|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
happy bella nie maja siateczki... sa takie mieciutkie w srodku i do wszystkich spanikowanych porodem- słuchajcie, to nie jest leżenie na plaży i nie ma się co czarować, ze jest lajtowe ale uwierzcie mi, ze dla dzidzi zrobi się wszystko i teraz z perspektywy czasu wiem, ze dałabym radę kolejny raz. trzeba myslec ze kazdy skurcz zbliza do spotkania z dzidzią a jak juz się tą kruszynkę zobaczy to wszystko się zapomina- cały ból DACIE RADĘ!!!!! a co do baby blusa to mnie tez troche łapało ale przeszło. szczególnie w niedziele mialam kryzys jak miałam juz wyjsc do domu a sie okazało ze mały musi brac antybiotyk bo wyniki złe ryczałam jak gupia.... a potem w srode jak sie dowiedzialam ze wyniki sie poprawiły to znow ryczałam
|
|
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze co do siary to mnie tak sama z siebie nigdy nie leciała... kilka dni przed porodem dopiero ale tylko przy ucisku... u mnie poród przyspieszyło prawdopodobnie masowanie (.)(.) bo w czwartek wieczorem dość mocno je zmaltretowałam i w nocy się zaczęło... |
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
według mojej prowadzącej to już 37 tydzień więc dała mi zielone światło jeśli chcę rodzic
|
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niby tak ![]() no to szalejcie jak chcecie nie doczytałam, ze chcecie już wykurzać Maleństwo
|
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
coś dla panikujących mamusiek
![]() http://terapie-naturalne.info/sposob...-porodowy.html |
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oto kilka przykładowych afirmacji: poród jest bezpiecznm, naturalnym procesem dam sobie radę jestem zdrową silną kobietą wybieram zdrowe jedzenie bogate w składniki odżywcze moje mięśnie są mocne i elastyczne odrzucam wszelki strach ufam siłom natury ufam swojemu ciału moje ciało posiada wewnętrzną mądrość moje ciało doskonale wie jak się zachować podczas porodu jestem spokojna i zrelaksowana moje dziecko jest silne i zdrowe moje dziecko jest niewielkie dlatego łatwo jest je urodzić mój organizm wydziela endorfiny, które sprawiają, że czuję się dobrze otaczają mnie przyjazne, pomocne i mądre osoby |
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA!!! UWAGA!!! MAM WIADOMOŚĆ
![]() Wczoraj o 13.47 urodził się siłami natury Bartoszek. Waży 4140 i ma 60 cm, mimo że usg pokazywało 3600. Poród natomiast był dla mnie szokującym przeżyciem. Pozdrawiam. NataliaM Gratuluje ![]() |
|
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą.
Oczywiście gratulacje dla rozpakowanych!!! Moje młode zasnęło i nudząc się przeczesuję net. Czy któraś z was słyszała o chwycie Poręby po urodzeniu łożyska bądź czy któraś z rozpakowanych miała coś takiego zaproponowane podczas porodu? Czy któraś z Was będzie pieluchowała wielorazowo? Wszystkie na papmpersiuchach? Pieluchowałam wielo już syna 3 lata temu i teraz też zamierzam, zastanawiałam się czy ktoś jeszcze ze mną... Cisza, to chyba wszystkie przy maluszkach lub na prodówkach ![]() Miłego wieczorku. |
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla Natalii i Bartoszka!
|
|
|
|
|
#1003 |
|
BAN stały
|
Inutil, boro, nataliaM GRATULACJE!!!
dph za tate w szpitaluKropeczka za mamy operacjeU mnie... Wywolanie dopiero 01.02 Ale podobno glowka nisko, skurcze sa i powinno sie samo zaczac... |
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla kolejnej mamusi!
![]() bylam odebrac siostrzenice z przedszkola z malym i jak wychodzilam jakas babcia powiedziala ''dwadziescia lat ma i dwojka dzieci, co sie na tym swiecie dzieje'' a ja z usmiechem na twarzy wyszlam, bo przeciez jestem troche.. Starsza i z bananem na buzi przez caly dzien
|
#1006 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje dla rozpakowanych mamus
![]() kropelki mozna kupic w aptece bez problemu.. a odpowiednik tych niemieckich to Bobotic tez w aptece mozna kupic ![]() maly spi ja tez ide bo dzis latalam u gina bylam, na zakupach posprzatlam i jeszcze prasowanie;/ brak sil;/ dobranoc ps. ja nigdy bym cesarki nie zamienila na porod naturalny..
