|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Dzien dobry, Mysiaki
![]() cala noc Nietopik wiercil mi dziure w brzuchu i chyba trzeba bylo odespac,bo dopiero sie obudzilam ![]() Cytat:
troche glupio mi sie prosic, bo drogie te nianianie z monitorem jak czort Cytat:
dla mezusia IGNAŚ Cytat:
niania przyda mi sie najbardziej jak juz pojade na sezon letni do siebie do domu na Mazury - tutaj w mieszkaniu raczej nie ma opcji,zebym nie uslyszala "kwilenia"... ![]() Cytat:
musze pogadac z tztem, jak tu zagadac tesciowa ![]() Cytat:
![]() czlowiek az zaczyna wierzyc, ze tez tak bedzie mial dobrze nie dziwie sie,ze nie masz ochoty na tesciow ja to sie boje,ze moi beda chcieli tu przychodzic non stop, a ja wtedy oszaleje ![]() tak sie ciesze ![]() jak pytalismy fotografa o cene, to malo szczeki nie musialam zbierac z podlogi, taka walna, wiec myslalam, ze nie dla nas takie bajery a tu prosze, bedziemy mieli duzo taniej profesjonalna sesje ekstra Dzisiaj niedziela z tztem, bo od jutra juz idzie do pracy. Mam zmiar prawie cala przelezec w lozku
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Hej Kochane
od wczoraj próbuje wam coś napisać gratuluję nowym mamusiom mnożą się nam dzieciaczki...Faellivrin,ja mam nieco inne odczucia,jeśli chodzi o cc (ale nic się nie bójcie dziewczyny),ale ja swój poród opisze dopiero po powrocie do domu Widzę,że Boroo ma taki problem z imieniem jak my - też się nie możemy zdecydować:/ buziaki dla was
|
|
#1144 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek kochane
Jestem już przeterminowana, dzwoniłam jeszcze dziś na oddział położniczy no i niestety idę dziś do szpitala. Więc zaszłam powiedzieć Wam do następnego poklikania, trzymajcie za nas kciuki - mam nadzieję, że szybko mnie rozkręcą ![]() Życzę Wam wszystkiego dobrego
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
u nas jak mały był na mleku modyfikowanym to tez Bebilon podawalismy i było ok
![]() a co do wagi to ja juz na minusie kilogram
|
#1146 |
|
Rozeznanie
|
Mi jest strasznie słabo i mam okropne zawroty głowy, jak mi nie przejdzie za parę godzin to zadzwonię na oddział zapytać co robić, ciśnienie mam dobre. Idę się położyć, może jak się zdrzemnę to mi będzie lepiej. Może to objaw zbliżającego się porodu?
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boro mi sie podoba najbardziej imie - Leon ( ale zdaje sobie sprawe ze to chyba nietypowe, i raczej ludzie dziwnie reagowali jak mowilam ze jak bede miala syna to tak się bedzie nazywał )- Jan -Antoś jakoś wczoraj tż mnie namówił Lenka jak siedziała tak siedzi, a mnie co jedynie pobolewał leciuteńko brzuch jak na okres.A w nocy juz miałam schizy dzis odpuszczam, bo mnie chyba jakaś deprecha przedporodowa łapie, ale jutro jedziemy gdzies do CH połazić, moze ruszy a jak nie to ostatecznie wypije ten dziadowski olejek rycynowy Ciekawe jak AgaMili? Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-01-22 o 13:05 |
|
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Haniula ja nie wiem czy tak można założyć że to od niskiego ciśnienia, bo ja np mam teraz wysokie i też jest mi słabo i takie tam (oczywiście nie cały czas). |
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dzień do Za oknem szaro, pada deszcz od rana... Tż idzie na popołudniówkę Ryczeć mi się chcę... Zaczęłam dziś 36tydzień
|
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemniej raczej na objaw porodu mi to nie wygląda , ale moze akurat ![]() Lucy no to witam w klubie widze ze nastrój mamy taki sam..
|
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się właśnie zdawało że przed porodem to ma się przypływ energii. Ja tam mam też taki humor, ale to też dlatego że moje ciśnienie jest coraz wyższe, trochę leki pomagają, ale niedużo, no i być może dołączę do mam lutowych co dzieciątka w styczniu będą miały, a jakoś tak za bardzo to nie chcę.
A pogoda jest masakryczna, nic tylko spać i spać, nawet się śmiać nie chce
|
|
|
|
#1152 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć mamusie
wczoraj tz wrócił z delegacji miałam strasznie wysokie ciśnienie 164/98 tam mnie dokładnie zbadali (pani doktor czuła główkę powiedziała że szyjka już się prawidłowo ukształtowała i że widzi jaki śluz) podpięli pod ktg, usg i na szczęście z maluszkiem wszystko w porządku. Pani doktor chciała mnie już na oddziale zostawić ale że na dyżurze był mój ginekolog powiedział żebym poszła do domku dostałam tabletki i mam zgłosić się do niego we wtorek. Odkąd tż w domu już bym chciała strasznie mieć malutkiego przy sobie Już doczekać się nie mogę porodu - nawet dzisiaj zabraliśmy się za wykurzanie małego ![]() ![]() Cytat:
ja już na wszelki wypadek zakupiłam Cytat:
Cytat:
serdeczne gratulacje
ciekawe jak tam AgaMili ![]()
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam ciasteczka francuskie z budyniem i kiwi... ciekawe, czy będą zjadliwe
(pieką się teraz)Ultra, ale czad - widać główkę?! no to co? niedługo będziesz miała Maleństwo po drugiej stronie brzuszka? ![]() Hania, ja też przy przytulankach więcej dyskomfortu odczuwam niż przyjemności.... Leżąc na plecach dostaję zadyszki, na boku, boli mnie łono....na jeźdźca się nie da, bo mam za duży brzuch No właśnie, ciekawe jak tam Aga
|
|
|
|
#1154 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ja pierdykam
jak Wy to robicie, Dziewczyny? Cytat:
ale ja to w ogole mam fiola na punkcie tradycyjnych imion, jednak zdaje sobie sprawe, ze niektorym w ogole sie one nie podobaja... I mnie deprecha dopadla :/ Cytat:
za 36 tydzien i zeby deprecha poszla sie kochac ? ![]() Cytat:
i nie zaszalejcie tam za mocno przy wykurzaniu Malego, bo jeszcze mu guza nabijecie
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1156 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiedziała "o i czuję główkę"Cytat:
właśnie dlatego miała dzisiaj obawy że skoro ona czuła główkę to nie chciałam żeby tz nabił małemu guza czy coś
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
narazie nie jestem w stanie was podczytywać i nie wiem jak robią to inne mamusie,niby mam czas bo Nikolcia dużo śpi i jest mało absorbujaca ale dopiero od wczoraj jesteśmy w domciu tj od 19.30 w wieczorem. Malutka ładnie je ,ale brodawki tak mnie bolą ,że aż czasmi syczę przez zęby.Kupiłam maść purelan i ona troszkę pomaga,a z nakładek jeszcze nie chce korzystać,ale zobaczymy jak będzie.Malutka dostała żółtaczki ,ale nas nie naświetlali tzn jej i puścili do domku więc tylko 2 noce spędziłysmy w szpitalu.Jesteśmy z mężem zakochani w niuni,posiadanie dziecka jest czymś nie wyobrażalnie cudownym
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysokie cisnienie mogloby maluchowi bardziej zaszkodzić niz troszke wczesniejsze pojawienie na świecie. Głowa do góry, szykuj wyprawke do reszty i spokojnie wyczekuj ![]() pearl pamietam, ze Ty chciałas malego Jasia jakby chłopiec był czy mi sie pomyliło?Lucy u mnie tylko pozycja od tyłu na boku wchodzi w gre inaczej mi za mocno i mnie boli ![]() ultra a włoski są? tż nie smyrały ? |
|
|
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
ultradiola tż musi złożyć prośbę o tacierzyński 7 dni przed planowanym urlopem i jest
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że szyjka zaczęła mi się w końcu skracać, bo w zeszłym miesiącu miałam jeszcze bardzo długą - 5cm
|
|
|
|
|
#1162 | |||
|
Wtajemniczenie
|
no to siup
Cytat:
no, ale kogo innego moze chciec Małgosia? ![]() Cytat:
moze mial jakies dodatkowe doznania ![]() Cytat:
za Filipka !---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Dziewczyny, rozmawialam przed chwila z Agatkiem, ktora jest mega smutna i mega wyczerpana. Ma problem z karmieniem. Tutaj moje pytanie do MAMUS KARMIACYCH - co zrobic, jak dziecko je, a pozniej idzie spac i po pol godzinie budzi sie z krzykiem i burczy jej w brzuszku i caly czas chce cycucha, ale chyba najwidoczniej sie nie najada, no bo po pol godzinie wlasnie znowu jest glodna polozne mowily jej, ze niby Mala dobrze ssie i jest ok i wypuscili je wczoraj do domu, ale wlasnie tam zaczely sie problemy Agatek ma laktator medeli mini electric, ale mowi, ze minimum potrzeba 40 minut, zeby cos sciagnac, a Mala jak tylko sie obudzi, to placze i wiadomo, ze jej sie nie powie "zeby poczekala" Agata mowi, ze bola ja (.)(.), probuje sobie rozmasowywac, ale juz traci wiare i kazala A. pojechan po bebilon, nakarmili Mala i wtedy spala 3 godziny pyta tez, co zrobic z odciagnietym pokarmem - do lodowki, zamrozic, a jak tak, to jak pozniej sie go podgrzewa kazala Was wszytskie pozdrowic i przeprosic,ze nie zaglada, ale jest wykonczona
