|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
Paulownia hehe to wszystko jeszcze przed Tobą
![]() ![]() ![]() ![]() Eldo dziękuję kochana za wsparcie ![]() ![]() A Ty jak tam kochana, śmigasz już autkiem? A ja dziś byłam na zakupach, kupiłam parę kosmetyków i farbkę do włosów ![]() ![]()
#2672 |
Raczkowanie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
Monika ja również nie miałam zbyt dobrej nocy. Wczoraj zjadłam tosta z serem na kolacje i brzuch mnie bolał... Możliwe żeby mój organizm się w ciągu tygodnia od takiego jedzenia odzwyczaił?
Dziś 5 dzień diety ![]() ![]() Na śniadanko płatki kukurydziane z jogurtkiem naturalnym a na obiadek placki ziemniaczane również z jogurcikiem bedą ![]() Dziewczyny mam takie pytanie... Bo wczoraj sprzątając chyba nadwyrężyłam sobie kręgosłup i bardzo mnie boli. Byłam u lekarza, dał maści i kazał teraz leżeć i nie obciążać się dopóki nie przestanie boleć. No i chciałam się zapytać, czy jak ćwiczyć nie będę a głównie leżeć (no wiadomo spacerek do łazienki itd) to przy tej diecie spadnie mi chociaż kilka gram wagi? Czy raczej przeciwnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
CORELIPS
|
dziewczyny , jak to jest z tymi brzuszkami ? spotakalam sie z roznymi opoiniami odnosnie ksztaltowania dzieki nim brzsuszka.. czy one w koncu tylko wyrabiaja miesnie i jesli mamy troche tluszczyku to po prostu to nie ma wiekszego sensu? czyli cardio cardio cardio? nie mam zreszta pomysow na spalanie oponek..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() chciałabym się do Was dołączyć ![]() Po pierwsze chcę zmienić w końcu na stałe swoje dotychczasowe nawyki żywieniowe i prowadzić bardziej aktywny tryb życia. Opowiem Wam szybciutko moją historię :P Od dobrych 6 lat mam problem z wagą, tyłam i tyłam po troszku, aż nabawiłam się nadwagi. Następnie dieta na przemian z efektem jojo. I tak cały czas... Około 2 lata temu, zaczęłam jeść 3 posiłki dziennie mniej więcej o tej samej godzinie, obiadki cały czas gotowane, nic pieczonego. Udało mi się zrzucić 9kg ![]() ![]() Od poniedziałku 09.01.2012r. postanowiłam coś zmienić: nawyki, więcej się ruszać, po prostu żyć zdrowo. Jem pięć posiłków dziennie i staram się ograniczyć do 1200kcal. Dlatego też widząc Wasz wątek chciałam się przyłączyć. Razem raźniej. ![]() ![]()
166cm Start: 03.12.2012r. Cel: -10,1kg 71,1 ---> 66,7 ---> 60 ![]() Za mną już: -4,4kg Edytowane przez sweet__chocolate Czas edycji: 2012-01-20 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
i jak zakupy? pochwal sie butami ![]() ![]() Cytat:
![]() witam sweet__chocolate ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny.....przyjmieci e mnie raz jeszcze?
![]() Równy rok temu zaczęłam walkę z Wami..było Mi tak dobrze być szczupłym! Jak teraz oglądam zdjęcia w stroju kąpielowym, które Wam zamieszczałam to płakać Mi się chce...że znowu się tak zapuściłam.. ![]() niby ważę 52kg(rano, na czczo) ale ten mój brzuch. Jutro jadę do lekarza, już 2tyg. się nie załatwiałam- nic na mnie nie działa..i jeszcze najciekawsze, że w mojej rodzinie 3osoby zmarły na raka jelita...tak się boję, że postanowiłam zrobić sobie kompleksowe badania. Mam taki ogromny brzuch jak bańka. Byłam ostatnio na zakupach, to nie to co w wakacje, że 36leżało idealnie- teraz musiałam się wbijać w 36...z trudem. Jest Mi żle, połykam kilogramy słodyczy... Popatrzyłam na galerię Meedzik i Moni..i coś się we mnie ruszyło. Płakać MI się chce, ze tak się zaniedbałam...ten brzuch jest ogromny, jak bańka- zero wcięcia w tali... przyjmiecie?