|
#1007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też wyglądam na znacznie mniej latek
|
|
#1008 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie w szpitalu mowili zeby pic tylko wode i jesc WODE chyba bym umarla, bo ja wody zwyklej nie nawidze zdanie mojej poloznej co do tych dziwacznych diet jest zupelnie odmienne i twierdzi, ze nalezy jesc normalnie, bo przeciez dziecko bedac w brzuchu tez mialo mieszanki smakowe i nie powinno sie tego zmieniac. Gdyby cos sie dzialo eliminowac. Ja ja baaaardzo popieram tym bardziej, ze w innych krajach jakos nie praktykuje sie takowych diet. Mam kolezanke w UK ktora karmi sie fast foodami (doslownie- kebaby, frytki), karmi piersia, a jej dziecko ma juz 4miesiace i nie ma zadnych kolek. Inna kolezanka, ktora opiekowala sie moja polozna w czasie karmienia piersia jadla pizze (z pieczarkami- ktore rzekomo nalezy wykluczyc z diety) i tez nic nie bylo maluszkowi Takze widac kazde dziecko jest inne![]() Ale przeciez o to chodzi, by tz konczyl w srodku Cytat:
Natalia dzielna z Ciebie dziewczyna!!! Gratulacje synusia!!!!
|
|
#1009 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy Bartoszka!!!!
Ja dziś w ramach wykurzania zakupiłam herbatę z liści malin, ale u mnie już 39 tydzień. Oeparol nie pomaga, chodzenie, wieszanie prania, mycie podłogi też nie... Dziś może tż zmolestuje, a jak to nie pomoże to nie wiem... Bolą mnie już pachwiny i kość łonowa. |
|
|
|
#1010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
Na razie nie nadrabiam,bo zaraz tz przyjedzie z kolacja, a sie staramy te ostatnie chwile byc ze soba, a nie obok siebie z komputerami
Tak szybko melduje, co napisala Agatek: Teraz troche fizycznie odpoczelam,nauczylam sie w koncu przystawiac, sa trudnosci ale staram sie nie denerwowac,zeby Kinia tego nie odczula. Mala jest slodka. Jutro wychodzimy a Andrzej bedzie kolo 7 rano po moj samochod Boro jestem zszokowana i jak zwykle wesolo od Kamciurki: Hejka, podczytuje was z tabelta, ale nie mam kiedy cos sklecic. Podziekuj dziewczynom za gratulacje. Maly lezy, kwekoli, troche spi i puszcza baki Jest kochanyAnulka, Kropeczka moze glupio to zabrzmi, ale ciesze sie, ze nie jestem sama w swych obawach, bo troche mi bylo glupio i czulam sie, jak wyrodna matka... Anulka, Tobie sie nie dziwie, ze masz stracha... 35 tydzien to bardzo bliziutko i moze powinnas zrezygnowac z takiego jezdzenia. Zobacz, ze nierzadko zdarza sie duzo wczesniejszy porod... Kropeczka, ja mialam HIV tzn mialam badanie na HIV ![]() Nie moge sie doczekac,az bede miala na spokojnie czas przeczytac opis porodu Neski NataliaM, ogromne gratulacje !!!!!!!!!!! ![]()
|
#1012 |
|
Rozeznanie
|
To teraz napisze co u nas
![]() Dzis w nocy Lenusia mnie zaskoczyla. Tak jak pisalam wczesniej- ma problemy z zasypianiem. Dotychczas kapalismy ją ok 21h, i szla spac po 22h, a ja razem z nia. Postanowilam, ze lepiej bedzie jesli wykapie ja o 18h i caly czas sie troche przesunie. Tak wiec wczoraj drugi dzien zmian godzinowych i oczywiscie po kapaniu walka by usnela. O godzi 20:30 spala. Obudzila sie dopiero o 1h Do tej pory budzila sie co 3h, wiec dla mnie to rewelacja. Ja ogolnie wysypiam sie i to bardzo dobrze, bo spie po ok. 7h![]() Dzis przelamalam pierwsze lody i wzielam mala na spacerek jak nie spala. Balam sie ze jak wyjde to bedzie krzyk, ale byla baaardzo grzeczna. Dzis rowniez zaliczylismy wizyte poloznej. Moj zarloczek slicznie przybiera na wadze. Jestesmy juz 2 tydzien w domu i w pierwszym tyg przybrala 70g a przez ostatni tydzien 160g ) wazy juz łacznie 3350gCo do tego usypiania- czasami rece mi opadaja, bo jest najedzona do tego stopnia, ze wypycha jezykiem, przebrana pieluszka, a ona placze, a wrecz wrzeszczy. Kiedy biore ja na rece i przytulam- jest cichutko, jak reka odja zero krzyku. Mam wrazenie, ze moje dziecko czegos sie boi i nie chce zostac samo. Jak ja teraz usypialam polozylam sie obok niej, dalam jej smoczka i poglaskalam. Kiedy usnela wstalam delikatnie a ona az podskoczyla
|
#1013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj, mnie też ta pierońska kość boli baaaardzo całą noc stękałam z bólu, bo nie mogłam się przewracać na boki ![]() ![]() to samo pomyślałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Magda1804, gratulacje dla Małej Ładnie przespała noc. Oby tak dalej
Edytowane przez Lucy1111 Czas edycji: 2012-01-20 o 21:48 |
||||
|
|
|
#1014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1015 | ||
|
Wtajemniczenie
|
co do badań na HIV to ja miałam robione
Cytat:
swoją drogą nie znoszę takich wścibskich starych babsztylów Cytat:
gratulacje
![]() ![]() a dzisiaj u mnie mama pomyła wszystkie okna w domu malutki może tak od poniedziałku (data mi się podoba) przychodzić na świat
|
|
#1016 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
kurcze cos mój mały ma maruda na spanie.... trzeba go usypiac
wiec dzis tylko poczytywalam ![]() GRATULUJE WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMUSIOM Cytat:
moja zgoda na 2gie dziecko to = zagwarantowana cc juz nie chce sn po tym co przezylam po i jak nadal nie moge dojsc do siebie Cytat:
![]() bo my jutro chcemy werandowac Cytat:
trzymajcie sie cieplo Cytat:
Cytat:
Cytat:
slodyczy jeszcze nie jadlam ![]() i tez palaszuje krupniczki mam nadzieje ze kolka syzbko minie ![]() gratulacje raz jeszcze Cytat:
![]() banany też jadłam ![]() Cytat:
wielki buziak dla niej i niech się nie smuta
|
|
|
#1017 |
|
Wtajemniczenie
|
może czasem warto jednak dziecku zmienić pieluszkę.... ![]() Ale tu spokojnie dzisiaj, gaduły rodzą, zajmują się dziećmi albo tż. Mi po APAPie przeszły bóle głowy i przeziębienia, za to młody znów ma katar, a był zaledwie tydzień w żłobku po dwutygodniowej przerwie Lecę teraz oglądnąć jakiś film z TŻ póki maleństwo w brzuszku i nie kwili obok I tak spać po nocach nie mogę, więc nie tracę...
|
|
|
|
#1018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie zastanawialam... ale w sumie to synka chciałam latem i jakoś mi się odwidziało, a teraz znów zima urodziłam i nie wiem czy się zdecyduję... Tym bardziej że już czytałam w różnych źródłach i ciągle nie rozumiem czym się różnią te różne pieluszki i po co np są otulacze.... W związku z tym nie bardzo wiem co i w jakich ilościach powinnam kupić... no i przerażają mnie kupki - teraz np u małej co pielucha to kupka... Cytat:
czy tylko moje dziecko tak masakrycznie marznie? czy jeszcze ktoś ma z tym problem?? niby mam już wprawę po synku który też marzł - ale jego odpowiednia ilość kocyków potrafiła utrzymać w normalnej ciepłocie ciała... u małej jest gorzej, bo jak za ciepło okryję to pupa się czerwieni - widać że tam akurat za ciepło jest, a jak słabiej to raczki zaraz lodowate, policzki tez i sie budzi i marudzi... jak przytule i troche rozgrzeje to zasypia grzecznie.... ma 3 warstwy dlugiego rekawka juz i nawet chciałam uznać że taka jej uroda, że ma chłodne dłonie, ale one nie są chłodne, tylko zimne i do tego nie tylko dłonie
|
|
#1019 |
|
BAN stały
|
Mam skurcze co 5 minut i sa nie do wytrzymania. Zaraz budze tz i jedziemy na porodowke. Napisze sms.
No i krwawie... Ale boli kur..... Mac! Odrazu mi sie poprzedni porod przypomnial bo takich skurczy jeszcze w tej ciazy nie mialam. |
|
|
|
#1020 | |
|
Zadomowienie
|
hi hi no przeciez ze zmieniam
![]() Cytat:
ogolnie chyba mu cieplo, w domu mamy 23 ale ost polozna mowiala ze za duzo i zrobilismy ok 21POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

nad pieluszkami bella happy tez wlasnie sie zastanawiam. czy one maja siateczke w srodku?
ja jem kilka dziennie
ryczałam jak gupia.... 
Pozatym wszedzie pisza ze po odejsciu czopa poród nastepuje do 2 tygodni, a u mnie ani nawet skurczy nie było, wiec chyba sie poprostu pomyliłam 

Takze widac kazde dziecko jest inne

Gabrysia - 09.02.2012