Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 19:29   #991
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Nesca swietnie opisalas porod nad pieluszkami bella happy tez wlasnie sie zastanawiam. czy one maja siateczke w srodku?

co do rzekomej przyczyny kolek to ww owoce niekoniecznie sa ich powodem z tego co ja slyszalam to wlasnie jablka mozna bez obaw jesc ja jem kilka dziennie

Lenka urodzila sie dokladnie w dniu terminu z OM czyli 4.01, termin z usg polowkowego- 27.12

:
no wszystkie polozne na oddziale mowily zeby nie jesc surowych owoców a pestkowych tym bardziej. ja bym odstawiła i zobaczyła jaki efekt...moze jednemu dziecku nie przeszadzac a inne bedzie na to wrazliwe.. z tego co napisała Nikotynka co je to ja bym przyczyny włąsnie w owocach szukała

happy bella nie maja siateczki... sa takie mieciutkie w srodku

i do wszystkich spanikowanych porodem- słuchajcie, to nie jest leżenie na plaży i nie ma się co czarować, ze jest lajtowe ale uwierzcie mi, ze dla dzidzi zrobi się wszystko i teraz z perspektywy czasu wiem, ze dałabym radę kolejny raz. trzeba myslec ze kazdy skurcz zbliza do spotkania z dzidzią a jak juz się tą kruszynkę zobaczy to wszystko się zapomina- cały ból DACIE RADĘ!!!!!
a co do baby blusa to mnie tez troche łapało ale przeszło. szczególnie w niedziele mialam kryzys jak miałam juz wyjsc do domu a sie okazało ze mały musi brac antybiotyk bo wyniki złe ryczałam jak gupia....
a potem w srode jak sie dowiedzialam ze wyniki sie poprawiły to znow ryczałam
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:29   #992
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
No wlasnie niby jo Pozatym wszedzie pisza ze po odejsciu czopa poród nastepuje do 2 tygodni, a u mnie ani nawet skurczy nie było, wiec chyba sie poprostu pomyliłam

Ale sie jakos boje ze małej możemy krzywde zrobić, a z drugiej strony to najprzyjemniejszy sposób na wykurzanie
hmmm, no to może użyjcie gumek, albo niech tz nie kończy w Tobie
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:31   #993
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
No wlasnie niby jo Pozatym wszedzie pisza ze po odejsciu czopa poród nastepuje do 2 tygodni, a u mnie ani nawet skurczy nie było, wiec chyba sie poprostu pomyliłam

Ale sie jakos boje ze małej możemy krzywde zrobić, a z drugiej strony to najprzyjemniejszy sposób na wykurzanie
ja w ogóle nie zauważyłam odejścia czopa- moze przez to, ze brałam globulki i sporo wszytskiego wypływało....

a jeszcze co do siary to mnie tak sama z siebie nigdy nie leciała... kilka dni przed porodem dopiero ale tylko przy ucisku...

u mnie poród przyspieszyło prawdopodobnie masowanie (.)(.) bo w czwartek wieczorem dość mocno je zmaltretowałam i w nocy się zaczęło...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:33   #994
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
no to ufffffffffff

moja też wypycha się dziś po prawej stronie
W przyszłym tygodniu to już będziesz w 37t? eee, to można rodzić

według mojej prowadzącej to już 37 tydzień więc dała mi zielone światło jeśli chcę rodzic

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:36   #995
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie jest tak, że biała armia ma całe te przyspieszające własciwosci
Jeszcze zobacze co na to tż, chociaz on to zawsze chetny

Oooo (.)(.) tez zmolestuje, a co

czubasek to do dzieła
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:39   #996
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie jest tak, że biała armia ma całe te przyspieszające własciwosci
Jeszcze zobacze co na to tż, chociaz on to zawsze chetny

Oooo (.)(.) tez zmolestuje, a co

czubasek to do dzieła
hyhy no niby tak
no to szalejcie jak chcecie nie doczytałam, ze chcecie już wykurzać Maleństwo
Stary 2012-01-20, 19:40   #997
czubasek20
Zakorzenienie

coś dla panikujących mamusiek

http://terapie-naturalne.info/sposob...-porodowy.html

Stary 2012-01-20, 19:54   #998
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
to mi się podoba

