Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 23:03   #361
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
N
1)My tańczyliśmy pierwszy taniec, ale po swojemu czyli zwykły taniec-przytulaniec. Pobujaliśmy sie objęci i tyle, ku oburzeniu ciotek i babć, że jak to tak bez walca
A my 3 miesiące do Wrocławia na szkołe tańca szorowaliśmy

a w momencie teńca Tzt sie zestresował i zapomniał pierwszych kroków
Cytat:
Mój dzieć dziś odkrył potęgę ... balonika
Prawdę pisał Zawitkowski, że najlepsze zabawki dla bobasa to plastikowe butelki i balony
A własnie - czy Wasze dzieci też mają obsesje na punkcie telefonów i pilotów? Bo te własnie rzeczy (oraz kable różnego rodzaju) fascynują Tymcia najbardziej ze wszystkiego
Potwierdzam plastikowa butelka hit
pozatym telefon
metki (przy kocykach, ubraniach, macie)

Brumku
ja znikam?? no coś Ty czytam cały czas i zauważyłam zboczenie wizazowe które mnie troche przeraża

uruchomiłam piekarnik:d
piekę granolę na śniadanie

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-01-20 o 23:05
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 23:04   #362
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wiecie co, powinni stworzyć nową dyscyplinę olimpijską- przewijanie 5-miesięczniaka. Matko, ile ja się muszę nagimnastykować, żeby ją przebrać. Hania wije się jak wąż na przewijaku, robi mostki, przekręca się na brzuch, wszystko mi zabiera a z pieluszki ucieka jakby ta ją co najmniej parzyła w pupę. Wasze dzieci też tak mają?
W dodatku w nocy by mnie o zawał serca przyprawiła- zaczęła się drzeć wniebogłosy, aż zerwałam się na równe nogi...i co się jej stało? Mój mały speedy gonzales przekręcił się na brzuch. Jak ją obróciłam z powrotem to minę miała jakby to przeze mnie się na brzuchu znalazła, a sekundę później już smacznie spała. Jak jej rano opowiadałam jakiego rabanu narobiła, to mówiła że nic nie pamięta.
Skad ja to znam - walka z wiatrakami, nawet jak chce jej dac cos innego do lapki to nie, musi byc to co wypatrzyla. Ja przewijaka nigdy nie uzywalam, wiec moja buszuje po lozku

brunetka co sie stresujesz?? ja tez jako ta nowa, czasem sie czuje tak "poza marginesem", ale ta ktora doczyta to odpisze. Ja jak za duzo jest napisane czasem zapominam co komu mialam pisac. Zaznaczam do zacytowania a pozniej sie okazuje ze polowy nie ma i zapominam co komu. Wiec laseczka tak to jest.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 23:06   #363
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
nie musisz nic mi pisać

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Masakra jakas, coś strasznego, aż lzy stają w oczach...
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...Wysokie_Obcasy
SZOK

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u nas do laptopow, komorek i pilotow (balony tez!) dolacze swiatelko od USB jak Artur film na dvd oglada (mamy wpiety pendive i z niego oglada). no i tasiemki przy ochraniaczach, kapturach... medaliki i kolczyki...
U nas medaliki i tasiemki nie, za to włosy mamy ... To też jest hit
Stary 2012-01-20, 23:10   #364
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Cały wieczór były u na psiapsióły z mężami, dopiero poszli. Uśmiałam się okropnie, jak zwykle, suuuuuper było
Nawet troszkę wina wypiłam, ale wstyd bo po kilku łykach leciuteńko w głowie się kręciło...
oj, odzwyczaiłam się niestety
Ale fajny wieczór

zazdroszczę trochę
Cytat:
Straszne, ciężko czytać coś takiego

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Telefony, piloty, laptopem też nie pogardzi
no właśnie laptop albo iPad
gdyby nie ten ostatni Jaś nie dałby sobie wyczyścić oczek
Stary 2012-01-20, 23:10   #365
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
A my 3 miesiące do Wrocławia na szkołe tańca szorowaliśmy

a w momencie teńca Tzt sie zestresował i zapomniał pierwszych kroków

Potwierdzam plastikowa butelka hit
pozatym telefon
metki (przy kocykach, ubraniach, macie)

