Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1791 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-21, 21:50   #53701
kascysko
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
BUuuuu!

A więc: wszystko zaczęło się w zeszły weekend. Zobaczyła mnie przyjaciółka, która nie widziała mnie od prawie dwóch lat. Kazała mi włosy uczesać, umyć (a miałam świeżo umyte odżywką, ledwo dosuszone), potem "blagać" mnie, żebym umyła, bo wyglądam okropnie. Powiedziałam, że są czyste, wyglądają ok, czy mam je spiąć (skręt był taki sobie), na co powiedziała mi, że jedyne, co może mnie uratować, to worek na głowę. Taką mamy relację: prosto z mostu, czasem "ostra" krytyka pół-żartem, pół serio, zrobiłam warkocz i wyglądałam całkiem ok i jej się też "w miarę podobało".

Ale dzisiaj widziałam się z inną koleżanką, taką słodką, do rany przyłóż. Powiedziała, że muszę koniecznie iść do fryzjera, albo coś ze sobą zrobić, bo wyglądam okropnie. Mój chłopak potwierdził, że moje włosy wyglądają od jakiegoś czasu po prostu źle.

Nie wiem co robić, mi się wydaje że jest lepiej, że dbam, poświęcam na to tyle czasu i energii, a może to po prostu wszystko o d... potrzaskał

Mam dosyć wszystkiego wizażowego. Miałam mieć piękną buzię po kwasach, mam łuszczącą się skórę i jakieś czerwone plamy na policzkach, obrzydliwe włosy i cholera wie co jeszcze... Niech mnie ktoś przytuli, albo kopnie w d...
No już Tobie ma się podobać, no!
A co do tego efektu - może masz "problem" jak ja miałam? Otóż nie widziałam obciążenia włosów bardzo długo. I też doświadomił mnie przyjaciel. Może spróbuj OMO, skalp będzie świeżuchny A skręt się z czasem ustabilizuje.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 21:50   #53702
natalkaa7522
Zakorzenienie

Juliszka, pokaż te włosy bo nie wierzę że tak źle jest
Stary 2012-01-21, 22:05   #53703
Juliszka
Rozeznanie

Nie mam teraz zdjęcia, a jest ciemno jak pod pierzyną i nic już nie zrobię.

Jasne, najlepiej, żebym się wyprostowała, wysilikonowała i pomaziała jedwabiem, wtedy będę wyglądać miodzio.

Dotykam skalpu i nie czuję nic tłustego... Z resztą mam skórę jak wiór, grrr.
Stary 2012-01-21, 22:07   #53704
Juliszka
Rozeznanie

Dot.: Dla tych którzy NIE Lubią swoich loków!

Na krzywe zwierciadło z tym wątkiem ;P
Stary 2012-01-21, 22:08   #53705
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam teraz zdjęcia, a jest ciemno jak pod pierzyną i nic już nie zrobię.

Jasne, najlepiej, żebym się wyprostowała, wysilikonowała i pomaziała jedwabiem, wtedy będę wyglądać miodzio.

Dotykam skalpu i nie czuję nic tłustego... Z resztą mam skórę jak wiór, grrr.
Też nie czułam ani nie widziałam.
Odbiegasz jak my wszystkie od standardów katowania włosów prostownicą, pewnie temu taki zmasowany atak
Stary 2012-01-21, 22:08   #53706
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
kukurydziany, rzepakowy (kujawski) BD kokos oliwe z oliwek i rycynowy
Wszystkie dobre kukurydza i rzepak bardziej w mieszance z czymś ciężkim, np rycyną
Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Znowu muszę nadrabiać ale mam ważne pytanie! Siostra mi przed chwilą farbowała włosy i dowiedziałam się że mam pełno czerwonych placków na głowie! Mam atopowe zapalenie skóry i oprócz wysypek na ciele mam łupież, którego nie mogę wyleczyć. Lekarz zapisywał mi różne szampony i nic. Od dwóch tygodni oleluję włosy i odżywiam.. Wiem, że zaczęła mnie swędzieć strasznie głowa ostatnio ale myślałam ze to przez łupież, tylko że teraz nie potrafię sobie przypomnieć po czym..
Masz dalej te szampony od derm?
Primo - farba! Kobito! Nie rób!
Cytat:
Używałam:
-odżywka z garniera AiK (ale to napewno nie to, odżywka z isany biała z różową zakrętką (używałam tylko RAZ więc to napewno też nie to),
Mnie obie uczulają / podrażniają
Cytat:
-na codzień szampon z BD,
ten też nie jest niewinny
Cytat:
-dzisiaj użyłam Timoteia (używałam go dawniej kilka lat więc to raczej nie on)
to że cos było dobre przez kilka lat nie daje gwarancji do końca zycia. mogli zmienić skład
przede wszystkim mogla się zmienić skóra
Cytat:
-olej rycynowy (miałam go wczoraj na głowie, dzisiaj zmyłam tylko że nie dałam go na całą głowę tylko gdzie niegdzie bo nie chciało mi się na całym skalpie rozprowadzać)
-parachute olej kokosowy (też go miałam wczoraj i dzisiaj zmyłam i nie mam zdania co do niego)
-vatika olej kokosowy (użyłam go raz, nie wiem czy w środe czy we wtorek)
Mogło zawinić wszystko po kolei niestety ;]
Odstaw co możesz i próbuj po jednym kosmetyku.