dietka 60, 59....58....57...56...55... 54 ![]() Edytowane przez _Baletnica_ Czas edycji: 2012-01-20 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chciałam zapytać w jakim czasie udało Ci się zrzucić tyle kg? ![]()
![]() |
#2678 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U mnie na wadze dzis 53.3, trzeci dzień nie tknełam słodyczy i powiem Wam szczerze ,że jakos specjalnie mnie nie ciągnie. Chciałam podziękowac wszystkim dziewczynom za słowa wsparcia ![]() ![]() Musiałam dzis oddać rowerek teściowej, jak tylko poprawi sie moja sytuacja materialna to zamierzam kupic hh( takie o którym pisała Meedzik).Zamierzam poprosić główna kierowniczkę o zmiane etatu z 3/4 na cały etat( nie wiem do końca czy to dobry pomysł, nie wiem czy dam rady , ale postaram sie. sweet chocolate witam na forum ![]() Paulownia ja mam z mężem podobnie.On uważa, że facet nie powinnien okazywac zazdrości.Jak mu kiedys powiedziałam,że nie jest zazdrosny o mnie to stwierdził ,że jest ale tego nie pokazuje.Ja wczoraj tez farbowałam wloski(ciemna czekolada) Monia zdecydowałam ,że pójdę na impreze.Zrobię sie na bóstwo i wybawie sie za wszystki czasy ![]() ![]()
#2679 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym dlaczego mam całkowicie rezygnować z tylu pysznych produktów skoro mogę po prostu zmniejszyć ilość ich spożywania i troszkę inaczej przygotować niektóre dania? ![]() ![]()
![]() |
#2680 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]()
26 lat, 166 cm, cel 58 kg 75 kg lipciec 2015 r (7 miesięcy od porodu) Jest 65,8kg Skalpel 60x Turbo wyzwanie 57,5x Killer 14,5x Model look 4x, Detocell, Secret 2x 6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Monia, jestem strasznie ciekawa co u Ciebie? Często myślałąm o Tobie...pracuje Twój mąż w Niemczech? Jak tam Twoje szkraby? Meedzik, wróciła w listopadzie z Niemiec, a ja nawet się z Nią nie przywitałam ![]() Sandera, jak Ci się podoba Warszawa? Jak na studiach? Dżaga, są już przygotowania do ślubu? Tinekk, jesteś jeszcze z Nami? Boże, dziewczyny, jak ja się stęskniłam za Wami ![]() Laila, odwiedza Nas czasami?
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
Sweet_chocolate witaj
![]() ![]() ![]() Baletnica witaj ponownie, mam nadzieję, że teraz nie uciekniesz nam jak ostatnio bez pożegnania ![]() ![]() ![]() ![]() Kamikadze kochana cieszę się, że waga spada. A co do imprezki to nie wiem co Ci radzić. Może Twoja mama albo teściowa zostaną z synkiem, a Ty pójdziesz i się trochę odstresujesz, bo pewnie bardzo tego potrzebujesz po tym wszystkim co ostatnio przeszłaś ![]()
#2684 |
Raczkowanie
|
Baletnico nawet nie pytaj czy cie przyjmiemy! Bo odpowiedź jest oczywista !TAK! Jesli masz takie problemy z obstrukcja to koniecznie idź do lekarza, jesli jesli jestes chora to trzeba od razu zacząc działać.Ja doskonale rozumiem Twój problem-jakim jest ogromny brzuch.Ja tez wieczorem to wygladam jak w ciązy(mam brzuch jak balon), jak sie zdobędę na odwage to zrobie i wkleje zdjęcie.Rano sie zmierzyłam 67 w tali a 75 w brzuchu.Teraz zrobiłam to ponownie i jest 70 talia i 80 brzuch.Ja kiedys byłam z tym u lekarza i powiedział mi ,że to spadek bo bulimi, a druga sprawa słabe mięsnie brzucha.Nie załamuj się tylko bądź z nami
![]()
#2685 |
Zakorzenienie
|
Baletnico pamiętasz, że byłam w Niemczech
![]() ![]() ![]() ![]()
#2686 |
Raczkowanie
|
Meedzik mam ogromna ochote na zabawę!Problemem nie jest kwestia opieki (mąż zostanie z synkiem, to jest impreza tylko dla pracowników), tylko ja mam wyrzuty sumienia ,że ja sie bawie a moje dziecko chore
#2687 |
Zakorzenienie
|
Kamikadze kochana, moim zdaniem nie powinnaś mieć wyrzutów
![]() ![]()
#2688 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
O Boże, jak sobie przypomnę o moim prawie jazdy, które tutaj przeżywałam tyle razy z Wami...eh, aż mnie bierze na wymioty:P Tobie na pewno pójdzie lepiej..fakt, masz rację, w zimę gorzej o motywację, ale jak pomyślę o lecie, o tym jak dobrze się czułam w stroju kąpielowym..a teraz? w życiu nie pokazałabym się z tym brzucholem!!! I jak było w Niemczech? Dobrze zarobiłas? Czy było gorzej w porównaniu do lat poprzednich? ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- . Cytat:
nie chce nic chudnąć, z rąk, nóg, tyłka jestem zadowolona. Chcę mieć sprężyste ciało jak dawniej, zacząć biegać, chociaż 2razy w tyg.
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Baletnica oj bardzo bym chciała szybko zdać to prawko, chociaż za 2-3 razem, żeby nie przeżywać tego stresu
![]() A co do Niemiec do było fajnie, praca fajna i kaska też ![]() ![]() A powiedz co u Ciebie? Jak z Tż? Kiedyś pisałaś, że się rozstaliście, nie powiedziałaś żadnego powodu. Przepraszam, jeśli nie chcesz o tym pisać to nie naciskam ![]()
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, ostatni dzien za mna. Poszlismy z TZ do chinskiej restauracji ![]() Waga oscyluje okolo 62,5 na razie. Jak tylko sie ociepli zaczne biegac, a na razie moze odkurze skakanke ![]() Dzis mialam ubaw - przebieralam sie, maz przechodzil, obejrzal mnie i mowi - masz coraz ladniejsza figure ![]() Mam jeszcze dla Was przepis na pyszny koktajl, ktory sobie ostatnio popijam czasami - dobry na zabicie ''pierwszego glodu'' przed posilkiem. W duzej szklance mieszam pol na pol kefir i sok warzywny (taki z kartonu) mozna doprawic sokiem z cytryny i pieprzem, nawet posiekanym koperkiem. Uwielbiam ![]() Teraz juz ide spac, bo padam niezywa po tym tygodniu, jutro sie odespie za wszystkie czasy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zadomowienie
|
Kamikadze, zmierzyłam się...w tali mam 70- było wcześniej 66, a w brzuchu, na kościach miednicowych poniżej pępka 80cm...widzisz jestem niby szczuplejsza od Ciebie,a zobacz jak to wygląda
![]() Meedzik, rozstaliśmy się..pierwszy raz tak długo- miesiąc bez żadnego odzewu..z Mojej i Jego winy. Zazdrość niszczyła wszystko. ale teraz jest już inaczej, oczyściliśmy atmosferę, planujemy ślub, w ogóle się nie kłócimy, chyba to najlepszy czas w naszym związku, Tż Mi chyba wreszcie zaufał, że jest dla Mnie ważny. Dostał pod choinkę ode mnie złoty łańcuszek z zawieszką i wygrawerowanymi najważniejszymi datami dla Nas- rozpłakał się.(zbierałam na ten łacuszek 3miesiące) ![]() A u Ciebie? Planujecie weselicho? Po Avatarze widzę, że jest tez bardzo dobrze między Wami? Moje beznadziejne menu: 2kanapki chleba ciemnego z masłem i dżemem gotowana ryba z warzywami na parze, otrębami, buraczkami i połówką ziemniaka 2kanapki z masłem, szyną, pomidorem i ogórkiem. Ogólnie jem tylko 3posiłki, za duże i za dużo jem chleba. To mój problem. Staram się nadal nie jeść smażonego, białego pieczywa, słodzić cukrem, ziemniaków, słodkich napojów, piję wodę 2l. dziennie, chodzę do pracy na piechotę, ok 40min. szybkim tempem w jedną i 40min. w drugą stronę, jem płatkowe śniadanie już zawsze.. Problem- złe, tłuste kolacje, dużo piwa(wieczna zmora) za duże posiłki, za duużo słodkiego i pizzy..od jutra wprowadzam to z Wami w życie
#2692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oooo nie wiedziałam.... Kurczę, dziękuję bardzo za radę. Używam diety 1000kcal którą przepisała mojej mamie dietetyczka więc myślałam że jest ok, a tu proszę- taaaaki zonk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewuszki
![]() ![]() dziś miałam cały dzień wolny ! byłam na zakupach ![]() ![]() ![]() a co do zdrowego odżywiania to cieżko dziś obiad był na mieście na szczecie same warzywa wzięłam sobie , ale jak TŻ robi obiady w domu to głupio czasem mi odmówić by mu przykro się nie zrobiło ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- kamikadze jak nauka Ci idzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | ||||
Zakorzenienie
|
Cholera! Ale napisałyście! hehe
![]() Czytałam Was z 20 minut ![]() No nic... opowiem co dziś robiłam najpierw ![]() Byłam w Kwidzynie, dzieci zostały z moją mamą a ja wzięłam od niej samochód i pojechałam. Załatwiłam kilka bankowych spraw i wybrałam się na zakupy. Poszłam do Rossmanna, kupiłam tusz i cień do powiek ![]() ![]() ![]() ![]() Także zakupy nie za bardzo sie udały ![]() ![]() Ale mam też dobrą wiadomość ![]() Rodzice kupili sobie nowy samochód i swój "stary" chcą sprzedać ( czyli ten którym dziś byłam na zakupach). Nie chcą za niego dużo i mogłabym im w ratach płacić więc zdecydowałam się go kupić! ![]() ![]() Mąż się zgodził także jestem szczęśliwa ![]() Jestem strasznie zmęczona i najchętniej poszłabym już spać ale mój synuś nie śpi więc muszę czekać. Jeszcze wykąpać się muszę i chciałam włosy pofarbować ( w końcu farbę sobie kupiłam! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() Szczerze to wątpie aby tak szybko organizm się odzwyczaił, ale wszystko możliwe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Witaj ![]() ![]() Ile masz wzrostu? ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do butów to nie kupiłam ![]() ![]() ![]() Najlepsze jest to, że kilka Pań ze sklepów powiedziały mi, że to już nie sezon na zimowe buty, same resztki zostały w sklepach, wszystko juz sprzedane i nie długo wiosenne się zaczną ![]()
![]() |
#2695 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie mi przykro, że tyle czasu już się nie załatwiasz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
Rok temu w lutym zaczęłam się odchudzać po raz drugi ważąc 72 kg ( 2 kilo po Świętach przybyło) . Do końca Kwietnia ważyłam już 60 kilo, a później jakoś udało mi się zgubić na chwilę jeszcze 3 i ważyłam 57. Teraz przytyłam po Świętach i ważę niecałe 59. Do wakacji chcę ujrzeć 55 obowiązkowo ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2696 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie raz lepiej, raz gorzej.... jak to w zyciu bywa ![]() Siedzę w domu i wychowuję dzieci, mąż pracuje w Niemczech. Był na Święta od 22 grudnia do 8 stycznia. Dostał prace bezpośrednio u Niemca w firmie elektrycznej więc jest zadowolony (wcześniej pracował przez pośrednika-agencję pracy). Mieszkanie ma za darmo więc tylko o jedzenie się musi martwić. Zarobki lepsze więc pomału się odbijamy od dna i spłacamy wszelkie pożyczki itp. W kwietniu lub maju powinniśmy być juz na czysto ze wszystkim i w koncu będziemy mogli odkładać kase na wakacje. Planuje z dziećmi pojechać do męża na miesiąc albo i juz na stałe ale to raczej nie wypali i póki co będziemy musieli żyć tak na odległość. Czas pokaże ![]() Lajla nie odwiedza nas ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2698 | |
CORELIPS
|
Cytat:
![]() pasztety to glownie bialko, prawda? zaczelam stosowac diete niełączenia, więc mnie to interesuje . i ograniczyłam kawę, teraz piję dwie a nie cztery ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
Synuś śpi więc mogę iść się kąpać. Umyje włosy to jutro sobie pofarbuje, ale tak mi się nie chce że szok! Dziś mało spałam i nie mam już siły ;/
A zapomniałam jeszcze Wam napisać że jak byłam na zakupach w Kwidzynie to zaszłam do Crossa popatrzeć na spodnie. Były jedne takie piekne! Rurki granatowe prawie że czarne, biodrówki ![]() ![]() Odłożyłam je i podziękowałam :P No nic ![]() ![]() Ide bo kot mi pisac nie daje, bawić się chce i żebym go głaskała ![]() ![]() Do jutra laseczki ![]() ![]()
#2700 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane ;*
Jak na razie udaje mi się utrzymywać wagę ![]() ![]() ![]() Moniato super, że masz swoje autko ![]() ![]() Baletnica cieszę się, że z Tż się wszystko tak fajnie poukładało ![]() ![]() A u nas dobrze, jak na razie to naprawdę nie mam na co narzekać, bo z Tż ciągle świetnie się układa i jest kochany ![]() ![]() ![]() ![]() A ja dziś będę się farbować, ciekawa jestem jak mi wyjdzie tym razem ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.