Brumku
ja znikam?? no coś Ty czytam cały czas i zauważyłam zboczenie wizazowe które mnie troche przeraża

uruchomiłam piekarnik:d
piekę granolę na śniadanie
My też chodziliśmy kiedyś na kurs, ale tak sobie, dla fanu, bo na weselu mąż KATEGORYCZNIE tańczyć układów nie chciał

Z butelką nie próbowałam jeszcze, ale po dzisiejszym sukcesie balonikowym chyba spróbuję czym prędzej
A metki jak na razie go nie pociągają. Nawet Pan Metka. Może dorośnie? On tak ma z niektórymi zabawkami, że przez całe tygodnie leżą obojętnie, a potem raptem hit. W tym tygodniu odkrył konika morskiego, choć ma go od świąt, a dokładnie dziś gryzaka chrabąszcza lamaze. A też leży w jego łóżeczku grubo ponad miesiąc

Jestem współuzależniona

KOCHAM GRANOLĘ!!! Z orzechami może? Podeślij pocztą, co?
Stary 2012-01-20, 23:11   #366
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja rodzilam Artura to w sali obok lezala babka ktora urodzla martwe donoszone dziecko... nie wiem jak ona to wytrzymala... szpital byl wtedy w remoncie, malo lozek. czasem zdarzalo sie ze patologia ciazy lezala na poloznictwie wlasnie... dzieci byly na neonatologii wszystkie, wiec kazda mama widziala tez te z inkubatorów. byla tam malutka dziewczynka, lezala dlugo. pewnego dnia przeniesiono ja do takiego nagrzewacza. nazywali ja "sloneczko" - bo sie ciagle tam "opalala"... pamietam jak po korutarzu chodzily laski podpiete pod kroplowke z tym na skurcze lekiem, jak przychodzily do nas z brzuchami i marudzeniem ze one nadal chodza a my juz po...

brumek - no, wlosy to tez hit. hitem tez byl wlochaty korzuch jakiejs pani w kosciele

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-01-20 o 23:14
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 23:11   #367
brunetka2000
Zakorzenienie

nie chodziło mi tylko o mnie, ale mniejsza z tym, koniec tematu,
sorki Iustyna za ten tekst trochę mnie poniosło
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 23:15   #368
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hmm moja chyba za mala ani telefony, ani laptop, ani pilot nie jest w kregu zainteresowania jeszcze. Poki co tylko tv - jak sie zapatrzy to sie smiac chce

a ja piffkuje dzis z TZ. walnelismy po jednym, Marysia po ciezkich boja z koopa i polowie czopka poradzila sobie i unsla przy herbatce. Nie wiem co ja tak wzielo na to zatwardzenie. Wczoraj nie bylo obiadku bo nie bylo nas w domu, dostala wieczorkiem tylko deserku polowe, jablko banan to co lubi. A moze brak jednego dania na nia tak podzialal?? no nic, wczesniej na samym mleku tez czesto miala tak. Wiec skaldam to na krab mleka.

A ja dzis mam wnerwa od samego rana, a przyszla wieczoremi mowi ze jaki piatek taki swiatek - wiec coz, pewnie caly weekend sie bede denerwowac. Nie chce ktoras mojego PECHA oddam darmo, baaaaaaaaa doplace.

