|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
a w momencie teńca Tzt sie zestresował i zapomniał pierwszych kroków Cytat:
pozatym telefon metki (przy kocykach, ubraniach, macie) Brumku ja znikam?? no coś Ty czytam cały czas i zauważyłam zboczenie wizazowe które mnie troche przeraża uruchomiłam piekarnik:d piekę granolę na śniadanie
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-20 o 23:05 |
||
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() brunetka co sie stresujesz?? ja tez jako ta nowa, czasem sie czuje tak "poza marginesem", ale ta ktora doczyta to odpisze. Ja jak za duzo jest napisane czasem zapominam co komu mialam pisac. Zaznaczam do zacytowania a pozniej sie okazuje ze polowy nie ma i zapominam co komu. Wiec laseczka tak to jest.
|
|
|
|
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
To też jest hit
|
|
#364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę trochę ![]() Cytat:
no właśnie laptop albo iPad gdyby nie ten ostatni Jaś nie dałby sobie wyczyścić oczek
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z butelką nie próbowałam jeszcze, ale po dzisiejszym sukcesie balonikowym chyba spróbuję czym prędzej ![]() A metki jak na razie go nie pociągają. Nawet Pan Metka. Może dorośnie? On tak ma z niektórymi zabawkami, że przez całe tygodnie leżą obojętnie, a potem raptem hit. W tym tygodniu odkrył konika morskiego, choć ma go od świąt, a dokładnie dziś gryzaka chrabąszcza lamaze. A też leży w jego łóżeczku grubo ponad miesiąc ![]() Jestem współuzależniona ![]() KOCHAM GRANOLĘ!!! Z orzechami może? Podeślij pocztą, co?
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brumek - no, wlosy to tez hit. hitem tez byl wlochaty korzuch jakiejs pani w kosciele
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-01-20 o 23:14 |
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
nie chodziło mi tylko o mnie, ale mniejsza z tym, koniec tematu,
sorki Iustyna za ten tekst trochę mnie poniosło
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
hmm moja chyba za mala ani telefony, ani laptop, ani pilot nie jest w kregu zainteresowania jeszcze. Poki co tylko tv - jak sie zapatrzy to sie smiac chce
![]() a ja piffkuje dzis z TZ. walnelismy po jednym, Marysia po ciezkich boja z koopa i polowie czopka poradzila sobie i unsla przy herbatce. Nie wiem co ja tak wzielo na to zatwardzenie. Wczoraj nie bylo obiadku bo nie bylo nas w domu, dostala wieczorkiem tylko deserku polowe, jablko banan to co lubi. A moze brak jednego dania na nia tak podzialal?? no nic, wczesniej na samym mleku tez czesto miala tak. Wiec skaldam to na krab mleka. A ja dzis mam wnerwa od samego rana, a przyszla wieczorem ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() brunetka mialam pytac na tym zdjeciu to twoje dziecie?? |
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=brumek;31751077
KOCHAM GRANOLĘ!!! Z orzechami może? Podeślij pocztą, co? [/QUOTE]z migdałami ![]() z chęcią się podziele, serio, serio tylko ja Twój adres zgubiłam Napiszesz mi na Pw?? ![]() ![]() Maminki znalazłam fajny blog http://ammniam.dziecisawazne.pl/
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-20 o 23:23 |
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa
normalnie plakac sie chce. Nasz kraj to kraj trzeciego swiata - bez dwoch zdan.---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- a nie dawalas jej zdjecia w jakims konkursie teraz?? bo cos mi sie kojarzy ze widzialam na FB podobne jak nei takie samo. Tylko mam tyle tych linkow dzieciecych ze juz nie wiem w ktorym
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popieram !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Brumku u nas też laptop. piloty a butelka po wodzie mineralnej to mega hit
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#376 |
|
BAN stały
|
nie no, dla mnie jest to nie do przejscia taka sytuacja, nie wiem czy bym sie pozbierala po takim przezyciu...
pije martini z siorką pod te moje prawko, ale jakos mnie tak ta informacja z humoru wybiła. |
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ah ja juz niejedne podobne artykuly czytalam |
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A granolą serio byś sie podzieliła? Ale jak? W paczce? ![]() Cytat:
|
|
#380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetka a co Ty tu robisz ? Ty Juz zawsze spisz o tej porze
![]() A ja tez pifkuuje troszkę. Wczoraj Tz miał imieniny oraz druga okazja to oblewamy wstępnie auto. Zlicytowalismy i w niedziele jedziemy oglądaći zabrać jak wsio Bedzie w porządku. Brumku moja córka urządzila dzis prawdziwy strajk głodowy jak Tymcio. Zjadla Dzis : o 9.00 120 ml MM, o 13.00 pól małego sloiczka obiadku i Troche deserku, o 17.00 120 ml MM I o 20.30 na kolacje 150 ml kleiku. Niecałe 400 ml przez cały dzien ( a ile musiałam sie nagimnastykowac by jej to dac) co normalnie Wcina co 3 godziny po 150 ml MM. Chyba to zabki, bo innego pomysłu nie mam. Myslalam na poczatku ze Moze ja gardziolko boli, ale raczej nie bo ani kataru, ani kaszlu i gorączki nie ma. Zachowuje sie normalnie. Ma dobry humor. Tylko jak pokazuje flache to jeczy. Co dziwne w tym wszystkim to smoka ciaga z ochota a smoka z butelki Juz nie. |
|
|
|
#382 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
włosy mamy są najlepsze to chwytania, ciągnięcia... też tego doświadczamA my dzisiaj byliśmy w kinie na "Dziewczynie z tatuażem" a Helenkę zostawiliśmy u teściowej. A że film długi to przygotowałam się wcześniej, ściągnęłam mleczko, żeby dzieciątko miało co jeść jak zgłodnieje, a my żebyśmy spokojnie mogli obejrzeć film i jeszcze może do jakiegoś sklepu skoczyć po... i co... jeszcze się film nie skończył a teściowa już wydzwaniała... bo mała płacze i nie chce pić z butelki. A teściowa nie chciała jej na siłę dawać bo się bała, że się mała zakrztusi... Jak wróciliśmy to się okazało, że Helena prawie nic nie wypiła, podkarmiłam ja trochę cycem i próbowałam sama spróbować jej dać z butelki to się trochę butelka pobawiła (złapała ją. wkładała smoczek to buzi i się nim bardziej bawiła niż ssała). I teraz nie wiem czy będę mogła gdzieś wyjść skoro ta nie chce z butelki... Mąż mówił, że jak on z nią zostawał to też nie chciała pić ale w kończy ją do tego przekonywał... |
||
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#384 |
|
Wtajemniczenie
|
A z jakiego powodu ta handra?
Co do balonikow. To Wiki bawi sie nimi Juz od jakiegoś czasu. Pompuje jej tylko ciutke taki balonik, zawiazuje i daje do lapki. Ona go ściska, mietosi, wkłada do buzki. A jak jej wystrzeli to minę ma bezcenna. Ma kilka tych balonikow w rożnych kolorach
|
|
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czytam ile ml zjadają Wasze dzieci, a ja to zupełnie inaczej mierzę, bo w minutach ![]() Cytat:
![]() Co do Helenki, to pewnie jak zobaczy, że nie ma wyjścia, to w końcu z butli zje. Bo wiadomo, że jak jest wybór albo głód jeszcze bardzo nie doskwiera, to mama lepsza
|
|
#386 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do tych dziaselek to nie jestem pewna. Moze jakby Troche
|
|
|
|
#387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam wyrzuty sumienia, bo nie pojechałam dzisiaj na orbitreku... chyba się trochę uzależniłam
|
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubku dobranoc.
I ja sie Juz pozegnam kolorowych snów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

czyli zwykły taniec-przytulaniec. Pobujaliśmy sie objęci i tyle, ku oburzeniu ciotek i babć, że jak to tak bez walca 

Wasze dzieci też tak mają?
Podeślij pocztą, co?

normalnie plakac sie chce. Nasz kraj to kraj trzeciego swiata - bez dwoch zdan.