|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Krakowianki część XV - piszemy swoją historię
a ja znowu zaczęłam z pokrzywą i znowu jestem w kropki
ale teraz przynajmniej już bez paniki... wiem, że zlezie i będzie lepiej ehhh
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
po ile?
|
#4713 | ||||
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31767751]
Ineso - zaktualizowałam ZSK[/QUOTE] Cytat:
![]() O widziałam na Teneryfie te balsamy w jakimś pamiątkowym sklepie. Słodkie są. Ale się oparłam. Cytat:
Jak jeszcze coś Ci mogę pomóc, to może na pw napisz, żebym tu nie zanudzała wszystkich ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
http://zrobsobiekrem.pl/pl/p/Olej-z-...-NATURALNY/141 http://zrobsobiekrem.pl/pl/p/Zloty-olej-jojoba/16 |
||||
|
|
|
#4714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4715 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Te gotowe zestawy kremów, są wbrew pozorom cięższe do zrobienia - owszem składniki są odmierzone, jest step by step, ale wymaga to sporej ilości sprzętu, wiedzy conajmniej dla mnie tajemnej o fazach, temperaturach, itp.Jak kręci się kremy z bazą - najprostszy poradnik. Sprzęt: bagietka do mieszania (może być ten plastikowy patyczek z zestawów z BU, który chyba każda już ma ), łyżeczka plastikowa (niekoniecznie ze sklepów biochemicznych, może być taka po syropie), no i pudełko na krem.Proporcje: jak mamy łyżeczkę z podziałką to możemy sobie zrobić dowolne proporcje (zachowując zasadę 1-1-3), czyli np. 5ml-5ml-15ml=25ml. jak nie mamy podziałki, liczymy ,,łyżeczkami". 1.Do pudełka na krem (chyba, że któraś ma zlewkę) dajemy 1 łyżeczkę bazy. 2.Następnie 1 łyżeczkę olejów: może być jeden, może być kilka zmieszanych, można tu dodać też opcjonalnie wyciśniętą kapsułkę wit. E lub dwie krople olejku eterycznego (dla zapachu lub dla wzmocnienia działania, np. herbaciany na trądzik). Mieszamy wszystko bagietką do w miarę jednorodnej konsystencji (nie przejmować się, że nie jest idealna). 3. Dodajemy 3 łyżeczki ,,płynów". Co to może być? Najprostsza rzecz - woda destylowana lub hydrolat lub mieszanka powyższych. Oprócz tego może to być żel HA, gliceryna, d-panthenol. Można to wzbogacić wszystkim, co rozpuszczalne jest w wodzie - czyli np. mocznikiem, kompleksem all in one, niacymidem, liposomami (to, co rozpuszczalne, rozpuszczamy najpierw w hydrolacie lub wodzi i dopiero ten miks dodajemy łyżeczką do całości). Aby nie przesadzić dajemy odrobinkę tego wszystkiego. U mnie zazwyczaj te 3 łyżeczki to na oko: 1 sam hydrolat, 2 hydrolat z kapniętymi liposomai, witaminami, 3 żel Ha z kapką gliceryny. Mieszamy całość bagietką aż do jednorodnej konsystencji. Przykładowe zestawy: Nawilżające: hydrolat migdałowy, olej jojoba, liposomy nawilżające, żel HA lub gliceryna lub hydromanil, mocznik, wyciąg z aloesu. Regulujący: hydrolat oczarowy, olej tamanu+lniany/lub wiesiołkowy/lub słonecznik, 3 krople olejku eterycznego drzewko herbaciane, liposomy przeciwtrądzikowe, niacymid. Przeciwstarzeniowy: hydrolat, olej arganowy/róża/malina, kropla oleju śliwkowego (daje zapach marcepanu), kapsułka wit. E, szczypta kompleksu all in one, liposomy dla skóry dojrzałej. Naczynkowa: hydrolat, olej orzech laskowy+macerat kasztan/lub macerat arnika, liposomy na naczynka lub antyhistaminowe, kompleks all in one. Można oczywiście robić miksy, czyli tworzyć coś co będzie i na naczynka i dobrze nawilżające, itd. Trzeba po prostu czytać jakie właściwości mają poszczególne składniki. Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2012-01-22 o 12:47 |
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A balsamy wiszą tam gdzie wszystkie pomadki ochronne do ust, carmexy itp. no to sie wydało 8 zł Cytat:
Dziękuję za odp w wątku ZSK, nie chcę tam śmiecić
|
|
#4718 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4720 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ok, super, dzięki |
||
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też
|
|
#4722 |
|
Matka Smoka
|
Cieszę się
Tak naprawdę wszystko jestprosto opisane w zsk: http://zrobsobiekrem.pl/pl/p/Baza-kremowa-1-1-3/53I jeszcze kilka przepisów: http://zrobsobiekrem.pl/pl/i/Baza-kremowa/66 |
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Do kogo się mogę zwracać o broszkę po moim powrocie do Krakowa?