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
dziewczynki luzik
brunetka mialam pytac na tym zdjeciu to twoje dziecie??
Stary 2012-01-20, 23:16   #369
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
brunetka mialam pytac na tym zdjeciu to twoje dziecie??
tak moja Alicja
Stary 2012-01-20, 23:18   #370
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Spoko, jakby co, to ja nie mam drewnianego krzesełka i w ogóle trochę nie wiem o co chodzi
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 23:19   #371
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

[QUOTE=brumek;31751077

KOCHAM GRANOLĘ!!! Z orzechami może? Podeślij pocztą, co? [/QUOTE]
z migdałami
z chęcią się podziele, serio, serio
tylko ja Twój adres zgubiłam
Napiszesz mi na Pw??

Maminki znalazłam fajny blog
http://ammniam.dziecisawazne.pl/

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-01-20 o 23:23
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 23:22   #372
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Bartessa normalnie plakac sie chce. Nasz kraj to kraj trzeciego swiata - bez dwoch zdan.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
tak moja Alicja
a nie dawalas jej zdjecia w jakims konkursie teraz?? bo cos mi sie kojarzy ze widzialam na FB podobne jak nei takie samo. Tylko mam tyle tych linkow dzieciecych ze juz nie wiem w ktorym
Stary 2012-01-20, 23:25   #373
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
bez komentarza ...

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
brunetka a co Ty dziś taka nie w sosie??
bez takich tekstów ej
popieram !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Brumku u nas też laptop. piloty
a butelka po wodzie mineralnej to mega hit
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 23:25   #374
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Bartessa normalnie plakac sie chce. Nasz kraj to kraj trzeciego swiata - bez dwoch zdan.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

a nie dawalas jej zdjecia w jakims konkursie teraz?? bo cos mi sie kojarzy ze widzialam na FB podobne jak nei takie samo. Tylko mam tyle tych linkow dzieciecych ze juz nie wiem w ktorym
tak dawałam
Stary 2012-01-20, 23:27   #375
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
tak dawałam
dawaj na privie link bo probowalam teraz znalezc ale nie znalazlam to zaglosuje na malego tygryskai podesle linka znajomym - jesli nadal aktualne.
Stary 2012-01-20, 23:28   #376
Bartessa
BAN stały

nie no, dla mnie jest to nie do przejscia taka sytuacja, nie wiem czy bym sie pozbierala po takim przezyciu...

pije martini z siorką pod te moje prawko, ale jakos mnie tak ta informacja z humoru wybiła.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 23:29   #377
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
nie no, dla mnie jest to nie do przejscia taka sytuacja, nie wiem czy bym sie pozbierala po takim przezyciu...

pije martini z siorką pod te moje prawko, ale jakos mnie tak ta informacja z humoru wybiła.
opijaj opijaj to sie ci sie pozniej bedzie dobrze jezdzilo - bedziesz odlotowym kierowca
ah ja juz niejedne podobne artykuly czytalam
Stary 2012-01-20, 23:31   #378
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
dawaj na privie link bo probowalam teraz znalezc ale nie znalazlam to zaglosuje na malego tygryskai podesle linka znajomym - jesli nadal aktualne.
tam sie nie głosuje
Stary 2012-01-20, 23:37   #379
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
z migdałami
z chęcią się podziele, serio, serio
tylko ja Twój adres zgubiłam
Napiszesz mi na Pw??

Maminki znalazłam fajny blog
http://ammniam.dziecisawazne.pl/
Fajny link, przyda się

A granolą serio byś sie podzieliła? Ale jak? W paczce?

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumku u nas też laptop. piloty
a butelka po wodzie mineralnej to mega hit
To już na bank zainwestuję w mineralną jutro
Stary 2012-01-20, 23:47   #380
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Fajny link, przyda się

A granolą serio byś sie podzieliła? Ale jak? W paczce?

)
Aha
Stary 2012-01-20, 23:57   #381
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brunetka a co Ty tu robisz ? Ty Juz zawsze spisz o tej porze

A ja tez pifkuuje troszkę. Wczoraj Tz miał imieniny oraz druga okazja to oblewamy wstępnie auto. Zlicytowalismy i w niedziele jedziemy oglądaći zabrać jak wsio Bedzie w porządku.

Brumku moja córka urządzila dzis prawdziwy strajk głodowy jak Tymcio. Zjadla Dzis : o 9.00 120 ml MM, o 13.00 pól małego sloiczka obiadku i Troche deserku, o 17.00 120 ml MM I o 20.30 na kolacje 150 ml kleiku. Niecałe 400 ml przez cały dzien ( a ile musiałam sie nagimnastykowac by jej to dac) co normalnie Wcina co 3 godziny po 150 ml MM.
Chyba to zabki, bo innego pomysłu nie mam. Myslalam na poczatku ze Moze ja gardziolko boli, ale raczej nie bo ani kataru, ani kaszlu i gorączki nie ma. Zachowuje sie normalnie. Ma dobry humor. Tylko jak pokazuje flache to jeczy. Co dziwne w tym wszystkim to smoka ciaga z ochota a smoka z butelki Juz nie.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 00:08   #382
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Marzenko u nas z przewijaniem to samo. Ale daje Agacie coś do łapek (byle nie zabawka, bo ją to nie zainteresuje) dostaeje pudełko z chusteczkami albo tekturowe opakowanie po lekach, ziś był poradnik z bobovity. A jak już nic nie działa daje dziecku pilota
Moja podczas przewijania na przewijaku sięga po pieluchy, dzisiaj jak ją mąż przewijał to ona brała pieluchę, mąż zabierał jej i odkładał i tak z 5 razy...

Cytat:
Prawdę pisał Zawitkowski, że najlepsze zabawki dla bobasa to plastikowe butelki i balony
A własnie - czy Wasze dzieci też mają obsesje na punkcie telefonów i pilotów? Bo te własnie rzeczy (oraz kable różnego rodzaju) fascynują Tymcia najbardziej ze wszystkiego
U nas telefon tak, pilot mniej, czasami laptop, butelka też działa. A kiedyś u teściowej jak nie zabraliśmy żadnej zabawki to wykorzystałam folię z okienka z koperty - super szeleści
Cytat:
U nas medaliki i tasiemki nie, za to włosy mamy ... To też jest hit
włosy mamy są najlepsze to chwytania, ciągnięcia... też tego doświadczam

A my dzisiaj byliśmy w kinie na "Dziewczynie z tatuażem" a Helenkę zostawiliśmy u teściowej. A że film długi to przygotowałam się wcześniej, ściągnęłam mleczko, żeby dzieciątko miało co jeść jak zgłodnieje, a my żebyśmy spokojnie mogli obejrzeć film i jeszcze może do jakiegoś sklepu skoczyć po... i co... jeszcze się film nie skończył a teściowa już wydzwaniała... bo mała płacze i nie chce pić z butelki. A teściowa nie chciała jej na siłę dawać bo się bała, że się mała zakrztusi...
Jak wróciliśmy to się okazało, że Helena prawie nic nie wypiła, podkarmiłam ja trochę cycem i próbowałam sama spróbować jej dać z butelki to się trochę butelka pobawiła (złapała ją. wkładała smoczek to buzi i się nim bardziej bawiła niż ssała). I teraz nie wiem czy będę mogła gdzieś wyjść skoro ta nie chce z butelki... Mąż mówił, że jak on z nią zostawał to też nie chciała pić ale w kończy ją do tego przekonywał...
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 00:17   #383
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brunetka a co Ty tu robisz ? Ty Juz zawsze spisz o tej porze
Mam chandre i czyszczę klawiature w lapku bo mój mądry mąż rozlał na nią pepsi i się klei
Stary 2012-01-21, 00:25   #384
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
A z jakiego powodu ta handra?