|
|
#1163 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sama nie wiem które fajniejsze Cytat:
Chciałabym wytrzymać do końca stycznia, bo mam jeszcze pewne zobowiązania zawodowe. Ale już męczę się w nocy - bardzo boli mnie spojenie, kość krzyżowa i stawy bodrowe na leżąco. Wieczorkiem podjeżdżam do szpitala w którym będę rodzić na kontrolne KTG - nie czuję żadnych skurczy, ale mój małż stwierdził że nie zaszkodzi sprawdzić. Powiem szczerze, żę bardzo się boję - bo nie znoszę szpitali. Od razu się denerwuję jak mam tylko tam wejść
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd9vvj9axi6zng.png https://www.suwaczki.com/tickers/ex2by2v4ryjbufjc.png https://www.suwaczki.com/tickers/tkvgh758sh1iafsd.png Edytowane przez snesha Czas edycji: 2012-01-22 o 15:00 |
||
|
|
|
#1164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby się szybko i ładnie potoczyło.Cytat:
Cały czas tylko o nim myślę, bo on najważniejszy jest w tym wszystkim. Bardzo go kocham i się martwię o niego. No ale dobrze że chociaż naszykowane mam wszystko. |
||
|
|
|
#1165 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie!!!
Gratuluje nowym rodzicom i trzymam kciuki za pozostałe porody. Ja już w środę będę miała moja Michalinkę (25.01. mam cesarke). We wtorek rano mam juz byc na oddziale. Trzymajcie kciuki, bo boje sie bardzo i tak samo bardzo jestem podekscytowana
|
|
|
|
#1166 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moi wszyscy znajomi co mieli monitory oddechu mówią, że można przez to osiwieć ;P Mówili , że mieli więcej stresu jak był fałszywy alarm niż jakby tej niani nie mieli. I do tego to pikanie monitora ponoć jest denerwujące ciągle pi pi pi pi pi . Pipczenie im się śniło po nocach. Słyszałam, że monitorki raczej poleca się dla wcześniaczków. Dziś tż ma ostatni dzień tacierzyńskiego i od jutra jesteśmy z Alanem sami w domku chlip. To były bardzo fajne dwa tygodnie we czwórkę (ten czwarty to kot ). Życzymy miłej niedzieli.---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Zaopatrzyłaś się w wielkie gaciory antygwałty z wysokim stanem?? przydają się baaaaardzo po cc
|
||
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dopiero co wstałam z łóżka. Dziwnie sie dziś czuje. cały czas mam uczucie ciągniecia brzucha w dół. Szwagierka mówi żebym zadzwoniła do prowadzącej bo może mi się akcja zaczyna ale to nie są skurcze i tak poleguje od ranalece nadrobic |
|
|
|
#1168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie tez juz spotkalam sie z opiniamii, ze najbardziej przydaja sie przy wczesniakach czy u dzieci z problemami z drogami oddychania. Powodzenia i wytrwalosci bez tatusia ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Ciezaroweczka, kciuki mocno zacisniete!!!
|
|
#1169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po kapieli i nieudanych próbach wykurzania zasnęłam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1170 | |
|
Raczkowanie
|
no własnie nic nie robimy, to samo leci, przynajmniej u mnie tzn. nie jem slodyczy, i raczej zdrowe rzezcy bo karmie, ale jem ciagle bo smoczur wyciaga wszystko
![]() Cytat:
![]() Co do podgrzewania i przechowywania to ja trzymałam w lodówce, a jak mały chciał jeść to do podgrzewacza, ale chyba mozna tez podgrzac w goracej wodzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

dla mezusia 

) i zasypiał
ja to sie boje,ze moi beda chcieli tu przychodzic non stop, a ja wtedy oszaleje

za 36 tydzien i zeby deprecha poszla sie kochac ?
czy mi sie pomyliło?

cały czas mam uczucie ciągniecia brzucha w dół. Szwagierka mówi żebym zadzwoniła do prowadzącej bo może mi się akcja zaczyna ale to nie są skurcze i tak poleguje od rana