|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#53701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
A co do tego efektu - może masz "problem" jak ja miałam? Otóż nie widziałam obciążenia włosów bardzo długo. I też doświadomił mnie przyjaciel. Może spróbuj OMO, skalp będzie świeżuchny A skręt się z czasem ustabilizuje.
|
|
#53703 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam teraz zdjęcia, a jest ciemno jak pod pierzyną i nic już nie zrobię.
Jasne, najlepiej, żebym się wyprostowała, wysilikonowała i pomaziała jedwabiem, wtedy będę wyglądać miodzio. Dotykam skalpu i nie czuję nic tłustego... Z resztą mam skórę jak wiór, grrr.
|
#53704 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dla tych którzy NIE Lubią swoich loków!
Na krzywe zwierciadło z tym wątkiem ;P
|
#53705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odbiegasz jak my wszystkie od standardów katowania włosów prostownicą, pewnie temu taki zmasowany atak
|
|
#53706 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kukurydza i rzepak bardziej w mieszance z czymś ciężkim, np rycyną ![]() Cytat:
Primo - farba! Kobito! Nie rób! Cytat:
Cytat:
Cytat:
przede wszystkim mogla się zmienić skóra Cytat:
Odstaw co możesz i próbuj po jednym kosmetyku. |
||||||
|
|
|
#53707 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, nie zafarbowałabym włosów gdybym wcześniej wiedziała jak moja skóra wygląda, ale szkoda mi kasy było bo farbę już zrobiłam i miałam mega odrosty. Może jak używałam łagodnego szamponu, bez SLS, to po użyciu z SLS mnie obsypało.. Zresztą powinnam bardziej uważać skoro wiem że mam problemy skórne
|
|
|
|
#53708 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
![]() Nie wiem czy już wątek taki był czy nie ale mam problem od kiedy pamiętam rozjaśniałam włosy, wiec pomyslałam że nie będę ich już więcej niszczyć i zmieniłam kolor na rudy.. narazie się do niego przyzwyczajam. Ale moje włosy nadal są suche, zniszczone mimo że podcinałam włosy i używałam juz wszystkiego, wax, maseczek na ciepło ,tabletek, ampułek... proszę o pomoc, może zmienić kolor na ciemny bo taki podobno nie niszczy włosów....
|
|
|
|
#53709 | |
|
Zakorzenienie
|
W
Cytat:
i FAQ: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 , bo przez wątek faktycznie ciężko się przebić i w niego wdrożyć. Czarownica? Podprostować włosy możesz płukanką z szałwii, ale na spektakularny efekt nie masz co liczyć - w czasach bezpielęgnacyjnych miałam mniejszy skręt od Twojego, a teraz wyhodowałam prawie od głowy - więc nie sądzę, że Ci wyprostuje. Polecam zająć się czulej włosami, a się odwdzięczą. Swoje pokochałam teraz, a katowałam je latami prostownicą, farbowałam. Większość polecanych przez nas kosmetyków jest tanich, więc jeśli nie masz zakupoholizmu to CG nie będzie się wiązać z wielkimi nakładami finansowymi
|
|
#53710 | |
|
Strażnik Wizażu
|
to minie też miałam załamkę, chciałam rzucić to wszystko w diabły, ale wytrwałam i cieszę się ładnymi włosami (mi się podobają) ![]() Pielęgnuj je, muszą się 'przestawić' - oby jak najszybciej ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#53711 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanko. może głupie, przepraszam...
Czy jest jakiś wątek typowo o CG? Bo teraz poczytałam jakąś analizę Mrs Potters i zwątpiłam, bo jest niby niezgodny z CG a byłam przekonana, że często jej używacie do mycia. W sumie to mam na myśli takie np. spisanie podstawowych zasad CG i ewentualnie produktów tylko tych całkowicie zgodnych z CG. |
|
|
|
#53712 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czy nie wstawiałaś ostatnio swoich zdjęć, coś mi się zdaje, że je widziałam i bardzo mi się podobały ![]() Jeśli w Twoich oczach włosy poprawiły kondycję to nie przejmuj się, na pewno tak jest. Przytulanko Głaskanko Nie martw się, będzie dobrze, CG jest trudne, ale lepiej z CG niż bez niego. Cytat:
|
|
#53713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie jakbym np miała nie uzywac juz moich szamponów i specjalnie je zmienic na ziołowe- moze dla was to nie jest "problem" ale dla mnie w tym momencie wyrzucenie moich szamponów/odzywek to wyrzucanie kasy którą na nie wydałam zwłaszcza że większość z nich są prawie całe pełne.
|
|
#53714 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz co, masz w podpisie "I am what I am", a walczysz z samą sobą. Każdy kosmetyk w Unii Europejskiej ma wypisany na opakowaniu skład.