Oto kilka przykładowych afirmacji:
poród jest bezpiecznm, naturalnym procesem
dam sobie radę
jestem zdrową silną kobietą
wybieram zdrowe jedzenie bogate w składniki odżywcze
moje mięśnie są mocne i elastyczne
odrzucam wszelki strach
ufam siłom natury
ufam swojemu ciału
moje ciało posiada wewnętrzną mądrość
moje ciało doskonale wie jak się zachować podczas porodu
jestem spokojna i zrelaksowana
moje dziecko jest silne i zdrowe
moje dziecko jest niewielkie dlatego łatwo jest je urodzić
mój organizm wydziela endorfiny, które sprawiają, że czuję się dobrze
otaczają mnie przyjazne, pomocne i mądre osoby
Stary 2012-01-20, 20:34   #999
czubasek20
Zakorzenienie

UWAGA!!! UWAGA!!! MAM WIADOMOŚĆ

Wczoraj o 13.47 urodził się siłami natury Bartoszek. Waży 4140 i ma 60 cm, mimo że usg pokazywało 3600. Poród natomiast był dla mnie szokującym przeżyciem. Pozdrawiam. NataliaM

Gratuluje

Stary 2012-01-20, 20:36   #1000
siobhan1
Zadomowienie

Witam wieczorową porą.

Oczywiście gratulacje dla rozpakowanych!!!

Moje młode zasnęło i nudząc się przeczesuję net. Czy któraś z was słyszała o chwycie Poręby po urodzeniu łożyska bądź czy któraś z rozpakowanych miała coś takiego zaproponowane podczas porodu?

Czy któraś z Was będzie pieluchowała wielorazowo? Wszystkie na papmpersiuchach?
Pieluchowałam wielo już syna 3 lata temu i teraz też zamierzam, zastanawiałam się czy ktoś jeszcze ze mną...

Cisza, to chyba wszystkie przy maluszkach lub na prodówkach

Miłego wieczorku.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 20:41   #1001
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj o 13.47 urodził się siłami natury Bartoszek. Waży 4140 i ma 60 cm, mimo że usg pokazywało 3600. Poród natomiast był dla mnie szokującym przeżyciem. Pozdrawiam. NataliaM
gratuluję!!
Stary 2012-01-20, 20:43   #1002
raqla
Raczkowanie

Cytat:

Gratuluje
no to ten 19.01 był baaaardzo obfity w wyklucia
Gratulacje dla Natalii i Bartoszka! Dzielna mama, bo duży chłopak
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 20:44   #1003
AgaMili
BAN stały

Inutil, boro, nataliaM GRATULACJE!!!

dph za tate w szpitalu
Kropeczka za mamy operacje

U mnie... Wywolanie dopiero 01.02
Ale podobno glowka nisko, skurcze sa i powinno sie samo zaczac...
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 20:45   #1004
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluje
ale duzy chłopiec Gratulacje dla rodziców
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 20:47   #1005
klaurencja
Raczkowanie

Gratulacje dla kolejnej mamusi!

bylam odebrac siostrzenice z przedszkola z malym i jak wychodzilam jakas babcia powiedziala ''dwadziescia lat ma i dwojka dzieci, co sie na tym swiecie dzieje'' a ja z usmiechem na twarzy wyszlam, bo przeciez jestem troche.. Starsza i z bananem na buzi przez caly dzien
Stary 2012-01-20, 20:51   #1006
uska000
Zadomowienie

gratulacje dla rozpakowanych mamus

kropelki mozna kupic w aptece bez problemu.. a odpowiednik tych niemieckich to Bobotic tez w aptece mozna kupic

maly spi ja tez ide bo dzis latalam u gina bylam, na zakupach posprzatlam i jeszcze prasowanie;/ brak sil;/

dobranoc

ps. ja nigdy bym cesarki nie zamienila na porod naturalny..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 20:59   #1007
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Gratulacje dla kolejnej mamusi!