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 22:26   #53707
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Masz dalej te szampony od derm?
Primo - farba! Kobito! Nie rób!.
Wiesz, nie zafarbowałabym włosów gdybym wcześniej wiedziała jak moja skóra wygląda, ale szkoda mi kasy było bo farbę już zrobiłam i miałam mega odrosty. Może jak używałam łagodnego szamponu, bez SLS, to po użyciu z SLS mnie obsypało.. Zresztą powinnam bardziej uważać skoro wiem że mam problemy skórne
Stary 2012-01-21, 23:02   #53708
Madzia166pl
Przyczajenie

Question Suche loczki

Hej wszystkim
Nie wiem czy już wątek taki był czy nie ale mam problem od kiedy pamiętam rozjaśniałam włosy, wiec pomyslałam że nie będę ich już więcej niszczyć i zmieniłam kolor na rudy.. narazie się do niego przyzwyczajam. Ale moje włosy nadal są suche, zniszczone mimo że podcinałam włosy i używałam juz wszystkiego, wax, maseczek na ciepło ,tabletek, ampułek... proszę o pomoc, może zmienić kolor na ciemny bo taki podobno nie niszczy włosów....
Madzia166pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 23:21   #53709
kascysko
Zakorzenienie

W
Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Nie ja ich chyba nigdy nie pokocham..
Nie suszę ich suszarką jeśli o to chodzi..
Wycieram ręcznikiem nakladam balsam przeciw puszeniu(isana) i one sobie same schną.
yarrowia- nie lubię ani loków a tymbardziej tego ze się puszą.
Ile ja bym dała żeby mieć puszyste ale nie kręcone włosy..

Miska- wybacz nie znam waszych CG OMO itp.. pozatym nie stać mnie na wizyty u fryzjera ktory by mi je "wyprostował" tak czy siak. Wolałabym raczej sama To zrobić jeśli to możliwe
Tu jest AZ nadto informacji wątków o lokach jest multum mnie juz oczy bolą od czytania. Wybieranie poszczególnych informacji jest trudne.
Nie nadążam z waszym tempem pisania na tym forum dlatego jeśli ktoś może i ma jakieś rady jak podprostować włosy nie za wysokim kosztem w domu to chętnie wysłucham
claudimm- to co mam jak czarownica chodzić nieuczesana ? bo nie rozumiem
Odzywke mam isama glattungsbalm a pozatym Maske z Dove do włosów farbowanych.
Wiecie ja mam farbowane włosy i do tego loki uwierzcie testowalam wiele szamponów i odzywek i ta Isany jest b.fajna.
Wystarczy Ci przeczytać Pigułkę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147
i FAQ: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 , bo przez wątek faktycznie ciężko się przebić i w niego wdrożyć.
Czarownica? Jakbym moją mamę słyszała Tyle, że moja rodzicielka nie wie, że jej córka nie widziała się z grzebieniem od ponad 4 lat I nie mam kołtunów, supełków i nie wiadomo czego, za to mam piękne loczki Podprostować włosy możesz płukanką z szałwii, ale na spektakularny efekt nie masz co liczyć - w czasach bezpielęgnacyjnych miałam mniejszy skręt od Twojego, a teraz wyhodowałam prawie od głowy - więc nie sądzę, że Ci wyprostuje. Polecam zająć się czulej włosami, a się odwdzięczą. Swoje pokochałam teraz, a katowałam je latami prostownicą, farbowałam. Większość polecanych przez nas kosmetyków jest tanich, więc jeśli nie masz zakupoholizmu to CG nie będzie się wiązać z wielkimi nakładami finansowymi
Stary 2012-01-22, 00:04   #53710
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
BUuuuu!
to minie nie poddawaj się też miałam załamkę, chciałam rzucić to wszystko w diabły, ale wytrwałam i cieszę się ładnymi włosami (mi się podobają)
Pielęgnuj je, muszą się 'przestawić' - oby jak najszybciej