Co do balonikow. To Wiki bawi sie nimi Juz od jakiegoś czasu. Pompuje jej tylko ciutke taki balonik, zawiazuje i daje do lapki. Ona go ściska, mietosi, wkłada do buzki. A jak jej wystrzeli to minę ma bezcenna. Ma kilka tych balonikow w rożnych kolorach
Stary 2012-01-21, 00:27   #385
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
u.
Brumku moja córka urządzila dzis prawdziwy strajk głodowy jak Tymcio. Zjadla Dzis : o 9.00 120 ml MM, o 13.00 pól małego sloiczka obiadku i Troche deserku, o 17.00 120 ml MM I o 20.30 na kolacje 150 ml kleiku. Niecałe 400 ml przez cały dzien ( a ile musiałam sie nagimnastykowac by jej to dac) co normalnie Wcina co 3 godziny po 150 ml MM.
Chyba to zabki, bo innego pomysłu nie mam. Myslalam na poczatku ze Moze ja gardziolko boli, ale raczej nie bo ani kataru, ani kaszlu i gorączki nie ma. Zachowuje sie normalnie. Ma dobry humor. Tylko jak pokazuje flache to jeczy. Co dziwne w tym wszystkim to smoka ciaga z ochota a smoka z butelki Juz nie.
A dziąsełka zmienione czy nie? Bo u nas wyraźnie inne...
Tak czytam ile ml zjadają Wasze dzieci, a ja to zupełnie inaczej mierzę, bo w minutach

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
U nas telefon tak, pilot mniej, czasami laptop, butelka też działa. A kiedyś u teściowej jak nie zabraliśmy żadnej zabawki to wykorzystałam folię z okienka z koperty - super szeleści

A my dzisiaj byliśmy w kinie na "Dziewczynie z tatuażem" a Helenkę zostawiliśmy u teściowej. A że film długi to przygotowałam się wcześniej, ściągnęłam mleczko, żeby dzieciątko miało co jeść jak zgłodnieje, a my żebyśmy spokojnie mogli obejrzeć film i jeszcze może do jakiegoś sklepu skoczyć po... i co... jeszcze się film nie skończył a teściowa już wydzwaniała... bo mała płacze i nie chce pić z butelki. A teściowa nie chciała jej na siłę dawać bo się bała, że się mała zakrztusi...
Jak wróciliśmy to się okazało, że Helena prawie nic nie wypiła, podkarmiłam ja trochę cycem i próbowałam sama spróbować jej dać z butelki to się trochę butelka pobawiła (złapała ją. wkładała smoczek to buzi i się nim bardziej bawiła niż ssała). I teraz nie wiem czy będę mogła gdzieś wyjść skoro ta nie chce z butelki... Mąż mówił, że jak on z nią zostawał to też nie chciała pić ale w kończy ją do tego przekonywał...
Ja ostatnio od mamy paczkę chusteczek zabrałam, bo te zabawki nie miałam i Tymcio się do tej paczki bardzo przywiązał

Co do Helenki, to pewnie jak zobaczy, że nie ma wyjścia, to w końcu z butli zje. Bo wiadomo, że jak jest wybór albo głód jeszcze bardzo nie doskwiera, to mama lepsza
Stary 2012-01-21, 00:37   #386
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Co do tych dziaselek to nie jestem pewna. Moze jakby Troche
Stary 2012-01-21, 00:43   #387
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Co do Helenki, to pewnie jak zobaczy, że nie ma wyjścia, to w końcu z butli zje. Bo wiadomo, że jak jest wybór albo głód jeszcze bardzo nie doskwiera, to mama lepsza
To samo powiedział mój mąż

Mam wyrzuty sumienia, bo nie pojechałam dzisiaj na orbitreku... chyba się trochę uzależniłam
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 00:48   #388
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
To samo powiedział mój mąż

Mam wyrzuty sumienia, bo nie pojechałam dzisiaj na orbitreku... chyba się trochę uzależniłam
Takie uzależnienia są jak najbardziej wskazane
Stary 2012-01-21, 00:49   #389
dziubek79
Zakorzenienie

dobranoc
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 00:51   #390
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dziubku dobranoc.

I ja sie Juz pozegnam kolorowych snów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości