|
|
#751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Troszkę dzis zawaliłam no ale ...
R Śniadanie : 3 kromki pieczywa orkiszowego z maslem , z jajkiem , salatą i papryką. IIŚ: Jogut (0% tłuszczu) O: sphagetti ze szpinakiem , tawrożkiem i makaronem pełnoziarnistym. K: Sałatka : zielona sałata , pomidor , jajko , cebula + wszystko polane jogurtem naturalnym z czosnkiem. I zjadłam pare frytek....
|
#752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze 4 kg ..
|
|
#753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i ja te 32min abs'ów wykorzystałabym zdecydowanie w inny sposób ![]() rozciąganie jest super, szczególnie na łydki, no ale skuteczne po jakichś aerobach, Na kolacje albo mięso albo jaja, nie warto mieszać 2 różnych źrodeł białka, to nie pomaga organizmowi, na R najlepiej wybierać proste połączenia. i trochę mało tłuszczy, ale w sumie nie wiem co kryje się z obiedzie i co wybrałaś na kolację.
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. " św. Augustyn zaręczona 30.03.2012 mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012 niedługo żona niedługo matura wygrałam swoje życie ! Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2012-01-20 o 22:17 |
|
|
|
|
#754 |
|
Rozeznanie
|
Moje żałosne P, 7-9 kilo do przytycia...
I.serek wiejski z płatkami, śliwkami suszonymi, kilkoma orzechami nerkowca; kromka bułki z osełką, szynką wiejską i papryką, kawa z mlekiem pół na pół II.2 plastry białego sera polane jogurtem truskawkowym, garść zdrowego błonnika, kromka chałki i mandarynka, kilka śliwek suszonych prawie pół wędzonego dorsza filiżanka mleka z miodem i czosnkiem III. miseczka zupy ogórkowej, ziemniak, pieczeń wieprzowa w sosie, buraczki zasmażane IV. kawa z mlekiem, jogurt naturalny z mandarynką, garścią orzechów, płatków, marchewka, plaster szynki maźniętej majonezem lekko mleko z czosnkiem V. bułeczka z ziarnem, masłem, wędliną i serem białym, ogórek zielony po: twarożek domowy z Piątnicy, kilka łyków sporych Kubusia, kilka tabletek na gardło, Fervex do picia
|
|
#755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i na mnie nie ma to złego wpływu; z wypróżnianiem nie mam najmniejszego problemu, a na kilogramach średnio mi zależy, bo nie chcę chudnąć; chcę zredukować minimalną warstewkę tłuszczyku, a na wierzch wyciągnąć mięśnie poza tym jakie 32 minuty abs'ów? nie dałabym rady robić 32 minuty brzuszków. moim celem jest ogólna poprawa sylwetki, ale chcę to robić na utrzymaniu, bo już zauważyłam spowolnienie metabolizmu i chcę temu przeciwdziałać . jak mogę to robię hiit lub siedzę na siłowni, ale w ferie średnio mam taką możliwość. rower i bieganie aktualnie odpadają, więc pozostają ćwiczenia w domu. ćwiczę te 8-minutówki od dawna i, słysząc pochlebne opinie, szukam efektów u siebie (podobno są; ja nie jestem obiektywna). ale skoro nie bardzo się nadają twoim zdaniem, to co proponujesz?na kolację wybrałam wędzone pałki i jaja, nie rozumiem, czemu nie powinno się mieszać mam ochotę, to jem (utrzymanie). a na obiad napisałam, co się składało soczewica, pomidory, szpinak i ziemniak, do tego grzanki. nic więcej, pomijając bulion.
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2012-01-20 o 23:18 |
|
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
Moje U
( walczę z bulimią) : - dzisiaj 4 posiłki , bo wstalam o 11 :I : pełna miseczka pł. kukurydzianych( pewnie z ok. 50-60g), zalana mlekiem ( wlałam tyle, żeby zalało płatki ), garścią orzechów, dużym jabłkiem, kubek cappucinoII : talerz zupy ogórkowej z wczoraj, 2 kromki razowca - jedna z masłem, a druga ( gruba była ) z twarożkiem, 2 parówki wieprzowo - drobiowe z ketchupemIII : jogobella ananasowa z 2 mandarynkami, jabłko, po kostce białej, gorzkiej czekolady IV : pół kostki chudego twarogu wymieszago z 3 łyżkami jog.nat. surówka z marchwi i selera, kubek kakao na mleku 2% I jak to wygląda? bardzo proszę o ocenę to dla mnie ważne ![]() Dzisiaj obiad taki nie konkretny bo jestem sama w domu i nie chcialo mi się nic gotować |
|
|
|
#758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podbijam
Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2012-01-21 o 16:29 |
|
|
|
|
#760 |
|
Rozeznanie
|
jogobella oczywiście nie light
a co do kłopotów z trawieniem to owszem miałam latem , ale teraz cudownie ustały masz rację dużo tego nabiału kolację zmienię na coś innego może jakieś placuszki,makaron z czymś albo kanapki może być taka kolacja , czy nie za bardzo?
|
|
|
|
#761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#762 |
|
Raczkowanie
|
U:
I. Ryż brązowy na mleku z migdałami, miodem, cynamonem i gruszką, kawa z mlekiem. II. Makaron razowy zapieczony z tuńczykiem, cebulą, czosnkiem, kukurydzą, papryką i serem żółtym, sok marchwiowy jednodniowy. trening siłowy Po: banan III. Pulpety z indyka w sosie pieczarkowym, brązowy ryż, surówka z marchewki. IV. Espresso ze spienionym mlekiem, serek wiejski z pestkami słonecznika, mały kawałek szarlotki razowej. V. Omlet z dwóch jaj na oliwie z wędzonym łososiem, pomidorem i bazylią, kromka chleba żytniego maźnięta Almette jogurtowym. VI. Kubek kawy zbożowej na mleku, dwie marchewki, mandarynka.
|
#763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aha banan był zaraz po siłowym, a posiłek II i III w ile czasu od treningu?
|
|
#764 |
|
Przyczajenie
|
wegetariańskie Uuuuu. Właściwie to jeszcze stabilizacja trwa .
Nie wiem czy nie za dużo nabiału. Jakoś nie wiem czym go zastępować ![]() I. naleśniki gryczane z serkiem homo, jabłkiem, przyprawą do piernika i syropem klonowym. II. reszta serka homo z nerkowcami, orzechami laskowymi,2 łychami płatków jęczmiennych i niecałą łyżeczką dżemu III. kotleciki z soczewicy z pieczarkami, szpinak z fetą & warzywa z patelni z przyprawami IV. 180g twarogu z papryką jak to wygląda? proszę o rady co możnaby zmienić ;>
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze R->U:
1. owsianka (4 łyżki płatków, trochę otrąb i zarodków) z serkiem wiejskim, migdałami, ananasem i prażonymi wiórkami kokosowymi. 20 minut hiit 2. 2 gotowane jaja z kapką ketchupu, 2 kromki (prawdziwego ) razowca z chudą szynką wieprzową. 3. pierś z kurczaka, ziemniaki i papryka podsmażane i duszone w białym winie. 20 minut rozciągania nóg na szpagat ^^ 4. będzie makrela wędzona i jakieś warzywo ?
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Miało być luźniej więc dzisiejszy, wypowie się ktoś :
1. kubek kakao-kawy na mleku 2% i kilka kawałków bloku czekoladowego, po chwili: ryba ( chyba mintaj) 4-5 średnich kawałków i 3-4 ogórki kiszone /jabłko/ 2.owsianka( 6łyż. owsianych na mleku 2%) po: 2 i 0,5 dużej mandarynki chwilę potem 2 paski gorzkiej czekolady 3. 2 i 0,5 dłuugiego kabanosa wieprzowego z czosnkiem i po pół.godz. pudełko sałatki z tuńczykiem, brązowym ryżem, kapustą pekińską, cebulą, koperkiem, mieszanką meksykańską ze słoika ( kukurydza, groszek, fasola czerwona, papryka itp.) i z chrzanem 4. teraz jem : pół wędzonej makreli z marchewką, kawałkiem kalarepy i papryki czerwonej 5. za ok. 2godziny będzie kolacja z TŻ : trotilla pszenna kupna, a w środku sałatka mojego wykonania: kapusta pekińska, pieczarki,cebula, kukurydza, marchew, kurczak opanierowany w jajku mące i przyprawie do kebaba, pewnie też ketchup i do tego kieliszek czerwonego wina piłam herbaty różne i trochę wody chyba wszystko
Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2012-01-22 o 11:54 |
|
|
|
#767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() II koło 10, trening miałam 11-12.30, zaraz po treningu banan, a III jakoś między 13.30 a 14.00
|
|
#768 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie rozumiem za bardzo tego rozdzielenia w ćwiczeniach... po interwałach dajesz rozciąganie statyczne, potem dynamiczne a na koniec wykopy i git. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
ten ser żółty (tłuszcze) z deka nie pasuje... ale sama nie wiem jak to się ma do U.. więc jest ok, przecież nie będziesz jadła kurczaka i ryżu , ileż można...
|
|
#769 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U (późno wstałam
)I grahamka na pół - zapieczona z ricottą i orzechami/twarogiem i ogórkiem jabłko II ryba po grecku (dorsz, marchewka, pietruszka, por) z ziemniakami i pieczarkami III (zaraz po II) pełny kubek czystego żurku IV chyba podwójna porcja pasztetu z soczewicy na ciepło z tego przepisu: http://filozofiasmaku.blogspot.com/2...-weganski.html pycha |
|
|
|
#770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
prawidłowo hiit wygląda tak: rozgrzewka - właściwe interwały - ochłonięcie. a rozciągam się później w domu, bo dla siebie uczę się szpagatu; w sumie nie wiem, czemu umieszczam to w jadłospisie, bo to pewnie i tak nie ma na nic wpływu. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- nie bierz jej na poważnie, to wytrawna edka, która właściwie nie wiem jakim cudem jeszcze żyje, bo miała (ma?) poważną niedowagę, a rady innych bierze sobie do serca w tym samym stopniu, co irish.
|
|
#772 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Od jakiegoś czasu śledzę uważnie ten wątek, analizuje Wasze jadłospisy, przyswajam sobie Wasze rady i opieram na tym swoje jadłospisy. Nie jestem pewna czy są one dobrze skomponowane, dlatego chciałabym Was prosić o ocenę i o rady ![]() Na początek chciałabym powiedzieć, że moja waga jest w normie. Ręce i nogi mam nie za chude, ale tez nie grube, biodra wąskie, nie mam też wciecia w talii. Niestety mam wielki brzuch, zwłaszcza pod pępkiem. Dodatkowo cierpię na częste wzdęcia, co powoduje że wyglądam jakbym była w zaawansowanej ciąży(nie jest to tylko moje zdanie, mówią to też osoby widzące mój brzuch po jedzeniu). Wraz z nowym rokiem postanowiłam się wziac za siebie. Postawiłam przede wszystkim na zdrowe odżywianie się z lekką redukcją, żeby zapobiegać wzdęciom i żeby zrzucić oponkę spod pępka. Poza tym chciałabym wzmocnić mieśnie brzucha, żeby "trzymały" jelita i zmniejszały wzdymanie sie brzucha po jedzeniu. Od 2 stycznia zaczęlam przywiązywać większą uwagę do tego, co jem, planować posiłki, chodzę też na fitness. Od tego czasu straciłam 2kg, mój brzuch jest wyraźnie mniejszy(nie mam wzdęć), niestety oponka tłuszczowa stawia duuuży opór. No i nie ukrywam, że często zdarzają mi się drobne grzeszki. Dlatego postanowiłam zacząć pisać na forum, żeby dowiedzieć się co robię dobrze, a co źle oraz żeby mieć większą mobilizację do nie popełniania więcej żadnych grzechów ![]() Proszę Was o ocenę mojego jutrzejszego jadłospisu: R 1. Śniadanie: grahamka-polowa z grubą warstwą chudego twarogu i pomidorem, druga połowa z 2-3plastrami wędliny drobiowej z sałatą, pomidorem i papryką, pół jabłka ze skórką, zielona herbata. 2. II Śniadanie: Jogurt naturalny z 2 mandarynkami i cynamonem. Do pochrupania surowa marchewka. 3. Obiad: Chili con carne z chudego mięsa (mniej niz 7%tł.) z papryką, cebulką, pomidorami, czerwoną fasolą, pół torebeczki brązowego ryżu, 2 szklanki czerwonej herbaty 4. Podwieczorek: Pół kostki chudego twarogu z jogurtem naturalnym, olejem z pestek winogron i ziołami, do tego garść orzechów(włoskie i pistacje) 5.Kolacja: 2 jajka na twardo, sałatka z sałaty, papryki, pomidora. Co o tym sądzicie?