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
To również jest mój najlepszy minimalistyczny zestaw Czasem jeszcze mieszam garniera z inną odżywką ot tak sobie Ale podobnie jak DMka na długość daje jakaś odżywkę a skalp BD. Z artiste na razie bym uważała bo tam jest ketaryna i jak ją nałożyłam, przy wcześniejszym hennowaniu, chyba przy drugim myciu po hennie to mi poleciała kolorowa woda. Ale babunia czy isana jak najbardziej
A babunia chyba też ma proteiny?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 00:13   #53711
pussynka
Raczkowanie

Dziewczyny, mam pytanko. może głupie, przepraszam...
Czy jest jakiś wątek typowo o CG? Bo teraz poczytałam jakąś analizę Mrs Potters i zwątpiłam, bo jest niby niezgodny z CG a byłam przekonana, że często jej używacie do mycia.
W sumie to mam na myśli takie np. spisanie podstawowych zasad CG i ewentualnie produktów tylko tych całkowicie zgodnych z CG.
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 01:02   #53712
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
bo to-to jest żywe ale za to rewelacyjne, mam po nim genialne włosy

zastanawiam się, czy każdy przechodzi okres kryzysu? Bo ja jak do tej pory same superlatywy i nie wiem czy mam się bać
Bozia daje nierówno. Tobie nie dała kryzysu, za to mnie permanentny
Cytat:
BUuuuu!

A więc: wszystko zaczęło się w zeszły weekend. Zobaczyła mnie przyjaciółka, która nie widziała mnie od prawie dwóch lat. Kazała mi włosy uczesać, umyć (a miałam świeżo umyte odżywką, ledwo dosuszone), potem "blagać" mnie, żebym umyła, bo wyglądam okropnie. Powiedziałam, że są czyste, wyglądają ok, czy mam je spiąć (skręt był taki sobie), na co powiedziała mi, że jedyne, co może mnie uratować, to worek na głowę. Taką mamy relację: prosto z mostu, czasem "ostra" krytyka pół-żartem, pół serio, zrobiłam warkocz i wyglądałam całkiem ok i jej się też "w miarę podobało".

Ale dzisiaj widziałam się z inną koleżanką, taką słodką, do rany przyłóż. Powiedziała, że muszę koniecznie iść do fryzjera, albo coś ze sobą zrobić, bo wyglądam okropnie. Mój chłopak potwierdził, że moje włosy wyglądają od jakiegoś czasu po prostu źle.

Nie wiem co robić, mi się wydaje że jest lepiej, że dbam, poświęcam na to tyle czasu i energii, a może to po prostu wszystko o d... potrzaskał

Mam dosyć wszystkiego wizażowego. Miałam mieć piękną buzię po kwasach, mam łuszczącą się skórę i jakieś czerwone plamy na policzkach, obrzydliwe włosy i cholera wie co jeszcze... Niech mnie ktoś przytuli, albo kopnie w d...
No dobrze, ale co właściwie Ci powiedzieli? Co to znaczy, że Twoje włosy wyglądają źle? Są obciążone? Przyklapnięte? Za sztywne, za miękkie? Gadanie o worku na głowę tylko sprawia przykrość a nie pomaga
Czy nie wstawiałaś ostatnio swoich zdjęć, coś mi się zdaje, że je widziałam i bardzo mi się podobały
Jeśli w Twoich oczach włosy poprawiły kondycję to nie przejmuj się, na pewno tak jest.
Przytulanko Głaskanko
Nie martw się, będzie dobrze, CG jest trudne, ale lepiej z CG niż bez niego.
Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Czy jest jakiś wątek typowo o CG? Bo teraz poczytałam jakąś analizę Mrs Potters i zwątpiłam, bo jest niby niezgodny z CG a byłam przekonana, że często jej używacie do mycia.
W sumie to mam na myśli takie np. spisanie podstawowych zasad CG i ewentualnie produktów tylko tych całkowicie zgodnych z CG.
Wszystkie przyszpilone na górze wątki są poświęcone CG i produktom zgodnym z tą metodą
Stary 2012-01-22, 06:01   #53713
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
W
Wystarczy Ci przeczytać Pigułkę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147
i FAQ: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 , bo przez wątek faktycznie ciężko się przebić i w niego wdrożyć.
Czarownica? Jakbym moją mamę słyszała Tyle, że moja rodzicielka nie wie, że jej córka nie widziała się z grzebieniem od ponad 4 lat I nie mam kołtunów, supełków i nie wiadomo czego, za to mam piękne loczki Podprostować włosy możesz płukanką z szałwii, ale na spektakularny efekt nie masz co liczyć - w czasach bezpielęgnacyjnych miałam mniejszy skręt od Twojego, a teraz wyhodowałam prawie od głowy - więc nie sądzę, że Ci wyprostuje. Polecam zająć się czulej włosami, a się odwdzięczą. Swoje pokochałam teraz, a katowałam je latami prostownicą, farbowałam. Większość polecanych przez nas kosmetyków jest tanich, więc jeśli nie masz zakupoholizmu to CG nie będzie się wiązać z wielkimi nakładami finansowymi
super. Łatwo się gada wiesz. Tyle że połowa z tych produktów nie jest dostępna w Niemczech. A jak niby rozpoznać że jest silikon w szamponie..?
W takim razie jakbym np miała nie uzywac juz moich szamponów i specjalnie je zmienic na ziołowe- moze dla was to nie jest "problem" ale dla mnie w tym momencie wyrzucenie moich szamponów/odzywek to wyrzucanie kasy którą na nie wydałam zwłaszcza że większość z nich są prawie całe pełne.
Stary 2012-01-22, 07:29   #53714
Juliszka
Rozeznanie

Wiesz co, masz w podpisie "I am what I am", a walczysz z samą sobą. Każdy kosmetyk w Unii Europejskiej ma wypisany na opakowaniu skład.

Nikt nie każe Ci interesować się świadomą pielęgnacją, ale to, co teraz robisz, to zwykłe marudzenie i odwracanie kota ogonem. Na każdą radę reagujesz agresją.

W Niemczech jest Rossman, a 90% produktów używanych tutaj jest właśnie z Rossmana. Na przykład na blogu Anwen jest wpis co zrobić z niechcianymi kosmetykami do włosów.

Nie widzę sensu kopania się z koniem w tym momencie, bo cokolwiek się powie do Ciebie, to i tak będzie źle.
Stary 2012-01-22, 07:48   #53715
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Cytując Milenę "u mnie w domu na słowo ODŻYWKA wszyscy reagują jak czerwona płachta na byka " -> u mnie tak samo działa zdanie zawierające słowa "do włosów"
U mnie to samo. Dlatego jak każdy uzależniony człowiek trzymam obiekty swojego uzależnienia w ukryciu (w szafce w pokoju) i mam nadzieję że rodzina nigdy nie odkryje mojej kolekcji

Juliszka, przede wszystkim się nie poddawaj. Może np. twoje włosy są zbyt obciążone przy myciu odżywką i warto by przestawić się na OMO? A może po prostu twoi znajomi mają taką opinię o lokach jak większość społeczeństwa czyli kręcone włosy = susz i busz, a jak nie to znaczy że tłuste?

Wczoraj się pohennowałam i mam suchą szopę. Fal to to nie widziało (ale to akurat ostatnio jest norma) a za to objętość mam jak 3 moje głowy

Idę nadrabiać

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 08:13   #53716
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
BUuuuu!

Cytat:
Wszystkie dobre kukurydza i rzepak bardziej w mieszance z czymś ciężkim, np rycyną
dzis dokupię słonecznikowy i będzie jak znalazł

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
U mnie to samo. Dlatego jak każdy uzależniony człowiek trzymam obiekty swojego uzależnienia w ukryciu (w szafce w pokoju) i mam nadzieję że rodzina nigdy nie odkryje mojej kolekcji

Cytat:
Wczoraj się pohennowałam i mam suchą szopę. Fal to to nie widziało (ale to akurat ostatnio jest norma) a za to objętość mam jak 3 moje głowy
śmiechowe uczucie, niedawno miałam to samo

cudowania z włosami czas start

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 08:36   #53717
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Ja od spodu znów mam wyprost Staram się spać na brzuchu, ale i tak rano mam proste. Dałam żel lniany na suche. Oczywiście znów zabawa z nim była Wydaje mi się, że loczki będę miała takie drobne po nim

Juliszka a dziewczyny to prostowłose są? Dobrze dziewczyny mówią, spróbuj szamponem z SLS, a koleżanki będą zazdrościły jeszcze włosów, zobaczysz
Stary 2012-01-22, 09:03   #53718
paulownia
Zakorzenienie