bylam odebrac siostrzenice z przedszkola z malym i jak wychodzilam jakas babcia powiedziala ''dwadziescia lat ma i dwojka dzieci, co sie na tym swiecie dzieje'' a ja z usmiechem na twarzy wyszlam, bo przeciez jestem troche.. Starsza i z bananem na buzi przez caly dzien
tak to bardzo buduje
też wyglądam na znacznie mniej latek
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 21:01   #1008
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
ja też słyszałam, że jabłka tylko gotowane, pieczone albo suszone. Może spróbuj je odstawić na parę dni i zobaczysz jak Mała reaguje?
Lucy ale moja nie ma (odpukac) problemow z brzuszkiem jedynie z wieczornym usypianiem

u mnie w szpitalu mowili zeby pic tylko wode i jesc WODE chyba bym umarla, bo ja wody zwyklej nie nawidze
zdanie mojej poloznej co do tych dziwacznych diet jest zupelnie odmienne i twierdzi, ze nalezy jesc normalnie, bo przeciez dziecko bedac w brzuchu tez mialo mieszanki smakowe i nie powinno sie tego zmieniac. Gdyby cos sie dzialo eliminowac. Ja ja baaaardzo popieram tym bardziej, ze w innych krajach jakos nie praktykuje sie takowych diet. Mam kolezanke w UK ktora karmi sie fast foodami (doslownie- kebaby, frytki), karmi piersia, a jej dziecko ma juz 4miesiace i nie ma zadnych kolek. Inna kolezanka, ktora opiekowala sie moja polozna w czasie karmienia piersia jadla pizze (z pieczarkami- ktore rzekomo nalezy wykluczyc z diety) i tez nic nie bylo maluszkowi Takze widac kazde dziecko jest inne

Cytat:
Ale przeciez o to chodzi, by tz konczyl w srodku, bo sperma przyspiesza porod

Cytat:

Gratuluje
no w koncu!!!!
Natalia dzielna z Ciebie dziewczyna!!! Gratulacje synusia!!!! duzy chlopczyk

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 21:07   #1009
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Witamy Bartoszka!!!!

Ja dziś w ramach wykurzania zakupiłam herbatę z liści malin, ale u mnie już 39 tydzień. Oeparol nie pomaga, chodzenie, wieszanie prania, mycie podłogi też nie... Dziś może tż zmolestuje, a jak to nie pomoże to nie wiem...

Bolą mnie już pachwiny i kość łonowa.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 21:09   #1010
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
gratulacje dla rozpakowanych mamus
kropelki mozna kupic w aptece bez problemu.. a odpowiednik tych niemieckich to Bobotic tez w aptece mozna kupic
maly spi ja tez ide bo dzis latalam u gina bylam, na zakupach posprzatlam i jeszcze prasowanie;/ brak sil;/
Uska to Ci pocieszenie

04.01.2012r.

Stary 2012-01-20, 21:19   #1011
pearpearl
Wtajemniczenie

Na razie nie nadrabiam,bo zaraz tz przyjedzie z kolacja, a sie staramy te ostatnie chwile byc ze soba, a nie obok siebie z komputerami

Tak szybko melduje, co napisala Agatek:
Teraz troche fizycznie odpoczelam,nauczylam sie w koncu przystawiac, sa trudnosci ale staram sie nie denerwowac,zeby Kinia tego nie odczula. Mala jest slodka. Jutro wychodzimy a Andrzej bedzie kolo 7 rano po moj samochod Boro jestem zszokowana

i jak zwykle wesolo od Kamciurki:
Hejka, podczytuje was z tabelta, ale nie mam kiedy cos sklecic. Podziekuj dziewczynom za gratulacje. Maly lezy, kwekoli, troche spi i puszcza baki Jest kochany

Anulka, Kropeczka
moze glupio to zabrzmi, ale ciesze sie, ze nie jestem sama w swych obawach, bo troche mi bylo glupio i czulam sie, jak wyrodna matka...

Anulka, Tobie sie nie dziwie, ze masz stracha... 35 tydzien to bardzo bliziutko i moze powinnas zrezygnowac z takiego jezdzenia. Zobacz, ze nierzadko zdarza sie duzo wczesniejszy porod...