|
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
Baaardzo długo mnie tu nie było, ale skoro już weszłam, to wstawię swoje U. Dość sporo pieczywa, bo jestem wygłodzona (dwa dni jechałam na suchych bułkach i biszkoptach z powodu jakichś rewolucji jelitowych
)Moje U: I Śn.: 2 kromki żytniego razowego ze słonecznikiem, z odrobiną masła, 3 plastrami polędwicy, plasterkiem sera żółtego i kawałkiem zielonego ogórka. spora muffinka czekoladowa II Śn.: jabłko, podwójny tost z żytniego razowego z szynką, serem i keczupem Obiad: warzywa na patelnie + duże udo z kurczaka (gotowane) dwa rządki gorzkiej czekolady, herbata Kolacja: 2 kromki żytniego razowego z masłem, jajkiem na twardo, szczypiorkiem, kawałkiem czerwonej papryki i kawałkiem zielonego ogórka |
|
|
|
#774 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i dodaję dzisiejsze, prawdopodobnie takie będzie ^^ bo tylko to mam w lodówce. I. żytnie pancakes na mleku sojowym z bananem,podane z jogurtem naturalnym z kostką gorzkiej czekolady pomarańczowej lindt i łyżeczką cukru brązowego 30min rower stacjonarny + 15 min rozciągania II. serek wiejski z różnymi pestkami III. 2 jajka sadzone z kaszą jaglaną & kalafiorem polanym olejem lnianym IV. twaróg z czymś prawdopodobnie jak zwykle.
|
|
#775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#776 |
|
Raczkowanie
|
ja mrugam o przepis
![]() Farsz jakoś zrobię, ale nie wiem co z ciastem (tak zeby bylo dobre na redukcji)
|
|
#777 |
|
Raczkowanie
|
Riddle92, dzieki za ocenę
![]() Wiem, że w tym drugim śniadaniu jogurt to nie najlepszy pomysł ale lubię go i od dawna jem go zawsze na drugie z jakimś owocem. Czasem dosypuję do niego też otręby. Czasem zamiast jogurtu jest serek wiejski lekki...nie wiem, po prostu tak lubię Ale postaram się przekonać do serka homo.Dziś nie ma okołotreningowych, bo zupełnie nie mam czasu na ćwiczenia-sesja, nauka...Najbliższe wyjście na fitness zapowiada się dopiero we wtorek Ale cwiczę przynajmniej 4 razy w tygodniu, często po 2 godz. pod rząd, więc chyba źle nie jest. Zwlaszcza, że do tej pory prowdziłam siedzący tryb życia i zero aktywności...
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisane przez Phynn może dodam wczorajsze U do oceny... 2 kromki graham grubo z masełkiem, pomidorem i solą, kawa z mlekiem pomarańcza, znów kawa (tym razem z automatu), 2 cukierki czekoladowe duży kawałek ryby przygotowanej na parze + surówka z marchewki, jabłka, papryki, kukurydzy z musztardowym dressingiem kawa parzona z mlekiem, 2 wafelki przekładane krówkowo-śmietankową masą i pół rurki z kremem kromka graham z masłem, szynką z indyka i ogórkiem świeżym + kubek barszczyku instant podbijam i dodaję dzisiejsze, proszę o jakąś opinię.
![]() wczorajsze :
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do jakosci to ja tu w ogóle nie widzę białka. Serek wiejski na kanapce czy parę plasterków szynki to nie jest wystarczająca ilosc. Tłuszczy też nie widzę. Moim zdaniem jakosciowo kicha. Moje dzisiejsze R (pobudka 0 11): I. 3 kromki chleba sojowego z polędwicą z indyka i masłem II. Zupa z kapusty (niekiszonej) z warzywami, na kurczaku + skrzydełko III. będzie: szbycel z mięsa wieprzowo - wołowego (smażony bez tłuszczu, w mięsie nie ma bułki i jest bez panierki) z sałatką polaną oliwą przekąska: w pracy wpadnie kefir IV: będzie makrelka i marchewka do pochrupania przed tv
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
sub.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

Życzę powodzenia
[COLOR="Silver"]
nie dałabym rady robić 32 minuty brzuszków. 

Ale cwiczę przynajmniej 4 razy w tygodniu, często po 2 godz. pod rząd, więc chyba źle nie jest. Zwlaszcza, że do tej pory prowdziłam siedzący tryb życia i zero aktywności...