Nikt nie każe Ci interesować się świadomą pielęgnacją, ale to, co teraz robisz, to zwykłe marudzenie i odwracanie kota ogonem. Na każdą radę reagujesz agresją. W Niemczech jest Rossman, a 90% produktów używanych tutaj jest właśnie z Rossmana. Na przykład na blogu Anwen jest wpis co zrobić z niechcianymi kosmetykami do włosów. Nie widzę sensu kopania się z koniem w tym momencie, bo cokolwiek się powie do Ciebie, to i tak będzie źle.
|
#53715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Juliszka, przede wszystkim się nie poddawaj. Może np. twoje włosy są zbyt obciążone przy myciu odżywką i warto by przestawić się na OMO? A może po prostu twoi znajomi mają taką opinię o lokach jak większość społeczeństwa czyli kręcone włosy = susz i busz, a jak nie to znaczy że tłuste? Wczoraj się pohennowałam i mam suchą szopę. Fal to to nie widziało (ale to akurat ostatnio jest norma) a za to objętość mam jak 3 moje głowy Idę nadrabiać
|
|
#53716 | |||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() cudowania z włosami czas start
|
|||
|
|
|
#53717 |
|
Rozeznanie
|
Ja od spodu znów mam wyprost
Staram się spać na brzuchu, ale i tak rano mam proste. Dałam żel lniany na suche. Oczywiście znów zabawa z nim była Wydaje mi się, że loczki będę miała takie drobne po nim ![]() Juliszka a dziewczyny to prostowłose są? Dobrze dziewczyny mówią, spróbuj szamponem z SLS, a koleżanki będą zazdrościły jeszcze włosów, zobaczysz |
|
|
|
#53718 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze Felek mowi, Juliszka - nie poddawaj sie
. Pamietam, ile sie nasluchalam na poczatku od mamy np, - nic tylko ''uczesz sie!''A zebys tak zobaczyla moje piora dzisiaj, to by ci sie humor poprawil. Prosza sie o kolejne mycie .
|
|
|
|
#53719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Używaj czego tylko chcesz, ale nie reaguj agresywnie na ludzi, którzy chcą Ci pomóc. I możesz nienawidzić części swojego wyglądu, jaką są włosy, ale to chyba nie ma sensu, bo bez encanto nie zmienisz ich w proste.Kosmetyki możesz upłynnić choćby na allegro, tak zrobiłam ze swoimi. Dla chcącego nie ma nic trudnego.
|
|
#53720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziekuję
![]() ales się uwzięła ![]() dzięks ![]() Cytat:
![]() to masz elastyczną mamę mnie to nawet siostre trudno na cokolwiek namówic. tak to na pewno ten ![]() ![]() dzis naloze na noc na włoski ![]() Chciałam zameldowac, ze Liliputz był wczoraj z lnianym i wciaz nic nie swedzi. Polubilismy sie, ze hej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niech sie wiec schowaja te, co je"krowa polizała po włosach"- tak mowi mój maz na te co uzywaja prostownicy Mozesz sobie zajrzec do mojego blogu, tam masz djecia od czego zaczynałam moje falki A juz szczegolnie polecam blog DMKi, bo ona przeszła totalną metamorfoze.co do kwasow, to pamietaj o tonizowaniu skóry i kremie połtłustym na noc a nawilzajacym na dzien i filtrze, jak wychodizsz na dwor- fiktr 50. Powoli skora dojdzie do siebie. Tylko nic tam nie obrywaj, jak sie łuszczy
|
|
#53721 |
|
Zakorzenienie
|
Miss, jakby moja rodzina otworzyła moją szafkę w domu to oddałaby mnie do zakładu
Zdjęcia - włosy nie do końca dogniecione, i w ogóle pojedyncze zaraz spacyfikuje
|
#53722 |
|
Przyczajenie
|
Tu i ówdzie widzę że wizażanki podają "grubość włosów: coarse". Czyli po polsku "grubość włosów: szorstkie" Oo
Skąd to się bierzę? Czy może o czymś niewiem...? |
|
|
|
#53723 | |
|
Raczkowanie
|
Nadrabiam, wolno, ale do przodu.
Ag Rafka, CUDNIE u Ciebie na głowie Cytat:
).Zainspirowana Waszymi NATURIOWYMI zdobyczami, kupiłam w piątek Naturię z lnem i drugą z makiem. Strasznie się cieszę, bo polowałam na nie, ale dopiero teraz się udało - kupiłam w TESCO (chyba były wszystkie). Miałam tylko z miodem, ale dla mnie nic ciekawego, więc nie mogę się doczekać poznania efektów po tych 2 nowych.
Edytowane przez agatron77 Czas edycji: 2012-01-22 o 09:43 |
|
|
|
|
#53724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Juliszka. Jeśli jesteś w stanie, to wytrzymaj. Wiem, ze to trydne, gdy wszyscy wokół krytykują... Widziałam Twoje włoski w codzienniku. Na pewno są dużo ładniejsze niż niejedne zniszczone prostowane. Niestety dekada lansowania idealnie prostych zrobiła swoje. Zakorzeniło się w świadomości, że proste jest piekne. (Ja sama szczerze przyznaję, że czasem tesknie spoglądam na gładkie, lśniące proste włosy-pod warunkiem,że nie są suche i zniszczone). Ale cieszmy się, bo fale i loki zaczynają być modne. Popatrz choćby na reklamy-coraz mniej w nich lasek z prostowanymi. Więc jest nadzieja dla kręconych, że zaczna sie podobać masie. Mnie początkowo też raczej z krzywą miną twarzy pytano: "Trwałą zrobiłaś" Teraz raczej się dziwią, jak to robię, że tak błyszczą. Fakt,że zachwyt budzę raczej u pań po 50 Po prostu młode pokolenie na innych standardach wychowane (dla nich wsjo musi być proste jak drut)-i przepraszam za uogólnienie, wiem,że na szczęscie są chlubne wyjatki!(niech żyją!!!)
|
|
#53725 |
|
Raczkowanie
|
I zrobiłam tak jak mi doradziliście, czyli czesałam włosy jak miałam odżywkę ds na głowie i faktycznie loczki są bardziej sprężyste i jak na razie nie ma kołtuna
Dodaję zdjęcie: 1 zdjęcie - 2 lata temu, zrobiłam zdjęcie tuż po powrocie od fryzjera, kiedy ścięłam włosy prawie sięgające do łokci na taką długość jaka jest na zdjęciu i od tego momentu zaczęło się prostowanie 2 - rok później, odstawiłam prostownicę, puch i zero loków 3- w małym odstępie czasu, z tym że w lepszym świetle moje włosy wyglądały jeszcze gorzej 4- po powrocie od fryzjera, włosy już w lepszej kondycji, nie wiem jak długo trwała ta pielęgnacja, góra dwa miesiące i odpuściłam, czyli przestałam olejować, ale nie powróciłam do prostowania 5- zdjęcie z dzisiaj i powracam do pielęgnacji
|
#53726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się bardzo, że pomogło. I zazdraszczam gęstości
|
|
#53727 |
|
Raczkowanie
|
Do szału to bardzo, bardzo dużo brakuje
To ja właśnie specjalnie chodzie do fryzjera, aby ująć gęstość bo wytrzymać się nie da, jeśli bym miała proste włosy to nie były by takie gęste.
Zapuszczam włosy ![]() Moje fotografie, moje spojrzenie na świat https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108 Edytowane przez Secret125 Czas edycji: 2012-01-22 o 10:09 |
|
|
|
#53728 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuję za słowa wsparcia, przespałam się i już mi lepiej, chociaż ostatnio dostaję po tyłku za dużo w porównaniu do moich możliwości: sport mi nie idzie (przez dietę? ale mam bardzo rozsądną i nawet trener kazał mi schudnąć przecież) - mam koszmarne czasy, zdycham po treningu i generalnie już wyleciałam z dobrej reprezentacji; włosy mi nie idą; doktorat mi nie idzie - mam zastój od kilku miesięcy z pracą naukową taki, że chce mi się wyć. Pewnie dlatego też bardziej biorę do siebie wszelkie niewinne z pozoru "docinki". Obie koleżanki prostowłose, nawet bardzo. No nic, lecę na trening.
Secret125 - PIĘKNE włosy
|
#53729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym miała proste to chyba zrobiłabym trwałą, bo gęstość marna, i prześwity
|
|
#53730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam tych kosmetyków i ogólnie się na składach nie znam pozatym nie są pisane po polsku tylko chybą jakąś łaciną czy czymś takim. I Tego wcałego silikonu nie ma w moich szamponach i odzywkach ![]() Nie chce mi się wałkować tego całego wątka o pielęgnacji. Od samego patrzenia mnie oczy bolą. Proszę tylko o radę konkretnie jakich szczotem mam uzywac i jaka odzywka by byla najlepsza do puszenia się i tyle. Nie odsyłacie mnie do jakiś Faków ani tabletek bo juz to maglowałam tak jest cała masa tego ja sie w tym gubię mi wystarczy jeden produkt nie potrzebuje całego rossmana PS: Jeszcze o włosowych mordercach Najważniejszym działaniem jest zabezpieczanie włosów przed utratą wilgoci, dlatego też warto pamiąteć o 4 podstawowych czynnikach degradujących loki i fale: - zwykły szampon - czesanie szczotką i grzebieniem na sucho - ekspozycja na słońce - suszenie gorącym powietrzem To znaczy ze mam czesać cały czas mocząc włosy? to nie ma sensu bo one jak wyschną to się bedą puszyć jeszcze bardziej. Na słońce? to znaczy że mam uciekać przed słońcem, nosić kapelusze czy jak? zwykły szampon? czyli jaki..? PS2: czytam tą pigułkę.. nono ciekwe rzeczy tam piszą trzeba przyznać dużo tego.. ![]()
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2012-01-22 o 10:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

BUuuuu!
A skręt się z czasem ustabilizuje.

kukurydza i rzepak bardziej w mieszance z czymś ciężkim, np rycyną

od kiedy pamiętam rozjaśniałam włosy, wiec pomyslałam że nie będę ich już więcej niszczyć i zmieniłam kolor na rudy.. narazie się do niego przyzwyczajam. Ale moje włosy nadal są suche, zniszczone mimo że podcinałam włosy i używałam juz wszystkiego, wax, maseczek na ciepło ,tabletek, ampułek... proszę o pomoc, może zmienić kolor na ciemny bo taki podobno nie niszczy włosów....

).