Kropeczka
, ja mialam HIV
tzn mialam badanie na HIV

Nie moge sie doczekac,az bede miala na spokojnie czas przeczytac opis porodu Neski

NataliaM, ogromne gratulacje !!!!!!!!!!!

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 21:35   #1012
magda1804
Rozeznanie

To teraz napisze co u nas

Dzis w nocy Lenusia mnie zaskoczyla. Tak jak pisalam wczesniej- ma problemy z zasypianiem. Dotychczas kapalismy ją ok 21h, i szla spac po 22h, a ja razem z nia. Postanowilam, ze lepiej bedzie jesli wykapie ja o 18h i caly czas sie troche przesunie. Tak wiec wczoraj drugi dzien zmian godzinowych i oczywiscie po kapaniu walka by usnela. O godzi 20:30 spala. Obudzila sie dopiero o 1h godzina na karmienie i znowu problem z usnieciem. Spala do 5h, 40 min na karmienie i pobudka dopiero o 8:30 Do tej pory budzila sie co 3h, wiec dla mnie to rewelacja. Ja ogolnie wysypiam sie i to bardzo dobrze, bo spie po ok. 7h

Dzis przelamalam pierwsze lody i wzielam mala na spacerek jak nie spala. Balam sie ze jak wyjde to bedzie krzyk, ale byla baaardzo grzeczna.

Dzis rowniez zaliczylismy wizyte poloznej. Moj zarloczek slicznie przybiera na wadze. Jestesmy juz 2 tydzien w domu i w pierwszym tyg przybrala 70g a przez ostatni tydzien 160g (nie ma sie co dziwic jak ciagle je) wazy juz łacznie 3350g

Co do tego usypiania- czasami rece mi opadaja, bo jest najedzona do tego stopnia, ze wypycha jezykiem, przebrana pieluszka, a ona placze, a wrecz wrzeszczy. Kiedy biore ja na rece i przytulam- jest cichutko, jak reka odja zero krzyku. Mam wrazenie, ze moje dziecko czegos sie boi i nie chce zostac samo. Jak ja teraz usypialam polozylam sie obok niej, dalam jej smoczka i poglaskalam. Kiedy usnela wstalam delikatnie a ona az podskoczyla

04.01.2012r.

Stary 2012-01-20, 21:49   #1013
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy ale moja nie ma (odpukac) problemow z brzuszkiem jedynie z wieczornym usypianiem
yyy, coś pomieszałam
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Bolą mnie już pachwiny i kość łonowa.
oj, mnie też ta pierońska kość boli baaaardzo całą noc stękałam z bólu, bo nie mogłam się przewracać na boki
Cytat:
Uska to Ci pocieszenie
to samo pomyślałam
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Na razie nie nadrabiam,bo zaraz tz przyjedzie z kolacja, a sie staramy te ostatnie chwile byc ze soba, a nie obok siebie z komputerami
bardzo mądre
Cytat:
Tak szybko melduje, co napisala Agatek:
Teraz troche fizycznie odpoczelam,nauczylam sie w koncu przystawiac, sa trudnosci ale staram sie nie denerwowac,zeby Kinia tego nie odczula. Mala jest slodka. Jutro wychodzimy a Andrzej bedzie kolo 7 rano po moj samochod Boro jestem zszokowana
Z każdym dniem będzie lepiej
Cytat:
i jak zwykle wesolo od Kamciurki:
Hejka, podczytuje was z tabelta, ale nie mam kiedy cos sklecic. Podziekuj dziewczynom za gratulacje. Maly lezy, kwekoli, troche spi i puszcza baki Jest kochany
hyhy, całusy dla Małego

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Magda1804, gratulacje dla Małej Ładnie przespała noc. Oby tak dalej

Edytowane przez Lucy1111
Czas edycji: 2012-01-20 o 21:48
Stary 2012-01-20, 22:20   #1014
Mijus
Rozeznanie

Cytat:

GRATULACJE
Stary 2012-01-20, 22:52   #1015
ultraradiola
Wtajemniczenie

co do badań na HIV to ja miałam robione z zalecenia ginekologa u nas w przychodni jest obowiązkowe

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość

musiało Cię to strasznie podbudować jeśli jesteś starsza swoją drogą nie znoszę takich wścibskich starych babsztylów

Cytat:

Gratuluje
gratulacje

a dzisiaj u mnie mama pomyła wszystkie okna w domu i zawiesiła świeże firanki, kurze pościerane, mieszkanie wręcz wypucowane malutki może tak od poniedziałku (data mi się podoba) przychodzić na świat

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 00:01   #1016
MissZuzia
Zadomowienie

kurcze cos mój mały ma maruda na spanie.... trzeba go usypiac
wiec dzis tylko poczytywalam

GRATULUJE WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMUSIOM

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Pieluchowałam wielo już syna 3 lata temu i teraz też zamierzam, zastanawiałam się czy ktoś jeszcze ze mną...
ja na jednorazówkach lece i nie zmieniam
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

moja zgoda na 2gie dziecko to = zagwarantowana cc juz nie chce sn po tym co przezylam po i jak nadal nie moge dojsc do siebie

Cytat:
Dzis przelamalam pierwsze lody i wzielam mala na spacerek jak nie spala. Balam sie ze jak wyjde to bedzie krzyk, ale byla baaardzo grzeczna.
a ile razy ja werandowalas wczesniej
bo my jutro chcemy werandowac
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
hej mamusie
Na poczatek gratulacje dla wszstkich mamuś nowo rozpakowanych,ale sie posypalo
My z Nikolą czujemy się dobrze,karmię ja niby sie najada,ale tak naprawdę nie widzę ,zeby leciało jakoś dużo siary.Dziś już waga spadła ,ale to normalne.Jestem trochę zmęczona bo jak odeszły mmi wody o 3 tak dopiero dzis po południu zasnęła na 10-15 min.
Bolą mnie brodawki bo mała miała to co córa małej stopki z tym jezyczkiem,ale dzis jej podcieli i mam nadzieje ,że bedzie lepiej.po za tym krocze trochę boli bo niestety mnie nacieli choc starali sie nie.Rodziłam w wodzie ,ale jak parte sie zaczeły zatrzymywać musiałam wyjść,ale to i tak na jakieś 40 min ,a parte miałam 1,40h tyle,ze żadkie,za to te rozwierajace jak dojechałam do szpitalao 4.30 to od razu co 2-3 min.
Koncze bo launia się budzi Buziaki i dziekujemy za gratulację
hej, fajnie ze sie odezwalas
trzymajcie sie cieplo

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
dzięki chyba dziś jeszcze go kupię bo wybieram się za chwilę do apteki
a ja mam dzisiaj mega doła wróciłam z córką od lekarza i ma początek zapalenia oskrzeli ale to akurat pikuś oprócz tego mąż ma problemy w pracy i nie wiadomo czy od lutego nie zostanie bez pracy i najgorsza wiadomość z dzisiaj mój tata wylądował w szpitalu ;( i oczywiście wszystko potajemnie przede mną dopiero przed chwilą się dowiedziałam bo mi nie mówili żebym się nie stresowała tak choćbym teraz się nie stresowała zrobili mu ekg miał złe wyniki i do szpitala skierowanie ma mieć dziś robioną koronografię no i zobaczymy... ;( normalnie ryczeć mi się chce ;( w dodatku mała się mało ruszała no ale w końcu zaczęła mnie trochę kopać...
jeju współczuję ci ogromnie i życzę dużo zdrówka twojemu ojcu

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
C
pisałam stronę czy dwie wcześniej:
http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml

już zamówiłam ale jeszcze nie dotarły - oby pomogły na te wzdęcia, bóle brzuszka, kolki
ja też dziś zamówiłam profilaktycznie, niech beda w domu

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ojej kilka dni mnie nie było, bo mała ma kolki i gdy tylko mogę to odsypiam a tu tyle mamuś się rozpakowało!

Gratulacje dla wszystkich !!!!!

dziękuję Wam dziewczyny za słowa otuchy odnośnie mamy i teściowej. Z mamą zaczęłam jej ostrzej zwracać uwagę i jest ok, jeden wieczór miałyśmy ostrzejsze spięcie ale teraz ona wie, że są granice i ja doceniam jej pomoc.
Moja rana zaczyna się goić, choć mam 3 dziury w brzuchu i wygląda to masakrycznie. No ale cóż trudno, grunt, żeby już wszystko było ok.

Malutka daje popalić, w dzień śpi a z nocami to różnie bywa.

Niestety dołączam do grona mamuś, które mają dzieciaczki z kolkami ;/ nic się na to cholerstwo nie da zrobić, mojej kropelki nie pomagają neistety, więc masuje jej brzuszek i przystawiam nóżki do brzuszka.

Co do diety to bardzo uważam na to co jem, bo moja od razu reaguje bólem brzucha i jem mięsko tylko gotowane, warzywa tez nie wzdymające i nie uczulające, z owoców to jabłka, śliwki, delikatne zupy ( podobne do krupnika- ziemniaki, kasza, marchewka, pietruszka, gotowane mięsko, czasem koperek). Ze słodyczy jem biszkopty i mama upiekła teraz ciasto drożdżowe i dzisiaj będzie robić szarlotkę wędlin nie jem bo małą bolał brzuch, to samo brokuły czy kalafior. Mleko piję, ale nie w za dużych ilościach, bo też jak wypiłam więcej niż 2 szklanki dziennie to był problem.

I tak jakoś dni lecą, że karmię, przewijam, chwilę sie zdrzemnę, znowu karmię, przewijam, mam chwilę dla siebie i znowu karmienie, przewijanie, coś zjem i tak w kółko
muszę sprawdzać jaki jest dzień tygodnia bo dość ostro zakręcona jestem

no i strasznie mi szkoda, że nie jestem z Wami na bieżąco, mam nadzieję, że to się zmieni w wpadnę w jakiś rytm, bo na razie brak siły no i w poniedziałek miejmy nadzieję ostatnia wizyta w szpitalu.

jeszze raz gratulacje dla Mamuś i powodzenia dla dwupaków
ja bym nie jadła śliwek i z mlekiem tez ostroznie, ja pije jedynie do inki
slodyczy jeszcze nie jadlam
i tez palaszuje krupniczki

mam nadzieje ze kolka syzbko minie
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
moj poród w skrócie
gratulacje raz jeszcze
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no to masz przyczyne kolek- jabłka tylko w kompocie gotowane albo z mikrofali albo z piekranika a śliwki to w ogóle zakazane.. zadnych surownych owoców a tym bardziej pestkowych (tak jak śliwki)
brokuły i kalafior wzdymające...
ja jadłam od początku jabłka i to surowe bo nie wiedziałam ale jakoś małemu nie przeszkadzało to... chyba zacznę je piec w razie czego
banany też jadłam

Cytat:

Agatka
chyba dopadlo baby blues. Smutnego smska od niej dostalam dostalam :/
pociesz Agatka wielki buziak dla niej i niech się nie smuta

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 00:25   #1017
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

ja na jednorazówkach lece i nie zmieniam

może czasem warto jednak dziecku zmienić pieluszkę....

Ale tu spokojnie dzisiaj, gaduły rodzą, zajmują się dziećmi albo tż. Mi po APAPie przeszły bóle głowy i przeziębienia, za to młody znów ma katar, a był zaledwie tydzień w żłobku po dwutygodniowej przerwie Mam nadzieję że, do poniedziałku mu przejdzie.

Lecę teraz oglądnąć jakiś film z TŻ póki maleństwo w brzuszku i nie kwili obok I tak spać po nocach nie mogę, więc nie tracę...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 01:52   #1018
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą.

Oczywiście gratulacje dla rozpakowanych!!!

Moje młode zasnęło i nudząc się przeczesuję net. Czy któraś z was słyszała o chwycie Poręby po urodzeniu łożyska bądź czy któraś z rozpakowanych miała coś takiego zaproponowane podczas porodu?

Cisza, to chyba wszystkie przy maluszkach lub na prodówkach

Miłego wieczorku.

ja sie zastanawialam... ale w sumie to synka chciałam latem i jakoś mi się odwidziało, a teraz znów zima urodziłam i nie wiem czy się zdecyduję... Tym bardziej że już czytałam w różnych źródłach i ciągle nie rozumiem czym się różnią te różne pieluszki i po co np są otulacze....
W związku z tym nie bardzo wiem co i w jakich ilościach powinnam kupić... no i przerażają mnie kupki - teraz np u małej co pielucha to kupka...

Cytat:

gratulacje

czy tylko moje dziecko tak masakrycznie marznie? czy jeszcze ktoś ma z tym problem?? niby mam już wprawę po synku który też marzł - ale jego odpowiednia ilość kocyków potrafiła utrzymać w normalnej ciepłocie ciała... u małej jest gorzej, bo jak za ciepło okryję to pupa się czerwieni - widać że tam akurat za ciepło jest, a jak słabiej to raczki zaraz lodowate, policzki tez i sie budzi i marudzi... jak przytule i troche rozgrzeje to zasypia grzecznie.... ma 3 warstwy dlugiego rekawka juz i nawet chciałam uznać że taka jej uroda, że ma chłodne dłonie, ale one nie są chłodne, tylko zimne i do tego nie tylko dłonie tylko właściwie głębiej też... W sprawdzanie karku nie wierzę przy wychłodzeniu - bo jak niby dziecko zawinięte w rożek, z karkiem okrytym ubrankami i śpiące na wznak ma mieć zimny kark?? ja nie mam nawet jak mi już jest zimno (sprawdzałam) i do tego siedzę lub stoję, a jak leżę to nie wiem jakbym musiała zmarznąć żeby mieć zimny... Za to bez problemu można tam sprawdzić przegrzanie moim zdaniem - no i nawet jak małej założę sweterek i przykryję 2 kocami, to nie jest spocona.... Czy ja mam ją cały dzień nosić, żeby własnym ciałem grzać??
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 02:50   #1019
AgaMili
BAN stały

Mam skurcze co 5 minut i sa nie do wytrzymania. Zaraz budze tz i jedziemy na porodowke. Napisze sms.
No i krwawie... Ale boli kur..... Mac! Odrazu mi sie poprzedni porod przypomnial bo takich skurczy jeszcze w tej ciazy nie mialam.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 03:45   #1020
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
może czasem warto jednak dziecku zmienić pieluszkę....
hi hi no przeciez ze zmieniam
Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość

czy tylko moje dziecko tak masakrycznie marznie? czy jeszcze ktoś ma z tym problem?? niby mam już wprawę po synku który też marzł - ale jego odpowiednia ilość kocyków potrafiła utrzymać w normalnej ciepłocie ciała... u małej jest gorzej, bo jak za ciepło okryję to pupa się czerwieni - widać że tam akurat za ciepło jest, a jak słabiej to raczki zaraz lodowate, policzki tez i sie budzi i marudzi... jak przytule i troche rozgrzeje to zasypia grzecznie.... ma 3 warstwy dlugiego rekawka juz i nawet chciałam uznać że taka jej uroda, że ma chłodne dłonie, ale one nie są chłodne, tylko zimne i do tego nie tylko dłonie tylko właściwie głębiej też... W sprawdzanie karku nie wierzę przy wychłodzeniu - bo jak niby dziecko zawinięte w rożek, z karkiem okrytym ubrankami i śpiące na wznak ma mieć zimny kark?? ja nie mam nawet jak mi już jest zimno (sprawdzałam) i do tego siedzę lub stoję, a jak leżę to nie wiem jakbym musiała zmarznąć żeby mieć zimny... Za to bez problemu można tam sprawdzić przegrzanie moim zdaniem - no i nawet jak małej założę sweterek i przykryję 2 kocami, to nie jest spocona.... Czy ja mam ją cały dzień nosić, żeby własnym ciałem grzać??
nasze spi w rozku i pod kocykiem, raczek zimnych nie ma bo ma niedrapki zawsze ogolnie chyba mu cieplo, w domu mamy 23 ale ost polozna mowiala ze za duzo i zrobilismy ok 21

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Mam skurcze co 5 minut i sa nie do wytrzymania. Zaraz budze tz i jedziemy na porodowke. Napisze sms.
No i krwawie... Ale boli kur..... Mac! Odrazu mi sie poprzedni porod przypomnial bo takich skurczy jeszcze w tej ciazy nie mialam.
POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości