + jablko, chude mieso mielone w otrębach, kapusta kiszona luzne aeroby 60 min IV. powtorka z III, nie mialam czasu, caly dzien rysuje, wiec zjadlam to samo V. bedzie serek wiejski z warzywami
|
|
#718 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli tak miałabym na to patrzeć to większość moich szczupłych, zdrowych koleżanek ma niedowagę mimo, że jedzą dwa razy więcej niż ja... Chciałabym po prostu wrócić do mojej wagi sprzed 1,5 roku
ale jeśli to będzie 55-58kg, brak opony na brzuchu i obijających się o siebie przy każdym kroku ud to również będę szczęśliwa!
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo proszę
|
|
#720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do białka , to jem szynke drobiową na śniadanie zazwyczaj więc myslalam ze jest ok . Jak możesz zerknij ja jutrzejszy jadłospis : Ś : 3 kromki chleba orkiszowego , jedna z : plaster sera białego , sałata , szynka , papryka. druga : serek śmietankowy almette z tym co wyzej i trzecia z masłem i jajkiem. IIŚ: Kanapeczka z chelebem orkiszowym , serkiem almette , szynka drobiową , sałatą i papryką . O: Kapuśniak lub spaghetti dietetyczne. K: Activia pitna z błonnikiem + sałatka z jajkiem , pomidorem i sałata polane oliwą z oliwek. Chciałam zapytać czy te serki smietankowe almette są w porządku na redukcje ? Jogurty naturalne wiem , ale czy taka activia nie zaszkodzi ? albo dziś kupilam jogurcik bez tłuszczu , naddaje sie ?
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

na 1,5h przed snem)

bardzo proszę