Dobrze Felek mowi, Juliszka - nie poddawaj sie. Pamietam, ile sie nasluchalam na poczatku od mamy np, - nic tylko ''uczesz sie!''
A zebys tak zobaczyla moje piora dzisiaj, to by ci sie humor poprawil. Prosza sie o kolejne mycie.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 09:04   #53719
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
super. Łatwo się gada wiesz. Tyle że połowa z tych produktów nie jest dostępna w Niemczech. A jak niby rozpoznać że jest silikon w szamponie..?
W takim razie jakbym np miała nie uzywac juz moich szamponów i specjalnie je zmienic na ziołowe- moze dla was to nie jest "problem" ale dla mnie w tym momencie wyrzucenie moich szamponów/odzywek to wyrzucanie kasy którą na nie wydałam zwłaszcza że większość z nich są prawie całe pełne.
Nawet nie sprawdziłaś, czy są dostępne - jak Juliszka napisała - cały program pielęgnacji kupisz w Rossie za około 26 zł - z olejkiem jakimkolwiek około 40. Przelicznika na ceny niemieckie nie znam
Używaj czego tylko chcesz, ale nie reaguj agresywnie na ludzi, którzy chcą Ci pomóc. I możesz nienawidzić części swojego wyglądu, jaką są włosy, ale to chyba nie ma sensu, bo bez encanto nie zmienisz ich w proste.Kosmetyki możesz upłynnić choćby na allegro, tak zrobiłam ze swoimi. Dla chcącego nie ma nic trudnego.
Stary 2012-01-22, 09:09   #53720
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:

Mysiu, dokładnie ten.
dziekuję

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość

Tak Ślicznotko
ales się uwzięła
dzięks

Cytat:
tak tak to ten - świetny dla mnie i zgodnie z przeznaczeniem
niedawno mamie poleciłam stosowanie tego kremu, ale sie ucieszyła, a i żel lniany ugotowała

[
dzięks
to masz elastyczną mamę mnie to nawet siostre trudno na cokolwiek namówic.
Cytat:
tenże
tak to na pewno ten
dzis naloze na noc na włoski

Chciałam zameldowac, ze Liliputz był wczoraj z lnianym i wciaz nic nie swedzi. Polubilismy sie, ze hej

Cytat:
Napisane przez Secret125 Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie pisałam, że jem mniej(odmawiam sobie jedzenie) i nie wiem dlaczego takie stwierdzenie. Nie wiem dlaczego dieta musi się kojarzyć z głodówką, ja w każdym razie takiej nie stosuję. Mogę nawet powiedzieć, że jem więcej i zdrowiej. Zmieniam swoje stare nawyki gdzie z trzech wielkich posiłków zrobiłam 5 mniejszych i w ogóle nie jestem głodna. A kiedy jadłam te 3 posiłki to tak bywało. Dam przykład swoje drugie śniadanie zwykle do był rogalik 7days lub "nic" zamieniłam na bułkę pełnoziarnistą, śniadanie z kanapki z pasztetem lub serkiem topionym na płatki pełnoziarniste z mlekiem. A jeśli chodzi o ruch to się ruszam, nie tylko na wf ale też w domu jeśli mam niedosyt. Może nie w takich ilościach, ale to zawsze coś
mnie chodizło raczej o to, zeby wcale nie jesc mniej, tylko wiecej sie ruszac. Nie pisałam o głodówce, a odmawianiu sobie jedzenia. Mozna jesc 2 tabliczki czekolady dziennie i chudnac, jesli sie ruszasz wystarczajaco duzo. Tylko o to mi chodizło. CZestsze posiłki to dobry pomysł.
Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Znowu muszę nadrabiać ale mam ważne pytanie! Siostra mi przed chwilą farbowała włosy i dowiedziałam się że mam pełno czerwonych placków na głowie! Mam atopowe zapalenie skóry i oprócz wysypek na ciele mam łupież, którego nie mogę wyleczyć. Lekarz zapisywał mi różne szampony i nic. Od dwóch tygodni oleluję włosy i odżywiam.. Wiem, że zaczęła mnie swędzieć strasznie głowa ostatnio ale myślałam ze to przez łupież, tylko że teraz nie potrafię sobie przypomnieć po czym..