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miałam w tym miesiącu przystopować z kosmetykami...
|
|
#4726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę i myślę i myślę i..... co to jest CP
|
|
|
|
|
#4727 |
|
Matka Smoka
|
Ja sobie na tej bazie robię też krem do paznokci - jako fazę wodną: woda+keratyna, elastyna, białka jedwabiu. Trochę się klei.
Ogólnie raczej polecam te kremy jako na noc, bo zazwyczaj wychodzą takie, że się po nich świecę. |
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4730 | ||||
|
moderatorka też wizażanka
|
Cytat:
Np. wieczorem, bo teraz się pouczę a w pracy mini relaks przed kolejną porcją nauki ![]() Cytat:
Dobrze jak to jest jakiś dwudziestominutowy serial, to jest na akurat ![]() Cytat:
Może skonstruuję dzisiaj notkę o moim must have do biustu. Ale to tylko dzięki Tobie ![]() Maseczkę mogę następnym razem opisać, albo tutaj wysmarować w przypływie czasu wolnego Cytat:
![]() Widać Mikro polecam z maską algową, wszystko mi ładnie wyciągnęło. Peeling kawitacyjny również, ale mam wrażenie, ze tutaj efek jest krótkotrwały ![]() Mam ja
|
||||
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Olu, 6m zdała dość ważne pytanie.. Czy olejowanie ma sens jak się używa szamponu ze SLES? Nie doszłam jeszcze do kupna szamponu bez sles.. jakie są prócz babydreamu?
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#4733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
W końcu SLESy porządnie oczyszczają, więc olej teoretycznie ma 'dostęp' do włosa Istotniejsze wydaje się więc, czy szampon nie zawiera oblepiających włosy silikonów. Ale mogę bredzić Babydream zawiera trochę lżejszy detergent, Coco cośtam Sulfate i to samo mają w składzie szampony z Alterry Nie mają też silikonów właśnie
|
|
#4734 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja póki co zmywalam Schaumą bez silikonów podobno i Stapizem. Ale wydaje mi się, że efekty są, wczoraj byłam bardzo zadowolona z wlosów, bo byly miekkie i błyszczące Maski i olejowanie im służą, poza tym jak nigdzie nie wychodzę, a w sumie teraz mało - bo się uczę, to im odpuszczam suszarkę ![]() Kolejna będzie Vatika albo Amla chociaż koleżanka, której dalam trochę oleju kokosowego twierdzi, że po nim jest lepiej niż po Vatice, zresztą - kolejna z przesuszonymi włosami, a po kilku olejowaniach nie tylko ja zobaczyłam różnicę
|
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4737 |
|
Pani Buka
|
musiałam sobie zrobić przerwę w nauce bo przez bite 20 minut jakaś para się kłóciła tak że było ich słychać chyba w całym bloku
facet dał mordę non stop, wyzywał ją od szmat i jeszcze gorszych, czasem było słychać jakiś damski głos... brr, patologia jakaś.ale w tym czasie nałożyłam na wypróbowanie trochę mojego BB Creamu i korektora (właśnie, Hiper, dziękuję bardzo za przekazanie nie mam cieni pod oczami, o rany! ![]() Ineso, jaka Ty jesteś mądra! dziękuję, też skopiuję Twoje posty i coś postaram się wymyślić, w razie czego będę dopytywać.Zielona - ja zmywam Alterrą i nie ma problemu. dobra, wracam do analizowania przyczyn depresji
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już wsiadam w autobus !
|
|
|
|
|
#4739 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba 9 zadowolę się każdą liczbą, ale nie mam pojęcia jak odwdzięczę (ew. mogę wymienić na ciasto) Cytat:
![]() ![]() a, biżuteryjne? Nie zamawiałam nic, więc nie chciałam się pałetac ![]() A u mnie masz matę i łyżeczkę ![]() Cytat:
Zero kolejek i przyjmuje codziennie.Cytat:
|
||||
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę od 4 dni 3x2 tabletki, i jak mi paznokcie urosły za ten czas to jakaś magia A drożdże normalne, te mokre, zalewam 1/3 kostki wrzątkiem, potem dodaję kakao z mlekiem żeby jakoś wypić Tutaj wątek o drożdżach:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=571906 Edit: Strona z CP się nie chciała wkleić, zmieniłam link
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2012-01-22 o 14:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

ale teraz przynajmniej już bez paniki... wiem, że zlezie i będzie lepiej ehhh

) teraz te olejki są po 11,90 
? Byłaś z biura podróży? 

Peelingi, maseczki, dokładne oczyszczanie, tonik, krem - wszystko to stosuję.
facet dał mordę non stop, wyzywał ją od szmat i jeszcze gorszych, czasem było słychać jakiś damski głos... brr, patologia jakaś.