Używałam:
-odżywka z garniera AiK (ale to napewno nie to, odżywka z isany biała z różową zakrętką (używałam tylko RAZ więc to napewno też nie to),
-na codzień szampon z BD,
-dzisiaj użyłam Timoteia (używałam go dawniej kilka lat więc to raczej nie on)
-olej rycynowy (miałam go wczoraj na głowie, dzisiaj zmyłam tylko że nie dałam go na całą głowę tylko gdzie niegdzie bo nie chciało mi się na całym skalpie rozprowadzać)
-parachute olej kokosowy (też go miałam wczoraj i dzisiaj zmyłam i nie mam zdania co do niego)
-vatika olej kokosowy (użyłam go raz, nie wiem czy w środe czy we wtorek)

I teraz nie wiem od kiedy to mam wiec ciężko mi stwierdzić ale może któraś się spotkała z czymś podobnym.
mnie uczulał bardzo BD oraz z garniera Karite własnie. Popatrz, ze ja uzywałam latami Joanny wzmacniajacego a teraz nie moge. Mozna sie uczulic nagle an cos, co stosowało sie długo, albo na cos, co zastosowało sie jeden raz. Duzo niestety nie trzeba przy wrazliwcu. Ja polecam okłady z lnianego i sudocrem na te swedzace miejsca, bo przestaje swedziec a lniany goi.
Cytat:
BUuuuu!

skad ja to znam... dlatego aj w swoim czasie zarzuciłam fale. Dlaczego panuje przekonanie, ze skret to be? Dlaczego zadbany włos to musi byc prosty włos? Z jakiej racji? Jak im sie nie podoba, to moze niech nie patrzą? Rozumiem, ze chca zebys niszcyzła włosy prostownicą tak? Widziałam Twoje włoski w codzienniku i widac, ze sie starasz i masz delikatny kobiecy skręt. Moze przechodza kryzys i chwile musi byc gorzej. Popatrz sobie na włosy Meg Ryan, ona chodiz nieuczesana a wiele kobiet chciałoby wygladac jak ona Niech sie wiec schowaja te, co je"krowa polizała po włosach"- tak mowi mój maz na te co uzywaja prostownicy

Mozesz sobie zajrzec do mojego blogu, tam masz djecia od czego zaczynałam moje falki A juz szczegolnie polecam blog DMKi, bo ona przeszła totalną metamorfoze.

co do kwasow, to pamietaj o tonizowaniu skóry i kremie połtłustym na noc a nawilzajacym na dzien i filtrze, jak wychodizsz na dwor- fiktr 50. Powoli skora dojdzie do siebie. Tylko nic tam nie obrywaj, jak sie łuszczy
Stary 2012-01-22, 09:13   #53721
kascysko
Zakorzenienie

Miss, jakby moja rodzina otworzyła moją szafkę w domu to oddałaby mnie do zakładu

Zdjęcia - włosy nie do końca dogniecione, i w ogóle pojedyncze zaraz spacyfikuje Ale jeśli chce ktoś wizualnie pogrubić włosy - płukanka z cysteiną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20120122.jpg (37,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20120122_1.jpg (39,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20120122_2.jpg (37,4 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-01-22, 09:37   #53722
Maciek007
Przyczajenie

Tu i ówdzie widzę że wizażanki podają "grubość włosów: coarse". Czyli po polsku "grubość włosów: szorstkie" Oo

Skąd to się bierzę? Czy może o czymś niewiem...?
Maciek007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 09:40   #53723
agatron77
Raczkowanie

Nadrabiam, wolno, ale do przodu.
Ag Rafka, CUDNIE u Ciebie na głowie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Czy mam teorię... Pamiętam, że już pisałaś o swoich problemach ze skórą oraz że są przeróżne reakcje na Alterrę.
Co myślę
Odżywka jako myjadło nie sprawdza się u wszystkich. Jak by nie patrzeć często to za mało jak na potrzeby naszej skóry czy włosów. Może być tak, że ilość emolientów dostępna w odżywce wpływa na Twoja skórę "gulotwornie". Te gule mogą świadczyć o zapychaniu właśnie.
Delikatne myjadła - z jednej strony możemy to uznać za wysuszenie, z drugiej za reakcję alergiczną na jakiś składnik. To będzie jednak trudno stwierdzić na pewno bez badań. z tego, co mi wiadomo, nie mają one żadnych składników, które mogłyby chronić przed wysuszeniem, więc być może własnie dlatego - z powodu obecności niewielkiej ilości oleju migdałowego i ekstraktu z owsa - Alterra tak świetnie sprawdza się u Ciebie. Mimo alko, które łagodzić będzie też gliceryna i emolient nieco dalej.
Mogłoby to oznaczać, ze Twoja skóra potrzebuje oczyszczania i jednocześnie zabezpieczenia, ale zabezpieczenia w odpowiedniej ilości.
Wielkie dzięki Eloe za te cenne informacje Alterka Migdał się sprawdza, więc przy niej zostanę chociaż boję trochę tego odpowiednika slsu w nim. No ale nic to, jakoś trzeba sobie radzić, a póki co, to jedyny szampon, który się u mnie sprawdza. Przerywnikiem będzie HIPP (pewnie co drugie mycie, tak żeby się nie pojawił WYKWIT ).

Zainspirowana Waszymi NATURIOWYMI zdobyczami, kupiłam w piątek Naturię z lnem i drugą z makiem. Strasznie się cieszę, bo polowałam na nie, ale dopiero teraz się udało - kupiłam w TESCO (chyba były wszystkie). Miałam tylko z miodem, ale dla mnie nic ciekawego, więc nie mogę się doczekać poznania efektów po tych 2 nowych.

Edytowane przez agatron77
Czas edycji: 2012-01-22 o 09:43
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 09:44   #53724
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Nie wszystkie z nas przestrzegają ściśle zasad CG. W blogu Małgosi możesz znaleźć spis produktów zgodnych z CG. A w wątku analizowym analizy składów z informacją czy są zgodne.

Juliszka. Jeśli jesteś w stanie, to wytrzymaj. Wiem, ze to trydne, gdy wszyscy wokół krytykują... Widziałam Twoje włoski w codzienniku. Na pewno są dużo ładniejsze niż niejedne zniszczone prostowane. Niestety dekada lansowania idealnie prostych zrobiła swoje. Zakorzeniło się w świadomości, że proste jest piekne. (Ja sama szczerze przyznaję, że czasem tesknie spoglądam na gładkie, lśniące proste włosy-pod warunkiem,że nie są suche i zniszczone). Ale cieszmy się, bo fale i loki zaczynają być modne. Popatrz choćby na reklamy-coraz mniej w nich lasek z prostowanymi. Więc jest nadzieja dla kręconych, że zaczna sie podobać masie. Mnie początkowo też raczej z krzywą miną twarzy pytano: "Trwałą zrobiłaś"
Teraz raczej się dziwią, jak to robię, że tak błyszczą. Fakt,że zachwyt budzę raczej u pań po 50 Po prostu młode pokolenie na innych standardach wychowane (dla nich wsjo musi być proste jak drut)-i przepraszam za uogólnienie, wiem,że na szczęscie są chlubne wyjatki!(niech żyją!!!)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 09:52   #53725
Secret125
Raczkowanie

I zrobiłam tak jak mi doradziliście, czyli czesałam włosy jak miałam odżywkę ds na głowie i faktycznie loczki są bardziej sprężyste i jak na razie nie ma kołtuna
Dodaję zdjęcie:
1 zdjęcie - 2 lata temu, zrobiłam zdjęcie tuż po powrocie od fryzjera, kiedy ścięłam włosy prawie sięgające do łokci na taką długość jaka jest na zdjęciu i od tego momentu zaczęło się prostowanie
2 - rok później, odstawiłam prostownicę, puch i zero loków
3- w małym odstępie czasu, z tym że w lepszym świetle moje włosy wyglądały jeszcze gorzej
4- po powrocie od fryzjera, włosy już w lepszej kondycji, nie wiem jak długo trwała ta pielęgnacja, góra dwa miesiące i odpuściłam, czyli przestałam olejować, ale nie powróciłam do prostowania
5- zdjęcie z dzisiaj i powracam do pielęgnacji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5822.jpg (17,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 3361.jpg (56,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 3369.jpg (89,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 230.jpg (56,9 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 3390.jpg (49,5 KB, 91 załadowań)

Moje fotografie, moje spojrzenie na świat
https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108
Secret125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 10:01   #53726
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
I zrobiłam tak jak mi doradziliście, czyli czesałam włosy jak miałam odżywkę ds na głowie i faktycznie loczki są bardziej sprężyste i jak na razie nie ma kołtuna
Dodaję zdjęcie:
1 zdjęcie - 2 lata temu, zrobiłam zdjęcie tuż po powrocie od fryzjera, kiedy ścięłam włosy prawie sięgające do łokci na taką długość jaka jest na zdjęciu i od tego momentu zaczęło się prostowanie
2 - rok później, odstawiłam prostownicę, puch i zero loków
3- w małym odstępie czasu, z tym że w lepszym świetle moje włosy wyglądały jeszcze gorzej
4- po powrocie od fryzjera, włosy już w lepszej kondycji, nie wiem jak długo trwała ta pielęgnacja, góra dwa miesiące i odpuściłam, czyli przestałam olejować, ale nie powróciłam do prostowania
5- zdjęcie z dzisiaj i powracam do pielęgnacji
Szał jest Cieszę się bardzo, że pomogło. I zazdraszczam gęstości
Stary 2012-01-22, 10:04   #53727
Secret125
Raczkowanie

Cytat:
Szał jest Cieszę się bardzo, że pomogło. I zazdraszczam gęstości
Do szału to bardzo, bardzo dużo brakuje
To ja właśnie specjalnie chodzie do fryzjera, aby ująć gęstość bo wytrzymać się nie da, jeśli bym miała proste włosy to nie były by takie gęste.

Moje fotografie, moje spojrzenie na świat
https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108

Edytowane przez Secret125
Czas edycji: 2012-01-22 o 10:09
Secret125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 10:10   #53728
Juliszka
Rozeznanie

Bardzo dziękuję za słowa wsparcia, przespałam się i już mi lepiej, chociaż ostatnio dostaję po tyłku za dużo w porównaniu do moich możliwości: sport mi nie idzie (przez dietę? ale mam bardzo rozsądną i nawet trener kazał mi schudnąć przecież) - mam koszmarne czasy, zdycham po treningu i generalnie już wyleciałam z dobrej reprezentacji; włosy mi nie idą; doktorat mi nie idzie - mam zastój od kilku miesięcy z pracą naukową taki, że chce mi się wyć. Pewnie dlatego też bardziej biorę do siebie wszelkie niewinne z pozoru "docinki". Obie koleżanki prostowłose, nawet bardzo. No nic, lecę na trening.

Secret125 - PIĘKNE włosy
Stary 2012-01-22, 10:11   #53729
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Do szału to bardzo, bardzo dużo brakuje
To ja właśnie specjalnie chodzie do fryzjera, aby ująć gęstość bo wytrzymać się nie da, jeśli bym miała proste włosy to nie były by takie gęste.
To normalne, że lokowane wydają się gęstsze Jakbym miała proste to chyba zrobiłabym trwałą, bo gęstość marna, i prześwity
Stary 2012-01-22, 10:13   #53730
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, masz w podpisie "I am what I am", a walczysz z samą sobą. Każdy kosmetyk w Unii Europejskiej ma wypisany na opakowaniu skład.

Nikt nie każe Ci interesować się świadomą pielęgnacją, ale to, co teraz robisz, to zwykłe marudzenie i odwracanie kota ogonem. Na każdą radę reagujesz agresją.

W Niemczech jest Rossman, a 90% produktów używanych tutaj jest właśnie z Rossmana. Na przykład na blogu Anwen jest wpis co zrobić z niechcianymi kosmetykami do włosów.

Nie widzę sensu kopania się z koniem w tym momencie, bo cokolwiek się powie do Ciebie, to i tak będzie źle.
Ja Cie przepraszam ale gdzie ty tu widzisz agresję.? Napisałam co myślę po prostu. Taki mam harakter mowię to co myślę, coś w tym złego?
Nie znam tych kosmetyków i ogólnie się na składach nie znam pozatym nie są pisane po polsku tylko chybą jakąś łaciną czy czymś takim. I Tego wcałego silikonu nie ma w moich szamponach i odzywkach
Nie chce mi się wałkować tego całego wątka o pielęgnacji. Od samego patrzenia mnie oczy bolą. Proszę tylko o radę konkretnie jakich szczotem mam uzywac i jaka odzywka by byla najlepsza do puszenia się i tyle. Nie odsyłacie mnie do jakiś Faków ani tabletek bo juz to maglowałam tak jest cała masa tego ja sie w tym gubię mi wystarczy jeden produkt nie potrzebuje całego rossmana
PS:
Jeszcze o włosowych mordercach
Najważniejszym działaniem jest zabezpieczanie włosów przed utratą wilgoci, dlatego też warto pamiąteć o 4 podstawowych czynnikach degradujących loki i fale:
- zwykły szampon
- czesanie szczotką i grzebieniem na sucho
- ekspozycja na słońce
- suszenie gorącym powietrzem
To znaczy ze mam czesać cały czas mocząc włosy? to nie ma sensu bo one jak wyschną to się bedą puszyć jeszcze bardziej.
Na słońce? to znaczy że mam uciekać przed słońcem, nosić kapelusze czy jak?
zwykły szampon? czyli jaki..?
PS2: czytam tą pigułkę.. nono ciekwe rzeczy tam piszą trzeba przyznać dużo tego..

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2012-01-22 o 10:24
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości